🛑واکنش علیرضا زاکانی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری به تایید صلاحیت خود توسط شورای نگهبان
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سه مناظره زنده ۳ ساعته برای انتخابات ریاست جمهوری
🔸قاضی زاده هاشمی، عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری:
🔹 سه مناظره سه ساعته تلویزیونی برای نامزدهای ریاست جمهوری اختصاص داده شده است.
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
🔺تخمین تاثیر رد صلاحیت در مشارکت در بالاترین حالت حدود ۱۰% و در غالب نظرسنجیهای معتبر زیر ۵% است...
باید مراقب باشیم با بازنمایی رسانهای و بزرگ نمایی تاثیر، ابزاری برای تحت فشار گذاشتن شورای نگهبان در تایید کاندیداهای نالایق و ناکارامد فراهم نکنن؛ بررسی توانمندی کاندیداها وطیفه شوراست...
💬احمد دستاران
🔹مهمتر از مقاومت شورای نگهبان در برابر مصلحت سنجیهای کاذب سیاسی، مقاومت در برابر پدرخواندههای رسانهای است....
همانها که با سلطه بر افکار عمومی به ما میگویند چه چیزی مصلحت است و چه چیزی نیست!
💬سیدیاسر تقوی
🔸گروهی که به دنبال رویابافی در انتخابات و تحریم آن بود حالا مدعی مشارکت حداکثری شده است....
امر واضح: شورای نگهبان وظیفه حفظ سلایق سیاسی؛ تنوع و میزان مشارکت در انتخابات را ندارد..
💬مرتضی سیمیاری
➕سالها به جمهوری اسلامی بابت لاریجانی فحش میدادند؛ حالا که رد شده نگران جمهوریت نظام شده اند!!
💬نون میم
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
✍پاسخی به یک شبهه.
با اعلام لیست تایید صلاحیت های نامزدهاي شورای نگهبان شبهه ای مطرح شده است که چرا برخی از نامزدهها مانند جهانگیری در سال 96 تایید شده اند و در این دوره رد شده اند برخی مانند مهرعلیزاده در سال 94 برای مجلس شورای اسلامی ردصلاحیت شده اند و الان برای ریاست جمهوری تایید صلاحیت شده اند؟
🔹پاسخ مناسبی از سوی
، رئیس اداره اخبار مجلس داده شده که پاسخ مناسبی است👇👇👇
🔹اگرنظر #شورای_نگهبان نسبت به فردی در ۹۲و۹۶ تغییر کرده احتمالا بخاطر تغییر اعضای شوراست.
🔹اعضای شورای نگهبان نسبت به۹۲، ۷ تغییر و نسبت به۹۶ نیز ۵ تغییر دارد. بعضی دورهشان تمام شده [محسن اسماعیلی، سوادکوهی، ابراهیمیان، امیری و..] و ۴نفر هم فوت کردند [یزدی، مومن، رضوانی و شاهرودی]
✍ #روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
قطعاً اسناد و اطلاعات جدید مهمترین عامل در تغییر نظر اعضای شورای نگهبان است اما تغییر اعضا نیز در تغییر نگاه شورای نگهبان بیتأثیر نیست چون فهم افراد دربارهی موضوعات مطرح شده در قانون ممکن است متفاوت باشد.
شان قانون و مصلحت در تایید نامزدها -۱
✍ محمد ایمانی
🔹بررسی صلاحیت نامزد های انتخابات، دیشب در شورای نگهبان به پایان رسید و اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به وزارت کشور ابلاغ شد. این هفت، نفر از میان ۴۰ داوطلبی تایید شدند که به گفته سخنگوی شورا، مدارک لازم را طبق مصوبه ارائه کرده بودند.
♦️دوازده عضو شورا، که هر کدام رای منفرد و مستقل دارند، در بررسی صلاحیت ها، به مسئولیت قانونی خود عمل کرده اند؛ و خروجی تصمیم شورا، به عنوان برآیند رای اکثریت این دوازده عضو، از نظر قانونی کاملا محترم و معتبر است.
🔹این وجه حقوقی و قانونی ماجرا درباره بررسی صلاحیت نامزدهایی است که داوطلب رئیس جمهور شدن (به عنوان دومین مقام رسمی کشور) هستند. بنابراین نمی شود اعضای شورا را بازخواست کرد که چرا در احراز شرایط اصل 115 قانون اساسی درباره شرایط رئیس جمهور، "تنازل" و "تغافل" نکرده اند؟
♦️طبق این اصل، رئیس جمهور "بايد از ميان رجال مذهبي و سياسي که واجد شرايط زير باشند انتخاب گردد: ايراني الاصل، تابع ايران، مدير و مدبر، داراي حسن سابقه و امانت و تقوي، مومن و معتقد به مباني جمهوري اسلامي ايران و مذهب رسمي کشور".
🔹اگر به دیده دقت و امانت و انصاف بنگریم، احتمالا بسیاری از ما نیز، به شورای نگهبان درباره عدم احراز این شرایط در بسیاری از نامزدها حق بدهیم. اما ابعاد سیاسی ماجرا، قدری متنوع و متفاوت است.
♦️یک موضوع مهم، ضرورت اخذ رسمی قضاوت مردم، درباره مدیریت ائتلاف حاکم بر دولت است. مانند اتفاقی که در انتخابات سال 84 درباره دولت اصلاحات اتفاق افتاد و مردم در میدان انتخابات، جریان حاکم بر دولت را کنار زدند تا حرف و حدیث و بهانه ای باقی نماند.
🔹دولت ائتلافی "مدعی اصلاحات و اعتدال" که رئیس آن چهار سال قبل 23 میلیون رای کسب کرد، کشور را در مشکلات اقتصادی بی سابقه فرو برده و به همین دلیل، اکنون مقبولیتش طبق نظرسنجی ها دولتی، زیر شش- هفت درصد است.
♦️از منظر سیاسی، ترجیح آن است که همین قضاوت، رسما در انتخابات از مردم اخذ گردد و راه مظلوم نمایی در آینده نزدیک بسته شود؛ تا بانیان گرفتاری های موجود، چند صباح دیگر نتوانند بهانه جویی و عوام فریبی کنند.
💢ادامه در پست بعدی👇
شان قانون و مصلحت در تایید نامزدها -۲
🔹موضوع مهم تر، این است که تنوع هر چه بیشتر نامزدها، می تواند میزان مشارکت را افزایش دهد و این، مطلوب همیشگی نظام جمهوری اسلامی است. هر چه احساس "امکان انتخاب متنوع تر"، قوی تر باشد، مشارکت افزایش می یابد؛ ولو این که خیلی ها حتی نخواهند به فلان نامزد ها رای دهند.
♦️افزایش مشارکت عمومی، هم کشور را در برابر تهدید ها و فشار های دشمنان بیمه می کند و هم تحمل اجتماعی بیشتری را برای مهار و حل مشکلات فراهم می آورد. اینجاست که شاید پای عنوان "مصلحت"، فراتر از مسئولیت قانونی و محترم شورای نگهبان به میان بیاید.
🔹آیت الله رئیسی امروز در دیدار جمعی از جوانان دانشگاهی خبرداد: "از دیروز عصر که از نتایج تعیین صلاحیت ها مطلع شدم، تماس هایی گرفتم و در حال انجام رایزنی هایی هستم که صحنه انتخابات، رقابتیتر و مشارکتیتر شود". این البته برای او که خود نامزد انتخابات است، یک شرافت محسوب می شود
♦️از لحاظ وجه تاریخی موضوع، آقای حداد عادل رئیس مجلس هفتم، دوم خرداد ماه 84، پس از برررسی صلاحیت نامزد ها، نامه ای به محضر رهبر انقلاب تقدیم کرد که طی آن، ضمن تشکر از شورای نگهبان، درخواست دلالت شورا به "توسيع دايره نامزدهاي واجد صلاحيت" مطرح شده بود.
🔹رهبر انقلاب پس از این درخواست، حکمی حکومتی به این مضمون صادر فرمودند" آيت الله جناب آقاي جنتي دبير محترم شوراي نگهبان دامت بركاته.
با سلام و تحيت و تشكر از زحمات آن شوراي محترم در تلاش براي احراز صلاحيت داوطلبان رياست جمهوري دوره نهم، با رعايت موازين قانوني در اين امر، از آنجا كه مطلوب آن است كه همه افراد كشور، از صاحبان سلايق گوناگون سياسي فرصت و مجال حضور در آزمايش بزرگ انتخابات را بيابند، لذا به نظر مي رسد نسبت به اعلام صلاحيت آقايان دكتر مصطفي معين و مهندس مهرعليزاده تجديد نظر صورت گيرد".
♦️البته اکنون 16 سال از آن زمان گذشته، اتفاقات و تحولات مهمی در صحنه سیاسی کشور پدید آمده، و فعالان سیاسی و نامزدها، برگ های متعددی از عملکرد (بعضا شاید غیر قابل اغماض) را به کارنامه خویش افزوده اند. بنابراین جای تامل است که آیا مصلحت امروز، با مصلحت 16 سال قبل یکی است، یا تفاوت ماهوی کرده است؟
✍ محمد ایمانی
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
بازخوانی میراث نماینده تام الاختیار دوم خرداد
۱- کاهش ۴۰ درصدی قدرت خرید خانوار
۲- رکورددار رشد قیمت مسکن
۳- رشد شاخص فلاکت
۴- رشـــد ۷۹۹ درصدی نرخ ارز
۵- کاهش ۵۰ درصدی قدرت خرید یارانه نقدی
۶- رکورددار تورم ۶۴ ساله
۷- افزایش شکاف طبقاتی
۸- رکورددار تورم مصالح ساختمانی
۹- رکورددار رشد اقتصادی منفی
۱۰- رکورددار کمترین ساختوساز در ۳۰ سال اخیر
۱۱- نرخ بیکاری ۴۰ درصدی فارغالتحصیلان
۱۲- کاهش ۳۱ درصدی تعداد شاغلان جوان
۱۳- رکورددار کاهش سرمایهگذاری
۱۴- رشد ۵۹۰ درصدی قیمت خودرو
۱۵- رشد ۷۴ درصدی سرانه سرقت و کلاهبرداری
۱۶- رشد بالای اجارهبهای خانه
#دولت_سوم_روحانی
📰 صدای ایران
🇮🇷 @voifarsi | @voinews
🔴 چرا بخشی از افکار عمومی با لیست منتشر شده همراهی نکرده است؟
🔹از لحظه ای که #لیست_7_نفره بصورت غیررسمی در فضای مجازی منتشر شده، چند دسته تحلیل و واکنش در فضای مجازی و حقیقی جامعه داشته ایم.
1️⃣ یک دسته این تصمیم را غیررقابتی می دانند. معتقدند تأیید صلاحیت علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری و احمدی نژاد ولو اگر تخلفی داشته باشند برای رقابتی کردنِ انتخابات و بالا رفتن مشارکت ضروری است.
2️⃣ یک دسته از مردم و توده ها و منتقدین اینها هم معتقدند که #شورای_نگهبان درست عمل کرد و نباید مصلحت سنجی می کرد. شورای نگهبان باید پایبندی به سیاست های نظام، به قوانین، مدیر و مدبر بودن کاندیدا را احصا کند نه اینکه میزان محبوبیت او را بسنجد!
🔹بنده هم معتقدم صلاحیت لاریجانی و جهانگیری زیر سؤال است و شورای نگهبان نباید مثل سال92 و 96 مصلحت سنجی می کرد ولی ای کاش در نهایت به صحنه بیایند و مردم آنها را در صحنه رد کنند.
🔻اما براستی چرا بخش عمده ای از مردم و فعالان و کاربران مجازی انتظار داشتند لاریجانی و جهانگیری هم تأیید شوند؟ و انگار غافل گیر شدند؟
🔹اولین مسئله به «عدم شفافیت» بر می گردد. چنانچه شورای نگهبان و مجلس به این نقد گوش می دادند که قانون انتخابات باید تغییر کند و ساختار رد و تأییدصلاحیت ها باید شفاف شود الان وضع این نبود. بطور مثال هیچوقت روشن نشد چرا روحانی در سال92 تأیید شد. بر چه مبنایی؟ روشن نشد زاکانی چرا 92 رد شد؟ الان چگونه تأیید شد؟ مهرعلیزاده سال84 رد و در این دوره تأیید شد! چه اقدامی کرده که طی 16 سال صلاحیت دار شده؟ علت تأیید جهانگیری در 96 و رد وی در این دوره چیست؟ علت ردصلاحیت احمدی نژاد در 96 و حال چیست؟
🔸چنانچه روند احراز صلاحیت ها شفاف می بود و مبنای آرای فقها و حقوقدانان به افراد معلوم بود امروز شاهد این نگرانی ها و ناراحتی ها نبودیم. هم باید ملاک ها و معیارها روشن و شفاف باشد هم مستندات ردصلاحیت افراد روشن و شفاف ارائه شود.(نیازمند تغییر قانون است)
🔹دوم؛ سیستم های نظارتی و قضایی کشور نسبت به تخلفات مسئولین سستی و کوتاهی دارند. چنانچه مسئولین در حین مسئولیت شان اگر تخلفی کردند براحتی محاکمه و محکوم شوند امروز شورای نگهبان براحتی می تواند آن افرادی که محکومیت دارند را ردصلاحیت کند. با حکم قضایی رد کند. اگرچه حالا هم اختیار قانونی دارد که بر مبنای اسناد افراد را رد کند ولو در دادگاه محکوم نشده باشند اما چه بهتر که افراد متخلف، اول در دادگاه حکم بخورند.
🔸وقتی سیستم قضایی مماشات می کند و یا خلاء قانونی وجود دارد، جهانگیری با کلی تخلف و رانت آزادانه می چرخد، علی لاریجانی در مجلس و احمدی نژاد با آن هم سابقه قانون گریزی در سالهای آخر ریاستش انتظار تأیید صلاحیت دارند! حالا شورای نگهبان به حق هم چنین افرادی را رد می کند افکار عمومی همراه نمی شود. همیشه کوتاهی ها در انجام وظایف منجر به بروز مصلحت سنجی ها می شود. در صورتی که اگر نهادها به وظایف شان عمل کنند کار به مصلحت سنجی نمی کشد.
❇️ پ.ن: مخالفین رئیسی و جلیلی از این مسئله هم سوءاستفاده کرده و ردصلاحیت افراد بی صلاحیت را به گردن این بزرگواران خاصه آقای رئیسی انداخته اند تا او را به عنوان نامزد تحمیلی جا بیاندازند. در تمام نظرسنجی ها با حضور همه این افراد رد شده، جناب رئیسی در صدر قرار داشته و نیازی به این کار نداشته است. حتی ایشان پیگیری کرده اند اگر بزرگان کشور مصلحت بدانند برخی از رقبا را تأیید کنند تا رقابت ها بهتر شکل بگیرد. ولی نباید بگذاریم وجهه این عزیزان مورد تخریب واقع شود.
✍ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
🔴 آقای رئیسی در یک حرکت عاقلانه و سیاستورزانه در حال رایزنی و پیگیری تایید صلاحیت برخی رقبای خود است که اگر به لحاظ قانونی امکان داشته باشد در صحنه حاضر شوند.
🔹 حالا متاسفانه برخی از اینور افتادن که این غیرقانونی و فشار به #شورای_نگهبان است!! پیگیری قانونی منافاتی با فصلالخطاب بودن شورای نگهبان ندارد.
🔸این اقدام رئیسی در راستای رقابت بیشتر و مشارکت بیشتر مردم در انتخابات است. هم پیگیری قانونی است هم سیاست ورزانه و عاقلانه است! اگر هم نتیجهای نداشت عموم مردم بدانند که آقای رئیسی بهیچوجه دنبال حذف رقبای خود نبوده و نیست. ایشان در اکثر نظرسنجیها اول بوده و نیازی به این اقدام نداشته.
✍ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
🔴 وزیر بهداشت : نگران پیک پنجم کرونا هستیم
نمکی:
🔸برای پیک چهارم توسعه درمانگاههای سرپایی و کلینیکها در دستور کار قرار گرفت و با اقدامات لازم و پیشگیرانه، کشور از این موج قوی عبور کرد.
🔸 امسال در هر ماه حدود یک هزار و ۳۰۰ تخت و در یک سال ۱۳ هزار تخت به ظرفیت تختهای بیمارستانی کشور اضافه شده است.
🔸با توجه به وجود ویروس هندی، آفریقایی و انگلیسی، در صورت عدم رعایت پروتکلها، پیک پنجم کرونا در کشور محتمل است.
🔸با توجه به نزدیک شدن به انتخابات، حتماً کاندیداها، رعایت پروتکلها را در دستور کار قرار دهند، پروتکل شکنی حتماً کشور را وارد پیک پنجم کرونا خواهد کرد.
__
♨️ همهچیز اینجا مهم است👇
🆔 @snn_ir