📰 دکه روزنامه - شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
🇮🇷 تحلیلگر57 پنجره ای رو به آگاهی 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
⛔️ کاندیداتوری تاجزاده / رمز آشوبی دوباره
➖ نامزد شدن افرادی مانند مصطفی تاجزاده در #انتخابات یک پارادوکس محض است. فردی که خود بارها اعتراف کرده که برخی مبانی انقلاب اصل ولایت فقیه،چارچوب انتخابات، و نظارت استصوابی شورای نگهبان را قبول ندارد و همچنین بارها گفته #رئیس جمهور یک مقام نمادین است و اختیاری ندارد شرکتش در انتخابات و نامزد شدنش در این برهه چه معنایی میتواند داشته باشد؟!
#انتخاب_درست
#ایران_قوی
🇮🇷 تحلیلگر57 پنجره ای رو به آگاهی 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🔻نتیجه مذاکرات دولت هاشمیرفسنجانی با اروپا، صدور حکم جلب رییسجمهور بود
🔹 سعید جلیلی: در دولت هاشمیرفسنجانی پیش از مذاکرات، دولت وقت یک دور گفتگوهای انتقادی در سالهای ۷۱-۷۲ با اتحادیه اروپا شروع کرد و نتیجه آن مذاکرات صدور حکم جلب رئیسجمهور وقت کشور شد
👈 در دولت خاتمی نیز بحث گفتگوی تمدنها و همکاری با آمریکا در افغانستان و عراق پیگیری شد و در آخر، ایران را محورت شرارت نامیدند
👈 آقای روحانی به عنوان رئیس تیم مذاکرهکننده، در سال ۸۴ نامهای به آقای البرادعی، دبیرکل وقت آژانس انرژی اتمی نوشت و در آنجا گفت که ما به تمام تعهداتمان پایبند بودیم، اما شما هیچ امتیازی به ما ندادید؛ البرادعی در خاطراتش نوشت که رفتار سه کشور اروپایی با ایران در این مذاکرات، تحقیر آمیز بود؛ همین اتفاقات در سال ۹۴ و بعد از برجام نیز رخ داد؛ تعهدات از سوی ایران انجام شد، اما طرف مقابل نه تنها پایبند نبود، بلکه از توافق خارج شد
👈 ۳ قطعنامه از ۶ قطعنامه شورای امنیت در دولت احمدینژاد، در زمان لاریجانی صادر شد،
👈 از ۳ قطعنامه دوران بنده هم، یکی از آنها جنبه بیانیه داشت و بر قطعنامههای قبلی تاکید میکرد
👈 اما ۲ تای دیگر زمانی صادر شد که به لحاظ حقوقی، با آژانس به عنوان مرجع رسمی و بینالمللی به توافق رسیدیم و این قطعنامهها در واکنش به این توافق صادر شد؛ گفتگوهای ما به اذعان آژانس به ثمر رسید و غربیها این موفقیت را برنتافتند
👈 همین دوستانی که در سالهای ۸۲ تا ۸۴، فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشور را تعطیل کردند، آن زمان توجیهشان این بود که دولت بوش، افغانستان و عراق را اشغال کرده و این موضوع خطرناک است، اما همین وزارت خارجه دولت بوش در سالهای ۸۵ تا ۸۷ برای ما نامه مینوشت و از ما درخواست میکرد که در عراق به آنها کمک کنیم
👈 بهرهگیری از مذاکره، نیازمند دستِ برترِ «میدان» است
🇮🇷 تحلیلگر57 پنجره ای رو به آگاهی 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
⏳#انتخابات1400
🔴 رئیسی میتواند مردم را پای صندوقها بیاورد
💬 #فایننشال_تایمز
🔹 «برگ برنده انقلابیها» در انتخابات شرکت میکند؟
🔸 سید ابراهیم رئیسی، برگ برنده نیروهای طرفدار انقلاب در انتخابات و او با رویه مبارزه با فساد میتواند مردم را به آمدن پای صندوقهای رای تشویق کند.
✅ او دو سال است که رئیس قوه قضائیه ایران است و در این مدت تلاش کرده آقازادههای فاسد را به دست عدالت بسپارد. همین مبارزه؛ محبوبیت قابل توجهی برای رئیسی در میان مردمی که از فساد ذلّه شدهاند جلب کرده است.
🔹 چند ماهی است که رئیسی بیشتر از آنکه در حوزه اصلاحات قضایی مشغول به خدمت باشد، ترجیح داده است وارد عرصه سیاستهای اقتصادی بشود.
🔸 رئیسی معتقد است «بعضی از سیاستمداران جلساتی را برگزار میکنند تا ببینند چه چیزی از غربیها میتوانند بگیرند. اگر آنها در داخل خود کشور جلساتی درباره چگونگی تقویت تولید و رفع موانع تولید تشکیل داده بودند، تا به حال خیلی از مشکلات حل شده بود».
✅ چند ماه دیگر دوره ریاستجمهوری «حسن روحانی» تمام میشود. روزگار سخت معیشتی ایرانیان و مهمتر از آن؛ سوءمدیریت، از دلائل اصلی دلسرد شدن مردم نسبت به «انتخابات» است.
💢 رئیسی در «سند توسعه قضایی» که اواخر سال گذشته منتشرش کرد، تأکید کرده که دو اولویت اصلی جمهوری اسلامی باید مبارزه با فساد و بالا بردن کارآمدی نظام باشد. این سند 69 صفحهای بر اهمیت تکنولوژی و بر اتخاذ یک رویکرد دموکراتیک و کمتر سخت گرفتن بر مردم تأکید میکند. سند دلالت بر آن میکند که؛ مردم باید آزادی برگزاری اجتماعات مسالمتآمیز را داشته باشند، آزادی رسانهها باید بیشتر شود و دادگاههای سیاسی باید علنی برگزار بشود.
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🔴 از وین چه خبر؟
🔹 در این چند روزی که دوستان با قدرت و غیرت کامل، مشغول پاسخگویی به مطالب ظریف در مصاحبه محرمانه بودند، جناب «عراقچی» در کمال سکوت و بدون کمترین مزاحمتی سرگرم ادامه مذاکرات « وین» بودند و هیچ کسی هم از روند مذاکره و موضوعات مطرح شده خبردار نشد!
🔸 عزیزان مجلس هم که قرار بود مراقب مذاکرات وین و نتایج آن باشند تا مانع خلق « برجام 2» توسط جناب عراقچی شوند، بی خیال مذاکرات وین شده و دنبال احضار ظریف و سوال یا استیضاح او افتاده اند......
✅ ظریف هم پس از افشای مصاحبه، به سفر خارجی رفته و هنوز برنگشته.....
🔹 هفته پیش رو هم مصادف با شبهای قدر است و آبها از آسیاب می افتد و عراقچی هم پس از بازگرداندن آمریکا به برجام و انجام ماموریت، در کمال سکوت به تهران باز می گردد و دوستان خودی هم دلخوش از این که حق ظریف را کف دستش گذاشته اند، مشغول دعواهای انتخاباتی می شوند و.......
🔸 نتیجه این که به برکت «ماجرای ظریف» ، حواس همه از «مذاکرات عراقچی» پرت شد و او توانست بدون مزاحمت، ماموریتش (احیای برجام) را انجام بدهد.
💢 به فرمایش معصوم، مومن باید باهوش و زیرک باشد و از یک تهدید دوبار آسیب نبیند! نکند دوستان خودی دچار ضعف ایمانند که هر بار با ترفندهای «آشنا» حواسشان از مسائل اصلی و جاری پرت می شود!!
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🔴صفحه اینستاگرام رهبر انقلاب برای اولین بار تایمر گذاشته!
🔹گویا سخنرانی بیش از چیزی که فکر میکردیم مهم باشه. امروز تکلیف خیلیها روشن خواهد شد.
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
جهانگیری؛ دوباره پوششی؟!
🔺جناب جهانگیری (بعنوان نماد وضع موجود) دیشب در کلاب هاوس یک بار دیگر مسئولیت ناپذیری اصلاح طلبان را بخوبی نشان داد و از یکسو تمام مشکلات (از ارز ۴۲۰۰ تومانی و گرانی بنزین گرفته تا فایل صوتی اخیر جناب ظریف و فساد برادرش) را بر گردن دولت قبل (احمدی نژاد)، منتقدین دولت، مجلس یازدهم، ترامپ، سران قوا و توطئه ی صهیونیست ها انداخت و از سوی دیگر همان تفاخرهای قبلی اش (دولتی بهتر از ما پیدا نمی کنید، اگر ما نبودیم وضع مردم بدتر میشد، مدیریت کشور در دوره ی ما شاهکار بود و...) را "تَکرار" کرد؛ هرچند این وقاحت نتیجه ی مدارای صداوسیما با او در عدم پخش وعده های انتخاباتی اش برای مردم و در راستای تلاش دولت برای اثبات خودش نزد افکار عمومی از طریق گفتار درمانی و توسل به حرف می باشد، اما قطعا میتواند نوعی اعلام آمادگی از سوی او برای حضور دوباره در انتخابات (حتی بصورت کاندید پوششی) نیز محسوب شود!
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بیانات رهبر انقلاب پیرامون انتشار صوت مصاحبهی وزیر امور خارجه
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🔺ظریف: متاسفم که نظراتم موجب تکدر رهبر انقلاب شد
🔹وزیر امور خارجه در اینستاگرام خود نوشت: بیانات مشفقانه مقام معظم رهبری همچون همیشه برای من و همکارانم ختم کلام و نقطه پایانی برای بحثهای کارشناسی است.
🔹بسیار متأسفم که برخی نقطه نظرات شخصی که صرفا برای انتقال صادقانه تجربیات و بدون قصدی برای انتشار بیان شده بود، دزدانه منتشر و به صورت گزینشی مورد بهرهبرداری و دستمایه خصومت ورزی بدخواهان کشور و مردم و انقلاب گردید و اسباب تکدر خاطر شریف مقام معظم رهبری را فراهم آورد.
🔹امیدوارم به یاری خدا اینجانب و همکارانم بتوانیم در کنار دیگر خدمتگزاران در اجرای بیکم و کاست منویات مقام معظم رهبری برای پیشرفت ایران عزیزمان یکدل و یکصدا کوشاباشیم
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🇺🇸توصیههای مذاکراتی
🔸مؤسسه واشنگتن در یادداشتی به قلم دیوید پولاک عضو ارشد این اندیشکده آمریکایی نوشت:
یک پیشنهاد معقول مطرح میشود: آمریکا به جای ارائه مشوقهای رایگان به حکومت ایران باید یک موضع معاملهای شفاف اتخاذ کند، موضعی که عملاً هر دو پرونده هستهای و غیرهستهای را در بر میگیرد.
🔸برای مثال، اگر ایران بتواند حوثیها و دیگر شبهنظامیان را متقاعد سازد که به حملات موشکی و پهپادی به عربستان پایان دهند، آمریکا صرفاً در آن صورت تحریمها را برمیدارد ــ صرفنظر از امتیازاتی که ایران شاید مایل باشد به خاطر نقض ادامهدار توافق هستهای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام ارائه دهد.
🔸 مطمئناً، شاید در نهایت لازم باشد که این راهبرد کوتاه مدت تا حدودی اصلاح شود. اما این نخستین گام لازم و ضروری است.
🔸مؤسسه واشنگتن در پایان با اشاره به مزیتهای این تغییر در سیاست کنونی آمریکا تصریح کرد: این امر یک مسیر واقعبینانه به سمت مصالحه پیش روی ایران میگذارد بدون اینکه این کشور را از مشوقهای رایگان بهرهمند سازد.
🔸این امر همچنین به متحدان آمریکا -اعراب، اسرائیلیها، و حتی اروپاییها- اطمینان خاطر میدهد که آمریکا بار دیگر یک شریک قابل اتکا محسوب میشود.
نکته و نظر: تلاش این روزهای جبهه صهیونیستی - سعودی- امریکایی برای صلح و آتش بس در یمن را میتوان از این منظر تجزیه و تحلیل کرد.
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
📸 صفحه نخست روزنامه وطن امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰؛ سخنان رهبر انقلاب درباره صوت منتشر شده ظریف: بعضی از این اظهارات تکرار سخنان خصمانه دشمنان و آمریکا بود...
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🔴 پنج معیار برای ارزیابی مذاکرات وین
🔹 مذاکرات وین، همچنان مبهم و غبار آلود است. چند موضوع مهم در اینجا وجود دارد:
1️⃣ کدام تحریم ها باید برداشته شود؟
2️⃣ تحریم ها لغو می شود، یا دوباره در بازی کلمات، نام "تعلیق" را "برداشتن تحریم" می گذارند؟
3️⃣ "یکجا" لغو می شود، یا مشمول مرور زمان می گردد؟
4️⃣ "تضمین های لازم" گرفته می شود یا به امضای طرف مقابل بسنده می کنند؟
5️⃣ تکلیف راستی آزمایی چه می شود؟
🔸 آقای عراقچی دیشب گفت: "براساس توافقاتی که تا الان صوت گرفته، همه تحریمهای موضوعی و بخشی مانند بخش انرژی (نفت و گاز)، بانکی، خودرو و بنادر باید برداشته شود. با خارج شدن اکثریت نهادها و افراد از لیست تحریم، هم موافقت شده، اما دیگرانی هنوز به دلایل مختلف در فهرست هستند و لیست بلند بالایی است".
✅ تیم ما برای رسیدن به برجام، دو سال مذاکره کرد؛ اما شش سال بعد را مشغول مذاکره و عرق ریختن برای گرفتن همان حقوق حداقلی ایران در توافق بوده است! این، عبرت بزرگی است.
🔹 این تیم، مشغول مذاکره برای برداشتن تحریم هایی است که بنابر اعلام چند باره آقای روحانی در فروردین و خرداد و تیر 94، همه آنها باید در دی ماه همان سال، یکجا لغو می شد؛ و هرگز نشد!
🔸 فارغ از عملکرد دولت ترامپ، دولت اوباما هم به انواع ترفند ها، تعهداتش را زیر پا گذاشت؛ و تحریم های غیر هسته ای را هم به اجرا گذاشت که عملا انتفاع ایران از توافق را به "تقریبا هیچ" رساند. تحریم ها ویزا، آیسا، سیسادا و کاتسا، رگبار تحریم های دولتین آمریکا و کنگره علیه ایران است.
✅ اکنون موضوع حیاتی این است که آیا دولت، به "لغو یکباره همه تحریم ها، به شکل قابل راستی آزمایی و پایدار" به عنوان شرط بازگشت به تعهدات پایبند است -که دست کم سه تا شش ماه زمان می برد- یا اولویتش، تکرار صحنه آرایی زمستان 94 با "تاریخ مصرف" کوتاه انتخاباتی است؟
🔹 انتخابات مجلس دهم، قرار بود 7 اسفند 94 برگزار شود. تعهدات ایران، ظرف دو ماه، تا دی ماه 94 اجرایی شد و تازه "روز اجرای توافق" رسید. سفر های نمایشی هیئت های تجاری خارجی آغاز شد؛ چند قرار داد و تفاهم نامه امضا، و در باغ سبز های بسیاری نشان داده شد.
🔸 طبق تصویر سازی ها، به نظر می رسید 150 میلیارد دلار پول بلوکه شده، به همراه 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی، وارد کشور خواهد شد! قرارداد خرید 200 هواپیما و...! اما 98 درصد این تصویر ها، دروغ بود. ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات با این دوپینگ تبلیغاتی و به قیمت فروش منافع ملی، اکثریت مجلس را قبضه کرد.
💢 مطابق عبرت های موجود، تنها قول و قراری معتبر است که؛ همه تحریم های مالی و بانکی و نفتی -با هر برچسبی- را یکجا لغو کند، تضمین معتبر داشته باشد و راستی آزمایی شود. در غیر این صورت، کشور درست فردای انتخابات (28 خرداد)، گرفتار عهد شکنی و تشدید فشار ها خواهند شد.
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🇮🇷 #افتتاح_شد
🌐 بزرگترین و معتبرترین کانال رصد و اخبار انتخابات 1400 با حضور بیش از 10 هزار طلبه از سراسر کشور شروع به کار کرد👇
https://eitaa.com/joinchat/501284925C42aa98de8f
📮ارتباط با مدیر کانال
@Asatid121
📰 صفحه اول روزنامههای امروز
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
در وین چه خبر است؟!
آمریکا در صدد افزایش ریسک همکاری با ایران است. پرس تی وی از یک منبع مطلع در تهران کسب اطلاع کرد که آمریکا تا کنون نه تنها انجام اصلاحاتی را که باعث کاهش ریسک همکاری اقتصادی و بانکی با ایران میشود نپذیرفته بلکه عملا ریسک همکاری با ایران را بالاتر برده است.
بگفته این منبع مطلع آمریکا بر حفظ ساختار تحریمهای فلج کننده و بویژه عدم لغو قانون کاتسا اصرار دارد.
همچنین آمریکا رفع تحریم از نهادها و افراد باقی مانده در لیست تحریم SDN را به میزان زمان اجرای برجام رد کرده است.
عدم لغو قانون کاتسا و ادامه تحریمهای افراد و نهادهای ایرانی به بهانههای مختلف بمعنی فلج شدن تعاملات بانکی و اقتصادی در خارج و حتی در داخل ایران است و منجر به نوعی خود تحریمی در داخل کشور میشود.
کاتسا از جمله قوانین تحریمی است که در دوره ترامپ در ادامه تحریمهای فلج کننده وضع شد و تاکنون نشانهای از تمایل آمریکا به لغو آن دیده نشده است.
هیات مذاکره ایرانی در وین بارها بر ضرورت لغو همه تحریمهای بعد از اجرایی شدن برجام و اجرای کامل برجام تاکید کرده است.
آقای عراقچی تحریمهای موسوم به برنامه ویزا، آیسا و کاتسا را از جمله این تحریمها ذکر کرده که باید لغو شود.
آمریکا با حفظ این تحریمها به بهانه های مختلف در صدد تحمیل برجامی به مراتب ضعیف تر از برجام سال ۲۰۱۵ به ایران است که عملا هیچگونه گشایشی در اقتصاد ایران ایجاد نخواهد کرد.
منبع آگاه پرس تی وی تاکید کرده است امریکا باید با اجرای کامل بند ۲۹ برجام تمامی موانع عادی شدن روابط تجاری و اقتصادی ایران با جهان را بردارد.
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455
🔴 آیا برجام تصمیم نظام است؟
🔹 یک لحظه فرض کنید رهبری اجازه مذاکره با آمریکا را به دولت روحانی نمیداد. یا فرض کنید اجازه امضای برجام را به روحانی و ظریف نمیداد. امروز بعد از 8 سال چه میگفتند؟
🔸 امروز در رسانهها میگفتند "آهای مردم! ما میخواستیم با مذاکره مشکلات را حل کنیم ولی نگذاشتند"؛ "ما با آمریکا تفاهم کردیم و برجامی درست کردیم که تحریمها را رفع کنیم ولی آقایان اجازه امضا ندادند" و ...!
✅ ببینید الان که اجازه داشتند و فتحالفتوح برجام را امضا کردند هم طلبکارند که برجام ما را نگذاشتند به هدف برسد! تازه پا را فراتر گذاشتند که برجام تصمیم نظام و رهبری بود و ما فقط مجری بودیم!
🔹 اگر منظور از تصمیم نظام، اجازه نظام و رهبری است بله رهبر انقلاب اجازه مذاکره دادند. ایشان علیرغم آنکه میدانست هیچ نتیجهای نمیگیرند برای آنکه به نخبگان و مردم اثبات شود مذاکره و رابطه با آمریکا، هیچ کمکی به حل مشکلات اقتصادی نمیکند چون ریشه مشکلات داخلی و سوءمدیریت است، اجازه دادند مذاکرات رودررو صورت بگیرد و برجام با تمام ضعفها و ابهامات و پیچیدگیها اجرا شود. خودشان هم رسماً گفتند برجام اگر سودی داشته باشد همین تجربه است که آمریکا بدعهد است و مشکلات از طریق مذاکره با آمریکا حل نمیشود!
🔸 اگر منظورتان این است که خیر، اصلاً خود نظام و شخص رهبری اراده مذاکره داشتند و دولت و ظریف را مجبور کردند بروند مذاکره کنند و برجام امضا کنند که هیچ عقل سلیمی این را نمیپذیرد. اتفاقاً این شما بودید که اصرار میکردید به مذاکره و تمام هموغمتان مذاکره بود و رهبری دهها بار میگفت که "خوشبین نیستم نتیجه نمیگیرید"، "مواظب باشید، تضمین اجرایی بگیرید"، "اگر خرشان از پل گذشت به ریش ما میخندند"!
✅ اگر منظورتان از نظام هم همراهی مجلس #لاریجانی و برخی مسئولین و حمایت افرادی از جبهه اصولگرایی مثل #ولایتی و #قالیباف و #رضایی و غیره(افراد به ظاهر انقلابی) با برجام است که بله اینها هم از برجامتان حمایت کردند و برخیشان حالا منتقد برجام شما هستند! ولی اینها مساوی نظام و رهبری نیستند!
🔹 اصل قضیه چیست؟
🔸 روشن است که آقایان بعد از 8 سال نتیجهای نگرفتند و مشکلات بدتر شده ولی حاضر به پذیرش اشتباه خود نیستند! حاضر نیستند اعتراف کنند این راهحل مذاکره برای رفع مشکلات اقتصاد، پاسخ معتبری نبوده و نباید تَکرار شود! بلکه ناجوانمردانه مذاکره و برجام را هم تصمیم رهبری میخوانند تا خود را از این فاجعه تبرئه کنند.
💢 به فرض برجام تصمیم نظام و رهبری بوده باشد، پس شما چه اصراری دارید که میگویید اجازه بدهید این 100 روز آخر را هم همانگونه ادامه دهیم و تحریم ها را برداریم؟ براستی اگر برجام تصمیم رهبری و نظام است، چگونه به نتیجه نرسیدن آن را هم به گردن نظام و رهبری و مرد میدان میاندازید؟ چگونه است که رهبری و نظام هم خودش تصمیم به مذاکره و برجام گرفته، هم خودش مانع برجام است؟ خسته نشدید از این همه تناقض؟!
✅ #پ_ن: منظور از دستگاههای بالادستی درباره تصمیمگیری در سیاست خارجی، شورای امنیت ملی است که رئیسجمهور نصف اعضای آن را منصوب میکند. لذا برجام تصمیم نظام نبود، تصمیم شورای امنیت ملی بود.
🇮🇷 آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند
http://eitaa.com/joinchat/2657746948C2bb4210455