🔰در امریکا یا هر کشور دیگر، رییس دولت با یک توئیت می تواند کل بازارهای مالی و اقتصاد را مثبت یا منفی کند. اما چرا در ایران مسئولین سه قوه، جلسه برای بورس می گیرند ولی اتفاقی نمی افتد؟ فارغ از مشکلات ساختاری و سیستمی در اقتصاد ایران، دو دلیل اصلی دارد:
1⃣_سرمایه گذاران به گفته مسئولین اعتماد ندارد. چون مسئولین سابقه خود را در گذشته خراب کرده اند.
2⃣_رییس دولت، اقتصاد را به شدت به انتظارات سیاسی شرطی کرده است.
✍علی محمدی
@tahlilrahbordi
♦️ توافق وین، در دسترس یا دور از دسترس؟
🔹 این روزها خبرهای مختلفی مبنی بر اینکه ایران و آمریکا در آستانه توافق هستند، به گوش میرسد. با این حال، طرفین مذاکرات سعی میکنند با احتیاط نسبت به تأیید این گمانهزنیها اقدام کنند. و بعضاً خلاف آن، از راهی طولانی برای رسیدن به توافق سخن میگویند.
🔸 مذاکرات در دو محور موازی به پیش میرود. اول اینکه ایالات متحده کدامین تحریمها را بر خلاف تعهداتش در برجام قلمداد کرده و رفع نماید. و دوم اینکه ایران چگونه گامهای کاهش تعهدات را بازگردانده و به طور کامل به برجام متعهد شود.
🔸 مهمترین مسأله در محور اول، آن است که ایران بر لغو کلیه تحریمهای پس از برجام تأکید دارد، حال آنکه آمریکا صرفاً تحریمهای متن برجام و برخی تحریمهای دوره ترامپ را مد نظر دارد. و دیگر اینکه لزوماً آنها را لغو نمیکند، بلکه بعضاً به تعلیق آنها اشاره میکند.
🔸 در خصوص مسأله دوم، این نکته مهم وجود دارد که ایران عمل به تعهداتش را به راستیآزمایی لغو تحریمها موکول کرده، حال آنکه طرف مقابل از اجرای همزمان سخن میگوید. این در حالی است که ارزیابی تأثیر رفع برخی تحریمها مانند بازگشت ارز حاصل از فروش نفت، به بیش از یک الی دو ماه زمان نیاز دارد.
🔸 آنچه طبق گمانهزنیها اکنون تا حدی به پیش رفته، توافقهای اولیه بر روی فهرستی از افراد و نهادهایی است که از تحریمهای آمریکا خارج خواهند شد. در عین حال که همچنان اختلافنظرهای اساسی در خصوص تعلیق یا لغو تحریمها، اهمیت تحریمهای غیرهستهای و همچنین زمانبندی بازگشت طرفین به تعهداتشان، پابرجاست.
✅ بر همین اساس نکات فنی مانند راستیآزمایی و چگونگی بازگشت در کنار اراده آمریکا برای گروگانگیری برخی تحریمها جهت وادارسازی ایران به مذاکره در دیگر موضوعات، میتواند در هر نقطهای، این گفتگوها را متوقف سازد.
▫️ @Tabyincenter
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
⁉️ سناریوی دولتی ها در این هفته چیست؟
📝 یعقوب ربیعی
💠 در این روزها همه منتظرند که بشنوند در وین چه اتفاقاتی افتاده، می افتد و خواهد افتاد؟ آنچه می نویسم تحلیلی است که براساس خبرهای رسانه ای به آن رسیده ام البته نه غیب می دانم و نه آینده گو هستم لذا مخاطبان می توانند در تکمیل آن کمک کنند. اینکه سناریوی دولتی ها در این چند روز چیست دو فرض متصور است:
1️⃣ _ *سناریوی اول:* تعجیل در امضای یک توافق با عنوان احیای برجام و راه اندازی جشن و پروپاگاندای رسانهای جریان غرب گرا برای تاثیر بر انتخابات.
2️⃣ _ *سناریوی دوم:* با توجه به اتمام وقت توافق با آژانس در سوم خرداد، دولتی ها اگر نتوانند به نتیجه برسند بر روی نظام فشار خواهند آورد تا توافق با آژانس تمدید شود و با ماندن بازرس های آژانس در کشور مذاکرات مجدداً پیگیری شود. دیدار گروسی با عراقچی احتمالاً در این راستا بود.
💠 ویژگی مشترک هر دو سناریو تقلای دولتی ها برای یک توافق تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری است تا بر انتخابات تاثیر بگذارند. اما وظیفه مجلس انقلابی و جریان انقلاب چیست درباره آن سخن خواهیم گفت.
🙏 لطفاً نظراتتان را با ما درمیان بگذارید.
Eitaa.com/tahlilrahbordi
🔰راه کار واقعی تقویت ریال
🔶یک نکته ای را در خصوص گفته های رئیس بانک مرکزی عرض کنم.
در اقتصاد سیاسی، برای نرخ دلار سه حالت متصور هستیم: نرخ واقعی،نرخ تعادلی و نرخ انتظاری( انتظارات سیاسی_اقتصادی).
سطح مقطعِ زمانیِ نرخ انتظاری کوتاه است و عموما از سه ماه تجاوز نمی کند. یعنی دولت بیشتر از سه ماه نمی تواند ارزش دلار را مثلا در نرخ ۱۷۰۰۰قرار دهد. بعد از آن، ارز میل به تعادل و سپس، میل به واقعی شدن پیدا می کند.
🔺نکته مهم این جاست که ایجاد انتظارات سیاسی، برای کاهش نرخ دلار مثل فشردن یک فنر هست. بالاخره یک جایی این فنر آزاد می شود و موج تورمی شدید ایجاد می کند. چون انتظارات سیاسی_اقتصادی همیشگی نیستند و مقطعی اند. دولت نیز به خاطر منابع محدود نمی تواند با تزریق مداوم ارز، نرخ را کنترل کند. ضمن اینکه به گفته بانک مرکزی، دولت بخش قابل توجهی از منابع ارزی بلوکه شده در خارج را پیش خور کرده است.
🔸 باید توجه داشت که راه حل تقویت پول ملی(ریال)، کاهش نرخ دلار از طریق انتظارات سیاسی یا دخالت های دستوری نیست، بلکه باید نرخ واقعی و یا حداقل، نرخ تعادلی را کاهش داد. این مهم نیز از طریق افزایش تولید ملی امکان پذیر است.
✍علی محمدی
@tahlilrahbordi
🔰 *شبهه انتخاباتی*
⁉ آیا اعلام شرایط رجل سیاسی توسط شورای نگهبان قانونگذاری محسوب می شود؟ با توجه به عدم شانیت قانون گذاری توسط شورای نگهبان آیا چنین اقدامی خلاف قانون نیست؟
📝 یعقوب ربیعی
💠 اگر انتخاباتهای دفعات قبل را مرور کنیم یک بی نظمی و ولنگاری در ثبت نام ها وجود داشت، که از کودک شیرخواره تا پیرمرد ۹۰ ساله و در هر سطح سواد و مدیریتی در انتخابات ثبت نام میکردند. رد صلاحیت بیش از ۹۰ درصدی این کاندیداها موجب بی اعتباری در فضای بین الملل و پروپاگاندای رسانهای ضد انقلاب میشد.
💠 برای قاعده مند کردن انتخابات، در سال ۹۵ سیاست های کلی انتخابات توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ گردید. در بند ۵ از قسمت ۱۰ سیاستهای کلی تاکید شده است که تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری به عهده شورای نگهبان میباشد.
🔰 بر اساس وظیفهای که در سیاستهای کلی بر عهده شورای نگهبان گذاشته شده است شورای نگهبان موظف به مشخص کردن قواعد و معیارهای رجل سیاسی برای کاندیداها می باشد. بر این اساس شورای نگهبان اقدام به قانون گذاری نکرده است بلکه صرفاً برای وظیفهای که بر عهده او گذاشته شده است اصول و ضوابطی را مشخص کرده است.
💠 حرکت شورای نگهبان حرکت کاملاً صحیح بوده است که مانع از لجام گسیختگی و ولنگاری در ثبت نام ها می شود. هر چند بخشی از دلسوزان و منتقدان قابل احترام در این زمینه اظهار نظر کردند ولی به نظر میرسد که بخشی از واکنش ها سیاسی و با اهداف انتخاباتی بود.
💠 البته معتقدیم که لازم است که برای رفع مشکلات موجود در انتخابات ها، یک قانون منسجم، منظم و دقیق نوشته شود. قانون انتخابات مصوبه مجلس فعلی و سیاست های کلی انتخابات سال ۹۵ می تواند آغاز این راه باشد.
Eitaa.com/tahlilrahbordi
🔰 *در جنگ اعراب با اسرائیل در سال ۱۹۶۷، در عرض شش روز ۴۵۰هواپیمای اعراب منهدم، ۱۸ فردوگاهشان غیرفعال و مساحت غصب شده صهیونیست ها ۳ برابر شد.*
✅ *اقتدار امروز مقاومت حاصل خون دل خوردن #مردان_میدان است.*
#طهرانی_مقدم
#سلیمانی
https://twitter.com/MotlaqRabiei/status/1392217590534074369?s=19
🆔 @tahlilrhbordi
🔶فاین تذهبون ، اقای روحانی
1⃣_ رییس جمهور روحانی در ۱۸ اردیبهشت ۹۶: در طول 38 سال فقط اعدام و زندان بلد بودند و زبانها را بریده و لبها را دوختهاند.
2⃣_ رییس جمهور روحانی ۲۲ اردیبهشت۱۴۰۰: مگر یک انتخابات و بالا پایین قدرت چقدر میارزد که بهخاطر آن آدم بخواهد دروغ بگوید و تهمت بزند.
🔶..یسْتَخْفُونَ مِنَ النَّاسِ وَلاَ یسْتَخْفُونَ مِنَ اللّهِ...
اقای روحانی آخرت را برای خودتان نگه دارید... این نظام با خون شهدایی بزرگ، به اینجا رسیده است.
✍ علی محمدی
@tahlilrahbordi
🔰مصلحت یا عدم مصلحت یک حضور...
✍ علی محمدی
🔶 بخشی از جریان انقلاب که نگران روند مبارزه با فساد در کشور هستند، نسبت به جدا شدن جناب رئیسی از ق .ق و اعلام نامزدی ایشان برای ریاست جمهوری ملاحظاتی داشته و بر اساس همین ملاحظات، مخالف کاندید شدن ایشان هستند. اما در نقطه مقابل عده ای نیز، مصلحت را بر حضور ایشان می دانند و استدلال های زیر را می آورند:
1⃣ حضور دو ساله ی جناب رئیسی بر ق.ق، باعث شده تا قطار قوه قضاییه بر روی ریل قرار گیرد. در نبود ایشان نیز ، افراد باسابقه ای در این قوه هستند که بر حرکت این قطار، استمرار ببخشند.
2⃣پیش گیری از فساد مهمتر از مبارزه با آن است. خیلی از فسادها ریشه در قوه مجریه دارد. قرار گرفتن فردی مثل رئیسی در راس قوه مجریه، که به قوانین کشور و پیشگیری قضاییه آگاهی دارد، می تواند روند فساد را سریع تر کاهش دهد. بنابراین رسالت رییسی در قوه مجریه بهتر ادامه دارد.
3⃣فقط با وجود رئیسی امکان ائتلاف در جریان فراهم است. و در نبود او ، تشتت جریان متصور است که این امر می تواند منجر به شکست جریان انقلاب گردد.
4⃣وضعیت اقتصادی کشور به گونه نیست که تاب و تحمل ادامه "حاکمیت تفکر لیبرالیسم بر دولت" را داشته باشد. در واقع جای ریسک برای جریان انقلاب وجود ندارد. بنابراین جریان انقلاب باید با تمام توان در میدان حاضر شود.
@tahlilrahbordi
🔰 این پدیده ها اتفاقی نیست؟
📝 یعقوب ربیعی
🔰سه التهاب در یک هفته گذشته در منطقه رخ داده است:
1️⃣ _ تحولات فلسطین و درگیری مقاومت و رژیم صهیونیستی.
2️⃣ _ ترور ایهاب الوزنی و حمله به کنسولگری ایران در کربلا.
3️⃣_ خروج سربازان آمریکایی از افغانستان و حادثه تروریستی دهشتناک این کشور.
✅ بیاد بیاوریم که سیاست اوباما در منطقه *مدیریت آشوب* یا اصل *ایجاد نظم در بی نظمی* براساس نظریه برنارد لوییس بود. آنها بر این اساس داعش را در منطقه ایجاد کردند. ظاهراً برنامه آقای بایدن در منطقه هم بر اساس همان سیاست است.
🔜 به نظر میرسد که روزهای سختی در منطقه در پیش است.
Eitaa.com/tahlilrahbordi
🔰 تکنیک ترساندن رقیب از تکنیک های کارآمد جنگ روانی است. عدم امید به آینده، تضعیف روحیه و سستکردن اراده ها از خصوصیات این تکنیک است.
✅ فلسطینی هادر تحولات اخیر تاکتیک جدیدی را در پیش گرفته اند و آن اعلام زمان حمله به رژیم صهیونیستی به صورت گسترده است؛ کاری که روح و روان شهرکنشینان و رژیم غاصب صهیونیستی را به نابودی کشانده است.
🆔 @tahlilrahbordi
اوضاع در سرزمینهای اشغالی به هیچ عنوان به نفع صهیونیستها نیست. تقریبا برد موشکهای مقاومت تا ۵۰ کیلومتری بعد از تلاویو هم رسیده است. حتی گزارش شده که چند موشک به محدوده نیروگاه دیمونا هم اصابت کرده است. تقریبا تمام شهرهای مهم رژیم زیر آتش مقاومت قرار دارد، مضاف بر اینکه چالش دیگری هم گریبان صهیونیستها را گرفته و آنهم این است که جنگ در شهرها و خیابانها آغاز شده است. مقامات رژیم اعتراف میکنند که غافلگیر شدهاند و آنچه را که میبینند باور نمیکنند.
رئیس رژیم صهیونیستی با اشاره به درگیریهای داخلی در ارضی اشغالی فلسطین گفته است، به همه التماس میکنم، تمام تلاش خود را کنند تا از وقوع این اتفاق وحشتناک که مقابل چشمان ما در حال رخ دادن است، جلوگیری کنند.
درگیریها میان فلسطینیان و شهرک نشینان صهیونیستی به شدت در حال افزایش است و شهرهای این رژیم در حال تبدیل شدن به عرصه یک جنگ داخلی میباشد. اکنون صهیونیستها در چند جبهه درگیر شدهاند، از جمله جنگ با فلسطینیان در غزه، جنگ داخلی و فشارهای خارجی. در حال حاضر شرایط به شکلی است که این بحران خودساخته برای آنان، به طور فزایندهای در حال تشدید شدن است. مقامات رژیم سعی میکنند وانمود نمایند اوضاع را در کنترل دارند و میتوانند به چالشهای کنونی پاسخ دهند. اما وضع غیر از این است، به ازای هر موشکی که قرار است رهگیری کنند باید هزار برابر آن هزینه کنند. این شرایط هزینهها را برای آنان به شدت بالا برده است. در کنار آن اوضاع در فضای بینالمللی و افکار عمومی نیز برایشان دست کمی از موشکهای مقاومت ندارد.
✍احمد بنافی
🆔 @safir_61
🆔 @tahlilrahbordi