#معنویت
#ماه_رمضان #روشنگری
#تقوا
✅ پاسخ شبهات
🔶 روایت می گوید در ماه رمضان دست و پای شیطان در غُل و زنجیر است، اگر دست و پای شیطان در ماه رمضان بسته است چرا باز گناه میکنیم؟
🔶 پاسخ
این عبارت به معنی آن نیست که واقعا دست و پای شیطان در غل و زنجیر است و او نمی تواند حرکتی کند، بلکه خداوند دستورات ویژه ای برای بندگان خود در این ماه صادر کرده که اگر به درستی انجام شوند، نوعی خودکنترلی در او به وجود می آورد که این امر مقضی گناه کردن را بی اثر کرده یا کُند می کند در نتیجه تمایل انسان به گناه کمتر می شود.
🔶 از سوی دیگر اضافه بر کارهایی که انسان در این ماه نباید انجام دهد - مثل خوردن و آشامیدن – دستورات دیگری نیز مانند قرائت قرآن، اذکار و ادعیه وارد شده و اضافه بر آن، دستورات خاص دیگر مانند غیبت نکردن و دروغ نگفتن که اینها از نظر ایمانی و محتوایی روزه را باطل می کنند، تاکید شده که همه اینها در کنار هم، موجبات تقرب به خدا و دوری از شیطان را فراهم می کند.
🔶 اگر کسی به روزه توجه نکرد و فقط آن را در نخوردن و نیاشامیدن خلاصه کرد، این دست و پا بستن شیطان نیست چرا که این مواظبت و سر سپردن به دستورات الهی نیست و حتی فرد ممکن است در این اثناء به حقوق دیگران نیز تعدی و تجاوز کند اما خود را هم به دلیل نخوردن و نیاشامیدن، روزه دار به حساب آورد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی #اسرا
✅ رژیم صهیونیستی، کویر بی دستاورد
🔶 این روزها بحران بیدستاوردی تلآویو که با افزایش اعتراضات و درگیریهای سیاسی داخلی و خارجی همراه بوده، رژیم صهیونیستی را به تکاپو انداخته است.
🔶 از این رو آنها هفته گذشته منطقهای را در اردوگاه النصیرات هدف قرار دادند که فقط گمان میکنند مروان عیسی، مرد شماره دو قسام در آن حضور داشته اما به دلیل کمبود اطلاعات از سرنوشت نهایی وی، سعی دارند تا با پخش شایعات مختلف، حماس یا مردم محلی غزه را وادار به گفتگو در خصوص وی کرده تا رژیم از طریق ردزنی و رصد گفتگوها شاید بتواند سرنخی از سرنوشت یا مکان ایشان بیابد.
🔶 در این زمینه حتی نتانیاهو نیز پیشدستی کرد و با ردیف کردن ۴ فرمانده اصلی حماس و برعهده گرفتن ضمنی ترور شیخ صالح العاروری، زمینهسازی برای اعلام خبر ترور مروان عیسی و مطرحسازی آن به عنوان روشنترین و صریحترین دستاورد رژیم در جنگ شش ماهه را آغاز کرد. در همین راستا بود که کانال ۱۲ عبری نیز مروان عیسی را طراح اصلی ۷ اکتبر دانست تا در صورت تایید ترور توسط حماس، این مسئله به عنوان دستاوردی بزرگ مطرح شود. مقاومت البته این سناریوها را ازبَر است. بنابراین یک نکته بسیار مهم، سیر تمرکز رسانههای صهیونیست بر فرماندهان حماس است.
🔶 در روزهای ابتدایی پس از ۷ اکتبر، با توجه به پیام ابوخالد، محمد الضیف به عنوان فرمانده عملیات طوفانالاقصی شناخته میشد اما تلآویو بزودی فهمید که رسیدن به وی تا چه حد عملی و ممکن است از این رو ما به مدت چند ماه شاهد بودیم که اساسا نام الضیف به حاشیه رفته و این یحیی سنوار و حتی برادر وی، محمد سنوار بود که نقل محافل صهیونیستی و غربی شده بود زیرا به هر روی وی با توجه به نقش رهبری سیاسی در غزه، به نظر در دسترستر از ضیف میرسید و با برجستهسازی افراطی نقش و سپس ترور ایشان، دستاورد بزرگی برای نتانیاهو ساخته میشد جایی که حتی برخی کارشناسان در سرزمینهای اشغالی در مقاطعی به کابینه جنگ پیشنهاد دادند تا تمرکز خود را بر یافتن رهبران حماس و علیالخصوص سنوار گذاشته و با ترور ایشان و اعلام "مجازات" طراحان ۷ اکتبر، در میز مذاکره اسرا را آزاد و خود را پیروز جنگ جا بزنند! امری که به سرعت توسط سایر کارشناسان این رژیم رد شد با این پرسش که "آیا کشتن سنوار، به معنای نابودی حماس است؟"
🔶 اما در روزهای اخیر به وضوح شاهد برجستهسازی مروان عیسی هستیم تا جایی که گفته شده وی طراح اصلی طوفانالاقصی بوده و همه اسناد عملیات نیز زیر دست وی بوده است تا در صورتی که ایشان به شهادت برسد، دستاورد بزرگی!؟ برای صهیونیستها خلق شده باشد.
🔶 مجموع این آشفتگیها نشان میدهد که تا کنون نیز در رژیم کسی جمعبندی واحدی از ساختار، نحوه عملکرد و اطلاع از مکان فرماندهان سیاسی و نظامی حماس نداشته و آنها سعی میکنند با ارائه اطلاعات گمراهکننده، دادههای بیشتری جمعآوری کرده و البته در کویر بیدستاورد خود، یک پیروزی مشخص برای خود برساخت کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جنگ_اوکراین #مسکن
#پیشرفت #ارز
#تورم #تحریم
✅ سمت و سوی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲
🔰 قسمت اول
🔶 سال ۱۴۰۲ در حالی به پایان می رسد که اقتصاد ایران در این سال فراز و نشیب زیادی را تجربه کرده است. بررسی شاخص های اقتصادی در سال ۱۴۰۲ نشان می دهد که اقتصاد کشورمان درباره تحقق شعار سال، نمره قبولی گرفته است، البته این نمره مسلما رضایتبخش نیست.
🔶 سال ۱۴۰۲ نه دیگر خبری از ترکشهای پاندمی کرونا بود و نه گزاره تحریم که رعشه به تن اقتصاد ایران میانداخت، تا حدودی تاثیر اقتصادی جنگ اوکراین هم خنثی شده بود و کشورها تکاپویی برای تامین و دپوی مواد غذایی و اقلام پتروشیمی نداشتند. همه چیز برای بازگشت آرامش به بازارها آماده بود؛ زمانی مناسب برای ثبات، آنچه سالهاست اقتصاد ایران با آن بیگانه است.
🔶 بانک مرکزی برای این مهم پیشگام دیگر بخشهای دولتی شد و برای نخستینبار در کشور از اجرای سیاست تثبیت گفت، بستهای سیاستی و فراگیر که در نهایت به دنبال فراهم آمدن شرایطی است که متغیرهای اقتصادی در یک کلان تصویر به یک رفتار منطقی و قابل پیشبینی دست یابند.
🔶 هر اقتصادی برای پیشرفت و افزایش سرمایهپذیری نیازمند اصول اولیه است که نخستین گام آن پیشبینی پذیر بودن است. سرمایهگذار، تولیدکننده و حتی فعال اقتصادی مادام که تصویر روشنی از آینده نداشته باشد نمیتواند قدم از قدم بردارد.
🔶 در شرایطی که هر روز قیمتها به واسطه نقدینگی یا افزایش نرخ ارز تغییر کند بهترین محل سرمایهگذاری روی داراییهای ثابت است. مسلما با توجه به تورم، این داراییها از هر صنعتی بیشتر بازدهی خواهد داشت. بررسی بازدهی بازارهای سوداگری مانند مسکن، طلا، ارز و خودرو نشان میدهد امسال شرایط تغییر کرده است. باورکردنی نیست که سال گذشته سود سپرده بانکی با حدود ۲۲ درصد بیشترین بازدهی را نسبت به بازارهای دیگر داشته است.
🔶 برای رسیدن به این نقطه چند اقدام به صورت همزمان در کشور انجام شد، ابتدا اینکه ترازنامه بانکها با ملاحظه و دقت بالایی تحت رصد قرار گرفت و امتیاز خلق پول از سوی بانک سلب شد. در همین راستا رشد نقدینگی از بالای ۴۱ درصد به حدود ۲۵ درصد کاهش یافت. در مرحله بعد رقمی منطقی و قابل تامین برای نرخ کالاهای اساسی تعیین شد؛ ارزی که از محل صادرات نفت تامین میشد و پرداخت آن فشاری به تولید وارد نمیکرد.
🔶 گام بعد، اما در رابطه با طراحی سپرده خاص بود؛ ابزاری که به دولت این اختیار را میداد در شرایط خاص اقدام به جمعآوری نقدینگی کند. البته این تمام ماجرا نیست. به گواه آمار رشد اقتصادی در ۹ ماه سال ۱۴۰۲ وضع بهتری نسبت به سال گذشته داشت. این موضوع در بخش خدمات، صنعت و مسکن به وضوح قابل مشاهده است.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #جنگ_اوکراین #مسکن #پیشرفت #ارز #تورم #تحریم ✅ سمت و سوی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ 🔰 قسمت
#اقتصاد
#جنگ_اوکراین #مسکن
#پیشرفت #ارز
#تورم #تحریم
✅ سمت و سوی اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲
🔰 قسمت دوم
🔶 تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ به رقم ۳۹۷۱.۸ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به ۳ ماه سوم ۱۴۰۱، رشد ۴.۳ درصدی را نشان میدهد، همچنین رشد اقتصادی بدون نفت طی دوره مذکور معادل ۳.۳ درصد بوده است. بررسی وضعیت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی (به قیمتهای ثابت سال ۹۵) مبین آن است که در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» از رشد ۴.۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار شده است، به طوری که در دوره مزبور رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ۲ زیربخش اصلی «ماشینآلات» و «ساختمان» به ترتیب معادل ۷.۲ و ۳.۳ درصد بوده است.
🔶 در مجموع عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در ۹ ماهه ۱۴۰۲ «با احتساب نفت» و «بدون احتساب نفت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب به ۱۲۰۸۳.۰ و ۱۰۹۶۸.۳ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۴.۵ و ۳.۵ درصدی همراه بوده است. تحقق رشد اقتصادی ۴.۵ درصدی در ۹ ماهه ۱۴۰۲ در امتداد رشد اقتصادی ۴ درصدی سال ۱۴۰۱ حکایت از تداوم روند رو به بهبود فعالیتهای اقتصادی در کشور دارد.
🔶 بررسی عملکرد رشد اقتصادی بر حسب گروه فعالیتهای اقتصادی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) نشان میدهد رشد تولید ناخالص داخلی در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ حاصل تحقق رشد مثبت ارزش افزوده در تمام گروههای اصلی بوده است. لازم به توضیح است در دوره مزبور، رشد محقق شده گروههای «نفت و گاز»، «صنایع و معادن»، «خدمات» و «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۱۴.۵، ۴.۱، ۳.۶ و ۰.۶ درصد است.
🔶 بررسی تولید ناخالص داخلی برحسب اقلام هزینه نهایی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) در ۳ ماه سوم ۱۴۰۲ نشان میدهد «هزینههای مصرف نهایی بخش خصوصی» و «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» به ترتیب از نرخهای رشد ۰.۷ و ۴.۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار بودهاند. در این فصل «هزینههای مصرف نهایی بخش دولتی» نسبت به فصل مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش ۶.۲ درصدی را تجربه کرده است. در این دوره رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به تفکیک «ماشینآلات» و «ساختمان» به ترتیب معادل ۷.۲ و ۳.۳ درصد بوده است.
🔶 همان طور که پیداست بخش قابل توجهی از رشد محققشده در سال جاری ناظر به گروه نفت بوده است. در دولت سیزدهم میزان تولید نفت کشور از حدود ۲.۴ میلیون بشکه در روز به بیش از ۳.۵ میلیون بشکه نفت رسید. این افزایش معطوف به افزایش صادرات نفت بود و برآورد میشود روزانه حدود ۱.۳ میلیون بشکه نفت در روز صادر شود.
🔶 اقدام دیگر شدت یافتن نهضت ساخت مسکن بود. در سال جاری تعداد واحدهای عملیاتیشده ساخت مسکن به بیش از ۲.۵ میلیون واحد رسید. این اتفاق خود تبدیل به موتور محرکهای برای تمام بخشهای اقتصادی شد.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تاریخ_معاصر #رسانه
#روشنگری #نفت
✅ چرا مصدق کودتا را انتخاب کرد؟
🔶 اسقاط دکتر مصدق در ۲۸ مرداد ۳۲ یکی از راحتترین عملیات های امنیتی در جهان است. با آنکه سه روز قبل یک کودتای ناموفق انجام میشود ولی تقریبا هیچ اقدام پیشگیرانه برای ریشهکن کردن عملیات ضدمصدقی انجام نمی گیرد، نه از سوی کسی دیگر، نه حتی شخص جناب نخستوزیر. جریان روشنفکری اینطور تبلیغات کرده است که آ. کاشانی متشرع دگم و ضدملی بوده است و در مقابل مصدق انسان دموکراتیک با دیسیپلین ملی گرا بود. برخلاف این روایت، آ. کاشانی همچون مصدق گرم و سرد روزگار را چشیده بود و تمام سرمایه خویش را برای دفاع از نهضت ملی شدن صنعت نفت و حفظ استقلال انجام میداد.
🔶 مصدق فرماندهی کل قوا را از شاه گرفت، و از مجلس اختیارات تام قانونگذاری میطلبید؛ دیکتاتوری مطلق. رسانههای مصدقی شانتاژ میکردن که هر کس با این اختیارات تام مخالفت کند وابسته به انگلیس و ضدمیهنی است. کاشانی با اعلام صریح خلاف قانون اساسی مشروطه، با آن مخالفت ولی در نهایت عقبنشینی کرد. سپس به مصدق نامه زد که این مسیر با ارزشهای مشروطه در تضاد است و دلیل مخالفت او دلایل میهنی دارد نه شخصی. در مقابل مخالفتهای شاه، مصدق ناز کرد و قهر. قوام منصوب شد. در قیام سی تیر که به حکومت چهار روزه قوام پایان داد، نقش اصلی رهبری تجمعات را کاشانی در دست داشت و قدرت را برای بار دوم به مصدق تقدیم کرد.
🔶 با اقدامات و انتصابات عجیب مصدق، کاشانی و بخش مهمی از هواداران او دچار تحیر شدن که این چه سیاستی است؟ سرلشکر وثوق، عامل جنایت سی تیر، به معاونت وزارت دفاع، و بعضی افراد انگلیسی در شرکت نفت، و بعضی انتصابات ضعیف در وزارتخانهها صورت گرفت. در برابر اعتراض کاشانی مصدق صریحا گفت در کار دولت دخالت نکن و اگر نمیپسندی از کشور برو!
🔶 فاصله گرفتن کاشانی عملا به کنار کشیدن جمعیت بزرگی از بدنه مذهبی جامعه از اطراف مصدق شد. توده ایها هم قدرت گرفته بودند که مخالف ملی شدن صنعت نفت بودند. حیله گری و دسیسه سرلشکر زاهدی امر پنهانی نبود. برای نجات دولت، کاشانی به لطایف الحیلی اورا در ساختمان مجلس محبوس کرد. مصدقی ها او را فراری دادن. ارتباط گیری مجدد با او نمی توانست از چشم امنیتی ها به دور بماند ولی کاری نکردن. چرا؟ بعد از کودتای ناموفق ۲۵ مرداد هم مصدق کاری نکرد.
🔶 روز ۲۷ کاشانی به مصدق نامه میزند که طبق اخبار واصله طراحان کودتا به دنبال عملیات جدید هستن. گفت نباید ثمره دو سال تلاش ملت برای استقلال را به باد دهی و این حق شخصی تو نیست که از آن گذشت کنی. اگر کاری نکنی معلوم است بدت نمی آید مثل یک قهرمان ملی کنار زده شوی. و کاری هم نکرد!! چرا؟ در عوض گفت به کمک تو نیازی نیست!
🔶 روز ۲۸ مرداد بشیر فرهمند رییس صدا و سیما نزد نخستوزیر میرود و اعلام خطر میکند و خواهان راهبرد رسانهای است. ولی او جواب روشنی نمیدهد و هنوز به سازمان برنگشته کودتاچیان سازمان را تسخیر میکنند. بجز اطراف محل زندگی مصدق، در سراسر شهر مقاومتی صورت نمیگیرد و شهر به کودتاچیان تقدیم میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مجید بهستانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ آخرین اخبار مذاکرات آتش بس
🔶 هیئتهای مذاکراتی آمریکا، اسرائیل، مصر و حماس در دوحه گردهم میآیند تا دور دیگری از مذاکرات آتشبس پیگیری شود.
🔶 حماس آخرین پاسخ خود را چند روز پیش ارسال کرد و در آن تاکید کرد که اولاً دشمن باید از خیابانهای الرشید و صلاحالدین عقبنشینی کند تا عبور جنوب به شمال تضمین شود. ثانیاً حماس حاضر است در مرحله اول سربازان زن را هم با نرخ ۵۰ به ۱ آزاد کند به شرطی که ۳۰ نفر از ۵۰ نفر حکم حبس ابد داشته باشند. ثالثاً توافق باید مراحل دوم و سوم شامل پایان جنگ، رفع حصر و بازسازی را داشته باشد.
حماس گفته که این نهایت انعطافپذیریاش است و میانجیها هم خود به این نتیجه رسیدهاند که درخواست بیشتر از حماس بیفایده است.
🔶 همچنین تلآویو به مصر اطلاع داده که نتانیاهو اختیارات تیم مذاکراتی را گسترش داده اما حقیقت این است که نتانیاهو میداند پایان جنگ، محاکمه را به دنبال داشته و راست افراطی هم حاضر به عبور از فرصت فوق برای نابودی سیستماتیک فلسطینیها نیست و تنها گانتز و آیزنکوت علاقه به آتشبس دارند آن هم نه برای پایان جنگ که برای مبادله زندانیان. ارتش رژیم هم البته به این نتیجه رسیده که تداوم درگیری فقط دستاوردهای تاکتیکی فعلی را هم خواهد سوزاند و باید فکری کرد زیرا ارتش رژیم در نوار غزه اکنون در سردرگمی است و دستورالعملی جامعی برای ادامه کار ندارد و در انتظار صدور دستور حمله یا عدم حمله به رفح است. لازم به ذکر است رژیم به میانجیها اطلاع داده که این آخرین فرصت مذاکره است و بعد از آن یورش به رفح قطعی خواهد بود که این نیز در راستای فشار بیشتر به تیم مذاکراتی مقاومت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#حجاب #روشنگری
#استعمار
✅ البسه مسلمانان، فرهنگ جذاب محققان
🔶 «به گزارش نیویورک تایمز، محقق و جامعه شناس فمینیست الجزایری، مارنیا لازرگ که حجاب را مورد انتقاد قرار داده بود در ۸۳ سالگی از دنیا رفت. او که مسلمان الجزایری بود بر این باور بود که حجاب عنصری تحمیلی بر جامعه مسلمانان است و از منظر مذهبی و امنیتی ضروری نیست. او این گزاره را در پنج مقاله با عنوان «پرسش از حجاب، نامهی سرگشاده به زنان مسلمان» در سال ۲۰۰۹ بود.»
🔶 سبقهی استعمار فرانسه بر الجزایر حدود ۱۳۲ سال است. در طی این مدت فرانسه بر زبان و فرهنگ مردم الجزایر به شدت تسلط پیدا کرد به طوری که زبان و فرهنگ فرانسوی را بر آنان تحمیل کرد. اسلام جاری در الجزایر را به سبک پروتستانی و امری شخصی منحصر به عبادات نمودند. مخالفت لازرگ با حجاب را میتوان به دلیل این فشار تحمیلی فرهنگ استعمار فرانسه بر فرهنگ الجزایر دانست. از جمله ادلههای قابل ارائه برای این مدعا را میتوان در شباهت تاثیرات استعمار در کشورهای دیگری که تحت استعمار بودند به ماننده هند، تاجیکستان و ... دید. بر اساس پژوهش های مبسوطی که از سالیان گذشته محققان و پژوهشگران مردم شناسی پیرامون فرهنگ البسه مسلمانان ارائه کردند بیانگر آن است که البسه مورد استفاده مسلمانان در جغرافیای مختلف از سوریه و عراق تا الجزایر و اسپانیا اشکال واحد، پوشیده و محجوبانه ای برای زنان و مردان بود.
🔶 این اتحاد در شکل و شمایل لباس تنها نبود بلکه در اسامی منسوب به هر لباس در این جغرافیا ها نیز بوده است. مثلا (بورنوس) ردایی مورد استفاده زنان و مردان الجزایری، ترکها، اسپانیاییها، آفریقایی ها و حتی یهودیان نیز به ماننده مسلمانان از آن استفاده میکردند. از این قبیل البسههای محجوبانه بسیار در تاریخ نگاری ها و پژوهشهای مردم شناسانه آمده است. این امر نشانگر تحمیلی بودن حجاب بر زنان نیست بلکه نشاندهنده اعوجاج شگرف رخ داده کوتاه مدت در تاریخ و تمدن بشریت هستیم که به یک باره از لباس های محجوبانه برای زنان فاصله گرفت و لباس های باز و غیر پوشیده را بر زنان تحمیل کرد و جالب است که این امر در سیاستهای استعماری به طور پررنگ قابل ملاحظه بوده است. اگرچه خانم مارنیا لازرگ از دنیا رفتند اما نیاز به پرسشگری از فرهنگ البسه مسلمانان خاصتا البسه های زنانه و البسه های مشترک میان زنان و مردان به طور کامل مورد بررسی پژوهشگران قرار گیرد تا حقایق فرهنگی بسیاری را بتوان ادراک و استنباط کرد.
🆔 @tahlil_shjr
ملی شدن نفت.pdf
2.8M
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#نفت #تاریخ_معاصر
#روشنگری
✅ آیتالله کاشانی؛ مرد میدان نهضت ملی شدن صنعت نفت
🔰 روایتی از نهضت ملی شدن صنعت نفت در ایران
🔶 مصـدق در دولـت مشـیرالدوله نیـز پسـت وزارت خارجـه را عهـده دار بـود و سـپس بـه نمایندگـی در مجالـس پنجـم و ششـم رفـت. البتـه ایـن همکاری هـا صـرف نظـر از فراماسـون بـودن محمـد مصـدق و عضویـت وی در لـژ آدمیـت اسـت کـه اسـناد مختلـف آن از منابـع مختلـف منتشـر شـده اسـت. در آذرماه 1323 که مقوله اعطای امتیاز نفت شمال به شوروی در مقابل حاکمیتی که انگلیس بر منابع نفتی جنوب داشت، در مجلس مطرح شد، نمایندگان مجلس از جمله دکتر مصدق در عین اینکه به انگلیس حق دادند تا از امتیاز خود همچنان استفاده کند، اما با امتیازهای جدید به دولت شوروی مخالفت نمودند.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #آمریکا
✅ جمعبندی روز اول مذاکرات دوحه و یک تحلیل از روند کلی
1⃣ آمریکا به دلیل عدم امید به مذاکرات فوق تیمی را نفرستاده تا در صورت لزوم و نزدیکی به توافق، هیئتی اعزام شود. به طور کلی روند فعلی نیز دشوار بوده و هست.
2⃣ هیئت رژیم صهیونیستی به ریاست دیوید بارنیا به دوحه رسیده اما احتمالا وی بازگردد و تیم اسرائیلی باقی بمانند.
3⃣ پیشبینی میشود این دور مذاکرات دو هفته طول بکشد. میانجیها مثل همیشه گفتهاند این آخرین دور مذاکره است.
4⃣ در تلآویو بر سر کیفیت اختیارات تیم مذاکراتی رژیم اختلافهای زیادی وجود دارد.
5⃣ نتانیاهو خط قرمزی برای تیم مذاکراتی خود تعیین کرده و آن اسامی برخی اسرایی است که حماس احتمالا خواهان آزادی آنها شود.
6⃣ آمریکا و رژیم صهیونیستی توافق ضمنی کردهاند که در ازای تداوم پوشش همه جانبه آمریکا از روند جنگ، نتانیاهو ورود کمکها به غزه را تسهیل کند تا فشار منفی بینالمللی کم شود. همچنین هیئتی به آمریکا رود تا در خصوص عملیات رفح بحث شود. نظر آمریکا یک عملیات محدود، هدفمند و برقآسا در رفح است.
🔶 حقیقت این است که دلیل پوشش ریز محتوای مذاکرات به دلیل اهمیت جزئیات غزه بر کلیت حرکت محور مقاومت است. استراتژی مقاومت چیزی جز فشار برای پایان جنگ نیست. در این بین به دلیل بالا رفتن آستانه تحمل رژیم به دلیل ضربه سنگین ۷ اکتبر، انحصار فشار بر رژیم کارساز نیست و لازم است تا طرفی تحت فشار قرار گیرد که با ارسال ۳۵ هزار تن بمب، پوشش لازم را به تلآویو داده است. با قطع حملات مقاومت در عراق و سوریه و همچنین نزدیکی آمریکا و اسرائیل در شیوه مدیریت جنگ، روز به روز از انرژی اهرمهای فشار توقف جنگ کاسته خواهد شد و این موازی با کاهش انرژی برخی اهرمهای فشار داخلی در رژیم است. بنابراین قطع شریانهای حیاتی رژیم و باز کردن جبهه جدید بر علیه آمریکا مهمترین راههای مقاومت برای ماکسیموم کردن نیروی فشار است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#دولت #مردمی_سازی
✅ تبیینی بر شعار سال
🔰قسمت اول
🔶 خرمشهرهای اقتصادی با مشارکت مردم:
🔶 فتح خرمشهر محصول تغییر شیوه دفاع و کنار گذاشتن اصول متعارف جنگ بود. زمانی که با اتکای به مردم فصل نوینی از مقاومت فعالانه را در جبهه ها به نمایش گذاشتیم. خرمشهرهای اقتصادی حاصل نمی شود مگر با خارج شدن از مسیر متعارف اقتصاد و تغییر نگاه ما نسبت به اقتصاد از طریق حرکت به سمت مشارکت مردم در اقتصاد.
🔶 مشارکت مردمی در اقتصاد نسخه ای بود که در سالهای بعد از انقلاب در جهاد سازندگی، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان در پیش گرفته شد و موجب آبادانی و توسعه سراسر کشور گردید. اکنون نیز این نسخه به صورت محدود در گروه های جهادی قابل مشاهده است.
🔶 تجربه و نگاه عمیق سکاندار انقلاب در خصوص عبور کشور از چالش ها به کمک مردم، باعث شد تا از سال۱۳۸۴ سیاست های کلی اصل ۴۴ را برای عبور از چالش های اقتصادی از طریق مردمی سازی آن ابلاغ نمایند.
🔶 دولت سیزدهم شعار مردمی بودن را برگزید و شایسته است، همین دولت، مشارکت حداکثری مردم در اقتصاد را با قوت و تدبیر طرح ریزی و اجرا نماید.
🔺در مشارکت مردم در اقتصاد دولت و مردم وظایفی دارند...
🔶 وظایف دولت:
🔹دولت باید تلاش نماید تا رقیب فعالیت های تولیدی در کشور به شدت تضعیف شود و فعالیت های نامولد که فاقد ارزش هستند، پرهزینه گردند تا زمینه حضور مردم حاصل شود.
🔹مشوق های لازم برای حضور مردم در فعالیت های تولیدی و کاهش ریسک آنها از طریق سازوکارهای بیمه ای، طراحی شود.
🔹در مردمی سازی تولید، دولت باید بستر مناسب برای ورود آحاد مردم به چرخه اقتصاد را فراهم کند. حتی در اینجا قرار نیست دلال حدف شود. دلال را باید جهت دهی کرد و از توانمندی او در نظام توزیع استفاده نمود.
🔹توسعه ی بنگاه های خرد و کوچک، تعاونی ها، اشتغال های خانگی، ارائه مکانیزم های مالی و مردم محور در بازار سرمایه از جمله ابزار های لازم برای مشارکت مردم در اقتصاد است.
🔹مردمی سازی تولید دلیل بر حمایت از کالای بی کیفیت نیست و تولیدکنندگان وظایفی دارند، تعهداتی دارند که یکی از مهمترین آنها کیفیت کالای تولید شده و وجود خدمات و پشتیبانی پس از فروش است و دولت باید این حقوق مردم را تضمین نماید.
🔶وظایف مردم:
🔹مردم باید فرهنگ اقتصادی خود را اصلاح کنند. فعالیت های نامولد و مزاحم در اقتصاد ما نه تنها قبحی ندارد بلکه به دلیل درآمدهای بالا، از منزلت بالایی هم برخوردار است. باید فرهنگ کار، تولید و کسب درآمد صحیح بر جامعه سایه افکنده و فرهنگ فعالیت نامولد تضعیف شود.
🔹مردم وظیفه دارند از کالای ایرانی و تولید داخل حمایت کنند ولو کالای ایرانی کیفیت کمتری داشته باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#دولت #مردمی_سازی
✅ مروری بر پیام نوروزی رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال۱۴۰۳. ۱۴۰۳/۰۱/۰۱
🔶 عید نوروز و سال جدید را:
🌺تبریک عرض میکنم به همه ملّت عزیز ایران
🌹به طور خاص تبریک عرض میکنم به خانوادههای ایثارگران و به همه ملّتهای دیگری که نوروز را گرامی میدارند. یاد میکنم از شهیدان عزیز و از امام شهیدان که این راه را به روی ملّت ایران گشود. آرزو میکنم بهرهمندی ملّت ایران را از هر دو بهار، هم بهار طبیعت و هم بهار معنویّت
🔶 درباره شیرینیها و تلخیهای سال ۱۴۰۲
♦️حوادث شیرین:
🔹پیشرفتهای چشمگیر علمی
🔸پیشرفتهای فنّاوری
🔹تولیدات زیربنایی انجام گرفته در سراسر کشور
🔸حضور حماسی مردم در اجتماعات روز قدس و روز ۲۲ بهمن
🔹برگزاری امن و سالم انتخابات آخر سال و حضورهای مردمی دیگر
🔸تحرّک بینالمللی دولت در عرصههای گوناگون اقتصادی و سیاسی
♦️ حوادث تلخ:
⭕️مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم
⭕️حادثه تلخ کرمان در سالگرد شهید سلیمانی
⭕️سیل بلوچستان در اواخر سال
⭕️حوادث اتفاق افتاده برای مأموران و حافظان امنیّت
⭕️حادثه غزّه
🔺جزو تلخترین حوادث بلکه تلخترین حوادث مسائل خارجی ما بود
🤲از خداوند میخواهیم:
❇️تلخیها را جبران کند
❇️ادامه شیرینیها را به ملّت ایران و ملّتهای مسلمان ارزانی بفرماید
❇️آنچه را که مایه خیر و برکت امّت اسلامی و ملّت ایران است، به آنها لطف بفرماید
🔶 درباره شعار سال گذشته؛ مهار تورم و رشد تولید
👈در هر دو بخش شعار، کارهایی انجام گرفت، پیشرفتهایی هم اتّفاق افتاد، البتّه نه به قدر مطلوب
📌آنچه که انجام گرفته خوب بود ولی باید ادامه پیدا کند
⏪این شعار، شعاری نیست که در یک سال توقّع داشته باشیم که به نحو مطلوب انجام بگیرد
🔶 درباره شعار سال ۱۴۰۳؛ «جهش تولید با مشارکت مردم»
♦️در سالی که وارد آن شدیم، کارهای زیادی هست
👌همه باید خودمان را به آن کارها متعهّد بدانیم در زمینههای مختلف
📌لکن در این سال هم مسئلهی عمدهی کشور عبارت است از اقتصاد
🔺نقطه ضعف اساسی کشور عبارت است از مسئلهی اقتصاد
☝️باید در این زمینهها فعّال عمل کنیم.
🔑یک کلید اساسی برای حلّ مشکلات اقتصادی کشور عبارت است از مسئله تولید
❇️اگر رشد تولید و حرکت رو به جلو در تولید ملّی به نحو مطلوب انجام بگیرد،
🔻بسیاری از مشکلات مهم اقتصادی مثل:
📌مسئله تورّم
📌مسئله اشتغال
📌مسئله ارزش پول ملّی
👌به نحو خوبی به سمت حل پیش خواهد رفت
♦️به همین جهت امسال هم روی مسئله تولید تکیه میکنم
👈و انتظار دارم که انشاءاللّه یک جهشی در کار تولید اتّفاق بیفتد امسال
👈و بِجد اعتقاد دارم... اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی:
⏪اقتصاد را مردمی کنیم
⏪پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم
⏪موانع حضور مردم را برطرف کنیم
🌟در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد
🔻این ظرفیّتها بایستی:
✅فعّال بشود
✅از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده بشود
♦️لذا من به این مناسبت شعار امسال را این قرار دادم:
💎جهش تولید با مشارکت مردم💎
🔺امیدواریم انشاءاللّه این شعار به بهترین وجهی تحقّق پیدا کند.
📌برنامهریزان کشور ⏪ برنامهریزی کنند،
📌صاحبنظران ⏪ همکاری فکری کنند و
📌فعّالان اقتصادی ⏪ به نحو عملی در این کار انشاءاللّه مشارکت کنند.
🔶 از خداوند متعال توفیق ملّت بزرگ و عزیز ایران را مسئلت میکنم و سلام خاضعانه عرض میکنیم به پیشگاه حضرت بقیّةاللّه (ارواحنا فداه) و از خداوند تعجیل در فرج آن بزرگوار را که فرج بشریّت است مسئلت میکنیم.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#سبک_زندگی
#اسلام_ناب
#عید_نوروز
✅ نوروز ایرانی، نه نوروز باستانی
🔶 ملت ایران در طول تاریخ محتوای غلط نوروز را تغییر دادند. نوروز در ایران، جشنی در خدمت حکومت های استبدادیِ قبل از اسلام بود! به همین خاطر است که «نوروز باستانی» میگویند! «نوروز» اش خوب است، ولی «باستانی» اش بد است! «باستانی» یعنی این که همه این جشنهای دوره سال - مثل جشن «نوروز»، یا جشن «مهرگان»، یا جشنهای دیگری نظیر «خردادگان»، «مردادگان» و جشنهای گوناگونی که قبل از اسلام بوده است - در خدمت حکومتهای استبدادی و سلطنت های پوسیده دوران جاهلیت ایران بود! محتوای نوروز، محتوای مردمی و خدایی نبود؛ توجّه و ارادت به حضرت حق در آن نبود؛ جهات عاطفی و انسانی و مردمی در نوروز نبود!
🔶 ملت ایران نوروز را نگه داشتند؛ اما محتوای آن را عوض کردند. این محتوای امروز نوروز ایرانی، غیر از محتوای باستانی است. نوروز برای ملت ما، امروز عبارت است از اوّلاً: توجّه مردم به خدا. اوّلِ تحویلِ سال که میشود، مردم دعا میخوانند، «یا محوّل الحول والاحوال» میگویند، آغاز سال را با یاد خدا شروع میکنند، توجّه خود را به خدا زیاد میکنند. این، ارزش است.
🔶 ثانیاً نوروز را بهانهای برای دید و بازدید و رفع کدورت ها و کینهها و محبّت به یکدیگر قرار میدهند. این همان برادری و عطوفت اسلامی و همان صله رحم اسلام است؛ بسیار خوب است. ضمناً نوروز را بهانهای برای زیارت اعتاب مقدّسه قرار میدهند؛ به مشهد مسافرت میکنند - که همیشه یکی از پرجمعیتترین اوقات سال در مشهد مقدّس، اوقات عید نوروز بوده است - این بسیار خوب است.
🔶 پس میبینید که نوروز را نگه داشتند، محتوای آن را که غلط بود، به محتوای صحیح و درست تبدیل کردند. این هنر ملت ایران و ذوق و سلیقه ایرانی مسلمان است.
🔶 ما عید نوروز را از دیدگاه کسانی که با اسلام سر و کار دارند، تأیید میکنیم. عید نوروز، چیز خوبی است. وسیلهای است که با آن دلها شاد میشود، انسانها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند، صله رحم و صله احباب میکنند؛ چون دوستان و رفقا هم مثل ارحام، احتیاج به صله دارند. انسان باید با ارحام صله کند، باید با دوستان و رفقا هم صله کند؛ یعنی ارتباط برقرار کند. این، ارتباط عید نوروز است که بسیار خوب است.
🔶 بیانات مقام معظم رهبری در صحن مطهّر حضرت ثامن الحُجج، امام رضا (علیه السلام) ۱۳۷۷/۰۱/۰۱
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#انقلاب_اسلامی
#روشنگری
✅ عدالت در جمهوری اسلامی ایران
🔶 عدالت از اصلیترین شعارهای نظام جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت بهتر، اساسا انقلاب اسلامی برای برپایی عدالت در گستره جهان پدید آمد و نخستین دستاورد بزرگ این انقلاب پس از پیروزی با فروریختن رژیم منحوس، فاسد، مستبد و سراسر وابسته پهلوی، استقرار جمهوری اسلامی در ایران عزیز بود. بنابر این، بسیار روشن است که نظام سیاسی بر آمده از یک انقلاب اسلامی عدالت گستر، باید اصلیترین رویکردش عدالت گستری باشد؛ چرا که خود این نظام با عنوان، جمهوری اسلامی، بر اساس اندیشه توحیدی و عدل الهی شکل گرفت.
🔶 پرسش اصلی آن است که آیا نظام اسلامی، در مسیر اجرای عدالت در حرکت میباشد؟ به طور طبیعی در جامعه ما، همه به این سوال یکسان پاسخ آری یا نه نمیدهند! نگارنده بر این اعتقاد است نظام و محوریت آن در طول چهل و پنج سال گذشته، همواره برای استقرار عدالت تلاش کرده، لکن به دلایل مختلف با وجود دستاوردهای ارزشمند در این مهم، حرکتش برای تحقق عدالت، کند بوده است. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم، به خوبی با نگاهی عالمانه، واقع بینانه و منصفانه، این موضوع را تشریح کردند. یکی از مطالبات حضرت امام خامنه ای، مدظلهالعالی، در بیانیه گام دوم، شتاب بخشی به حرکت نظام در مسیر عدالت گستری در کشور در تمامی ابعاد آن است؛ بنابراین بر تمامی نیروهای مومن، ولایی و انقلابی، واجب است که موضوع عدالت را جدی گرفته و هرکس، در هر موقعیتی که قرار دارد، برای تحقق آن تمام توان خود را به میدان بیاورد.
🔶 بدون تردید، یکی از راههای اصلی و بدون جایگزین برای رسیدن به یک جامعه عدالت محور، مبارزه حقیقی و مستمر با هر نوع فساد است. بسیار روشن است که در این مسیر، هیچ خط قرمزی نباید وجود داشته باشد. معنای مبارزه با فساد بدون خط قرمز، آن است که هرکس مرتکب فساد شد، بدون توجه به موقعیت، رتبه، جایگاه و مقام و پیشینه، باید طبق قانون با او برخورد شود و به تناسب جرمی که مرتکب شده مجازات گردد.
🔶 اراده نظام و محوریت آن طی چهل و پنج سال گذشته در امر مبارزه با فساد، یک مبارزه حقیقی، مستمر و بدون خط قرمز بوده است. با رجوع به بیانات امامین انقلاب اسلامی و به ویژه با تمرکز بر فرمان هشت مادهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی به سران سه قوه برای مبارزه جدی و بدون اغماض با فساد در سال ۱۳۸۰، و همچنین مطالبات مکرر معظم له از مسئولان نظام در این موضوع، نشان میدهد، رویکرد نظام برای مبارزه با فساد، یک رویکرد مبارزه بدون خط قرمز است.
🔶 با این وضوح و اراده قاطع برای ستیز با فساد در نظام اسلامی، ما با یک واقعیت تلخی مواجه هستیم و آن اینکه فساد به تعبیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی، همانند، اژدهای هفت سر، میباشد؛ بنابراین باید مبارزه با فساد، یک امر مستمر و بدون خط قرمز و بدون اغماض باشد.
🔶 هرچند در جنگ شناختی دشمن علیه جمهوری اسلامی، تلاش میشود ایران در ردیف کشورهای پر فساد معرفی شود، ولی واقعیت این است که ایران در نقطه مقابل قرار داشته و در صدر کشورهای فساد ستیز میباشد. هر چند مردم از مسئولان امر، انتظار بیشتر و به حقی در سالهای گذشته برای مبارزه جدیتر با فساد آن هم بدون تبعیض داشتند، لکن آن چه در این مسیر رخ نمود و صاحب منصبان و یا منسوبین به مسئولین عالی کشور محاکمه و مجازات شدند، نشان میدهد نظام در مسیر مبارزه با فساد و تحقق عدالت جدی است. البته اگر برخی ضعفهای قوه قضائیه در سالهای گذشته در این مسیر، به موقع بر طرف میشد و اگر در ریشه یابی زمینههای فساد در دستگاههای دیگر و به ویژه در دستگاههای اجرایی به موقع شناسایی و بر طرف میگردید، امروز ما از نظر مبارزه با فساد و اجرای عدالت، در شرایط بسیار بهتری بودیم.
🔶 اما در این میان، به یک نکته ویژه و راهبردی هم باید توجه داشت و آن، رعایت خود اصل عدالت، در امر مبارزه با فساد است. مبارزه با فساد برای تحقق عدالت است، فلذا اگر در مسیر این مبارزه، عدالت به معنای دقیق کلمه نادیده انگاشته شود، در نهایت خود عدالت آسیب میبیند؛ بنابراین کسانیکه در این مسیر قدم بر میدارند، به ویژه مطالبه گران و اصحاب رسانه، باید به این مهم توجه خاص داشته باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#جهاد_تبیین #مردمی_سازی
#انقلاب_اسلامی #پیشرفت
✅ جهش تولید بر پایهی جمهور مردم
🔰 قسمت اول
🔶 هفت نکته دربارهی تحقق شعار سال ۱۴۰۳
1⃣ تعیین شعار سال توسط رهبر گرامی انقلاب، سیاستی گفتمانی در فقه حکومتی ماست که باید نظام حکمرانی ملی، جهتگیری اصلی خود را بر این سیاست متمرکز کند؛ افزون بر این، توجه به این شعار باید در زنجیرهای از گفتمانها و شعار سالهای پیشین باشد. درک دقیق و درست سیاستگذاران ملی مطابق با آنچه رهبر گرامی انقلاب و توسعهی معنایی این گفتمان در منظومهی فکری امام خمینی (ره) و معظمله از نکات ضروری و لازم است.
2⃣ اقتصاد مقاومتی، نظریهی سیاستی نظام اسلامی در مسیر پیشرفت اقتصادی ماست؛ اقتصاد مقاومتی بیش از همه بر مدار تولید ملی، امکان تحقق خواهد داشت و تقویت و رشد زیرساختهای فرهنگی و سیاسی و اقتصادی تولید، از ضروریات این مهم است؛ بنیادهای نظری جهش تولید بر مدار مردم، باید بر پایه ادبیات نظری دربارهی اقتصاد مقاومتی طرح شود و جغرافیای گستردهی مباحث طرحشده در بیانات رهبر گرامی انقلاب، این مهم را تمهید خواهند کرد.
3⃣ مردم، محور شکلگیری، پیروزی و بقای انقلاب اسلامی هستند و جهش تولید نیز وابسته به همین رکن اساسی است. «مردم در همهی این دوران ها قهرمان اصلی ماجرا و سرگذشت انقلاب بودهاند.» (رهبر انقلاب ۰۸/ ۰۶/ ۱۴۰۱)
🔶 «مسئلهی اصلی، کلید اصلی، اینجا است: حضور مردم در همهی مسائل، حلکنندهی مشکلات است. آن چیزی که حضور مردم را تأمین بکند، مردم را تشویق به حضور در عرصه و در میدان بکند -میدانهای مختلف مورد ابتلای کشور- مغتنم است. و حضور مردم هیچ جایگزین دیگری ندارد؛ هنر اصلی انقلاب هم همین بود؛ هنر اصلی انقلاب این بود که جمهور مردم را از یک مجموعه و تودهی منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملّی و عمومی، تبدیل کرد به یک مجموعهی پُرانگیزه، علاقهمند، همّتدار، هدفدار، آرمانخواه، و وارد میدان کرد؛ کار بزرگ انقلاب این بود.» (۱۲/ ۰۵/ ۱۴۰۰)
🔶 «ما ابزارهای نظامی، ابزارهای سیاسی، ابزارهای اقتصادی را قدرتافزا و قدرتزا میدانیم برای کشور، امّا هیچ کدام به اندازهی حضور مردم نیست؛ حضور مردم، نظام جمهوری اسلامی را به معنای واقعی کلمه قدرتمند میکند.» (۲۶/ ۰۳/ ۱۴۰۰)
4⃣ الزام بزرگ در جهش تولید، شناخت مسئلهها و چالشهای تولید در یک نظام تحلیلی منسجم و منظومهای است؛ اهمیت مسئلهها، منطق اولویتها را میسازد و راه برونرفت از تزاحمها را فراهم میکند. شعار و گفتمان «رفع موانع تولید» باید بهمثابه یک پیشفرض سیاستی در کنار الزامات و ضروریات دیگر، مطرح و برجسته باشد. بر این پایه، نقش موانع و عوامل تضعیفکنندهی داخلی در تولید و پیشرفت (مثل فساد، کمکاری و تنبلی، ضعف بهرهوری، ضعف نگاه بلندمدت و راهبردی و…) را بیش از گذشته برجسته نگریست و پیوسته این پرسش را برجسته ساخت که چگونه میتوان نقش و جایگاه مردم در تولید و پیشرفت ملی را برجستهتر کرد؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید اشیری
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #جهش_تولید_با_مشارکت_مردم #جهاد_تبیین #مردمی_سازی #انقلاب_اسلامی #پیشرفت ✅ جهش تولید بر
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#جهاد_تبیین #مردمی_سازی
#انقلاب_اسلامی #پیشرفت
✅ جهش تولید بر پایهی جمهور مردم
🔰 قسمت دوم
5⃣ تحلیل نقش موانع خارجی و بهویژه تحریمهای استکبار جهانی، یکی دیگر از جنبههای ضروری در این موضوع است؛ نکتهی کلیدی در تحلیل این وضعیت، توجه به نقش و جایگاه مردم است.
🔶 «اگر ما کاهش حضور مردم را داشته باشیم، از آن طرف افزایش فشارهای دشمن را خواهیم داشت؛ یعنی اینها با همدیگر به معنای واقعی کلمه یک نسبت معکوسی دارند. اگر چنانچه ما در کشور افزایش حضور مردم را کم داشته باشیم، از آن طرف افزایش فراوان فشار دشمنان را خواهیم داشت. اگر ما بخواهیم فشارهای دشمنان از قبیل فشارهای اقتصادی مثل تحریم و امثال اینها از بین برود یا کاهش پیدا کند، راهش این است که حضور مردم در کشور افزایش پیدا کند و پشتوانهی مردمی به رخ دشمنان کشیده بشود.» (۲۶/ ۰۳/ ۱۴۰۰)
6⃣ بازخوانی الگوها و تجربههای موفق اقتصادی در چهل و پنج سال گذشته، الهامبخشی انقلاب اسلامی در ساحت اقتصاد را برجسته خواهد کرد. معانی و آرمانهای بزرگ، همواره به اسوههایی نیازمندند که تحقق آنها را امکانپذیرتر و میسّرتر خواهد کرد.
7⃣ در پرتو مطالبهی مؤکد «جهاد تبیین» از سوی رهبر انقلاب، نیازمند نهضت فرهنگی بزرگ و فراگیری هستیم که بتواند در گفتگو و ارتباط با جمهور مردم، بر «اقناعسازی» متمرکز شود؛ فهرست وسیعی از عناوین و موضوعاتی را میتوان برشمرد که نیازمند تقویت وضعیت گفتمانی آنها در سطح عمومی هستیم، از جمله: تقویت روحیهی کار و تولیدگرایی، پرهیز از مصرفگرایی و توجه به سادهزیستی، تقویت توجه به کالاهای داخلی، بهبود اتقان کاری، افشای اهداف دشمن در اعمال تحریمها، قوتها و دستاوردهای نظام اسلامی بهویژه در حوزهی اقتصاد.
🔶 به سخنی دیگر، جهش تولید بر مدار جمهور مردم، در یک سپهر فراگیر فرهنگی و مبتنی بر فرهنگ جهادی و انقلابی امکانپذیر خواهد بود؛ این مهم، نیازمند طرح و برجسته شدن در فضای جهاد تبیین است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید اشیری
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#جامعه_اسلامی
#بصیرت #امامت
✅ تاریخ تکرار می شود
🔶 مهمترین کارکرد «امام» تنظیمگری و محرکیت است. تنظیم جامعه، تنظیم مردم. حرکت دادن مردم به سمت ارزشها و اهداف. طبیعتاً او بهتر از همه، موانعی که در مسیر هست را میشناسد. او بهتر از بقیه اقتضائات حرکت در یک مسیر طولانی را بلد است. او مثل یک ناخدای کاربلد عمل میکند، حواسش به همهجا و همهچیز و همه کس هست. به موقع هشدار میدهد، به موقع انگیزه میدهد، به موقع تشویق میکند، به موقع تشر میزند و در صورت لزوم تنبیه هم میکند.
🔶 او اهل «تکرار» مکررات نیست، بلکه چون میدان را میشناسد، تمام گفتههای او دقیق و نقطهزن است. توجه به نقشۀ او موجب پیشرفت و بیتوجهی به آن ما را عقب میاندازد. در این میان، عدهای به جای آنکه خود را با شاقولِ امام تنظیم کنند، امام را با خواستههای خود میسنجند. او را به «آنچه میفهمند» تطبیق میدهند. در اینجا امام میشود «ضربهگیر» اینها. پشت برشهایی از الفاظ و عبارات امام قایم میشوند تا بتوانند به خواستههایشان برسند. البته اشتباه نشود! خواستههای اینها لزوما دنیا و پول و زر و منصب و مقام نیست. گاهی خواستههایشان خیلی رنگ و لعاب مقدسی هم دارد. از قضا گاهی عناوین خواستههایشان همان مطالبات امام است، لکن با قالبی که اینها دوست دارند.
🔶 با چهارچوبی که اینها تشخیص میدهند. یعنی اینها تمامِ امام را یا نمیخواهند یا قبول ندارند. اینها بخشی از امام را میپسندند. آن بخشی که طبق میل اینهاست. مثل بعضی از دورو بریهای امیرالمومنین علیهالسلام که همهچیزِ علی را نمیخواستند. آنقدر «عدالت» را نه! آنقدر «توجه به تقوا و معنویت» را نه! آنقدر «عقلانیت» را نه! یک علیِ معمولیِ یه ذره بهتر از بقیه! آن علیای را میخواستند که بتوانند از قِبَل او به آنچه میخواهند برسند! اینها شعارهای امیرالمومنین را هم داد میزدند اما نه همۀ شعارها را و نه همیشه! ملاک خودشان بودند نه «امام».
🔶 چون تاریخ تکرار میشود پس میتوان همان دست از آدمهای عجیب اما به ظاهر دوستدار امیرالمومنین را هم الآن دید.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام اسماعیل فخریان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#سیاستهای_کلی_نظام
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#مردمی_سازی
✅ تبیینی بر شعار سال
🔰 قسمت دوم
🔶 آسیب شناسی روند گذشته مردمی سازی تولید:
🔶 نگاهی به روند شاخص های کلان اقتصادی بعد از انقلاب نشان می دهد که نقطه شروع چالش های اقتصادی از سال ۱۳۸۹ بوده است. حکیم انقلاب ۵ سال قبل از موعد آغاز این چالش ها، با دوراندیشی مسئله ی آینده اقتصاد کشور را تشخیص می دهند و با ابلاغ سیاست های کلی اصل ۴۴، گامی بزرگ برای مردمی سازی تولید برمی دارند.
🔶 اما متاسفانه عملکرد مسئولین در تحقق این مهم رضایت بخش نبود و از قضا رهبری در برهههای مختلف از نحوه اجرای اصل ۴۴ گلایه می کردند. ایشان در ۱۹دی ماه سال قبل فرمودند:"ما سیاست های اصل ۴۴ را ابلاغ کردیم به فلان دولت، مدام سفارش کردیم. چند مورد کردند، از چند مورد نصفش فاسد از آب درآمد...."
🔶 سیاست های اصل۴۴ گام اول مردمی سازی اقتصادی است، اما همین سطح از مشارکت مردم در اقتصاد نیز به درستی انجام نشد. چرا؟
🔶 نکته اول در عدم توفیق خصوصی سازی در ایران این است که غالبا معیار واگذاریهای دولتی به بخش خصوصی، تنها وجه درآمدی آن بوده است. در حالی که در سایر کشورها صرفا وجه درآمدی آن واگذاری نیست و حتی گاهی رایگان واگذار می شود. آنچه مهم است نقش هدایتگری و نظارت دولت در واگذاری هاست. این در حالی است که اولا در ایران اولویت اصلی برای انجام واگذاری ها بحث درآمدی آن بود، ثانیا کمترین نظارت و هدایت ممکن در واگذاریها وجود داشت. تاکید این است که خصوصی سازی یک فرایند اجرایی و حقوقی به نفع مردم است.
🔶 نکته دوم اینکه واگذاری این بنگاه ها بر اساس مذاکره به جای مزایده است به نحوی که قریب به اتفاق این واگذاریها در بستر مردمی سازی اقتصاد و از طریق بورس یا اعلان عمومی و مزایده نبوده و عمدتا از طریق رانت، مذاکره یا واگذاری های تعریف شده و پنهانی صورت گرفته است. در واقع فرایند مربوطه، اجرایی و حقوقی نبوده است.
🔶 چنین رویه ای دو اشکال ایجاد کرد:
یکی واگذاری بنگاه ها در قیمت های غیر واقعی انجام شد و دیگری اینکه در برگزاری مزایده برای واگذاری ها، افراد غیرمتخصص خریدار این بنگاه ها شدند و این موضوع بر جهت گیری و بازدهی بنگاه اثر منفی گذاشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#بصیرت #جهاد_تبیین
#وحدت #جنگ_شناختی
✅ جنگ شناختی در نهج البلاغه
🔶 جنگ شناختی، نبردی است که بر ذهنها و قلبهای انسانها متمرکز است و با هدف تغییر باورها، ارزش ها و درنهایت با سوگیریهای شناختی و اختلال محاسباتی منتج به تغییر رفتار آنان می شود. این نوع جنگ، از ابزارهای مختلفی مانند شایعه پراکنی، پروپاگاندا، دروغ پردازی و تحریف واقعیت استفاده می کند و بستر اصلی امروز آن فضای رسانه و سایبر با سرویسها و خدماتش در لایه زیر متن و فرامتن پیامهاست.
🔶 امیرالمومنین علی (ع) در نهج البلاغه، به طور مفصل به موضوع جنگ شناختی و راه های مقابله با آن پرداخته اند. ایشان در خطبه 50 نهج البلاغه، می فرمایند: «إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْکَامٌ تُبْتَدَعُ، یُخَالَفُ فِیهَا کِتَابُالله وَ یَتَوَلَّى عَلَیْهَا رِجَالٌ رِجَالًا عَلَى غَیْرِ دِینِ اللَّهِ.»
🔶 «آغاز پیدایش فتنهها پیروى از هوا و هوسها و بدعتهایى است که با کتاب خدا مخالفت دارد و گروهى (چشم و گوش بسته یا هواپرست آگاه) به پیروى آنان برمىخیزند و برخلاف دین خدا از آنها حمایت مىکنند.»
🔶 در این کلام، حضرت علی (ع) به دو ریشه اصلی جنگ شناختی اشاره می کنند:
1⃣ پیروی از هوا و هوس: زمانی که انسان ها از عقل و منطق خود فاصله گرفته و به دنبال امیال نفسانی خود می روند، زمینه برای سوء استفاده دشمنان در جنگ شناختی فراهم می شود.
2⃣ بدعت گذاری: دشمنان با ایجاد بدعت ها و تحریف آموزه های دینی، سعی در انحراف افکار عمومی و ایجاد تفرقه در جامعه دارند. حضرت علی (ع) در ادامه این خطبه، به راه های مقابله با جنگ شناختی اشاره می کنند:
1⃣ بصیرت و آگاهی: اولین قدم برای مقابله با جنگ شناختی، افزایش بصیرت و آگاهی عمومی است. افراد باید با آموزه های دینی و معارف اسلامی آشنا باشند تا بتوانند در برابر شایعات و دروغ پردازی ها مقاومت کنند.
2⃣ تبعیت از قرآن و عترت: تنها راه نجات از فتنه ها و جنگ های شناختی، تبعیت از قرآن و عترت است. قرآن کریم و اهل بیت (ع) چراغ های هدایتی هستند که انسان ها را در مسیر حق و حقیقت راهنمایی می کنند.
3⃣ جهاد تبیین: در عصر حاضر، جهاد تبیین از مهم ترین راه های مقابله با جنگ شناختی است. افراد باید با روشنگری و تبیین حقایق، به مقابله با دروغ پردازیها و تحریف واقعیتها بپردازند.رهبر حکیم انقلاب اسلامی نیز بارها دستور به فریضه قطعی و فوری جهاد تبیین دادهاند.
4⃣ حفظ وحدت: دشمنان در جنگ شناختی، سعی در ایجاد تفرقه و اختلاف در جامعه دارند. حفظ وحدت و انسجام، یکی از مهم ترین راه های مقابله با این توطئه دشمن است.
5⃣ دشمن شناسی: شناخت دشمن و ترفندهای او، از دیگر راه های مقابله با جنگ شناختی است. افراد باید با روش های جنگ شناختی آشنا باشند تا بتوانند در برابر آنها هوشیاری و نهج البلاغه به عنوان یک منبع غنی از آموزه های دینی و سیاسی، می تواند راهنمای انسان ها در مقابله با جنگ شناختی باشد. با مطالعه و تدبر در این کتاب ارزشمند، می توان به بصیرت و آگاهی لازم برای مقابله با ترفندهای دشمنان دست یافت ان شا الله
🔸 #به_قلم_اساتید: سید علیرضا آلداود؛ کارشناس رسانه
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#مردمی_سازی
✅ مفهوم شناسی "جهش تولید با مشارکت مردم"
🔶 برای شعار سوال؛ مقام معظم رهبری از واژگان جهش تولید و مشارکت مردم استفاده نمودهاند که میتوان آن را بدین شرح توضیح داد؛ جهش یا موتاسیون ( Mutation )، به معنی جستن، پریدن، دگرگونی، تحول، تغییر، تغییر ناگهانی، انقلاب و... و واژه تولید (Production) در لغت به معانی استخراج، فراورده، محصول، کار، عمل و... آمدهاست.
🔶 از طرفی تولید یا فرآوری، در علم اقتصاد، به معنی تهیه کالا و خدمات مورد نیاز با استفاده از منابع و امکانات معنی گردیده است. همچنین فعالیّت تولیدی شامل فرایند یا سلسله اقداماتی است که برای تبدیل منابع و یا مواد اولیه به کالا یا خدمات مورد نیازصورت میگیرد.
🔶 از سویی منظور از جهش تولید، جهش در کمیت و کیفیت تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور است که بتواند اقتصاد را بر روی سطح بالاتر روند رشد بلندمدت قرار دهد. بدهي است که منظور از جهش تولید در این معنی، رشد اقتصادی متناوب؛ از دو جهت کمی و کیفی است که بر اساس تولید واقعی در بازارهای مولد شکل گرفته باشد و منظور از آن رشد تولید در بازارهای نامولد (و موقتی) نیست.
🔶 جهش تولید مانند همه مفاهیم دارای الزاماتی هست که عبارتند از؛
1⃣ مواد اولیه در دسترس
2⃣ نیروی انسانی ماهر و متخصص
3⃣ دانش و فن آوری های پیشرفته
4⃣ قوانین مترقی و حمایتی و برطرف کردن موانع تولید
5⃣ نظام بهروری
6⃣ بازار رقابتی
7⃣ سهولت در واردات و صادرات و رفع موانع و قوانین گمرکی
8⃣ سهولت دریافت مجوزهای کسب و کار
و...
🔶 مقام معظم رهبری در شعار سال ۱۴۰۳ از واژه مشارکت مردم نیز استفاده کردند؛
مشارکت (دخالت) مردم به معنی واگذاری اقتصاد (تولید) به خود مردم.
🔶 اینکه مردم از سه جهت تولید، سرمایه گذاری و رقابت در آن تاثیر مستقیم داشته باشند. اگر مردم در جهات مختلف مذکور در تولید و جهش آن دخیل باشند، اقتصاد و تولید از انحصار دولت خارج شده و دولت با واسپاری آن به مردم، وظیفه خود را به عنوان یک حامی و نقش واسطه ای می تواند به درستی ایفا کند، و از طرفی مردم یا سرمایه گذار خصوصی و یا هر تعبیر دیگر در این زمینه موجب می شود تا ظرفیت عظیم مردم موجب مقوم شدن تولید و اقتصاد گردیده و تحت شدیدترین تکانه های اقتصادی، تاب آوری و رونق خود را باز یابد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای امین یادگاری
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#ماه_رمضان #هویت
#فلسطین #طوفان_الاقصی
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
✅ فصل امامت قرآن؛ بهار غزه
🔶 شهید سید نورالدین ابراهیمی اهل روستای کماجین قزوین، در دستنوشته ای که از او به جا مانده نوشته است:
🔶 اگر دنیا ما را محاصره اقتصادی کند، ما مرد رمضانیم و اماممان علی (ع) است و اگر ما را محاصره نظامی کند ما فرزند محرمیم و اماممان حسین (ع) است. امروز فرزندان محرم و رمضان بزرگ شده اند و در مقابل عظمت و هیمنه کفر ايستادگي میورزند.
🔶 امروز رمضان و محرم که هیچ، قمر به قمر و شمس الشموس، رسیدن صدای فتح و ظهور به ارمغان میآورد. حقانیت از اولین قبلهگاه مسلمین طلوع کرده است و مقاومت، علمداری مستضعفین در جهان را می کند.
🔶 اگر به سالها قبل از انقلاب اسلامی ایران برگردیم، مشاهده خواهیم کرد که چگونه جهان اسلام تقریبا داشت با خود حل میکرد که دیگر رمضان نمیتواند نشان از فتح و محرم نشان از بیداری باشد بلکه بهترین راه حل و راه نجات کنار آمدن ظالم و مظلوم است، اما انقلاب اسلامی بازی پادر میانی، بین ظالم و مظلوم را به هم زد و امام راحل توانست ایده نوینی را برای حل مظلومیت فلسطین ارایه کند.
🔶 انقلاب اسلامی پادرمیانی را رد کرد و تز مقاومت را به میان کشید و به دنبال شکل دادن بسیج جهانی مستضعفین گام برداشت. در گوشه گوشهی منطقه، جریان مقاومت رشد کرد و به قدرت بازدارندگی رسید و امروز بر هیچ ابرقدرتی پوشیده نیست که ایران اسلامی توانست نظریه خود را به عرصه کارآمدی برساند و رمضان و محرم ها سالیانی برای غزه، نشان فتح شده است.
🔶 دشمن هیچ غلطی نتوانسته بکند، نتوانسته به مقاومت ضربه بزند. مبارزین مقاومت به بیرون پیغام دادند ــ که حالا به گوش ما هم رسیده ــ که از ناحیهی ما نگران نباشید؛ بیش از اغلب، یعنی مثلاً نزدیک به نود درصد امکاناتمان و تواناییهایمان محفوظ است. این خیلی مهم است. چند ماه است که [صهیونیستها] با انواع سلاحها، با انواع کمکهای خائنانه و ظالمانهی آمریکا و دیگران دارند با مقاومت فلسطین می جنگند، مقاومت همچنان قدرتمند، همچنان ایستاده، آنجا حضور دارد و به توفیق الهی، به فضل الهی، مقاومت بینی صهیونیستها را به خاک خواهد مالید.(۱)
🔶 ماه رمضانِ غزه امسال را با سالهای دیگر متفاوت می بینیم زیرا امسال، اولین سالی است که استقامت تهاجمی نظریه مقاومت در حال ظهور است و انسان جدیدی در عالم ظهور کرده است و هویت شیعی توانسته به مناطق اهل سنت منتقل شود و در رمضان غزه، آیه شَهۡرُ رَمَضَانَ ٱلَّذِيٓ أُنزِلَ فِيهِ ٱلۡقُرۡءَانُ هُدٗى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَٰتٖ مِّنَ ٱلۡهُدَىٰ وَٱلۡفُرۡقَانِ به ظهور رسیده است.
🔶 رمضان، بهار قرآن است و امروز در غزه، قرآن به امامت رسیده است. غزه از امروز به بعد نقطه امامت قرآن در عالم است. و طوفان الاقصی مبدا این امامت در تاریخ شده است. که فرمود: إنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ اَلثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِی مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِی أَبَدا
(۱): بیانات رهبری در دیدار با قاریان قرآن در روز اول ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمیدرضا شببویی
🆔 @tahlil_shjr
#فضای_مجازی
#رسانه #هویت
#جنگ_ترکیبی
✅ از فیلتر خبری تا حباب فیلتر /دنیای آزاد اطلاعات در فضای سایبر فعلی بزرگترین دروغ قرن است
🔶 «نوام چامسکی» و «هرمان»، پیش از بوجود آمدن اینترنت، تئوریای داشتند تحت عنوان «فیلترهای خبری.» بر مبنای این نظریه، رسانهها با پنج فاکتور مجبور میشدند خود و مخاطبانشان را فیلتر کنند. از سیاست رسانه گرفته تا صاحبان آگهی و حتی گاه بازخوردهای خود مخاطبان شاکله این نظریه را تشکیل میداد.
🔶 اما با پیشرفت رسانهها به خصوص رسانههای ارتباطی و اجتماعی سایبر پایه، این تئوری - که روزی با فیلترهای خبری رسانه را وادار میکرد مواضعی خاص و جهت دار اتخاذ کنند- امروز با شکلی دیگر با عنوان "حباب اطلاعاتی" بسیار حرفهای تر به موضوع فیلتر خبری میپردازد، به طوریکه مخاطب در سانسور خبری بسیار عمیق قرار گرفته و تنها به اطلاعات و اخباری در بستر رسانههای وب ۳ یا وب مفهومی دسترسی پیدا میکند که صاحبان این سکوها و رسانهها میخواهند.
🔶 این رسانههای ارتباطی و اجتماعی با بهرهگیری از هوش مصنوعی و ابزارهای هوشمند نظیر تلفنهای همراه با سیستمعامل های اندروید و ios کاربر را به دقت تحلیل و پردازش کرده و سپس برایش ذائقه و رفتار سازی میکنند.
🔶 اینگونه است که مخاطب به صورت هدفمند و سازمان یافته با محتواهای ضد ارزشها- اعتقادات- فرهنگ و هویت خودش بمباران اطلاعاتی شده و کم کم بینش، نگرش و رفتارش در همین سکوهای هوشمند تغییر پیدا میکند و اصطلاحا دچار اختلال شناختی و خطای محاسباتی- ادراکی شده و دروازه بانان خبری نیز با سو استفاده از این امکان، برایش سوگیریهای شناختی مدنظرشان را میسازند.
🔶 همچنین «مانوئل کاستلز» ؛ هم بر این باور بود که شبکههای اجتماعی، «قدرت شبکهای» ایجاد کرده است و این قدرت در بستر شبکههای اجتماعی میتواند جنبشهای اجتماعی نظیر فتنه ۸۸ و جنگ شناختی-ترکیبی به بهانه مهسا امینی و... را ایجاد کنند که با درنظر گرفتن هوش مصنوعی و الگوریتمهای خاص طراحی شده برای این شبکههای اجتماعی آمریکایی، این سکوها میتوانند تبدیل به سلاحهای کشتارجمعی افکار عمومی در جنگ شناختی ترکیبی شوند.
🔶 نقطهی عطف کارکرد و نمایش این حباب فیلتر و اطلاعاتی نیز در انتخابات ۲۰۲۰ ریاستجمهوری آمریکا بود که پس از توییت ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات، وی و تمام کمپینش را در حالیکه هنوز رئیس جمهور آمریکا بود بستند و سپس در حصر رسانهای سایبری قرارش دادند و حتی اجازه ندادند شبکهی اجتماعی مخصوص خودش را هم راه اندازی کند.
🔶 حال در این دنیای جدید شهروند آنلاین باید با مختصات محیط زیست جدیدش با مسلح شدن به سلاح تربیت رسانهای آشنا شده تا در این جنگ شناختی-ترکیبی مورد اصابت تیر های آن قرار نگرفته و در توهم لایک و اثرگذاری مخصوصا در سکوهای دشمن قرار نگیرد.در لایه حاکمیتی و مدیریتی نیز علاوه بر ارتقای تربیت رسانهای مدیران باید راهبردهایی نظیر توجه به حاکمیت سایبری مستقل ایران اسلامی و سیاستگذاری برای این فضا و... مورد توجه جدی قرار بگیرد.
🔶 تجویز اصلی برای مواجهه فعال و هوشمند با این فضا را هم بارها رهبر حکیم انقلاب اسلامی برای ما داشتهاند، اما پیاده سازی منویات امام امت در باب فضای مجازی یک نفر مانند شهید حاج قاسم سلیمانی میخواهد... کجاست حاج قاسم سلیمانی فضای مجازی؟؟؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سید علیرضا آلداود؛ کارشناس رسانه
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مردمسالاری_دینی
#مردمی_سازی
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
✅ بازهم مردم!
🔶 فرمود حرف نوی ما برای جهان «مردمسالاری دینی» است. آنچه انقلاب ما را از همۀ انقلابیهای دیگر متمایز میکند همین دو کلمه است. مردم و دین. از بن دندان معتقد است که مردم اصلاند و همهکاره و مشکلگشا. فرمود باید به مردم تکیه کرد و ظرفیت و ابتکارات مردمی را به میدان آورد. فرمود دولت بایستی مردمی باشد. فرهنگ را مردمی میداند. معتقد است فرهنگ یعنی ذهنیتهای مردم و بایستی فرهنگسازی بهدست مردم باشد. سیاست را هم مردمی میداند. اقتصاد هم که جای خود. اما چرا مردم؟
🔶 چون هم آنها همه کارهاند و هم زورِ بازویشان از همه کس و همه چیز بیشتر است. مردم انقلاب را بهوجود آوردند. مردم یعنی مردم. همه در نهضت مشارکت کردند، خُرد و کلان، زن و مرد، باسواد و بیسواد. جنگ را مرد پیروز کردند. مردم یعنی همه. از چمران تا برونسی. از فهمیده تا پیرمرد ریش سفید. حتی زنان و دختران در پشت جبهه و گاه در خط مقدم. چون همه آمدند و امام رحمهالله همه را پذیرفت و کسی را کنار نگذاشت، کسی را بینقش رها نکرد، اتفاقهایی افتاد که جهان انگشت به دهان ماند. نه پیروزی در نهضت معمولی بود و نه پیروزی در جنگ. عامل پیروزی، ارادۀ مردمِ خداباور بود. فرمود اگر در اقتصاد عقبیم و مشکل داریم، چون مردم آنجا حضور ندارند. حضوری مثل حضور در نهضت و جنگ. فرمود مدل مدیریت در جنگ را بایستی در عرصۀ مدیریت کشور بیاوریم.
🔶 آن الگو، الگویی است که هم منحصر به فرد است و هم امتحان پس داده و هم موفق. الگو، الگوی تکیه به فکر، اراده، ابتکار، قدرت و خواست مردم است. الگویِ حساب کردن روی مردم. آنجا که مردم کنار زده شدند، کشور عقب ماند، پیشرفت متوقف شد. این همه مسجد و حسینیه و هیئت و مدرسه و بیمارستان را چه کسانی ساختند؟ مردم. در سیل و زلزله چه کسانی آمدند؟ مردم. آنانکه مردم را فقط برای رأی دادن میخواهند یا ناداناند یا خائن. یا نمیدانند که نبایستی کارکرد مردم را در سیاست آنهم فقط در انتخابات خلاصه کرد. یا چون میخواهند بخورند و ببرند، حضور مردم را مانع میدانند. اما برای آنان که کشور مهم است و پیشرفت، نیک روشن است که بدون مردم نمیتوان پیش رفت. فرمود با مطالعه به این نتیجه رسیدهایم که کلید حل مشکلات اقتصادی «تولید» است. البته نه با حرکت معمولی که بایستی «جهش» در تولید داشته باشیم و چون این کار سخت است، بزرگ است، جز «مردم» کسی نمیتواند آن را انجام دهد. این کار، کار دولت و امثال آن نیست. کار، کارِ خود مردم است. مردم و باز هم مردم.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام اسماعیل فخریان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#اقتصاد
#مردمی_سازی #معیشت
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#تحریم #قرآن
✅ پیش به سوی اقتصاد مردمی
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۳۶.pdf
2.09M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#اقتصاد
#مردمی_سازی #معیشت
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#تحریم #قرآن
✅ پیش به سوی اقتصاد مردمی
🔶 سخنهفته این شماره خط حزبالله، به این سؤال، پاسخ داده است که چگونه در جنگ اقتصادی پیروز شده و مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم؟
🔶 اینشماره خط حزب الله، با عنوان «نزدیک قلهایم؛خستگی و ناامیدی ممنوع!» نگاهی به جمله منتخب سال ۱۴۰۲ رهبرانقلاب در نظرخواهی از کاربران داشته است.
🔶 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله با عنوان «قرآن، بهار دلها» مروری بر ۱۰ توصیه رهبرانقلاب برای بهرهمندی از قرآنکریم داشته است.
🌷 این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر سرلشکر خلبان شهید حسین خلعتبری مکرم، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۳۶
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#اسلام_ناب
#زن_مسلمان
✅ خدیجه سلاماللهعلیها، روح زن مسلمان
🔶 ترسیم چهرهای مورد ظلم و در کنج نشسته از زن مسلمان، همواره در صدر تلاشهای افرادی است که اسلام را همچون بسیاری مکاتب دیگر ضد زن میدانند. این جریانها در مسیر محکوم کردن سنت، اندیشه اسلامی را نیز به نداشتن رویکردی برابر نسبت به مرد و زن متهم میکنند. و آنچه بیش از پیش به تائید این ادعا کمک کرده و حتی مورد حمایت زنان مسلمان نیز قرار میگیرد، به فراموشی سپردن زنانی است که زندگی آنها سراسر تکذیب این نگاه است.
🔶 زندگی خدیجه بنت خویلد، بانویی که شخص اول اسلام، هرگاه نام او را میبرد، اشک از چشمانش جاری میگشت و همواره با احترام تمام از او یاد میکردند، خود خط بطلانی بر نظر آنانی است که تنها با چند حکم متفاوت در مسائل شرع، اسلام را در تراز اندیشه ضد زن قلمداد کردهاند.
🔶 این بانوی گرامی دارای فعالیت رسمی اقتصادی در جامعه عرب بود و در این حرکت افراد بسیاری در مجموعه ایشان فعالیت میکردند. او در یکی از همین فعالیتها بر صداقت و تعهد محمدبنعبدالله، خاتمالانبیا صلیاللهعلیهوآلهوسلم ایمان آورده و در مسیر دنیای خود همراه او میشود. خدیجه پس از ازدواج با پیامبر نیز همچنان فعالیت خود را ادامه میدهد تا همسرش به پیامبری مبعوث میشود؛ و اینک او در این مسیر تازه نیز به دعوت پیامبر لبیک میگوید.
🔶 او اکنون زنی مسلمان است و در میدان مجاهدهای وارد شده که جز علیابنابیطالب کسی شجاعت ورود به آن را ندارد. ایستادگی او تا حدی است که کوچه و بازار زبان به تمسخر او میگشایند و از کینهی این همراهی، او را به ناسزا میخوانند و در دمادم تولد دخترش به جبران همه همراهیهای خدیجه با پیامبر، او را تنها میگذارند.
🔶 اما در این میدان سخت، او همچنان ایستاده است تا با همه ابعاد وجودی خود، تکیهگاه پیامبر باشد. او زن است و دارای فهمی عمیق از رسالت پیامبر؛ فهمی که بسیاری از مردان آن روزگار نیز به آن دست نیافتند... و اسلام این حمایت را آنچنان تایید میکند که خداوند متعال هنگام فرستادن فرشته وحی به سمت پیامبر، سلام خود را به ایشان ابلاغ میکنند.
🔶 خدیجه سلام الله و فعالیتهایش در دفاع از اسلام همواره مورد تمجید الهی و پیامبر بود تا آنجا که پیامبر ص درباره ایشان میفرمایند: «به خدا سوگند بهتر از خدیجه کسی برای من نبود. روزی که همه مردم کافر و بت پرست بودند، او به من ایمان آورد. روزی که همه مرا به جادوگری و دروغگویی نسبت می دادند، او مرا تصدیق کرد، روزی که همه از من روی می گردانیدند، خدیجه تمام اموال خود را در اختیار من گذاشت و آنها را در راه من بی دریغ خرج کرد. خداوند از او دختری به من بخشید که مظهر پاکی و عفت و تقوا بود» تک تک این عبارات جایگاه ویژه بانوی مسلمان و میزان اوج گرفتن او را نشان میدهد.
🔶 خدیجه سلام اللهعلیها، ظهوری با معنا در جامعه دارد؛ معنایی که بی شک با افقهای عالی شکل گرفته و نمونهای بینظیر از حیات مورد پذیرش اسلام برای زنان میباشد.
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#اسراف
#فرهنگ_غذایی
✅ ضایعات غذا در اتحادیه اروپا ۹ میلیون تن، در ایران ۳۵ میلیون تن!
🔶 دورریز غذا یكی از نقطه های دل آزار در فرهنگ غذایی ایران است. بررسی ها نشان می دهد حجم مواد غذایی هدررفته در ایران به اندازهای است که با آن میتوان غذای ۱۵ میلیون نفر را در سال تأمین کرد. هر روز به ازای هر نفر، ۱۳۴ کیلوکالری غذا در ایران هدر میرود. ضایعات سالانه مواد غذایی در ایران معادل ۳۵ میلیون تن با ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار است درحالی است که در اتحادیه اروپا با ٢٧ کشور عضو، تنها ٩ میلیون تن موادغذایی درسال راهی زبالهها میشود.
🔶 از ۱۰۰ میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور ۳۵ میلیون تن در سال هدر می رود. در این زمینه میتوان به ۳۰ درصد ضایعات در نان، ۲۵ تا ۳۰ و حتی ۵۰ درصد ضایعات در میوهها و سبزیجات، ۱۰ درصد ضایعات در برنج، ۲۵ درصد ضایعات در خرما و ... اشاره کرد.
🔶 باوجود قیمت بالا، دورریز برنج ۱۰ درصد از دورریز مواد غذایی سفره های ایرانی را به خود اختصاص داده است؛ دورریزی كه به گفته معاون وزیر جهاد كشاورزی سالانه به یك میلیون تن می رسد که دقیقا به اندازه میزان برنج وارداتی است.
🔶 برای تولید هر کیلوگرم برنج، حداقل ۲۵۰۰ لیتر آب مصرف، و حدود یك کیلوگرم گاز گلخانه ای تولید می شود. بنابراین، هر کیلوگرم برنج دور ریخته شده، معادل اتلاف منابع آبی و افزایش آلودگی هوا است. اگر در کشور روزی یکدانه برنج دور بریزیم در مجموع روزانه ۸۷ میلیون دانه برنج دور میریزیم که غذای ۲۳ هزار نفر است و اگر یک قاشق دور بریزیم غذای ۵۰۰ هزار نفر است. حالا قیاس کنید هر خانواده در روز چه مقدار برنج هدر می دهد و این دورریز روزانه در سال چقدر می شود و معادل غذای چند نفر است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
#مردمی_سازی #معیشت
✅ جهش تولید کلید حل مشکلات
🔶 کشورمان شناخته شده است. در تمامی افکار سنجی ها، مردم رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی را، در صدر خواسته های خود از مسئولان کشور اعلام نموده، و البته این مطالبه کاملا درست و به حقی است که مردم دارند. تورم و گرانی کالاهای مورد نیاز مردم، بیکاری جوانان در برخی از مناطق کشور، مشکل مسکن و بالا بودن اجاره مسکن، کاهش قدرت خرید بخشی از مردم، نمونههای برجسته از آن چیزی است که با عنوان مشکلات آزار دهنده اقتصادی و معیشتی شناخته می شود. بنابراین، هیچ مسئولی در الویت داشتن این مشکل برای برطرف کردن، نباید ذرهای تردید داشته باشد.
🔶 مردم ولی نعمت مسئولان نظام و کشور هستند و قدردانی عملی کارگزاران نظام از این ولی نعمتان، تنها و تنها با کار و تلاش برای کاهش حل مشکلات مردم به ویژه در حوزه اقتصادی ممکن خواهد بود. در زیر آسمان کبود و در جغرافیای ایران زمین، هیچ کس به اندازه رهبر حکیم انقلاب اسلامی، قدردان مردم نبوده وبر اساس همین نگاه قدر شناسانه، معظم له همواره برای حل مشکلات کشور چاره اندیشی می کنند. انتخاب شعارهای سال با موضوع اقتصادی طی سال های گذشته، نشان میدهد که از منظر ولایت، گره گشایی از مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور و مردم، باید الویت اول مسئولان کشور باشد.
🔶 حضرت امام خامنه ای "مدظلهالعالی"در پیام نوروزی خود برای سال 1403،با توجه به شرایط سخت اقتصادی مردم در سالی که گذشت، شعار امسال را نیز با موضوع اقتصادی انتخاب کردند. معظم له با اشاره به تعیین "جهش تولید با مشارکت مردم"به عنوان شعار سال، فرمودند: "اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم، پای مردم را به عرصه ی تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم".
🔶 ای کاش مسئولان کشور و به ویژه دولتها در دوره های قبل، این نگاه رهبر حکیم انقلاب اسلامی مبنی بر مردمی سازی اقتصاد کشور را جدی گرفته بودند و در عمل آن را تحقق می بخشیدند. جوهره اقتصاد مقاومتی که سالها پیش، هم به عنوان شعار سال تعیین شد و هم سیاستهای کلی آن ابلاغ گردید، همین مردمی سازی اقتصاد است.
🔶 جهش تولید در سال های گذشته نیز، به عنوان شعار سال تعیین شده بود، لکن به دلایلی نتوانست آن تحول اساسی را پدید آورد. بدون تردید جهش تولید در اقتصاد، کلید حل عمده مشکلات خواهد بود و با ایجاد رونق اقتصادی و فعال شدن کسب و کارها، هم بیکاری کاهش می یابد و هم در آمدها افزایش یافته و هم تورم نزولی شده و همه اینها، می تواند قدرت خرید مردم را افزایش دهد. بنابر این انتظار میرود دولت مردمی سیزدهم در سال جدید، با تمام توان موانع سرراه مردمی شدن اقتصاد کشور را، از بین ببرد و از ظرفیتهای مردم در رشد اقتصادی و جهش تولید، به صورت حداکثری استفاده نماید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مردمی_سازی #معیشت
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
✅ پیش به سوی اقتصاد مردمی
🔰 قسمت اول
🔶 چگونه در جنگ اقتصادی پیروز شده و مشکلات اقتصاد کشور را حل کنیم؟
🔹اقتصاد دولتی، ریشه عقبماندگی اقتصادی کشور
🔸دهه ۹۰ برای اقتصاد ایران و معیشت عمومی مردم دههی خوبی نبود: «ما در دههی ۹۰ به دلایل مختلف یک عقبماندگی و بهاصطلاح تعطیل نسبی مسائل اقتصادی داشتیم.»۱۴۰۱/۱۱/۱۰ قطعا یکی از دلایل این مسئله تحریمها و فشارهای بیسابقهی دشمنان ملت ایران بوده است: «این تحریمی که علیه کشور ما شده... تحریم بیسابقهای است؛ خودشان هم گفتهاند که از اوّل تاریخ، چنین تحریمی علیه هیچ کشوری نشده.» ۱۴۰۱/۱/۲۳ اما واقعیت این است که همهچیز هم به تحریم برنمیگردد: «بخشی [از عقبماندگی اقتصادی] مربوط به عوامل خارجی و بیرونی است، بخشی مربوط به عوامل درونی است؛ مسئلهی تحریمها مؤثّر بود، مسئلهی کاهش ارزش نفت در یک برههای از زمان مؤثّر بود، مسئلهی تمرکز کشور بر روی مسئلهی هستهای که اقتصاد را شرطی کرد، مؤثّر بود؛ مسائل گوناگونی اینجوری مؤثّر بود؛ نتیجه این شد که ما یک دهه عقبماندگی داریم.» ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ با نگاه کارشناسی میتوان ریشههای مشکلات در اقتصاد کشور را شناسایی کرد. مشکلاتی که منجر به سوءاستفاده و شکلگیریِ توطئهی جنگ اقتصادی دشمنان علیه ایران اسلامی شده است: «ما از تحریم صدمه دیدیم و آسیبهایی از تحریم به اقتصاد ما، به مسائل گوناگون ما وارد شده است... این آسیبها بیشتر ناشی از وابستگی ما به نفت است مثلاً؛ یا بیشتر ناشی از عدم حضور مردم در متن میدان اقتصادی است، [یعنی] دولتی کردن اقتصاد... ما میتوانستیم در عرصهی اقتصادی، دستهای گوناگون مردمی را وارد بکنیم. آن اشتباهاتی که کردیم در اوایل انقلاب که همینطور اصرار کردیم بر اینکه همهچیز بایست متعلّق و در اختیار دولت باشد ... خب نتیجهاش همین چیزها است؛ اینها را بایستی علاج کرد.» ۱۳۹۳/۱۲/۲۱ بر این اساس «مهمترین مشکل اقتصاد ما تصدّیگری دولتی است. بیشترین توجّه ما در دههی ۶۰ به این مسئله بود که کلید اقتصاد کشور را به دولت بسپریم... شاید مهمترین نقطهضعف اقتصاد ما تصدّیگری افراطی دولت است. وقتی که مردم از مدیریّت اقتصادی و فعّالیّت اقتصادی کنار میمانند، کارهای بزرگ، شرکتهای مهم، تولیدهای ثروتساز برای کشور در اختیار دولت قرار میگیرد و در اختیار فعّالان اقتصادی از مردم قرار نمیگیرد، همین مشکلاتی پیش میآید که ما امروز در اقتصادمان مشاهده میکنیم.» ۱۴۰۲/۱/۱
🔹نقشآفرینی مردم در میدانِ تولید، راهحل پیشرفت اقتصاد
🔸اما راه غلبه بر مشکلات اقتصادی و جبران عقبماندگیها چیست؟ قطعا راهکار این موضوع «رشد مستمرّ اقتصادی» است: «جبران این عقبماندگی کار آسانی نیست؛ این طبعاً محتاج یک رشد مستمرّ پیدرپی اقتصادی است... برای همین است که ما در برنامهی هفتم توسعه، اولویّت اصلیِ برنامه را گذاشتیم پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت... و رشد اقتصادی را متوسّط هشت درصد در سیاستهای برنامهی هفتم قرار دادیم.»۱۴۰۱/۱۱/۱۰ اقتصاد ایران به دلایل روشنی به این رشد اقتصادیِ مستمر نیاز دارد: «چهار علّت دارد که ما بایستی به این چهار دلیل و به این چهار علّت حتماً دنبال رشد باشیم. اوّلین علّت این است که ما به طور محسوس مشکل معیشت مردمی و رفاه خانوار را داریم در کشور که این بدون رشد اقتصادی علاجپذیر نیست... دوّم، ارتقای جایگاه ایران در اقتصاد منطقه و جهان... علّت سوّم؛ ما نیروی انسانی متخصّص زیاد داریم... بدون یک رشدِ بالا، نمیتوانیم اشتغال ایجاد کنیم برای این مجموعهی عظیمِ جوانِ متخصّص و دانشمند. دلیل چهارم هم اینکه ما امروز در کشورمان جوان خیلی داریم... ممکن است فردا اینهمه جوان نداشته باشیم؛ ما باید کشور را برای آن روز ثروتمند کنیم.» ۱۴۰۱/۱۱/۱۰ نکتهی بعدی اما به راه تحقق این رشد اقتصادی مستمر برمیگردد. راهکار عملیاتی شدن این رشد «تقویت تولید با نقشآفرینی مردم» است: «ما کِی میتوانیم این رشد سریع و مستمر را به دست بیاوریم؟ آن وقتی که با کمک و هدایت مردم بتوانیم تولید را افزایش بدهیم... ما توانایی زیادی داریم، میتوانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم. اگر از توانایی ملّت در قضیّهی اقتصاد استفاده بشود وضع معیشت مردم حتماً بهتر خواهد شد، وضع تورّم حتماً بهتر خواهد شد.» ۱۴۰۲/۱/۱ مبنای منطقی این جهتگیری کلان اقتصادی هم این است که «هیچ دولتی بدون مشارکت مردم نمیتواند اقتصاد کشور را سامان بدهد... بنابراین یکی از مسائل مهمّ ما باید این باشد که استعدادهای مردم، ابتکارهای مردم، ظرفیّتهای گوناگون مردم را وارد میدان اقتصاد کشور بکنیم.» ۱۳۹۹/۲/۱۷
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #مردمی_سازی #معیشت #جهش_تولید_با_مشارکت_مردم ✅ پیش به سوی اقتصاد مردمی 🔰 قسمت اول 🔶 چ
#اقتصاد
#مردمی_سازی #معیشت
#جهش_تولید_با_مشارکت_مردم
✅ پیش به سوی اقتصاد مردمی
🔰 قسمت دوم
🔶 البته نقشآفرینی مردم در تقویت تولید ملی عرصههای متنوعی هم دارد «از صنایع بزرگی مثل نفت، مثل گاز، مثل فولاد بگیرید، تا مثلاً صنایع دستی؛ در همهی این زمینهی گستردهی وسیع، امکان مشارکت مردم وجود دارد؛ سرمایههای مردم، ذهن مردم، دستهای توانای مردم، سرانگشتان فعّال و مبتکر مردم میتواند فعّال بشود و کار کند.» ۱۴۰۲/۱۱/۱۰ ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ نیز در واقع در راستای عملی شدن همین رویکرد اقتصاد مردمی بوده است: «روح اصل ۴۴ هم این بود که ما بتوانیم اولاً سرمایههای مردم و بعد مدیریت مردم را وارد عرصهی اقتصاد کنیم... البته در همان محدودهای که این سیاستها اجازه میدهند.» ۱۳۸۹/۶/۸
🔶 در این میان، نقش و وظیفهی مهم دولت حمایت از این جریان تولید مردمی است. البته حمایت نیز معنای روشنی دارد که بخش عمدهی آن به رفع موانع و زمینهسازی برای نقشآفرینیِ حداکثری مردم در اقتصاد کشور برمیگردد: «منظور از حمایت، تزریق منابع مالی صرفاً نیست بلکه میدان را باز کردن است... حمایت که میگوییم، یعنی برداشتن موانع. برداشتن موانع مثل چه؟ مثل برداشتن مقرّرات دستوپاگیر... یکی از حمایتها که بسیار مهم است، مبارزه با قاچاق است... یکی از کارهای لازم، منع جدّی واردات بیرویه است... یکی از حمایتها مبارزهی جدّی با فساد مالی است... یکی از مسائل، مقابلهی جدّی با کارشکنیهای اداری است... یک مسئلهی مهم، رعایت حقوق مالکیّت است... یک مسئلهی مهم پرهیز از کمک به سفتهبازی و سوداگریهای زیانبخش است... در یک مواردی معافیتهای مالیاتی لازم است... بنابراین حمایت واقعی از تولید، که گفتیم دولت باید حمایت بکند، این چیزها و امثال اینها است.» ۱۳۹۹/۲/۱۷ البته «نظارت دولت هم لازم است... نظارت دولت مطلقا قابل اغماض نیست؛ امّا نظارت غیر از دخالت کردن است.» ۱۴۰۲/۱۱/۱۰
🔹با اقتصاد مردمی، پیروزی از آن ایران اسلامی است
🔸باید دانست که «نبودن مردم در صحنهی سیاست، نبودن مردم در صحنهی فرهنگ، نبودن مردم در صحنههای اقتصادی، نبودن مردم در صحنههای دینی، سیاست راهبردی دشمن است... فهمیدهاند که علّت پیشرفت ایران... حضور مردم ایران در صحنه است. اگر جنگ تحمیل میکنند، دشمن در جنگ شکست میخورد؛ اگر حملهی کودتایی میکنند، شکست میخورد؛ اگر حملهی امنیّتی میکنند، شکست میخورد؛ علّت این است که مردم در صحنه حاضرند. آنجایی که توانستند مانع از حضور مردم در صحنه بشوند، دشمن پیروز شده؛ در خیلی از بخشهای اقتصادی همینجور است.» ۱۴۰۲/۱۰/۱۹
🔶 قطعا اگر در میدانِ جنگ اقتصادی نیز ظرفیت عظیم ملت وارد عرصهی تقویت و جهش تولید ملی شود دستاوردهای بزرگی رقم زده میشود: «جهش تولید اهمّیّت دارد چون اگر واقعاً تولید را بتوانید جهش بدهید، همهی شاخصهای اقتصادی مهمّ کشور تغییر پیدا میکند... یعنی اشتغال پایدار به وجود میآید، بیکاری کاهش پیدا میکند، صادرات رونق پیدا میکند، درآمد ارزی برای کشور فراهم میشود، نرخ تورّم کاهش پیدا میکند؛ علاوهی بر اینها استقلال اقتصادی در کشور به وجود میآید و این موجب عزّت ملّی است... اعتماد به نفْس ملّی را بالا میبرد و اقتصاد کشور را در مقابل تکانههایی که از بیرون تحمیل میشود یا در داخل به وجود میآید حراست میکند.»۱۴۰۰/۱۱/۱۰ «تولید رونق پیدا بکند، کارشناسان میگویند که آن وقت مشکل بیکاری حل میشود، مشکل تورّم حل میشود، مشکل فقر در طبقات ضعیف حل میشود، معضل نظام بانکی حل میشود، مسئلهی ارزش پول ملّی حل میشود، حتّی مسئلهی کسری بودجهی دولت با رونق تولید حل میشود.» ۱۳۹۸/۱/۱
🔶 حقیقت این است که «مسئلهی اصلی، کلید اصلی، اینجا است: حضور مردم در همهی مسائل، حلکنندهی مشکلات است... و حضور مردم هیچ جایگزین دیگری ندارد.» ۱۲/ ۵/ ۱۴۰۰ لذا «اگر از توانایی ملّت در قضیّهی اقتصاد استفاده بشود وضع معیشت مردم حتماً بهتر خواهد شد، وضع تورّم حتماً بهتر خواهد شد.» ۱۴۰۲/۱/۱و تجربهی تاریخی ملت ایران نیز به روشنی همین را نشان میدهد: «هر جا مردم وارد شدهاند ما پیشرفت کردهایم. در دفاع مقدّس مردم وارد شدند، ما پیروز شدیم؛ در مسائل سیاسی کشور مردم هر جا وارد شدند ما پیروز شدیم؛ در مسائل اقتصادی هم همین جور است؛ [اگر] مردم وارد بشوند، آحاد مردم وارد بشوند، ما پیروز خواهیم شد.» ۱۴۰۲/۱/۱
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#معنویت
#ماه_رمضان
✅ نگاهی پدیدارشناسانه به زیست دینی مردمی متمدن؛ در ستایش و توصیف سبک زندگی رمضانی ایرانیان از قدیم تا امروز
🔶 ماه مبارک رمضان، سبک ساز است؛ سبکی از زندگی را در یک ماه تجربه می کنیم که در همه کم و کیفش، رنگ و بوی خاصی به خود گرفته؛ مظاهر و تجلیات زیست معنوی و دیانت در این ماه موج می زند؛ چیزی که نه صرفا متعلق به بعد از انقلاب است بلکه ریشه در دیانت مردم در زمانهای دور هم دارد که به نمونه کوچکی از آن در دوره قاجار از عبدالله مستوفی در کتاب «شرح زندگانی من» اشاره می کنم: "...محال بود وقت افطار صدای فقیری از کوچه بلند شود و چندین نفر داوطلب به سمتش نروند. ... در این ماه کار تعطیل میشد و مردم به عبادت مشغول میشدند. طلبکار، سر وقت بدهکار نمیرفت. ادارات دولتی باز بود اما کسی مراجعه نمیکرد. مرافعه شرعی در دفتر علما متوقف میشد. محصلین دیوانی به سراغ مطالبه بدهکاری نمیرفتند.
🔶 در خانهها کسی به نوکرها امر و نهی نمیکرد. اگر بنایی نیمهتمام بود صاحب کار، بیش از نصفِ روز کار نمیکشید اما اجرت روز کامل را میداد. خلاصه اینکه مردم در همه چیز رعایت یکدیگر را میکردند." در روزگار خودمان نیز این سبک و تفاوت را تجربه می کنیم؛ برخی مواردش را بخوانید:
🔶 وقت افطار خیابانها خلوت و وقت سحری، چراغ خانه ها روشن؛ سبک خواب و بیداری مان هم فرق می کند.
🔶 برنامه ها و فیلم های رمضانی و ساعت هایشان امری جا افتاده برای مردم است و آمارها حاکی از پربازدید شدن آنها دارد. کترینگ ها، فست فودی ها، رستوران ها و قنادی ها هم سبک جدیدی از خرید و فروش و حتی دکوراسیون پیدا می کنند؛ پرده بر شیشه ها که اگر مسافری هم غذا میخورد، در منظر روزه داران نباشد؛ نوع غذاها هم تفاوت جدی دارد از آش و حلیم و سوپ داغ گرفته تا زولبیا بامیه و... این تغییر در سبک، به ساعت پخت و پز نانوایی ها هم سرایت کرده است و دم افطار صف بربری ها تماشایی می شود!
🔶 مجالس بزرگ و پر رونق و اجتماعات عظیم در شبهای این ماه عزیز به مناجات خوانی ها و سخنرانی ها اختصاص دارد. حس و حال کودکان از روزه های کله گنجشکی، هنوز هم نقل مجالس و گعده هایمان است.
🔶 انعکاس دل نوشته ها و احساسات جوانانمان در شبکه های اجتماعی در قالب توئیت، پست، استوری و... در ماه مبارک رمضان حاکی از میزان دینداری این قشر است که بی هوا متهم به بی دینی می شوند!
🔶 راه اندازی پویش های روزهخواریِ علنی برای مبارزه با رمضان یعنی رمضان زنده هست و از آن احساس خطر می کنند. شب های قدر و جمعیت فوقالعاده شبزندهداران و همه و همه حاکی از آن است که تب دینداری مردم بالاست و این دیانت ریشه دوانده است و باید قدردان و محافظش باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام ابراهیم شریفی
🆔 @tahlil_shjr