🔴 رویافروشی با تخیلات لیبرالی
سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:
🔻در روزهای اخیر سخنرانی مسعود نیلی در جشنواره امینالضرب و همچنین متن مرتضی مردیها در ستایش کودتای سوم اسفند در فضای مجازی بازخوردهای گوناگونی داشته است. اما آنچه از هردو ایده برمیخیزد نوعی رویافروشی براساس دادههایی است که بعد از جنگ جهانی دوم بهشدت رواج یافته است. این ذهنیت از ایدئولوژی لیبرالیسم پسافروپاشی شوروی نشات میگیرد که نوعی ایدئولوژی خشن و لیبرالی برای ملتهای جنوب است.
🔻این ذهنیت از ایدئولوژی لیبرالیسم پسافروپاشی شوروی نشات میگیرد که نوعی ایدئولوژی خشن و لیبرالی برای ملتهای جنوب است. بیش از آنکه واقعی باشد، براساس تخیلاتی است که فقط تحت بستههای خاصی بهعنوان رویا به فروش میرسند و در سطح اجتماعی و حکمرانی خیلی نمیتوان به این موارد دل بست.
🔻آنچه نیلی ظاهرا متوجه نیست، جبر جغرافیایی و فشار غربیها در 100 سال گذشته بر منطقهای است که ما در آن زندگی میکنیم. جنگ تحمیلی و بعد از آن حمله به کشورهای همسایه ما و تهدید مداوم ایران در منطقه قطعا با کشورهایی دیگر مثل عربستان و ترکیه فرق دارد و فقط یک ذهن سیاستزدایی شده میتواند ایران و ترکیه و عربستان را با یکدیگر مقایسه کند.
🔻همان ترکیه که نیلی او را نسخه موفق گردشگری معرفی میکند، به نوعی با بحران اقتصادی شدید روبهرو است که در فاصله کوتاهی مدام ریاست بانک مرکزی خود را تعویض میکند.
🔻درباره یادداشت مرتضی مردیها باید گفت مردیها که علیالظاهر یک مروج اندیشههای لیبرالی و مترجم خوانشی از لیبرالیسم فایدهگراست، در موقعیت کنونی اساسا دست به انتحار زده تا هرطور که شده تخیلات شبهلیبرالی خود را در دل یا تاریخ خیالیاش، به مخاطب خود به فروش برساند.
🔻او در حال تاریخزدایی با خشونت است اما اگر فرض غلط او را هم بپذیریم که در سال کودتای سوم اسفند مجبور به تن دادن به یک دیکتاتور بودیم اما گزارشهای تاریخی پس از سالهای حکومت پهلوی را چگونه باید تحلیل کرد؟
🔻مردیها حتی حاضر شده نهاد انتخابات که دستاورد دنیای مدرن است را هم برای رویافروشی خود ذبح کند تا به آنچه مایل است برسد و احتمالا او اگر در آمریکا زندگی میکرد، بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات دستور حکومت نظامی صادر میکرد و خواستار بازگشت به سلطنت در قرون وسطی میشد و کل نهاد انتخابات را زیر سوال میبرد. اما باید به نیلی و مردیها گفت توسعهیافتگی در ساخت رویاگونه از گذشته و ساختن رویاهایی که در ایران عملیاتی نبوده و نخواهد بود، نیست؛ چراکه تاریخ ایران هیچگاه مثل دیگر کشورها نبوده و مقایسههای تطبیقی صرف، راهگشا نیست. باید گفت این شکل تخیلات لیبرالی که در نهادهای آکادمیک در غرب هم دیگر حمایت نمیشود، مهمترین عامل توسعهزدایی از ایران است و اگر قرار است ما به توسعه بیندیشیم نباید از تاریخ و واقعیتهای ایران معاصر غفلت کنیم.
🔻هم نیلی که سالها در پستهای مختلفی بوده و هم مردیها که روزگاری مدافع سرسخت مدرنیته بوده، خوب میدانند جهان هنگامی با رویایی جمعی به افق سیاسی میرسد که بافتار و زمینه گفتمانی آن در هویت جمعی یک ملت وجود داشته باشد، در غیر این صورت همان افرادی که فکر میکنند گفتمان توسعه را در حال نشر هستند، خود مهمترین عاملان عدم توسعهیافتگی خواهند بود.
متن کامل را در سایت بخوانید
](https://farhikhtegandaily.com/page/249308/)
استاندار تهران: به نیابت از وزارت کشور نرخ مشارکت را اعلام نکنید
فخاری در جمع خبرنگاران در ستاد انتخابات استان تهران:
شاهد رشد مشارکت مردم هستیم و پیشبینی ما این است هرچه به مراحل پایانی برویم، روند مشارکت بیشتر میشود.
هرکسی درباره میران نرخ مشارکت در انتخابات اظهار نظر کند، گمانه زنی فردی کرده و مسئولیتش با خود او است.
هیچ کس حق ندارد به نیابت وزارت کشور، آمار نرخ مشارکت را اعلام کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرازی به یاد ماندنی از سریال مختارنامه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رای ندادن هیچ فایده ای نداره‼️
ورودی غیر مجاز داریم باید دستگیرش کنیم :)) / [سارا پویان](https://twitter.com/i/status/1763597743946137689)
❌احتمال افزایش مشارکت نسبت به انتخابات دور قبل
🔻استقبال گستردهٔ مردم بهرغم سرمای شدید موجب تمدید ساعت رایگیری تا ساعت ۲۴ شد.
🔻با توجه به میزان آرای اخذشده تا این لحظه و تخمین میزان آرا در ساعات آینده، برآوردها از افزایش میزان مشارکت نسبت به انتخابات دور قبل حکایت دارد.
🔻میزان مشارکت در انتخابات دورهٔ قبل مجلس ۴۲ درصد بود.
@Zamaneh_at_ra_beshnas