🔴 از تویوپت تا لکسوس!
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 سال ۱۹۳۹ میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز و فورد را از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند. ژاپنیها می دانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد.
🔸 و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال ۱۹۵۵ خودروی تویوپت را تولید کرد.
✅ این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد اما آمریکایی ها آن را عودت دادند. ۲۵ سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند.
🔹 اما این گفتمان نتوانست غالب شود و گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز می بینیم که شرکت تویوتا برند نخست خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است.
🔸 تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تاسیس کردند.
✅ یک تصور غلط درباره صنعت خودروی ایران وجود دارد و آن اینکه "خودروسازان ما تحت حمایت شدید دولت هستند". این گزاره از اساس اشتباه است و آن را باید به این شکل اصلاح کرد: "خودروسازان فرانسوی و مشخصا پژو-سیتروئن و رنو تحت حمایت شدید دولت ایران هستند".
🔹 امتیازات متعددی چون انحصار و... که تصور میشود برای خودروسازان ایرانی وجود داشته، در واقع برای خودروسازان فرانسوی بوده است.
خودروسازان ما خودرو نساختهاند. خودروی فرانسوی را برای فرانسویها سر هم کرده و به ایرانیها فروختهاند.
🔸 یکی دو سال پیش برای بازدید از خط تولید یک شرکت خودروسازی رفته بودم. مسئول یکی از خطوط مونتاژ میگفت قطعات ما در گمرک گیر کرده است. گفتم چرا؟ گفت چون روی تمام قطعات وارداتی، آرم یک قطعهساز داخلی حک شده و گمرک میگوید این چجور کالای داخلی است که دارد وارد میشود؟!
✅ مشکل دیگر صنعت خودروی ما، همین مافیای قطعهسازی است که در واقع واردکننده قطعات و مونتاژ کار است، اما خود را تولیدکننده جا زده است. در یک کلام، ما خودروسازی نداریم، در یک سطح مونتاژ قطعات داریم، در سطحی دیگر، مونتاژ خودرو.
🔹 این مسئله نه در سطح ایران خودرو و سایپا قابل حل است، نه حتی در سطح وزارت صمت. مسئله، یک مسئله ملی است و بسیج همه ظرفیتهای علمی، دانشگاهی، صنعت دفاعی(سرریز فناوریهای تحصیل شده در صنایع دفاع) و... را میطلبد و این اقدام فرابخشی، صرفا با فرماندهی شخص رئیسجمهور ممکن است.
🔸 ما اگر از شر مونتاژکاری خلاص شویم و عزم تولید کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر مسیر پیشرفت این صنعت را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
✅ پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
🔹 ما همچون ژاپن که فورد و جنرال موتورز را بیرون کرد، پژو و رنو را بیرون نکردیم. به ما وعده خودروساز شدن با مشارکت خارجی را دادند، اما وابسته و عقبمانده نگهمان داشتند. الحمدلله که با تحریمها فرانسویها از ایران رفتند. کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود...
🔸 برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود آید. آیا روزی میرسد که امثال مهندس آرین به مدیریت خودروسازی ما منصوب شوند و ظرفیتهای مالی، دانش بنیان و دانشگاهی کشور موظف شوند در خدمت این صنعت راهبردی قرار گیرند تا خودروی پیشرفته ایرانی تولید شود؟
💢 مردم ما هم دلسوزند، هم صبور، هم فهیم. اگر این عزم را در مسئولان کشور ببینند، اگر بسیج ظرفیتها و ارادهها را ببینند، اگر پیش روی آنها چشمانداز دقیقی ترسیم شده و زمانبندی مشخصی پیش چشمشان باشد، شک نکنیم برای پیشرفت خودروسازی ایران از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
محدودیت ها از میرحسین برداشته شد
🔻صبح امروز 2 درب سفید آهنی بن بست اختر که ورودی آن از ابتدای موضوع حصر میرحسین موسوی برای حفاظت از وی تعبیه شده بود با تصمیم شورای عالی امنیت ملی برداشته شد.
🔹گفتنی است از سال ۸۹ و به دلیل ادامه یافتن اقداماتِ ضد امنیت ملی و بر هم زننده آرامش مردم که توسط برخی از سران فتنه ۸۸ و اطرافیان آن ها صورت میپذیرفت، شورای عالی امنیت ملی بر اساس مصوبه ای، برخی محدودیت ها درباره رفت و آمد سران فتنه اعمال کرد.
🔸این محدودیت ها در طول سال های گذشته با روند کاهنده ادامه داشت و مشخصا متناسب با رفتارهای آن ها در میزان رعایت نظم عمومی و آرامش جامعه، تنظیم می شد.
🔹بر اساس این گزارش، در ماه های اخیر با اغماض نسبت به کارنامه این افراد در فتنه ۸۸، محدودیتهای وی به مرور در حال کاهش بود.
📌 میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در سال ۱۳۶۹، به همراه سه فرزندشان به این خانه در "کوچه اختر" در محدوده خیابان پاستور تهران آمدند، خانهای دو طبقه با حیاطی سرسبز .
♨️ نشریه آمریکایی: این آمریکا دیگر آن آمریکای سابق نیست
📝 نشریه فارنافرز نوشت:
🔰 «برای کسانی که تاکنون به چالشهای فزاینده سلطه آمریکا بر جهان توجه نکرده بودند، یورش ماه فوریه روسیه به اوکراین باید همه تردیدها را از بین برده باشد. البته بسیار قبلتر از یورش روسیه به اوکراین، نشانههای فراوانی از افول نسبی آمریکا آشکار شده بود. اقتصاد آمریکا اکنون کمتر از یکچهارم تولید ناخالص جهانی را دارد، سهمی که در سال ۱۹۶۰ چهل درصد بود. هزینههای نظامی آمریکا، هنوز هم هنگفت است و برابر با چهل درصد کل هزینههای نظامی جهان است؛ اما دیگر آن حاشیه امنی را که زمانی برای برتری و غلبه آمریکا فراهم میکرد، تأمین نمیکند».
#ثامن
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥حتما ببینید | تودهنی به سبک دهه نودی های انقلابی به اراجیف فائزه هاشمی
🍃🌹🍃
👌 شیرمادر و نان پدر حلالت دهه نودی
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان #رسول
🇮🇷
📝 #یک_خبر_یک_تحلیل(۱۹۳)
🔻 خبر: در روزهای اخیر، به اسم شفافیت و افشاگری، درباره سفر فرزند یک مقام مسئول به ترکیه، اتفاقاتی افتاد که عایدیای جز هزینه سازی برای آبروی کشور و خوشحالی دشمنان و مخالفان ملت ایران در پی نداشت.
🍃🌹🍃
🔸 نکات تحلیلی:
1⃣ شیوه روشنگری افشاگران مدعی عدالت و ارزشگرایی، نهتنها با تقوای در بیان همخوانی نداشت، بلکه خود، ابزار و بهانهای شد برای اثبات تندخویی بچههای بهاصطلاح ارزشی از سوی جریانهایی که زاویهای پرناشدنی با جماعت ارزشی و عدالتخواه کشور دارند.
2⃣ باعث تأسف است که در ایران پسا چهار دهه از انقلاب اسلامی، هنوز هم هزینه تهمت زدن و افشاگری بدون مبنا و سند، بسیار پائین و در حد «هیچ» است! لذا هم بستر تسویهحساب سیاسی را فراهم میکند و هم آلودگی فرهنگی و تربیت عمومی را رقم میزند و هم خیال اتهام زنندگان بدون سند و مدرک راحت است که کسی پیجوی هزینه شهرتاندوزیهای آنها نخواهد شد و نشر دهندگان افترا و تهمت میتوانند ثمره تولید ثروت از فالوور و توئیتهایشان را هم ببینند!
3⃣ شاید در ابتدا باورش سخت بود که یک دانشجوی ارزشی مدعی عدالتخواهی، کارش به جایی برسد که همسو با ضدانقلاب، دفاع از دستاوردهای نظام اسلامی را به «مالهکشی» تعبیر کند، یا اعتراض رهبرمعظم انقلاب به لجن پراکنیهای ضدانقلاب را صریحاً به سخره بگیرد؛ اما به هر صورت محصول چنین فرایند ناقصی، ظهور و بروز چنین خروجیهایی است که باید برای اصلاح آن تدبیر عاجلی صورت گیرد. البته قاطبه جوانان انقلابی و عدالتخواه کشور مبری از چنین ضعفهایی هستند.
🔺 نکته پایانی: به نظر میرسد راه درست مقابله با انحراف در جنبشهای عدالتخواهی، علاوه بر روشنگری مستمر، نشان دادن الگوهای درست مقابله با فساد از سوی مسئولان و رسانههای انقلابی است.
✍فتحالله پریشان
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۲۰۸ قرآن کریم ( آیات ۱ تا ۶ سوره مبارکه یونس)
🍃🌹🍃
🌺 امام علی (ع) میفرمایند: «فیهِ رَبیعُ القُلوبِ وَیَنابیعُ العِلمِ وَ ما لِلقَلبِ جِلاءٌ غَیرُهُ» قرآن بهار دلها و چشمههای دانش است و دل را جز به وسیله آن جلایی نیست. (نهج البلاغه خطبه ۱۷۶)
🎙 استاد پرهیزگار
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | دیپلماسی جاسوسان / عماد ادوارد شرقی کیست؟
🍃🌹🍃
🔻 در روزهای گذشته، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از ایران درخواست کرد که عماد شرقی، شهروند ایرانی-آمریکایی زندانی را هرچه سریعتر آزاد کند.
🔸 عماد ادوارد شرقی، در سال ۲۰۱۶ به هدف فعالیت اقتصادی و در پوشش تاجر وارد ایران شد، اما فعالیت اقتصادی عملاً پوششی برای رفتارهای جاسوسی وی در عرصه نظامی بهخصوص حوزه ترابری و جنگی هلیکوپتری بوده است؛ درواقع این فرد با کمک همدستانش، اطلاعاتی درباره صنایع هلیکوپتری جمعآوری کرده است که هیچ ارتباطی به عرصه اقتصادی نداشته است و اسنادی که از وی کشفشده است، حکایت از آن دارد که اقدامات وی در حوزه جاسوسی نظامی بوده است و احتمالاً هدف از این اقدامات، ضربه زدن به زنجیره تأمین قطعات برای تعمیرات هلیکوپتر بوده است.
🔺 "ادوارد عماد شرقی" حدفاصل برگزاری جلسات دادگاه تا تجدیدنظر، با هماهنگی شبکه جاسوسی آمریکا در ایران در حال فرار از مرزهای غربی بود که با هوشیاری وزارت اطلاعات و ناجا دستگیر گردید.
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان #رسول