طنز و تامل
یارو نشسته بوده پشت بنز آخرین سیستم، داشته صد و هشتاد تا تو اتوبان میرفته،
یهو میبینه یک موتور گازی ازش جلو زد!
خیلی شاکی میشه، پا رو میگذاره رو گاز، با سرعت دویست از بغل موتوره رد میشه.
یک مدت واسه خودش خوش و خرم میره، یهو میبینه متور گازیه غیییییژ ازش جلو زد!
دیگه پاک قاطی می کنه با دویست و چهل تا از موتوره جلو میزنه.
همینجور داشته با آخرین سرعت میرفته، یهو میبینه، موتور گازیه مثل تیر از بغلش رد شد!!
طرف کم میاره، میزنه کنار به موتوریه هم علامت میده . خلاصه دوتایی وامیستن کنار اتوبان. یارو پیاده میشه میره جلوی موتوریه، میگه: آقا ! من مخلصتم، فقط بگو چطور با این موتور گازی روی ما رو کم کردی؟!
موتوریه با رنگ پریده نفس زنان میگه :
داداش… خدا پدرت رو بیامرزه وایستادی!…کش شلوارم گیر کرده به آیینه بغلت
نتیجه اخلاقی:
اگه می بینید بعضی ها در کمال بی استعدادی پیشرفت های قابل ملاحظه ای دارند
ببینید کش شلوارشان به کدام مسئولی گیر کرده?
http://eitaa.com/joinchat/1264386052C42a3f9bca9
🔴 دخیلک یا ایران!
🔰در شرایطی که مناقشه ریاض و ابوظبی در عدن ( یمن) وارد فاز آشکار شده است، رسانه های منطقه ای و فرامنطقه ای از تمایل بن زاید و بن سلمان برای عادی سازی روابط خود با جمهوری اسلامی ایران خبر می دهند. بدون شک فاکتورها و مولفه های متعددی در تحقق این موضوع موثر بوده که از جمله آنها می توان به شکست سنگین ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی در یمن، ناتوانی لابی سعودی در کنگره آمریکا و کاخ سفید در جلب حمایت حداکثری و مطلق ترامپ از ریاض( خصوصا پس از ماجرای قتل قاشقچی)، شکنندگی شرایط سیاسی نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی و از همه مهم تر، افزایش قدرت و ابتکار عمل محور مقاومت در منطقه اشاره کرد. از سوی دیگر، نشانه ها و شواهد موجود نشان می دهد که دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان به سوی “عبور نسبی از دیپلماسی اروپایی” و “گذار به سوی دیپلماسی منطقه ای” گام بر می دارد.کلیت این گذار امری مبارک است اما در عین حال نباید از خطوط قرمز و حتی ظرافتهای بازی دیپلماتیک در فضای منطقه غرب آسیا نیز غافل شد. در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت:
1️⃣ آنچه امروز ابوظبی و ریاض را نسبت به تغییر رفتار و حتی در مواردی کتمان سازی و حذف مقطعی استراتژی های مخرب خود در قبال کشورمان مجاب ساخته،پشیمانی و ندامت این کشورها نسبت به رفتارهای ضد ایرانی آنها نبوده است! در ماورای این تغییر رفتار، برخی اهداف کوتاه مدت و میان مدت و برخی محاسبات ریزبینانه و متعاقبا، برخی انتظارات به چشم می خورد که باید به خوبی مورد رصد و تحلیل دستگاه دیپلماسی ما قرار گیرد. بنابراین اگر ذره ای تصور کنیم که تغییر رفتار شیخ نشینهای منطقه نسبت به ایران یک” کنش مشتاقانه ” از سوی آنهاست، سخت در اشتباه خواهیم بود! این تغییر رفتار نوعی “واکنش اجباری” نسبت به تحولاتی است که در منطقه و نظام بین الملل رخ می دهد .تحولاتی که مطلوب عربستان و همپیمانان آن نیست.
2️⃣ ترسیم مختصات نقطه ای که امروز ریاض و ابوظبی در آن قرار گرفته اند،چندان دشوار نیست. آنها انتظار داشتند پس از انهدام پهپاد جاسوسی آمریکا توسط جمهوری اسلامی ایران، دونالد ترامپ فورا آتش جنگ علیه ایران را در منطقه شعله ور سازد. با این حال استراتژیستهای ارشد نظامی در واشنگتن به این نتیجه رسیدند که شعله ور شدن آتش هر جنگی علیه ایران، عواقب و تبعات بسیار سختی برای ساکنان کاخ سفید و به طور کلی حکومت آمریکا خواهد داشت.نکته جالب توجه اینکه پس از این حادثه، برخی از تحلیلگران آمریکایی ضمن پرده برداری از بهت و استیصال امارات و عربستان، خلط و همسان سازی دکترین بوش پسر و دونالد ترامپ در حوزه سیاست خارجی را اصلی ترین خطای راهبردی این دو دانستند، در حالی که احتمالا اگر بوش پسر نیز در راس معادلات سیاسی و اجرایی واشنگتن حضور داشت، همان تصمیم دونالد ترامپ ( مبنی بر عدم مواجهه نظامی با ایران ) را در قبال ماجرای سرنگونی پهپاد اتخاذ می کرد.
3️⃣ تعیین و تنظیم روکرد جمهوری اسلامی ایران در برابر هرگونه چرخش گفتاری، رفتاری و راهبردی عربستان و امارات، مستلزم چینش ثوابت و متغیرات زیادی در کنار یکدیگر خواهد بود که مهم ترین آنها، رصد سقف ( ظرفیت) و میزان واقعی تغییر پذیری این دو بازیگر منطقه ای است. همچنین در این محاسبه راهبردی، باید «گذشته»،«حال» و « آینده » سعودی ها و اماراتی ها را نیز به صورت کامل در نظر گرفت. هرگونه واکنش جمهوری اسلامی ایران نسبت به استیصال و شکست سیاست های منطقه ای امارات و عربستان، باید بر مبنای رصد هوشمندانه و ترسیم همه احتمالات در آینده (در قالب آینده پژوهی ) باشد. در این صورت، نه تنها شاخ و شانه کشیدن های پوشالی و تو خالی سعودی ها و اماراتی ها و نه در آن سو، فریادهای «دخیلک یا ایران» آنها ما را از مسیر موثر و منطقی خود ذره ای دور نخواهد کرد.
✍🏻 #حنیف_غفاری در #سرمقاله #رسالت نوشت
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 8️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔰 در هشتمین شماره از سلسله پیامهای «ایران و خباثت انگلیس»، مناسب دیدیم به جهت نزدیکی به سالگرد کودتای ننگین 28 مرداد 1332، این کودتا و زمینههای خارجی آن را بازخوانی نماییم.
🔻 دولت انگلستان از همان ابتدا با ادامهی زمامداریِ دکتر محمد مصدق مخالف بود؛ زیرا ملی شدن صنعت نفت در ایران، منافع آن دولت را از دستش خارج کرده بود و بیم آن میرفت که اقدام ایران، الگویی برای کشورهای نفتخیز خاورمیانه شود. به همین دلیل، انگلیس ساقط کردن دولت مصدق را لازم میدانست. اما یکی از موانع اصلی بر سر این راه، عدم همسویی آمریکاییها ـ به عنوان قدرتی نوظهور در نظام بینالملل ـ در این فقره بود و میبایست دولت بریتانیا آنها را متقاعد میکرد تا بتواند این سرنگونی را به نحو احسن انجام دهد.
🔹 تا زمانی که دموکراتها در آمریکا بر سر کار بودند، دولت بریتانیا موفق نشد نظر خود را مبنی بر مشارکت دادن آمریکاییها در سقوط مصدق بقبولاند؛ اما با پیروزی محافظهکاران در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۱۹۵۲م، انگلیس موفق شد ژنرال آیزنهاور، رئیسجمهور جدید را متقاعد سازد که حل مسأله نفت در دوره مصدق، به صورتی که منافع آنها را تأمین کند، امکانپذیر نخواهد بود؛ بدین نحو که در جریان کنفرانس واشنگتن، پس از اینکه دولت ایران آخرین پیشنهاد مشترک انگلستان و آمریکا را رد کرد، وزیر خارجه انگلستان موفق شد نظر دولت جدید آمریکا را نسبت به مصدق تغییر داده، ادامه زمامداری او را به زیان جهان غرب قلمداد کند و سرانجام زمینه را برای اجرای «طرح آژاکس» آماده سازد؛ طرحی که از چند هفته پیش، بین نمایندگان اینتلیجنس سرویس و سیا، تحت بررسی و مطالعه بود و علیرغم شکست اولیه، در نهایتِ امرْ قرین موفقیت گردید و موجب سقوط دولت دکتر مصدق شد.
💢 دست داشتن بریتانیا و ایالات متحده در سرنگونیِ حکومت قانونیِ محمد مصدق، به حدی غیرقابل انکار است که امروزه و پس از گذشت سالیان دراز از آن روزها، حتی مقامات ارشدِ سیاسی ایالات متحده نیز به این موضوع اذعان میکنند؛ به عنوان نمونه، #وندی_شرمن، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا در زمان باراک #اوباما و نیز سرپرست هیأت مذاکرهکننده آمریکایی در جریان مذاکرات #برجام، چندی پیش در یادداشتی در پایگاه اینترنتی «فارن افرز» با عنوان «چگونه به #توافق_هستهای ایران دست یافتیم؟»، با اشاره به عوامل مختلف تشدیدکنندهی تنشها میان ایران و ایالات متحده، نوشت:
«در سال 1953م، آمریکا و بریتانیا، کودتایی را علیه نخستوزیرِ منتخب وقت ایران، سازمان دادند...»
✍🏻 #اندیشکده_برهان
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 حج و غفلت آکادمی ایرانی
🔸 حج ابراهیمی یکی از بزرگترین و عظیمترین رویدادهای بشری است. گردهمایی و تجمع مسلمانان از گوشه و کنار جوامع اسلامی از رنگها و نژادها و مذاهب مختلف، ویترینی جذاب از بزرگترین جامعه موحد بشری با فرهنگهای مختلف است.
🔹گردهمایی این تعداد از انسان با فرهنگها و آداب و رسوم مختلف آن را به یک پدیده انسانی قابلتأمل تبدیل کرده است؛ پدیدهای که نتایج و تاثیرهای مختلف فرهنگی و اجتماعی را به خود ضمیمه کرده و میتواند آن را به موضوعی جذاب برای مطالعات فرهنگی و انسانی تبدیل کند.
🔸نکتهای که در پیام حج امسال رهبر معظم انقلاب هم به آن اشاره شده: «تبادل دانستهها و داشتهها میان مردم کشورها و مناطق دور از هم و تعمیم آگاهیها و تجربهها و خبرگیری از وضع و حال یکدیگر و زدودن بدفهمیها و نزدیککردن دلها و انباشتن توانها برای مقابله با دشمنان مشترک، دستاورد حیاتی و بسیبزرگ حج است که با صدها گردهمایی مرسوم و معمول نمیتوان آن را بهدست آورد.»
🔺 سوگوارانه اما باید اعتراف کرد که این پدیده به اندازه اهمیت خود از سوی جوامع آکادمیک از جمله جامعه آکادمیک ایرانی، مهم تلقی نشده و نمیشود. گویی این پدیده تاریخی و بزرگ بشری که ایرانیان هم در خلق آن سهمی دارند، حداقلهای لازم را هم برای مطالعه آکادمیک دارا نیست.
🔺فارغ از تحلیلهای ایدئولوژیک، شاید خالی از لطف نباشد که مدعی شویم آکادمی ایرانی حتی از نظر استانداردهای تولید علم هم یک پدیده مهم فرهنگی و اجتماعی برای مطالعات علوم اجتماعی را به حاشیه رانده است.
💢 تلاش برای بیرونکشیدن علت غفلت آکادمی ایرانی در این زمینه میتواند باب ورود به حوزههای جدیدی از تولید علم باشد که نسبت بیشتری با مسائل این مرز و بوم دارد.
📝 #سرمقاله #صبح_نو
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴گرانی بنزین، مصرف واقعی را کاهش نخواهد داد
🔺به این نمودار دقت بفرمایید. قبل از سال ۱۳۸۶، مصرف بنزین در ایران سالانه ۵ تا ۶ میلیون لیتر در روز افزایش داشته است. پس از سال ۸۶ و آغاز استفاده از کارت سوخت، مصرف روزانه نسبت به سال ۸۵، هشت میلیون لیتر کاهش مییابد.
🔹از سال ۸۶ تا سال ۹۳، یعنی در دوره هشت ساله استفاده از کارت سوخت، مصرف روزانه از ۶۵ میلیون لیتر در روز به ۶۹.۵ میلیون لیتر میرسد، یعنی در هشت سال، کل افزایش مصرف بنزین ۳.۵ میلیون لیتر در روز بوده است.
🔺از سال ۹۴ که کارت سوخت حذف میشود، تا سال ۹۷، یعنی طی چهار سال، مصرف روزانه ۲۰ میلیون لیتر افزایش مییابد.
🔺گزارشهایی که در برخی مراکز دولتی تولید شده است، میگوید در سال ۹۷ روزانه ۲۰ میلیون لیتر قاچاق بنزین انجام شده است.
🔹معادله کاملا روشن است. قبل و بعد از وارد شدن کارت سوخت به فرآیند مصرف، بخشی از عددی که به عنوان مصرف ثبت میشد، در واقع قاچاق شده است. با آمدن کارت سوخت جلوی قاجاق گرفته شده و با حذف سوخت، قاچاق با قدرت بیشتری بازگشته است.
🔹مقصر افزایش بی رویه مصرف بنزین در کشور، مردم نیستند. مردم طی سالهای ۸۶ تا ۹۴ نشان داده اند که افزایش مصرفشان، طبیعی است. آنچه باعث سر به فلک کشیدن افزایش مصرف بنزین شده، حذف کارت سوخت توسط وزارت نفت دولت کنونی و بازکردن راه قاچاق است.
🔺حذف کارت سوخت فقط در سال ۹۷ خسارتی بالغ بر هفت هزار و سیصد میلیارد تومان به کشور وارد کرده است. آیا نباید عوامل این خسارت عظیم پاسخگو باشند؟ چرا باید این جماعت، در کمال وقاحت، طلبکاری کنند و افزایش مصرف را به گردن ارزانی بنزین بیندازند تا با افزایش قیمت، کسری بودجه خود را تامین کنند؟ کسری بودجهای که به راحتی از محل جلوگیری از فرار مالیاتی قابل تامین است.
🔹توجه کنیم که کشش قیمتی تقاضای مصرف واقعی بنزین، بسیار پایین است. یعنی مصرف واقعی که ناشی از یک نیاز واقعی است، با افزایش قیمت تغییر نخواهد کرد. آنچه اتفاق خواهد افتاد، افزایش سایر قیمتها به تبع افزایش هزینه حمل و نقل، و تحمیل یک موج تورمی جدید به مردم است.
💢راهبرد تحریم، فشار به مردم است. ما باید از همه ابزارهای خود برای مقابله با این فشار استفاده کنیم. افزایش قیمت بنزین، با راهبرد مقابله با تحریم در تضاد مطلق است.
✍🏻 #سیدیاسر_جبرائیلی
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴چرا کشمیر را ایران کوچک مینامند
🔹ارتباط میان ایران و منطقه کشمیر تا جایی است که کشمیر در شعر علامه «اقبال لاهوری» و دیگران «ایران صغیر» معرفی شده است و مردم این منطقه به ایرانیان علاقه خاصی دارند.
🔸«ایران صغیر» بودن کشمیر، علل و اسناد تاریخی نیز دارد. کشمیر دو بعد مهم از هویت خود را مدیون ایران است: نخست، دین و دوم، فرهنگ.
🔹حسین قلبی رضوی، از فعالان فرهنگی کشمیر به خبرنگار مشرقنیوز در شبهقاره میگوید: «ساداتی که از ایران به کشمیر رفتهاند، نزد شیعه و سنی به یک اندازه مورد احترام هستند. بسیاری از سنیهای اینجا هم از سادات هستند.
🔸فامیلیهای «کرمانی، سمنانی و گیلانی» و نظیر اینها در کشمیر زیاد داریم که اصالتاً ایرانی هستند. کل سادات کشمیر هم بلااستثنا ایرانی هستند. لذا از لحاظ دین و فرهنگ، کشمیر به «ایران صغیر» معروف شده است».
📝برگرفته از #وطن_امروز
➖➖➖➖➖
📡 به خیابان انقلاب بپیوندید:
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
7.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺ببینید| سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج: امروز ملت ایران تمام مولفههای اساسی قدرت را در اختیار دارند
__
♨️ همهچیز اینجا مهم است👇
🆔 @snn_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رئیس جمهور: در جریان روند کاهش تعهدات مذاکرات را ادامه میدهیم، ولی اگر در پایان ۶۰ روز دوم به نتیجه نرسیدیم، حتماً مرحله سوم را آغاز خواهیم کرد و پس از آن باز هم ۶۰ روز فرصت خواهیم داد.
@SajIRAN
مسئله اصلی الان این حرفهاست 👆
با خیال راحت دارن به خواسته رهبری و مردم پشت پا میزنند.
کشور داره نابود میشه زیر اقتدار این دولت
ماها کم کاریم که نتونستیم افکار عمومی رو هدایت کنیم که آقایان اینطوری مجددا به چالش نکشونند اقتدار کشور رو