#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
✅ جابجا کردن سنگ در منطقه بدون اجازه ترکیه ممنوع‼️
🔶 «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهوری ترکیه، در مراسم رونمایی از یک پهپاد نظامی این کشور، گفت: «هرکس در منطقه میخواهد سنگی جابهجا کند باید اول از ترکیه اجازه بگیرد» و افزود که «بدون ترکیه تحقق صلح ناممکن است».
🔸 این ادعای اردوغان در حالی است که
ژنرال السیسی، رئیسجمهور برآمده از کودتای نظامی در مصر، بدون اجازه ترکیه، بساط اخوانالمسلمین را در این کشور جمع کرد.
محمد بن سلمان بدون اجازه ترکیه، خاشقچی را در کنسولگری عربستان در استانبول سلاخی کرد.
رئیسجمهور تونس بدون اجازه ترکیه، بساط گروه اخوانیالنهضه را جمع کرد.
در لیبی هم بدون اجازه ترکیه، بساط دولت سراج (اخوانی طرفدار ترکیه) جمع شد.
🔸 در افغانستان هم طالبان اجازه نداد نظامیان ترکیه در فرودگاه کابل باقی بمانند.
🔸 عملیات کشف منابع نفتی و گازی ترکیه در دریای مدیترانه هم به علت مخالفت یونان و اتحادیه اروپا متوقف شد.
🔸 مهمتر از همه اینکه مداخلات این کشور در امور سوریه و حمایت از گروههای تروریستی وارداتی به کشور همسایه نیز دستاوردی جز ناامنی منطقهای و داخلی، برای ترکیه ارمغانی نداشته است!
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#منطقه #افغانستان
#دولت_سیزدهم
✅ به نام آزادی به کام استعمار
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
A4 - 304.pdf
2.12M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#منطقه #افغانستان
#دولت_سیزدهم
✅ به نام آزادی به کام استعمار
👈 خط حزبالله در شماره ۳۰۴ با تیتر «به نام آزادی به کام استعمار» به بررسی میراث بیست سال حضور آمریکا و غربگرایان در وضعیت امروز افغانستان میپردازد.
🔸 در این گزارش آمده است: بیست سال از روزی که آمریکا با لشکرکشی از غرب کرهخاکی عملیات «ماندگار و بلند مدت آزادی» را به خیال ریشهکن کردن تروریسم و به ارمغان آوردن آزادی و دموکراسی برای مردم افغانستان آغاز کرد، گذشت. عملیاتی جنایتبار که دهها هزار کشته روی دست ملت افغانستان برجای گذاشت و بیهیچ حاصلی برای مردم افغانستان با خروج فضاحتبار آمریکا از این کشور به پایان رسید.
🔸 سخن هفته این شماره خط حزبالله، براساس توصیههای رهبر انقلاب در دیدار اخیر با رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم، چگونگی بازسازی انقلابی مدیریت اجرایی کشور را بررسی کرده است و با تیتر «تحول مستمر» به بررسی این مطالبه کلان از دولت سیزدهم پرداخته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم جهانپور شریفی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۰۴
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
#غرب
✅ سیاست ایران در قبال دولتها و ملتها
🔶 سیاست جمهوری اسلامی ایران در رابطه با ملتها بصورت استراتژیکی و پایدار خواهد بود و در قبال دولتها بصورت تاکتیکی و متناسب با رفتار طرف مقابل بوده، لذا مقام معظم رهبری این سیاست رو در قبال مردم #افغانستان و #طالبان اعلام کرد و فرمود: ما با مردم افغانستان هستیم و دولت آینده افغانستان تا زمانی که با منافع ما در تقابل و تضاد نباشد با آن در ارتباط و با تعامل خواهیم بود.
🔸 امروزه گروههای افراطی از القاعده گرفته تا داعش و... به طالبان بابت به قدرت رسیدن پیام تبریک دادهاند. غربیها و همپیمانانش از این طریق میخواهند جمهوری اسلامی ایران رو به این متهم بکنند که علت عدم درگیری ایران با طالبان تأیید آن است، پس ایران با گروههای افراطی در تضاد نیست!
اما غرب باید بداند که این سیاست جمهوری اسلامی ایران به خود آنان و جامعه جهانی ثابت شده که حامی ملتها و با دولتها براساس تأمین منافع ملی عمل و اقدام میکند.
🔸 دشمنان خارجی بدانند مثل همیشه تیرشان به سنگ خواهد خورد و هرچه در این ارتباط در فضای مجازی و رسانهها علیه ما تبلیغ کنند، راه به جایی نخواهند برد. چرا که هم دموکراسیتان رو دیدیم و هم آدم کُشیهایتان بر آزادی خواهان جهان مشهود گشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیرضا بابایی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان #طالبان
✅ چرا لشکر فاطمیون و شیعیان افغانستان وارد جنگ با طالبان نمیشوند؟
🔶 ابتدا لازم است بدانیم که فاطمیون در مقابل چه کسانی و یا چه هدفی وارد شوند؟ از طرفی آنقدر تبلیغات منفی بر علیه فاطمیون در افغانستان شده که مردم ذهنیت خوبی نسبت به فاطمیون ندارند و آنها را تروریست میدانند!
🔸 شیعیان در افغانستان اقلیت هستند و حدود ۳۰ درصد کشور افغانستان را تشکیل میدهند، از طرفی حدود شصت درصد افغانیها به نوعی طالبان را قبول دارند و یا با آنها همکاری میکنند.
🔸 جنگهای افغانستان تاکنون جنگهای قومی و قبیلهای بوده و مسئله اول در افغانستان مسئله قومیت هست نه مذهب.
🔸 علت اینکه فاطمیون در افغانستان حضور پیدا نکرد، به خاطر جلوگیری از یک جنگ بزرگتر است و آن جنگ مذهب است، اگر لشکر فاطمیون وارد جنگ با طالبان بشوند جنگ جنگ مذهب میشه، جنگ بین شیعه و سنی، و چون شیعیان در اقلیت هستند اگر قیام کنند خونشان هدر میرود و شیعیان قتل عام میشوند.
🔸 آمریکا و اسرائیل دوست دارند که لشکر فاطمیون وارد جنگ با طالبان بشوند، به چند دلیل:
1⃣ چون الان لشکر فاطمیون در جولان که متعلق به سوریه هست و اسرائیل اشغال کرده مستقر است. خوب مسلما اسرائیل دوست دارد اینها بروند افغانستان و قتل عام بشوند.
2⃣ نقشه شوم آمریکا هم همینه که لشکر فاطمیون همراه با شیعیان افغانستان با طالبان بجنگد و جنگ بین شیعه و سنی اتفاق بیفتد و باعث میشود که از دیگر کشورهای جهان تکفیریها و سلفیها و داعش وارد جنگ با شیعیان افغانستان بشوند.
🔸 در نتیجه شیعیان و فاطمیون قتل عام و کلا حذف میشوند و با توجه به اینکه ما حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان داریم ممکن است خیلی راحت داعش، سلفیها و تکفیری ها وارد ایران شوند و ایران را ناامن کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حلیمه ناصری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
#غرب #آمریکا
✅ اعتراف دیرهنگام!
🔶 «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس روز پنجشنبه در گفتگو با نشریه انگلیسی اسپکتیتور گفت: «ابرقدرتی که نتواند در سطح بینالمللی اهدافش را محقق کند، یک قدرت جهانی نیست بلکه فقط یک قدرت بزرگ است.»
🔸 او بهطور مستقیم نامی از ایالاتمتحده نبرد؛ اما فحوای سخن او نشان میدهد که مقصود او آمریکا بوده است. والاس در خصوص کشورش انگلیس نیز تصریح کرد که این کشور هم ابرقدرت به شمار نمیرود.
🔸 وی افزود: «بخت با انگلیس همراه بود که طالبان اقدام تلافیجویانه انجام نداد، در غیر این صورت اوضاع افتضاح میشد».
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 محور گفتگوی وزیر دفاع انگلیس مربوط به تحولات افغانستان و خروج شتابزده نیروهای اشغالگر در این کشور و ناکامی در دستیابی به اهداف اشغالگران بوده است؛ بنابراین، جای تردید نیست که بن والاس در گفتگویش، سیاست آمریکا را مورد نقد قرار داده است.
🔸 نکته درخور تأمل که به عبارتی یک اعتراف دیرهنگام نیز محسوب میشود، این است که وزیر دفاع انگلیس تلویحاً اذعان داشته، این خروج شتابزده علاوه بر اینکه برای آمریکا یک شکست است، نشان میدهد آمریکا دیگر یک ابرقدرت نیست.
🔸 این اوضاع خفتبار برای آمریکا که امروز متحدان آنها نیز بر آن اذعان دارند، همگی نشاندهنده زوال قدرت و هژمونی آنان است. یقیناً آنچه آمریکا را به این ورطه کشانیده بخش قابلتوجهی از آن به هزینههای ابرقدرتی و ایستادگی جهانی در مقابل جاهطلبیهای آنان برمیگردد. آمریکاییها برای اشغال ۲۰ ساله بر افغانستان، بیش از دو تریلیون دلار هزینه کردهاند و این تنها بخشی از هزینههای مربوط به اشغالگری و رویکرد جاهطلبانه آنان در منطقه و جهان است. فرآیند هزینههای سرسامآور برای حضور نظامی امنیتی آنان در نقاط مختلف جهان و فرسایش در مقابل مقاومت ملتها، قدرت آمریکاییها و میزان تابآوری آنها را کاهش داده و بسیار شکننده کرده است.
🔶 جمعبندی
🔸 وقایعی همچون خروج مفتضحانه از افغانستان، نشان میدهد که دیگر آمریکا نمیتواند از مؤلفههای قدرت خود ازجمله مؤلفههای نظامی برای مداخلات طولانیمدت در کشورها استفاده نماید.
🔸 آمریکاییها بسیار تلاش داشتهاند تا زوال ابرقدرتی خود را نزد افکار عمومی در نظام بینالملل و همپیمانان خود کتمان نمایند و نظریه مربوط به یک قدرت در حال افول را غیرمعتبر نشان دهند. بدون تردید باور به پایان ابرقدرتی آمریکا نزد افکار عمومی، فرآیند شکستهای پیدرپی آنان و همپیمانانشان در نقاط مختلف جهان را سرعت خواهد بخشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی
#دولت_مردمی
✅ خدمت به مردم فلسفه وجودی مسئولین
🔶 طبق بیانیه گام دوم، انقلاب ملت ایران بزرگترین و مردمی ترین انقلاب عصر جدید است و تنها انقلابی است که یک چله پر افتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده است، لذا میطلبد چنین انقلاب و مردمی را ارج نهاد و با همه توان و وجود در راستای تحقق اهداف آن قدم برداشت.
🔸 کمترین کار مسئولین در حق مدافعین و همراهان این انقلاب که در چهار دهه گذشته در راستای صیانت از انقلاب تلاش کرده و در همه عرصههای سخت و نرم، مدافع و حامی انقلاب بودهاند خدمت صادقانه و شبانه روزی به آنهاست.
🔸 مسئولينی که با اعتماد و انتخاب مردم در رأس امور قرار گرفتهاند لازمست خدمت به مردم را در سرلوحه برنامههای خود قرار دهند و این سخن ارزشمند و گهربار رهبر معظم انقلاب را سرلوحه برنامهها و اقدامات خود قرار دهند که فلسفه وجودی مسئولين خدمت به مردم است.
🔸 مسئولین و مدیران آگاه باشند که خدمت به مردم، تحقق گفتمان و اهداف انقلاب در صورتی محقق خواهد شد که پیوست آن تفکر جهادی و انقلابی باشد. چرا که بدون تفکر جهادی و انقلابی مطمئنا برنامهها، تلاشها، اقدامات، اثرگذار و اثر بخش نخواهد بود و مردم ثمره و شیرینی آن را نخواهند چشید.
🔸 #به_قلم_اساتید: امیرحسین یوسفی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#گام_دوم_انقلاب #تحلیل_کننده #دولت_اسلامی #دولت_انقلابی ✅ دولت انقلابی و حفظ میراث و برکات انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی #دولت_انقلابی
✅ دولت انقلابی و اولویتهای کنونی (قسمت یازدهم)
🔶 کشور ما ایران فرصتها و ظرفیتهای مادی و معنوی بسیاری برای توسعه و پیشرفت دارد که باید مورد توجه سیاست گزاران قرار گیرد.
🔸 در بیانیه گام دوم انقلاب سه راهبرد برای دولت انقلابی برای پیشرفت کشور ترسیم شده است:
1⃣ دههی دوم چشم انداز، باید زمان تمرکز بر بهرهبرداری از دستاوردهای گذشته باشد؛
2⃣ تمرکز بر ظرفیتهای استفاده نشده در کشور، گفته شده است که ایران از نظر ظرفیتهای استفاده نشدهی طبیعی و انسانی رتبه اول جهان را دارا است.
3⃣ تمرکز بر بخشهای تولید و اقتصاد ملی، این بخشها باید ارتقاء یابد.
🔸 وقایع اقتصادی و تولیدی در کشور نشان میدهد که اقتصاد ایران بیمار است. دولت در تراز انقلاب باید اولویت اساسی آن ارتقای تولید و اقتصاد ملی و برون رفت از این موقعیت و وضعیت باشد. این یک اختیار نیست بلکه یک الزام است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر نصرت الله حیدری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
✅ فراخوان جذب خادم افتخاری
🔶علاقه مندان می توانند مشخصات خود را جهت بررسی به شماره ۵۰۰۰۱۰۴۰۲۱۳۱۱۰ ارسال نمایند
نام و نام خانوادگی
رشته و مقطع تحصیلی
شماره تماس
شماره فضای مجازی
زمینه مورد علاقه و مهارت
میزان مهارت
سوابق کاری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ مؤلفههایی برای بازسازی انقلابی
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند.
🔸 به نظر میرسد یکی از سرفصلهای مهم و راهبردی مطالبات رهبر انقلاب از دولت جدید و بهتبع آن یکی از مأموریتهای کلیدی و اساسی دولت آقای رئیسی، پرداختن توأم با عقلانیت به این موضوع مهم باشد.
🔸 در این زمینه اما لازم است کارشناسان و دیگر بخشهای کشور بهصورت خردمندانه و مستمر دولت را در این زمینه یاری رسانند.
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ شفافیت: در مقطع کنونی از انقلاب، شفافیت نه یک انتخاب که یک ضرورت اجتنابناپذیر است. متأسفانه مطالبات رهبر انقلاب در تاریخ ۲۳ مهرماه ۹۷ که در ابتدای درس خارج فقه خود درباره شفافیت مطرح کردند، چندان در عمل مورد توجه واقع نشده است. دراینباره بههیچوجه از مجلس کنونی که داعیه انقلابیگری دارد، انتظار نبود که طرح شفافیت رأی نیاورد و این مقدار زمان در نوبت بازگشت مجدد به صحن باشد. در کنار تصحیح خطای مجلس، دولت جدید باید بهغیراز مواردی که مرتبط با امنیت ملی کشور است، شفافیت را از خود شروع کند.
2⃣ تأمل در روشها و ابزارهای اداره کشور: امروز روشهای اعمالشده در بخشهای مختلف، به خاطر پیچیدگیها و دستوپا گیر بودن آن، به بروکراسی ناکارآمد تعبیر میشود. نظام اداری امری است که کشور به آن نیاز دارد، اما سیستم اداری باید تسیهلگر باشد و نه مانع امور. این موانع اداری در حوزه کسبوکار و فعالیتهای اقتصادی ضررهای متعدی به همراه داشته است.
3⃣ سرمایه اجتماعی و اعتماد: رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست با دولت سیزدهم تأکید کردند که اعتماد مردم به دولت آسیب دیده است و این مسئله باید ترمیم شود. دراینباره لازم است مجموعهای از اقدامات صحیح طراحی و عاقلانه اجرا شود.
4⃣ سیاست داخلی و نقش دولت: دولت سیزدهم با در نظر گرفتن تجربیات تلخ دولتهای گذشته، خود نباید بخشی از مسائل جاری جامعه باشد و بر طبل اختلافات بدمد و عرصه کنشگری احزاب و گروههای سیاسی و نقدهای منتقدین را ببندد. دراینباره دولت به معنای حقیقی باید آستانه صبر را حداکثری افزایش دهد و روش مدارا را در سیاست داخلی و با نیروهای سیاسی در پیش گیرد.
5⃣ مقابله با فساد در قوه مجریه: ستیز با فساد و مفسدین در مرحله وقوع، یک ضرورت قطعی است و نباید با تراکم پروندهها در قوه قضائیه، کار برخورد با فساد را دشوار کرد. دراینباره نیز میبایست دولت با استقرار سامانه شفافیت و انتخاب مدیران پاک دست، اقداماتی اساسی ترتیب دهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ چرا عدهای از شروع فعالیتهای دولت سیزدهم بسیار ناراحتند واز هیچ کوششی برای به حاشیه بردن و اختلال در کار دولت دریغ نمیکنند؟
🔶 پاسخ:
🔸 حسن روحانی در ۴ سال اول، عامل همه کاستیها و مشکلات را به صورت مکرر و مداوم، دولت احمدی نژاد اعلام میکرد. در ۴ سال دوم، حل مشکلات را ابتدا به اجرای برجام موکول کرد و بعد به ترامپ و کرونا گره زد.
🔸 کابینه آیتالله رئیسی از روز رأی اعتماد، وارد میدان شد و فعالیتهای جهادی و پربرکت را آغاز کرد. نکته جالب این است که کابینه سیزدهم، علیه دولت فشل و ناکارآمد و غربگرای روحانی، حرفی نمیزند اما با فعالیتهای جهادی، مردم خود به خود یاد روحانی میافتند که این اقدامات در ۸ ساله دولت او رخ نداد و لذا نفرینش میکنند.
🔸 در این میان خبیثهای رسانهای مثل روزنامه مشکوک جمهوری اسلامی، تاجزاده، سلبریتیهای بیسواد و...، توقع دارند که همه مشکلات ۸ ساله دولت روحانی، در همین ۸ روز سپری شده از دولت آیتالله رئیسی، حل شود! و لذا دولت ایشان را زیر سوال میبرند.
🔸 علت هم حسادت و کینهای است که به جریان ارزشی و انقلابی دارند، زیرا عملکرد جهادی دولت، مردم را به نظام و جریان انقلابی خوشبین میکند و تلاشهای طولانی نوکران غربزده در ایران را برای القای ناکارآمدی انقلاب اسلامی، نقش بر آب میکند.
🔸 دولت سیزدهم با عمل خود در همین چند روز، ماهیت اشرافیگرا، تنبل، مردمگریز، متکبر، پرمدعا و بهانهجوی اصلاحطلبان و غربگراها را به مردم نشان داده و لذا همچنان شاهد جیغهای بنفش و سبز در برابر اقدامات دولت سیزدهم خواهیم بود. اما فقط خودشان را رسوا میکنند و نمیتوانند سرعت خدمترسانی دولت مردمی و انقلابی را با این حاشیهسازیها، کُند کنند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان #طالبان
✅ چگونه طالبان پیروز شد؟!
🔶 در هفتههای اخیر، بساری از مقامهای دولت آمریکا در مورد ناکارایی ارتش افغانستان صحبت میکنند و گویی پیروزی طالبان را صرفا به این ناکارایی نسبت میدهند.
🔸 متن زیر خلاصهای از مقالهای است که هفته پیش در نیویورک تایمز، به قلم سپهبد سید سمیع سادات، از فرماندهان ارتش افغانستان، در مورد شرایط منتهی به سقوط کابل منتشر شد. این سپهبد، طبیعتاً در مقاله به دنبال دفاع از عملکرد خود و همقطارانش است. ولی بازخوانی روایت او، برای آشنایی با نگاه دیگری به معادله سقوط افغانستان -که در روایتهای یکطرفه دولت آمریکا غایب است- مفید خواهد بود:
🔸 این واقعیت است که ارتش افغانستان دیگر روحیه جنگیدن نداشت، اما این امر از تنها گذاشتن ما توسط همکاران آمریکاییمان، نیز بی ادبی و بی اعتمادی شخص رئیس جمهوری آمریکا نسبت به نیروهای افغان که در هفتهها و ماههای اخیر دیده شد نشأت گرفت... در ۱۶ آگوست آقای بایدن اعلام کرد که نیروهای افغان بدون هیچگونه مقاومتی از هم پاشیدهاند . حال آن که... ما ۶۶ هزار نیرو را از ۲۰ سال پیش تاکنون از دست دادهایم که معادل یک پنجم نیروهای رزمی ما میشد.
🔸 اما چرا شیرازه ارتش افغانستان از هم پاشید؟
1⃣ اول اینکه، توافق صلح صورت گرفته بین دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در فوریه ۲۰۲۰ با گروه طالبان زمینه را برای شکست ما فراهم کرد. تاریخ مصرف منافع آمریکا در منطقه رو به پایان بود.
2⃣ مورد دوم، ما امکان تأمین تدارکات و الزامات تعمیر و نگهداری خود را از دست دادیم که نیاز اصلی ما برای عملیاتهای نظامی بود.
3⃣ مورد سوم، فساد گسترده دولتی در حکومت آقای غنی که باعث شد نیروهای نظامی فلج شوند.
🔶 قبل از توافق [طالبان و آمریکا] طالبان حتی یک پیروزی بزرگ هم علیه ارتش افغانستان کسب نکرده بود... اما بعد از توافق، ما هر روز دهها سربازان را از دست میدادیم...
🔸 آقای بایدن در آوریل اعلام کرد طرح ترامپ را ادامه میدهد و برای عقب نشینی آمریکا برنامه زمانی تعیین کرد. از این جا بود که سقوط به سرازیری آغاز شد. آموزشهای نیروهای افغان براساس مدل نظامی آمریکایی بود که به نیروهای شناسایی ویژه بسیار ماهر، بالگردها و حملات هوایی متکی بود. وقتی پشتیبانی هوایی از دست رفت و مهماتمان ته کشید، ما برتری مان در برابر طالبان را از دست دادیم. پیمانکاران جنگنده بمبافکنها و هواپیماهای پشتیبانی نزدیک و ترابری ما را در حین جنگ از لحاظ تعمیر و نگهداری پشتیبانی میکردند. اما در ماه جولای بیشینه ۱۷ هزار پیمانکار از افغانستان خارج شدند... پیمانکاران نرم افزارهای مرتبط با مالکیت سلاحها و سیستمهای رزمی را هم با خود بردند. آنها سیستم دفاع ضدموشکی بالگردهای ما را از آنها جدا کردند. دسترسی به نرم افزارهایی که ما خودروها ، سلاحها و پرسنل خود را از راه آنها ردیابی میکردیم هم از دست رفت... دیگر امدادرسانی به پایگاهها با بالگردها ممکن نبود و سربازان مستقر در آنها تدارکات نمیگرفتند.
🔸 طالبان از آمریکا تضمین عقب نشینی در تاریخ معین را گرفته بود و با حس کردن عدم اراده آمریکا میدانست هیچ یک از اقداماتش با پاسخ مواجه نخواهد شد. این گونه بود که طالبان به اقداماتش شدت بخشید.
من و سربازانم در ماه جولای و هفته اول ماه آگوست هر روز با ۷ حمله با استفاده از خودروهای بمب گذاری شده مواجه میشدیم.
🔸 با این حال من نمیتوانم عامل سوم را نادیده بگیرم. آمریکاییها در مورد فساد علنی که ارتش و دولت ما را آلوده کرده بود چندان نمیتوانستند کاری بکنند. این تراژدی ملی ما بود. خیلی از رهبران ما -از جمله در داخل نیروهای نظامی- به خاطر پیوندهای شخصیشان و نه لیاقاتشان مقام گرفته بودند. این انتصابات اثر مخربی بر ارتش ملی داشتند، چون رهبران ما تجربه نظامی کافی برای القای حس اعتماد به نفس و اعتماد به سربازان را نداشتند. فساد باعث اخلال در توزیع جیرههای غذایی و سوخت به واحدهای نظامی میشود و روحیه نیروهای ما را نابود کرد.
🔸 در آخرین روزهای جنگ... جنگندههای آمریکایی بالای سر ما تنها به گشت زنی اکتفا میکردند. حس ترک شدن و مورد خیانت قرار گرفتن ما از سوی خلبانان آمریکایی هم که دستور داشتند فقط به رخدادهای روی زمین بنگرند و اجازه کمک نداشتند هم حس میشد. سربازان من در حالی که زیر آتش برتر طالبان بودند صدای جنگندهها را بالای سرشان میشنیدند و میپرسیدند چرا خبری از پشتیبانی هوایی نیست. روحیه مان نابود شده بود. در جای جای افغانستان سربازان دست از جنگیدن کشیدند...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره
✅ به میز مذاکره برگردید!
🔶 روزنامه ابتکار، وابسته به جریان اصلاحطلب نوشت: «یک دیپلمات ارشد آمریکایی گفت که آنها هنوز منتظر پاسخ ایران در مورد زمان آماده شدن برای ازسرگیری مذاکرات بینالمللی بهمنظور احیای احتمالی برجام هستند.
این دیپلمات افزود درحالیکه زمان یک عامل تأثیرگذار است، مهمتر این است که ایرانیان با موضعی واقعبینانه که به بازگشت متقابل به توافق کمک میکند، به مذاکرات بازگردند.
وی گفت: ما آمادهایم تا مذاکرات را با این روح و نگرش ادامه دهیم و سعی کنیم بهسرعت به نتیجه برسیم تا ورق را برگردانیم».
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 دور ششم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام روز ۳۰ خرداد به پایان رسید. پاسخ درخور انتظار مقامات آمریکا مبنی برافزایش سرعت نتیجه و برگشت ورق را میتوان در آخرین بخش گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور مبنی بر پیگیری ادامه مذاکرات البته نه مذاکره برای مذاکره و نه مذاکره تحتفشار و زورگویی غربیها دانست.
🔸 همین موضع را میتوان در گفتگوی تلفنی اخیر وزیر امور خارجه ایران با همتای آلمانی خود نیز دنبال کرد؛
آقای امیر عبداللهیان در این گفتگو اعلام کرد: «مذاکرهای را قبول داریم که به رفع واقعی تحریمها و تأمین حقوق حقه ایران بینجامد... آمریکاییها درک درستی از منطقه و مردم آن، بهویژه ایران ندارند ... آمریکاییها باید بدانند جز با زبان احترام، ادب و منطق نمیتوانند صحبت کنند و این ادبیاتی که گاه و بیگاه به کار میگیرند، نهتنها کمکی به حل مشکلات نمیکند، بلکه خود مسئلهساز است».
🔸 تجربه بهوضوح نشان داده است که ادامه مذاکرات هستهای باید با بازنگری و شناخت دقیق منافع نرمافزاری و سختافزاری نظام جمهوری اسلامی ایران، با رویکردی قوی و انقلابی پیگیری شود و از تکرار روشهای گذشته که «خسارت محض» به بار آورد، پرهیز گردد.
🔸 در نگاه انقلابی و تحولآفرین، هشدارهای راهبردی پیش رو، میتواند مبنای مذاکرات آتی قرار گیرد؛ عدم موکول کردن برنامههای داخلی بخصوص اقتصاد کشور به همراهی غرب، بیصداقتی و بدعهدیهای مکرر مقامات اروپایی و آمریکایی، عدم استقلال اروپاییها در مواضع و تصمیمات، تلاش غربیها برای تحمیل حرف باطل در مقابل حرف حق با بهکارگیری راهبرد فشار حداکثری، کنار گذاشتن هر آنچه خلاف مصالح و امنیت ملی است و داشتن صراحت و شجاعت در مذاکرات توسط تیم مذاکرهکننده دولت سیزدهم.
🔶 نکته پایانی
🔸 اولین دور مذاکرات هستهای در دولت سیزدهم دیر یا زود شروع خواهد شد. تجربه تلخ برجام بیفرجام دولت آقای روحانی را باید با این هشدار مقام معظم رهبری در ۱۳۹۷/۱۱/۱۹ را به تیم جدید مذاکرهکننده نیز یادآوری کرد که: «نتیجه این شده که خود مسئولینی که آن روز مذاکره میکردند، امروز دارند میگویند آمریکا غیرقابلاعتماد است! خب، از اوّل بایستی این غیرقابلاعتماد بودن را تشخیص میدادند و حرکت میکردند».
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
14000612-02__سالگرد قیام ۱۷ شهریور.pdf
432.6K
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#تاریخ
#رسانه #فضای_مجازی
✅ خلاصه پیشنهادی رسانهای؛ پیرامون سالگرد قیام ۱۷ شهریور
🔸 یادآوری قیام مردم در ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ به عنوان یکی از نقاط عطف متمایز در پیشبرد نهضت امام خمینی(ره)
🔸 مقابله با کلان پروژه «بزک پهلوی» با یادآوری قیام ۱۷ شهریور به مثابه یکی از اسناد جنایت پهلوی و متحدان خارجیاش
🔸 اگر قیام ۱۹ دی مردم قم در سال ۱۳۵۶ را سرآغاز فصلی نو در مبارزه همه جانبه ملت ایران علیه رژیم ستمشاهی تصور کنیم، در این بین، قطعا کشتار مردم ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ - خصوصا در میدان ژاله تهران - نقطه عطفی مهم در مسیر این مبارزه محسوب میشود؛ به نحوی که جنایت ۱۷ شهریور به اذعان بسیاری، چنان خونین و مرگبار بود که پایانی بر تحرکات پراکنده و مقطعی انقلابیون بوده و دور جدیدی از تحرکات گسترده، همهجانبه و منسجم علیه رژیم ستمشاهی را رقم زد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#تورم #تولید #مسکن
✅ عامل تورمزا، توقف تولید است نه تولید انبوه مسکن
🔶 در ارزیابی علت تورم، هم باید شوک افزایش تقاضا را که منجر به تورم میشود در نظر گرفت و هم شوک کاهش عرضه را. و این عامل دوم برخلاف نوع قبلی، ویژگی دیگری دارد که آن هم توأم بودن با رکود است، چون که اساسا این تورم با کاهش تولید و افزایش هزینههای تولید بهدلیل افزایش نرخهایی چون نرخ ارز و... همراه است که در ادامه عرضه کل را کاهش میدهد و جنسی نه همراه با رونق بازار و افزایش تقاضا، بلکه با رکود دارد.
🔸 این دو طیف از تورم هر دو در هر اقتصادی محتمل و قابل وقوع هستند ولی از قضا به علت ضعفهای تولید در کشورهای درحال توسعه تورم نوع دوم در این کشورها محتملتر است.
🔸 برخلاف این ادعا که مسکن مهر موجب افزایش نقدینگی و تورم شد، بررسیها میگوید نرخ رشد پایه پولی در سالهای ۸۹-۸۰ نزدیک به ۲۴ درصد بوده، اما همین عدد برای بازه مسکن مهر به ۱۵.۵ درصد رسیده و کم شده، نه اینکه افزایش داشته باشد.
🔸 در مقایسه نوع تورمهای سال ۹۱ و ۹۲ با تورم فعلی باید توجه داشت که این تورمها حاصل از شوکهایی برونزا و بهدلیل منقبض شدن داراییهای ارزی بانک مرکزی است و نمیتوان آن را با انقباض و مسیری که دولت حسن روحانی از سال ۹۲ پیش گرفت از بین برد، بلکه با این کار رکود هم به مشکلات اضافه میشود و برای مقابله با تورمهایی از جنس افزایش هزینه باید مسیری دیگر در پیش گرفت، نه مسیر انقباض پول با بالا بردن بهره که بخش حقیقی اقتصاد را در مضیقه میگذارد.
🔸 در وهله دوم میتوان با دانستن علت تورمهای سال ۹۲-۹۱ بهراحتی این را گفت که ساخت مسکن از قبیل ساخت مسکن مهر اگر مشکلاتی همچون مکانیابی درست، توجه به تکالیف آمایش سرزمین را درنظر بگیرد، باید با قدرت پیشگرفته شود و دولت بههیچوجه نباید از تورم خیالی در پیش بترسد، چون متأسفانه از ابتدای شروع دولت روحانی با ادعای خلاف واقع، عباس آخوندی مبنی بر اینکه مسکن مهر دلیل تورم است، دولت مسکن را به حاشیه برد که نشان از عدم درک صحیح دولتهای یازدهم و دوازدهم و مسئولان ذیربط از آن مقوله دارد، گرچه تفکرات غالب در دولت دوازدهم خصوصا تفکرات خود آخوندی که علاقه وافری به بازار آزاد و نئولیبرالیسم هم دارند در تعطیل کردن وظایف دولت در بخش مسکن بیتاثیر نبود، کمااینکه خودش هم باافتخار اعلام میکرد کار دولت مسکنسازی نیست و او هم این کار را نکرد!
🔸 ساخت مسکن مهر با تمامی معایبش توانست چهار میلیون خانوار را صاحب خانه کند که شاید در بهترین حالت ممکن تا آخر عمر مستأجر باقی میماندند و برای حل مشکل مسکن که امروز ما داریم نیاز سریع به اقدام در راستای افزایش تولید مسکن و حل مشکلات طرف تقاضا داریم که بعضا مسکن را به کالای سرمایهای تبدیل کرده است.
🔸 از حیث تولید باید دانست امروز شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی در ایران تقریبا عددی نزدیک ۱.۰۹ است که با عدد مطلوب (۰.۹) فاصله دارد و نیاز به تولید مسکن بیشتر را نمایش میدهد، از طرف دیگر سهم هزینه مسکن در سبد خانوارها در نقاط شهری کشور از ۳۷ درصد هم رد شد که نشان از فشار بیسابقه بر معیشت مردم و همچنین کمبود مسکن و مشکلاتی در عرضه و تقاضای آن دارد.
🔸 همه اینها لزوم ورود دولت به این بخش را جدیتر میکند، خصوصا که با هدایت اعتبار و نقدینگی به این بخش مانند دوره مسکن مهر دولت توان ایجاد یک رشد ناپایدار را هم دارد که گرچه قابلاتکا نخواهد بود اما میتواند برای برههای مفید باشد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 14 شهریورماه 1400.pdf
2.72M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#بسیج_مردم_علیه_کرونا
#پنجشیر
#محاکمه_روحانی
#مهدی_هاشمی
#حب_الحسین_یجمعنا
✅ بوم مسائل ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم حاشیهسازی از افزایش آمار مرگ و میر کرونایی
🔸 پویش توئیتری برای مقابله با کرونا
🔸 تداوم فضاسازی از ناآرامیهای اخیر در افغانستان
🔸 حاشیه سازی از پخش گاندو
🔸 تعیین میزان عیدی سال ۱۴۰۱
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب #آمریکا
✅ «شکست تاریخی» که در کانون توجهات نیست؟!
🔶 یک لحظه فکر کنید جای آمریکا در افغانستان با یک قدرت دیگری مثلاً ایران یا چین و روسیه عوض شود و بنا به فرض، این کشورها متحمل این شکست پس از سرمایهگذاری هنگفت ۲۰ ساله میشدند. در این صورت واکنش و نحوه مواجهه رسانههای آمریکایی با این موضوع چگونه بود؟ رسانههای سمپاتِ غرب و آمریکا در این کشورها چگونه قضیه را تحلیل میکردند؟ چرا شکست تاریخی آمریکا در افغانستان آنطور که باید در کانون توجهات قرار نمیگیرد؟
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ یک دلیل میتواند این باشد که ما هنوز از انگارهبافیهای استعاری و تبلیغاتی از ابرقدرتی آمریکا رها نشدهایم. سخت است باور کنیم آمریکا از افغانها شکست خورده باشد! هنوز دنبال علل و سناریوهای ناپیدا و پشتپرده برای چرایی خروجِ به تعبیر «هنری کیسینجر» فاجعهبار آمریکا از افغانستان میگردیم؛ درحالیکه آمریکا واقعاً در افغانستان شکست خورده و امیدی به آینده سودمند در آنجا ندارد.
2⃣ شاید هنر و مهارت آمریکاییها در تبدیل تهدید به فرصت که انصافاً در آن استاد هستند، مانع از دیدن واقعیت میدانی «شکست تاریخی آمریکا» در تغییر معادلات ژئوپلیتیک منطقهای و بینالمللی و تغییر هندسه قدرت جهانی شده است؛ چراکه آمریکاییها مبتنی بر همین مهارت، از شکستشان در افغانستان، فرصت و روایتی برای فرار به جلو و ضرورت تمرکز بر آسیای شرقی ساختهاند؛ اما از اول هم یکی از دلایل آمریکا برای اشغال افغانستان مگر همین هدف نبود؛ بود اما نشد!
3⃣ آمریکا در حوزه رسانه و جنگ شناختی و ادراکسازی، شکست خود را وارونه میکند و با تبلیغات رسانهای تلاش میکند تصویری دیگر از «پیروزی و تغییر استراتژی» به تعبیر استفان والت ارائه کند. البته در این موضوع هواداران و شبکه جهانی غربباوران در تقویت این نگاه در کشورهای خود یا با سکوت یا توجیهتراشی بهاصطلاح علمی، به آمریکا کمک میکنند. استقبال سرد رسانههای اصلاحطلب در داخل ایران از خروج آمریکا از افغانستان شاهد مثال خوبی است. گویی آنها از این فضاحت ناراحتاند! البته شاید حق دارند. چون میدانند شکست آمریکا در افغانستان آخرین میخ بر تابوت ادعاهای این کشور در زمینه رهبری جهانی و افول نظام لیبرال سرمایهداری در حوزه سیاست و اخلاق است و رسالت دلار بگیران وطنی و ضدانقلاب، چیزی غیر از پنهانسازی این واقعیت نیست!
🔶 نکته پایانی
🔸 آمریکا با شکست در افغانستان، بهاضافه سرعتیابی افول هژمونیک و پایان ابرقدرتی در جهان مواجه است. ابعاد و زوایای این شکست باید بررسی و آنالیز گردد. بررسیهای عمیق و تحلیلی در این موضوع، میتواند بدل تکنیک فرار به جلوی آمریکا باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ اصلاح طلبان و توهین به فهم و شعور ملت
🔶 «محمدرضا خباز» استاندار سابق سمنان در دولت روحانی که در دوره مدیریت خود بجای رسیدگی به مشکلات مردم، اقداماتی عجیب از قبیل «مراسم رونمایی از پلاک خانه پدری روحانی» با حضور معاون رئیس جمهور را انجام میداد در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:
«سفرهای استانی مثل تیغ دولبه میماند که اگر آن عملیات انجام بگیرد اثر این رفت و آمد و مردمی بودن مثبتتر است ولی اگر آن قولهایی که دادند عمل نکنند این رفت و آمدها اثر منفیتری خواهد گذاشت. به این معنی که رفتن و سر زدن فی نفسه خوب است».
🔸 خباز در ادامه گفت:
«فی نفسه مردمی بودن را میستایم ولی مردمی بودنی که گرهگشا باشد نه فقط بخواهیم با سخن گفتن و گفتار درمانی رضایت مردم را جلب کنیم».
🔶 نکته و نظر
🔸 جریان اصلاح طلب در هفتههای اخیر بر مسئله سفرهای استانی رئیس جمهور و دولتمردان تمرکز کرده است. این طیف با حمله به این اقدام پسندیده، سفرهای استانی را مصداق پوپولیسم و حرکات نمایشی معرفی میکند.
🔸 از دیدگاه جریان اصلاح طلب، رئیس جمهور نباید از ساختمان ریاست جمهوری خارج شده و به میان مردم بیاید. وی باید با پرهیز از ترک کردن اتاق خود به سامان دادن امور کشور مشغول بوده و حتی به وزرای خود نیز وقت ملاقات ندهد.
🔸 از نگاه بخش قابل توجهی از جریان اصلاح طلب، یک دولتمرد باید در هیأت مدیره دهها شرکت خصوصی حضور داشته باشد و در ویلای هزار و چندصد متری ساکن باشد و سرمایه چند صد میلیاردی داشته باشد.
🔸 یک دولتمرد واقعی باید میکروفون خبرنگار خانم را پرت کند، به نساختن مسکن برای مردم افتخار کند، با کفش وارد چادر زلزله زدگان شود، با توهین و تحقیر به طرف مقابل بگوید «خودت بمال»، به کشاورز زحمت کش با توهین بگوید «سبوس بخور»، مسافر فرودگاه را با تکبر، تحقیر کند و...
🔸 بهتر است فعالین اصلاح طلب از توهین به فهم و شعور مردم دست برداشته و درباره مواردی از جمله «گفتار درمانی»، نحوه صحیح ارتباط با مردم و دولتداری سخن نگویند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه
#غرب #رژیم_صهیونیستی
✅ علت تمرکز ناگهانی تمامی رسانههای غربی - صهیونیستی برای کلید واژهی داعش خراسان چسباندن کلمه داعش به نام خراسان در اذهان و افکار عمومی جهانیان چیست؟
🔶 پاسخ
🔸 در چند روز گذشته به یکباره صدها روزنامه و مجله از این کلمه استفاده میکنند و این نشان از برنامهریزی خاصی برای منطقه و افغانستان است.
🔸 همان طور که میدانید پرچمهای سیاه از خراسان جزو مهمترین یاران امام مهدی در آخرالزمان هستند. در مورد این افراد هم در احادیث اهل سنت و هم در احادیث شیعیان بسیار از ایشان یاد شده و گفته شده که هر مسلمان وظیفه دارد به یاری آنها برود.
🔸 در استان بزرگ سین کیانگ چین اقلیت ایغور مسلمان زندگی میکنند که دنبال جدایی طلبی از چین هستند همین طور مسلمانان زیادی در روسیه زندگی میکنند که اکثرا هم از آسیای میانه به روسیه مهاجرت کردند، البته نقاطی از روسیه با مردم مسلمان مثل داغستان و چچن هم وجود دارد و ایران هم که در همسایگی افغانستان هست.
🔸 حالا غربیها قرار هست افغانستان را خراسان جا بزنند و داعش را هم دارندگان پرچمهای سیاه که یاری آنها برای هر مسلمان واجب هست و گروهکهای تروریستی را علیه چین و روسیه و ایران فراهم بکنند. باید دید موضع طالبان در این زمینه چیست.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بانک #مسکن
✅ بانکها و مسئله مسكن
🔶 مسئله مسكن در حال حاضر يكی از مهمترین مسائل كشور و ازجمله نیازهای اساسی جامعه است که تورم افسارگسیخته ۸۰۰ درصدی طی هشتساله دولت قبل را در این بخش شاهد بودهایم.
🔸 بااینوجود یکی از مشکلات در حوزه مسکن، بحث تأمین نقدینگی لازم برای اجرای پروژههای ساخت انبوه است. وزير محترم راه و شهرسازی كه مسئوليت اصلی حل مشكل مسكن در دولت سيزدهم را دارد، قول داده است كه سالانه یکمیلیون واحد مسكونی ساخته شود. بانکها میتوانند نقشی اساسی در تأمین نقدینگی این طرح ملی ايفا كنند و این امر تنها در صورت اصلاح قوانین و رویههای بانکها، قابل تحقق است؛ این مراکز همچنان نگاه بنگاهداری به حوزه مسکن دارند و وجود هزاران خانه خالی در اختیار بانکها ازجمله مشکلات در این حوزه است.
🔶 نکات تحلیلی
1⃣ بهصورت منطقی و طبيعی، بانکها بايد نقدينگی مازاد جامعه را در قالب سپرده بانکی، جذب و در اختیار تولیدکنندهها قرار دهند. بخش مسکن نیز بهعنوان یک صنعت مادر که میتواند نقش بسیار بالایی در تحرک اقتصادی کل کشور داشته باشد در این دستهبندی جای دارد؛ بنابراین بانکها موظف به تأمین نقدینگی بخش مسکن نیز هستند.
2⃣ در نظام بانکی معیوب ایران، بانکها بهجای بانکداری، بنگاهداری میکنند! یعنی بهجای اینکه سرمایههای مردم را در مسیر صحیح به گردش درآورند، سرمایههای مردم را جمع میکنند و بهعنوان اموال بانک شروع به تجارت و کسبوکار و درنهایت کسب سود میکنند و بخشی از سود خود را نیز به سهامداران میدهند؛ موضوعی که درگذشته با انتقاد شدید مقام معظم رهبری مواجه شده و معظم له دستور دادهاند که بانک مرکزی این مسئله را حل کند.
3⃣ در مورد تعداد خانههای خالی بانکها باید این نکته را در نظر گرفت که این تعداد در مقابل آمار چندمیلیونی خانههای خالی در کشور، چندان بزرگ به نظر نمیرسد ولیکن نمونهای از رویکرد غلط بانکهاست. این در حالی است که مدیرعامل هیچکدام از بانکهای مورد اتهام، داشتن خانه خالی را رد نکردهاند و آن را بهنوعی طبیعی دانستهاند.
🔶 نکته راهبردی
🔸 درحالیکه بانکها باید با مدیریت منابع مالی خود، بخشی از منابع موردنیاز برای طرح جدید ساخت مسکن را تأمین کنند، با ورود به بنگاهداری و سرمایهگذاری در خرید مسکن، بر عمق مشکلات این بخش میافزایند. انتظار است دولت سیزدهم بتواند اصلاحات ساختاری در نظام بانکی را شروع کند که در سایه آن مسئله بنگاهداری بانکها نیز حل شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی کارگر؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ ضرورت برقراری ثبات در افغانستان
🔶 دو موضوع مهم در بحث تحولات افغانستان وجود دارد که هر دو آن هنوز به نتیجه ملموس نرسیده است:
1⃣ موضوع پنجشیر
2⃣ تشکیل دولت در افغانستان
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 براساس اعلام سخنگوی طالبان، قبل از شروع درگیریها در پنجشیر، به احمد مسعود پيشنهاد چند وزارت، حفظ مقامات محلی پنجشير و خارج نکردن وسايل نظامی از پنجشير داده شده بود. در مقابل احمد مسعود گفته بود که اين موارد موضوع مذاکرۀ جبهۀ مقاومت نيست. احمد مسعود خواهان تشکيل دولت فراگير بنا به تقسيم صلاحیتهای سياسی از عمودی و تکمحور به افقی، حفظ ارزشهای حقوق بشری زنان (تحصيل، شغل و حضور در مقامات بلند حکومتی) و همچنین خواهان حفظ حقوق بشری و تفاوتهای فرهنگی اقوام در کشور و حفظ حقوق شهروندی افراد جامعه شده بود.
🔸 واقعیت آن است که احمد مسعود با طرح خواستههایی که اشاره شد، به دنبال افزایش وزن سیاسی در تحولات آینده افغانستان است؛ به همین منظور پیشنهادهایی که از سمت طالبان برای مصالحه صورت گرفته، با مخالفت وی مواجه شده است.
🔸 طالبان نیز در پنجشیر وضعیت مطلوبی ندارد؛ از یکسو این گروه برای تسلط کامل بر افغانستان باید این استان را نیز تصرف کند و از سوی دیگر در صورت کسب عدم موفقیت در تصرف این استان چه از طریق مصالحه و چه درگیری نظامی، با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد.
🔸 در بحث تشکیل دولت نیز فعلاً توافق خاصی صورت نگرفته است و آنچه از تحولات کنونی استنباط میشود، دولتی تکمحور (با محوریت طالبان)، با حضور ضعیف برخی جریانهای سیاسی دیگر در افغانستان شکل خواهد گرفت.
🔶 گزاره راهبردی
🔸 برونرفت از وضعیت فعلی در افغانستان، نیازمند ثبات داخلی در این کشور است؛ سپس در راستای تحقق حقوق عامه، لازم است سایر احزاب و جریانها و حتی مردم در سرنوشت افغانستان دخیل باشند. مطمئناً ایجاد هرجومرج و درگیری و بهنوعی بیثباتی در این کشور بیش از همه زمینه مداخلات خارجی و حضور گروههای تروریستی را فراهم میکند و از سویی دیگر مخالفان داخلی را برای مقابله با طالبان منسجم میکند و این یعنی تداوم طولانیمدت درگیریهای داخلی و آینده مبهم افغانستان!
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ تقویت و فعالسازی «دیپلماسی اقتصادی» جبهه مقاومت
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با رئیس جمهور و اعضای دولت جدید، با تأکید بر لزوم تحرک مضاعف در سیاست خارجی، فرمودند: «جنبه اقتصادی در دیپلماسی باید تقویت شود و همچنان که در بسیاری از کشورها شخص رئیس جمهور دیپلماسی اقتصادی را دنبال میکند، باید دیپلماسی اقتصادی کشور با این نگاه تقویت شود.»
🔸 دیپلماسی اقتصادی و مسائل اقتصادی حلقه مفقوده در سیاست خارجی دولتهای قبل بوده است، تمرکز وزارت امور خارجه در سالهای قبل به برجام و نگاه به غرب باعث شد که ما از ظرفیت ۱۵ کشور همسایه و هم مرز و نگاه راهبردی به شرق و قدرتهای منطقهای مانند روسیه، چین و هند غافل شویم.
جالب آنکه ما در عراق شهدای مدافع حرم تقدیم کردیم و سردار دلها، شهید سلیمانی عزیز در عراق شهید شد ولی متأسفانه امروز لبنیات و ماست عراق از استرالیا تأمین میشود.
🔸 در قضایای حضور داعش در سوریه، کشور ترکیه بیشترین دشمنی به محور مقاومت و کمک به داعش را انجام داد و جادههای مواصلاتی را در اختیار داعش قرار داد، سوریه برای مجازات این همکاری، ورود کالاهای ترکیه به بازارهای سوریه را ممنوع کرده و از سوی دیگر حضور تجار و کالاهای ایرانی در سوریه آزاد و با احترام مورد استقبال و پذیرش قرار می گیرد، ولی متأسفانه در حال حاضر ایران تنها ۳٪ بازار سوریه را از آن خود کرده و ترکیه علیرغم ممنوعیت، ۳۰ ٪ بازار سوریه را از طریق مبادی قاچاق و غیر قانونی از آن خود کرده است.
از این رو، نیاز است مرز بوکمال در عراق بازگشایی شود تا ما به سوریه متصل شویم و از سوریه به لبنان وصل شویم و از این طریق خط تولید، تجاری و دیپلماسی اقتصادی جبهه مقاومت تقویت و فعال سازی شود و خط تولید و مونتاج کالاهای ایرانی در جبهه مقاومت راه اندازی شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر مرتضی امیری نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب
#رسانه #گاندو
✅ اولین خبر «شارلوت» چه زمانی منتشر شد؟
🔶 ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ خبری در نشریه شماره ۴۴۰۹ «اخبار و تحلیلها»، با عنوان «متوقف کردن خودروی مشکوک در کردستان» چاپ شد. محتوای خبر این بود: «نیروهای اطلاعات سپاه کردستان در شهرستان سقز، یک خودرو مشکوک به اقدامات جاسوسی را متوقف و سرنشینان آن را بازداشت کردند.
یکی از مقامات امنیتی اطلاعات سپاه کردستان با اعلام این خبر، گفت: "نیروهای امنیتی سپاه کردستان رفتار مشکوک یک خودروی پاجرو پلاک سیاسی را در شهرستان سقز زیر نظر گرفتند که درنهایت این خودرو در نزدیکی روستای «ایرنخواه» سقز متوقف شد. نیروهای سپاه سقز که شاهد فیلمبرداریهای مشکوک این خودرو از مجموعههای نظامی بودند، هنگامیکه دستور ایست به خودرو را دادند، آنها از محل فیلمبرداری متواری شدند. این خودرو در طول مسیر سه ایست بازرسی را بدون توقف رد کرد، اما درنهایت این افراد در تور امنیتی اطلاعات سپاه گرفتار و مجبور به متوقف کردن خودرو شدند."
وی تصریح کرد: "پس از بررسیهای اولیه مشخص شد، سرنشینان خودرو توقیفشده یک مرد به نام «سباستین سورن» و یک زن به نام «شارلوت لوپز وارونه والر» هستند که به ترتیب رایزن سیاسی فرانسه و دبیر دوم سفارت انگلیس در تهران هستند که بدون هماهنگی و مجوز بهصورت غیرقانونی در برخی مناطق استان کردستان تردّد میکنند."
وی افزود: "پس از انجام استعلامات از استان و تهران مشخص شد، این خودرو و افراد تنها مجوز اقامت در هتلی در سنندج را داشتهاند"».
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ اکنونکه ۵ سال از این ماجرا میگذرد، همه ملت ایران با تماشای سریال گاندو، به دلایل و نحوه بازداشت آن جاسوسها پی بردهاند.
2⃣ در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، ایران به بهشت جاسوسهای غربی مبدل شده بود، قضیه تا جایی مهم بود که آنها در وزارت خارجه، دفتر ریاست جمهوری و بسیاری از اماکن و جلسات حساس دسترسی داشتند و در همان ایام، مقام معظم رهبری خطر نفوذ را بهدرستی گوشزد فرمودند؛ اما مسئولین امر بهجای توجه به این تذکرات دلسوزانه، به رهبر حکیم انقلاب نامه شکایت از گاندو و سپاه نوشتند!
3⃣ در همان ایام دستگیری این جاسوسها، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه آنها را تبرئه کرد و گفت: «وزارت امور خارجه در جریان سفر آنها به این منطقه بود و بدون هماهنگی هم انجام نشد. معمولاً هم وقتی وزارت امور خارجه در جریان این مسائل باشد، بالطبع نهادهای دیگر هم مطلع میشوند!».
قاسمی تأکید کرد: «تخلف خاصی صورت نگرفته است».
بااینحال، پس از به دام افتادن این جاسوسها، مشخص میشود که آنها با دوربینهای مدرن، سعی در نقطهیابی و شناسایی نقاط استراتژیک مرزی داشتهاند.
🔶 نکته پایانی
🔸 در پس فیلم گاندو، اسناد متقن و غیرقابلانکار دیگری از ارتباط مهرههای نفوذی در کشور با سرویسهای جاسوسی بیگانه وجود دارد که بنا به مصالحی بیان نشده است و پس از به نتیجه رسیدن پیگیریهای قضایی، به اطلاع عموم خواهد رسید.
🔸 نیروهای اطلاعاتی و امنیتی چشمان بیدار ملت و خط مقدم مقابله با دشمنان هستند؛ هرچند که ممکن است مردم پس از سالها به آن پی ببرند و یا هرگز در جریان اقدامات سربازان گمنام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار نگیرند.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
676.pdf
3.59M
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ اولویتهای بازسازی انقلابی
🔶 مقام معظم رهبری در اولین دیدار اعضای دولت سیزدهم از جمله نیازمندیهای کشور در حال حاضر را بازسازی عرصه مدیریت کشور دانستند که حیطه آن ابعاد حیطه آن ابعاد گستردهای را دربرمیگیرد.
🔸 رهبری متناسب با چشماندازی که از حرکت هر دولت دارند، در بدو کار نکاتی را به آنان میفرمایند که ممکن است بازخوانی آن ۱۰ سال دیگر، راز و فلسفه آن را آشکار سازد.
هنوز دو هفته از دولت احمدینژاد نگذشته بود که در شهریور ۱۳۸۴ به آنان تأکید کردند عدالت منهای معنویت به انحراف منجر خواهد شد. ده، دوازده سال بعد چقدر این جمله مجدداً دیده شد.
در بدو دولت رئیسی «عقلانیت انقلابی» مطرح شد که اگر عقلانیت، پیوست روحیه انقلابی نباشد، به انتزاع، تخیل، روحیه فضایی و سخنان بیحساب و کتاب و نهایتاً منجر به بیاعتمادی به دولت خواهد شد.
🔸 اما مأموریت بازسازی دولت رئیسی چیست؟
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر عبدالله گنجی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ شايستهسالاری مديران ميانی
🔶 دولت انقلابی اين روزها سرگرم چيدن مديران ميانی خود در دستگاههای مختلف است تا بتواند با همه توان در مسير خدمت به ملت قدم بردارد. در اين مرحله کار دشواری پيش روی دولتمردان قرار دارد و انتظار آن است که در عین سرعت بخشی به این امر مهم، در کیفیتبخشی به آن نیز توجه ویژه گردد.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ بدون شک اين روزها پيشنهادهای مختلفی براي تصدی سمتهای مختلف در وزارتخانهها، از بالا و پايين و گوش و کنار ارائه میگردد و فعالين سياسی تلاش دارند تا آنکه به نگاه خودشان شایستهتر است را بر مناصب قدرت بنشانند. اين اقدام هرچند در ذات خود اقدام بدی نيست و میتواند دايره انتخاب وزرا برای گزینش دستیاران را گستردهتر کند، اما فراموش نبايد کرد که اين فرآيند با آفاتی نيز مواجه است و بخشی از سفارشها و پیشنهادها با هدف کسب قدرت دنبال میگردد که مواجهه با آن هوشياری ويژه دولتمردان را میطلبد.
تأکید باید کرد که ملاک و معيار حقيقی در نظام اسلامی در فرآيند توزيع قدرت، شایستهسالاری است و تنها صاحبان صلاحيت هستند که از مشروعيت لازم برای تکيه زدن بر صندلی قدرت در سطوح مختلف برخوردارند و نبايد اجازه داد که فاقدين صلاحيت تنها از طريق واسطهگری و ارتباطات سياسی، صندلیهایی را کسب کنند که شايسته تکيه زدن بر آن نيستند!
2⃣ پيوندهای خانوادگی و بهرهگیری از اقوام و خويشان در سطوح مختلف مديريتی نيز آفتی است که در طول ادوار گذشته، ساختار اداری و مديريتی کشور را آلوده کرده و اعتماد جامعه را نسبت به فرآيند توزيع قدرت بهشدت کاهش داده است.
دولت انقلابی بايد بهشدت از برقراری چنين نسبتی در عزل و نصبهای مديران ميانی پرهيز کند، حتی اگر واقعيت امر مبتنی بر صلاحيت و شايستگی صورت گرفته باشد. خروج از موضع اتهام و بهکارگیری منسوبين شايسته در جايگاهی ديگر، بدون شک اتهام خویشاوندسالاری را از بين خواهد برد و امیدواری افکار عمومی به تحقق شعارهای دولت انقلابی که با تأکید بر فسادستیزی و مبارزه با رانتخواری به قدرت رسیده است را افزایش خواهد داد.
3⃣ بدون شک بدون توجه به شایستهسالاری، کارآمدی دولت محقق نخواهد شد. پایبندی بر این اصل انقلابی بیش از هر چیز برای دولت انتفاع خواهد داشت و عملاً بر توانمندی دستگاههای اجرایی خواهد افزود. بخش عمدهای از معضلات دولتهای پيشين به دلیل بیتوجهی به همین اصول بود که خروجی آن در ضعف در تصمیمگیری و فشل بودن کارکردی قابلمشاهده بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب
#رسانه #گاندو
✅ اصل ماجرای بازجویی افسر اطلاعاتی انگلیس که در آخرین قسمت سریال گاندو به آن پرداخت چه بود؟
🔶 اقدام شجاعانه پاسداران گمنام سپاه کردستان در شناسایی و دستگیری افسر اطلاعاتی حرفهای و حیلهگر انگلیس که در سریال گاندو به آن پرداخته شد واقعی و ستودنی است.
🔸 در حالی که قسمت آخر سریال گاندوی ۲ پخش شد یادی کنیم از اقدمات شجاعانه پاسداران گمنام سازمان اطلاعات سپاه بیت المقدس کردستان که با تیزبینی و اقدامات دقیق موفق به شناسایی، رصد و دستگیری شارلوت افسر اطلاعاتی حرفهای و حیلهگر انگلیس شدند. این اقدام در حالی روی داد که تازه برجام امضا شده بود.
🔸 در آن شب تاریخی یعنی ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ شارلوت افسر اطلاعاتی انگلیس به هر کس که امکان داشت از سفیر انگلیس در تهران، وزارت خارجه انگلیس، وزارت خارجه ایران و... زنگ زد و ضمن تهدید، درخواست آزادی خود و یار فرانسویاش را داشت.
🔸 مترجم سازمان اطلاعات سپاه کرد که خود در آن شب در صحنه حضور داشت نقل میکرد شارلوت که انتظار دستگیری را نداشت تهدید به لغو برجام و تحریمهای بیشتر علیه کشورمان میکرد.
🔸 البته این سرباز وفادار ملکه، آن شب در حالیکه در داخل خودروی دیپلماتیک خود قرار داشت از ترس خود را خیس کرد تا اقتدار پوشالی سیستم اطلاعاتی ۴۵۰ ساله انگلیس در مقابل هیمنه پاسداران گمنام سپاه شکسته شود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ نکاتی درباره نخستین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور
1⃣ صداقت و شفافیت با مردم که از مطالبات مقام معظم رهبری نیز میباشد از ویژگیهای آن بوده که نمونه بارز آن را در دوران کوتاه شهید رجایی که کابینه سی و شش میلیونی معروف بود را نداشتیم و دولت سیزدهم نیز با همین شعار و کابینه مردمی و هشتاد میلیونی را مورد توجه قرار داد که باید آن را به فال نیک گرفت.
2⃣ عمل به وعدههای داده شده رئیس جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی که باید یکی بعد از دیگری محقق شود و خلاف وعده هم در شرع مقدس و هم در افکار عمومی عملی مضموم و ناپسند است که دکتر رئیسی آن را بخوبی میداند.
3⃣ دیدار چهره به چهره و لمس کردن مشکلات مردم از نزدیک و دوری از عمل دستوری از پشت میز و صندلی و اتاقهای مدیریت اشرافی و تشریفاتی که دور از شأن و منزلت یک رئیس جمهور مردمی و اسلامی میباشد، نمونه دیگری از تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب است.
4⃣ دوری از اشرافیگری و برخورد متواضعانه با مردم و پای درد دل آنها نشستن و همواره در خدمت مردم بودن و ترمیم آسیبهای اعتماد مردم میتواند در این دیدارها مؤثر واقع شود که مورد تأکید مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیئت دولت نیز بوده است.
5⃣ اولویت بندی مشکلات مردم که میراث دولت لیبرال گذشته است که کم کاری و بعضا خیانت دولت یازدهم و دوازدهم باعث مشکلات عدیده اقتصادی این روزهای کشور شده است که البته از ویروس منحوس کرونا نباید غافل باشیم که همه اجزای دولت برای مهار آن و اجرای طرح واکسیناسیون عمومی آن بسیج شده است و این از نقاط مثبت و قوت ابتدای آغاز کار دولت سیزدهم میباشد.
6⃣ مبارزه با فساد و از بین بردن گلوگاههای فسادخیز با هماهنگی نیروهای انقلابی و هماهنگی مراکز اطلاعاتی و امنیتی و دستگاه قضایی نیز عامل اعتماد مردم و موفقیت دولت خواهد بود که البته این کار به خوبی و مستمر باید ادامه پيدا کند.
7⃣ استفاده از ظرفیتهای داخلی و اتمام پروژههای نیمه تمام و هدایت نقدینگی به طرف تولید و بالا بردن کیفیت تولیدات داخلی و ایجاد امنیت سرمایه گذاری خارجی و داخلی خصوصا بخش خصوصی و امنیت شبکههای اجتماعی و ایجاد زیر ساختهای دولت الکترونیک در کشور که مورد توجه قرار گرفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: عبدالله کیا
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
4_5865941817479924493.pdf
4.73M
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه #افغانستان
✅ چرا افغانستان (برای ایران) مهم است؟
🔶 🔶 در حالی که بیشتر توجه و تمرکز جمهوری اسلامی ایران بر مرزها و همسایههای غربی این کشور (همچون عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و ترکیه) است، در همسایگیمان رویدادهایی صورت میگیرد که در بهترین حالت میتوان آن را به ناآگاهی مقامات ایرانی نسبت داد و در حالتی بدتر، به آگاهی، اما چشمپوشی و بیتوجهی ایشان.
🔸 افغانستان به دلایل گوناگون، مهمترین همسایه ایران است:
چه از نگاه فرهنگی (که تنها همسایه همزبان ماست که تاریخ و فرهنگ و دین مشترکی نیز با ما دارد)؛
چه از نگاه اقتصادی،
و چه از نگاه امنیتی.
🔸 #به_قلم_اساتید: امیر هاشمی مقدم
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#بودجه
✅ «کسری بودجه» و راهکار درمان آن
🔶 کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ کسری تراز عملیاتی بودجه که تفاوت بین درآمدها با اعتبارات جاری را نشان میدهد، در قانون بودجه امسال به بیش از ۴۶۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
🔸 در دولت گذشته این کسری معمولاً به شکل مستقیم و غیرمستقیم از طریق منابع بانک مرکزی تأمین میشد که با این روش، تورم در جامعه افزایشیافته و عملاً دولت دست در جیب مردم میکرد.
برای مثال، دولت دوازدهم در ۴ ماهه نخست امسال برای جبران کسری بودجه، ۵۸ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد که تبعات تورمی آن در ماههای آینده گریبانگیر اقتصاد خواهد شد. هرچند راهکار میانمدت و بلندمدت کسری بودجه، اصلاح قانون بودجه است، بااینوجود راهکارهای کوتاهمدت کمهزینهای نیز برای کاهش تبعات کسری بودجه و جبران بخشی از آن توسط دولت وجود دارد.
🔶 گزارههای تحلیلی
1⃣ افزایش فروش نفت و مشتقات آن. با توجه به دورنمای مذاکرات هستهای و رفع تحریمها و نیاز به تأمین کسری بودجه در کوتاهمدت، باید راههای فوری برای دور زدن تحریمها در دستور کار قرار گیرد. مثل فروش سوخت به لبنان و ونزوئلا.
2⃣ شفافسازی مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی. مالیات بر ارزشافزوده، مالیات بر خانههای خالی، حذف معافیت مالیاتی مناطق ویژه و مالیات بر تراکنشهای کلان بانکی و ...
3⃣ جذاب نمودن اوراق مالی برای فروش آن به مردم؛
4⃣ فروش سهام دولتی به مردم؛ عرضه سهام شركتهای دولتی در بورس، عملاً میتواند راهكاری برای جبران كسری بودجه دولت باشد. صندوقهای ETF دولتی تقریباً روش کمهزینهای هستند بهشرط اینکه دولت ملاحظات بازار سرمایه را نیز مدنظر داشته باشد تا مجدداً وضعیت ریزشی بازار، مشابه سال گذشته به وجود نیاید.
5⃣ افزایش سهم دولت از درآمد صادرات LPG؛ باوجودی که سهم شرکتهای اصلی زیرمجموعه وزارت نفت از صادرات و فروش داخلی نفت خام و ...، ۱۴.۵ درصد است، اما کل درآمدهای ناشی از صادرات گاز مایع توسط شرکت ملی گاز ایران، به این شرکت تعلق میگیرد و دولت هیچ سهمی از این درآمدها ندارد. این رویه باید اصلاح شود.
6⃣ کنترل یا کاهش مخارج و هزینههای جاری و عمومی وزارتخانهها.
🔶 نکته راهبردی
🔸 نظام بودجهریزی باید از همان ابتدا بهگونهای طراحی شود که کسری بودجه به وجود نیاید؛ اما در صورت وقوع، باید از طریق افزایش درآمدهای پایدار یا کاهش و صرفهجویی در اعتبارات هزینهای، این کسری مدیریت شود تا معیشت مردم کمتر تحت تأثیر آن قرار گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 17 شهریورماه 1400.pdf
1.57M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#پنجشیر
#افغانستان #طالبان #احمد_مسعود #کابل
#اربعین
#مرتضی_جعفری
#مجاهدین_خلق
#زهرا_مریخی
✅ بوم مسائل ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 تداوم فضاسازی از تحولات سیاسی در افغانستان
🔸 تشکیل دولت موقت توسط طالبان
🔸 مانور رسانهای از آمار جانبختگان کرونایی
🔸 برجسته سازی کم عارضه بودن واکسن برکت
🔸 حاشیههای تأمین سوخت نیروگاهها
🔸 گرامیداشت واقعه ۱۷ شهریور
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab