راستی آزمایی یک ادعا؛
حمله به سایت اس ۳۰۰ اصفهان؛ از ادعا تا واقعیت/ تصاویر ماهوارهای چه میگوید؟ (+عکس)
انتشار تصاویر با دقت و کیفیت بیشتر ظرف روزهای گذشته، امکان ارزیابی بیشتری از *سایت اس ۳۰۰ اصفهان* را فراهم کرده. گرچه برخی از رسانههای ضدایرانی مدعی آثار سوختگی و انفجار در رادار مورد اشاره هستند، اما ارزیابی این تصاویر به صورت دقیق نشان میدهد آنچه که از آن تحت عنوان آثار انفجار و سوختگی یاد میشود، در حقیقت سایه سامانه راداری 30N6E2 است که روی زمین افتاده و از آن تحت عنوان اثر انفجار یاد میشود.
نهایتا شب گذشته تصویر ماهوارهای دیگری هم که توسط شرکت Planet Lab تهیه شده و توسط خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شده است، حاکی از آن است که صدمه و یا رد انفجار و تخریبی در سایت S300 پایگاه اصفهان و رادارهای آن دیده نمیشود.
هدایت شده از ابوذر
آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟
تقابل بین ایران و اسرائیل به شکل جدایی ناپذیری با مناقشه فلسطین در هم تنیده است و این در هم تنیدگی به نفع هیچ کدام از این منازعات نیست. مخصمهای که غرب در آن گرفتار آمده اکنون بدتر از گذشته شده است.
گاردین در مطلبی به قلم سیمون تیسدال نوشت: اقدام تلافی جویانه اسرائیل که روز جمعه اتفاق افتاد به شکل غیرمنتظره ای محدود بود. ایران حمله هوایی روز جمعه به یک پایگاه هوایی در نزدیکی اصفهان و سایر اهداف را کم اهمیت و ضعیف خواند و منشاء خارجی این حملات را رد کرد. سخنگویان معمولا حرّاف اسرائیلی به شکل عجیبی سکوت در پیش گرفتند. اینگونه به نظر می رسید که انگار یک توافق ضمنی صورت گرفته که اهمیت این حمله پایین آورده شده و به آرامی تنش ها کاسته شود.
در ادامه این مطلب آمده است: مانند دوئل بازان قرن نوزدهم که به طور غیرقانونی در هوای گرگ و میش سپیده دم تپانچه هایشان را در یک چمنزار مه آلود به سمت هم نشانه می گرفتند، هر دو کشور می خواستند غرور و عزت نفسشان حفظ شود، اما در عین حال خواهان اجتناب از یک درگیری علنی و پر سرو صدای دیگر بودند. هر کدام مستقیما دیگری را هدف قرار داد و موجب به بار آمدن خساراتی نمادین شد. اکنون این سیگنال را ارسال کرده اند که تنش حداقل فعلا فروکش کرده است.
اگر این امر صحت داشته باشد، یک آسودگی خاطر بزرگ اما احتمالا موقتی حاصل شده است. این نشان می دهد که فشارهای گسترده آمریکا بر اسرائیل برای خویشتن داری با کمک بریتانیا و سایر کشورها موفقیت آمیز بوده است. جو بایدن از اسرائیل خواسته بود تا پس از آنکه حمله بی سابقه هفته گذشته ایران به شکل موفقیت آمیزی دفع شد "به این پیروزی کوچک بسنده کند." اما رهبران اسرائیلی کاملا با این موضوع موافق نبودند.
این در خون نتانیاهو نیست که وقتی سیلی ای دریافت کرد، سمت دیگر صورتش را برای دریافت سیلی بعدی بچرخاند. این کماندوی سابق به صورت غریزی تمایل به توسل به زور دارد. متحدان دست راستی اش نیز از او خواسته بودند که "از کوره در برود." اما پاسخ سنجیده تل آویو در این موقعیت نشان داد که اهرم فشار آمریکا قوی بوده است. کمک های حیاتی آمریکا برای دفاع از اسرائیل در آخر هفته گذشته را نمی توان در این خصوص نادیده گرفت.
ساده انگارانه خواهد بود اگر تصور کنیم که ماجرا به همین جا ختم می شود. خصومت ذاتی، سیاسی و ایدئولوژیک همچنان دو دشمن را مقابل هم قرار داده است. هر دو دولت گرفتار اختلافات داخلی هستند که موجب پیش بینی ناپذیری و تحریک اعتراضات اجتماعی شده است. این حملات متقابل سابقه نگران کننده ای را ایجاد کرده است. تقابل تن به تن و رو در روی میان ایران و اسرائیل در جعبه پاندورا را باز کرده است.
جنگ در سایه چندین ساله بین دو کشور اکنون به منازعه ای در روز روشن و عیان در چشم ناظران تبدیل گشته است. ایران هر زمان ممکن است حمله جدیدی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم انجام دهد. اسرائیل که روز جمعه نشان داد اگر تصمیم بگیرد قادر به آسیب زدن به تاسیسات هسته ای ایران است ممکن است تصمیم بگیرد مجددا و به دفعات بیشتر به چنین اقدامی مبادرت ورزد. بار بعد ممکن است چنین حمله ای بسیار بدتر باشد.
این تقابل بین ایران و اسرائیل به شکل جدایی ناپذیری با مناقشه فلسطین در هم تنیده است و این در هم تنیدگی به نفع هیچ کدام از این منازعات نیست. مخصمه ای که غرب در آن گرفتار آمده اکنون بدتر از گذشته شده است. دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا رویکرد یک طرفه و منافقانه خود را تکرار کرده است. او در عین حالی که بر کمک به غزه تاکید می کند، با تاخیری زیاد شروع به تلاش برای دستیابی به آتش بس نموده است، اما توفیق چندانی نیز در این راه نصیبش نشده است.
یکی از دلایل عدم توفیق این تلاش ها بی میلی دولت ریشی سوناک نسبت به استفاده از اهرم فشار قراردادهای فروش تسلیحات انگلیسی به اسرائیل است. دلیل دیگر خودداری کامرون از محکوم کردن حمله اول آوریل اسرائیل به ساختمان دیپلماتیک ایران در دمشق است.
هفته گذشته کامرون اذعان کرد که اگر ساختمان کنسولی بریتانیا هدف حمله مشابهی قرار گرفته بود، این کشور "پاسخی قوی" می داد. اما او نتوانست خود را برای گفتن اینکه اقدام اسرائیل نادرست بوده قانع نماید. این موضع گیری اسرائیل دوستانه ویژگی تکراری بسیاری از دولت های غربی است.
در خصوص ارزیابی کلی برندگان و بازندگان این تقابل، تردیدی نیست که اتفاقات هفته گذشته نشان می دهد که غربی ها تا چه اندازه اوکراین را تنها گذاشته اند. آنها از ریاکاری غیرقابل هضم دولت های غربی خشمگین هستند. برای بیش از دو سال کیف خواهان پوشش هوایی ناتو و ارائه سیستم های دفاع موشکی مشابه از سوی کشورهای غربی بود. اما وقتی اسرائیل با حمله موشک ها و پهپادهای ایرانی مواجه شد چه اتفاقی رخ داد؟
هدایت شده از ابوذر
هشدارها و نگرانی ها در خصوص خطرات تشدید ناگهانی تنش به ناگاه فراموش شد. ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و دیگران برای حفاظت از حریم هوایی اسرائیل در برابر پرتابه های ایرانی دست به کار شدند. در حالی که در نتیجه این حمله آسیب چندانی به اسرائیل وارد نشد، به گفته مقام های اوکراینی، سامانه های دفاعی ناکافی اوکراین هر هفته با همان تعداد موشک و پهپاد یعنی حدود 300 پرتابه روسی مواجه می شوند.
اسرائیلی ها هم دلیل چندانی برای جشن گرفتن ندارند. اسرائیل این بار حمله ایران را با پرداخت هزینه ای مشخص دفع کرد. اما سیاست بازدارندگی این رژیم از بین رفت. افسانه دژ تسخیرناپذیر اسرائیل به تاریخ پیوست. در عین حال بیش از 130 گروگان همچنان در غزه حضور دارند، حماس هنوز شکست نخورده و میزان محبوبیت نتانیاهوی تندرو در نظرسنجی ها رو به افزایش است.
و بالاخره بایدن بعد از عدم مدیریت صحیح بحرانی که پس از حمله 7 اکتبر به وجود آمده، یک کار درست انجام داد. اما ماجرا هنوز تمام نشده است. ایران معمای کلی بایدن در خاورمیانه را پیچیده تر می کند و این به قیمت کاهش سبد رای وی در میان رای دهندگان ترقی خواه تمام می شود. بایدن از نظر سیاسی نمی تواند از اسرائیل فاصله بگیرد. اما رهبری نتانیاهو یک عامل خطرناک و سمی است که می تواند بایدن را زمین بزند.
خاورمیانه هفته گذشته از یک گلوله مرگبار جاخالی داد. فعلا آتش جنگ منطقه ای شعله ور نشده است. اما از سوی دیگر چند وضعیت اضطراری جهانی به دلیل تمرکز توجهات به این منطقه در حال تشدید شدن است.
یک استدلال قوی در حمایت از لزوم حل بحران اصلی خاورمیانه یعنی منازعه اسرائیلی فلسطینی وجود دارد. حل این بحران مستلزم صرف زمان دیپلماتیک، انرژی و منابع بسیار زیادی است. این منازعه از طریق نظام بین الملل اثرات نامطلوب خود را به سایر حوزه ها پراکنده می سازد و منجر به نامتوازن شدن سیاست غرب می شود. به علاوه این بحران موجب تقویت قدرت و ارتقاء جایگاه رژیم های یاغی نظیر ایران می شود.
در یک جهان در هم تنیده، مخالفت کوته بینانه اکثر اسرائیلی ها با تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی مشکلی همگانی است. نقطه کور اسرائیل همه را کور می کند. تهاجم ایران و آنچه ممکن است پیامد آن باشد، باید چشم ها را باز کند.
چرا مردم هشدارهای سیل را جدی نمیگیرند؟
ایران یکی از کشورهای بلاخیز جهان با توجه به تجربه وقوع ۳۰ بلا از ۵۰ نوع بلای طبیعی است به نحوی که هر ساله بروز تعدادی از آنها در کشور به یک روال معمول تبدیل شده است، ولی در عین حال گاهاً با وجود تامین زیرساختهای مقابله با این بحرانها، شاهد خساراتی بعضاً جسمی و جانی به دلیل بی توجهی مردم نسبت به این بحرانها نه تنها در مرحله پیشگری بلکه در حین وقوع آنها هستیم.
قطعاً طی سالهای گذشته اخبار متعددی از حوادث ناخودخواسته ناشی از بلایای طبیعی برای شهروندان را شنیدهاید؛که این روزها با توجه به همزمانی با فصل بهار وبارشهای سیلآسا،بر لزوم رعایت اصول ایمنی در این باره تاکید دارد.
قطعاً سهم دستگاهها و دولت برای مقابله با خسارات ناشی از این حوادث بسیار حائز اهمیت است و در رابطه با سیلاب گزارشهای استان حکایت از اقدامات پیشگیرانه از سوی متولیان دارد به نحوی که لایروبی و مرمت بندهای تغذیه مصنوعی جهت مهار سیل با توجه به هشدارهای گذشته و احتمال وقوع سیل در فصل بهار از جمله این اقدامات است.
با تمام این اوصاف و اعلام آمادگیها، گاه در هنگام بروز این بحرانها شاهد حضور برخی افراد در دل بلایا بیتوجه به هشدارهای داده شده برای تماشا و لذت بردن از خشم طبیعت یا احیاناً تهیه عکس و انتشار آن در فضای مجازی هستیم؛ غفلتی که گاه منجر به خساراتی جبران ناپذیر و بعضاً تلفات جانی و فوت افراد میشود.
«جواد محجوبی» مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد در این باره از همشهریان میخواهد که حتماً هشدارهای سیل را با توجه به هشدار سطح نارنجی وقوع سیلاب در استان، جدی بگیرند.
کاهش رغبت پسران برای رفتن به دانشگاه
یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبتنام کردهاند که ۶۳ درصد زن و ۳۷ درصد مرد هستند.
پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب در حالی اتفاق میافتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از علوم انسانی و ریاضی فاصله گرفته.
وزیر علوم گفته: گرایش بیشتر به علوم تجربی رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور و زنگ خطری برای آموزش عالی است.
گلشنی، عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی: کاهش تعداد پسران در کنکور نشاندهندۀ نقص در آموزش عالی است و در سالهای آینده تبعات #اجتماعی بههمراه دارد.
بخش املاک دیوار و شیپور مسدود میشود
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن:
بخش املاک سکوهای دیوار و شیپور تا هفته آینده در صورت عدم فراهم آوردن احراز هویت مالک و کد پستی ملک مسدود میشود.
بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی میکنند.
این کار به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمتسازی انجام میشود.
خط باریک میان فقرا و افراد غیرفقیر
با وجود اهمیت قابل توجه بودجه در زمینه فقرزدایی می توان گفت که در بودجه سال 1403 تغییر رویکردی در زمینه فقرزدایی رخ نداده است.
در سال 1396 فاصله غیر فقرا تا خط فقر برابر با 0.8 بود؛ این عدد در سال 1401 به 0.63 رسیده است.
این به معنای آن است که در سالهای گذشته فاصله غیر فقرا به خط فقر کمتر شده است.
در شرایطی که دلایل گذشته گسترش فقر در ایران همچنان به قوت خود باقی است ادامه روند فقرزدایی به سبک گذشته در بودجه عمومی خطای سیاستگذاری به حساب میآید.
بنابراین اعتبارات حمایتی در بودجه عمومی نیازمند یک بازنگری کلی در راستای اولویت بندی و انتظام بخشی است. رویکرد اولویت بندی برای تخصیص اعتبارات حمایتی ناکارآمدی کنونی بودجه عمومی در راستای فقرزدایی را کاهش داده و منجر به بهبود اثرگذاری بودجه عمومی بر نرخ فقر میشود.
به همین دلیل این گزارش پیشنهاد میدهد که در تخصیص اعتبارات مربوط به مصارف حمایتی هدفمندی یارانه که اصلیترین بخش بودجه در مقابله با فقر شناخته میشود، توجه ویژه به دو گروه فقیرترین فقرا و کودکان، از جمله در موضوع یارانههای تشویقی کالابرگ الکترونیک در اولویت قرار گیرد.
رئیس سازمان بسیج: آینده جهان از شبی که عملیات وعده صادق انجام شد تغییر کرد
سردار غلامرضا سلیمانی:
آینده جهان از شبی که عملیات وعده صادق انجام شد تغییر کرد و با این عملیات، مسیر جدیدی در مقابل جهان اسلام و بشریت گشوده شد.
با عملیات وعده صادق ساختار رژیم اشغالگر قدس که روزی اندیشه از نیل تا فرات را در سر میپروراند و تنها مولفه شکلدهندهاش امنیت بود به هم ریخت.
توییت جالب کاربر روسی
"ایران و تحریم ها:
2010: «به ایران سلاح نفروشید، آنها تحت تحریم هستند».
2024: «از ایران اسلحه نخرید، آنها تحت تحریم هستند.»"❗️
#وعده_صادق