🔶همینایی که الان دارن نظام رو میکوبن که چرا تو افغانستان دخالت نمیکنه، اگه میفهمیدن نظام تو افغانستان داره میجنگه شعار میدادن:
نه پنجشیر نه کابل، جانم فدای زابل
چندتا عکس هم از سیستان و خوزستان و جاهای دیگه میگذاشتن و میگفتن چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است و....
✍حسین_دارابی
@tahlilrahbordi
🔰تاثیر ناامنی در افغانستان بر اقتصاد ایران
✍علی محمدی
🌐ایران در بین همسایگان افغانستان با ۳و نیم میلیارد دلار صادرات، رتبه نخست را در تامین کالاهای مورد نیاز افغانستان دارد( بیش از سه برابر صادرات به اتحادیه اروپا)که در صورت برنامه ریزی منسجم و وجود ثبات امنیتی، می تواند به دو برابر افزایش یابد . در واقع ایران ۴۴ درصد از کل ۷ملیارد دلار واردات افغانستان را به خود اختصاص داده است . همچنین به لحاظ ارزش، افغانستان در بین مقاصد صادراتی تهران، چهارمین خواستگاه کالاهای ایرانی است.
💠مزیت های ژئوپولتیک، اقتصادی و فرهنگی ایران نسبت به سایر همسایگان افغانستان، تهران را تبدیل به تامین کننده ای بی رقیب برای معیشت مردم افاغنه کرده است. و این موضوع فارغ از استقرار هر دولتی با هر تفکری در کابل است.
⚠️اما تحولات اخیر در افغانستان چنانچه منجر به ناپایداری و ناامنی مستمر گردد، می تواند دو تاثیر کوتاه مدت و بلند مدت را بر اقتصاد ایران حاصل سازد:
🔸تاثیر کوتاه مدت:
1⃣افزایش نرخ ارز در بازار فردوسی و تهران به دلیل:
🔺اختلال در فعالیت صرافی ها در هرات
🔺افزایش تقاضا برای دلار در افغانستان ( و خروج دلار از تهران و بهم خوردن عرضه و تقاضا)
🔺بلوکه شدن دارایی های افغانستان در بانک های جهانی
🔸تاثیر بلند مدت:
1⃣اختلال در تجارت ایران و افغانستان( نبود ارز در افغانستان، انگیزه ها را از تجار ایرانی برای صادرات می گیرد چرا که تجار ایرانی در قبال صادرات به افغانستان صرفا ارز می گیرند).
2⃣بحرانی اقتصادی منجر به سیل آوارگان به ایران خواهد شد. این آوارگان در کنار مزیت های محدود می تواند چالشهایی را برای اقتصاد تحریمی ایران ایجاد کند.
3⃣ناامنی در افغانستان خط لوله تامین گاز هند از طریق ترکمنستان ( موسوم به خط لوله تاپی) که از هرات می گذرد و رقیب خط لوله صلح است را با تردید مواجه خواهد کرد و با توجه به نیاز فوری هند به گاز در دهه آینده و اماده بودن زیر ساخت خط لوله صلح، می توان به در جریان قرار گرفتن خط لوله صلح امیدوار شد.
@tahlilrahbordi
⚠️خطای محاسباتی در سیاست خارجی!
✍عزیز غضنفری
این روزها که کنشگری و بازیگری جمهوری اسلامی در عرصه تحولات پیچیده و سرنوشتساز افغانستان به شکل منطقی و هوشمندانه در حال انجام است، برخی و شاید اکثریت قریب بهاتفاق عناصر و گروههای اصلاحطلبی به همراه برخی چهرههای اصلی حلقه انحراف، به تخریب این رویکرد اعلامی و اعمالی پرداختهاند.
نکات تحلیلی: اینکه یک نظام سیاسی در شرایط متنوع محیطی و زمانی روابط خارجی، به روشهای متناسب روی میآورد، یک امر کاملاً عقلائی و منطقی است؛ ازقضا عکس آن جای پرسش و ابهام ایجاد میکند. بر اساس کدام دلیل عقلائی و منطقی نوع بازیگری جمهوری اسلامی ایران در محیطهایی مانند سوریه، عراق و افغانستان باید یکگونه باشد؟ هرچند جلوگیری از تفرقه بین مسلمانان و مقابله با خط توطئههای استکبار در منطقه اصل ثابت و پایدار در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است. اگر فرض بر این گذاشته شود که آمریکا بعد از خروج غیرمسئولانهاش از خاک افغانستان، به دنبال آغاز جنگ داخلی در این کشور باشد، در این شرایط، سیاست اصولی جمهوری اسلامی چگونه باید طراحی و عملیاتی گردد؟ حالآنکه دادههای قطعی گویای آن است که این پروژه قطعی آمریکا مقارن با خروج از افغانستان به شمار میآید. بسیار طبیعی و عقلانی جلوه میکند که ایران با کوششهای دیپلماتیک خود، از به راه افتادن جنگ تمامعیار داخلی در کشور همسایه جلوگیری کند؛ امری که جمهوری اسلامی بهخوبی از عهده آن برآمده است. گذشته اما عبرتآموز است! یادمان که نرفته برخی عناصر اصلی اصلاحات بعد از قضیه تهاجم نظامی به عراق توسط آمریکا، با طرح موضوع خالد بن ولید، ایده حمایت از صدام را مطرح کردند! هنوز زمان زیادی نگذشته که اصلاحطلبان گفتند باید با بوش پسر برای کشتن مردم افغانستان در سال 2001 همراه شد! همچنین رسوایی پیوند برخی عناصر اصلاحات و چهرههای اصلی حلقه انحراف در تاریخ ماند که به تخریب سیاست ایران در سوریه و عراق در مبارزه با داعش پرداختند؛ اگر جمهوری اسلامی به نبرد با داعش برنمیخاست، امروز جغرافیای سیاسی منطقه تحت تأثیر شدید گروه خطرناک داعش بود. نکته مهم در این زمینه آن است که وقتی سیاست خارجی کشور درگذشته به ارزیابی گذاشته میشود، خطوط کلی حرکت سیاست خارجی در مسیر صحیح و منطبق بر منافع ملی پیش رفته است.
@tahlilrahbordi
⁉️از ویژگی های دین یهود( صهیونیسم) این است که به هیچ دینی اجازه فعالیت در سرزمین های اشغالی اسراییل نمی دهد؛ حتی مسیحیت. چون معتقدند که این ارض موعود است.
🔺با این وجود شهر حیفا محل اماکن مقدسه بهاییت است ( عکس های بالا) و سالانه مراسمات مذهبی خود را در آنجا برگذار می کنند. بعد از حیفا، دهلی نو مهمترین محل استقرار اماکن بهایی است.
⛔️چه ارتباطی بین بهاییت و اسراییل وجود دارد؟
@tahlilrahbordi
☢قریب به ۱۸سال از پرونده هسته ای می گذرد! به راستی این پرونده تا کی ادامه خواهد داشت؟
⚠️ایران تا کی باید بابت این موضوع هزینه های اقتصادی و امنیتی پرداخت کند؟
🌐و سوال مهمتر اینکه راه حل واقعی حل و فصل تنش هسته ای با غرب و گرفتن این بهانه از آنها چیست؟
📝"راه حلی برای پرونده هسته ای" عنوان یادداشتی است در پست بعدی، که در آن به سوالات بالا پاسخ داده شده است؟
@tahlilrahbordi
🔰راه حل پرونده هسته ای
✍علی محمدی
🔶 هجده سال از عمر پرونده هسته ای ایران می گذرد به طوری که تقریبا نیمی از عمر جمهوری اسلامی را در حوزه های مختلف متاثر ساخته است. در تمام این سالها، نه تنها ایران نتوانسته امتیازی قابل ملاحظه از غرب دریافت کند، بلکه غربی ها با اخذ امتیازات گسترده و نقد، ضمن اینکه توافقات قبلی را زیر پا گذاشتند، فشارهای اقتصادی و سیاسی را نیز افزایش دادند.
تحریم، ترور دانشمندان،قطعنامه شورای امنیت، حمله سایبری و نظامی به تاسیسات هسته ای... تنها بخش کوچکی از اقداماتی بوده که به عنوان مزد همکاری و اعتماد تهران در مذاکرات هسته ای پرداخت شده است.
به راستی این پرونده تا کی ادامه خواهد داشت؟ ایران تا کی باید بابت این موضوع هزینه های اقتصادی و امنیتی پرداخت کند؟ و سوال مهمتر اینکه راه حل واقعی حل و فصل تنش هسته ای با غرب و گرفتن این بهانه از آنها چیست؟:
1⃣برخی از کارشناسان نسخه کره شمالی را تجویز می کنند و معتقد راه برون رفت از پرونده هسته ای ، در درون همین پرونده است. یعنی ایران با خروج از تعهدات بین المللی، به سمت ساخت بمب هسته ای حرکت کند و بعد از آن با قدرت پای میز مذاکره آید تا غرب مجبور به نرمش شود. اما واقعیت این است که این راه حل هم با هویت نظام اسلامی در تعهد به معاهدات بین المللی منافات دارد و هم با دکترین نظام که سلاح های کشتار جمعی را حرام و غیر انسانی می پندارد، در تضاد است.
2⃣به نظر می رسد راه حل پرونده هسته ای ایران و گرفتن این بهانه از غرب، در جایی غیر از این پرونده باشد. با روانشناسی در رفتار غرب متوجه می شویم که آنها فقط زمانی حق کشورهای دیگر را در حوزه ای به رسمیت می شناسند که آن کشور در آن حوزه آسیب پذیری خود را رفع کرده باشد. ساخت دستگاه اکسیژن و واکسن برکت نمونه هایی از این روانشناسی است که دیدیم ساخت این دو محصول،چگونه تحریم ها را در این بخش خنثی کرد.
برهمین اساس به نظر می رسد باید در حوزه هسته ای نیز شمشیر داموکلسی( تحریم ها) که همیشه بالای سر ایران قرار دارد، شکسته شود. چرا که آسیب پذیری ما در پرونده هسته ای، همین تحریم ها و بخش اقتصاد باشد. لذا اگر جمهوری اسلامی بتواند موتور اقتصاد خود را بدون وابستگی فزاینده به غرب، روشن کند، در آن صورت کشورهای ۵+۱ در قبال ایران خلع سلاح خواهد شد و ناچار به توافق خواهند بود.
🔚نکته راهبردی:
براوردها نشان داده که غرب برای کنترل کشورهای مستقل دو ابزار اساسی دارد. جنگ و تحریم. از آنجا که اقدام نظامی در قبال ایران برای کشورهای غربی تقریبا غیر ممکن است، بنابراین برای حل و فصل پرونده هسته ای باید شمشیر تحریم ها را که در دست غرب است، شکست. و این امر میسر نمی شود مگر با بهبود اقتصاد از طریق تمرکز بر توانایی های درونی.
@tahlilrahbordi
♻️جای خالی "پارک سو" ها در سفارتخانه های ایران
✍علی محمدی
🔶آقای پارک سو داک، قائم مقام سفیر کره جنوبی در تهران به دفتر نود اقتصادی رفته و در آنجا گفته که:
"متاسفم که با خروج الجی و سامسونگ از ایران، مردم ایران عصبانی شدند...
مقالهای در وب سایت «نود اقتصادی» خواندم که اطلاعاتش نادرست بود، به دفتر شما آمدم تا دربارهاش توضیح بدهم.... ما دفاتر خود را در تهران باز نگه داشتیم و کارمندانمان در تهران ماندند!"
🔰 آقای پارک وقتی فضای افکار عمومی ایران را برای تولیدات کره ای مناسب ندیده، رفته در دفتر یکی از نشریات معتبر اقتصادی و در آنجا توضیحاتی ارائه کرده است تا ذهن مردم و نخبگان ایران را علیه محصولات کره ای تلطیف کند...
اگه کره جنوبی پیشرفت کرده و لوازم خانگی اش کل دنیا را تسخیر نموده است به خاطر داشتن چنین سفارتخانه هایی است.
🔺وزارت خارجه و دولت ایران باید از این رفتار ها درس بگیرند. اگه چند تا رایزن اقتصادی مثل اقای پارک سو داشتیم، خیلی از مشکلات ما در بخش صادرات حل می شد.
@tahlilrahbordi
✅ پیام روشن برجامی ایران در نیویورک
📝نور نیوز
🔹حسین امیرعبداللهیان در ملاقاتهای دوجانبه خود با مقامات اروپایی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با تاکید بر اصولی چون عدم اتلاف وقت، تسلیم نشدن در برابر زیادهخواهی غربیها، عدم پذیرش بازنگری در توافق اولیه، عدم پذیرش متممهای جدید، ضرورت راستیآزمایی و اجرای بدون تنازل قانون مجلس، محورهای اصلی سیاست رسمی کشور در موضوع مذاکرات برجامی را تشریح و بر عزم ایران مبنی بر تداوم مذاکرات تاکید کرد.
🔻در این خصوص توجه به نکات زیر ضروری است:
🔸دلیل وقفه ایجاد شده در مذاکرات بیش از آنکه تغییر دولت در ایران باشد، بنبستی است که آمریکاییها به دلیل عدم پذیرش تعهدات خود ایجاد کردهاند، لذا طرف غربی نمیتواند با ادعای گریز ایران از مذاکره به توجیه تحریمها و تهدیداتش بپردازد.
🔸تهران نه به دنبال اتلاف وقت است و نه پذیرنده بازی طرف غربی با زمان، لذا نخواهد پذیرفت که آمریکا و اروپا با این بهانه بخواهند منویات غیرمنطقی خود را به کرسی بنشانند.
🔸شکست سیاست فشار حداکثری نشان داد دوران تهدید و اجبار گذشته، لذا طرفهای غربی برجام باید از این سیاست نخنما دست برداشته و بر اساس واقعیتهای موجود وارد مذاکره شوند و به تعهداتشان عمل کنند.
🔸موضوع برجام، هستهای است و ایران بازنگری در آن و اضافه کردن موضوعات جدید را هرگز نخواهد پذیرفت.
🔸چنانچه منطق هر مذاکره و توافقی ایجاب میکند، خواست ایران عمل در برابر عمل و راستیآزمایی تعهدات غرب است و زیر بار تعهدات یکطرفه و مطالبات زیادهخواهانه نخواهد رفت.
🔸آمریکا و اروپا باید رویه غلط استفاده ابزاری از آژانس و دبیرکل آن را تغییر داده و بیش از این با حیثیت این نهاد فنی-حقوقی بینالمللی بازی نکنند.
🔸غرب باید بداند که جمهوری اسلامی نه منکر برجام و نه دل بسته به آن است و رویکرد دولت جدید در ایران گره زدن اقتصاد و معیشت به این توافق نیست.
🔹بر این اساس؛ تکلیف اروپا و آمریکا در قبال مذاکرات کاملا روشن است و آن اینکه هیچ توافقی جز با تغییر رفتار خصمانه، انجام کامل تعهدات و پذیرش حقوق مسلم ملت ایران از سوی آنها به سرانجام نخواهد رسید.
@tahlilrahbotdi
♨ مذاکرات هستهای و الزامات پیش رو
🔹هرچند سیاست دولت سیزدهم بر راهبرد توازن گرایی و تمرکز بر ظرفیتهای منطقهای و همسایگی متمرکز است، بااینحال شعار انتخاباتی دکتر رئیسی و مواضع اعلامی در خصوص سیاست خارجی از سوی رئیسجمهور و تیم سیاست خارجی دولت، بر مذاکره هستهای که منافع ملی کشور را تأمین کند، استوار است. از این منظر بر اساس تجربیات کشور در مقاطع گذشته و روند مذاکرات هستهای، لازم است با هوشمندی پای در این عرصه نهاد.
👈 گزاره های تحلیلی
1⃣ آنچه از شواهد آشکار برمیآید این است که کشورهای غربی و رسانههای وابسته به آنها میکوشند تا هر چه سریعتر ایران را ترغیب به پذیرش ادامه مذاکرات نمایند. در همین زمینه، نخست ضرورت دارد که جمهوری اسلامی با توجه و ارزیابی مقاطع گذشته، موضوع عملیات روانی دشمنان را مدنظر قرار دهد. باید نحوه تعامل با افکار عمومی، طراحی درست رسانهای و تبلیغاتی در دستور کار قرار گیرد.
2⃣ همچنآنکه دیروز وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر به نیویورک اعلام کرد، ایران از مذاکرات هستهای استقبال میکند؛ اما از آنسو مذاکرات فرسایشی و یا مذاکرهای که در آن تضمینی برای رفع قطعی تحریمها داده نشود، مورد پذیرش جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود و طرح صیانت از حقوق هستهای از منظر جمهوری اسلامی و خاصه دولت جدید، ابزاری برای پیشبرد مذاکرات هستهای با رفع عملی تحریمها است.
3⃣ تجربه تلخ گذشته، هزینههای نسبتاً زیادی بر کشور و ملت تحمیل کرد و اقتصاد کشور و معیشت مردم را به مذاکرات هستهای گره زد. ازاینرو، در برنامه اجرایی پیش رومی بایست الزامات کار فراهم شود تا مجدداً اقتصاد و بازار کشور شرطیسازی نشده و به نتایج مذاکرات گره نخورد.
👈 نکته پایانی
بنا بر شواهد، در اینکه پرونده هستهای در وزارت خارجه ادامه یابد یا در شورای عالی امنیت ملی سیاستگذاری شود، جمعبندی نهایی حاصل نشده است؛ اما آنچه که قطعی است اینکه به روال نادرست گذشته، پرونده هستهای نباید وزارت خارجه را از ظرفیتسازی اقتصادی در روابط خارجی و پیگیری دیپلماسی اقتصادی در میان کشورهای همسایه، کشورهای آسیایی و کشورهای دوست در اقصی نقاط دنیا باز دارد. مأموریت وزارت خارجه کشورمان نباید همچون دوره هشت ساله سابق، به پرونده هستهای و مذاکره خلاصه شود.
✍ عزیز غضنفری
@tahlilrahbordi
AUD-20210925-WA0386.opus
1.29M
☘️
🌀خاطره گویی| خاطرهای از شهید نادر مهدوی
🍃🌹🍃
🌺 #راوی: حاج محمد حسین کشاورز، همرزم شهید نادر مهدوی
#هفته_دفاع_مقدس
@tahlilrahbordi