📌رجب طیب اردوغان رسما از عملیات های ترویستی در حلب و حماه حمایت کرد
او گفت عملیات تا دمشق ادامه دارد
اردوغان طی سخنرانی ای به طور رسمی از نیروهای مخالف اسد حمایت کرد و گفت:
در ادلب، حما، حمص و البته دمشق رژه پیروزی نیروهای مخالف اسد ادامه خواهد داشت. ما امیدواریم این رژه بدون هیچ حادثه ای ادامه دار باشد.
ما دستمان را به سوی بشار اسد دراز کردیم اما پاسخی نگرفتیم.
ابوقاسم
https://eitaa.com/tahlil30yasi
دیپلماسی ایرانی: در روزهای گذشته و با هجوم دوباره تروریستهای جبهةالنصره و احرار شام به شهر حلب و تسخیر دوباره بخشهایی از این شهر توسط این گروهها پس از قریب به هفت سال از پایان جنگ داخلی، سوریه دوباره بر سر زبانها افتاد. چرا سیاستهای جهانی و عمدتا منطقهای به سمتی سوق پیدا میکند که همیشه سوریه دارای ضریبی از ناامنی است؟ چه کشورهایی بیشترین سود را از قبال ناامنی در سوریه کسب میکنند؟
1- موضوع توریسم: شاید این بخش در یک نگاه بسیار بیاهمیت بهنظر برسد؛ اما باید به این موضوع اشاره کرد که تا قبلاز سال 2012 سوریه یک کشور توریستی بود و علاوهبر گردشگری مذهبی که پذیرای شیعیان از سراسر جهان بود، گردشگری ساحلی این کشور بهدلیل آبوهوایی مدیترانهای متبوع آن هرساله پذیرای هزاران نفر از سراسر جهان بود. باید به این موضوع نیز اشاره کرد که تا قبلاز سال 2012 تولید ناخالص داخلی سوریه که بخشی از آن را از طریق گردشگری تأمین میکرد، سالیانه بیشاز ۵۰ میلیارد دلار بود، درحالیکه پساز ناامنیهای پدیدآمده تولید ناخالص داخلی سوریه در سال ۲۰۲۱ به کمتر از ۸ میلیارد دلار سقوط کرده است. حال باید این سؤال را پرسید که جایگزینهای صنعت گردشگری سوریه که دارای آبوهوای مدیترانهای هستند کدام مناطق در محیط پیرامونی سوریه هستند؟ پاسخ این سؤال بسیار ساده است، بخشی از این گردشگران به سمت سرزمینهای اشغالی و بخشی دیگر عازم ترکیه خواهند شد.
2- کریدورهای انرژی: بخش اعظمی از تحلیلگران که مسائل سوریه را از دیدگاه اقتصاد سیاسی بینالملل تحلیل میکنند، این گزاره را مطرح میکنند که کریدورهای انرژی یکی از مسائل عمدهای است که به این منجر میشود که کشورها سعی کنند در تحولات امنیتی سوریه اثرگذار باشند و با استفاده از گروههای نیابتی خودشان سعی کنند که بر سوریه تسلط یابند و یا حداقل ضریبی از ناامنی را در سوریه تداوم ببخشند. باید به این موضوع اشاره کرد که کشور سوریه یکی از بهترین مسیرها برای انتقال منابع انرژی به سمت دریای مدیترانه و از آنجا به سایر نقاط جهان است و بدیهی است که کالای امنیت در سوریه برای منافع ملی سایر کشورها و مناطقی که در خاورمیانه بهدنبال مبدلشدن به هاب انرژی خاورمیانه هستند، از جمله کشور ترکیه، شاید الزاما مفید نباشد. همچنین به برخی از مناطق که بهدنبال صادرات منابع انرژی خودشان هستند و صادرات منابع انرژی ایران از مسیر سوریه میتواند برای آنها بهعنوان یک دیگری در بازارهای انرژی باشد ازجمله سرزمینهای اشغالی که بهتازگی استحصال منابع انرژی را از میدان کاریش آغاز کرده است. همچنین قطر از ناامنی در سوریه سود خواهد برد؛ زیرا در صورت وجود ناامنی در سوریه کشورها ناگزیر هستند که ترکیه را بهعنوان یک هاب انرژی بپذیرند، و ازسوی دیگر صادرات منابع انرژی مخصوصاً گاز ایران از خاک سوریه محدود خواهد شد و ایران ناگزیر است که از طریق خاک ترکیه بهعنوان یکی از اعضای ناتو منابع انرژی خود را صادر کند، درنتیجه از این دیدگاه نیز ترکیه بخشی از کشورهای عربی و سرزمینهای اشغالی از نتایج تداوم ناامنی در سوریه که به محدود شدن خطوط انرژی ایران و یا عبور این خطوط از خاک ترکیه منجر خواهد شد سود میبرند.
3- کریدورهای حملونقل کالا: هرچند که سوریه در حال حاضر در هیچکدام از نقشههای ترسیم شده برای حملونقل کالا در کریدورهای جاده ابریشم نوین چین و احتمالاً در آینده در کریدور جاده کتان هند حضور ندارد؛ اما باید به این موضوع توجه کرد که دقیقاً همانند منابع انرژی سوریه بهدلیل داشتن سواحل طولانی با دریای مدیترانه، درصورتیکه بهعنوان یک کشور امن باشد میتواند بخشی از کریدورهای حملونقل کالا را در آینده به خود اختصاص بدهد. این مسئله میتواند حاکمیت ترکیه را بر کریدورهای احتمالی جاده ابریشم نوین چین و حاکمیت اسرائیل را بر کریدور آی مک کاهش دهد. به این مفهوم که بخشی از ترانزیت را نه بهصورت کامل ولی بهصورت نسبی به خودش اختصاص بدهد که میتواند از ترافیک سایر کریدورها بکاهد. در این مسئله نیز بهگونهای آمریکا نیز سود خواهد برد؛ زیرا عملاً جاده ابریشم نوین چین بهجای سوریه از یک کشور عضو ناتو یعنی ترکیه عبور خواهد کرد.
4- اهمیت خود سوریه از دیدگاه یک دروازه ورود کالا به خاورمیانه: باید به این موضوع اشاره کرد که همانطور که سوریه میتواند در صورت امن شدن بهعنوان یک بندرگاه برای صادرات کالاها و انرژی خاورمیانه و حتی شرق آسیا به سمت اتحادیه اروپا و سایر نقاط جهان عمل کند در صورت امن بودن و داشتن زیرساخت میتواند بهعنوان یک بندرگاه برای واردات کالاها از اروپا، بخشهایی از آفریقا و آمریکای جنوبی به خاورمیانه نیز عمل کند که از این دیدگاه نیز میتواند ترکیه و اسرائیل را در نقطه ضعف قرار بدهد و بخشی از درآمدهای تعرفه ای ترکیه و اسرائیل در آینده را به سمت سوریه سرازیر کند.
👇👇👇
👆👆
درنتیجه در صورت تداوم ناامنی در سوریه سایر کشورها سعی خواهند کرد که از طریق مسیر ترکیه و یا سرزمینهای اشغالی کالاهای مدنظر خود را به خاورمیانه و قاره آسیا صادر کنند.
5- مسائل آبی سوریه با ترکیه و مسئله کردها: در دوران حافظ اسد نیز سوریه با ترکیه بر سر آب فرات دچار مشکلاتی بودهاست اما در آن دوران سوریه از ابزار فشار حمایت از کردها میتوانست حقابه خود را از ترکیه دریافت کند؛ اما درحالحاضر باوجود ناامنی در سوریه و کاهش درآمدها و ذخایر ارزی سوریه و همچنین عدم تسلط دولت این کشور بر مناطق کردنشین، عملاً این مسئله یک مزیت را برای ترکیه از دیدگاه امنیتی ایجاد کرده و موضع ترکیه را از دیدگاه مسئله آب فرات نیز قدرتمند کردهاست؛ تااندازهای که ترکیه بتواند دررابطه با آب فرات چانهزنیهایی را با کشورهای منطقه ازجمله سوریه در ازای صادرات کالا و خدمات به این کشور داشته باشد؛ اما از این دیدگاه باید این مسئله را پذیرفت که نخستینبار در تاریخ روابط بین ترکیه و سوریه، سوریه از ابزار گروهای تروریستی برای اعمال فشار بر علیه ترکیه استفاده کرده است.
👇👇
👆👆
6- منابع انرژی سوریه: هرچند میزان منابع نفت و گاز سوریه نسبتبه سایر کشورهای خاورمیانه بسیار کمتر است؛ اما هرچند اندک، این کشور دارای منابع نفت و گاز است که عمدتاً در مناطق شمالی و کردنشین این کشور که هماکنون پایگاههای آمریکایی در اطراف این منابع مستقر هستند قرار دارد. بدیهی است در صورت تحکیم حاکمیت ملی این کشور در نهایت کشور سوریه چه از طریق قانونی و دادگاههای بینالمللی و چه از طریق اعمال قوه قهریه درصدد بازگرداندن منابع انرژی خودش خواهد بود که خود این مسئله نیز بهنوعی به چراغسبز آمریکاییها دررابطهبا تداوم تحولات امنیتی سوریه به سایر بازیگران منطقه ای منجر میشود.
7- تأمین امنیت سرزمینهای اشغالی: سوریه از دیرباز و از بدو تأسیس اسرائیل همواره بهعنوان دشمن اسرائیل مطرح بودهاست. وجود یک سوریه یکپارچه و قدرتمند که متحد ایران نیز محسوب میشود میتواند بر مسائل امنیتی سرزمینهای اشغالی اثرگذار باشد. درنتیجه تداوم ناامنی در سوریه بهنوعی به نفع اسرائیل است؛ زیرا تمرکز و انرژی ارتش سوریه را میگیرد.
8- مسئله سرزمینهای جولان: مناطق اشغالی جولان نیز که در جریان جنگ اعراب با اسرائیل از این سرزمین جدا شدهاند، از دیدگاه امنیتی برای اسرائیل بسیار حائز اهمیت هستند؛ زیرا مشرف بر سرزمینهای اشغالی هستند و این مسئله نیز دورازذهن نیست درصورتیکه روز معمای امنیت در سوریه حل شود و ارتش این کشور بتواند قدرت خود را بازیابی کند این کشور چه بهصورت قانونی و از طرق بینالمللی و چه بهصورت قهری بهدنبال بازگرداندن سرزمینهای جولان باشد. درنتیجه وجود ناامنیهای پراکنده در کشور سوریه برای گرفتن تمرکز و انرژی ارتش این کشور برای اسرائیل یک مزیت محسوب میشود و بهنوعی کالای امنیت را برای اسرائیل به ارمغان میآورد.
9- خروج سرمایه از سوریه: باید به این موضوع اشاره کرد که در دوران جنگ داخلی سوریه بخش عظیمی از سرمایه اقتصادی و نیروی انسانی این کشور از این کشور خارج شد. تا این لحظه سوریه به یک کشور مصرفی تبدیل شدهاست که سادهترین کالاهای مصرفی خود را از سایر کشورها وارد میکند؛ اما باید این سؤال را پرسید که نزدیکترین خطوط نیروی انسانی و سرمایه اقتصادی از این کشور در دوران جنگ داخلی به سمت کدام کشور بودهاست؟ پاسخ این سؤال نیز بسیار ساده است. نزدیکترین کشوری که سرمایهگذاران و نیروی کار و تاجران سوری آن را انتخاب کرده تا به کشور خود نیز نزدیکتر باشد کشور ترکیه بودهاست. هر چند ترکیه پذیرایی پنج میلیون پناهنده سوری در دوران بحران سوریه بوده اما بخشی از نیروی کار ارزانقیمت سوریه و سرمایههای این کشور را نیز توانسته است به سمت خود جذب کند.
10- استفاده از گروههای مسلح بهعنوان یک ابزار فشار سیاسی: حتی درصورتیکه این گروههای مسلح نتوانند بهصورت کامل بر کل سوریه تسلط یابند حامیان آنها میتوانند از آنها بهعنوان یک ابزار فشار سیاسی در راستای گرفتن امتیازات ژئوپلیتیک، امتیازات اقتصادی و امنیتی در ازای خالیکردن پشت این گروهها و یا حتی وجه المصالحه قراردادن آنها استفاده کنند؛ موضوعی که بارها در طول تاریخ منطقه خاورمیانه اتفاق افتاده است. دقیقا مشابه کاری که حافظ اسد در رابطه با کردها علیه ترکیه کرد.
جمع بندی:
باید به این موضوع اشاره کرد که دو بازیگر اصلی در تحولات امنیتی سوریه یعنی ترکیه و اسرائیل سعی کردهاند با سوقدادن محیط کشور سوریه به یک محیط ژئوپلیتیک، منافع اقتصادی منافع ملی و منافع امنیتی خودشان را تأمین کنند. باید به این مسئله اذعان کرد که این دو بازیگر دراینراستا موفق عمل کردهاند و تا این لحظه توانستهاند از دیدگاه اقتصادی و امنیتی اهداف خودشان را دررابطهبا سوریه بهپیش ببرند؛ هرچند که نتوانستهاند بر خاک سوریه تسلط یابند و در عرصه میدان نبرد ایران و روسیه و سوریه نقشآفرینی قدرتمندتری را ارائه کردهاند؛ اما همین میزان اندک ناامنی در سوریه آنها را به بخشی از اهداف ژئوپلیتیکی خودشان رسانده است؛ بهطور مثال میتوان اشاره کرد که درحالحاضر هیچ گردشگری به سمت سوریه نمیرود، هیچ خط لوله انرژی از داخل خاک سوریه عبور نکرده است و هیچ سرمایهگذاری سوریه را به ترکیه ترجیح نمیدهد.
درحالحاضر ارتش سوریه قدرت نقشآفرینی در تحولات امنیتی مرتبط با سرزمینهای اشغالی را ندارد. سوریه همانند گذشته نمیتواند از گروههای کرد حمایت کند.
دررابطهبا ترکیه که نیز میتوانست با سوقدادن سوریه و منطقه به یک محیط ژئواکونومیک یک بازی برد برد را داشته باشد ظاهراً بهدنبال این مسئله است که با سوقدادن منطقه بهسوی یک منطقه ژئوپلیتیک بازی برد را تنها برای خودش بدست آورد و منطقه را به سمتی سوق بدهد که تنها یک برنده وجود داشته باشد.
👇👇👇
👆👆👆
دررابطهبا این مسئله که تقویت گروههای مسلح در منطقه در آینده بر امنیت ترکیه چه اثراتی میتواند بگذارد، موضوعی است که باید مورد توجه آیندهپژوهان باشد؛ زیرا براساس نظریه امنیت منطقه کپنهاگ ناامنی از یک منطقه میتواند به مناطق مجاور نیز سرایت کند.
همچنین میتوان به این موضوع نیز اشاره کرد که شاید کنشگری ترکیه برایناساس باشد که این گروهها تااندازهای بزرگ شوند که همیشه یک وضعیت نه صلح نه جنگ در یک محیط ژئوپلیتیک در سوریه تداوم داشته باشد تا ترکیه به منافع ملی خودش دست یابد.
✅پایان
https://eitaa.com/tahlil30yasi
May 11
آخرین وضعیت نظامی در شمال شهر #حماه
✍ پاتک گسترده ارتش سوریه بر علیه تروریست های تکفیری در غرب و شمال شهر حماه شهرک های «معردس و خطاب» آزاد و «جبل زین العابدین و قمحانه» از محاصره درآمدند.
🔹همچنین تیپ ۸۷ و مناطقی از جبرین برای شکستن محاصره قمحانه آزاد شدند.
🔹ارتش سوریه ورود گسترده به محله های حماه را تأیید کرد.
🔹همچنین چندین گروه از نیرو های کمکی تروریست ها به محور حماه در کمین ارتش #سوریه و جنگنده ها افتادند و هر جنبنده ای که قصد ورود و خروج از شهر #حماه را داشته باشد توسط هواگرد ها مورد هدف قرار میگیرد.
🔹 درگیری ها با شدت هر چه تمام تر ادامه دارد و اگر با همین منوال پیش رود احتمالاً تا فردا شهر به صورت کلی آزاد شود.
✨https://eitaa.com/tahlil30yasi
حفظ سوریه به معنای حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه
اگر خدای ناکرده سوریه سقوط کند احتمال اینکه با دستور اربابان، تروریست ها به سمت عراق بروند متصور است به چند دلیل
یک: هنوز باقی مانده تروریست های تکفیری داعش در خاک عراق حضور دارند و در صورت حمله تروریست از بیرون با آنها همکاری خواهند کرد.
دو: آمریکایی ها که از طرف پارلمان و دولت عراق برای خروج از این کشور تحت فشار هستند در صورت اشغال عراق توسط تروریست ها که متحد آنها هستند از این فشار خارج خواهند شد.
سه: حضور تروریست ها در کنار مرز ایران اهرم فشاری خواهد بود از سوی کارفرمایان تروریست ها به خصوص رژیم صهیونسیتی و ترکیه برای کنترل و مهار سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی و قطع ارتباط و حمایت از جبهه مقاومت.
چهار: با توجه رویکرد دولت پزشکیان که خیلی آرمان گرایانه به مسائل منطقه از طریق مذاکره و گفتگو نگاه می کند و سابقه افراد تاثیر گذار در این سیاست از جمله ظریف ، تروریست با دستور اربابانشان ممکن است اقداماتی رو علیه امنیت ملی و تمامیت ارضی ما با هدف فشار بر ایران و کشاندن پای میز مذاکره و گرفتن امتیازات دلخواه انجام نمایند.
فلذا در این شرایط حساس حمایت ایران از حفظ نظام مستقر در سوریه جدای از بحث حمایت از جبهه مقاومت ، حفظ امنیت و تمامیت ارضی خودش هست.
✍ حمید جعفری
✨https://eitaa.com/tahlil30yasi
فرصتهای بزرگ درون یک تهدید؟
🔻اوضاع سوریه این روزها پر ابهام و پرخطر میباشد، هرچند جنگ رسانهای بسیار شدیدتر و پرحجمتر از جنگ میدانی است، اما این نافی خطرات شکل گرفته در سوریه نیست.
🔹یک جمله معروفی از شهید سلیمانی به یادگار مانده که میگفت: «آنقدر که در دل تهدیدات فرصت نهفته است، در خود فرصت چنین نیست به شرط آنکه نترسیم و نترسید و نترسانیم».
🔸امروز نیروهای بیشمار انصارالله یمن، نیروهای معتقد حشد الشعبی عراق، نیروهای نترس فاطمیون و نیروهای هوشمند حزبالله لبنان با هماهنگی ایران میتوانند با حضور پرشمار میدانی اوضاع سوریه را تغییر دهند و از تهدید به وجود آمده فرصتی بسازند که ورای تصورات رژیم صهیونیستی و طراحان فتنه اخیر سوریه باشد.
🔹به نظر میرسد مواضع محتاطانه مسئولان آمریکایی و اسرائیلی و ترکیه و حتی اتحادیه عرب در قبال فتنه سوریه، ناشی از همین نگرانی باشد که نیروهای جبهه مقاومت در سوریه اصطلاحا به هم دست بدهند و تهدید به وجود آمده در این کشور را مبنای تغییر تاکتیک و زمین بازی قرار داده و اضلاع مثلث شوم جنگ طلب مقابل را به شدت غافلگیر کنند که در این صورت جنگ غزه هم متاثر از آن خواهد شد.
🔺تهدیدات اخیر ترامپ مبنی بر برپایی جهنمی در خاورمیانه در صورت آزاد نشدن گروگانها توسط حماس، به نظر تا حدی درست مینماید! اما کسانی که در جهنم این منطقه خواهند سوخت بیش از آنکه ساکنین ابدی آن باشند، مزدوران اجیر شده و غربی های صهیونیستی هستند که از سایر مناطق برای جنگ و غصب به این منطقه آورده شده اند. زمان و میدان این را مشخص و ثابت خواهد کرد. انشاءالله
✍دکتر قاسم حبیب زاده
✨https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔴 شرط جامعه عفیف، مبارزه با فساد اقتصادی و تبعیضها!
🔹همیشه این سوال مطرح بوده که چرا وضعیت جامعه اسلامی به جایی رسید که یزید با سابقه سگبازی، شرابخواری و زنبارگیِ علنی خلیفه مسلمین میشود و رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان از این دوره اوج میگیرد؟ در واقع ریشه انحرافات فرهنگی واخلاقی جامعه صدر اسلام چیست؟!
🔸خطبه فدکیه اوجِ تبیین حضرت زهرا سلامالله علیها، علیه کسانی است که با غصب خلافت، جامعه را از مسیر اصلی خارج کرده و بنیانهای غلطی را بنا کردند که خروجی آن، فساد گسترده و تبعیضهای عجیب بعد از ۲۵ سال در دوره خلیفه سوم و قوی شدن حزب بنیامیه است.
🔹حضرت در خطبه فدکیه به فلسفه برخی احکام اشاره میفرمایند. درباره فلسفه ترکِ سرقت و دزدی میفرمایند: «و ترک السرقه ایجابا للعفه».
یعنی خداوند ترک سرقت را موجب عفت و پاکدامنی قرار داد.
🔸در واقع فلسفه اصلی یا یکی از فلسفههای ممنوعیت فساد اقتصادی، تاثیر آن در اخلاق و فرهنگ جامعه است. این نشان میدهد که هرچه فساد اقتصادی، اختلاس، دزدی و ... در جامعه کمتر باشد، جامعه عفیفتر است.
🔹سیر تاریخیِ انحراف جامعه در صدر اسلام نیز موید این فلسفه است. اول کار، تبعیض سیاسی نهادینه شد و شایستگان و در راس آنان #امیرالمومنین علیهالسلام کنار گذاشته شد، سپس در دوره خلیفه دوم توزیع بیتالمال تبعیض گونه انجام شد و بین عرب و عجب، بین قریشی و غیرقریشی، اختلاف در پرداخت سهم طراحی شد و سپس با معیارهای سابقه در اسلام و حضور در جنگها(بدر و اُحد و ...) و قرابت فامیلی و خانوادگی با پیامبر(ص)، بیتالمال را توزیع میکردند.
🔸این تبعیضها دردوره عثمان خلیفه سوم اوج گرفت و رانتهای گوناگون و کلان برای بنیامیه در نظر گرفته شد و فسادهای اقتصادی به اوج خود رسید و سیستم حکومت و جامعه را آلوده کرد.
🔹در نهایت، این تبعیضها و فسادها عفت را از جامعه اسلامی زدود و موجبات خلافت یزید و شهادت اباعبدالله و سپس انحرافات فرهنگی و اخلاقی را فراهم کرد که میتوانید به تاریخ رجوع کنید و چگونگی رواج شرابخواری، بیحجابی و بیعفتی، رقاصی و آوازهخوانی زنان برای جوانان و ... در جامعه اسلامی متوجه شوید.
🔸این عبارت عجیب حضرت فاطمه سلامالله علیها را باید در ایام فاطمیه برای مسئولان، مدیران، نخبگان و عموم مردم بازخوانی کنیم.
همین مسئله را امروز باید بعنوان ریشه خیلی از فسادهای فرهنگی و اخلاقی در جامعه بدانیم.
🔹اگر ما جامعهای عفیف میخواهیم باید سیستم اقتصادی را بازطراحی کنیم. نحوه دسترسی مردم و اقشار مختلف مردم را به انفال، منابع ثروت، امکانات، درآمدها و فرصتها بازطراحی کنیم.
✅ #داود_مدرسی_یان:
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔴 خطر نزدیک است!
🔹در اوایل دهه ۹۰ که گروههای تکفیری #جبهة_النصرة و #داعش و ... با پشتیبانی ترکیه و سعودی و حمایت اطلاعاتی امنیتی آمریکا به سرعت بخشهای مهمی از سوریه و عراق را گرفتند و به پشت دروازههای دمشق و بغداد رسیدند، حضور نظامی ایران در منطقه ورق را برگرداند؛
🔸اول پیشرفت تکفیریها متوقف شد؛ دوم، مناطقِ اشغال شده یکبهیک بازپس گرفته شد و بعد از چند سال عراق پاکسازی شد ولی سوریه کامل پاکسازی نشد و علت این مسئله هم توافقی بود بین ترکیه، سوریه، ایران و روسیه و بنا شد بخشهایی از مناطق دست معارضین بماند اما این خطا و خیانت ترکیه باعث شد مجدداً تکفیریها سربرآورند.
🔹حالا #تحرير_الشام یکبهیک شهرهای مهم سوریه را با کمترین مقاومت ارتش عربی سوریه اشغال کرده و چه بسا در روزهای آتی به دمشق برسد!
🔸در ایامی که سوریه، مهمترین بارانداز استراتژیک جبهه مقاومت و حامی لبنان و فلسطین و در خط مقدم مبارزه با اسرائیل قرار دارد این طراحی ضربه جدی به مقاومت است.
🔹از تدبیر و طراحی مقامات جمهوری اسلامی بیاطلاعیم که چه برنامهای برای جلوگیری از سقوط بشار در سوریه دارند اما این نگرانی امروز وجود دارد که با سقوط دولت بشار، راه زمینی حمایت از لبنان قطع شده و چه بسا رژیم صهیونیستی مجدداً طمع حمله به جنوب لبنان را در سر بپروراند!
خطر نزدیک است!
✅ #داود_مدرسی_یان:
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔴 برخی تحلیلگران، گروههای تروریستی در سوریه را مخالفین و معارضین دولت بشار مینامند که دنبال برگزاری انتخابات و تشکیل دولت دموکرات هستند و ... .
🔻ببینید مخالفین فعلی بشار اسد که به چند گروه کوچک تقسیم میشوند، اساساً دنبال انتخابات و دموکراسی نیستند. به جهت فکری و اندیشهای، بیشتر این گروهها به امارت و خلافت اسلامی معتقدند نه انتخابات و دولت دموکراسی! چیزی شبیه آنچه توسط طالبان در افغانستان شکل گرفته.
🔹حمایت آمریکا و پشتیبانی تجهیزاتی ترکیه از این گروههای تروریستی و قطع راههای پشتیبانی از حزبالله لبنان و مقاومت، به تنهایی کافی است که ایران نباید اجازه این تغییرات را در منطقه بدهد.
🔸اینکه برخی کارشناسان، علتالعلل این حوادث را دیکتاتوری اسد و مشکلات اقتصادی سوریه میدانند هم خطای محاسباتی دیگری است. حتماً فقر، فساد و تبعیض بستر شکلگیری این گروههاست اما علتالعلل نیست. باید ابعاد ماجرا را در نظر گرفت.
🔹کوچکترین تردیدی نباید داشت که طراحی این اتفافات توسط آمریکا صورت گرفته و با هدف حمایت از اسرائیل انجام شده است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
https://eitaa.com/tahlil30yasi