🔴بحرانی دیگر در فرانسه
فرانسه بحران بسیار بزرگتری از تظاهرات جلیقه زردها و رشد بی خانمان ها و فروپاشی کلیسای نوتردام دارد و آن رشد خودکشی در میان افسران پلیس است.
در فرانسه بطور تقریبی هر چهار روز یک افسر پلیس خودکشی می کند.
#نوتردام
#فروپاشی_فرانسوی
تاریخگر
درسی از سقوط عمرالبشیر:
« هزینه سازش بیشتراز مقاومت است»
♦️بخش اول♦️
✍ #امیر_حمزه_مهرابی
سرهنگ عمر البشیر در سال 1368 علیه «صادق المهدی»، نخست وزیر وقت سودان کودتا کرد و با تشکیل دولت موقت، قدرت را در دست گرفت، البشیر در سال 1372 دولت موقت را منحل و خود را به عنوان رئیس جمهور معرفی کرد وتا چند روز پیش به مدت ۲۶ سال در این پست باقی بود،
وی ابتدا با گرایشات اخوانی ،خود را حامی فلسطین و محور مقاومت و مخالف سلطه بیگانگان معرفی کرد وبا کشور های مستقل و حامی مقاومت( از جمله ایران) رابطه خوب و تنگاتنگی برقرار کرد و به تدریج سودان را به یکی از کشورهای قدرتمند و تاثیر گذار در منطقه تبدیل نمود .
این سیاست او، خوشایند آمریکا، اسرائیل و رژیم های وابسته منطقه نبود.از این رو مورد دشمنی ، تحریم و تهدید مداوم آنها قرار گرفت .
فشارهای اقتصادی و سیاسی کشورهای (غربی _عبری – عربی) بر دولت سودان روز به روز افزایش یافت. تحریک مسیحیان و جدایی طلبان جنوب به شورش علیه حکومت مرکزی، اِعمال فشار ها و تحریم های اقتصادی، بمباران سودان از سوی رژیم صهیونیستی به بهانه وجود انبار تسلیحات حماس در آن کشور، تحت تعقیب قرار گرفتن به عنوان جنایتکار جنگی از سوی دیوان کیفری بین المللی و عدم اجازه عبور از آسمان عربستان و....بخشی از اقدامات علیه عمر البشیر بود.
البشیر مثل همقطاران خود( محمد رضا، قذافی، صدام ، مبارک، بن علی و... ) با اشتباه محاسباتی، به این نتیجه رسید که برای بقا در قدرت ورفع تحریم ها و حل مشکلات اقتصادی ، ضمن سازش با غرب، خواسته های آنان را اجرا کند.
🔹برای خوش خدمتی به آنان، با برگزای رفراندم در جنوب سودان (که خواسته آمریکا و اسرائیل بود)، موافقت کرد و بخش جنوبی و نفت خیز سودان را از دست داد . این امر باعث شد 70 درصد از درآمد نفتی خود را از دست بدهد واز نظر اقتصادی دچار فشارسنگینی بشود. این فشار اقتصادی، موجب نارضایتی وسیع مردمی شد.
🔸به طمعِ رفع تحریم ها و دریافت کمک از عربستان، در جنگ علیه یمن شرکت کرد که موجب تحمل خسارات جانی، اقتصادی و حیثیتی فراوان شد و کمک چشمگیری نیز از عربستان دریافت نکرد.
🔹با در خواست بن سلمان، برای گسترش تفکرات سلفی گری و وهابیت، مراکز آموزشی و فرهنگی سودان را در اختیار عربستان قرار داد و مراکز فرهنگی ایران را تعطیل و با ایران قطع رابطه کرد. در حالی که مردم سودان گرایشات صوفی گرانه و اخوانی دارند و با تفکر وهابیت مخالفند .لذا این اقدام عمر البشیر نیز به نارضایتی بیشتر مردم دامن زد.
این بحث ادامه دارد ◀️
🔹 وقتی شاه ملعون هم غیرت داشت و برخی همچنان...
♻️ روزی که رضاشاه آرزوی مرگ کرد!
🔰 در خاطرات اسدلله اعلم (۷ دی ۱۳۵۳) جلد چهارم، صفحه ۲۹۸ امده است: سر شام رفتم. صحبتهای مختلف شد، ولی دو قسمت بسیار مهم پیش آمد. یکی صحبت ۱۷ دی[۱۳۱۴] و آزادی بانوان که علیاحضرت ملکه پهلوی تعریف کردند روزی که رضاشاه مرا [به همراه شمس و اشرف پهلوی] از اندرون برداشتند و بدون حجاب با خود به دانشسرای عالی بردند، در بین راه در اتومبیل به من گفتند: من امروز مرگ را بر این زندگی ترجیح میدادم که زنم را سر برهنه پیش اغیار ببرم، ولی چه کنم کاری است که برای کشور لازم است و گرنه ما را وحشی و عقبافتاده می دانند.
#اسدالله_علم
#خاطرات_علم
#مسیح_علی_نژاد
حمید رسایی
🔴فرمول صریح رهبری، نقطه مقابل سیاست متزلزل تنش زدایی
🔺رهبر انقلاب در دیدار فرماندهان ارتش فرمودند:
«هرکاری دشمن را عصبانی کند ،خوب و درست است؛ هرکاری که دشمن را جری و روحیه آن را تقویت و روحیه جبهه خودی را تضعیف کند ،بد و ناپسند است و همه باید در سخنان و کارهای خود از آن اجتناب کنند.»
🔹اصل #تنش_زدایی در تعاملات بین المللی - یعنی پذیرش سلسله مراتب قدرت ها بر اساس نظم و نظری که قدرت های بزرگ تنظیم می کنند - سال ها مبنای سیاست خارجی برخی دولت های جمهوری اسلامی بود.
🔹گرچه در دوره هایی این اصل کنار گذاشته شد و تا حدی سياست خارجی با ملاک های انقلاب اسلامی هماهنگ شد، اما مي توان با اطمینان گفت اغلب سال های پس از جنگ - در دولت های هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و حسن روحانی - طرفداران این سیاست معتقد بودند مي توانند در عرصه جهانی مشکلات ایران را بر اساس #واقع_بینی و منافع متقابل(برد-برد) حل و فصل کنند.
🔹حتی وقتی برخی دولت ها بر خلاف این ایده عمل می کردند، همواره عده ای در داخل طرفدار پر و پا قرص این سیاست بودند و نظام و آن دولت را به تنش زایی و بحران آفرینی متهم می کردند و معتقد بودند باید با اتخاذ سیاست تنش زدایی، بحران و #سایه_جنگ را از سر ایران دور کرد.
🔹در این تفکر، آزمایش موشکی، داشتن فناوری هسته ای، ارتباط با جبهه مقاومت، حمایت از فلسطین، یمن، سوریه، موضع گیری آشکار علیه رژیم صهیونیستی، محکوم کردن جنایات آمریکا و هم پیمانانش... همه تنش زایی و بحران آفرینی است و باید از آن دوری کرد.
🔹در نتیجه سر کار بودن این تفکر، توافق سعدآباد، بروکسل، پاریس، ژنو، برجام و امثالهم در فضای رویکرد تنش زدایی بوجود آمد. اما تجربه ثابت کرد این تفکر همواره با شکست سیاست خارجی، از بین رفتن عزت بین المللی، جری کردن قدرت های بین المللی علیه ملت ایران و افزایش فشار و تحریم همراه است.
🔹نتیجه توافق سعد آباد و بروکسل، محور شرارت خوانده شدن ایران و تعلیق تمامی فعالیت های هسته ای و نتیجه برجام، محدود شدن حق هسته ای ایران و تحریم های بی سابقه آمریکا علیه ما بود.
🔹این تجربه ها، با سختی و هزینه بسیار، یک فرمول صریح بدست ملت ایران داده است.
🔹دوباره جمله امام خامنه ای را تکرار کنیم:
«هرکاری دشمن را عصبانی کند ،خوب و درست است؛ هرکاری که دشمن را جری و روحیه آن را تقویت و روحیه جبهه خودی را تضعیف کند ،بد و ناپسند است و همه باید در سخنان و کارهای خود از آن اجتناب کنند.»
🔹این اولین بار نیست که رهبری این الگو را برای اقدامات و تعاملات جمهوری اسلامی بیان می کنند. ولی امروز، در گام دوم انقلاب، آنقدر دست ملت از تجربه پر است که این فرمول، صریح تر و معنی دار تر از همیشه جلوه می کند.
🔹آیا می توان امید داشت تفکر و سیاست از پیش شکست خورده تنش زدایی برای همیشه از سیاستهای خارجی جمهوری اسلامی رخت ببندد و دیگر کسی با عنوان های فریبنده عقلانیت و واقع بینی، برای ملت ایران هزینه تراشی نکند؟
🔻شرط مسلم این امر، ملکه شدن این فرمول حکیمانه و مکتبی، با پشتوانه تجارب پرهزینه گذشته، برای ملت و نیز درک ارتباط همیشگی اتخاذ سیاست سازش با بیشتر شدن فشارهای دشمنان علیه ملت ایران است.
📝 #رها_عبداللهی
🔴ظریف:«میخواهیم سازوکاری شبیه #اینستکس با ترکیه ایجادکنیم»
یعنی این حضرات به قدری دلباخته غربیها هستن که با وجود همه خباثتها حتی از ادبیاتشون هم عدول نمیکن!
مجنون داشت اسم لیلی رو با انگشت روی خاک مینوشت، یکی گفت چه میکنی دیوانه؟!
گفت مشق نام لیلی میکنم/خاطر خود را تسلی میکنم!
*حجت الله عبدالملکی*