#سبک_زندگی
#اقتصاد
#خانواده #رسانه
✅ زن و رسانه
🔰قسمت نوزدهم
🔶 مناسبات خانواده و رسانه در عصر مدرن
خانواده در ايران، نسبت به مسائلِ خود حسّاس است؛ موضوعات خانوادگي را پي ميگيرد؛ حسّاسيّت خود را به رسانه منتقل ميكند و مسائل خانوادگيِ رسانه را، مسائل خودش ميداند؛ از اين رو، رمانها، سريالها و فيلمهاي سينمايي خانوادگي، مورد استقبال قرار ميگيرند؛ تا آنجا كه خانواده براي اين رسانهها، ارزش تجاري يافتهاست. رسانه، ارزشهاي جديدي را به خانواده منتقل ميكند؛ امّا ناچار است آن را در ذيل پاسداشت ارزشهاي مسلّط خانواده، بازتاب دهد. رسانه، آنگاه كه به مسائل خانواده ميپردازد، آنها را همانند عينيّتهاي خارجي، بازتاب نميدهد؛ بلكه موضوعاتي خاصّ را برميگزيند و از شبكة موضوعات مرتبط با آن، انتزاع ميكند؛ آن را بزرگ مينماياند و نگاهي ارزشداورانه به آن مياندازد و براي آن، علّتتراشي ميكند.
🔶 اصطلاح «بازنمايي»، به معناي مداخلة ايدئولوژيها و حسّاسيّتها و گزينشها در ارائة يك تصوير، ميتواند اين عدم تطابق را توضيحدهد. خانوادة بازنماييشده در رسانه، خانوادهاي با مناسبات، ارزشها، جهانبينيها و تخيّلات فرهنگي و سبك زندگي متفاوتي است و مخاطبان را وارد فضايي جديد ميكند؛ در اين فضا، نظام جديد معنايي براي تفسير مسائل خانواده شكل ميگيرد و مردم، وارد دنيايي ميشوند كه شكلهاي جديدي از مفاهيم و مناسبات خانوادگي، در آن ترسيم ميشود.
🔶 جامعة هنري و اصحاب رسانه، از آنجا كه در طبقة متوسّط شهري جاي ميگيرند و بازتابدهندة ارزشهاي مدرناند، با بازنماييِ خانوادة كوچك و كمفرزند، فارغ، موفّقيّتجو و لذّتطلب، به عنوان خانوادة خوشبخت و آرماني، تحليل ما دربارة خانواده را شكل ميدهند. بسياري از افراد، در چنين خانوادههاي بازنماييشده، زندگي نميكنند؛ امّا به اين تحوّلات، تمايل نشان ميدهند و آرمانهاي خود را در اين آثار ميجويند. از آنجا كه روابط خانوادگي در ايران، قوي است، رسانههايي چون تلويزيون، در جمع خانواده، مشاهده و تفسير ميشوند و در نتيجه، قدرت تأثيرگذاري اين برنامهها بر خانوادة ايراني، بالاتر از برخي جوامع ديگر است.
🔶 رسانه در كشور ما، نتوانسته خانوادة كمالگرا با ويژگيهاي متعالي را بازتاب دهد؛ خانوادة متعالي، نسبت به آنچه دارد، راضي و شاكر است و سازش با وضعيّت موجود را، به فرض آنكه غير قابل تغيير باشد، فضيلت ميداند. خانوادة متعالي، اگر نتواند بر يك مشكل، مانند بيكاري همسر يا اعتياد و نااهلشدن فرزند، پيروز شود، صبر پيشه ميكند؛ امّا خانوادة بازنماييشده در رسانه، خانوادهاي است كه هيچ مشكل حلّنشدني ندارد؛ خانوادهاي است از نظر اقتصادي، سطح بالا يا حريص كه هميشه در حلّ مشكل، به موفّقيّت ميرسد!
🔶 در تأثير متقابل خانواده و رسانه، به آنچه غالباً توجّه ميشود، تأثيراتي است كه چگونگي بازنمايي خانوادة رسانهاي، بر خانوادة ايراني دارد؛ امّا اينكه نفْس مطرحشدن مسائل خانواده در رسانه، تأثيراتي در پي داشته باشد، چندان به چشم نميآيد. اصحاب رسانه در دفاع از عملكرد خود، غالباً به وظيفة رسانه در مطرحكردن واقعيّات اجتماعي اشاره ميكنند؛ امّا از اين نكته غافلاند كه هدف اصلي رسانه، زمينهسازي براي اصلاحات اجتماعي و تربيتي است و اگر انعكاس واقعيّتها، آثار تربيتي مورد انتظار را در پي نداشته باشد، خود زمينهساز آسيبهاي اجتماعي متعدّدي است.
🔶 رسانهها با بازنمايي مسائل و بحرانهاي خانوادگي، آن را به الگويي متعارف و پيش پا افتاده، تقليل ميدهند كه به راحتي، باورپذير شود و در متن زندگي روزمرّة ما جايگاه يابد؛ براي نمونه، در داستانهايي كه نسلهاي گذشته به فرزندان خود منتقل ميكردند، افراد مجرم و جنايتكار و بزهكار، در قالب غول و ديو تصوير ميشدند و عالَم انسانيّت، از اين كارها منزّه بود؛ امّا در رسانههاي جديد، بارها مشاهده ميكنيم كه چگونه پدر در حقّ فرزند، جفا ميكند؛ فرزند حريمها را ميشكند؛ عضو خانواده، توسّط عضو ديگر به قتل ميرسد و افراد نزديك به هم، در حقّ يكديگر خيانت ميكنند! اين نوع بازنمايي، ميتواند زمينهساز قُبحزدايي و گسترش رفتارهاي ناهنجار در خانواده باشد؛ مگر آنكه نگاهي هوشمندانه، اين بازنمايي را در خدمت اهداف تربيتي، مديريّت نمايد.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
راهکار حلوفصل بیحجابی در جامعه در اجرای تقوا و رعایت اصول اخلاقی است.pdf
66.7K
#معنویت_و_اخلاق
#حجاب #تاریخ_معاصر
✅ راهکار حلوفصل بیحجابی در جامعه در اجرای تقوا و رعایت اصول اخلاقی است
🔶 مدیر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران گفت: یکی از دلایلی که امروز به مسئله بیحجابی و بدحجابی در جامعه مواجه شدیم عملکرد نادرست و بیخردانه برخی مدیران در حوزه فرهنگی و آموزشی بودیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: عباس سلیمی نمین؛ مدیر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#انتخابات #جنگ_اوکراین
✅ تنفس مصنوعی واشنگتن به کییف / تاکتیک دولت بایدن در جنگ اوکراین چیست؟
🔰 قسمت اول
🔶 مقامات امنیتی و دفاعی آمریکا طی ماههای اخیر بارها در گزارشهای محرمانه خود به دولت بایدن تاکید کردهاند که ضد حمله اوکراینیها به مواضع روسیه نتیجهبخش نخواهد بود و باید هرچه سریعتر، به فکر راهکار دیگری برای کنترل سطح منازعه در جنگ اوکراین باشند. با این حال، سیاست اعلامی مقامات آمریکایی همواره با سیاستهای عملیاتی این کشور در تعارض مطلق قرار دارد!
🔶 ادعای مقامات آمریکایی
دولت ایالات متحده آمریکا میگوید که نیروهای اوکراین در حملات خود علیه مواضع بسیار مستحکم روسیه در جنوب این کشور «پیشرفت قابل توجهی» داشتهاند. جان کربی، سخنگوی کاخ سفید مدعی شده است که این دستاوردها در جنوب زاپوریژیا به دست آمده است. دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین نیز به شبکه تلویزیونی سیانان گفت که نیروهای کییف در حال پیشروی هستند، اما «این یک نبرد سخت است».
این ادعاها در حالی صورت میگیرد که شواهد میدانی چنین موضوعی را تایید نمیکند! روسیه اخیراً ارتفاعات استراتژیک نزدیک شهر کوپیانسک در شمال شرق اوکراین را تصرف کرده است. موضوعی که میتواند نقش تاثیرگذاری در تقویت موازنه جنگ به سود روسها ایفا کند. سخنگوی پنتاگون اعتراف کرده است که حمله در جنوب با هدف تقسیم کریدور زمینی روسیه به کریمه کندتر از آنچه انتظار میرفت پیش میرود.
🔶 شرایط به ضرر اوکراین پیش میرود
در اوایل این هفته، ارتش اوکراین مدعی شد که روستای روبوتین در منطقه زاپوریژیا را تصرف کرده است. در شمال شرق اوکراین هم روسیه نیروهای خود را برای بازپسگیری بخشی از شرق خارکیف که توسط نیروهای اوکراینی آزاد شده، متمرکز کرده است. برآوردها بر این است که روسیه در جنوب اوکراین، سیستم پیچیدهای از سنگرها و تونلها را ساخته است که توسط میدانهای مین محافظت میشوند، همچنین آنها اقدام به ساخت مواضع توپخانه و موانع بتنی ضد تانک که به «دندان اژدها» معروف است، کردهاند. کییف پس از دریافت سلاحهای پیشرفته از متحدان غربی خود و آمادهسازی گردانهای تهاجمی، ضد حمله گسترده خود را در ماههای اخیر آغاز کرده است. اما پیشرفت این حملات کند بوده و کییف همچنان از کشورهای ناتو خواسته تا تانکها، تجهیزات مینزدایی و هواپیماهای جنگی به ویژه جتهای جنگنده اف-۱۶ ساخت ایالات متحده را در اختیار بگیرد. دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین از کسانی که از سرعت ضد حمله اوکراین انتقاد کردهاند، ابراز ناراحتی کرد. او در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در اسپانیا گفت: «من به همه منتقدان توصیه میکنم سکوت کنند، به اوکراین بیایند و سعی کنند خودشان یک سانتیمتر مربع را آزاد کنند.»
🔶 قدر متقین جنگ اوکراین
بر خلاف گفتار درمانی مقامات آمریکایی (آن هم صرفا در سطح آشکار)، مقامات امنیتی این کشور نسبت به پیچده بودن صحنه نبرد و گرههای کوری که در جنگ اوکراین به واسطه اصرار آنها بر ادامه نبرد ایجاد شده، واقف گردیدهاند! قدر متقین تحولات اخیر اوکراین، ورود ناتو به صحنه نبرد است. نبردی که میتواند ابعاد و دامنههای گستردهتری نسبت به شرایط فعلی پیدا کند. ورود علنی و عینیتر ناتو به معادلات میدانی نبرد از طریق ارسال تجهیزات خاص جنگی، آموزش نیروهای اوکراینی در خاک کشورهای اروپایی، حضور میدانی فرماندهان نظامی آمریکایی و انگلیسی در مناطق شرقی اوکراین و فراتر از آن، ایجاد بسترهای لازم برای آغاز حملات پهپادی اوکراین به مسکو و دیگر شهرهای روسیه، مسکو را وادار به تمرکز بر روشهای جدیدی در تقابل با ناتو نموده است. قبلاً این تقابل، از جنس تهدیدات (معطوف به مدیریت بحران) بود، اما اکنون ممکن است در قالب مواجهه مستقیم شاهد آن باشیم؛ بنابراین بخشی از منازعه، معطوف به آینده (حتی پس از شکلگیری صلح میان روسیه و اوکراین) میباشد. واشنگتن و بازیگران اروپایی در تلاش هستند اوکراین را همواره به مثابه یک اهرم راهبردی -تاکتیکی علیه روسیه حفظ کنند، اما در این مسیر، ناتوانتر از گذشته به نظر میرسد! بسیاری از استراتژیستهای حوزه روابط بینالملل معتقدند که این رویکرد میتواند به پاشنه آشیل غربیها در آیندهای نزدیک یا دور تبدیل شود.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#انتخابات #جنگ_اوکراین
✅ تنفس مصنوعی واشنگتن به کییف / تاکتیک دولت بایدن در جنگ اوکراین چیست؟
🔰 قسمت دوم
🔶 چراغ خطر علیه ناتو
چراغ خطر در جنگ اوکراین علیه ناتو روشن شده است! هشدارهای صریحی که این روزها از کاخ کرملین مخابره میشود، منجر به ترس مقامات آمریکایی-اروپایی نسبت به واکنشهای مسکو نسبت به اصل منازعه (چه در سطح اقدام و چه بازدارندگی) شده است. هشدار اخیر مدودف رئیس جمهور سابق روسیه مبنی بر احتمال جنگ مسکو با اعضای ناتو، مورد توجه بسیاری از تحلیلگران حوزه روابط بینالملل قرار گرفته و عملیاتی شدن آن حتی در سطحی ابتدایی، میتواند گرههای کور دیگری را برای ناتو ایجاد کند. معاون رئیس شورای امنیت ملی این کشور تاکید کرده است که مسکو میتواند حق جنگ با هر کدام از دولتهای عضو ناتو را داشته باشد. مدودف در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «جنایتکاران اوکراینی اعلام کردند که هر هجومشان علیه اهداف روسیه، برای مثال در کریمه، مورد تایید ناتو قرار گرفته است. اگر این درست باشد و شکی نیست که درست است، آنوقت این ادله مهم مستقیم حقوقی مبنی بر همدستی غرب در جنگ با روسیه است. این یک "بهانه جنگ" جدید است و برای روسیه فرصتی است تا اقداماتی را در چارچوب "حقوق جنگ" علیه هر یک از کشورهای عضو ناتو انجام دهد.»
🔶 واقعیت امر این است که با توجه به اصرار بسیاری از اعضای ناتو مبنی بر لزوم پایان بخشیدن هر چه سریعتر به جنگ اوکراین، آمریکا و انگلیس در صدد هستند با تغییراتی که در معادلات میدانی نبرد ایجاد میکنند، موازنه قدرت را به سود اوکراینیها پای میز مذاکرات احتمالی صلح افزایش دهند. ضمن آنکه بخش مهمی از اقدامات غرب در اوکراین معطوف به دوران جنگ نبوده و معطوف به استراتژی خلق گرههای کور و طولانی مدت راهبردی در جهان صورت میگیرد. بر خلاف ادعای ینس استولنبرگ دبیر کل و دیگر اعضای ارشد ناتو، مدیریت صحنه جنگ از عهده واشنگتن و بازیگران اروپایی بیش از پیش خارج شده و صحنهسازی غرب در خصوص تسلط برمیدان جنگ اوکراین، چیزی جز یک ادعای تبلیغاتی محسوب نمیشود!
🔶 بیدلیل نیست که در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴، اکثر جمهوریخواهان (که اتفاقاً خود رویکردی جنگطلبانه دارد)، بایدن و کاخ سفید را بابت بازی غیر قابل پیشبینی و پرهزینهای که در اوکراین آغاز کرده و به پیش میبرد، مورد شماتت شدید قرار دادهاند.
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#هویت #زن
✅ بحران سازی و افول
🔶 اصل اینکه آمریکا کانون بحران ساز در کشورها و قدرتهای نو ظهور ایجاد کرده نشانه ضعف او است. چرا؟ هویت آمریکا یک تفاوت ذاتی با دیگر کشورهای دنیا دارد و آن اینکه او بنای حاکمیت بر کل دنیا را دارد. کشورهای دیگر هر چقدر قدرت طلب و دنیا گرا هم که باشند، در فضای سیاسی موجود در دنیا خود را در جایگاه حاکمیت و گارد برتری و استعلا قرار نمیدهند. لذا آمریکا اساسا ذاتا با امثال کانادا و استرالیا و حتی فرانسه و آلمان فرق میکند. آمریکا یعنی راس حکمرانی بر همگان. در کشورهای دیگر نگاه ملی غلبه دارد و رویکرد جهانی نه برای اداره عالم بلکه برای مراقبت از خود یا صرفا یک انتفاع ملی شکل میگیرد.
🔶 اما زیست آمریکا با گارد گردانندگی عالم مبتنی بر بحران است. یعنی اگر بنا باشد آمریکا حاکم باشد باید دنیا پر از بحران باشد. آمریکا بحرانزی است. در بحران میتواند زنده بماند. ان فرعون علا فی الارض و جعل اهلها شیعا یستضعف طائفه منهم یذبح ابنائهم و یستحیی نسائهم. این سبک حکمرانی طاغوت است. در بستر بحران برای خود مشروعیت و مقبولیت میآفریند. به قول تامس هابز این «وضعیت جنگی» است که ضرورت حکومت و اطلاق دایره حاکمیتش را توجیه میکند. کل ساختار و چینش هندسه امروز عالم بر بستر کلان بحران های جنگهای جهانی شمایل یافت. این است که مقوله ناامنی و هراس یک ضلع جدی سبک حکمرانی آمریکا است.
🔶 پس در سطح اول حیات و هویت آمریکا گره خورده به بستری به نام بحران.
نادانی محض است که خیال کنیم اگر همه دنیا تابع آمریکا شوند بحران تمام میشود. آمریکا برای بودنش محتاج بحران است. بحران نیاز به قدرت بالاتر و امن کننده را شکل میدهد. رضا شاه را چطور به مردم غالب کردند در بستر بحران. بحران زمینه اعمال مدیریت قدرت مادی را فراهم میکند. بحران باعث میشود عقل و اندیشه و فرزانگی دیده نشود و احساس و عاطفه کار رشد کند. شیطان در محیط جهل زیست میکند. در محیط گمان. در محیط ظلمت. لذا یخرجونهم من النور الی الظلمات.
🔶 اما سطح دوم بحران سازی در ساحت راهبردی است. بحران سازی بمثابه یک راهبرد پایین تر از احتیاج زیستی و هویتی آمریکا است. مثلا بحران، مظلومیت میسازد و احساس مظلومیت در کسی باعث میشود توهم کنیم حق دارد. دیده اید در یک دعوا در خیابان اگر یک طرف زن باشد عموم مردم اتوماتیک حق را به زن میدهند. بستر دعوا و احساس مظلومیت زن. همانکه شما در قصه تخیلی هولوکاست مشاهده میکنید و روییدن غده سرطانی در منطقه ای دینی و مهیای قیام. یا مثلا بعد از فروپاشی شوروی برای تقابل با جبهه در حال جوشش و انقلاب و مقاومت مسلمین، ایده شکل گیری دولت فراگیر اسلامی جدیدی به نام داعش ایجاد شد. حکومتی که مسلمان است اهل سنت و بازگشت به گذشته دینی و نبوی است با همان نمادها و تحقق رویای دوباره خلافت که آرزوی جریانهای اسلامی زنده در منطقه بود. اهل مبارزه و جهاد هم بود.
🔶 اما قدرتهای غربی منطقه پشتیبانی اش میکردند او میتوانست آلترانتیو ایران باشد. یعنی کل جوششهای دینی مردمی را هدایت کند. کاری که سالها است ایران انجام میدهد. یک جلودار و قدرت دینی مبارز ولی آمریکایی و در زیست مسالمت آمیز با اسراییل یک خاورمیانه جدید را به تعبیرشان رقم میزد. بازی که ایران با هوشیاری عجیب و غریب رهبرش به هم زد. اینها بحران سازی در ساحت راهبردی است. درگیری های کلان منطقه ای و جهانی شکل میگیرد اما تحت مدیریت آمریکا.
🔶 سطح سوم بحران سازی در ساحت ساز و کار مدیریتی است. شبیه بحران آفرینی آمریکا در عراق و افغانستان برای اینکه بستر ثبات وجود نداشته باشد تا بتواند بیشتر در آن کشورها باقی بماند. یا شبیه بحرانهایی که در کشورها شکل میدهند برای فروش اسلحه و امثالهم.
🔶 انگیزه های بحران سازی در این ساحت متنوع است گاهی میخواهند مردم از یک مساله ای غافل شوند تا طرح دیگری پیش برود مثل بحرانهایی که بعد از دولت دوم خرداد شکل میدادند. یا اصل و فرع جایش عوض شود. یا بحران سازی برای نفع بردن مثل جنگ برای فروش سلاح یا دستکاری قیمت نفت. یا بحران سازی برای توجیه یک حمله ای ماجرای المپیک ۱۹۷۲ مونیخ و گروگانگیری ورزشکاران اسراییلی که بعد معلوم شد کار خود موساد بوده تا ترور رهبران فلسطینی را با عنوان عملیات خشم خدا، توجیه کنند. یا قصه یازده سپتامبر و امثالهم.
🔶 حالا وضعیت امروز آمریکا چیست؟
طرحهای راهبردی کلانش برای مدیریت تک قطبی دنیا شکست خورده. قدرتهای نوپدید در حال ایجادند و او صرفا با بحرانهای مکرر تلاش میکند زمان بخرد و راه نفسی باز کند. کاری که شرورهای کوچک انجام میدهند رقیب را با خنجرهای کوچک خسته کنند. چون آن قدر قوت ندارند که وقایع کلان عالم را تحت مدیریت خود در آورند. هویتشان بحران است اما بحرانهایی در این سطح.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
✅ پایان صبر راهبردی پکن
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها مقامات چینی هشدارهای صریح و قابل تاملی را خطاب به مقامات کاخ سفید و متحدان منطقهای آنها در قبال مداخلهگرایی در تایوان و شبه جزیره کره مخابره کردهاند. برخی از این هشدارها به صورت علنی و برخی دیگر، از مجاری غیر رسمی به واشنگتن منتقل شده است. در این میان، سفرهای مکرر مقامات آمریکایی به چین با هدف مدیریت تنشهای ایجاد شده از سوی غرب نتوانسته منجر به مدارای چینیها با بازی خطرناک دولت بایدن در شرق آسیا شود.
🔶 حقیقتی که برای پکن اثبات شده است
نکته مهمی که در تحلیل رویکرد چینیها نسبت به مداخلهگرایی مزمن واشنگتن در شرق آسیا وجود دارد، مربوط به تثبیت یک گزاره راهبردی درحوزه امنیت و سیاست خارجی پکن است: اینکه هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در دکترین سیاست خارجی خود نسبت به ماهیت چین و حرکت رو به رشد اقتصادی این کشور در نظام بینالملل نگاهی تهدیدمحور دارند. این نگاه تهدیدمحور خود را در دوران ترامپ و بایدن به صورتی ملموستر نشان داده است. در چنین شرایطی چینیها دیگر نمیتوانند صرفاً بر اساس مولفههای بازدارندگی، رویکرد خود در برابر غرب را تنظیم کنند. سطح مداخلهگرایی آمریکا و انگلیس در منطقه شرق آسیا و انعقاد پیمانهایی مانند آکوس (پیمان خرید زیردریاییهای هستهای میان آمریکا، انگلیس و استرالیا) نشاندهنده عمق تهدیداتی است که از سوی غرب در مواجهه با چین ترسیم شده و در آینده نیز به اشکال و عناوین گوناگون ادامه خواهد داشت. در یکی از تازهترین این موارد، وزارت دفاع ایالات متحده رقابت تسلیحاتی با چین را تشدید میکند و قصد دارد هزاران پهپاد به زرادخانه خود اضافه کند. پنتاگون میخواهد با این اقدام تعداد پهپادهای خود را به اندازه هواپیماهای بدون سرنشین چین افزایش دهد.
🔶 چینیها منفعل نمیمانند
در برابر اقدامات مداخلهگرایانه غرب و با توجه به احتمال وقوع درگیری در شرق آسیا، چین در سالهای اخیر مدام بر توان تسلیحاتی ارتش خود، از جمله در زمینه به خدمت گرفتن هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی افزوده است. پنتاگون در این خصوص نسبت به توان پهپهادی چینیها و دیگر توانمندیهای نظامی این کشور نگاهی وحشتزده دارد. پنتاگون اعلام کرده است افزودن هزاران پهپاد به زرادخانه خود، برای ایجاد توازن با توانمندی پهپادی ارتش چین انجام میشود که به نسبت نیروهای مسلح آمریکا پهپادهای بیشتری در اختیار دارد. اخیرا کاتلین هیکس، معاون وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس فناوری دفاعی در واشنگتن گفته مزیت ارتش چین در حال حاضر این است که کشتیهای جنگی، موشکها و پرسنل بیشتری در اختیار دارد. پنتاگون در عین حال تاکید دارد که ایالات متحده با امکانات خود با این مزیت مقابله میکند و این امکانات در قیاس با تجهیزات نیروهای مسلح چین "پیشبینی ناپذیرتر" و هدف قرار دادن و نابودی آنها دشوارتر خواهند بود. با این حال چینیها بدون توجه به چنین اظهارات و تصمیماتی، همچنان به تولیدات نظامی خود با هدف ارتقای توان بازدارندگی و اقدام خود ادامه میدهند.
به گفته هیکس هدف دولت ایالات متحده این است که طی ۱۸ تا ۲۴ ماه آینده سیستمهای خودکار، مانند پهپادهای هوشمند با ناوبری پیشرفته را در ابعاد وسیع چند هزارتایی در بخشهای مختلف به خدمت بگیرد.
🔶 آمریکا از مدتها پیش چین را به عنوان مهمترین چالش استراتژیک ارزیابی کرده و مدعی شده که تلاش دارد پکن را از وارد شدن به یک مناقشه نظامی، به خصوص در ارتباط با تایوان بازدارد! اما در حقیقت، چنین ادعایی باطل میباشد، زیرا واشنگن به بهانه تنش زدایی، مشغول خلق بحرانی تمام عیار در شرق آسیا با هدف درگیر ساختن چین در حیاط خلوت و محیط پیرامونی پکن میباشد. در سالهای اخیر تنش میان پکن و واشنگتن بر سر تایوان بالا گرفته و تحرکات نظامی دو کشور در آبهای منطقه به شکل محسوسی افزایش یافته است. در یکی از تازهترین نمونهها، چین در واکنش به عبور یک ناوشکن آمریکایی از آبراه تایوان، ناو هواپیمابر "شاندونگ" و دو کشتی جنگی خود را در روزهای پایانی ماه مه روانه آبهای اطراف تایوان کرد. آبراه تایوان منطقهای از اقیانوس آرام بین این جزیره و استان فوجیان چین است که دریاهای جنوبی و شمالی چین را به یکدیگر متصل میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
✅ پایان صبر راهبردی پکن
🔰 قسمت دوم
🔶 هشدارهای چین جدیتر میشود
خط میانه این تنگه مرز غیررسمی میان چین و تایوان قلمداد میشود. وزارت دفاع تایوان میگوید ناو شاندونگ و دو ناو همراهش در عبور به سمت شمال بر روی این خط قرار داشتند. چین تمام آبراه تایوان را جزو قلمرو دریایی خود میداند و به شکل روزافزون جنگندههای خود را بر فراز آن به پرواز درمیآورد. چین این منطقه را که از چند جزیره تشکیل شده، یک استان جدا شده خود میداند که باید دوباره به خاک این کشور ضمیمه شود. پکن بارها تهدید کرده برای وحدت دو منطقه در صورت لزوم از نیروی نظامی استفاده میکند. از سال ۲۰۲۰ تنش میان تایوان و چین مدام رو به افزایش بوده است. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا بارها مدعی شده است که در صورت حمله نظامی چین به تایوان نیروهای آمریکایی از این کشور دفاع خواهند کرد. به عبارت بهتر، بایدن سیاست ابهام استراتژیک در قبال تایوان را زیر پاگذاشته و آن را به عنوان منطقهای مستقل از چین به رسمیت شناخته است. با وجود تنشها آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده در ماه ژوئنبه پکن رفت و با شی جینپینگ، رهبر حزب کمونیست و رئیسجمهوری چین دیدار و گفتگو کرد، اما این مذاکرات نتیجهبخش نبوده است.
🔶 تنشی که همچنان باقیست
این نخستین سفر یک وزیر خارجه آمریکا به پکن از سال ۲۰۱۸ میلادی بود و هدف واشنگتن از دیدار با مقامهای ارشد چینی باز نگه داشتن کانالهای ارتباطی و گفتگو با چین عنوان شده است. وزیر خارجه آمریکا که گفتگوهای خود با رهبر چین را "مهم" توصیف کرده در سفر به پکن با مقامهای ارشد دیپلماسی خارجی چین و همتای چینی خود کین گانگ هم ملاقات کرد. با سفر بلینکن، چین و آمریکا پس از مدتها وقفه بار دیگر گفتگوهای مستقیم در سطوح بالا را از سر گرفتند. اما این سفرها منجر به مدیریت شرایط راهبردی منطقه و دور شدن خطر منازعه در شرق آسیا نشده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
در مسیر انتخابات.pdf
71.2K
#مسئله_محوری
#انتخابات #رسانه
#دشمن_شناسی
✅ در مسیر انتخابات/ احزاب، نشاط سیاسی، مشارکت عمومی
🔸رهبر معظم انقلاب چهار راهبرد اساسی انتخابات یعنی تأمین امنیت، سلامت، مشارکت و رقابت را برای انتخابات پیش رو تعیین کردهاند چرا که به طور قطع حضور فعال در انتخابات، نشاط سیاسی و آراء مردمی، پایههای نظام را مستحکم خواهد کرد و موجب یأس دشمن میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید:علی زرینه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #جنگ_شناختی
✅ بازی سیاه با چهرههای سفید
🔶 اوایل انقلاب منافقین و برخی گروههای تروریستی دیگر ابزار آمریکاییها برای براندازی جمهوری اسلامی شدند. همین امر سبب شد «مسعود رجوی» شانه به شانه صدام علیه ایرانیها بجنگد و عملیات کند. تا سالها منافقین ابزار و آلت دست آمریکاییها بودند؛ اما ناکارآمدی آنها و چهره سیاهشان نزد مردم سبب شد غربیها بر روی چهرههای سفیدتر سرمایهگذاری کنند.
🔸استفاده از حامد اسماعیلیون، علی کریمی، نازنین بنیادی، مصی علینژاد و... نشان داد، آمریکاییها به دنبال شیفت از گروههای منفور سابق و رجوع به چهرههای جدید و سفید هستند. هر چند مرور زمان نشان داد، آنقدر هم که باید گفت این چهرهها سفید نیستند؛ چرا که یکی کلاهبردار خواهرش شد و دیگری در روز روشن به واسطه دادگاههای آمریکایی از ایرانیها اخاذی میکند.
🔶 بنابراین، برخی نشانههای جدید خبر میدهد سرویسهای غربی به دنبال معرفی چهرههای سفید و جدید به جامعه ایرانی برای مقاصد خودشان هستند. «یاسمین مقبلی» در این سناریو میتواند نقش جدیدی را بازی کند. کسی که اسمش را فضانورد ایرانی گذاشتهاند؛ اما حقیقت آن است که زاده ایران نیست و قبل از فضانوردی هم افتخارش بمباران افغانستان و دیگر ملل مستضعف بوده است. بیش از ۱۵۰ مأموریت رزمی و ۲۰۰۰ ساعت پرواز در بیش از ۲۵ هواپیمای مختلف کارنامه کهنه سربازی آمریکایی است که امروز میخواهد نقش سرباز جنگ شناختی و ادراکی را بازی کند.
🔸البته چهره سفید مربوط به اشخاص نیست؛ بلکه مربوط به رسانهها نیز هست. برخی نشانگان امنیتی نشان میدهد، پس از مرگ رسانه ای مانند آمدنیوز، این بار رسانههایی جدید با عناوین جدید به عرصه مقابله با جمهوری اسلامی آمدهاند؛ رسانههایی را که به اسم افشاگریهای اخلاقی این روزها در حال تبلیغ هستند، میتوان بخشی از این جورچین نامید.
🔶 آنچه گفته شد، بحثی مفصل بود که به اختصار توضیح داده شد؛ ولی آنچه نیاز است تلاش برای نشان دادن ماهیت چهرههای به اصطلاح سفیدی است که بازیچه دستهای سیاه شدهاند. برای شناخت این دستهای سیاه و اهداف آن نیازمند نگاه دقیقتر و عمیقتر هستیم و شناخت آنها هم در دقیقه نودی و در بزنگاهها میسر نمیشود؛ بلکه باید با طرق مختلف اقدام شود.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#امید_به_آینده
#اربعین #مقاومت
✅ اگر مقاومت کردید آن وقت قله را فتح خواهید کرد
🔶 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب پیش از ظهر امروز در پایان مراسم عزاداری هیأتهای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور به مناسبت اربعین حسینی، فرمودند: این راه شما، اراده است. باید با اراده حرکت کرد. با تصمیم باید حرکت کرد. جاذبهها برای زاویه ایجاد کردن از این صراط مستقیم کم نیست. همیشه بوده این زاویهها امروز بیشتر از همیشه است.
🔶 ایشان افزودند: اراده قوی لازم است تا در مقابل این جاذبههای شیطانی بتوانید مقاومت کنید. اگر مقاومت کردید آن وقت قله را فتح خواهید کرد. کاری که از بعد از زمان رسول خدا تا امروز انجام نگرفت. قلهی حاکمیت دین خدا، حاکمیت حق، حاکمیت عدل، قلهی رسیدن به مقصود و غرض از خلقت انسانی که عبارت باشد از تکامل انسان، کمال بشری به این قله خواهید رسید. این کار، کار شماست. رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: شما جوانهای امروز میتوانید مایهی امید باشید، مایهی امیدید. بحث میتوانید نیست. مایهی امیدید. امروز هر کدام از شما یک مشعل نورانی میتوانید باشید بر سر راه پیرامون خودتان و محیط پیرامونی خودتان. سعی کنید این را نگه دارید. تلاش کنید در این راه استقامت بورزید. فاستقم کما امرت و من تاب معک. استقامت مهم است.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#اربعین #رسانه
#هویت
✅ این سانسور را دست کم نگیرید!
🔶 بالغ بر 22 میلیون نفر جمعیت در یک راه پیمائی عظیم و هرساله، آنهم با جزئیاتی شبیه خدمت رسانی خالصانه و خاضعانه با دهها سوژه داغ خبری و عکس وفیلم های استثنائی در قله "ارزش های خبری" است. اما رسانه های خارجی یک پارچه آنرا نادیده گرفتند. رسانه هایی که از تجمع چند ده نفره همجنس بازها و دوچرخه سواری برهنه گیاه خوارها و آئین جاهلی هالووین و استخرگوجه یک مشت جماعت خرافی نمی گذرند این "ابررویداد تاریخی" را بایکوت کردند. اینکه چرا و چطور، روشن است. عبور کنیم. این مناسک عظیم تجسم تمام عیار "قدرت نمایی شیعی" است که در اوج تولی و محبت مومنانه و برادرانه و در تیزترین حالت دشمنی با ظالمان عالم است. طبیعی است که حناق بگیرند.
🔶 اما سخن دیگری در میان است. برای مخاطبی که ولو مختصری روی صداقت که نه، ولی "وجاهت حرفه ای" این رسانه ها حساب باز کرده است باید این "بایکوت تاریخی قرن" را به چشم کشید. باید باور کنند با چه کذاب های خبرپراکنی مواجه اند. سانسور در بسیاری از موارد فقط نگفتن حقیقت نیست؛ اشتباه نکنیم. قلب واقعیت است. یک رویداد در پیش چشم مخاطب را "نمی توانند" انکار کنند اما گوئی آنرا نمی بینند یعنی می خواهند عظمت آن دیده نشود. مشکل ضریب راه پیمائی و عظمت اربعین است؛ حذف اینجاست. دروغگوئی اینجاست. "شیادی خبری" در این نقطه است.
🔶 اربعین خودش رسانه است؛ حذف کردنی نیست. نظرسنجی همشهری نشان می دهد 81 درصد مردم حداقل یکی از نزدیکان انها رهسپار این سفر مبارک شده است . 75 درصد تمایل داشتند در این آئین شرکت کنند. با این توضیح اربعین خودش رسانه است. قابل حذف نیست. اما تلاش می کنند عظمت انرا نادیده بگیرند تا "هیبت هویتی" و "ابهت تاریخی" آن بشکند. جالب اینکه با چشم باز تصمیم می گیرند دهان ببندند. عبور از استانداردهایی که عمری آنرا فریاد زدند، بی هزینه نیست. اما چرا؟ این چه ضرورتی است که حاضر می شوند سراسر "بی حیثیتی حرفه ای" و "بی آبرویی محتوای" را تحمل کنند؟ اینجاست که قدر و عیار راه پیمائی اربعین معلوم می شود. این "خودکشی رسانه ای" برای اینست که من و شما نبینیم یا کمتر ببینیم. این استانداردهای نمایشی هست تا نبینیم. اگر قرار باشد ببینیم برمی گردند به اصل خویش که همان "هرزگی رسانه ای" و "رهزنی ذهنی" است. اما کلام آخر؛ هرجا دیدیم "رسانه های اهریمنی" حیثیت حرفه ای خود را خرج می کنند تا مخاطب نبیند همانجا بایستیم و رسانه شویم. این رویداد عظیم برای سالی یکبار است اما محتوائی می سازد برای تمام سال. خلاصه راه پیمائی اربعین امتداد دارد، به سمت و نصرت انسان کامل ...
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#علم_و_پژوهش
#اربعین #اسلام_ناب
#روشنفکری
✅ سوغات اربعینی ها برای جامعه
🔶 برخی تحلیلگران و صاحبان قلم که از پس تحلیل علت این حجم از استقبال مردم به ویژه جوانان از یک سنت دینی در عصر بی دینی برنمی آیند در مرحله دیگر از تصویرسازیهای خود این پرسش را مطرح می کنند که "خب حالا چهار میلیون به پیاده روی اربعین رفتند چه سودی برای جامعه ایرانی به همراه دارد؟" در پسِ این پرسش می خواهند بگویند: بی فایده است. یکی از همین دوستان نوشته بود ادیسون برق را برای بشر به ارمغان آورد که از آن بهره می برند اهل بیت و فی المثل هشتاد کیلومتر پیاده روی سودش چیست؟ مبنای فهم و معرفت بشری اگر صرفا توجه به "سود" با سنجه و ترازو ماده باشد به چنین تحلیلی های می رسند.
🔶 پدیده اربعین پدیده قابل مطالعه و پژوهش است. هزاران هزار سوژه دارد.
۱. جامعه شناختی
۲. انسان شناسی
۳. مردم شناسی
۴. زیبایی شناسی
۵. هنر و رسانه
۶. اخلاق جامعه
🔶 چند دانشکده و اساتید مطرح ما تا به امروز حتی آنانی که اعتقاد به این مسائل ندارند حاضر شده اند این "کیس مطالعاتی" را در حد توجه مورد پژوهش قرار دهند؟
🔶 در عصر تبلیغ بی خدایی، در دنیای ارزش بودن همجنس بازی، در تمدن سکولار، عزیمت بیش از ۲۰ میلیون انسان حول محور امامت قابل مطالعه و اعتنا نیست؟ چند سریال قوی، چند فیلم سینمایی دَرخور از هزاران سوژه اربعین ساخته شده است؟
🔶 آدمهای زیادی می شناسیم که پس از تجربه این سفر متحول شده اند. بی اعتنایی جامعه دانشگاهی، هنری و روشنفکری ما به سنت عظیم پیاده روی اربعین ادامه دارد اما بهرحال روزی خواهد رسید که مجبور به مطالعه این پدیده خواهند شد.
🔶 اربعینی ها سوغات اخلاق مدارانه را برای جامعه به ارمغان بیاورند. صبر، ایثار، کمک، محبت و... جامعه به برق ادیسیون نیاز دارد اما تنها این نیاز جامعه نیست. اخلاق جامعه، روح و روان جامعه نیز اهمیت دارد.
زیارتتان قبول
اربعینی ها
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
✅ همه ایران شمال تهران نیست، پیرامون اشاعه فحشا و کلیپهای...
🔶 یکی از مسائلی که شاید تو تحلیل کمکمون کنه توجه به این نکتهس که همه ایران رو تهران و همه تهران رو قسمت شمالش نبینیم.
🔶 وقتی درباره عدم نشر برخی کلیپها تو ایتا صحبت کردم. برخی گفتن آقا بیا اینجا ببین چه وضعیه، یا مثلا گفتن بچههای ما یه چیزایی اینجا میبینن که دیگه دوتا کلیپ تو ایتا مسأله ای نیست. یا مثلا بچههای ما تو مدرسه میان از دوستانشون یهچیزایی تعریف میکنن که شاخ درمیاری. بعد که سوال میکنم کجا ساکنید، میگن شمال تهران. یا اصلا میگن بچههامون خودشون تو همه جا هستن چه اینستاگرام چه یوتیوب و... ، این کلیپهای ایتا که موردی نداره.
🔶 اینجا باید گفت اینکه بچهی شما در یک فضای آزاد و احتمالا ناسالم داره بزرگ میشه دلیل نمیشه ما به فکر بچههایی که تو محیطهای سالم هستن تو شهرستانها و حتی روستاها زندگی میکنن و اصلا با این مسائل روبرو نیستن، نباشیم. چرا باید اونهارو آلوده به مسائلی کنیم که اصلا باهاش درگیر نیستن. اینهمه میگیم #اشاعه_فحشا یعنی همین. یعنی کسایی که درگیر فحشایی نیستن رو شما فحشارو ببری بذاری در معرضش. ما جنوب تهرانیم، واقعا مسائلی که باهاش روبرو هستیم اصلا مسائل شمال تهران نیست، منطقه به منطقه تهران سبک زندگیها باهم فرق داره. حاشیه تهران با تهران فرق داره، شهرستانها اصلا یه فضای دیگه دارن، روستاها همینطور. چرا باید اطلاعات بیهودهای که بدردشون نمیخوره بهشون داد و با دست خودمون اوناروهم درگیر این مسائل کنیم.
🔶 وقتی ما همه ایران رو تهران یا شهرهای بزرگ میبینیم و از این شهرها هم میریم قسمت مرفهنشین و بالاشهرش و فقط اونجارو معیار قرار میدیم، دیگه نمیتونی مسائل فرهنگی شهرهای کوچکتر و روستاهارو درست ببینی، حتی میزنی اونجاهاروهم خراب میکنی. بله وضع برخی قسمتهای شهرهای بزرگ بسیار خرابه، افتضاحه و باید براش فکر کرد که بحثش جداس، باید کار کرد چه مردم چه مسئولین چه مجازی چه حقیقی. ولی این دلیل نمیشه همه ایران رو چندتا تیکه از چندتا شهر بزرگ ببینیم، حداقل ما دیگه عادت نکنیم به ندیدن شهرهای کوچکتر که کم هم نیستن. ما چندهزار شهر و روستا داریم. این شهرها همیشه مظلوم بودن، همیشه از امکانات کمتری برخوردار بودن، همیشه همه امکانات رفته تو پایتخت و شهرهای بزرگ دیگه. حداقل در مسایل فرهنگی ما به فکر اینها باشیم و بادست خودمون خرابشون نکنیم.
🔶 اگر جوری مطلب زدیم که انگار همه ایران همین شمال تهرانه و مخاطب اینطور تصور کنه که همه جا وضعیت اینه، شهر ما چقدر عقب افتادهس، اولا سوق داده میشه به این سمت. دوما دیگه براشون عادی میشه این مسائل، اگه در شهرستانی تابحال همه چادری بودن و الان یه نفر با مانتوکوتاه و چند وقت بعدش با نیمتنه بیاد بیرون مردم دیگه حساسیت قبلی رو نخواهند داشت، چرا؟ چون ما تو فضای مجازی براشون جا انداختیم که همه جا اینطورین شما فقط نیستی، اگه خودتم نمیخوای اینطوری باشی کاری به دیگران نداشته باش. عقب مونده بازی درنیار. این معنی دقیق اشاعه فحشاس، فحشا رو جایی بردی که اصلا نبود. حالا مثال الان فقط برای حجاب بود، موضوعات دیگه که تو برخی کلیپها هستش که دیگه بماند، موضوعاتی مثل، ترویج همجنسگرایی، ولنگاری روابط، خیانت، چالش های زشت، کلیپهای رقص و....
🔶 شمال تهران که زیر ۵ درصد جمعیت کل کشورم نیست، اصلا جمعیت قسمتهای خاص شهرهای بزرگ دیگه روهم در نظر بگیریم شاید قسمتهای حاد و بحرانی در کل کشور بین 15_20 درصد هم نباشه. این قسمتها مهمن باید بهش توجه بشه ولی نباید بخاطر این عده کم 80_90درصد دیگر مردم ایران رو نادیده گرفت. همون نقدی که به زامبیهای اینستاگرامی داریم، میگن فقط ما مردمیم، میگیم آقا، شما نهایت 10_15 درصدی، پُر پُرش 20 درصد، بقیه هم مردمن. اوناروهم ببینید اکثرا اهل دین و دینداری خیلیاشون معتقد به نظام، چرا فکر میکنی خودت صددرصد مردمی؟
🔶 حالا اینجا سوال پیش میاد که بچههامون رو از این مسائل دوره نگه داریم و هیچ آموزشی ندیم بَبو و ساده بار نمیان؟
باید گفت کی گفته بچهها باید تو خلأ بزرگ بشن؟ ما که عمری هست در زمینه تربیت و مسائل تربیتی کار میکنیم در موضوع تربیت جنسی اتفاقا میگیم بچه باید طبق سن خودش آموزش ببینه، چه آموزش ندادن چه اطلاعات زودهنگام به بچه آسیب میزنه. اصلا گیری که به سند 2030 داشتیم و گلومونو پاره میکردیم که نباید اجرا بشه بخاطر همین بود. الان خودمون نباید در همون راستا فعالیت کنیم.
🔶 نکته آخر اینکه درسته ما داریم درباره بچهها صحبت میکنیم ولی بسیاری از کلیپها ربطی به سن نداره، هر سنی ببینن مشکل شرعی داره، حرف ما اینه آسیبش برای بچهها بیشتره.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین دارابی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#مرزبندی_با_دشمن #زن
#اسلام_ناب #نبوت
✅ سازندگی تاریخی برای بشریت
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۱۰.pdf
1.1M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#مرزبندی_با_دشمن #زن
#اسلام_ناب #نبوت
✅ سازندگی تاریخی برای بشریت
🔸 خطحزبالله به مناسبت بیست و هشتم صفر و سالروز رحلت پیامبر اعظم(ص)، بیانات سال ۱۳۶۷ آیتالله خامنهای درباره سیره و جایگاه بیبدیل رسول خدا(ص) را برای نخستین بار منتشر کرده است.
🔶 سخنهفته خط حزبالله با عنوان «حرکت در راه خدا در منطقه انقلاب» نگاهی گذرا به گذشته درخشان و راه پیشروی استان سیستان و بلوچستان، داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهید ولی کرمی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۱۰
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده
#اقتصاد
✅ داستان شیب تند و قله
🔰 قسمت دوم
🔶 این قصه «شیب و قله» را رها نکنید. خیلی شاخص خوبی است. اولین فایده اش این است که جماعتی که ما را «لبه پرتگاه» میدانستند، رسوا میکند. دومین فایده اش هم این است که فاصله دو نگاه و دو تحلیل را نشان میدهد. فاصله ای صد و هشتاد درجه ای. نه کمی تفاوت، نه، بالکل متفاوت. نگاه لبه پرتگاهی خودش به دو نوع تقسیم میشود.
🔶 اقتصاد دانها و تحلیلگران لیبرال و منفعل و برنامه توسعه نویسان آویزان به غرب از یک سوی و خودتحقیرهای ریشوی مثلا انقلابی از سوی دیگر. لیبرالهای یقه بسته و تکنوکرات قله شان اساسا ته دره است. قله شان غرب است. آخه بیچارگان ما اگر آنجا را میخواستیم که نیاز به تو کت شلواری غربگرای دسته چندم نداشتیم، میرفتیم سراغ اصل جنس، همون کراواتی هفت تیغه چشم آبی که مملکت دستش بود قبل انقلاب همین ها را میگفت. مردم ایمانشان را انتخاب کردند و طرز فکر لیبرالی شما را تف کردند. باورتان بشود یا نشود مردم ایران بین مسیر شما و مسیر اربعین و کربلا دومی را انتخاب کرده اند. شاخص «ایمان» این مردم فاصله شما را تا قله نشان میدهد.
🔶 اما ریشوهای ظاهرا انقلابی و خودتحقیرهای عدالتخواه و سوپر انقلابی (که حقیقتا نه عدالتخواهند و نه انقلابی) اینها را با شاخص«امید» بشناسید. دهه نود خوب تازوندند. یک بازوی دشمن بودند برای نا امید کردن این مردم. میگفتند ما نه اصولگراییم نه اصلاح طلب ولی حقیقتا هم در محافظه کاری از هر اصولگرای بدخیمی بدخیم تر بودند، در غربگرایی اصلاحاتچی ها هم از هر غربگرایی غربگرا تر بودند. فکر میکردند باید همیشه «داغان کننده» بود تا انقلابی به نظر رسید. برای همین هر رفیقشان که داخل نظام میشد، دشمنشان میشد و هر رفیقی که بیرون میماند، برایش میمردند. چون سخن نو و درستی نداشتند تهش لجبازی با نظام آنها را در آغوش غرب میانداخت. به راحتی.
🔶 قصه شیب تند و قله، روایت «ایمان» و «امید» است از مسیر این مردم مظلوم. این لایک بازها و رای دزدها، تکلیفشان روشن شد. آنانکه خطشان را از این دو طرز فکر جدا نکردند و با «قبیله گرایی» و «رفیق بازی»، جاده صاف کن آن لیبرال های غربگرا و این مارهای خوش خط و خال نسل بعد انقلاب شدند، اشتباه کردند و باید توبه کنند.
🔶 آن دو زاویه نگاه ، شما را لبه پرتگاه میبیند و نظام اندیشه توحیدی است که «ایمان» و «امید» یعنی قوه و دارایی اصلی این مردم را توضیح میدهد و به چشم میآورد. اگر این سالهای سخت «شیب تند»، همین بینش را هم برای من و شما ایجاد کرده باشد، برایمان کافی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
صنعت نفت لوکوموتیو رونق تولید کشور است.pdf
110.7K
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#تحریم #صادرات
✅ صنعت نفت، لوکوموتیو رونق تولید کشور است
🔶 وقتی یک شرکت و پالایشگاه خارجی از تولیدات ایرانی استفاده کرد دیگر به تولیدات ما وابستگی پیدا میکند. اگر کاتالیست ایرانی در پالایشگاه خارجی استفاده شد آن شرکت دیگر نمیتواند به این راحتی نفت خامش را هم عوض کند. در این شرایط به راحتی هم نمیتواند با یک کشور دیگر کار کند.
🔶 بعد از اینکه یک مشتری خارجی به سازنده داخلی متصل میشد به آن سازنده میگفتیم خیالت راحت دیگر از این به بعد این مشتری خودت است. طبیعتاً اگر این جوری سرمایهگذاری کنیم یک بازار مستمر و پایداری خواهیم داشت و اینها کمک میکند به اشتغالزایی و درآمدزایی کشور؛ به تولید ارزش افزودهای که واقعاً برای آن تلاش میشود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای مهندس جواد اوجی؛ وزیر نفت
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#نفوذ #تحول
✅ بررسی سخنان رهبری در سال دوم همه دولتها
🔰 قسمت اول
🔶 همیشه وقتی از جایگاه تاریخی خود به گذشته نگاه میکنیم فهم دقیقتری از برخی ظرافتها و ریزه کاریهای تاریخی بدست بیاوریم. اگر به مناسبت سخنان رهبری در دومین سال دولت آقای رییسی، به بیانات ایشان در سال دوم همه دولتهای قبلی بپردازیم، عبرتها و نتایج مهمی بدست آوریم. بی مقدمه بیایید مرور کنیم. در سال دوم دولت روحانی یعنی سال ۹۴ رهبری چه نکاتی را در گفتگو با دولت روحانی مورد توجه قرار داد؟
🔶 «خب، کارهای مثبتی هم شده، منتها همواره در ذهن همهی ماها باید باشد که آن چیزی را بیان بکنیم که وقتی مردم به واقعیّت زندگی خودشان نگاه میکنند، تصدیق کنند آن را»جالب است که در اینجا رهبری بین واقعیتی که مردم لمس میکنند و آنچه دولتمردان ادعا میکنند فاصله میبیند.
🔶 نکته دیگر توجه دادن دولت به مقوله دشمن است. «اینکه بنده دارم میگویم دشمنی، نه اِخبار از غیب و نه خواب دیدن و نه تخیّلات و توهّمات است؛ نه، واقعیّتهایی است که جلوی چشم ما است. ممکن است اظهارات آنها جور دیگری باشد امّا واقعیّتهای خارجی -آنچه محسوس و ملموس ما است- همان دشمنی را نشان میدهد و شاخصهای دشمنی است؛ منتها با شیوههای خاصّ خودش» کمرنگ شدن گفتمان دشمنی و به تبع آن جدی شدن پدیده نفوذ از تذکرات رهبری به این دولت بود.
🔶 ایشان توصیه جدی اش به دولتمردان این است که گفتمان انقلاب را غلیظ تر کنند.
« به نظر من کاری که علیالعجاله باید کرد این است که در اتّخاذ مواضع انقلابی، باید صراحت داشت؛ یعنی رودربایستی نکنیم. مواضع انقلابی را، مبانی امام بزرگوار را صریح بیان کنیم، خجالت نکشیم، رودربایستی نکنیم، ترس نداشته باشیم و بدانیم که «وَ للهِ جُنودُ السَّمٰواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَزیزًا حَکیمًا». همهی امکانات عالم و سنن عالم، جنود الهی هستند، میتوان آن جنود الهی را پشت سرِ خود قرار داد و به کمک خود کشاند با توکّل به خدا، با پیمودن راه خدا.»
🔶 دقت کنید با چه دولتی و چه وضعیتی روبرو بودیم و رهبری در سال دوم دولت روحانی چه تلاشی میکرد که جهت گیری گفتمانی دولت منحرف نباشد. اما سال ۸۶ و در سال دوم دولت احمدی نژاد چه نکاتی بیان شد؟ رهبری از جهت گیری دولت یعنی برداشتن پرچم عدالت استقبال میکند و میفرماید:
🔶 «هم به مردم امید میدهید، هم وعدهی عدالت میدهید. همان امید هم به خاطر این است که شما پرچم عدالت را بلند کردهاید و دم از عدالت میزنید. حقیقتاً هم خلأ امروز دنیا، بیش از همه چیز خلأ عدالت است. در کشور و جامعهی خود ما هم بیشترین چیزی که این جامعه تشنهی اوست، عبارت است از عدالت.» ایشان در ادامه موفقیتهای دولت احمدی نژاد را بر میشمارد، تحول خواهی، تلاش، مردمگرایی و ویژگیهای دیگر که همه مهم و ارزشمندند. بعد ناگهان میپرسد:
🔶 «بحمداللَّه شما این موفقیتها را داشتهاید. حالا وظیفهتان در قبال این موفقیتها چیست؟» ایشان میگوید «شکر» کنید و شکر یعنی این نتایج را توفیق الهی بدانید: «مبادا غرور ما را بگیرد؛ که یکی از بزرگترین لغزشگاهها غرور است؛ که انسان بگوید منم که این کارها را کردهام و منم که این چیزها به ذهنم رسید.»
🔶 رهبری نگران است که آفتهای معنوی و اخلاقی و غرور باعث شود همه داشته های دولت از بین برود. خیلی جالب است جملات ایشان را ببینید:«البته انسان لغزشها و اشتباهات خودش را خیلی زود نمیفهمد؛ بهمرور میفهمد. من امروز که به عملکردِ ده سال پیش و پانزده سال پیش خودم نگاه میکنم، اشکالاتی را در آن مشاهده میکنم که آن روز هیچ نمیفهمیدم؛ امروز میفهمم. انسان به مرور اشتباهات خودش را درک میکند؛ زود درک نمیکند. آن اشتباهات به ما درس میدهد که اگر یکجایی، موفقیتی هم از ما دیده شد و کار خوب و درستی هم اگر از ما سر زد، این جز به توفیق الهی و به کمک الهی نبوده. بنابراین در چالهی غرور نیفتید که بیرون آمدن از این چاله خیلی دشوار است و کمک الهی را لازم دارد»
🔶 اما خاطره دومین سال دولت خاتمی و گفتگوی رهبری با آنها نیز جالب توجه است. رهبری سه خصوصیت کار برای خدا و اخلاص و شجاعت را برای دولت در مواجهه با مشکلات ضروری میدانست و معتقد بود اگر تقوا را جدی رعایت کنید به فرقان میرسید. «فارق حق و باطل به وجود خواهد آورد . راه حق و باطل برای ما مشتبه نخواهد شد. راه باز خواهد شد.»
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#نفوذ #تحول
✅ بررسی سخنان رهبری در سال دوم همه دولتها
🔰 قسمت دوم
🔶 بعد ایشان نکته ای را بازگو میکند درباره قتلهای زنجیره ای که بی ارتباط با نکته اول هم نیست. ایشان میگوید: «دومین نقطهای که در آن رعایت اولویّتها لازم است، مسائل کلی جامعه است. ببینید؛ گاهی یک مسأله، مسأله اصلی ماست؛ اما بر ما یک مسأله فرعی را تحمیل میکنند که مسأله عمدهی ما میشود؛ کمااینکه الان ملاحظه کنید، مسأله قتلها، مسأله عمده کشور شد. آیا واقعاً مسأله عمده کشور، این چند فقره قتلی است که اتّفاق افتاد!؟»
🔶 رهبری در دیدار با دولت خاتمی در سال دوم در نهایت نگرانی خود را از انسجام مسوولین نظام بیان میکند: «آخرین جملهای هم که در این جمع عرض میکنم و بعد هم البته میخواهم چند جمله خصوصیتر با برادران و خواهران عرض کنم، این است که برادران و خواهران سعی کنند انسجام دولت و نظام در سطح عالی حفظ شود.» اینها نشان دهنده دشواری رهبری و تعامل با دولت جناب خاتمی نیز هست.
🔶 اما خاطره دولت جناب هاشمی و گفتگوی رهبری با آنها در دومین سال بسیار جالب است. ایشان ویژگیهای معنوی دولتمردان جمهوری اسلامی را بیان میکند. ویژگیهایی که در انتهای دهه شصت یعنی سال ۷۰ هنوز وجود دارد.
🔶 «در جاهای دیگر هم تا آنجایی که من شناختهام - البته ادعای شناخت کامل نمیکنم؛ چون ما از اوضاع همهی دولتها اطلاع نداریم - چنین چیزی را نیافتهام.... خصوصیاتی را که افراد آشنای با اعضای دولت میتوانند بدانند و بفهمند، یقیناً مردم بعضی از آنها را نمیدانند، بعضی را هم باور نمیکنند. مثلاً اگر به مردم گفته شود که در بین وزرای جناب آقای هاشمی - بنابر آنچه که مسموع بنده است - وزیری هست که اگر از حقوق ماهیانهاش، اقساطی را که باید بدهد، کم کنند، برایش ۲۴۰۰ تومان میماند، آیا واقعاً این را تصور میکنند که در کارگزاران یک دولت - کسانی که بیتالمال و امکانات در اختیار اینهاست - کسانی پیدا میشوند که اینطور زندگی و اینگونه صرف و خرج میکنند؟ اینها چیزهای باارزشی است.»
🔶 در ادامه رهبری چند تذکر مهم در دو سالگی دولت آقای هاشمی به دولت ایشان میدهد: «این ماشین بوروکراسی، چیز عجیبی است. من و شما که ده سال، دوازده سال سابقهی کار اجرایی داریم، هنوز بوروکراسی را نشناختهایم. ما در سخنان دیگران - کسانی که بوروکراسیهای عظیم معروف پنجاهساله و شصتساله و صدساله را تعریف میکنند - بوروکراسی را میشناسیم؛ که در بسیاری از موارد، با وضع خود ما هم منطبق است. این ماشین اجرایی، ضمن اینکه یک دستگاه اجتنابناپذیر است، اگر از آن مراقبت نکنید، چیز خطرناکی خواهد شد. »
🔶 توصیه دیگر بحث تخصص و تعهد است:
«سعی بشود دربارهی این گزینش، زیاد دقت بشود. در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و بااخلاص را جستجو بکنید. البته این به معنای آن دعوای معروف «تخصص یا تعهد» نیست؛ نه، بحث بر سر کارآمدها و کاردانهاست. ما نمیگوییم به یک مسجد بروید وببینید چه کسی بهتر عبادت میکند، او را بیاورید؛ نه، در بین آن کسانی که توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوا و تعهد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید، تا آن بطانه و مجموعهی نزدیک به شما، همواره بتواند اعتماد شما را جلب کند و شما بتوانید کار را انجام بدهید.»
🔶 اما سومین و مهمترین تذکر رهبری به دولت هاشمی مقوله عدالت و توجه به محرومین است. «مهمترین مسألهی دستگاه ما و نظام جمهوری اسلامی - که همهی اینها در خدمت و در جهت آن است - همان چیزی است که همهی ما به آن معتقدیم و بارها گفتهایم؛ یعنی کوشش برای رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم. واقعاً باید صحت برنامهها را به این سنجید و دنبال این قضیه رفت و کارهای دیگر را در اولویتهای بعد قرار داد. کارهای مربوط به طبقات محروم و مستضعفان جامعه - که تعدادشان هم زیاد است - حقاً و انصافاً یک حرکت اساسی را میطلبد.»
🔶 جالب است که در حیطه مدیریت کشور مردم ایران چه مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده اند و البته امروز میفهمیم که تذکرات رهبری در سال دوم دولتهای هشت ساله، چه اندازه برای آنها مهم و راه گشا بوده.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
دغدغهای به نام معیشت.pdf
71.2K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#معیشت #بودجه #ارز
#مهارتورم_رشدتولید
✅ دغدغهای به نام معیشت
🔶 یکی از مهمترین دغدغههای مقام معظم رهبری که بارها و بارها خصوصاً در دیدار با دولت و دولتمردان بدان اشاره داشته و دارند مسئله معیشت مردم بوده و هست.
🔸 #به_قلم_اساتید:رضا آرمانیان
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#رسانه #حجاب
#رفراندوم
✅ حجاب و رفراندوم
چرا رفراندوم درباره حجاب راهکار ما نیست؟
🔶 این روزها زیاد به گوش ما میخورد که چرا درباره الزامی یا اختیاری بودن حجاب رفراندوم برگزار نمیکنید؟ یک بار برای همیشه از مردم بپرسید آیا با قانونی بودن حجاب موافق هستند یا خیر؟ و براساس نظر آنها عمل کنید. این سخن را هم روسای جمهور سابق کشور، هم برخی نخبگان اجتماعی و هم مخالفان جمهوری اسلامی مطرح کرده و میکنند. در این یادداشت قصد دارم توضیح دهم که چرا برگزاری رفراندوم درباره حجاب راهکار صحیح و موثری برای حل ریشهای مساله حجاب نیست؟ قبل از هر چیز ابتدا باید این نکته را خاطرنشان کنم که براساس یافتههای علمی و پژوهشهای میدانی معتبر، همین الان اگر در جامعه ایران یک رفراندوم و همهپرسی درباره این سوال اجرا شود که «آیا با الزام رعایت حجاب در جامعه موافقید؟» قطعا نتیجه نهایی رفراندوم به نفع مدافعان حجاب اختیاری نخواهد بود و اکثریت جامعه به ضابطهمند شدن پوشش اجتماعی و ضرورت حجاب در جامعه رای خواهند داد. اما با این وجود من مخالف برگزاری رفراندوم درباره حجاب هستم. چرا؟
🔶 حقیقت این است که تودههای مردم بیش از هر چیز متاثر از رسانه و روایتهای برساختی رسانهها از واقعیت هستند. حجاب در جامعه ایران در دهههای اخیر پیوندی گسستناپذیر با تجربه ضعیف و ناکارآمدِ گشت ارشاد داشته است و در رسانهها، حجاب و قانون حجاب با گشت ارشاد همنشین است. روایتِ برساخت شدهی غالب و هژمون از واقعیتِ گشت ارشاد و قانون حجاب در فضای جامعه ایران، روایتی است که با دال مرکزی «حجاب اجباری» صورتبندی شده و در رسانههای اپوزیسیون نیز پمپاژ میگردد. لذا اکثریت مردم ایران نسبت به گشت ارشاد ذهنیت منفی دارند و حتی بانوان متدین و محجبه نیز علیه آن کمپین راه میاندازند. از طرفی فضای رسانه و مناقشات گفتمانی که در این عرصه وجود دارد به شدت مستعدِ دامن زدن به روایتِ «حجاب اجباری» است و قدرت گفتمانی جریان مدافع حجاب در فضای رسانه به دلایل مختلفی نسبت به جریان مقابل (اپوزیسیون، سلطنتطلب، فمینیست، تجزیهطلب، منافقین و...) ضعیفتر است. اساسا به لحاظ امکانها و زیرساختها و زمین بازی کاملا رقابت نابرابری میان این دو در جریان است. لذا هیچ تردیدی وجود ندارد که در بزنگاه برقراری رفراندوم درباره موضوعی چون «ضابطهمندی پوشش اجتماعی» که جامعه ایران نسبت به آن اتفاق نظر دارد، آرایش رسانهای و نظم گفتمانی حجاب در فضای رسانه به سمت دوگانههای فیک اما موثر و ذینفوذ سوق یافته و این ذهنیت را برای مردم ایجاد کنند که رفراندوم درباره دوگانههایی چون «آزادی یا اسارت زنان»، «پوشش اختیاری یا اجباری»، «تحجر یا تمدن» و... است و آنها باید یکی از این دو را برگزینند!
🔶 به عبارت دیگر، رفراندوم به معنای ارجاعِ صادقانه و ناشی از اضطرار حکمرانی برای فهم نظر حقیقی مردم در شرایط حاکمیت رسانه عملاً امکان وقوع ندارد و آن چیزی که در واقعیت اتفاق خواهد افتاد، رقابت رسانهای بر سر تسلط بر ناخودآگاه جمعی مردم ایران است که با کمی انصاف و واقعنگری در مییابیم که این زمین بازی از ابتدا نابرابر و ناعادلانه طراحی شده و ظرفیتهای رسانهای گفتمان مخالف حجاب به مراتب بیشتر و مهیاتر از گفتمان مدافع حجاب است. مضافاً اینکه تجربه ناکارآمد گشت ارشاد در دهه اخیر هم وبال گردن گفتمان مدافع حجاب است. اما در یک شرایطی من از برگزاری رفراندوم دفاع میکنم. آن هم رفراندوم درباره حفظ حریم خصوصی است. پرسش محوری و مدنظر در رفراندوم نباید درباره حجاب و قانونی بودن یا نبودن حجاب باشد. بلکه باید ناظر به زیست جنسی و الزامات اجتماعی آن باشد. زیرا همه میدانیم که پشت مطالبه درباره رفراندوم، اختیاری شدن رعایت حجاب نیست! زیرا این موضوع که هماکنون حاصل است! الان نزاع گفتمانی درباره حفظ حجاب نیست بلکه درباره «لباس داشتن» است! حالا جریان دشمن درصدد گذر از این محل نزاع به سوی محل نزاع جدیدتری تحت عنوان «بوس در خیابان» است. یعنی نفی کامل حریم خصوصی و اروتیک کردن زیست جهان اجتماعی. حال من هم موافقم که از مردم ایران همهپرسی شود که آیا با گسترش سویههای جنسی و اروتیک در فضای اجتماعی موافق هستند یا مخالف؟ پاسخ اکثریت مردم ایران از هم اکنون روشن است...
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#اقتصاد
#انتخابات #تورم
#مطالبه_گری
✅ آقای خاتمی؛ مخاطب شمایید
🔶 چندی پیش سیدمحمد خاتمی در دیدار با «شورای مرکزی کانون زندانیان سیاسی مسلمان قبل از انقلاب» گفته است: «باید در کنار مردم ایستاد و دردهای آنها را شناخت و بیان کرد و به حاکمیت اعلام کنیم که به مردم بد میکند. مردم که برده نیستند! آدمی را سرکار بیاورید که بتواند کار کند و جواب مردم را بدهد. ... اگر خوداصلاحی نکنید نابودیتان حتمی است، انتخابات برای مردم است؛ باید واقعاً انتخابات صورت گیرد. نمیشود دست و پای کسی را ببندید و بگویید شنا کن!»
🔸مطالبهگری و انتقاد ذاتی جامعه است. اگر از محتوای رادیکال آقای خاتمی بگذریم، نکتهای که وجود دارد، این است که فردی که گارد انتقاد و مطالبه گرفته، اولین پرسشی را که باید پاسخ دهد، قدرالسهمش از وضعیت موجود است. آقای خاتمی از مریخ که نیامده است؛ بلکه خود بخشی از «مخاطب بایدهایی» است که میگوید. اگر تسامحاً از دولت هاشمی و میرحسین بگذریم، در 16 سال از 26 سال گذشته یا شخص خاتمی بر سر کار بوده یا کسی بر سر کار آمده که حاصل «تَکرار میکنم» خاتمی است. نمیشود «تَکرار کرد» ولی عواقب «تَکرار کردن» را نپذیرفت.
🔶 اینکه آقای خاتمی میگوید «مردم که برده نیستند! آدمی را سرکار بیاورید که بتواند کار کند و جواب مردم را بدهد» حدیث نفس است. آیا زمانی که با بیعملی وزیر مسکن و شهرسازی، مطالبات مردم در این حوزه انباشته شد و وزیر با افتخار گفت یک مسکن هم نساخته است، آقای خاتمی دیدند و شنیدند؟ اگر دیدید و شنیدید، چرا واکنش نشان ندادید؟ مگر مردم آن زمان برده بودند؟ نمیشود چشم را بر روی تورم، افزایش نقدینگی، افزایش پایه پولی کشور، رشد چند صد درصدی قیمت ارز، پشت میز نشستنها و زخم بستر گرفتنها و... در دولت تحتالحمایه بست و به گوشهای خزید و حال در تغییر دولت، گارد انتقاد گرفت. کار پسندیده آن بود که بابت آنچه در دولت قبل گذشت، اول کمی عذرخواهِ همین مردمی که سنگش را به سینه میزنید، میشدید و درثانی لب به اعتراض و مطالبه میگشودید.
🔸رقابت، راهبرد اصلی و همیشگی انقلاب و نظام بوده و هست. دهههای 70 و 80 که بخشی از نزدیکان امروز آقای خاتمی و مرحوم هاشمی تفکر «انتخابات محدود و مدیریت شده» را بر روی میز نظام گذاشتند، کسی که مخالف بود و همیشه از مشارکت حداکثری سخن گفته، رهبری نظام بوده و هست. بنابراین، نمیتوان انگشت اتهام را به سوی نظام گرفت و باز هم مخاطب اول این کلام شخص آقای خاتمی است. نمیشود در سال 1388 زیر میز انتخابات 85 درصدی زد و امروز ادای دموکراسی و مردمسالاری را درآورد. مردمسالاری شیر بییال و دم و اشکم نیست. 16 آذر 1383 و در روز گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران، آقای خاتمی به صراحت اعلام کرد: «از اردوگاه اصلاحات صدای پای دشمن به گوش میرسد.» نهیبی که امروز برای شخص خاتمی بارها و بارها باید تکرار شود. اصلاحات یک جریان متکثر و به تعبیر برخی اصلاحطلبان بینالعباسین، یعنی از عباس عبدی تا عباس دوزدوزانی است. اینکه طریق عقلای قوم کنار گذاشته شود و با طناب رادیکالهایی، همچون تاجزاده، حجاریان، عبدی و... به چاه بروی، خلاف عقل است؛ چون تجربه نشان داده هم این طناب پوسیده است و هم آن چاه ویل و بیانتها.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
✅ دعوا میان دو کشور نیست!
🔶 تحولات منطقه قفقاز به نحوی پیش میرود که احتمال وقوع رویدادهای مهم، نظیر بروز جنگ یا حتی اشغال مناطق جنوبی ارمنستان مطرح است. به گزارش وبگاه «آذرنیوز»، تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از انتقال یگانهای توپخانه و تجهیزات ضد هوایی و همچنین کارکنان نظامی ارمنستان در مناطق مرزی با جمهوری آذربایجان است. جمهوری آذربایجان به فشارهای سیاسی و نظامی خود سرعت قابل توجهی بخشیده است و «کریدور لاچین»، تنها جادهای که قرهباغ را به ارمنستان وصل میکند، محاصره کرده است. نیروهای نظامی باکو از سمت شرق در زنگیلان مواضع خود را مستحکم کردهاند و از سمت غرب در نخجوان به تحرکات زیادی دست زدهاند. این آرایش نیرو نشان میدهد، احتمال حمله به جنوب ارمنستان از دو سوی شرقی و غربی وجود دارد.
🔸در بررسی و تحلیل اتفاقات اخیر قفقاز، باید همزمان چند محور تحلیلی را در کنار هم دید. موضوع امروز در قفقاز جنوبی ابعادی فراتر از مناقشه بین آذربایجان و ارمنستان بر سر قرهباغ است. امروز مسئله اصلی در قفقاز جنوبی تنها دعوا بر سر قرهباغ و دعوا میان دو کشور نیست، بلکه مسئله اصلی تلاش برای ایجاد و اجرای طرحهای بلندپروازانهای است که میتواند ژئوپلیتیک منطقه را به طور کامل دستخوش دگرگونی کند. تسهیل تحقق طرحهای صهیونیستی در حوزه قفقاز جنوبی و در جوار مرزهای ایران، از جمله هشدارهای جدی است که واکنش و حساسیت ایران را برانگیخته است. اساس رفتار ایران در تحولات جاری قفقاز، از جمله رزمایشهای برگزار شده و احداث کنسولگری در قاپان، مرکز سیونیک را منافع ملی و مصالح اسلامی کشور تشکیل میدهد.
🔶 سفر اخیر «هاکان فیدان» به تهران با هدف ارزیابی آخرین مواضع تهران در زمینه مسائل منطقهای به خصوص قفقاز، دیدار دیروز هیئت نیروهای مسلح ایران با وزیر دفاع جمهوری آذربایجان و صحبت از اقدامات بازسازی صورت گرفته در مناطق آزادشده در قرهباغ و وضعیت عملیاتی در مرزهای آذربایجانـ ارمنستان و در نهایت پاسخ حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی ظهر دیروز شنبه (18 شهریور) به تماس «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، در واکنش به گزارش وی از آخرین تحولات منطقه قفقاز، پیامها و نکات قابل توجهی از سوی ایران دارد که در چند محور قابل تبیین است: حمایت جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی تمام کشورهای منطقه، مخالفت جدی جمهوری اسلامی ایران با هرگونه تشنج و درگیری، اعلام رسمی مبنی بر خط قرمز ایران در تغییر در مرزهای تاریخی منطقه، تأکید بر محوریت میز گفتوگو برای حل و فصل مسائل منطقه، مخالفت با هر گونه حضور کشورهای بیگانه در منطقه قفقاز و در نهایت آمادگی کشور ایران به عنوان همسایهای قدرتمند، برای ایفای نقش مؤثر در جلوگیری از درگیری جدید و هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه.
🔸نکته پایانی: ایران به خوبی میداند که فتنه ژئوپلیتیکی دالان تورانی ناتو و اشغال سیونیک علاوه بر اینکه با هدف ضربه زدن به ایران، روسیه و چین در زمینههای چهارگانه «معادلات انرژی، معادلات ترانزیتی، ترویج پان تورانیسم و توسعه ناتو به هارتلند قفقاز و آسیای مرکزی» صورت میگیرد، در مرحله بعدی، به زعم طراحان، ایجاد تجزیهطلبی در مناطق شمال غرب ایران را دنبال میکند. بنابراین، عزم ایران برای مقابله با تحرکات باکو، تل آویو و آنکارا برای اشغال سیونیک به معنای حمایت از یک کشور در مقابل کشور دیگر نیست؛ بلکه در راستای خط قرمز مشخص شده از سوی رهبر معظم انقلاب (در دیدار با اردوغان و پوتین در تیر 1401) مبنی بر جلوگیری از تغییرات مرزی و ژئوپلیتیکی و بسته شدن شاهراههای تاریخی است. این موضوع در کنار تقویت شکلگیری دالان ترانزیتی محور مقاومت، عادیسازی مناسبات ایران با عربستان، عضویت در شانگهای و بریکس و گسترش همکاری ایران با روسیه و چین، نشان میدهد که فتنه انگلیسی دالان تورانی ناتو، محکوم به شکست است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسين عباسيان
🆔 @tahlil_shjr
چهار روایت از شهید رجائی.pdf
66.3K
#معنویت_و_اخلاق
#مسئله_محوری
✅ چهار روایت از شهید رجائی
🔶 ما با آقای رجائی در یک ساختمان بودیم. من همان ساعت یک ربع، بیست دقیقه به سه از این طرف آمدم پایین. ایشان از سمت راست آمد پایین و به همدیگر برخوردیم و من به ایشان سلام دادم. معمولاً وقتی به ایشان سلام میکردیم، حال و احوال میکرد، و مثلاً می پرسید کارها چه جوری است؟ فلان قضیه حل شد؟ فلان نامه رسید؟ ولی آن روز حتی جواب سلام من را با یک حالت نصفه نیمه جواب داد، من بعدها احساس کردم که اصلاً در دنیا نبود و یک حالت دیگری داشت. بعد ایشان رفتند بالا در جلسهی شورای امنیت ملی. ما رفتیم پایین با عجله غذا خوردیم و موقع برگشت همین طور که به موازات پاستور میآمدیم، پنجرهی سمت چپ ما به ارتفاع دو سه متری در طبقهی اول بود. من اول دیدم پنجره به حالت نور افشانی منفجر شد و بعد صدا را شنیدم.
🔶 ما دویدیم از پلهها بالا رفتیم. ولی دیگر هیچ کاری نمیشد کنیم. دود چنان ساختمان را گرفته بود که چشم، چشم را نمیدید. دیدم کاری نمیتوانیم بکنیم. آمدیم پایین ببینیم چه خبر است و چه کار میشود کرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: علی رجبی؛ مسئول دبیرخانه و مکاتبات دفاتر نخست وزیری و ریاست جمهوری شهید رجائی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #امنیت
✅ درس سخت پیونگیانگ به واشنگتن
🔰 قسمت اول
🔶 تشدید تحرکات و مداخلهگری مزمن آمریکا و متحدانش در شبهجزیره کره، منجر به واکنش صریح پیونگ یانگ و برگزاری یک مانور هستهای بیسابقه از سوی کره شمالی شده است. چندی پیش مقامات کره شمالی صریح به آمریکا، ژاپن و کره جنوبی هشدار دادند که استمرار تحرکات سلبی آنها در شرق آسیا و شبه جزیره کره منجر به خلق بحرانهای جدید و پیچیدهتر در این حوزه ژئواستراتژیک خواهد شد؛ اما این هشدار مورد توجه کاخ سفید و دو متحد آن یعنی توکیو و سئول قرار نگرفت.
🔶 مانوری که کاخ سفید را آشفته کرد
برگزاری مانور اخیر هستهای از سوی کره شمالی، پیام مشخصی برای طرفهای غربی دارد. رسانههای دولتی کره شمالی گزارش دادند که این کشور یک حمله اتمی شبیهسازی شده «زمین سوخته» برای اهدافی در سراسر کره جنوبی انجام داده است. راهبرد زمین سوخته، یک استراتژی نظامی به معنای از بین بردن تمام منابع در دسترس نیروی دشمن و زیرساختها است. کره شمالی میگوید این رزمایش در واکنش به رزمایش آمریکا و متحدانش و برنامهای پیشگیرانه برای مقابله با حمله هستهای احتمالی واشنگتن است. رسانههای دولتی کره شمالی بیان کردند که چگونه این کشور یک جنگ بالقوه از جمله مقابله با هرگونه حمله با سلاحهای هستهای و سپس اشغال قلمروی کره جنوبی را به تصویر کشیده است.
🔶 ستاد کل ارتش خلق کره شمالی در بیانیهای گفت: «ارتش یک تمرین تاکتیکی حمله هستهای را چهارشنبهشب با شبیهسازی راهبرد زمین سوخته در مراکز فرماندهی اصلی و فرودگاههای عملیاتی نظامی کره جنوبی برگزار کرد. مانور این کشور، دفع حمله ناگهانی و سپس راهاندازی یک ضدحمله برای اشغال «کل قلمروی نیمه جنوبی» را شبیهسازی کرده است.»
🔶 شبیهسازی اخیر شامل چه مواردی است؟
این شبیهسازی شامل نیروهای توپخانه خط مقدم و ذخیره استراتژیک، طرحهایی برای تشکیل جبهه در پشت خطوط دشمن، ایجاد اختلال در ورود «نیروهای مسلح خارجی» به درگیری و «حمله همزمان فوق شدید به مراکز فرماندهی نظامی محوری، بنادر نظامی، فروگاههای عملیاتی و دیگر اهداف مهم نظامی دشمن» بوده است.
🔶 وزارت اتحاد سئول که امور بین دو کره را رسیدگی میکند، بدون کمترین اشارهای نسبت به برگزاری مانورهای تحریکآمیز اخیر آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در اطراف کره شمالی در بیانیهای گفت: «ما قویاً اقدامات کیم جونگ اون که صریحاً قصد حمله به کره جنوبی دارد را محکوم میکنیم.» نکته مهمتر اینکه اقدامات اخیر کره شمالی صرفا محدود به مانور هستهای نشده است! ارتش کره جنوبی چند ساعت پس از استقرار بمبافکنهای B-۱B توسط آمریکا برای مانورهای هوایی متحدین گفت که کره شمالی دو موشک بالستیک کوتاهبرد نیز به سمت دریا شلیک کرده است.
🔶 هراس دو متحد آمریکا
وزارت دفاع ژاپن هم اعلام کرد که اولین موشک کره شمالی تا ارتفاع ۵۰ کیلومتر بالا رفته و تا مسافت ۳۵۰ کیلومتر پرواز کرده است. موشک دوم نیز با ارتفاع ۵۰ کیلومتری، تا برد ۴۰۰ کیلومتری به پرواز درآمده است.
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی پس از پرتاب موشک توسط کره شمالی، جلسه امنیتی تشکیل داد. فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن هم به خبرنگاران گفت: «این رفتارها تهدیدی برای صلح و ثبات نهتنها کشور ما، بلکه برای منطقه و جامعه بینالمللی است و قابل تحمل نیست.»
🔶 با این حال نخستوزیر ژاپن از نقش مخرب کشور خود در زمینهسازی برای مداخله حداکثری آمریکا در شرق آسیا سختی به میان نیاورده است! نباید فراموش کرد که اقدام اخیر کره شمالی، واکنشی در برابر مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی بوده است. پرتاب موشک توسط کره شمالی، یک روز قبل از پایان مانور ۱۱ روزه کره جنوبی و آمریکا انجام شد. پیونگیانگ پیش از این مانور نظامی این دو کشور را محکوم کرده و نسبت به تبعات آن هشدار داده بود. رهبر کره شمالی از ارتش خود خواسته است تا آمادگی جنگی خود را افزایش دهند و از رهبران ایالات متحده، کره جنوبی و ژاپن به عنوان «سران باند» که خطر جنگ هستهای در منطقه را افزایش میدهند، انتقاد کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #امنیت
✅ درس سخت پیونگیانگ به واشنگتن
🔰 قسمت دوم
🔶 معادلهای که پیچیدهتر میشود
از زمان پایان جنگ خانماسوز میان دو کره (شمالی و جنوبی) در نیمه قرن بیستم تاکنون، دولتهای دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا درصدد حفظ سطوح گوناگون بحران در این منطقه داشتهاند. در این میان، مقامات کاخ سفید به همان استراتژی غالب در حوزه سیاست خارجی خود استناد میکنند: اینکه در سایه مداخلهگرایی مستمر و دامنهدار در سایر نقاط جهان میتواند زمینه مساعدتری را جهت توجیه این رویکرد غیر اصولی به وجود آورد. در رزمایش روز سهشنبه کره جنوبی، آمریکا و ژاپن در آبهای بینالمللی منتهی به سواحل کره جنوبی در جزیره ججو، ناوشکنهای دریایی هر سه کشور نیز حضور داشتند. نیروی دریایی کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد که این مانور با هدف تسلط بر رویههای کشف، ردیابی و اشتراکگذاری اطلاعات در مورد موشکهای ورودی کره شمالی انجام شده است.
🔶 با این حال، مقامات سئول و توکیو پاسخی نسبت به نگرانیهای به وجود آمده در میان شهروندان خود در خصوص بازی بی حد و حصر آنها در زمین واشنگتن ارائه نکردهاند! طی سالها و دهههای اخیر، بسیاری از منتقدان سیاست خارجی ژاپن و کره جنوبی تاکید کردهاند فاصلهگیری این دو بازیگر از راهکارهای اصلی منطقهای و پیروی آنها از استراتژیها و تاکتیکهای القایی و دیکته شده آمریکا، مولد بحرانهای غیر قابل کنترلی در قبال امنیت آنها خواهد بود.
🔶 مداخلهگرایی مخرب آمریکا
برگزاری مانور اخیر آمریکا و متحدان منطقهای آن در شرق آسیا به وضوح نشان میدهد که مقامات کاخ سفید از استراتژی تنشزایی مزمن در شبه جزیره کره دست نکشیده و در تلاش هستند مولفههای بحران را در این منطقه حفظ کنند. با این حال مشخص نیست که آمریکا بتواند این بازی خطرناک را به سود منافع خود به پایان برساند! بدون شک مدیریت بحرانهای خودساخته از سوی آمریکا، در آیندهای نزدیک میتواند به پاشنه آشیل این کشور در نظام بینالملل تبدیل شود. حقیقتی که بسیاری از استراتژیستها و نظریهپردازان غربی نیز در خصوص آن به دولتهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکا هشدار دادهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr
روز تلخ تبادل در راشدین.pdf
56.3K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
✅ روز تلخ تبادل در راشدین
🔶 مادر و دختر اهل فوعه و کفریا که در ایام محرم در برنامه معلی شبکه ۳ سیما حضور یافته و آرزوی خود را پیدا شدن دو دختر مفقود این خانواده و دیدار با حضرت آیتالله خامنهای اعلام کرده بودند، روز ۲۵ مرداد ماه امسال به همراه جمعی از عوامل برنامه تلویزیونی معلی با رهبر انقلاب دیدار و گفتوگو کردند.
🔸 #به_قلم_اساتید:آقای پوریا سلطانیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#غرب_شناسی
#انتخابات #کودتا
✅ شکستن کمر فرانسویها در آفریقا
🔰 قسمت اول
🔶 فرانسه کودتای نظامی علیه علی بونگو، رئیسجمهوری گابن را که روابط نزدیکی با پاریس داشت محکوم کرد.
اولیویه وران، سخنگوی دولت فرانسه گفت که کشورش «با توجه زیاد» شرایط در گابن را دنبال میکند. وی همچنین خواستار احترام به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری در گابن شد. نتیجه رسمی انتخابات مناقشه برانگیز گابن از پیروزی علی بونگو و انتخاب او برای سومین دوره ریاستجمهوری حکایت دارد. این در حالی است که نظامیان در پی اعلام نتیجه انتخابات علیه علی بونگو کودتا کردند. آنها دولت گابن را متهم به تقلب در انتخابات کرده و برخی اسناد را نیزدر این خصوص منتشرکردهاند.
🔶 چرا گابن برای فرانسه اهمیت دارد
کشور فرانسه با وقوع کودتای اخیر در گابن، با شوک سخت دیگری در قاره آفریقا رو به رو شده است. این کشور اروپایی، یک به یک در حال از دست دادن تسلط سیاسی بر مستعمرات سابق خود میباشد. موضوعی که قطعا به مذاق دیگر بازیگران غربی مانند انگلیس و آمریکا نیز خوش نیامده است! موضعگیری خاص واشنگتن، پاریس و لندن در قبال رخدادهای اخیر در نیجر، به وضوح نشان داد که ترس آنها جهت قطع تسلط بر منابع انرژی کشورهای آفریقایی و از بین رفتن ظرفیت ژئوپلیتیکی آنها به سود منافع غرب جدی میباشد! گابن در غرب آفریقای مرکزی، در همسایگی خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته است و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. این کشور یکی از مهمترین متحدان فرانسه در آفریقای مرکزی به شمار میآمد که از سال ۲۰۰۹ تحت ریاست جمهوری «علی بونگو» اداره میشد. اما اکنون اتفاق بیسابقهای در گابن روی داده است!
🔶 هشتمین کودتا در آفریقا طی سه سال
آنچه امروز در گابن میگذرد، نقطه آشکارساز تحولاتی تازه در آفریقاست که به سود غرب تعبیر نمیشود!کودتا در گابن، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد است. تا قبل از کودتا در گابن، در نیجر در تاریخ ۲۶ جولای (چهارم مرداد) کودتا شد اخیراً برای نخستینبار در تاریخ گابن، انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای محلی به صورت همزمان و با تدابیر شدید امنیتی، قطع اینترنت و وضع مقررات منع آمد و شد، برگزار شد. مرکز انتخابات گابن رسما اعلام کرده بود که علی بونگو (۶۴ ساله) با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرا برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد و رقیب اصلی او، «آلبرت اوندو اوسا» با ۳۰.۷۷ درصد در جایگاه دوم قرار گرفت. اما این اعلام نتیجه، مورد اعتراض بسیاری از رایدهندگان قرار گرفت.
🔶 افسران ارشد ارتش گابن با حضور در شبکه تلویزیونی «گابن ۲۴»، اعلام کردند که قدرت، هماکنون در دست آنها است. انتخابات برگزار شده اخیر قابل اعتماد نیست و نتایج آن را باطل اعلام میکنند و مرزهای این کشور را تا اطلاع ثانوی میبندند.
🔶 کودتای نظامی در گابن به معنای سقوط یکی دیگر از حکومتهای متحد پاریس در کشورهای فرانسوی زبان آفریقا است. پاریس پیش از این شاهد ظهور حکومتهایی با مواضع خصمانه در قبال پاریس در مالی، بورکینافاسو و نیجر بود. علی بونگو به مدت ۱۴ سال در منصب ریاست جمهوری گابن بوده است. او اولین بار در سال ۲۰۰۹ پس از فوت «عمر بونگو» پدرش به ریاست جمهوری رسید. پدر او به مدت ۴۱ سال بر گابن حاکم بود. حدود ۴۰۰ نظامی فرانسه به طور دائمی در گابن مستقر هستند. از سوی دیگر پاریس روابط اقتصادی گستردهای با گابن به ویژه در حوزههای معدن و نفت دارد و تسلط بر منافع انرژی این کشور را سالهاست در قالب حمایت از دولت بونگو در دستور کار قرار داده است. علی بونگو در خانه «تحت نظر» است. این در حالی است که گزارشها از بازداشت یکی از پسران علی بونگو حکایت دارد. رئیسجمهوری سرنگون شده گابن در ویدئویی که به وضوح در آن نگران به نظر میرسد از هواداران خود خواست که ساکت نمانند.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#غرب_شناسی
#انتخابات #کودتا
✅ شکستن کمر فرانسویها در آفریقا
🔰 قسمت دوم
🔶 وحشت مکرون
کاخ الیزه اصلیترین بازنده تحولات اخیر در آفریقا محسوب میشود. امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در جریان سخنرانی برای سفرای کشورش از «همهگیری کودتا» در کشورهای منطقه غرب آفریقا ابراز نگرانی کرده بود. فرانسه طی سالهای گذشته شاهد کاهش نفوذش در کشورهای آفریقایی همزمان با افزایش نفوذ چین و روسیه در این کشورها بوده است. سابقه استعمارگری و حمایت از رهبران فاسد و اقتدارگرا در آفریقا باعث شده است که فرانسه شاهد کاهش اقبال عمومی نسبت به خود در کشورهای آفریقایی باشد. این روند اکنون نسبت به گذشته نیز ملموستر است. طی سالهای اخیر بسیاری از موسسات تحقیقاتی و نظرسنجی به دولت فرانسه و دیگر دولتهای غربی هشدار داده بودندکه استمرار رویکرد استعمارگرایانه غرب (در قالب استعمار فرانو) و آگاهی افکار عمومی آفریقا درخصوص تاراج منابع خدادادی خود توسط آمریکا، فرانسه و انگلیس منجر به بروز نوعی نفرت عمومی و فراگیر نسبت به آنها شده است. اکنون معنای این نفرت عمومی بیشتر قابل درک است!
🔶 رمزگشایی از هراس غرب
بدون شک بیانیههای متعددی که از سوی مقامات غربی، خصوصاً فرانسویها و آمریکاییها در قبال تحولات جاری در آفریقا منتشر میشود، متناظر با صیانت از دموکراسی و آزادی در این کشورها نبوده و نیست، زیرا غرب بانی اصلی دیکتاتوری، خشونت و رشد گروههای تروریستی در آفریقا بوده است. اصلیترین هراس فرانسویها و دیگر کشورهای غربی، مربوط به از دست رفتن دامنه و عمق نفوذ اقتصادی و استراتژیک آنها در قاره آفریقا مربوط میشود.
🔶 شرکت معدن فرانسه با نام ارامت (Eramet) پس از به دست گرفتن قدرت توسط ارتش گابن، فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورده و پیمانکاران آن نیز در صدد خروج از گابن هستند. پس از اعلام برکناری بونگو از قدرت توسط ارتش، شماری از مردم گابن در حمایت از ارتش به خیابانهای لیبرویل آمدند. سفارت فرانسه در لیبرویل به شهروندان خود در گابن توصیه کرد با توجه به حوادث جاری در خانه بمانند. آنچه در گابن، نیجر و بورکینافاسو و مالی علیه مواضع فرانسه و کشورهای غربی طی ماههای اخیر رخ داده، جملگی نقطه آشکارساز سقوط اعتبار غرب در قاره آفریقا محسوب میشود. چنین وقایعی، گزاره ادعایی بازیگران غربی مبنی بر تسلط مطلق بر این قاره را به چالشی سخت کشیده است...
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr
اطلاع داریم که آمریکا به دنبال بحران سازی در ایران است.pdf
65K
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#وحدت #امنیت
✅ اطلاع داریم که آمریکا به دنبال بحران سازی در ایران است
🔸هزاران نفر از مردم استانهای «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی» با حضور در حسینیه امام خمینی با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
🆔 @tahlil_shjr