برزیل روند سوخترسانی به کشتیهای ایرانی را شروع کرد
اما در شرقِ دنیا سنگاپور نفتکش چینی را به اتهام دورزدن تحریمهای ایران توقیف کرده
اینقدر تنگه هرمز ظرفیتِ نفتی دارد که سنگاپور را هم به مانند اربابان انگلیسی خود مجبور به عقب نشینی کنیم!
#علی_قلهکی
۱۰ پله که با برجام طیکردیم - ۱
دولت روحانی تا چند هفته دیگر وارد هفتمین سال فعالیت خود میشود. حامیان و منتقدان اتفاق نظر دارند که آقای روحانی و دولت او، به جز مذاکرات منتهی به برجام، هیچ برنامه و ایده دیگری نداشته اند.
اکنون که این مسیر به بنبست خورده و خلاف تصورات اولیه از آب درآمده، چه باید کرد؟ باید در رودربایستی ماند و در این مدار بسته دور خود چرخید؟ یا اینکه به گزینهها و فرصتها برای رونق اقتصاد ملی تنوع بخشید؟
دولت و تیم آقای روحانی، بیش از حد اعتدال، به برجام و مذاکرات پیرامونی آن عادت کردهاند. اما مصلحت در این است که از این عادت فاصله بگیرند و رویه جدیدی در حوزه دیپلماسی و سیاستگذاری اقتصادی اتخاذ کنند. و گرنه، میشود حکایت دانشآموزی که فقط مختصات کشور افغانستان را بلد بود و اگر درباره پاکستان یا آرژانتین و برزیل از او میپرسیدند، میگفت فلان کشور همسایه افغانستان هست یا نیست؛ و اما افغانستان...!
نگاه تک بعدی به مدیریت، موجب سلب اراده، ناتوانی روحی و معطلی مدیریت اجرایی میشود و به تلنبار شدن مشکلات قابل حل میانجامد. بدعهدی و خباثت طرفهای غربی با همه زحمتها و مضیقههایش، فرصت بسیج ظرفیتهای مغفول است، مشروط بر اینکه از برخی عادتهای عقیم دست بشوییم و به جای نقطههای خیالی، به نقطههای واقعی دل ببندیم.
آقایان واعظی و ظریف و دیگران بارها اذعان کردهاند که هرگز پیشبینی نمیکردند آمریکا از توافق خارج شود. خود همین حرف، قصور و تقصیر بزرگی است، به ویژه اینکه صاحب نظران، بارها پیشبینی کرده بودند.
دولت با وجود نفی مذاکره جدید و دیوانگی توصیف کردن آن، عملا باب مذاکره را (ولو غیر مستقیم و با واسطه) باز نگه داشته و از همین کانال -از طریق کشورهایی مانند فرانسه- پیغام تهدید و تطمیع دریافت میکند.
شاید همین مشی است که موجب میشود عهدشکنی مانند ترامپ بگوید «آنچه میتوانم بگویم این است که ایران خواستار یک توافق است». به فاصله ده روز، مشاور رئیسجمهور فرانسه، پیام ماکرون را به تهران آورد؛ و معاون وزیر خارجه، پیغام آقای روحانی را به پاریس برد.
فرانسه مدعی میانجیگری است اما چند تناقض در این میان وجود دارد که موجب میشود عنوان «میانجیگری»، از معنا تهی شود. نخست اینکه ما در مرحله پسا مذاکره و پسا توافق قرار داریم و آمریکا با قلدرمآبی، به تعهد خود با ما - و حتی کشورهای دیگر- عمل نمیکند.
بنابراین وساطت برای مذاکره، مبنائا بیهوده و منتفی است. چرا که مذاکره مجدد با چنین دولتی به تصریح آقای روحانی، دیوانگی محسوب میشود.
نکته دوم، اعتبار میانجی نزد ترامپ است.ترامپ دیروز به بهانه یک درگیری اقتصادی با فرانسه، رفتار ماکرون را حماقت نامید و تعبیر اقدام احمقانه را علیه رئیسجمهور فرانسه به کار گرفت.
او نگاه محترمانه به همین واسطهای هم که خود تراشیده ندارد و اهانت روا میدارد. ترامپ، حداکثر به چشم نوچه به دلال فرانسوی مینگرد که باید خواستههای آمریکا را دیکته کند.
♦️ادامه دارد
#محمد_ایمانی
۱۰ پله که با برجام طیکردیم- ۲
موضوع سوم، اعتبار میانجی نزد ماست. فرانسه در مذاکرات برجام به عنوان پلیس بد (حتی سختگیرتر از آمریکا) عمل کرد و در عین حال چند قرارداد پرسود با ایران نصیبش شد. اما نتیجه چه بود؟ آنها قراردادهای توتال و پژو و ایرباس را زیر پا گذاشتند، بیآنکه خسارتی بپردازند.
فرانسویها در عهدشکنی اقتصادی، سابقه دارند و در برجام هم پیمانشکنی کردند. بنابراین، غیر قابل اعتماد و خود، طرف دعوای ما هستند. ضمن اینکه دولت آمریکا اساسا در پی تفاهم و تعامل نیست؛ بلکه میخواهد مطالبات جدیدی را دیکته کند.
پذیرش وساطت فرانسه یا قبیل آن، به معنای رسمیت بخشیدن به نقض برجام و عبور از آن است. بله اگر دولت ما تمام تعهدات برجامی خود را متوقف میکرد و آن گاه صرفا درباره زمان از سرگیری همزمان تعهدات طرفین مذاکره میکرد، این رفتار قابل فهم بود. اما مذاکره در شرایط انجام یکطرفه تعهدات آن هم درباره تعهدات جدید، سمّ مضاعف و خیانت به خود دولت است.
دولت امروز آمریکا، نماینده چهره بدون روتوش سیاست غرب است. مایک پمپئو اوایل اردیبهشت امسال در دانشگاه «ایاند ام» تگزاس اعتراف کرد «زمانی که رئیسCIA بودم، در سازمان دروغ میگفتیم و تقلب و دزدی هم میکردیم. این کارها یادآور افتخارات تجربه آمریکایی است».
او از یک تجربه تمدنی حرف میزند و نه یک اتفاق خاص. او با این عبارت، شجرهنامه تمدن غرب در نسبت با دیگران را بازگو میکند. همچنان که تعبیر او درباره دولت اوباما و رژیمهای انگلیس و فرانسه و آلمان صادق است.
برجام با اقتصاد ما چه کرد؟ قطعا قرار نبود به خام فروشی نفت وابستهتر و معتادتر شویم؛ بلکه باید تولید و صادرات غیر نفتی رونق میگرفت. اما روند شش سال گذشته -با صورت بندی معطلی و انتظار و حداکثر خام فروشی نفت- موجب تحلیل رفتن بنیه تولید و کارآفرینی در اقتصاد (و به تبع آن، کوچک شدن سفره مردم) شد.
طبق آمارهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، اقتصاد ایران در اوج تحریمها در سالهای 91 و 92، هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بود. اما طبق آمارهای جدید، همین رتبه ما در پی تحولات شش سال گذشته به رتبه 27 تنزل یافته است.
یقینا اقتصاد ما با وجود کاهش صادرات نفت میتواند، به رتبهای بهتر از رتبه شش هفت سال قبل ارتقا یابد، مشروط بر اینکه مطلقا از غرب ناامید شویم و به بسیج همهجانبه ظرفیتهای داخلی و منطقهای بپردازیم.
تدبیر برای برخی چالشهای مهم به ویژه گرانی مصنوعی، ارتباطی به برجام و مذاکره ندارد. میدانیم که قیمتها با افزایش نرخ دلار تا 18 هزار تومان و بیشتر، بالا رفت و بعضا تورم بالای 100 درصد را در حوزه خودرو و مسکن و اجاره بها و سکه و طلا و... تجربه کردیم.
اما اکنون با وجود کاهش 6 هزار تومانی نرخ دلار -که اتفاقا در دوره نقض برجام از سوی دشمن و واکنش متقابل ما رخ داده- قیمتهای مصنوعی، همان بالا متوقف شده و کاهش نمییابد.
نه آن چهار برابر شدن (افزایش 400درصدی) نرخ دلار، طبیعی بود و نه این ماندگاری گرانی با وجود کاهش 35 درصدی نرخ ارز. ما در اینجا نه با «تنظیم بازار»، بلکه روند «ضد تنظیم» و در واقع دستکاری و اخلالگری رو به رو هستیم.
وزارتخانهها و سازمانهای اقتصادی دولت نمیتوانند بگویند نباید دخالت کرد تا بازار خود به خود تنظیم شود. چرا که بازار در معرض دستکاری است؛ چه از سوی عناصر سودجو و چه از جانب تروریستهای اقتصادی با انگیزههای سیاسی و امنیتی.
اقتصاد و معیشت مردم در معرض دست درازی است و دولتمردان نمیتوانند در مقابل، تماشاچی باشند، گرانیها را توجیه کنند و یا حداکثر بگویند «مردم نخرند تا ارزان شود».
مسئولیت مهم و بر زمین مانده دولت در آستانه هفتمین سال فعالیت، در همین حوزه است و نه در حوزه مذاکره با اروپا و آمریکا که به حد اشباع و انسداد رسیده است.
#محمد_ایمانی
🔴 لاشخور بازی ممنوع....
قطعاً میتوان به #صداوسیما بخاطر عدم پخش مسابقه فینال رقابتهای #والیبال قهرمانی جوانان جهان مابین ایران و ایتالیا، ایراد گرفت اما اینکه بدون پرس و جو و اطلاع از دلیلِ آن، سریعاً عدهای شروع کردهاند به کوبیدنِ #شبکه۳ و مدیر این شبکه، بیشتر بوی انتقام گیریِ سیاسی میدهد تا دغدغه مندی و مطالبهگری !!
➕ از قرار معلوم طبق اظهارات معاون وزیر ورزش، دلیل این موضوع مخالفتِ شرکت پخش کنندهی مسابقات با عقد قرارداد با ایران، بخاطر قضیهی تحریمها و همچنین عدم کیفیت مناسبِ تصاویر، بمنظورِ پخش اینترنتی بوده است!
#مهدی_قاسم_زاده
✔️چرا رهبری، پاسخ به فساد مسئولین را مسکوت گذاشتند؟!
⭕️درباره پاسخ کوتاه رهبری به جوان گلایهمند از فساد مسئولین
🔹چند روز قبل رهبر معظم انقلاب به گلایه یک جوان درباره فساد مسئولان پاسخ دادند. رهبری در جواب نامه جوانی که از فساد مسئولان گلایه کرده بود نوشتند:"جوان عزیز؛ چشم به راهیم که شما فرزندان تازه نفس اسلام و قرآن، خودساخته و کامل شده، از راه برسید و بارهای کشور را بر دوش بگیرید. تلاش و مجاهدت و توکل به خدا شرطهای لازماند."
👈درباره همین چند خط پاسخ کوتاه، نکات ذیل را بخوانید:
1️⃣ می شود یک نگاه معمولی به این نامه داشت. یعنی این نامه در واقع چون پرسش بخش زیادی از جوانان دلسوز کشور برای آینده نظام و منتقد فساد برخی مسئولین است، رهبری به این نامه پاسخ دادهاند و با همین منطق نیز انتشار عمومی پیدا کرده است.
2️⃣ اما متن و پیام درونی نامه بسیار قابل تامل است. این نامه به ظاهر کوتاه، شباهتی به یک دلجویی و یا اصرار به نگران نبودن از فساد مسئولین یا حتی بالعکس تذکر عمومی و همیشگی رهبری مبنی بر اینکه همه مسئولین را نباید فاسد دانست، نیست؛ بلکه در متن پاسخگویی، یک انتظار و چشم به راهی غریبانه وجود دارد.
3️⃣ طی چند سال اخیر، رهبری برای تحول گرایی، کارآمدسازی و سالمسازی مدیریت کلان نظام هم در تبلیغ و تبیین گفتمان جوانگرایی و طهارت اقتصادی مدیریت کشور پیشقدم بودند و هم در عمل با آوردن امثال رئیسی، فتاح، سرلشکر باقری، موسوی، سلامی، انتصاب چهره های انقلابی در مجمع تشخیص، جوانگرایی در نهادهای مذهبی، نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه و... پیشگام بودند. با این وجود آیا عموم جوانان کشور اینقدر فعال و پیشگام بودند؟! یک مثال واضح تر، اینک چندین ماه از صدور بیانیه تاریخی و انصافا کم نظیر رهبری موسوم به گام دوم گذشته است. این بیانیه اصرار دارد که باید جوانان هر چه زودتر نقش خود را برای تحقق گام دوم بیابند و مشغول عملیات شوند. اما واقعا چه میزان در اینباره انتظارات برآورده شده است؟ در اینجا آن چشم انتظاری مظلومانه در جواب نامه آن جوان گلایه مند از فساد مسئولین بیشتر خود را نشان می دهد.
4️⃣ حال برگردیم و یک سوال چالشی را مطرح کنیم، چرا رهبری پاسخ به فساد برخی مسئولین را در جواب آن نامه مسکوت گذاشتند؟! اولا رهبی نه تنها مساله فساد مسئولین را مسکوت نگذاشته اند، بلکه راه حل جامع تر و دقیق تر مبارزه با فساد برخی مسئولین یعنی طریقه سالم سازی ماندگار کشور را یادآوری کردند. دوما واقعیت آن است که رهبری برای برطرف کردن این معضل از دولت هاشمی تا الان جنگیدند، فریاد زدند و خون دل خوردند و اینک نیز بهترین گزینه را برای ریاست قوه قضاییه انتخاب کردند. سوما، راه حل بزرگتر سالم سازی کشور، زیربار مسئولیت رفتن جوانان در عرصههای مختلف مدیریتی و حل چالشهای کشور است. زیرا فساد برخی مسئولین در برابر تحقق این گام بزرگ تقریبا هیچ محسوب میشود.
5️⃣ شاید برخی جوانان عادت کردند که به اینجای کار که برسیم، بیان کنند که راه و مسیر خدمت و مدیرشدن برای آنها در کشور باز نیست. این مساله نیز پاسخ های فراوانی دارد، اولا خیلی از جوانان موفق در عرصههای مدیریتی و غیرمدیریتی در کشور، صاحب رانت و ژن برتر نبودند، دوما مگر کمک به سالمسازی کشور فقط مدیر شدن است؟ خیلی از عرصههای دیگر است که کمکهای فراوانی به سالم سازی کشور و حتی به تسریع حذف و یا کناررفتن طبیعی مدیران فاسد میانجامد. سوما وقتی خودساخته، پرتلاش، اهل مجاهدت و توکل برخدا باشیم، بر اساس سنت الهی مسیر برای خدمت به انقلاب و کشور باز و هموار خواهد شد.
🔴 پی نوشت: شاید برخی جوانان حزب الهی و ارزشی بگویند، که آنها در این سالها در راه جوان سازی و سالم سازی کشور اهل مطالبه و مبارزه فراوان بودند و تکلیف خود را نیز انجام دادند. این مقدار نیز همه راه و تکلیف نیست. شرط واقعی پس از مطالبه گری، و یا دقیقتر در کنار فریاد عدالتحواهی، زیر بار مشکلات کشور رفتن به صورت عملی است. یعنی همان جوان عدالتخواه در کنار فریاد زدن، نقش عملیاتی خود را در حل یکی از معضلات و مشکلات علمی، اجتماعی، فرهنگی و یا سیاسی کشور از هم اکنون تعریف و اقدام عملی کند.
♦️♦️توضیح اضافی: انقلاب در شرایط فعلی به فرزندان تازه نفس اسلام و قرآن، خودساخته و کامل شده نیاز دارد و یا به تعبیر دیگر کار انقلاب از این پس با انسانهای از این جنس و با شرط تلاش و مجاهدت و توکل به خدا جلو خواهد رفت.
#مهدی_جهانتیغی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️غربیها چگونه با شستشوی مغزی برخی افراد را وادار به خودتحقیری میکنند!؟
📹استاد رحیمپور ازغدی: فکر کردید به غارت کشورتون راضی میشن؟ کاری میکنن خودتون بگید ما و اجدادمان همگی خر بودیم...
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ایران چگونه ترامپ را تحقیر می کند؟
📍ایرانی ها ترامپ را به خوبی میشناسند، به شکلی عمل میکنند که با سرعت و کمترین خسارت در مقابل طرح های وی به پیروزی برسند
➕به روایت کارشناس سیاسی و استاد دانشگاه بغداد
✅آنچه درباره ی ما می گویند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ان ربک لب الاستخر!
🔹سعید قاسمی: یه خدا تو داری، یه خدا من دارم، خدای من لب استخر خفت میکنه، اونم استخر کی؟ استخر فرح! یا اباالفضل، خواص انقلاب! استخر فرح!