💥چالشهای تبادل اسرا برای دولت فاشیستی نتانیاهو!
♻️اگر چه ناتوانی رژیم موقت برای دستیابی به مکان اسرا در باریکه غزه یک شکست بزرگ برای قدرتمند ترین ارتش و سازمان جاسوسی خاورمیانه بود و هست، تا جایی که تعلل نتانیاهو برای پذیرش آتش بس نیز برای دست و پا کردن یک موفقیت حداقلی برای مذاکره بود ولی روند تبادل اسرا یک شکست راهبردی تر برای رژیم موقت خواهد بود:
🔻در سال 2006 گلیعاد شالیط سرباز رژیم جعلی در مجاورت خط مرزی غزه و اسرائیل توسط حماس اسیر شد و به نوار غزه انتقال یافت. رژیم جعلی در آن سالها چندین عملیات ناموفق نظامی برای آزادی او انجام داد که موفقیتی نداشت.
🔻نهایتاً در اکتبر ۲۰۱۱ پس از پنج سال، طبق توافقهای انجام شده اسرائیل با حماس، گیلعاد شلیط در مقابل آزادی ۱۰۲۷ زندانی فلسطینی مبادله شد.
🔻حالا در میان 240 اسیر صهیونیست در دستان حماس قطعا شاه مهره هایی هستند که نتانیاهو باید آنها را هم آزاد کند.
🔻تبادل زنان و کودکان در مقابل زنان و کودکان گرچه موفقیت بزرگی است و با این کار هم حماس توانسته از مأموریت دست و پا گیر حفظ این تعداد انسان در باریکه غزه خلاص شود، و هم برخی اسرای فلسطینی بلاتکلیف را آزاد کند و هم آزاد سازی الباقی اسرا را به یک مطالبه در اسرائیل تبدیل کند
🔻ولی نکته مهم، قصه آزادی گلیعادهایی است که در دست حماس هستند و حماس با این برگ برنده با شیشه عمر دولت نتانیاهو بازی خواهد کرد. (تصویر پیوستی: گلیعا شالیط در حال احترام نظامی به نتانیاهو پس از تبادل)
«م.روحی»
https://eitaa.com/tahlil30yasi
💥 بنبست اسرائیل برای خروج از غزه
#تحلیل
✍️ احسان کیانی
🗓 ۵ آذر ۱۴۰۲
♻️ جاستهیلترمن مدیر «برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا» در «گروه بینالمللی بحران» طی یادداشتی در «فارنافرز» مورخ ۱ آذر ۱۴۰۲ به ارزیابی مسیرهای احتمالی اسرائیل برای خروج از جنگ غزه پرداخته است.
🔻 به نظر او نه اسرائیل و نه حماس نتوانستهاند بنبست جنگ را بگشایند. به تعبیر هیلترمن، حماس هنوز نتوانسته «حل مسأله فلسطین را در دستور کار قدرتهای جهانی قرار دهد». اسرائیل نیز طی این مدت قادر به «نابودی حماس» نبوده است.
🔻 هیلترمن اذعان دارد که حاکمان تلآویو گمان داشتند میتوانند با گسترش شهرکها در کرانه باختری، «مسأله فلسطین را محو یا آن را بر اساس شرایط خود حلوفصل کنند». اما «حماس، اسرائیل را به دام انداخت». زیرا ارتش اسرائیل راهی برای پایان جنگ نیندیشیده و «ابتکار عمل برای پایان نبرد را به متحدان غربیاش واگذار کرده است».
🔻 نویسنده معتقد است که دولتهای عربی تمایلی به پذیرش مسئولیت حکومت غزه ندارند، زیرا ضمن اختلافات ایدئولوژیک با حماس اخوانی، ترجیح میدهند در جایگاهی قرار نگیرند که به عنوان نایب و جانشین اسرائیل در غزه، قلمداد شوند.
🔻 آمریکا تمایل دارد که تشکیلات خودگردان، جانشین حماس در غزه شود. هیلترمن درباره این ایده نیز بیان داشته که اولاً این حکومت در کرانه باختری نیز اعتبارش را از دست داده و توان نمایندگی فلسطینیان برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی را ندارد. ثانیاً بخشی از جامعه فلسطین، این حکومت را «اگر نه بازوی اشغالگران اسرائیل، ولی تسهیلکننده» فعالیت رژیم در کرانه میدانند. «وقتی تشکیلات خودگردان به سختی میتواند بر کرانه باختری حکومت کند، چگونه میتواند انتظار عملکرد بهتری در غزه داشته باشد؟»
🔻 نویسنده، پیشنهاد دیگر را این میبیند که تشکیلات خودگردان صرفاً به صورت «اسمی» بر غزه حکومت کند و اداره امور اداری و مالی به طبقه تکنوکرات فلسطین واگذار شود. اما ایرادی که به آن وارد میداند این است که بدون حذف قابلیتهای نظامی حماس در غزه، چنین سناریویی ممکن نخواهد بود. امری که اسرائیل تاکنون نشان داده از تحقق آن ناتوان است.
🔻به نظر هیلترمن، ایجاد منطقه حائل در شمال غزه و اشغال مجدد نوار غزه تنها سناریویی است که فعلاً روی میز قرار دارد. سناریویی که بدون اخراج و کوچ اجباری بخش قابل توجهی از مردم غزه، حداقل ساکنان شمال، ممکن نخواهد بود و عملاً به یک جنگ فرسایشی و طولانیمدت و حتی تشدید نبرد در سایر جبههها خواهد انجامید.
🔻 در این سناریو، سازمان ملل و آژانسهای آن، صرفاً در وقفههایی کوتاهمدت به ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه خواهند پرداخت ولی نبرد در این محدوده به پایان نخواهد رسید.
🔻 پیشنهاد هیلترمن، تداوم وقفهها از طریق مبادله تدریجی اسیران است تا بتوان فضایی برای گشایش دیپلماتیک و نهایتاً خروج نظامیان اسرائیلی از غزه یافت. راهحلی که به اقرار نویسنده، با وجود نتانیاهو بعید است عملی شود.
🔻 او معتقد است که بایدن برای حفظ پایگاه رأی خود در بین آمریکاییهای عربتبار و مسلمان و حتی جوانان غیرمسلمان باید به اسرائیل فشار بیاورد تا این راه را بپذیرد هرچند که «هزینهای در کاهش حمایت جریان اصلی حامی اسرائیل» برای او در پی داشته باشد.
✅ گرچه ممکن است نگرانیهایی برای دولت بایدن نسبت به پایگاه رأی خود در سال آینده وجود داشته باشد ولی شاید برخی تحلیلگران حزب دمکرات نیز گمان کنند که در یک دوقطبی شدید، جوانان، عربتبارها و مسلمانان آمریکا گزینهای جز بایدن در برابر یک رقیب جمهوریخواه بهخصوص ترامپ نداشته باشند و به همین دلیل ناگزیر از رأی به بایدن باشند. اما نمیتوان گزینه احتمالی عدم مشارکت را نیز برای آنان در نظر نگرفت.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
21.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شکار سال
💪روایتی از شاهکار یمنیها در دریای سرخ
https://eitaa.com/tahlil30yasi
سخنرانی دکتر وحید یامین پور _Default_1700730543.mp3 - ناشناس.mp3
21.25M
"ما کجای طوفانیم؟"!
🎙دکتر #وحید_یامین_پور
گفتگو با دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی
https://eitaa.com/tahlil30yasi
14020828_Sorayatv.mp3
29.43M
🎧 از سالگرد نابودی داعش تا طوفان الاقصی
🔺 برنامه تلویزیونی #ثریا
🗓 یکشنبه ۲۸ آبانماه ۱۴۰۲
🔘ناگفتههایی از نبرد جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی و آمریکا
🔹همرزم حاجقاسم و شهید مهدی باکری از حماسه طوفانالاقصی میگوید...
🔰باحضور سردار رحیم نوعیاقدم
▫️فرمانده قرارگاه حضرت زینب(س) در نبرد با داعش در سوریه
🔰بررسی آخرین تحولات میدانی نبرد سید محمدحسن حسینی خبرنگار صداوسیما در بیروت
https://eitaa.com/tahlil30yasi
1402.08.13-برنامه تلویزیونی شیوه-شبکه چهار.mp3
12.68M
🎧 مناظره درمورد «جامعه ایران و مسئله جهانی شدن»
💠 باحضور جناب آقای علی انتظاری و آقای سید احمد موثقی
🔻برنامه ی تلویزیونی شیوه شبکه ی چهار
📅 مورخ 13 آبان 1402
https://eitaa.com/tahlil30yasi
1402.09.03-گفتگوی ویژه خبری-سعدالله زارعی.mp3
7.7M
🎙 🔥 ابعاد پذیرش #آتش_بس بین رژیم صهیونسیتی و #حماس!
🔺دکتر #سعدالله_زارعی کارشناس حوزه بین الملل در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری
📅 ۳ آذر ۱۴۰۲
https://eitaa.com/tahlil30yasi
1402-08-19-sh1.mp3
16.17M
🔉"اسلام ناب آمریکایی"، شعبهی تهران (و "جهانیسازی"، به سبک امام خمینی)
🔰سخنرانی استاد #حسن_رحیمپور_ازغدی
🔺نشست (اسراییل باید از بین برود) دانشگاه فردوسی _ ۱۳۹۵
https://eitaa.com/tahlil30yasi