شیخی که قطبنما داشت
✍زهرا محسنی_فر
لیسانس فیزیک را که گرفت، موقعیتهای شغلی به پیشوازش آمدند. یک فعال دانشجویی شاخص بسیجی را که مدرک دانشگاهی در دست داشت، در دولت احمدینژاد حلوا حلوا میکردند. اما او سودای دیگری در سر داشت و رؤیای خاصی در ذهنش میپروراند. تصمیمش را گرفته بود و اینکه از میان ایل و تبارش اولین آدمی باشد که پا به حوزهی علمیه میگذارد، پایش را سست و ته دلش را خالی نمیکرد. آرمانی که در جستجوی آن حاضر بود مسیر زندگیاش را کج کند، از درس و مشق طلبگی میگذشت.
این شد که اهواز را به مقصد قم ترک کرد. رفت اما میدانست که برمیگردد. در چشمانداز زندگیاش دیده بود که زمین بازیاش باید در خوزستان باشد. رفت و چند سالی در قم تلمذ کرد و در قامت یک روحانی برگشت. برگشت تا دغدغههایش را پی بگیرد. دغدغههایی که آب و نانی نداشت، اما دردسر الیماشاءالله! از آن طلبههایش نبود که در پستوی حجره بماند و در انزوای رهبانیت، ضَرَبَ ضَرَبایش را جلو ببرد. در میان قرائتهای هفتاد و دو ملتی از اسلام و مسلمانی، به اسلام ناب رهبری چنگ زده بود و خود را وکیل او میدانست؛ یک وکالت عام برای نفی اسلام خنثی و بیبخار. این فراز از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن را از بر بود:
«اگر دینی را پیدا کردید که با ظالم ساخت، با مستبد همکاری کرد، با مظلوم یک لحظه کنار نیامد، یک گره از کار فروبسته مردم نگشود، برای امروز و فردای مردم، خشخاشی، ذره مثقالی، سود نداشت؛ تو هم از طرف ما وکیل، اگر چنین دینی را پیدا کردی، هر جا پیدا کردی، رَدّش کن، یک لحظه این دین را نپذیر. برای خاطر اینکه دین اگر از سوی خداست، این جوری نیست.»
این فراز، شاهبیت و قطبنمای مسلمانیاش شده بود. هیچ چیز به اندازهی بیعدالتی اجتماعی آزارش نمیداد و از هیچ چیز به اندازهی سکوت در برابر ظلم و عافیتطلبی رنجور نمیشد.
ماجرای اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه شاید اولین آزمون جدیاش بود تا نشان دهد اهل هزینه دادن برای تحقق عدالت است. کارگران، ماهها بود که حقوق نگرفته بودند و مالک نااهل کارخانه، بیاعتنا به معیشت کارگران، خر خودش را میراند. شیخ، دوستان طلبهاش را جمع کرد تا در جمع کارگران حاضر شوند و از آنها حمایت کنند. جماعت متحصن نماز ظهر را به او اقتدا کردند و تا السلام علیکم را گفت، تازه دردسرهای بزرگ سراغش آمدند. ویدیوی حضورش در جمع کارگران سر از شبکههای معاند درآورد و آن دختر موفرفری او را مزدور نظام نامید. از آن طرف مسئولین خوزستان از ظاهر شدن چند طلبهی ناشناس در میان یک پروندهی اجتماعی-اقتصادی که امنیتی هم شده بود، ناخرسند بودند.
کلیپ شیخ دست به دست میچرخید و او در میان برخی هملباسهایش باید نگاههای سنگین و پر از سؤال را تحمل میکرد و از چشمهاشان میخواند که طلبه را چه به این قرشمالبازیها! خلاصه دوست و دشمن شروع به نکوهش و شماتتش کردند. اما شیخ، به درستیِ راهی که رفته و کاری که کرده بود، ایمان داشت. او به کمک دوستانش و بعضی مطالبهگران و عدالتخواهان و جریان دانشجویی حمایت از کارگران را ادامه دادند و پای وزر و وبالش ایستادند تا گره از کار فروبستهی آنها باز شد و پرونده هفتتپه به نفع کارگران به سرانجام رسید.
وقتی رهبری در دیدار رمضانیاش با دانشجویان، مهر تأییدی بر مطالبهی آنها زد، جریانهای شماتتگر رفوزه شدند. شیخ اما قطبنمایش از اول میزان بود و تکلیفش با خودش روشن. تکلیفش این بود که مطالبهی عدالت را ادامه دهد و از هزینههایش نترسد.
از آن حلوا حلوا کردنها دیگر خبری نبود و شیخ اینبار خودش به پیشواز یک مسئولیت خطیر رفت و شد معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر خوزستان. نه برای اینکه فقط بگوید «خواهرم حجابت، برادرم نگاهت»؛ میخواست امر به معروف را اول برای حاکمان و صاحبان قدرت و مبارزه با باندهای زر و زور و تزویر اقامه کند. از آن کارهای پر دردسر و بی آب و نان. شیخ به حکم آن وکالت عام جنگیدن برای عدالت را انتخاب کرده بود تا مسلمان باشد؛ از جایگاه حقوقیاش در پروندههای زیادی از مفاسد ورود کرد و منشأ خیر شد. این اواخر از او شکایت شد. در پروندهی میدان میوه و ترهبار اهواز با اصحاب قدرت و ثروت درافتاده بود. شاکی خصوصی او را به دادگاه ویژهی روحانیت کشاند. حالا ده روزی میشود که شیخ محسن #ریسمانسنج در زندان است.
شیخ میتوانست معلم فیزیکی باشد و سر برج حقوقش را بگیرد و بچسبد به زندگیاش. یا در فلان دستگاه کار فرهنگی کند. اما میخواست خشخاشی و ذره مثقالی برای امروز و فردای مردم سودمند باشد. امروز بعضی از آنها که در ضَرَبَ ضَرَبا گیر کردهاند، از گیر افتادن او خوشحالند و دوباره شماتتش میکنند که طلبه را چه به قرشمالبازی! اما شیخ محسن قطبنما دارد و دوباره برمیگردد و ادامه میدهد؛ آبدیدهتر از قبل!
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
چرا باید روسیه خیالش از اشتباهاتِ پیاپی دربارهیِ ایران راحت باشد؟!
✍علی قلهکی
مطرح کردنِ عریانترِ بحثِ پرمناقشهی کریدور زنگزور توسط روسها نشان از عدم توازنِ ارتباط ما با آنها دارد؛ ما با روسیه "رابطهی راهبردی" تعریف کردیم ولی خطوط قرمز ایران نه تنها مکررا توسط آنها رد شده بلکه بازی در پازلِ خلافِ منافع ملی ایران در بزنگاهها، مورد علاقهی روس هاست؛ دربارهی حماقت اخیر روسیه چند نکته گفتنیست:
۱. جنگ اوکراین، هزینهی کمی برای ایران نداشت؛ هم لطمهی جدی به توافقِ ما با غربیها زد و هم تعامل ایران با اروپا را دچار چالش جدی کرد. با پیش کشیدنِ پُرتکرارِ بحث پهپادهای ایرانی بارها ایران تحت فشار دیپلماتیک قرار گرفت. انتشار خبرِ ۱۹ مرداد۱۴۰۳ مبنی بر تحویل قریبالوقوعِ صدها موشک بالستیک (فتحِ ۳۶۰ با برد ۱۲۰ کیلومتر و سرجنگی ۱۵۰ کیلویی) توسط رویترز، برای ایران چه آوردهای داشت؟! یک پیش بینی از حرکت اخیر روسها، افزایش فشار به ایران برای اخذِ کمکهای بیشتر نظامی در بحران اوکراین است!
۲. آیا توافقی میان ایران و غرب پس از ماجرای ترور هنیه در راه است که روسیه را علیرغم اطلاع از تبعاتِ مطرح کردن بحثِ دالانِ زنگزور، مجددا وادار به بیان آن کرده؟!
۳. در ماجرای ترور فرماندهان ارشد ایرانی در سوریه کماکان روسها باید جبرانِ مافات کنند! (شاید رادارِ اس۴۰۰هایِ روسیِ مستقر در سوریه باید قبل از حادثه، پیغامی به ایرانیها میدادند!)
۴. روسیه در منطقه بدون ارادهی ایران قادر به حرکتِ انفرادی نیست؛ اشتباهِ محاسباتی در برخی از مقامات ایران ناشی از فهمِ اشتباه این واقعیت دارد!
۵. فعال شدن بحثِ زنگزور آنهم در حالی که یکی از کشورهای شمالی ایران مورد سوءظنِ در پرونده ترور هنیه است، کم از خیانتِ به ایران ندارد!
۶. روسیه نباید چکِ سفید امضاءِ تعاملِ ابدیِ با ایران را داشته باشد یا مفروضِ قطعیِ او در رابطهی با جمهوری اسلامی، "هر اقدامی آنهم بدون پاسخ" باشد!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
پیروزی امنیتی ایران در شمال عراق
✍علیرضا تقوی_نیا
اتحادیه میهنی کردستان عراق ، نیروهای ۳ حزب تروریستی کومله کردستان ایران ، کومله زحمتکشان کردستان و کومله سازمان کردستانی حزب کمونیست ایران را مجبور به تخلیه مقرهای خود کرده است.
این مکان ها در زرگویز و بانه گهوره و زرگویزله قرار داشته اند.
🔸️نکته مهم اینست که اجازه انتقال سلاح های سنگین و نیمه سنگین نیز بدان ها داده نشده است و در عمل خلع سلاح شده اند.
در این خصوص چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ گروههای تروریستی کُرد به ظاهر در حال جنگ مسلحانه با ایران نبودند و مدعی بودند که تسلیحات خود را برای حفظ امنیت اعضایشان به کار می گیرند اما در عمل اقدامات تروریستی و امنیتی در ایران مرتکب می شدند.
2️⃣ فشار ایران به دولت عراق زمانی افزایش یافت که مشخص شد کومله در همکاری با اسرائیل در پی انجام اقدامات خرابکارانه در عمق خاک ایران ( به طور نمونه کارخانه هواپیماسازی اصفهان) است.
3️⃣ همچنین نقش علنی کومله در آشوب ها و شرارت های پس از فتنه زن زندگی آزادی باعث شد تا جمهوری اسلامی یک موافقت نامه امنیتی با دولت عراق امضا کند و علاوه بر خلع سلاح و برچیدن پایگاه های تروریست ها در مرزهای خود ، استقرار نیروهای دولت عراق در مرز فیمابین را خواستار شود.
4️⃣ گروههای تروریستی کُرد به خصوص کومله کردستان ایران ( به ریاست عبدالله مهتدی) درصدد بودند در سالگرد مرگ مهسا امینی ، یک سری اقدامات آشوبگرانه و ضد امنیتی را مرتکب شوند و دستگاه های امنیتی و نظامی ایران نیز به همین دلیل در ماههای اخیر فشار خود را به دولت عراق ، اقلیم کردستان و حزب اتحادیه میهنی افزایش دادند تا جایی که قباد طالبانی معاون نخست وزیر اقلیم کردستان به آنها اعلام کرد: مسئولان اقلیم دیگر توان تحمل فشارهای ایران را ندارند.
5️⃣ این رخداد یک پیروزی بزرگ امنیتی برای ایران است که می تواند باعث ثبات و امنیت بهتر مرزهای غربی و کاهش اقدامات تحریک به جدایی طلبانه شود.
📌همچنین سرویس امنیتی اسرائیل نیز که با کمک گروههای تروریستی از این مناطق به هدایت آشوب و ترور مبادرت می کرد ، محدودیت بیشتری در برابر ایران پیدا خواهد کرد زیرا در عمل محدوده مرزهای امنیتی جمهوری اسلامی گسترش می یابد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
پوتین در شمال ایران از تصمیم باکو برای ایجاد کریدور زنگزور حمایت کرده. پوتین در جنوب ایران
.
روابطی که یک طرفه راهبردی است!
✍صابر_گل_عنبری
متعاقب سفر اخیر پوتین به آذربایجان و اظهارات برخی مقامات روس، دوباره بحث دالان زنگزور در رسانهها داغ شده است.
این در حالی است که اتفاق غیر منتظرهای نیفتاده و موضع روسیه مبنی بر ضرورت راهاندازی این کریدور از قبل هم از زمان انعقاد توافق آتش بس 2020 روشن و شفاف بوده است.
اما آنچه شاید تازگی دارد، این حجم بیتوجهی روسیه نسبت به حساسیتی است که تهران در چند سال اخیر نسبت به راه اندازی زنگزور ابراز داشته که تا سر حد ارسال نیرو و برگزاری رزمایش نظامی در مرز با آذربایجان پیش رفت.
خردهای بر پوتین و روسیه نیست. منافع حرف اول و آخر را در روابط بینالملل میزند. بنابراین وقتی منافع کلانی را در راهاندازی این دالان با ترکیه و آذربایجان میبیند و در مقابل آن را در روابط با تهران هزینهساز نمیداند، چرا چنین موضع نگیرد؟ روابطی که در همه حال طرف ایرانی آن را «اتحاد راهبردی» یا «شراکت راهبردی» یا «راهبردی» مینامد و طرف مقابل تاکنون به الزامات یک رابطه راهبردی تن نداده است.
پرسش اینجاست که این چه روابط راهبردی است که یک طرف آن تقریبا در همه حوزههای ژئوپلیتک و پروندههای حساس منطقهای علیه طرف دیگر به ویژه در حوزه امنیتی پیرامونش به نفع دیگران ورود میکند؟ در سوریه با اسرائیل تبانی میکند و یا حداقل چراغ سبز نشان داده و راه را برای حملات مستمر به «رقیب ایرانی» خود در این کشور باز میکند.
به تثبیت نفوذ و نقش رقیب منطقهای ایران یعنی ترکیه در سوریه کمک کند و نیز با دور زدن ایران بخواهد اردوغان و اسد را آشتی دهد و عملا منافع اقتصادی کلان دوران پسا جنگ داخلی را نصیب آنکارا کند.
در حوزه خلیج فارس در قضیه جزایر سه گانه چند بار به نفع امارات موضع بگیرد. در تنشهای امنیتی و سیاسی در منطقه مواضعی متمایل به بقیه بازیگران رقیب و مخالف ایران اتخاذ کند. در پرونده یمن چند بار پای قطعنامههای شورای امنیت را امضا کند که متحد یمنی جمهوری اسلامی را گروهی تروریستی معرفی میکند.
در روابط دو جانبه نیز با وجود حرف و حدیثهای زیاد درباره همکاری نظامی، هنوز هم از فروش سوخو 35 و سامانههای پدافندی پیشرفته به ایران امتناع ورزد! البته در همان زمانی که بحث فروش این جنگندهها و... مطرح شد، نگارنده در یادداشتی تاکید داشت که روسیه حتی اگر هم توافقی امضا شود، این تجهیزات را به ایران نمیفروشد؛ اما از خود توافق به عنوان اهرم فشاری برای امتیازگیری از دیگران استفاده خواهد کرد.
در برجام هم پس از خروج آمریکا به عنوان عضوی از این توافق اقدامی برای جبران لااقل بخشی از زیانهای وارده نکرد. قبل از برجام هم چند بار به قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران رای مثبت داد. حتی در جریان انعقاد خود برجام هم به گفته ظریف کارشکنی کرد.
باز تاکید میشود که هیچ خردهای بر روسیه و بقیه بازیگران نیست. آنها حق دارند بر اساس منافع خود تصمیم بگیرند و رفتار کنند. کما این که روابط با روسیه و گسترش آن، هم به عنوان یک همسایه بزرگ هم یک قدرت جهانی ضرورتی راهبردی است.
اما مشکل در نگاه غیر واقعبینانه به این مناسبات است و سخن گفتن از «شراکت راهبردی» و.. هم نشات گرفته از چنین نگاهی است که آن هم محصول نداشتن شناختی عمیق نسبت به نظام و روابط بین الملل و پیچیدگیها و روابط و منافع در هم تنیده روسیه در سطح منطقه با بازیگران دیگر است که عموما مخالف، رقیب و یا دشمن ایران هستند.
همین واقعیت است که باعث میشود روسیه در مناسبات پیچیده و تنشآلود منطقه متناسب منافع خود عموما طرف مقابل ایران بایستد. اما در این میان کاربرد توصیفهای نادرست، مکرر و یک سویه درباره این روابط نه تنها مولّد انتظاراتی خاص در جامعه ایرانی و برای حاکمیت دردسرساز شده، بلکه موجد خوانشی هم در کرملین بوده که ایران را در هر شرایطی در مقام طرف نیازمندتر به این مناسبات و فاقد انتخاب دیگری دانسته است. همین اغراقها نه تنها در مناسبات با روسیه بلکه در پروندههای چالشی دیگر نیز نه تنها برخی واژگان را در دنیای سیاست لوث کرده و بیاعتبار ساخته؛ بلکه پیامدهای جبران ناپذیری هم برای اعتبار کلام و سیاست ایران داشته و دارد.
بله! تنش با آمریکا نقطه اشتراک ایران و روسیه است؛ اما موانع بیشماری باعث شده است که همین اشتراک نظر فاقد منافع کلان راهبردی برای ایران جز اتخاذ برخی مواضع حمایتی در محافل بینالمللی شود و یکی از مهمترین این موانع، منافع زیاد روسیه با رقبا و مخالفان منطقهای ایران است که عموما متحد آمریکا هستند.
اهل کوفه با حسین بن علی (ع) علیه استبداد یزیدی هم نظر بودند، اما چون منافع دنیوی خود را در نقطه مقابل میدیدند نه تنها ایشان را همراهی نکردند، بلکه علیهشان نیز جنگیدند.
کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
«جراحی» را از «مردم» شروع نکنید...
✍ محمد طاهر رحیمی
1️⃣ در «بنزین»:
🔖مردم پُرمصرف نیستند، بلکه:
خودروهای ما پرمصرفاند،
وسایل نقلیه فرسوده هستند،
سبد سوختی کشور دهها سال متنوع نشدهاست،
سیستم حملونقل عمومی سالها توسعه نیافته است.
مدل حملونقل در کشور جادهمحور است.
📌جراحی را از سازمان برنامه و وزارت صمت، نفت، راه و ... شروع کنید.
2️⃣ در «برق»:
فقط حدود ۳۰ درصد مصرف برق، خانگی است.
به میزان ۳۳۰ میلیون بشکه معادل نفتخام اتلاف داریم.
طبق آمار ایمیدرو، فقط ارزش برق هدررفته سالانه صنعت فولاد ۱.۳ میلیارد دلار است(معادل ۴ نیروگاه سیکلترکیبی مدرن).
📌جراحی را از وزارت نیرو، راه، صمت، جهادکشاورزی و ...شروع کنید
3️⃣ در «گاز»:
۷۰٪ مردم کمتر از ۱۰٪ گاز کشور را مصرف میکنند.
کل مصرف بخش خانگی کمتر از ۲۷٪ کل گاز کشور است.
۷۰۰ شرکت بزرگ ۵۴٪ گاز کشور را مصرف میکنند.
به میزان ۲۴۵ میلیون بشکه معادل نفتخام اتلاف گاز داریم.
📌جراحی را از وزارت نفت و نیرو و صندوق توسعه و سازمان برنامه شروع کنید.
4️⃣ در کل حوزه «انرژی»:
به میزان ۷۲۱ میلیون بشکه معادل نفت خام هدررفت انرژی تا قبل از رسیدن انرژی به دست مصرفکننده داریم که مقصرش مردم نیستند.
📌جراحی را از دولت شروع کنید.
⁉️چرا کسی از موارد فوق و نیز از اتلاف گاز برای مثال در شرکتهای متانولی سخن نمیگوید که در ۱۲ سال گذشته عملا ۱۲ میلیارد دلار از محل عدمالنفع صادرات گاز به کشور خسارت زدهاند؟
⁉️چون منافع تعداد محدودی دلال و سفتهباز و سیگنالفروش بورسی و پکیجفروشهای هوچیگر به خطر میافتد؟
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کوتاهی تاریخی ما در قبال اردن و مصر!
✍علیرضا کمیلی
نمی خواهم کسی را متهم کنم! ولی بارها گفتیم و نوشتیم که هر تحولی در مصر و خصوصا اردن در قبال مسأله فلسطین صد برابر کشورهای دیگر اثر عملی دارد. تجمعات دهها هزار نفری هفتگی اروپایی ها یک دهم این سه تیری که آن عشایر دلیر اردنی حرام این سه سگ ولگرد کرد اثر واقعی نداشته است!
خب این یعنی برویم برای انتقال سلاح کار کنیم؟ خیر! این کار ما نیست. باید روی بدنه های مردمی و خصوصا عشایری مصری و اردنی بیش از گذشته کار میشد خصوصا که ارتباطات خانوادگی با عشایر عراقی دارند و راه اثربخشی بسته نبوده و نیست! آنها هستند که تحرک کنند اتفاقات مهمی رخ خواهد داد و عنصری جدید به معادلات فلسطین افزوده خواهد شد.
حالا که مرز زمینی اردن با رژیم موقت بسته شده و اثر اقتصادی آن نیز بعنوان یک خط اقتصادی خیانت بار مشخص است بهتر می توان پی به آثار این کوتاهی برد! این خط حالا حتی خط انتقال کالاهای ترکیه که پیش تر از طریق دریا به رژیم موقت میرفتند شده و از طریق کرانه و از آنجا به رژیم خدمات می دهد! همین قدر خیانت بار همین قدر مهم!
یادم هست در ایام بیداری اسلامی ۲۰۱۱ کمترین میزان ارتباط نهادهای ج.ا.ا با کشورهایی بود که در آنها تحولات سیاسی رخ داده بود لذا چوب آن را هم در از دست دادن آن فرصت خوردیم! آقایان در به در دنبال لینک می گشتند در مصر و لیبی و تونس و... حالا باید از این ساختارها ناامید بود و خودمان دست بجنبانیم!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
اشتباه بزرگ #جریان_انقلابی
✍دکتر باوری
دولت پزشکیان با یکی از ضعیفترین درصدهای آرا هم نسبت به آراء ماخوذه (۵۳٪) و هم نسبت به کل واجدین شرایط(۲۶٪) و حدود ۲میلیون رای کمتر از دولت شهید رئیسی، رئیس جمهور شده است.
از همه اینها مهمتر فاصله پزشکیان با نفر دوم کمترین فاصله در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری بوده است. این واقعیت آماری در کشورها عموما منشأ یک #اعتماد_به_نفس قدرتمند در جریان رقیب دولت مستقر است.
🚫متاسفانه جریان انقلابی پس از انتخابات به جای احساس اعتماد به نفس و تعامل متکی بر آن با دولت، به دلیل جنگ روانی جریان غربزده دچار انفعال و اختلاف شده است.
سیاست جریان انقلابی میبایست همکاری با دولت در مسیر اصول انقلابی و کنش مدنی قدرتمند و بازدارنده و بی ملاحظه در هنگام تخطی دولت از اصول واضح انقلاب باشد.
هیچ معنا ندارد وزیری که در فتنهها نقش داشته و هیچگونه اظهار ندامتی نمی کند با ریش گرو گذاشتن رئیس جمهور مورد اغماض قرار گیرد این تعامل نیست معامله یا ساده لوحی است.
هیچ معنا ندارد رئیس جمهور، برای حجاب و عفت عمومی هیچ برنامهای نداشته باشد، #طرح_نور را طرح زور بداند و با پالسهای اجتماعی خطرناک موجب تشدید بی حجابی و عریانی در کشور شود و جریانات مومن و انقلابی، سکوت کنند و عقب نشینی خود در برابر احکام الهی را با برچسب های عقلانیت و تاکتیک توجیه کنند.
این عقب نشینی ها اگر تاکتیکی بود باید در این سالها که بارها عقب نشینی شده بود، پس از مدتی وضعیت حجاب و فرهنگ بهتر می شد ولی هر بار عقب نشینی فضا را برای عدهای عیاش و مطرب پولدار متصل به غرب بازتر کرده است.
وظیفه امروز، کمک به دولت در مسیر ارزشها و مقاومت موثر و هوشمندانه در برابر انحرافات از احکام الهی است.
جریان انقلابی امروز از همیشه قویتر است باید فکر کرد و طراحی نمود و به صحنه آمد...
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
راهروی زنگزور
.
.
✍سید نیما موسوی
در روزهای گذشته ولادیمیر پوتین، سرگئی لاوروف و ماریا زاخارووا مواضع مهمی در باب راهروی زنگزور داشتند. گرچه روسیه از سال ۲۰۲۰، بصورت زیرپوستی به علیف جهت عملیات نظامی در قرهباغ چراغ سبز داده بود ولی همواره از اتخاذ علنی مواضع علیه ایران خودداری میکرد. ولی برای فهم دلیل اصرار کنونی روسیه بر این موضع باید به چهار عامل نظر افکند:
۱- مهمترین دلیل اصرار روسیه بر راهروی زنگزور امتیاز به ترکیه برای تبدیل شدن به قطب گازی در غرب آسیاست. روسیه با تبدیل ترکیه به قطب گازی و پایانه صدور غلات به جهان سعی دارد تا ازدوغان را از زلینسکی دور سازد.
۲- مواضع غربگرایانه پاشینیان سبب شده تا روسیه از ۴ سال پیش مانع از تلاش آذربایجان برای دستیابی به سرزمین قرهباغ نشود. پاشینیان از دید روسیه نسخه ارمنی زلینسکی است که با شورش علیه نخبگان سیاسی پرو-روس به لابی ارمنی در غرب نزدیک است. پس از تخلیه قرهباغ، موضع پاشینیان در افکار عمومی ضعیفتر شدهاست.
۳- مهاجرت بسیاری از الیگارشهای روس از کشورهای اروپایی به باکو جهت دور زدن تحریمها. سالها پیش، "فرهاد آخمدوف" تاجر آذری-روسی از حامیان اصلی کارزارهای انتخاباتی علیف بود. همینطور "آراز آقالروف" نیز از مهمترین الیگارشهای روس-آذری محسوب میشد. گفته میشود "آرکادی روتنبرگ" از مشهورترین الیگارشهای نزدیک به پوتین در ماههای اخیر و پس از تحریمهای غرب علیه وی به باکو نقل مکان کردهاست.
۴- قدرت یافتن تیم نیویورکیها در وزارت خارجه ایران، باعث شد تا پوتین از این اهرم علیه ایران استفاده کند و این کارت را در برابر تیم جدید سیاست خارجی ایران برای ممانعت از همکاری با غرب بکار گیرد. تیم نیویورکیها در دهه ۱۳۹۰ روابط بدی را با روسیه داشتهاست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان کریدور زنگزور به زبان بسیار ساده
یک سؤال:
تحولات فی مابین ارمنستان و آذربایجان چه ربطی به ما داره؟!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
تنشی رو به اوج!
✍صابر گل_عنبری
دو طرف آمریکایی و اروپایی ایران را به ارسال موشکهای بالستیک به روسیه متهم کردهاند؛ اما ایران رسما این مساله را تکذیب کرده است. با این حال، این نفی، تاثیری در موضع طرف مقابل نداشته و بیانیهها و تحریمهای جدید موید این مدعاست. در میانه این تایید و تکذیب اما آنچه اهمیت دارد پیامدها و آثار این اتهامات در جهت افزایش سطح تنش میان ایران و غرب و به ویژه اروپاست؛ آن هم در آغاز فعالیت دولت جدید ایران که اعلام کرده بود سیاست «تعامل سازنده» را با جهان و غرب در پیش خواهد گرفت.
اما چنان که متنبی شاعر معروف عرب میگوید «تَجرِي الرّیاحُ بِما لا تَشتَهِي السُّفُنُ» بادها بر خلاف جهت حرکت کشتی میوزند. چنان که نگارنده قبلا نیز بیان داشته است شرایط کنونی و بستر بینالمللی (جنگ اوکراین) و منطقهای (جنگ غزه) نه تنها برای بهبود مناسبات ایران و غرب مساعد نیست، بلکه نقش معکوسی هم دارد و این وضعیت بیشتر افزاینده تنش است تا کاهنده آن. در این میان هم روشن است که صرف ابراز تمایل ایران در این شرایط سخت اقتصادی برای بهبودی روابط نمیتواند روند جدیدی را رقم زند؛ در حالی که طرفهای مقابل به دلایل متعددی چنین رغبتی ندارند.
امروز روابط ایران با دو طرف آمریکایی و اروپایی با وضعیتی قفل شده و بن بست در سه پرونده حساس (هستهای، جنگ غزه و جنگ اوکراین) مواجه است که پیوند تنگاتنگی میان هر سه وجود دارد. در این میان، جنگ غزه (در بعد امنیت و آینده اسرائیل) از اولویت بیشتری برای آمریکا برخوردار است؛ در حالی که جنگ اوکراین (امنیت اروپا) برای اروپا بیشتر اولویت دارد. پرونده هستهای اما دیگر اولویت نخست آمریکا و اروپا در مناقشه خود با تهران نیست؛ بلکه تحت الشعاع دو اولویت پیشگفته و پس از آنها قرار گرفته است. از این جهت رفع موثر تحریمها دیگر بعید است صرفا در پیوند با مساله و مذاکرات هستهای اتفاق بیفتد؛ به این معنا که اگر در این پرونده به دور از دو پرونده دیگر توافقی به دست آید (که فعلا دور از انتظار است)، بعید است که تحریمها دیگر مطابق آنچه در برجام روی داد، برداشته شوند.
تحریم هما و سخن گفتن از لغو خدمات هوایی مانند تحریمهای دو سال اخیر آمریکا و اروپا علیه افراد و برخی شرکتهای ایرانی به اتهام مشارکت در ارسال پهباد برای روسیه نیست، بلکه تحریمهای جدید که جنبه عمومی دارد، نشانگر ورود تنش در روابط ایران و اروپا به مرحلهای پیشرفته است؛ روابطی که میتوان گفت در بدترین برهه تاریخی خود قرار دارد.
از این رو، میتوان گفت که روابط در مسیر پرتنشتر از قبل قرار دارد که پلان بعدی آن ممکن است حرکت تروئیکای اروپایی در جهت فعالسازی اسنپ بک در اکتبر 2025 پس از پایان عمر برجام و قطعنامه 2231 و احیای تحریمهای بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت باشد.
همچنان که شدت گرفتن تنش میان ایران و اروپا ممکن است به پیچیدهتر شدن و تشدید تنشهای کنونی در منطقه در پیوند با جنگ غزه منجر شود. در کل، تنشها در هر سه حوزه تصاعدی است و این امر میتواند وضعیت را به نقطه جوش نزدیک کند.
از این رو، قبل از فروکش دو جنگ اوکراین و غزه محتمل نیست که فعلا توافقی در حوزه هستهای برای رفع موثر تحریمها حاصل شود؛ مگر توافقی حداقلی برای مدیریت تنش. کما این که توافق همه جانبه که برخی به آن فرا میخوانند بر مبنای قاعده "برد ـ برد" چندان واقعبیانه نیست. شرایط کنونی برای چنین توافقی اساسا مساعد نیست و توافق همهجانبه نیز به ویژه از منظر آمریکا در وضعیت فعلی تنها در مقابل تغییر سیاستهای ایران چه در پرونده هستهای چه در قبال اسرائیل و... امکانپذیر است؛ چیزی که به معنای تغییر ماهیت جمهوری اسلامی است و نخواهد پذیرفت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
تنشی رو به اوج! ✍صابر گل_عنبری دو طرف آمریکایی و اروپایی ایران را به ارسال موشکهای بالستیک به روس
.
#تامل
✍علی_قلهکی
خزانهداری آمریکا ۲۰ فرد، نهاد و کشتی ایران و روسیه را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا ۱۰ فرد، ۶ نهاد و چهار فروند کشتی در ایران و روسیه را به بهانه ارسال موشک، تحویل قطعات و سامانههای تسلیحاتی از سوی تهران برای مسکو تحریم کرد.
▪️اسامی اشخاص و نهادهای ایرانی تحریمشده؛ روحالله کاتبی (مستقر در روسیه و رابط میان دو کشور)، ابراهیم بهرامی (کارمند صنایع خرازی، از نهادهای تحت مدیریت گروه صنایع باکری)، علی جعفرآبادی (فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)، علی زارع، غلامرضا عینیسرکله، مسعود نوراحمدی، شرکت هوایی «ایران ایر»، شرکت حمل و نقل آزادگان (مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) و سه نهاد زیرگروه آنِ «شرکت مهندسی آماد بهینهساز»، «شرکت مهندسی و کنترل کیفیت سنجش گستر دانا»، و «شرکت طلیعه سبز جهان» و نیز «دفتر طراحی رانش فرزانگان» و مدیران آن به اسامی حسین پورفرزانه، زهرا پورفرزانه، حسن پورفرزانه اعلام شدهاند.
🔹یک فرد روسی به نام جمالالدین امیرمگومدوویچ پاشائف (مالک شرکتهای کشتیرانی روسی) به همراه چهار کشتی روسی به اسامی «بوریس کاستودیف»، «پورت اولیا-»۳، «پورت اولیا-»۴ و «کومپوزیتور رخمانینوف» در زمره تحریمشدگان وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارند.
🔹بر پایه این بیانیه، تمامی داراییهای این افراد و نهادها در آمریکا مسدود و ارائه یا دریافت هرگونه پول، کالا یا خدمات مرتبط با این افراد ممنوع اعلام شده است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشنهاد ایران درباره راهگذر ارس
کانال تحلیلی سیاسی صراط
پیشنهاد ایران درباره راهگذر ارس
.
✍ابوقاسم
پیشنهاد ایران درباره راهگذر ارس اینجوری میشه که کشورهای روسیه و جمهوری آذربایجان از طریق مسیر ایرانی در آذربایجان شرقی به نخجوان متصل شوند
و ارمنستان با این منطق بیخیال مسیر سیونیک شود و آذربایجان نیز روند صلح را تکمیل کند،آذربایجان به تهران وانمود می کند که با راهگذر ارس ایران موافق است اما همزمان روند صلح با ارمنستان و پذیرش مرزهای بین المللی این کشور را به چالش می کشد
ارمنستان نیز برای تکمیل روند صلح و پیگیری توافقنامه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ می گوید ما میخواهیم مساله تعیین خطوط مرزی و بازگشت برخی روستاها به مالکیت ارمنستان و به رسمیت شناخته شدن مرزهای بین المللی ارمنستان را در کنار راه اندازی خطوط ترانزیتی در سیونیک تعریف کنیم و این ها را در یک گفت و گوی دوجانبه با آذربایجان بدون حضور روسیه پیگیری کنیم.
بنابراین مساله مسیر ترانزیتی زنگزور مهم ترین اهرم فشار ارمنی ها برای شناسایی مرزهای خود از سوی آذربایجان است
بعد از جنگ ۲۰۲۰ ارمنستان و آذربایجان ،این دو کشور به همراه روسیه توافقنامه ای را در تاریخ ۹ نوامبر امضا کردند
بعد از عقب نشینی ارتش ارمنستان از برخی روستاهای مورد ادعای آذربایجان،اما با این وجود این کشور و ترکیه همچنان مرزهای بین المللی ارمنستان را به رسمیت نمی شناسند.
آذربایجان از برخی روستاهای متعلق به ارمنستان عقب نشینی نمی کند و شرایط بازگشت ارامنه به آرتساخ را فراهم نمی کند.
کریدور به اصطلاح زنگزور یا همان راه مواصلاتی برای ارمنستان نقش تعیین کننده ای برای پیگیری به رسمیت شناخته شدن مرزهای این کشور توسط آذربایجان و ترکیه و پاکستان است.
باکو با تمرکز بر سر مالکیت برخی روستاهای ارمنستان و عدم به رسمیت شناخته شدن اراضی این کشور بدنبال بازگشایی کریدور زنگزور است و ارمنستان نیز با اهرم فشار مسیر مواصلاتی سیونیک برای اتصال آذربایجان به نخجوان بدنبال تایید مرزهای بین المللی خود از سوی آذربایجان و تحقق صلح در قفقاز جنوبی است.
مهم ترین عامل پافشاری ارمنستان بر کریدور زنگزور(با مالکیت خود نه روسیه یا آذربایجان) این هست که زنگزور را یک نقطه عطف برای پیگیری تمامیت ارضی خود در مقابل آذربایجان می داند.
بر اساس این منطق ارمنستان دلیلی نمی بیند که با حمایت از رهگذر ارس ایران عملا اهرم فشار خود در مسیر سیونیک را بکلی از بین ببرد و خفگی ژئوپلیتیکی خود را تکمیل و همچنین اهرم فشار خود برای تکمیل روند صلح با آذربایجان و به رسمیت شناخته شدن اراضی این کشور را ازدست بدهد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
چرا ایران به توسعه نمیرسد؟ - حسین صمصامی.mp3
93M
چرا ایران به توسعه نمیرسد؟
🎙گفتگوی صریح و جنجالی جدال با دکتر حسین صمصامی
📆 ۲۱ شهریور ماه ۱۴۰۳
⏱ مدت زمان: ۱۲۹ دقیقه
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
چرا ایران به توسعه نمیرسد؟ 🎙گفتگوی صریح و جنجالی جدال با دکتر حسین صمصامی 📆 ۲۱ شهریور ماه ۱۴۰۳
با سلام
همراهان همیشگی، به جرات میتوان گفت، یکی از مهمترین فایل های صوتی که تا کنون در کانال دوم ما بارگذاری شده، این فایل و صحبت های قابل تأمل دکتر #صمصامی است. لطفاً وقت بذارید هم گوش کنید و هم برای دیگران بازنشر نمایید.
با تشکر
✍یاسینی
.
سفر عراقی پزشکیان و یک امّا..!
✍صابر گل_عنبری
سفر رئیس جمهور ایران به عراق از جهاتی متفاوت با سفرهای مقامات پیشین ایران به این کشور بود. تور عراقی پزشکیان در خارج از بغداد به شهرهای مذهبی خلاصه نشد، بلکه شامل اربیل، سلیمانیه و بصره نيز بود که در چند سده اخیر بیسابقه بوده است.
در کنار آن هم، پزشکیان در این سفر نوعی دیپلماسی عمومی قابل توجه را به کار بست که در سفرهای خارجی مقامات ایرانی به این شکل مسبوق به سابقه نبوده است. اما این سفر یک کاستی مهم هم داشت که مورد انتقاد و توجه ناظران عراقی و غیر عراقی نیز قرار گرفت.
اما تور عراقی پزشکیان عموما با دو متحد شیعی و کردی بود و دیداری منفصل مانند دیدار با جریانهای شیعی و کرد با رهبران احزاب و جریانهای اهل سنت عراق برگزار نشد و همچنین سفری به یک شهر سنی نشین نیز صورت نگرفت که اگر این اتفاق میافتاد به قول عربها «توری مکتمل الارکان» بود.
اگر هم احتمالا شرایط امنیتی مرکز سنینشین عراق اجازه چنین سفری نمیداد، دستکم برای منع برخی دریافتها و تصوراتِ مخالف الزامات ایده «اتحادیه اسلامی»، دیداری جداگانه با برخی رهبران اهل سنت در بغداد یا بازدید از مسجد ابو حنیفه (معروف به جامع الإمام الأعظم) یا مرقد عبدالقادر گیلانی در بغداد به عنوان دو نماد هویت سُنیان عراق ممکن بود. در مقابل دیدار با محسن مندلاوی معاون اول شیعی رئیسِ سنیِ برکنار شدهِ مجلسِ عراق بر انتقادات برخی جریانهای اهل سنت افزود. از این جهت که منصب ریاست مجلس عراق پس از سهمیه بندی قدرت میان شعیان، کردها و اهل سنت سهم سنیهای این کشور شده است. به همین دلیل، دیدار با معاون اول شیعی رئیس سابق مجلس عراق از دید برخی کنشگران عراقی به تلاش برای حذف ضلع سُنی از گردونه قدرت حاکمه در عراق تفسیر شد.
این در حالی است که هر چند سیاستمداران سُنی عراق غالبا به دلایل مختلف در جبهه بازیگران رقیب ایران در عراق از ترکیه و عربستان و... قرار دارند، اما روابط خوبی هم میان برخی احزاب اهل سنت عراق با ایران وجود دارد.
میتوان گفت که به نوعی قرار گرفتن بازیگر سنی عراق در حاشیه در این سفر تکرار اشتباه اردوغان در سفر در اردیبهشت ماه گذشته و اکتفا به دیدار با رهبران اهل سنت و کُرد بدون دیداری مشابه با رهبران شیعی عراقی بود. البته احتمالا اردوغان دیدار با نخست وزیر شیعی عراق را به عنوان دیدار با رهبران شیعه فاکتور کرده است.
در کل، اقتصاد موتور محرکه روابط خارجی ترکیه است و غالبا نفوذ سیاسی و ژئوپلیتیک خود را از کانال نفوذ اقتصادی پیگیری میکند. در این راستا نیز روابط تجاری و اقتصادی عراق و ترکیه در سالیان اخیر توسعه قابل توجهی یافته است؛ به گونهای که هم اکنون هم تجارت میان دو کشور تقریبا دو برابر ایران است و به گفته اردوغان به رقم حدود 20 میلیارد دلار نزدیک شده است. البته جالب هم اینجاست که هیچ قدرت منطقهای جز ترکیه در عراق نیرو و پایگاه نظامی ندارد و بیشتر از نیروهای آمریکاست، اما این مساله به اندازه نفوذ سخت ایران در عراق از طریق حشد الشعبی پرصدا نیست. دلیل آن هم این است روابط ایران و عراق بیشتر در چارچوب تقابل ایران و آمریکا تعریف شده و نمود یافته است؛ در حالی که اساسا نفوذ و مناسبات بازیگران ترک و عرب منطقه در عراق بر مدار تقابل با آمریکا نیست و بعضا نیز هم پوشانی وجود دارد.
مناسبات و نفوذ ایران در عراق با چالشهای فراینده ناشی از تقابل با آمریکا و رقابت با ترکیه و عربستان و... روبرو است. عربستان در سالهای اخیر در کنار تحکیم روابط خود با دولت مرکزی، نفوذ سیاسی در بیت شیعی عراق به عنوان بازیگر قدرتمند صحنه سیاسی عراق را نیز پیگیری کرده و دعوت از رهبران شیعه عراق از جمله عمار حکیم برای سفر به ریاض و دیدارهای سفیر این کشور با آنها در عراق نیز در این راستاست.
امروز سه بازیگر عراق (شیعیان، اهل سنت و کردها) نه تنها فیمابین دچار اختلافات اساسی هستند، بلکه هر کدام از تشتت و انقسام داخلی شدید نیز رنج میبرد. جدا از نقش عامل تعارض منافع درون عراقی و درون گروهی میان آنها، یک سر مهم این انقسام هم به تعارض منافع بازیگران و قدرتهای خارجی ذی نفوذ در عراق بر میگردد. در میان این بازیگران، ماهیت سیاستورزی ایران در این کشور تا حدودی متفاوت از دیگران است و در حالی که ایران نفوذ سیاسی قابل توجهی در آن دارد؛ اما مانند تاکنون رقیب ترکی برگردان اقتصادی همسنگی نداشته است.
در سالهای اخیر دول عربی و ترکیه بر روی پروژههای اقتصادی کلان در عراق متمرکز شدهاند؛ مانند ابرپروژه "راه توسعه" یا جاده ابریشم عراق که به عبارتی دیگر یک ابرطرح برای ترکیه و در درجه بعدی حوزه عربی خلیج فارس نیز هست و منطقه را از طریق یک شبکه ریلی و زمینی به اروپا وصل میکند و میتواند اطلس ترانزیتی و کریدوری در منطقه را به زیان دیگر کریدورها دگرگون کند.
@tahlilisiyasiseraat
هنیه "الوتر الموتور" نیست!
✍محسن قنبریان
این تعبیر در زیارات برای سید مظلومان اباعبدالله الحسین(ع) به کار می رود.
"الوتر" یعنی فرد و تنها و "الموتور"، کشته رها شده ای است که انتقام او گرفته نشده است.
به تعبیر دیگر: تنها بازمانده اش، یاوری برای خونخواهی نمی یابد!
تفاوت سیدالشهدا با شهدای دیگر یکی در همین است که او "الوتر الموتور" است.
آنچه مختار و قیامهای لثارات الحسینی کردند، حقیقتاً انتقام خون حسین(ع) نبود؛ و الا امام زمان(عج) "الموتور بأبیه" خوانده نمی شد.
جای دیگر توضیح داده ام انتقام حسین(ع) به برقراری حکومت ائمه عدل و تحقق قسط جهانی است؛ که از "امام مطلق" برمی آید.۱
آیا مهمانِ ترور شده ایران (اسماعیل هنیه)، الوتر الموتور است؟!! یا ما در خونخواهی مستضعفیم؟!
ظاهرا توان نظامی و وعده قطعی و همراهی مردمی به خونخواهیِ مهمان، او را الوتر الموتور نگذاشته است؛ لکن طولانی شدن زمان تحقق #خونخواهی و سطح مقابله ها با جنایات بی باک صهیونیست ها می فهماند که گرچه قوی اما مستضعفیم!
"چگونه جواب دهیم که جنگ فراگیر نشود؟!"
این از خونخواهی شهیدان فخری زاده و سلیمانی و... با ماست!
"در جنگ ترکیبی چه کنیم که هزینه ها، منافع ملی و رضایت عمومی گردد؟!!"
علیرغم اقتدار نظامی مان با ماست.
منعی ندارد هم "مقتدر" باشیم هم مشمول "الذین استضعفوا"!
ما با همه اقتدار برای ریشه کنی نهایی ظلم و استکبار، #مضطر به حجت خداییم؛ لکن اعاده حیثیت و شرف را وظیفه داریم.
......................
۱. ر.ک: مقاله منتقم دادگر
• دو مطلب مرتبط: ۱ و ۲
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
آنگاه که انتقام نگیریم❗️
✍یداله یاسینی
تا زمانی که جبهه ی مقاومت راهبردش را عوض نکند و پاسخ ترورها را متقابل و حتی چند سطح بالاتر ندهد، وضع همین است! اما انتقام باید چگونه باشد؟
پاسخ در یک کلام، اجرای دستور خداوند است!
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
أَنَّ النَّفْسَ بِالنَّفْسِ وَالْعَيْنَ بِالْعَيْنِ وَالْأَنْفَ بِالْأَنْفِ وَالْأُذُنَ بِالْأُذُنِ وَالسِّنَّ بِالسِّنِّ وَالْجُرُوحَ قِصَاصٌ «۴۵ مائده»
نَفْس را در مقابل نَفْس قصاص کنید و چشم را مقابل چشم و بینی را به بینی و گوش را به گوش و دندان را به دندان، و هر زخمی را قصاص خواهد بود.
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ
فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ ۙ إِنَّهُمْ لَا أَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنْتَهُونَ
«با پیشوایان کفر و ضلالت کارزار کنید که آنها را عهد و سوگند استواری نیست، باشد که بس کنند»
«12 توبه»
#خیبر_خیبر_یا_صهیون
#جبهه_مقاومت
#کارزار
#انتقام
#قصاص
#هزینه
#پاسخ_متقابل
🔻 مطلب مرتبط 👇
https://eitaa.com/hamraah_batahlil/792
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
پیام های شلیک #هایپرسونیک_یمنی؛ تست، هشدار و #معتبرسازی_تهدید
✍دکتر مجتبی صدیقی
#نتانياهو سرمست از #ترورها و برخی عملیات ویژه و با همراهی حامیان در حال فشار برای تسلیم حماس بود و روی این گزاره تاکید می کرد که حماس منتظر ضربه ايران نباشد اما شلیک هایپرسونیک یمنی #قاعده_جدیدی را ابلاغ کرد!
یکم؛ مقاومت حتما در چنته چیزهایی دارد که سامانه های پدافندی رژیم را مغلوب می کند اینبار بحث بر سر هدف زنی پرتابه های مقاومت هم نیست بلکه #هشدار و #کشف هم رخ نخواهد داد چه برسد به انهدام. این شلیک اولین #تست_دوگانه بود؛ هم برای سامانه های پدافندی دشمن هم موشک های جدید مقاومت.
دوم؛ مقاومت دست بر ماشه است و برخلاف تبلیغات روانی طرف مقابل، هم #اراده و هم #توان کافی برای ضربه دردناک وجود دارد.
سوم؛ وقتی یمن از فاصله دورتر موشک خود را به فضای سرزمینهای اشغالی می رساند و از لایه های چندگانه پدافندی عبور می دهد، به طریق اولی ج.ا. حتما می تواند غافلگیرانه تر و دقیق تر بزند!
چهارم؛ #پایتخت_جبهه_شرارت دیگر امن نخواهد بود و از این پس امنیت روانی اشغالگران ساکن تلآویو مورد تاخت و تاز خواهد بود.
پنجم؛ #باند_تبهکار حاکم بر فلسطین اشغالی اراده تشدید حمله به یک حلقه دیگر از مقاومت را در سر بپروراند از جبهه ی دیگری خواهد خورد. راهبرد #ضربات_دَوّار همچنان از پس و پیش رژیم ادامه خواهد یافت.
ششم؛ #اراده، #قدرت، #توانمندی و #هوشمندی مقاومت را باور کنید. غر نزنید که چرا انتقام گرفته نمی شود، سعی کنید این نکته را هضم کنید که مقاومت رژیم را در #نقطه_ذوب(Melting Point) قرار داده است!
#وعده_صادق
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
آیا حکومت اسلامی حق قیمتگذاری روی کالاها را ندارد؟
✍سید یاسر جبرائیلی
یکی از مباحث جدی این ایام که محل منازعه فکری دو جریان اقتصاد اسلامی و اقتصاد لیبرال است، بحث قیمتگذاری است. سوال این است که آیا حکومت اسلامی حق دارد به یک فروشنده تکلیف کند که کالای خود را به چه قیمتی بفروشد؟
لیبرالها برای آزادسازی قیمتها از مداخله دولت، به ادبیات شرعی و دینی هم متوسل می شوند و میگویند تسعیر یا تعیین قیمت در هر شرایطی حرام است و اقتضای مالکیت خصوصی این است که هر کس مختار باشد کالای خود را به هر قیمتی که میخواهد، به فروش برساند.
قبل از نقد این ادعا، طرح یک مقدمه، ضروری است.
در اندیشه اقتصاد اسلامی ما یک مفهوم مهم با عنوان «مالکیت الهی» داریم. وقتی میگوییم مالکیت اصلی و واقعی ازآن خداست، این یک حرف تشریفاتی نیست. امتداد عملی این سخن آن است که پذیرش مالکیت خصوصی در اسلام، بدین معنی نیست که انسان مالک، بتواند هر کاری که نفسش اراده میکند، با مایملک خود انجام دهد. چنانکه انسان مالکیت تام جسم خود را هم ندارد و اجازه ندارد به خود آسیب بزند و حتی تکالیفی نسبت به جسم خود دارد، درباره مال هم همین است. اگر خدای متعال برای جسم انسان برنامه دارد و انسان مکلف است این جسم تحت مالکیت خود را طبق برنامهای که از سوی خدای متعال ارائه شده اداره کند، مال که در نسبت با جسم در مرتبه نازلتری قرار دارد و تبعیتش از برنامه الهی بدیهیتر است.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در بحث مفصلی که پیرامون «آزادی اقتصادی» دارند، میفرمایند «اگر آزادى فعّالیّتهاى اقتصادى را اینجور معنا کنیم که آن کسانى که قدرت فعّالیّت و مانور اقتصادى دارند اینها آزادنند هرچه خواستند تولید کنند، هر جور خواستند عرضه کنند، هروقت خواستند توزیع کنند، هر جور خواستند بفروشند، هر جور خواستند مصرف کنند، این یقیناً نظر اسلام نیست».
ایشان در جایی دیگر میفرمایند «در اقتصاد جامعه اسلامى اگرچه مردم در فعّالیّتهاى اقتصادى میدان باز و وسیعى دارند و آزادىهاى زیادى دارند و هرکسى این حق را دارد که فعّالیّت و تلاش اقتصادى بکند، امّا در کنار این حق و اختیار براى مردم، یک اختیار و حقّى هم براى دولت اسلامى و قدرت حاکم بر جامعه اسلامى قرار داده شده است و آن حقّ کنترل و نظارت و مراقبت است؛ زیرا اگر این حق براى حاکم اسلامى نباشد و مردم بدون نظارت دولت و بدون رعایت سیاستهاى دولت تلاش اقتصادى را شروع کنند و انجام بدهند این یقیناً در جامعه به طغیان، به ظلم، به بغى، به فساد منتهى خواهد شد و همان وضعى پیش خواهد آمد که در دنیاى سرمایهدارى هست».
بنابراین، در اندیشه اسلامی، آزادی در برخورد با مال، اطلاق ندارد و اعمال مالیکت انسان بر ال خود، تحت ضوابطی صورت می گیرد که از سوی حکومت اسلامی تعیین می شود.
حال سوال اینجاست که در رابطه با قیمتگذاری، آن ضوابط اسلامی چیست؟
امیرالمومنین علی (ع) در نامه معروف خود به مالک اشتر نخعی میفرمایند: «وَ لْیَکُنِ الْبَیعُ بَیْعاً سَمْحاً بِمَوازینِ عَدْل وَ اَسْعار لا تُجْحِفُ بِالْفَریقَیْنِ مِنَ الْبایِعِ وَ الْمُبْتاعِ فَمَنْ قارَفَ حُکْرَةً بَعْدَ نَهْیِکَ اِیّاهُ فَنَکِّلْ بِه وَ عاقِبْهُ فى غَیْرِ اِسْراف»؛ باید معاملات با شرایط آسان صورت گیرد؛ با موازین عدل و نرخهایى که نه به فروشنده زیان برساند و نه به خریدار! و هرگاه کسى پس از نهى تو از احتکار، به چنین کارى دست بزند، او را کیفر کن! و در مجازاتش بکوش، ولى زیاده روى نکن.
این مفهوم «نرخی که نه فروشنده زیان ببیند و نه خریدار» بسیار حیاتی است؛ به نحوی که مولای متقیان، این مفهوم را از مصادیق «عدالت» ذکر کردهاند.
مرحوم حجت الاسلام سید عباس موسویان، رئیس فقید شورای فقهی بانک مرکزی، در همین موضوع یک مقاله مهم علمی نوشتهاند که مستند آن، کتاب «البیع» حضرت امام خمینی(ره) است.
آقای موسویان در این مقاله با استناد به ادله فقهی، استدلال کردهاند که «1. در شرایط عادی، کسی حق قیمت گذاری ندارد و قیمت را بازار تعیین میکند؛ 2. در شرایط احتکار، انحصار و تبانی، محتکر و انحصارگر به عرضه کالا موظف میشود؛ 3. در صورت امتناع محتکر و انحصارگر از قیمت عادلانه، به کاهش قیمت وادار میشود؛ 4. در صورت امتناع از قیمت عادلانه، برای او قیمت تعیین میشود؛ 5. در موارد تعیین قیمت، با مراجعه به دیدگاه کارشناسی، قیمتها به گونهای (عادلانه) تعیین میشود که به هیچیک از فروشنده و خریدار اجحاف نباشد».
بنابراین، این ادعای لیبرالهای مذهبی و غیرمذهبی که حکومت اسلامی حق قیمتگذاری روی اجناس مردم را ندارد، نه تنها باطل، بلکه خلاف عدالت است و اگر در جامعه اسلامی، دولت بخواهد قیمتها را رها کند، همان وضعیتی پیش میآید که حضرت آقا فرمودهاند، یعنی ظلم و فساد و بغی و طغیان.
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ هشدار/ تصاویر دلخراش است❗️
🚨 #تغییر_تاکتیک
✍یداله یاسینی
تصاویر جراحات به وجود آمده حملات امروز در #لبنان!
☄ پیجرهای منفجر شده ساخت شرکت Apollo Gold در تایوان بوده که اخیرا حزبالله از طریق یک واسطه عربی به تعداد زیاد خریداری کرده است.
مسلماً باطری پیجرها معمولی نبوده، بلکه احتمالاً مواد منفجره خاصی در آنها بکار رفته است!
#تغییر_تاکتیک
#جنگ_و_حمله_الکترونیکی
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
#ردیابی_مالی ؛ بهنام #شفافیت، بهکام #تحریم
✍سید حامد ترابی
ردیابی مالی، الزام تحقق تحریمها
یکی از الزاماتی که در سخنان آمریکاییها به آن بارها اشاره شده، ردیابی مالی است. به طور مثال دیوید کوهن معاون اداره تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانهداری در سال 2011 تا 2015 که مسئول تحریمها در وزارت خزانهداری آمریکا بود، لازمه اجرای موفق تحریمها را ردیابی و داشتن اطلاعات مالی از سراسر دنیا میداند.با بررسی اظهارنظرها و اقدامهای مختلف مسئولین وزارت خزانهداری آمریکا میتوان روشهای مختلف اتاق جنگ اقتصادی آمریکا را برای شناسایی جریانات مالی در سه محور اصلی خلاصه کرد.
1⃣ #دلار؛ ابزار ردیابی و تنبیه
نقش دلار در تجارت جهانی و فراگیر بودن آن، باعث شده تا دلار هم بهعنوان ابزاری برای ردیابی جریانات مالی مورد استفاده قرار گیرد و هم ممنوعیت استفاده از آن بهعنوان تنبیه عامل اثربخشی تحریمها شود.
2⃣ برنامه ردیابی مالی تروریسم (TFTP) #وزارت_خزانهداری آمریکا
در قالب برنامه TFTP، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا امکان یافت برای دسترسی به تراکنشهای مالی برای شرکت سوئیفت احضاریه اداری بفرستد چرا که مرکز داده این شرکت در خاک ایالاتمتحده است. از این تاریخ تا سال 2006 بیش از 64 احضاریه اداری برای سوئیفت ارسال شد. این احضاریهها به اوفَک امکان داد که اطلاعاتی مانند نام مشتریان، شمارهحسابهای بانکی، آدرس و شماره تلفن را به دست آورد. اوفَک این عملیات را با همکاری CIA و FBI انجام میداد. مطابق با اظهارات استوارت لوی مسئول دفتر اطلاعات مالی و تروریسم وزارت خزانهداری در سالهای 2004 تا 2011، دهها هزار جستوجو در پنج سال اولیه برنامه رهگیری تأمین مالی تروریسم انجام شد. آنها تقریباً محدودیتی در اجرای این برنامه نداشتند.
3⃣گروه ویژه اقدام مالی (FATF#) و ایجاد سازوکارهای #خود_تحریمی
دو اقدام بالا علیرغم اینکه اطلاعات زیادی را برای آنالیز و تحقیق در اختیار آمریکاییها قرار میداد، اما آمریکا نیاز داشت تا سازوکارهای داخلی هر کشور به نحوی طراحی شود تا آن کشور علاوه بر اشتراکگذاری اطلاعات مالی خود با سایر نظامهای مالی در دنیا، اطلاعات ذینفع واقعی هر تراکنش را نیز در اختیار سایر نظامهای مالی قرار دهد. سازوکارهای گفتهشده توسط FATF این کار را انجام میداد. FATF بهجای اینکه خود اطلاعاتی را دریافت کند یا اقدامی را انجام دهد با تحمیل سازوکارهایی بر سیستم مالی هر کشور، آن کشور را ملزم میکرد تا یک گام دیگر روبهجلو بردارد و علاوه بر دادن اطلاعات تبادلات مالیاش به سایر نظامهای مالی، اطلاعات افراد و گروههایی را که در پشت پرده آن تراکنش و تبادل مالی در داخل هستند نیز در اختیار سایر نظامهای مالی قرار دهد و بهاصطلاح ذینفع واقعی هر تراکنش کاملاً روشن و مشخص شود؛ اما از آنجا که شناسایی ذینفع واقعی و نهایی هر تراکنش مالی عمدتاً در چارچوب کشورها بود، این اقدام نیاز به همکاری همه کشورها داشت؛ بنابراین در این گام آمریکا باید کاری میکرد که اولاً نیازهایش در شناسایی و ردیابی مالی برطرف شود و ثانیاً این سازوکارها در کشورهای دیگر با پذیرش همراه باشد. به همین دلیل یک نهاد بینالمللی در ظاهر تخصصی مانند FATF که موردپذیرش نهادهای مهم مالی و سیاسی دنیا از جمله شورای امنیت سازمان ملل، گروه 20، صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی بود و پروسهها، رویهها و مدیریت آن را آمریکاییها برعهده داشتند، بهترین گزینه بود.
✅ لزوم دوری از ابزارهای شناسایی آمریکا
ردیابی و شناسایی جریانات مالی، عامل موفقیت تحریمهای مالی آمریکاست. به همین دلیل مارشال بیلینگسلیا مدیر کنونی FATF که دستیار وزارت خزانهداری آمریکاست، همزمان با پذیرش مدیریت FATF در چند هفته اخیر، سفرهای خود به کشورهای مختلف را نیز برای رایزنی در مورد اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران آغاز کرده است. در نتیجه، لازم است ایران ضمن توجه به ابزارهای شناسایی جریانات مالی توسط آمریکا، برای اینکه از تحریمها آسیب نبیند، هرچه بیشتر خود را از ابزارهای شناسایی آمریکا دور کند.
البته آمریکا این موارد را بهعنوان راههای شفافیت مالی در کشورها مطرح میکند، اما همانطور که گفته شد در واقع این شفافیت برای آمریکاییهاست و چیزی جز شناسایی و ردیابی جریانات مالی نیست؛ بنابراین ضرورت دارد ایران با روشهایی مانند فروش ریالی نفت به جای وابستگی به دلار، استفاده از پیامرسانهای ملی و یا پیامرسانهای مشترک با کشورهایی که با آنها تجارت عمده دارد به جای سوئیفت و ایجاد قوانین و شفافیتهای داخلی به جای اجرای برنامه اقدام و الزامات FATF از شناساندن جریانات مالی خود که موجب اثرگذاری تحریمهای آمریکا میشود، دوری کند.
متن کامل: http://qudsonline.ir/news/612532
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
⚠️ هشدار/ تصاویر دلخراش است❗️ 🚨 #تغییر_تاکتیک ✍یداله یاسینی تصاویر جراحات به وجود آمده حملات
.
✍ابوقاسم
محور مقاومت در بعد امنیتی و اطلاعاتی بسیار آسیب پذیر نشان داده است و به نظر می رسد این موضوع دایره انتخاب اسرائیل برای حذف فیزیکی و نفوذ امنیتی و اطلاعاتی را گسترش می دهد
فکر میکنم طعمه های امنیتی بعدی آن ها آماده است و در زمان خود استفاده خواهند کرد،دقیقا مشابه عملیات آن ها در لبنان که از قبل طراحی کرده بودند
دستاورد های اسرائیل از عملیات نفوذ امنیتی در واقع با یک جنگ نظامی برابری می کند و بخشی از توان رزمی و اطلاعاتی حزب الله را آلوده کرده است
در آستانه فعال شدن جبهه شمال ،رژیم صهیونیستی ضربه عمیقی را به نیروی انسانی حزب الله وارد کرد
و صدها نیرو از چرخه عملیاتی حزب الله خارج شدند و تعداد زیادی شناسایی شده و خواهند شد.
منشاء انفجار پیجرها ،نفوذ و جاسازی بوده است
ظاهرا موساد توانست به پیجرهای حزبالله قبل از تحویل آنها دسترسی پیدا کند.
موساد ماده شدید انفجار PETN را روی باتریهای پیجرها قرار داده و با بالا بردن دمای باتری، آن را منفجر کرده است
متاسفانه زنجیره تامین پیجرها و پروسه خرید و تحویل آن به صورت کامل در چتر اطلاعاتی اسرائیل بوده است.
دقیقا مثل خرابکاری موساد در صنایع موشکی وزارت دفاع که خنثی شد.
باوجود تجربه خرابکاری اسرائیل در زنجیره تامین قطعات و ابزارهای الکترونیکی ایران و خنثی سازی آن، چرا عملیات نفوذ با موفقیت انجام شده؟
ماهیت عملیات نفوذ اسرائیل در ساختار حزب الله از آن منظر که ضربه به سیستم اطلاعاتی حزب الله بود یک تهدید وجودی برای حزب الله ارزیابی می شود.
حذف فیزیکی صدها نفر از جنبش حزب الله پیام یک رویارویی سرنوشت ساز وجودی است و ماهیت آن با ترور فواد شکر متفاوت است.
آرام اما پر سر و صدا دقیقا مانند ترور اسماعیل هنیه در تهران پیش می روند و همه چیز را از جمله حمله موشکی انصارالله را از افکار عمومی حذف کردند.
اوضاع امنیتی و اطلاعاتی ایران و محور مقاومت نیازمند به تغییر،تحول، خانه تکانی و برکناری است
کسی که با دانش و هوش قوی بیگانه است اما در نقاط کلیدی حضور دارد کشور را با کوهی از باگ امنیتی و اطلاعاتی روبه رو می کند جمهوری اسلامی بداند او فقط به فکر منافع مالی و دلالی است
نه امنیت برایش مهم است و نه اقتدار این کشور،از ما گفتن بود!
بعد از پیجر ها این بار بیسیم های تاکی واکیم ،به نظر می رسد اسرائیل عملیات خود بر علیه حزب الله لبنان را آغاز کرده است
ارتش اسرائیل واحدهای زرهی و توپخانه های خود را به جبهه شمال منتقل کرده است
نمایش مذاکرات فرسایشی آتش بس در غزه نیز عملا به پایان رسید و رژیم صهیونیستی بدون پذیرش پایان در جنگ نوار غزه جبهه شمال را آغاز خواهد کرد.
روزهای سرنوشت سازی پیش روی محور مقاومت خواهد بود
یکی از برنامه های تهاجمی اسرائیل عملیات زمینی در جنوب سوریه و لبنان و ایجاد منطقه حائل خواهد بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi