✨﴾﷽﴿✨
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَفی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
#سلام_امام_زمانم
🔴 بدون چشم پوشی عدالت را درحق منحرفان و کج رفتاران اجرا کنید.
♦️امام خمینی (ره): قوه قضاییه با قدرت تمام به کج رفتاران و منحرفان مهلت ندهند که با اعمال غیرانسانی - اسلامی خود عمداً یا از روی نادانی و بی بند و باری چهره مقدس جمهوری اسلامی را برخلاف آنچه هست نمایش دهند. باید عدالت اسلامی در حق آنان بدون غمض عین اجرا شود.
📚 صحیفه نور،جلد 17،صفحه 227
🔴حواشی ایجاد شده هفته اخير برای دولت و اشتباهی که در عدم اطلاع رسانی و حرف زدن با مردم مرتکب شدن، یه #درس_عبرت بزرگ برای دولت و اقدامات آیندهش شده
رئیس جمهور هم دوسه روز دیگه با مردم صحبت میکنه و اخبار اصلی رو توضیح خواهد داد ان شاءالله
متاسفانه به خاطر اعلام خودسرانه یکی از مدیران دولتی درباره آرد صنعتی حاشیه مرتبط با هشتگ #ماکارونی ایجاد شد.
درحالی که قرار بود اول یارانه افزایش پیدا کنه به میزان قابل توجهی و بعد اعلام بشه
قرار بود دولت حدود ۱ ماه با مردم گفتگو کنه و بعد اعلام بشه
که به خاطر عدم هماهنگی حضرات اینجور اعتماد عمومی به دولت خدشه دار شد و برگردوندن این اعتبار به حالت قبل یکم سخت میشه
به نظر باتوجه به اینکه دولت محترم امشب و چند شب دیگه قراره توضیحات کامل رو ارائه کنند و وزرا هم تقریبا هر شب پاسخگو باشند، دوستانی که نقد کردند هم این توضیحات رو منتشر کنند.
معاون اول امشب خوب تبیین کردند و لازمه مراحل بعدی تبیین هم انجام بشه و در ساعات مختلف باشه
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 صرفا جهت تأمل...
پارسال این موقع اصلاح طلبان داشتن واسه واکسن خون بالا می اوردند و در حالی که روحانی داشت فقط نگاه می کرد، همه تقصیرات را به گردن رهبری می انداختند و کشورهای غربی را توی سر ایران می کوبیدند!
الان بعد از یک سال فوتی های ایران ۷ نفر است و امریکا و شرکای غربیش همچنان صدرنشین جدول :)
💬 رضا یزدان پرست
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
12.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ذخایر کالاهای اساسی در دولت قبل به خط قرمز رسیده بود/ زمانی با عطسه رئیسجمهور آمریکا شاخصهای اقتصادی بهم میریخت/ تورم را از بالای ۵۰درصد به ۳۵ درصد رساندیم
👈محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور: زمانی میدیدم با یک عطسه رئیسجمهور آمریکا، شاخصهای اقتصادی کشور بهم میریخت؛ امروز میبینید میگویند مذاکره هست یا نیست تغییر آنچنانی در شاخصهای اقتصاد کشور مشاهده نمیشود.
🔹زمانی که دولت را تحویل گرفتیم فروش نفت به ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود که عمدتا به منابع حاصل شده دسترسی نداشتیم. پولهای بلوکه شده را نمیتوانستیم استفاده کنیم. در ذخایر کالاهای اساسی به خط قرمز رسیده بودیم.
🔹مشکلات اقتصادی در کمتر از سه ماه حل شد. در بحث کرونا روزانه ۷۵۰ نفر فوتی داشتیم و واکسن هم نمیدادند؛ در دولت سیزدهم موفق شدیم با پول خودمان واکسن وارد کنیم. ما از فروش نفت توانستیم ذخایر اساسی را از خط قرمز جدا کنیم.
🔹کارشناسان میگفتند دلار به بالای ۴۰ هزار تومان میرسد؛ با گشایشهای ارزی ما توانستیم شاخصهای اقتصادی را به ثبات برسانیم. زمان شروع دولت رشد تورم به بالای ۵۰ درصد رسیده بود که هم اکنون توانستهایم تورم را به ۳۵ درصد برسانیم.
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
✅به سوی #نظم_بین_المللی_جدید
🔸بخش اول🔸
بسمه تعالی
🔸«امروز جهان در آستانهی یک نظم جدید است؛ یک نظم بینالمللی جدید در پیش است»
🔹مروری بر صفحات تاریخ، نشان می دهد که همواره یک فرد، قوم، کشور یا بلوکی از کشورها به دنبال سلطه یا مدیریت بر جهان زمانه خود بوده اند، این روند بعد از جنگ جهانی اول به صورت دیگری، شکل قانونی به خود گرفت و قدرت های موجود، این بار به بهانه ایجاد صلح، ساز و کاری «جمعی» در پیش گرفتند؛ «جامعه ملل» تشکیل شد تا از وقوع دوباره جنگ فراگیر جلوگیری کند اما ناموفق بود و جنگ دوم بین الملل اتفاق افتاد و نتیجه آن، ایجاد بلوک بندی جدیدی در جهان بود.
🔹این بلوک جدید، توسط فاتحان جنگ دوم تشکیل شد و تقریباً تا پایان قرن بیستم میلادی ادامه داشت؛ جهان بین دو قدرت شرق به رهبری شوروی و غرب به رهبری آمریکا تقسیم شد (سازمان ملل و تبعیض بزرگ حق وتو در شورای امنیت نیز دستپخت همین فاتحان است)؛ کشورها برای حفظ حیات و امنیت خویش، مجبور بودند در لوای یکی از این دو قدرت قرار بگیرند. جنبش غیر متعهد ها با هدف استقلال از دو بلوک، تشکیل شد، اما سابقه اعضای آنها نشان می دهد، آنها نیز به نوعی وابسته یا تحت تأثیر قدرت های موجود بودند. این وضعیت حاکم بر عرصه بین المللی را، جهان دو قطبی نامیده اند. در این دوره، هیچ اقدام و حرکت جدی در جهان امکان وقوع نداشت مگر اینکه پای یکی از این دو قدرت در میان باشد. این دوره را به جهت درگیری غیر مستقیم، رقابت و کمکشی که بین دو ابرقدرت بود، دوره جنگ سرد هم می گویند.
🔹اتفاق بسیار مهمی که در این دوره افتاد، وقوع انقلاب اسلامی ایران در بهمن 1357 هجری شمسی برابر با 1979 میلادی بود. این انقلاب بر خلاف روال حاکم بر مناسبات جهان و بدون تکیه بر هیچکدام از این دو قطب و بلکه بر علیه هر دوی آنها شکل گرفت و طرحی نو درانداخت که در آن، نظامی مبتنی بر دین با شعار واقعی نه شرقی و نه غربی، جمهوری اسلامی تشکیل شد. اهمیت این اتفاق بزرگ، زمانی قابل فهم است که بدانیم قطب حاکم بر شرق، دین را افیون توده ها دانسته و هیچ اثری از آن را بر نمی تافت، و غرب مدعی لیبرالیسم نیز دین را امری شخصی و محدود در یکشنبه های کلیسا ساخته بود. کسی باور نداشت چنین انقلابی بتواند تشکیل و ادامه حیات دهد. ماهیت این انقلاب به گونه ای بود که تفکر حاکم بر هر دو نظام مستقر شرق و غرب را به چالش می کشید؛ لذا هر دو بر علیه آن شدند، تحمیل جنگ هشت ساله و دهها توطئه دیگر در همین مقوله قابل تحلیل است.
🔹در اولین روز سال 1989 میلادی ـ 11 دی 1367 هـ ش ـ بود که امام خمینی (ره) با نامه تاریخی خود به رهبر شوروی، خبر از پایان کمونیست داد و اینکه راه نجات بشریت، بازگشت به توحید و اسلام است. اما گورباچف پیام اصلی نامه امام را زمانی فهمید که دیگر دیر شده بود: «اگر ما پیشگویی های آیت الله خمینی را در آن پیام جدی می گرفتیم امروز قطعاً شاهد چنین وضعیتی نبودیم.»( http://www.imam-khomeini.ir/fa/c17_21562) قرن بیستم پایان یافت در حالیکه بلوک شرق از هم پاشیده بود.
🔹با فروپاشی شوروی و پایان نظام کمونیست جهانی، نظم دو قطبی جهان تمام شد. آمریکا خود را بی رقیب یافت، لذا از دهه نود قرن بیستم، عملاً نظم تک قطبی با هژمونی آمریکا بر جهان حاکم می شود. آمریکا که خود را محور جهان می دید، هر که را غیر خودی است مورد هجوم و تحریم قرار می دهد! حقوق بشر، تروریسم، دموکراسی، آزادی و ... همه ابزار جنایتی است بر علیه غیر خودی ها! اما اگر منافعش در میان باشد محمد بن سلمان های ارّه ای نیز ، می شوند هم پیمان!
🔹زیر پوست جهان تک قطبی، قدرت های دیگری در حال تقویت هستند، چین با رشد فزاینده اقتصادی، هوش مصنوعی و قدرت دریایی به سطح بالایی از توانمندی رسیده است. روسیه با پوتین، خود را بازیابی نموده و به فکر نقش آفرینی بیشتر در جهان است، اما اروپا بر خلاف پیش بینی ها، نتوانست به قدرت اقتصادی تبدیل شود لذا بیشتر دنباله روی آمریکا ماند. کشورهای دیگری چون هند و برزیل و ... هم هستند که می خواهند سهمی در معادلات جهانی پیدا کنند.
🔹در این میان، اسلام سیاسی نیز که با انقلاب اسلامی همزاد و در حال گسترش می باشد، خطری هویتی برای نظم آمریکائی مبتنی بر ایدئولوژی فریب کارانه لیبرالیستی محسوب می شود، لذا با خلق داعش و فتنه های شیطانی دیگر، طرح جنگ مذهبی و قومی بین مسلمانان راه انداختند تا خطر را به خود جامعه اسلامی برگردانند، غافل از اینکه تقدیر الهی چیز دیگری رقم زده است، مقاومت اسلامی با مدیریت رهبری الهی، در دل همین خطر تقویت و بالنده شد و امروز به قدرت فزاینده ای تبدیل شده است.
✍️ #سلطانپور
ادامه دارد👇
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴2 #خبر_خوب از دولت برای مردم
🔴بیمه رایگان درمانی برای ۳ دهک پایین
🔹مدیرعامل بیمه سلامت: سه دهک پایین درآمدی میتوانند بهصورت رایگان بیمه شوند و باقی افراد باید حق بیمه خود را که مبلغ اندکی است پرداخت کنند.
🔹افرادی که بیمه ندارند میتوانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان یا سامانه خدمات غیرحضوری شهروندی برای بیمه ثبتنام کنند.
🔴بیمه درمانی ۵.۴ میلیون نفر از فردا فعال میشود
🔹مدیرکل بیمهگری و درآمد سازمان بیمه سلامت: وزارت کار لیست ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را برای دریافت خدمات بیمه درمانی به سازمان بیمه سلامت ارسال کرده است.
🔹افراد دیگری هم که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند، با مراجعه به سایت «شهروندی بیمه سلامت» میتوانند نسبت به درخواست پوشش بیمهای خود اقدام کنند.
🔹اگر براساس استعلام از وزارت رفاه، افراد جزو ۳ دهک پایین جامعه باشند، بیمه سلامت آنها رایگان است.
✍ #روانبخش
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی
🔹یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
✍ #محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
💢 ناگفتههای قصه گندم و ارز ۴۲۰۰ تومانی 🔹یادداشت روز کیهان: https://kayhan.ir/ ✍ #محمد_ایمانی
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۱
۱- اخبار و گزارشهای مربوط به ماجرای ارز 4200 تومانی و تبعات آن بر اقتصاد، از فروردین 1397، همواره محل بحث رسانهها و کارشناسان بوده است. این موضوع ظرف هفتههای اخیر، به واسطه گرانشدن قیمت گندم و روغن مجددا تبدیل به بحث روز شد. هر چند که بانیان آن سوءتصمیم بزرگ، با حذف اصل داستان، ژست نگرانی برای معیشت مردم گرفتهاند و ماجرا را به شکلی تقطیع و تحریف میکنند که بتوانند از دولت فعلی، انتقام بگیرند.
این جماعتِ تُهی از صداقت، شرافت و مسئولیتپذیری، در روزهای اخیر سعی کردهاند با کشیدن شکل مار، عوامفریبی کنند و دولت را که میراثدار سوء مدیریتهای فاحش آنهاست، ضعیف و ناکارآمد بازنمایی کنند؛ و حال آنکه دولت، کارهای بزرگی در زمینه مهار مرگ و میرهای کرونایی روزانه بیش از 700 نفر، افزایش 30 درصدی صادرات نفت و 40 درصدی صادرات غیرنفتی، تامین بخش مهمی از کسری بودجه 450 هزار میلیاردی، تسویه بالغ بر 50 هزار میلیارد تومانی بدهی دولت سابق، کاهش نرخ تورم سالانه از 60 درصد به 43 درصد، حذف صفهای کیلومتری واکسن و دارو و مرغ و... انجام داده است.
۲- داستان را باید از فروردین سال ۹۷ تعقیب کرد. پس از تصمیم دولت آقای روحانی مبنی بر اعلام قیمت 4200 تومان برای دلار، روزنامههای سازندگی (ارگان حزب کارگزاران) و اعتماد، عناوین اول خود را به این عبارتها اختصاص دادند: «بازگشت جهانگیری؛ معاون اول رئیسجمهور به ستاد فرماندهی اقتصاد کشور بازگشته است»؛ و «بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش میدهد».
روزنامه حزب کارگزاران، آن روز در طرح تمام قد صفحه اول خود، معاون اول روحانی را به شکل «سوپرمن» کشیده بود که در حال پایین آوردن قیمت دلار است. اما همان روزنامه، حدود چهار سال بعد (29 دی ماه 1400) از قول آقای مرعشی دبیرکل کارگزاران، تیتر «استخوان در گلو» را برای وضعیت دولت جدید انتخاب کرد.
روزنامه اعتماد هم ۲۲ آبان، تحلیل مشابهی را به قلم یکی از محکومان پرونده «جعل نظرسنجی و فروش اطلاعات به بیگانگان» منتشر کرد و تیتر زد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت». همان فرد، یک هفته بعد (30 آذر 1400)، با وقاحت بیشتری که نشان میداد مدعیان اعتدال و اصلاحات، دولت جدید را گرفتار چه چالش پیچیدهای کردهاند، در توئیتر نوشت: «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟»!
اینها وابسته به همان طیفی هستند که برخی اعضای نشاندار آن، صراحتا گفتند اقتصاد کشور را مینگذاری کردهاند و هدف شان رساندن کشور به «نقطه جوش» بوده است!
۳- نقطه پایان نهادن بر تصمیم ویرانگری که در دولت قبل اتخاذ شد، یک ضرورت است. آن تصمیم، قیمت گذاری 4200 تومانی، و واگذاری ناهوشمندانه ارز، از جمله برای واردات کالاها بود. اتفاقی که رخ داد، این بود که دولت وقت، ابتدا خزانه را جارو کرد و 60 میلیارد دلار از ذخائر کمیاب ارزی را در شرایط جنگ اقتصادی بر باد داد. سپس، از سال 1399، به نقطهای رسید که تمام بودجه ارزی اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی را هزینه کرد و هنگامی که کم آورد، بدون سر و صدا سراغ حذف تدریجی ارز واردات رفت. بنابراین، گرانی گسترده بسیاری از کالاها از همان سال 99 آغاز و در سال 1400 تداوم پیدا کرد.
۴- وقتی دولت رئیسی در اواسط مرداد 1400 روی کار آمد، تمام ارز اختصاص یافته برای واردات کالاهای اساسی، در همان چهار ماه اول سال (چهار ماه آخر دولت روحانی) پیشخور شده بود! بر اساس پاسخ روحانی به نامه نوبخت، خزانه در ماه پایانی آن دولت، خالی بود و حتی برخی وزرا و معاونین در جلسه با آقای رئیسی -که هنوز دولتش تشکیل
نشده بود- اعلام میکردند دولت قادر به پرداخت حقوق کارکنان در شهریور 1400 نیست.
سید ابراهیم رئیسی، دولت را نه با خزانه خالی، بلکه با کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی ۱۵۰۰ میلیاردی تحویل گرفت. صادرات نفت هم به 400 تا 500 هزار بشکه کاهش یافته و درآمد نفتی شدیدا افول کرده بود که با اهتمام دولت، به 1/5 میلیون بشکه افزایش یافت. در واقع، دولت رئیسی از زیر صفر شروع کرد و نه از صفر.
💢ادامه دارد💢
✍ #محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
💢 ناگفتههای قصه گندم و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۱ ۱- اخبار و گزارشهای مربوط به ماجرای ارز 4200 تومانی و
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۲
۵- تصمیم سازیهای غیر کارشناسی و نمایشی دولت مدعی تدبیر، مانند پایین نگه داشتن غیر واقعی قیمت بنزین و سپس سه برابر کردن آن، و یا اختصاص ارز 4200 تومانی و سپس حذف بیسر و صدای آن، اقدامات نمایشی پر تناقضی است که بیشتر، برای کتمان کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم انجام شد و آثار آن تا سالها باقی خواهد ماند.
یکی از سوء تدبیرها که اکنون آثار خود را نشان میدهد، ترجیح واردات گندم و اختصاص ارز برای آن، به جای خرید از کشاورزان به قیمت مناسب و حمایت از تداوم خودکفایی است. یارانهای که میشد صرف حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان ایرانی شود، به جیب تولیدکنندگان خارجی و واردکنندگان رفت؛ و حالا که دنیا با بحران کمبود گندم و مواد غذایی مواجه شده، ما هم باید گرفتار این مسئله باشیم.
۶- نهاد دولت، هم پارسال و هم امسال از سوی مجلس، مکلف به اصلاح ابعاد و پیامدهای سوء تدبیر سال 97 بوده است؛ هر چند که دولت دوازدهم، حاضر به جبران و اصلاح سوء تدبیر خود نشد.
یکی از ابعاد ماجرای واردات با ارز 400 تومانی، پایین بودن محسوس قیمت بسیاری از اقلام، در مقایسه با کشورهای همسایه است که موجب رواج قاچاق شده است. این، دو سر ضرر برای کشور است. کشوری که دارای مضیقههای درآمدی ارزی است، با زحمت فراوان، برای واردات و تامین کالاهای اساسی ارز اختصاص میدهد، اما محصولات تامین شده، سر از کشورهای دیگر در میآورد و ضمنا، نیاز داخلی را متاثر میکند.
چالش دیگری که ضرورت اصلاح روند را دو چندان کرده، تبعات جهانی جنگ میان روسیه و اوکراین است، دو کشوری که قبل از وقوع جنگ، مجموعا یک سوم (30 درصد) گندم، 75 درصد از صادرات دانههای روغنی و 20 درصد ذرت مورد نیاز کشورهای دنیا را تامین می کردند. توقف بخش مهمی از این صادرات، موجب تورم جهانی کم سابقه شده و دامنه آن، در قالب گرانی و کمیابی کالا به کشورهای اروپایی هم رسیده است. در همین شرایط، نرخ تورم در ترکیه، به رقم بیسابقه 70 درصد افزایش یافته است. در چنین وضعیتی، طبیعی است که قاچاق از ایران شدت یابد.
۷- نقطه پایان نهادن بر تصمیم اقتصادی خسارتباری که چهار سال قبل اتخاذ شد، یک ضرورت است. این،به یک جراحی اورژانسی و اجباری شبیهتر است، تا جراحی از موضع اختیار و سر فرصت. فرصت، همان سه سالی بود که در دولت قبل سوزانده شد. اما در عین حال، از این ضرورت و اجبار، نباید جراحی به هر قیمت و به هر روش را استنباط کرد؛ چنانکه لیبرالهای مدعی تعدیل اقتصادی به فاصله سه دهه، در دولتهایهاشمی و روحانی انجام دادند و رکوردهای تورمی را سر سفره مردم آوردند. عوارض هر جراحی، باید پیشبینی و مهار شود.
در موضوع اخیر، آنچه متاسفانه در 12- 13 سال اخیر مغفول مانده، توزیع هوشمندانه یارانهای است که باید برای دهکهای پایین اختصاص یابد. در دولت نهم و دهم، موضوع هدفمندسازی یارانهها به درستی در دستور کار قرار گرفت، اما متاسفانه از همان زمان تا امروز، یارانهها به شکل مساوی و غیر هدفمند پرداخت شده، و بیش از مردم مستضعف، به دست طبقات برخوردار و پر مصرف و یا رانتخواران رسیده است. این ماجرا، در موارد بسیاری درباره یارانه اختصاصی به مصرف کنندگان و تولید کنندگان رخ داد.
💢ادامه دارد💢
✍ #محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
💢 ناگفتههای قصه گندم و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۲ ۵- تصمیم سازیهای غیر کارشناسی و نمایشی دولت مدعی تدبی
💢 ناگفتههای قصه گندم
و ارز ۴۲۰۰ تومانی - ۳
۸- علت را باید در فقدان سامانهها و ساز و کارهای شفافیت آفرین در عرصههایی مثل شناسایی دقیق «دهکهای درآمدی و میزان برخورداری»، «تولید و تجارت و صادرات و واردات» و همچنین «سرنوشت تسهیلات و یارانههای کلان اختصاص یافته» جست و جو کرد. شرط نزدیک شدن به عدالت، صرفا عادلانه کردن یارانه پرداختی به مصرف کنندگان و طبقات پایین نیست -که در جای خود، ضرورت دارد- بلکه از آن مهم تر، سرنوشت منابع کلان ارزی و تسهیلات ریالی اختصاص یافته به نام حمایت از تولید و صادرات، و یا واردات کالاست. و در کنار آن، مطالبهگری و مواخذه مدیران دولتی و مسئولان بانکی که اهتمامی به سرنوشت تسهیلات کلان واگذار شده نداشتهاند.
۹- ما مجبور نیستیم بین دو رویکرد غلط، یکی را انتخاب کنیم. هم باید قاطعانه، با واگذاری غیرهدفمند و ناهوشمندانه ارز دولتی و انواع یارانهها که جیب رانت خواران را در ازای تحمیل فشار به مردم پر میکند، مخالفت کرد و نقطه پایان بر آن گذاشت؛ و هم از نتیجه گیری غلط و مغالطه بعدی، مبنی بر اینکه «چاره کار، حذف بدون جبران یارانهها و ارز اختصاصی برای واردات کالاهای اساسی است»، اجتناب کرد. این مغالطه هم، نوعا از سوی لیبرالهای اقتصادی دوآتشه عنوان میشود، و حال آنکه حتی در غرب هم، دولتهای لیبرال مجبور شدند به دولت رفاهی میل کنند و برخی از حمایتها را در نظام تامین اجتماعی احیا کنند. (هر چند که به دلیل انحراف بنیادین آن نظامهای سیاسی- اقتصادی، موجب رفع بیعدالتی و شکاف طبقاتی نشد).
۱۰- فهرست طولانی بیتدبیری و سوء تدبیرهای دولت گذشته، چیزی از مسئولیت دولت مستقر نمیکاهد. اولا رفتار دولتمردان، باید در قالب یک کل به هم پیوسته باشد و پازل راهبرد کلان دولت را تکمیل کند. ثانیا بدون روشنگری و تبیین لازم، و در شرایط بمباران رسانهای سنگین از سوی جریان تحریف، نمیتوان مردم را به عنوان پیشران اصلاحات ضروری اقتصادی بسیج و همراه کرد. ثالثا، باید به موازات اصلاحات، و پیش از آن، تدابیر لازم برای جبران فشارها به مردم، اجرا شود. از طرف دیگر، در کنار اصلاح روندهای اقتصادی، نباید از مبارزه قاطع و هوشمندانه و بیامان با مفسدان اقتصادی و سیاسی که در هم تابیده شدهاند، غفلت کرد. غدههای چرکین اقتصادی که در قالب محرومیت معیشتی و فشار اقتصادی بر طبقات پایین خودنمایی کرده، غالبا در اثر مماشات با مفسدان و سود جویان و زالو صفتان پدید میآید.
از دو حال خارج نیست. یا باید بر مردم سخت گرفت، یا بر رانت جویان و مفسدان و اخلالگران. بیان امیر مومنان(ع) درباره سیره پیامبر اعظم (ص)، برای بازشناسی مسئولیت دوگانه مسئولان بسیار گویاست: «طَبِيبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ قَدْ أَحْكَمَ مَرَاهِمَهُ وَ أَحْمَى مَوَاسِمَهُ يَضَعُ ذَلِكَ حَيْثُ الْحَاجَهًْ إِلَيْهِ». پيامبر(ص) طبيبى سیّار براى درمان بيماران بود. مرهمهایی که برای تسکین و شفای دردها میگذاشت، محکم و استوار بود؛ اما به این بسنده نمیکرد و هر جا که نیاز به داغ نهادن بر زخم و عفونت بود، از گذاشتن داغهای سوزان بر موضع عفونت دریغ نمیکرد. باید در کنار اصلاح روندهای غلط اقتصادی که موجب رانت خواری و قاچاق و... میشود، ارتکاب جرائم بزرگ اقتصادی را برای مرتکبان، بسیار پر هزینه کرد.
✍ #محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
✅ کنگره ۴۰۰۰ شهید روحانی
♦️ تعهد سرخ، از حجره تا سنگر
🕟 زمان: خرداد ۱۴۰۱
🔰 مکان: شهر مقدس قم
#ارزشی