تحلیل راهبردی
🔴چند جمله با سهامداران بورس.... 🔶بخش اول: رفتار صحیح در بازار منفی... 🔰نوسانات چند روز گذشته در بو
🔴چند جمله با سهامداران بورس...
🔶بخش دوم: اصول سرمایه گذاری مطمئن
🔰در بخش اول عرض کردم آنچه که سهمداران را در بازار منفی منتفع می سازد صبر و پرهیز از رفتار هیجانی است. آنهایی که به این دو نکته عمل کرده اند به مرور زیان شان کمتر خواهد شد.
🔺ممکن است که بازار سرمایه در حال تثبت برای شروع یک رالی دیگر می باشد. اما مهم هست که بدانیم خطرات بازار مثبت کمتر از بازار منفی نیست. چراکه با ایجاد یک خوش بینی کاذب، سهامداران را ترغیب به سرمایه گذاری در هر شرکتی می کند.
به همین دلیل در این بخش به اصول سرمایه گذاری مطمئن در بورس اشاره خواهم کرد تا از ریسک های دوران فراز و فرود بازار در امان باشید:
1⃣_ با سرمایه مازاد سرمایه گذاری کنید و از پول وام بانکی یا پولی که به آن مخارج روزمره زندگی را فراهم می کنید برای سرمایه گذاری در بورس استفاده نکنید.
2⃣_ مهارت های خرید و فروش را با شرکت در کلاس ها و دوره های آموزشی بورس فرا بگیرید. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان مبنای تصمیمات خود را بر روی شایعات و حرف دیگران قرار ندهید. در بخش بعدی به نحوه انتخاب سهام ارزنده اشاره خواهم کرد.
3⃣_همیشه ۳۰ درصد از کل سرمایه را نقد باشید تا در صورت منفی شدن بازار، برای میانگین کم کردن استفاده کنید.
4⃣_اگر مبتدی هستید با سرمایه کم شروع کنید و به مدت ۶ ماه فقط عرضه اولیه ها را بخرید و با رصدِ روند بازار و سهام بر تجربیات خود بیافزایید.
5⃣_ ارزش ذاتی سهام را بدانید و سعی کنید در هر قیمتی به یک سهم وارد نشوید. خیلی از افرادی که سرمایه گذاری آنها به زیان تبدیل میشود به این علت است که ارزش ذاتی یک سهم را نمی دانند و حاضر به خرید آن در هر قیمتی هستند. NAV و pبرe شرکت ها به شما کمک زیادی می کند.
6⃣_تمام پول خود را در یک صنعت سرمایهگذاری نکنید. مثلاً سعی کنید همزمان در صنایع سیمانی، پالایشی ،داروی، بانکی سرمایه گذاری کنید.
7⃣_ برای سرمایه زیر صد میلیون حداکثر ۴ سهم از ۴ صنعت انتخاب کنید.
8⃣_ پیگیر اخبار مهم شرکتها و اقتصاد و سیاست باشید تا از تغییراتی که شرایط جدیدی را ایجاد میکنند مطلع شوید و بتوانید در زمان مناسب برای ورود به بازار یا خروج از ان اقدام کنید.
✍علی محمدی
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
♨️ترامپ رادیکالتر خواهد شد♨️
✍ احمد بنافی
🔹تعجب برانگیز نیست که مسئله ایران، اکنون فضای انتخاباتی آمریکا را بشدت دوقطبی کرده است. خصوصاً بعد از آنکه دیان دجانی رئیس دورهای شورای امنیت آب پاکی را روی دست نماینده آمریکا ریخت و به درخواست آن برای استفاده از مکانیزم ماشه پاسخ منفی داد. حال دست رد شورای امنیت بر سینه آمریکا نتیجه انتخابات را برای ترامپ غامضتر نموده است.
🔸 این ناکامی تلخ، شکست پلن دو آمریکا محسوب میشود و بشدت برای حیثیت آمریکا در نظام بینالملل و شخص ترامپ در داخل آمریکا فاجعه بار است. بعید است که آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای ایران بر این مسیر اصرار ورزد؛ چراکه فعلاً برای آنان مسیر مسدود شده است. احتمال این هم بالا نیست که نماینده نیجر که بعنوان رئیس دورهای شورای امنیت در ماه سپتامبر آینده خواهد بود، مجبور به ارائه پیشنویس قطعنامهای با موضوع ادامه لغو تحریمهای ایران باشد؛ چراکه اکنون نماینده این کشور در شورای امنیت، صراحتاً آمریکا را واجد شرایط برای فعال کردن مکانیسم ماشه نمیداند.
🔹اروپائیها هم در مقابل یکجانبهگرایی و خودکامگی ترامپ به ستوه آمدهاند و تصمیم دارند همکار او در این شکل از هماورد با ایران نباشند که حاصل آن در انتها از دست رفتن اعتبار و وجهه بینالمللی بوده و همزمان شاهد خاتمه یافتن برجام باشند. اکنون ترامپ یکه و تنهاست و جز مترسکی مانند بنیامین نتانیاهو کسی علاقهای به همکاری با او به این شکل را ندارد.
🔸 این شکستهای پی در پی ممکن است برای ترامپ غیر قابل تحمل گردد و این وضعیت او را رادیکالتر نماید تا مجبور شود از پلن سوم خود رونمایی کند. پلن سوم ممکن است بی ارتباط با سفر رافائل گروسی به ایران نباشد.
🔹صهیونیستها چند صفحه کاغذ باطله در دست گرفتهاند و با همدستی آمریکاییها دوره افتادهاند تا پرونده PMD «ابعاد احتمالی نظامی» دیگری را مجدداً برای ایران در شورای حکام آژانس باز کنند. گردانندگان کاخ سفید میخواهند با سندسازی، بهانه تراشی کرده و تروئیکای اروپائی را برای همراهی با خود علیه ایران ترغیب نمایند که خروجی آن توافقی بر سر تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران باشد و در غیر این صورت شرایط را به شکلی نمایش دهند که ادامه این وضع، استفاده از گزینه نظامی را اجتناب ناپذیر میکند.
🔚 یقیناً مسیر پیشرو سخت نخواهد بود اگر کماکان مانند مسیر پیموده شده منسجم عمل کنیم، دائماً با اقدامات شفافیتساز بهانهزدایی کنیم، مبتنی بر مصالح ملی هوشیارانه تصمیم بگیریم و همچنان امیدوار به عقب نشستن آمریکائیها باشیم و از همه مهمتر خودمان را برای هر سناریویی حتی نظامی آماده نگاه داریم. مطمئناً در سایه اهتمام به این متغیرهاست که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
♨️مهم
🔰توضیحات دکتر هادی آجیلی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی درباره مکانیسم داوری و پیش بینی آینده اقدامات آمریکا برای بازگرداندن تحریم های بین المللی علیه ایران با تمسک به سازوکار داوری در برجام.👇
@tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
♨️یک مسیر اشتباه و یک تسلسل باطل♨️
✍ احمد بنافی
🔹خروجی دیروز کمیسیون مشترک برجام نشان میدهد هیچ کدام از طرفهای مشارکت کننده در برجام نه تنها دوست ندارند کنار آمریکا بایستند بلکه قرار گرفتن مقابل ترامپ در این مقطع را ضروری میدانند. این شکاف بیسابقه میان امریکا و متحدانش در تاریخ پرونده هستهای ایران نشان میدهد برای اروپاییها همسو شدن با آمریکا در این مقطع به مثابه قرار گرفتن در دالانی است که انتهای آن به پایان برجام ختم خواهد شد. مضاف بر اینکه به خروج ایران از انپیتی و اخراج بازرسان آژانس از ایران نیز منتهی شده و همزمان جمهوری اسلامی با سرعت فزایندهای فعالیتهای هستهای خود را بسط خواهد داد.
🔸 برآورد طرفهای اروپائی فعلاً این است که بستری که ترامپ و تیم امنیت ملیاش بر روی آن قدم بر میدارند جز منفعت برای یک طبقه الیت در آمریکا توجیه دیگری ندارد. تا این لحظه هیچگونه اشتراک منافعی میان آنچه ترامپ و طرفهای اروپایی از برجام میخواهند، دیده نمیشود.
🔹در شرایط کنونی دو نگرش متفاوت به برجام وجود دارد، از یک سو گردانندگان کنونی کاخ سفید فعلاً نگاه مقطعی با رویکرد انتخاباتی به مسئله برجام دارند تا جائیکه حاضرند به پایان آن ختم شود و از سوی دیگر تروئیکای اروپایی با نگاه بلند مدت به دنبال راهحلی هستند که از ویرانههای برجام فرصتی برای ترمیم و همزمان تعمیم آن به سایر حوزههای امنیت ملی ایران بسازند، که از قضا ترامپ و تیم امنیتی آن با این ایده مخالفند.
🔸 آنچه مشخص است ماه نوامبر تعیین کننده است؛ چراکه نتیجه انتخابات آمریکا میتواند مسیرها و نگرشها را تغییر دهد و تقریباً آن زمان روشن میگردد غرب میخواهد چه راهبردی را در مواجهه با جمهوری اسلامی انتخاب کند. حال اگر این افتراق منافع کنونی میان بازیگران بینالمللی درگیر و شکننده بودن برجام و بیفایده بودن در چسبندگی بیش از حد به آن برای تصمیم گیران کنونی در داخل درسآموز و دربرگیرنده انتخاب راهبرد منهای برجام نگردد، مصیبتی بدتر از ترامپ است.
🔚 هستند در داخل کسانی که مقاومت را صرفاً با هدف آنچه در سوم نوامبر در آمریکا قرار است رخ دهد برای خود و گاهاً برای جامعه توجیه میکنند؛ که اگر این مسئله به آن گره خورده شود و جامعه و وضع موجود را با آن شرطی کنند، قرار گرفتن مجدد در یک مسیر اشتباه و از اساس یک تسلسل باطل و خسارتی غیر قابل جبران است. بیشک دستیابی به وضع مطلوب راهحل دارد، که یقیناً برجامیزه کردن اقتصاد و نگاه سودمندگرا به طیفهای سیاسی رقیب در آمریکا بخشی از آن نیست.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
♦️ فارنپالیسی: اروپا میتواند برجام را تا انتخابات آمریکا حفظ کند
📝#گزارش_کوتاه
🔹 نشریه فارنپالیسی طی یادداشتی به اتحادیه اروپا توصیه میکند که از همه توانش برای حفظ برجام تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بهره جوید. نویسنده تلاش آمریکا برای فعالسازی مکانیسم ماشه را آخرین قمار سیاست خارجی ترامپ دانسته است.
🔹 در این مقاله بیان شده که مخالفت اعضای باقیمانده در برجام با آمریکا، یک نبرد سیاسی است تا حقوقی. بازیگر اصلی این نبرد سیاسی ایران است که باید پس از فعالسازی ادعایی مکانیسم ماشه توسط آمریکا، درباره نحوه پایبندیاش به برجام تصمیم بگیرد. نویسنده میافزاید پس از یک ماه از شکایت آمریکا، دیگر اعضای شورای امنیت به سه گروه تقسیم میشوند:
1️⃣ گروه اول با تطمیع یا تهدید آمریکا با تحریمهای ثانویه این کشور همراهی کرده و عملاً از تحریمهای پیش از برجام پیروی میکنند.
2️⃣ گروه دوم به رهبری چین و روسیه نهتنها همراهی نمیکنند بلکه مانع تصویب نظارت بر اجرای تحریمها توسط کمیتههای شورای امنیت میشوند.
3️⃣ گروه سوم به محوریت بریتانیا، آلمان و فرانسه در ظاهر با بازگشت تحریمها مخالفت میکنند ولی مشخص نیست در عمل چقدر در برابر دولت ترامپ میایستند.
🔹 نویسنده معتقد است اتحادیه اروپا باید بیش از مخالفت لفظی، درصدد جلب رضایت ایران برآید. به خصوص از این منظر که ایران احتمالاً پس از ادعای آمریکا در بازگشت تحریمها بر سرعت فعالیتهای هستهایاش خواهد افزود. در این راستا اروپا باید ایران را از کاهش نظارتها و توسعه شدید فعالیتهای هستهای افزون بر وضعیت کنونی برحذر داشته و تضمینهایی به بازگشت منافع اقتصادی در آینده ارائه دهد.
🔸 توصیههای مقاله به کشورهای اروپایی بیشتر در چارچوب خرید زمان تا انتخابات آمریکا قابل تفسیر است، آن هم در قالب وعدههایی که اروپا در سالهای گذشته نیز به ایران ارائه داده است. بنابراین لازم است ایران در ماههای باقیمانده تا انتخابات آمریکا بر گسترش اهرمهای فشار خود متمرکز شده تا طرفهای مقابل را وادار به عمل به تعهداتشان نماید.
✍ اندیشکده راهبردی تبیین
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
آژانس فعلاً در مسیر تعامل با ایران‼️
✍احمد بنافی
🔹بعد از پنج دوره کاهش تعهدات هستهای ایران در مقابل تعهدناپذیری طرفهای غربی برابر حقوق تعیین شده در متن برجام، آمریکاییها با همدستی رژیم صهیونیستی دوره افتادهاند تا با فشار بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پرونده جدیدی با ابعاد «پیامدی» علیه ایران ایجاد کنند.
در این خصوص کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی در وین اعلام کرد که گزارش مدیرکل آژانس در رابطه با توافقنامه پادمان انپیتی با جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است. این گزارش از چند حیث حائز اهمیت است:
1⃣متن گزارش نشان میدهد تا این لحظه مدیرکل آژانس حاضر نشده پرونده را از مسیر طبیعی خود خارج نموده، زیر بار فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی پرونده را از حیث فنی و حقوقی دستخوش مسائل سیاسی نماید.
2⃣ روح حاکم بر گزارش، بیاهمیت بودن ادعاهای رژیم صهیونیستی را برجسته کرده و تلویحاً گواهی میدهد اسناد اعلامی این رژیم به آژانس، ساختگی و فاقد ارزش فنی و حقوقی بوده و بیشتر جنبه عملیات روانی داشته است.
3⃣ قرائت این گزارش اذعان از شکلگیری یک نقشه راه فیمابین آژانس و ایران دارد که طرفین مبتنی بر فهم مشترک، تعامل و بر اساس حقوق و تکالیف شناسایی شده گام برمیدارند.
4⃣ از حیث محتوایی، این گزارش نشان میدهد آژانس از رفتار منطقی، همراه با حسن نیت ایران در مقابل اجازه دسترسی به دو مکان مدنظر، رضایتمندی داشته و به شکلی گامهای شفافیتساز و اعتمادساز جمهوری اسلامی را مورد توجه قرار داده است. مضاف بر اینکه در این گزارش بهجز یک بخش که مربوط به میزان ذخیره اورانیوم است، تقریباً در سایر بخشها گامهای ایران در کاهش تعهدات هستهای را منفی قلمداد نکرده که بخش اصلی روح این گزارش است.
🔚 هرچند آژانس سعی کرده به دور از تأثیرپذیری، این گزارش را تنظیم کند و نگاه واقعبینانه و مبتنی بر نقش فنی و حرفهای به پرونده داشته باشد؛ اما نباید فراموش شود که در حال حاضر شکاف عمیق و بیسابقهای بین طرفهای غربی درون برجام و آمریکا وجود دارد و نگاه به برجام و آینده آن در طرفهای غربی یکسان نیست و یک راهبرد مشترک بین آنها دیده نمیشود. طرفهای اروپایی تا انتخابات آمریکا تمایل ندارند با برجام آنطور که گردانندگان کنونی کاخ سفید میخواهند، رفتار کنند. با این حال، در مقطع فعلی نقطه تمرکز تصمیمگیران کشورمان باید مبتنی بر حلوفصل ادعای اخیر آژانس بر اساس بیانیه اخیر تهران تا قبل از 13 آبانماه (انتخابات آمریکا) باشد تا از بهانهجوییهای واهی در آینده ممانعت گردد.
🆔 @ahmadbanafi61
🆔 @tahlilrahbordi
🔰حراج سرمایه اجتماعیِ نظام در بازار سرمایه
✍علی محمدی
🔶مسلم است که برای هر موضوع کلان در سطح ملی، نیازمند یک پیوست آموزشی_فرهنگی است تا با اقناع و اغنای افکار عمومی، از ایجاد چالش های امنیتی بعدی جلوگیری شود.
🔺موضوعی که بارها فقدان آن احساس شده و آشوبهای امنیتی بعد از گرانی بنزین نیز متاثر از همین معلول است.
🔶در این چند ماه مسئولان دولتی بدون هیچ پیوست آموزشی و فرهنگی، مردم را به بازار سرمایه خواندند. بازاری که همچون شمشیر دولبه عمل می کند و برای مبتدی ها وادی بسیار مهلکی است.
مهمتر اینکه شخص رییس دولت برای چند بار ضمن اطمینان خاطر به مردم، آنان را به سرمایه گذاری در بورس تشویق می کند. مردم نیز به دولت که پیشانی نظام است "اعتماد" می کنند و به "امید" بهبود وضعیتِ معیشتیِ خود، سرمایه شان را در این شرایط اقتصادی وارد بورس می کنند. بعد از این ناگهان دولت در یک امر دستوری و به توصیه ۲۵ اقتصاددان، اقدام به دستکاری در بازار سرمایه می کند تا به اصطلاح از رشد حباب بورس جلوگیری کند. این در حالی است که دولت برای ممانعت از تسری حباب به کلیت بورس می بایست به توصیه های متخصصین بازار سرمایه توجه می کرد و به بورس عمق( افزایش شناوری سهام، افزایش حجم مبنا، افزایش شرکتهای بورسی) بیشتری می بخشید.
🔸به هر حال، اصلاح دستوری بورس در یک فرایند دستکاری شده نتیجه ای نداشت جز آنکه کار از دست متولیان امر در سازمان بورس خارج شود. هیجان و ترسِ مردمی که تازه سهامدار شده اند و فاقد تعلیمات لازم هستند نیز مزیت علت شده تا شاهد ریزش غیر منطقی بورس باشیم. آن هم در شرایطی که همه مولفه های اقتصادی( از نرخ تورم تا نرخ ارز و ...) که منجر به افزایش شاخص شده کماکان به قوت خود باقی است.
🔺آیا ماحصل فرایند فوق غیر از سلبِ اعتماد به نظام در دلِ مردم است؟ آیا انتظار دارید در تنگناهای بعدی مردم حرف شما را باور کنند؟ بزرگترین سرمایه نظام، اعتماد مردم به حاکمیت و کارگزاران آن نظام است که در این ماوقع دیدیم که چگونه به باد فنا رفت!!
🔸کاملا مشهود است که دولت به دلیل ضعف در قانون و ساختار نتوانسته از فرصت بازار سرمایه در افزایش تولید شرکت ها استفاده کند، اما آیا می تواند از ایجاد تبعات منفی ریزش این بازار نیز جلوگیری نماید؟ سلب اعتماد از نظام که عرض کردم یک بخش از این تبعات منفی است. با هجوم نقدینگی به سمت بازارهای موازی مثل دلار و خودرو چه می کنید؟
🔶اکنون متولیان امر در دولت برای تثبیت بازار سرمایه دست به دامن اعتبارات صندوق توسعه ملی و حقوقی های بزرگ شده اند. به شدت معتقدم که این راهکار همچون مسکِّن عمل می کند و چالش های بزرگی را در آینده برای به محاق بردن بازار سرمایه به دنبال خواهد داشت.
🔺آنچه که باعث ایجاد شرایط کنونی شده، عامل دستوری و روانی است و انچه که وضعیت را به روند قبل بر می گرداند نیز یک تصمیم دستوری است.
تا دیر نشده دولت باید تجربه ریزش بازار سرمایه بعد از شهادت سردار سلیمانی را اجرا کند. اگر نیت شان سیاسی نیست. شاید فردا و پس فردا فرصت اخر باشد. از تجربه گذشته باید استفاده شود تا خدای ناکرده در روزهای آینده شاهد معضلات امنیتی نباشیم.
⚠️بفرمایید خصوصی سازی با طعم رانت و بدون نظارت!!!
📷سرنوشت کارخانههایی که در ۱۵ سال اخیر به بخش خصوصی واگذار شده است. /تابناک
@tahlilrahbordi
✳️ ابتکار، تاجزاده و «زن کشی»
این روزها خانم ابتکار و تاجزاده بابت حذف تصویر دختران از جلد یک کتاب درسی فریاد وامصیبتا سر داده و این اتفاق را مقدمه تبدیل ج. ا.ا به «خلافت طالبان» دانستهاند!
اما معلوم نیست این دو نفر، وقتی گل سرسبد اصلاحات بعد از یک عمر زندگی، فیلش هوای هندوستان نمود و با زنی که جای دخترش بود ازدواج کرد و با این شیوه عملا از زحمات همسر اولش قدردانی کرد، کجا بودند و چرا هیچ نگفتند و از حقوق زنان دفاع نکردند!
و بماند آن وقتی هم که همان نور چشم اصلاحات با شلیک چند گلوله زنش را از صحنه روزگار محو کرد این دو نفر و بقیه اصلاح طلبان دفاع از حقوق زنان را فراموش کردند و برای دفاع از قتل و قاتل، به زنی که دستش از دنیا کوتاه شده بود وصلههای ناجور چسباندند!
خانم ابتکار و تاجزاده باید به این سوال پاسخ بدهند که کشیدن اسلحه به روی یک زن بیدفاع و هوو آوردن روی سر یک زن وفادار اقدام طالبانی است یا حذف تصویر دختران از روی یک کتاب درسی! و بماند که حذف تصویر هم در دولتی اتفاق افتاده که خانم ابتکار ٧ سال معاون رئیسجمهورش هستند و تاجزاده ٢ بار برای روی کار آمدنش مردم را اغفال کرده است!
@pas_kouchehaie_enghelab
@tahlilrahbordi