🔵 آقای رئیسی دست مریزاد
◽️دولت سیزدهم در شرایطی آغاز به کار نمود که برجام لافرجام دولت گذشته هیچگونه تاثیری بر سفره و معیشت مردم نداشت و از سوی دیگر آمریکا و اروپا تحریمهای شدیدی بر ضد ایران اعمال نمودند بنابراین شهید رئیسی سعی نمود دیپلماسی فعالتری را در عرصه منطقه و جهان با اولویت کشورهای همسایه در پیش بگیرد. بطور کلی دولت در این راستا چهار گام اساسی را برداشت:
⬅️توسعه دیپلماسی اقتصادی
⬅️توسعه روابط منطقهای
⬅️ پیوستن به پیمانهای بزرگی همچون شانگهای ، بریکس و افزایش همکاری با سازمانهایی همچون اکو و اتحادیه اقتصادی اوراسیا
⬅️هماهنگی و پیوند دیپلماسی با میدان
◽️ یکی از کارهای برجسته دیپلماسی سیزدهم احیاء، تعامل و ارتقاء روابط با کشورهایی همچون روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان،هند،پاکستان، جمهوری آذربایجان، عربستان سعودی ، امارات متحده عربی و ... بوده است که در دراز مدت باعث کم اثر شدن تحریمهای آمریکا و غرب بر ضد ایران خواهد شد که یک نمونه آن افزایش صادرات تقریباً دو میلیون بشکه ای نفت در روز بوده است در حالیکه که این مقدار فروش در دولت دوازدهم حداکثر به سیصد هزار بشکه در روز می رسید.
◽️اقدامات ذیل حاصل تلاش دستگاه سیاست خارجه دولت سیزدهم بوده است که برابری می کند با چهار سال عمر یک دولت
👈توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین
👈توافق ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی
👈امضای بیست سند همکاری در ادامه قرار داد ۲۵ ساله ایران و چین در سفر آقای رئیسی به چین
👈موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا
👈امضای سند همکاری ۲۰ ساله بین ایران و ونزوئلا
👈عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای
👈تفاهم نامه همکاری فرهنگی اجتماعی بین ایران، عراق، یمن، فلسطین، سوریه و لبنان
👈امضای قرارداد سه جانبه سوآپ گاز بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان از خاک ایران
👈امضای تفاهم نامه همکاری های سیاسی و اقتصادی با سوریه در سفر وزیر خارجه ایران به دمشق
👈امضای ۱۴ تفاهم نامه با قطر در سفر شهید رئیسی به دوحه (سرمایه گذاری مشترک و توسعه زیرساخت ها)
👈امضای ۲۰ توافقنامه سند همکاری بین ایران و کشورهای غرب آفریقا
👈امضای سند تفاهم همکاری های اقتصادی- گمرکی بین ایران و تایلند
👈امضای یاداشت تفاهم همکاری علمی ایران و عراق
👈امضای یادداشت تفاهم همکاری های حمل و نقل هوایی بین ایران و امارات
👈امضای هشت سند و یادداشت تفاهم همکاری با ترکیه در سفر اردوغان به ایران
👈امضای چهار سند همکاری اقتصادی- سیاسی بین ایران و روسیه
👈امضای سند همکاری امنیتی با عراق
👈امضای سند همکاری ایران و کوبا
👈امضای سند همکاری سیاسی - اقتصادی ایران و مجارستان
👈امضای ۱۷ سند همکاری و یک بیانیه مشترک میان ایران و ازبکستان
👈امضای ۹ یادداشت تفاهم و سند همکاری بین ایران و قزاقستان
👈امضای ۱۷ سند همکاری بین ایران و تاجیکستان
👈امضای تفاهم نامه همکاری های اقتصادی و نفتی با ونزوئلا
👈امضای ۱۲ سند همکاری بین ایران و عمان
👈امضای ۹ یادداشت تفاهم و بیانیه مشترک بین ایران و ترکمنستان
▪️اینها تنها بخشی از اقدامات صورت گرفته در دستگاه دیپلماسی سیزدهم بوده است 👆
👈نکته بعدی که در بالا هم به آن اشاره کردیم هماهنگی و پیوند دستگاه دیپلماسی با میدان بوده است که منجر به اقتدار و بازدارندگی هرچه بیشتر ایران اسلامی در سطح منطقه و بینالملل گردید که نمونه آن را میتوان در حمایت دولت سیزدهم از عملیات طوفان الاقصی و دفاع از مردم مظلوم غزه و همچنین در عملیات وعده صادق دید.
◽️بوجود آمدن نظم نوین در منطقه و نزدیکتر شدن سه قدرت ایران، روسیه و چین در مقابل جبهه غربی را هم می توان به دستاوردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم اضافه نمود.
◽️البته داستان عملکرد سیاست خارجه این دولت مفصل است. یادداشت طولانی شد و زبانم قاصر . به همین مقدار بسنده می کنم فقط می توانم بگویم دست مریزاد آقای رییسی. از شما و آقای امیرعبداللهیان مچکریم. شما بلد بودن زبان دنیا را ترجمه کردید👏👏
✍ محسن صیاد قنبری
https://eitaa.com/tahlil30yasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹معاون نخست وزیر اسپانیا پس از به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل: فلسطین از نهر تا بحر آزاد خواهد شد
🔹باید به اتحادیه اروپا فشار بیاوریم تا هم درباره جنایت جنگی اسرائیل تحقیق کنید هم مانع فروش سلاح به این رژیم شود
🔸https://eitaa.com/tahlil30yasi
ارتش اوکراین شروع به باز کردن دروازههای سد دنیپر کرد که باعث افزایش سطح آب در جنوب رودخانه دنیپر شد. آنها سعی می کنند جزایر دنیپر و بخشی از ساحل را زیر آب ببرند تا در صورت عبور غیرمنتظره روسیه از رودخانه و حمله به شهر, روسها محاصره شوند
سازمان های بین المللی گفتند که بیم آن می رود که این فعالیت آزادسازی ناگهانی آب، در صورت رسیدن به سطوح بالا، نیروگاه هسته ای زاپروژیا را به خطر بیندازد
https://eitaa.com/tahlil30yasi
May 11
21.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تماشا کنید: خرمشهر از سقوط تا آزادی
🔹بخش اول: سقوط پس از ۳۵ روز مقاومت
https://eitaa.com/tahlil30yasi
18.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 ##ممد_نبودی
📽 فیلمی بسیار دیدنی و خاطره برانگیز از لحظات سخت و نفس گیر آزادسازی شهر مقاوم خرمشهر از چنگال متجاوزین بعثی عراق در سوم خردادماه ۱۳۶۱ و تصاویری از خرابی و ویرانی های بجامانده از ۵۷۸ روز اشغال این شهر توسط ارتش بعث عراق با نوحه زیبا و شنیدنی (ممد نبودی ببينی شهر آزاد گشته)
🎙ممد نبودی ببينی شهر آزاد گشته
خون يارانت پر ثمر گشته
آه و واويلا ، كو جهان آرا ؟
نور دو چشمان تر ما…
امیدم گشته نا امید ، بعد از هجر تو
یاران می آیند اندر پی تو
ای نخل غلتيده به خون ، اشكی از شادی
همچو من بفشان ؛ روز آزادی!
خيل ياران را خيز و ياری كن
دشت شادی را آبياری كن
نخل در آتش شعله ور
گر چه شد بی سر
نوبتی ديگر گشته بار آور...
https://eitaa.com/tahlil30yasi
عرصه کلی تحولات خاورمیانه در کنار جنگ اوکراین و روسیه و تنش ها در دریای چین جنوبی به ما می گوید آمریکا نمی تواند از ابرقدرتی خود برای حل و فصل چالش ها استفاده کند.
ادبیات ما درباره شکست یا عدم شکست نظامی آمریکا در پرونده های مذکور نیست،اینجا افول هژمونی آمریکا یا همان تک قطبی گری آن ها در مدیریت جهانی مد نظر است
اما گاهی نیمه بازیگران منطقه ای برای دور ماندن از پیچیدگی های آینده نقش ابرقدرت را می گیرند،فقط برای اینکه اسیر رقیب منطقه ای خود نشوند اسارت با آمریکا را می پذیرند.دقیقا مثل شرایطی که کره جنوبی با آمریکا پیدا کرده است.
آنجا آرایش امنیتی و راهبردی مشخص شد و می توان گفت استرالیا،فیلیپین،ژاپن،کره جنوبی و حتی هند در نقطه مشخصی برای مقابله با رقیب مشخصی به نام چین ایستاده اند.
آمریکا در ابرمعامله خود در خاورمیانه بدنبال این است که ابهامات را از بین ببرد و عملا بگوید محور جدیدی تحت عنوان عربستان،اسرائیل،امارات،اردن و بحرین شکل میگیرد که دشمن مشخصی به نام ایران و محور مقاومت خواهد داشت.
آن ها در شرق اروپا نتوانستند شرایط را برای روسیه مشخص کنند ،روس ها قبل از اینکه مثل جماهیر شوروی شوند گردن ناتو و آمریکا را گرفتند تا بگویند آقای شرق اروپا کیست
آمریکا در آمریکای جنوبی هم میخواهد ابهامات و پیشامد های آینده نسبت به ونزوئلا و کوبا و اکوادر را با برزیل روشن کند.
ناتوهای منطقه ای نقش پروکسی های ناتوی بزرگ برای نگه داری از شبکه امنیتی و نظم کنونی را دارند و هزینه های اروپا در پرونده های مختلف را که همواره آمریکا را مورد انتقاد قرار می دادند کاهش می دهند
خیلی دوست داشتم اینجا شما نتیجه گیری کنید اما باید بگویم که ما در مرحله شفاف سازی خطوط نزاع و برخورد اراده های دوقطبی سرد و نیمه سرد هستیم.
قطب شرقی در حال نزدیکی بیشتر و اتصال راهبردی است تا به سوی نظام چند قطبی گام بردارد
آمريکا برای حفظ هژمونی به کمک بازیگران منطقه ای نیاز دارد، آن ها را از آینده چند قطبی میترساند و در آن ها احساس نیاز می کند که او را انتخاب کنند.
بنابراین ما در مسیر برجستگی جنگ و نزاع های منطقه ای و بین المللی هستیم
ابوقاسم
https://eitaa.com/tahlil30yasi
ادامه 👇👇
ادامه 👆👇
📌اتفاق مهمی که در مساله فلسطین افتاد این بود که لوئیس ژیلبرتو موریلو، وزیر امور خارجه کلمبیا اعلام کرد که گوستاوو پترو رئیس جمهور این کشور دستور بازگشایی سفارت خود در شهر رام الله فلسطین را صادر کرد.
وزیر امور خارجه کلمبیا گفت: ما مطمئن هستیم که کشورهای بیشتری فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت.
دولت پترو دیپلمات های خود را از اسرائیل در 2 مه خارج کرد و تمامی روابط دیپلماتیک خود را قطع کرد و اسرائیل را به "نسل کشی" متهم کرد.
🔺اما قائله به رسمیت شناختن دولت فلسطینی توسط کشورهای غربی(اسپانیا نروژ و ایرلند)ماهیت دیگری دارد.
نگاه آن ها این است که تشکیل دولت فلسطینی مهم ترین گام برای حل و فصل تنش ها در خاومیانه است و کارت فلسطین را از ایران و محور مقاومت خواهد گرفت و آرایش امنیتی منطقه با لایه های پنهانی هماهنگ بر علیه ایران شکل خواهد گرفت.
🔺اجماع سیاسی غرب برای به رسمیت شناختن دولت فلسطینی پلن جدید آمریکا و عربستان برای معامله بزرگ خاورمیانه است(به ویژه اینکه از نتانیاهو و کنست برای عدم تشکیل دولت فلسطینی اطمینان دارند) موضوعی که نشان می دهد سعودی ها بیخیال عادی سازی روابط نخواهند شد و از پلن اجماع اروپا و آمریکا وارد بازی شده اند.
رضایت عربستان بر اجماع غرب بر سر تشکیل دولت فلسطینی بدون تایید زبانی اسرائیل گام جدید سیاست خارجی عربستان در ماجرای عادی سازی روابط با اسرائیل و پیمان نامه امنیتی با آمریکا ارزیابی می شود.
🔺بازی نتانیاهو و بایدن از ابتدای حمله زمینی اسرائیل به غزه آغاز شد و خطوط قرمز آمریکا یکی پس از دیگری نادیده گرفته شد و این بازی به کارت رفح رسید و به صورت تدریجی در حال رفتن به گزینه حمله نظامی مدیریت شده به این منطقه و تصرف گذرگاه استراتژیک رفح و منطقه حائل فیلادلفیا در مرز مصر است.
🔺نابودی حماس تصمیم آمریکایی است که از ۷ اکتبر و گسیل نظامی آن ها به خاورمیانه گرفته شد و خطوط قرمز مذکور جز خوراک سیاسی و مطبوعاتی و ملاحظه جایگاه جهانی آمریکا ارزش بازدارنده ای برای اسرائیل نداشت که خود نشانه مهمی بر بازی واحدِ استراتژیک و اختلاف تاکتیکی آن ها است
🔺تصرف رفح در مرز با مصر باعث نگرانی سرویس های امنیتی و اطلاعاتی قاهره شد بگونه ای که مقامات اطلاعاتی آمریکا و امارات وارد مذاکرات مهمی با مصر شدند تا دغدغه های مقامات مصری را برطرف کنند.
موضوعی که با تکمیل اسکله و بندر موقت ارتش آمریکا در سواحل غزه برای پیش بینی کریدور قبرس_غزه برای بعد از مسدودی گذرگاه استراتژیک رفح توسط اسرائیل قوت بیشتری پیدا کرده است و این موضوع نشان دهنده هماهنگی کاملی میان آمریکا و اسرائیل در ماجرای آینده غزه و فلسطین است
ابوقاسم
https://eitaa.com/tahlil30yasi
May 11
چرا جوشش خون شهید رئیسی نیز یخهای روابط سرد باکو با تهران را آب نکرد؟!
✍ برهان_حشمتی
باشناختی که از "دیپلماسی فاجعه" جمهوری آذربایجان وجود دارد، انتظار میرفت باکو با استفاده از فرصت بروز فاجعه برای ایران و به شهادت رسیدن رئیسجمهوری و وزیر خارجه و امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجانشرقی در مسیر بازگشت از سفر دوستی با جمهوری آذربایجان، فراتر از ارسال پیام تسلیت معمولی، اقدامات دستکم نمادینی برای همدردی و تظاهر به دوستی با تهران از خود نشان دهد! کمااینکه باکو در گذشته حتی در فجایعی که مقیاسش به مراتب کوچکتر بود، از جمله در وقوع سیل و زلزله و تصادفات رانندگی در ایران، پیامهای تسلیتهای پرطمراقی به ایران و در حوادث مشابه سایر کشورها ارسال کرده است و خواهد کرد! زیرا، خواهناخواه، اخبار فجایع و " دیپلماسی فاجعه" اهمیت فراوانی در جمهوری آذربایجان دارد و علاوه بر این، باکو همواره از فرصتهایی که فجایع ایجاد میکنند، برای طعنه و نیش زدن به ایران و بهزعم خود، نوعی تحقیر ایران دستکم در افکار عمومی اقشار ترکگرا در جمهوری آذربایجان استفاده میکند!
🔹 اما، اینبار نه رویکرد طعنهزنی غیرمستقیم به ایران و نه رویکرد تظاهر به آب کردن یخهای روابط با تهران و نه احساس دین اخلاقی به رئیسجمهور و مقاماتی که جانشان قربانی حضور در مراسم افتتاحیه مشترک سد با سرکرده طایفه حاکم بر جمهوری آذربایجان شد، نتوانست باکو را به سمت بهرهگیری از این فرصت برای تظاهر به دوستی یا دستکم تظاهر به همدردی با ایران سوق دهد و حداکثر کاری که از دست الهام علیاف برآمد، این بود که سه چهار جملهای برای عرض تسلیت با تهران، "ایکس کند" و نخستوزیرش را که در ساختار حکومتی جمهوری آذربایجان نقشی در حد "امر بر" دارد، برای حضور در میان مقامات خارجی در مراسم وداع با رئیسجمهوری شهید ایران، به تهران بفرستد!!
🔹 علت اصلی این مغایرت رفتاری الهام علیاف با رفتار رایج و سابقه دیپلماسی فاجعه باکو چیست؟
🔸 در ایران و جمهوری آذربایجان نیز افرادی به این خونسردی الهام علیاف در مقابل جوشش خون شهدایی که تا ساعاتی پیش برای گرم کردن و آب کردن یخهای باکو با ایران به نقطه مرزی رفته بودند که به قربانگاهشان تبدیل شد، انتقاداتی مطرح کردند و این سردی و یخ بودن الهام علیاف و باکو را ناشی از ذات ایرانستیز سیاستهای نژادپرستانه و پانترکیستی حاکم بر جمهوری آذربایجان دانستند! این درک از علل رفتاری باکو و شخص الهام علیاف کاملاً درست است! بهعلاوه اینکه، باید توجه داشت که تسلط رژیم صهیونیستی بر سیاستهای جمهوری آذربایجان از سال ۲۰۲۰ با مشارکت تسلیحاتی و فرماندهی اسرائیل در جنگ دوم قراباغ، کامل و صد در صدی شده است که متأسفانه هنوز در ایران کسانی هستند که این تحول بسیار مهم را درک نمیکنند یا نادیده میگیرند و حکومت جمهوری آذربایجان را قابل اصلاح فرض میکنند و برای ایجاد سد دوستی و پل دوستی با این حکومت ایرانستیز و صهیونیستی در تلاشند! و این جمع نقیضین و نقض غرض است و طبیعی است که از ابتدا محکوم به شکست است! سفرای سابقی که طی ۵ سال مأموریت در باکو نتوانستهاند ذات سیاستها و اهداف و آمال نظام قومیتی - نژادپرست و پانترک و صهیونیستی حاکم بر جمهوری آذربایجان را که مهمترین هدفش ایجاد "آذربایجان بزرگ" با تجزیه ایران و الحاق مناطق آذرینشین ایران به توهم "آذربایجان بزرگ" است، بشناسند و درک کنند، مقامات ایرانی را به مهلکهای میکشانند که عاقبتش پیشاپیش معلوم است!! این مهلکه صرفاً سانحه هوایی مشکوک برای رئیسی عزیز ملت ایران نیست، این مهلکه در واقع عدم درک و شناخت درست جمهوری آذربایجان و خصم حاکم بر این دیار مظلوم است که این نقطه از قفقاز عزیز را به غده سرطانی برای ایران تبدیل کرده است و تا این غده سرطانی تشخیص درستی داده نشود، دایم خطرناکتر از گذشته خواهد شد!
🔸 در همین روزهای اخیر بود که یکی از مقامات دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در تشریح خدمات سیاست خارجی دولت رئیسجمهوری شهید گفت که از میان ۱۵ همسایه ایران، فقط یک کشور روابطش با ایران عادی نشده است!!
🔻🔻 ½ ادامه 🔻🔻
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺۲/۲
آیا میتوان انتظار داشت که رژیم صهیونیستی روابطش با ایران عادی شود؟!
آیا جز این است که نظام سیاسی و هویتی جعل شده بر جمهوری آذربایجان علاوه بر خصومت ذاتی و هویتی و نژادپرستانه با ایران، در سه دهه اخیر نیز بهطور کامل با صهیونیسم در آمیخته است و مخلوقی عجیبتر و خطرناکتر در نتیجه این آمیزش نامشروع در باکو متولد شده است که هیچ راهی برای کنار آمدن و دوستی با چنین موجودیتی وجود ندارد؟!
تا چه زمانی میتوان به چنین دوستی توهمی دلخوش بود و برایش هزینه کرد؟!
اگر در زمان دولت جناب روحانی، این انتقاد وارد بود که چرا با انعقاد قرارداد با باکو، نیمی از سد و نیروگاه احداث شده با پول و زحمت ملت ایران را به باکو واگذار کردند تا محبت و دوستی باکو را جلب کنند، اکنون این انتقاد به لابی باکو در ساختار حکومتی ایران وارد است که چرا با برگزاری افتتاحیهای که پیشاپیش معلوم بود دوستی واقعی باکو با ایران را برقرار نخواهد کرد، این مصیبت بزرگ را به دولت و ملت ایران تحمیل کردند؟!
درست است که اینان نیز از احتمال بروز سانحه هوایی خبر نداشتند و هنوز هیچکس نمیتواند درباره علت فنی یا تروریستی یا طبیعی این سانحه سخن قطعی بگوید، اما این روشن است که تدارک افتتاحیه غیرمفید با حضور رئیسجمهوری و وزیر خارجه بهمنظور جلب دوستی باکو، خطای بزرگی است که ناشی از تبلیغات و زمینهسازیهای لابی باکو در ایران رخ داد!
آیا طرفداران روابط دوستانه با باکو نمیتوانستند همانند طرفداران روابط دوستانه با اقلیم کردستان عراق که این نیز تحتتأثیر رژیم صهیونیستی بوده است، سران طرف مقابل را به تهران بیاورند و نه اینکه در شرایط نارنجی آب و هوایی شمال شرق ایران، خادمان ملت و مقامات عالیرتبه کشور را برای افتتاحیه منحوس و شوم با الهام علیاف به منطقه سانحه و مهلکه نکشانند؟!
https://eitaa.com/tahlil30yasi