اگر فساد اقتصادی مال حزباللهیها بود!
سردار محمدرضا نقدی در برنامه «بدون توقف» (9 مهر ماه) در پاسخ به اینکه «در بخشهایی از سپاه و بسیج استانها با مطالبهگران و مبارزان با فساد اقتصادی همراهی و برخورد درستی نمیشود» گفت: «من خودم برای مبارزه با فساد دادگاه رفتم. شما اگر بخواهید با فساد مبارزه کنید، باید آماده دادگاه رفتن هم باشید، از هزار جا به پایتان میپیچند، مثل مبارزه با اژدهای چند سر است، شما وقتی وارد مبارزه میشوی باید پوستت کلفت باشد، نمیشود بگوییم طرفداری از حقوق کارگران میکنیم کسی هم به ما کاری نداشته باشد. بسیج آزادی عمل دارد و تشکیلات نظامی به این شکل که همه چیز از بالا دستور داده شود، نیست. سپاه همیشه حامی مبارزه با فساد بوده و پیگیری ۹۰ درصد این پروندههای درشتی که به دادگاه رفته و محکوم شده دست سپاه است، حالا برخی میگویند چرا از روز اول سراغ اینها نرفتید؟ گاهی خود ما را هم متهم میکنند و میگویند همین حزباللهیها و طرفداران انقلاب ریختوپاش میکنند، فساد اقتصادی مال اینهاست، اگر فساد اقتصادی مال نیروهای انقلابی است، طبیعتاً وقتی تحت تعقیب قرار میگیرند میروند به حزبالله لبنان و حشدالشعبی پناهنده میشوند، پس چرا اینها میروند کانادا و آمریکا و با رئیسجمهور آمریکا عکس میگیرند؟»
نظامیان کودتا نمیکنند؟!
«سیدمصطفی هاشمیطبا» کاندیدای دوره اخیر ریاستجمهوری معتقد است: «رئیسجمهور نظامی، غیرنظامی، هر چه میخواهد بیاید هم همین است. کار خاصی نمیتواند بکند. الان نامهای نظامی جوان با رزومه عملکردی خیلی خوبی مطرح است که انسانهای خوب و توانا و کاربلدی در حیطه خودشان هستند؛ اما اداره مملکت با موفقیت در اداره پروژههای بزرگ تفاوت دارد. رؤسایجمهور در زمان نامزدی شعار میدهند. برنامه نمیدهند، شعار میدهند. فرقی هم نمیکند، چه آقای احمدینژاد و چه آقای خاتمی و چه آقای روحانی، شعار میدهند. لباس تن کاندیدا مهم نیست نظامی باشد.» در همین زمینه «منصور حقیقتپور» اذعان داشت: «حضور یکی از نظامیان خوشنام در انتخابات ریاستجمهوری نه تنها اشکال ندارد، بلکه خیلی هم خوب است.» این نماینده ادوار مجلس افزود: «موج منفی که بعضا درباره گزینههای نظامی به راه میافتد، در شرایطی است که نظامیان قرار نیست کودتا کنند و فقط برای خدمت به مردم خودشان را در معرض رأی عمومی میگذارند. ما باید بدانیم، حق نداریم نظامیان را از حق مسلمشان برای حضور در انتخابات و تلاش برای رأی گرفتن از مردم محروم کنیم.» او همچنین تصریح کرد: «مراسم باشکوهی که در تشییع پیکر شهید سلیمانی انجام شد، نشان داد اگر چهرههای نظامی اساس کارشان را برای خدمت به مردم بگذارند، جامعه حتما از تلاشهایشان قدردانی خواهد کرد.»
ترکیه در قفقاز چه میخواهد؟
شرایط حاکم بر منطقه قفقاز به گونهای است که کشورهای دارای بحران مانند ترکمنستان و آذربایجان به دلیل ناتوانی در مدیریت بحران و حل و فصل منازعه، با تکیه بر بازیگران و قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای مناسبات و اهداف خود را دنبال میکنند.
گزاره خبری: خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه طی سخنانی در نشست مرکز فهم بریتشـ ترک با تأکید بر لزوم پایان اشغالگری ارمنستان در قرهباغ گفت که آنکارا به حمایت از جمهوری آذربایجان ادامه خواهد داد.
گزاره تحلیلی: چرایی علاقه ترکیه برای حضور فعال در منطقه قفقاز و همکاری و نزدیکی با آذربایجان را میتوان اینگونه برشمرد:
۱ـ توسعه عمق راهبردی با رویکرد نوعثمانیگرایی بخش اساسی سیاست خارجی اردوغان و حزب حاکم بر ترکیه را تشکیل داده و حضور و بازیگری فعال در منطقه به ویژه در مناقشات در این چارچوب است. ۲ـ انگیزه ترکیه برای ورود به منطقه قفقاز جنوبی با یک نگاه ملیگرایانه و ایدئولوژیک نیز همراه است. زبان ترکی، دین و مذهب مشترک باعث شده که اردوغان نگاه ویژه و آمیخته با حمایت را در مسئله قرهباغ از کشور آذربایجان داشته باشد. ۳ـ نگاه اقتصادی ترکیه به منطقه قفقاز مبتنی بر تأمین انرژی خود از طریق توسعه و گسترش خط لوله نفتی باکوـ تفلیسـ جیهان و همکاری با آذربایجان در این خصوص است. ۴ـ ترکیه نگاه استراتژیک به منطقه قفقاز برای ایجاد موازنه راهبردی در رقابت با بازیگران منطقهای مانند روسیه و ایران دارد؛ از این رو یکی از دلایل حمایت ترکیه از آذربایجان در این راستاست.
جمعبندی: مناقشه قرهباغ دارای منشأ درونی، منطقهای و بینالمللی است. به نظر میرسد بازیگران منطقهای و بینالمللی درگیر در این منازعه به جز جمهوری اسلامی که بر حل و فصل آن به شیوه مسالمتآمیز آن هم از طریق میانجیگری تأکید دارد، دیگر طرفها اراده و تمایلی برای حل و فصل آن ندارند. توجه به نقش غیرسازنده این بازیگران به ویژه ترکیه که صرفاً نگاه یکطرفه و غیر مسالمتآمیز به موضوع دارد، در کنار تمایل نداشتن سایر بازیگران مانند گروه مینسک (آمریکا، روسیه و فرانسه) برای حل و فصل مناقشه به دلیل اختلاف منافع با یکدیگر، به نظر نمیرسد که در کوتاه مدت نشانهای برای حل و فصل آن از طریق میانجیگری دیده شود. (نویسنده: احمد بنافی)
مخاطرات مناقشه قرهباغ
با توجه به اوجگیری درگیریهای نظامی میان آذربایجان و ارمنستان، توجه به نکات زیر اهمیت و ضرورت دارد:
1ـ مناقشه بر سر قرهباغ بیش از 29سال است که میان دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان در جریان است و از سال 1994 که میان این دو کشور آتشبس برقرار شد، در تمام این مدت سیاست مبنایی جمهوری اسلامی ایران حمایت از مذاکرات مستقیم جمهوری آذربایجان و ارمنستان و اعلام آمادگی برای میانجیگری بوده است. در رویدادهای اخیر نیز مسیر دیپلماسی ایران بر همین اساس فعالیت کرده است. به دلایل مشخص ایران به معنای واقعی کلمه از حل مسالمتآمیز مناقشه قرهباغ و رعایت تمامیت ارضی کشورها در منطقه نفع میبرد، از اینرو بر خلاف بسیاری از بازیگران داخلی و فرامنطقهای، در پی آن است تا مناقشه در فرآیند مذاکره و حل و فصل قرار گیرد؛ چرا که وجود یک کانون ناامنی در نزدیکی مرزهای شمالی ایران، شرایط مساعدی را برای دخالتهای رقبا و دشمنان ایران اسلامی فراهم میکند. 2ـ گروه مینسک (آمریکا، روسیه، فرانسه) سه دهه است که نتوانستهاند یا نخواستهاند این مشکل را حل کنند و ناکارآمدی خود را نشان دادهاند و ضرورتی بر تداوم محوریت این گروه در مدیریت بحران نیست. برخلاف برخی کشورها از جمله سران گروه مینسک که از مناقشه قرهباغ استفاده ابزاری میکنند، سیاست اصولی ایران حل این مناقشه بر اساس قواعد حقوق بینالملل و احترام به تمامیت ارضی کشورهاست؛ جمهوری اسلامی برخلاف دیگر بازیگران، به دنبال اداره ابزاری و مدیریت بحران قرهباغ نیست. 3ـ رژیم صهیونیستی با ایجاد یک رقابت کاذب و هدفمند میان آذربایجان و ارمنستان برای افزایش نفوذ در هر دو طرف منازعه برای این رژیم جعلی و فروش تسلیحات، بالاترین نقش را در ایجاد درگیری و دامن زدن به آن با هدف بیثباتسازی در مرزهای ایران دارد. 4ـ طی روزهای گذشته برخی گروههای قومگرا، اخبار جعلی و هدفمند که گفته میشود ترانزیت کامیونهای حامل تسلیحات نظامی روسیه از مسیر ایران به ارمنستان است، به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر کردهاند که هدف آن القای حمایت ایران از ارمنستان با هدف تحریک هموطنان آذری زبان است که چنین خبرهای جعلی کاملاً کذب و بیاساس است.
نکته راهبردی: هیچ راهحلی غیر از مذاکره و توافق میان آذربایجان و ارمنستان برای خاتمه دادن به این بحران 29 ساله وجود ندارد و به طور قطع تداوم جنگ نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه به وخامت وضعیت کمک میکند. پیشنهاد میشود در یک ترکیب ۳+۳ (ایران، روسیه، ترکیه به عنوان سه همسایه قفقاز با سه کشور قفقازی آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) مسیر آتشبس فوری، شروع مذاکرات و سازوکارهای رسیدن به توافق طراحی شود. (نویسنده: عزیز غضنفری)
فرافکنی نکنید!
سیر افزایشی فشارهای اقتصادی و معیشتی به مردم عزیز ایران، امروز گزارهای غیرقابل انکار در کشور است؛ اما نحوه تحلیل آن و بررسی علت یا علل مسائل اخیر کشور طبیعتاً اختلافی بوده و هر مسئول و جریان سیاسی دیگری را مقصر وضعیت به وجود آمده میداند. در این باره نکاتی مطرح است که مرور آنها میتواند مفید باشد:
نکات تحلیلی: 1ـ بررسی علتشناسی مسائل امروز ایران برای برون رفت از آنها مهم است؛ اما مهمتر از آن، این است که اگر تأمل در این حوزه همراه با دقت نظر نباشد و صرفاً با هدف مقصرتراشی باشد، نه تنها به مقصود حل مشکلات نائل نمیشود بلکه بر گرههای بیشتر میافزاید. 2ـ یکی از این گرهها، افزایش بیشتر اختلافات جناحی و سیاسی است که اساساً باعث دلخوری بیشتر مردم میشود و در نهایت، اگر عزم و انسجامی برای حل مشکلات مشاهده نشود، مجال برای پیدایش معضل ثانویهای فراهم میشود که تبعات و آثار سوء آن به مراتب بیشتر و عمیقتر از مشکلات اقتصادی خواهد بود و آن، سایش و کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به دولت، مجلس، قوه قضائیه و به طور کلی به نظام اسلامی است. 3ـ این مقصد، همان هدف راهبردی چهل ساله دشمنان انقلاب و نظام دینی برآمده از آن است و تنها عاملی که میتواند زمینهساز حل مشکلات باشد، پذیرش مسئولیت است. در این باره همه مسئولان در قوا و نهادهای مختلف با رویکردی انقلابی و شجاعانه مسئولیت اقدامات و تصمیمات خود را بپذیرند و از دادن آدرس غلط بپرهیزند، میتوان به مرحله دوم رسید که به راهحل مشکلات فکر کردن و اجماع کردن است. 4ـ مردم امروز از دست مسئولی که با فرافکنی میخواهد مسئولیت را از روی دوش خود بردارد ناراحت هستند و بیشتر از آن، از تحلیل و تفسیرهای افراد و جریانهایی که به دنبال صید ماهی مقصود سیاسی خود از آبگِلآلود شرایط کنونی کشور هستند و فرار به جلوی آنها نه تنها زمینهساز سازش نخواهد بود؛ بلکه میتواند با نمایش تصویری برهم ریخته از داخل، دشمن را به محاسبه غلط بیندازد!
نکته راهبردی: امنیت ملی و سرمایه اعتماد عمومی نظام اسلامی نباید وجهالمصالحه بازیهای سیاسی افراد و جریانها قرار گیرد. جمهوری اسلامی از این مرحله با اتکا به ظرفیتهای داخلی عبور خواهد کرد، همان طور که در طول چهار دهه گذشته در پرتو صبر و ایستادن روی پای خود به جایگاه امروز رسیده است. این موضوع تنها منوط به یک شرط است و آن اینکه متحد و منسجم ذیل راهبری رهبر معظم انقلاب کار کنیم و فرافکنی نکنیم! (نویسنده: فتحالله پریشان)
حلقه وصل انقلاب
در روزهای گذشته مستندی زیبا با عنوان «در لباس سربازی» در شبکههای تلویزیونی پخش شد که گوشههایی از گنجهای تمام نشدنی جنگ را برای مردم ایران به نمایش در آورد؛ این مستند سه قسمتی که به حضور آیتالله خامنهای در جبهههای جنگ با لباس سربازی و با لباس روحانیت در خدمت به مردم میپردازد، گویای واقعیاتی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
گزارههای خبری:
1ـ مدیریت الهی انقلاب؛ انقلاب اسلامی از همان روزهای اول تحت توجه الهی بوده است و در زمانی که جمهوری اسلامی بدون هیچگونه آمادگی مورد حمله نظامی قرار میگیرد، توجهات الهی مانع از سرنگونی نظام در یک جنگ تمامعیار میشود. 2ـ ناکام ماندن جریانهای معارض داخلی؛ جریان منافقین، لیبرالها و سلطنتطلبان که در سطوح بالای نظام بودهاند نه تنها جبههها را یاری نمیکردند، بلکه به فرموده آیتالله خامنهای مانند یک اکسوز پردود یک اتومبیل فضا را تیر و تار میکردند. آنها در مسیر پرپیچ و خم ابتدای انقلاب سرنوشت ننگین خود را از ملت جداکردند و رسوا شدند. 3ـ مقاومت بادست خالی پیروزی هم دارد؛ علیرغم اینکه نیروهای انقلاب شیوههای کلاسیک جنگیدن را فرا نگرفته بودند و سلاح جنگی در اختیار نداشتند، اما با دستان خالی توانستند دشمن را یک ماه در پشت دروازههای خرمشهر نگه دارند و در نهایت دشمن را از کشور خارج کردند.
نکته راهبردی: حضرت آیتالله خامنهای در طول دفاع مقدس هم نسبت خوبی با ارتش داشته است، به گونهای که فرماندهان ارتش میخواستند ایشان را با درجه سرهنگی استخدام کنند؛ همچنین مسئولیت سپاه پاسداران را در برههای بر عهده داشتهاند و هم بسیج مردمی را به بدنه نیروهای مسلح و نظام متصل کردند. ایشان همچنین یار مورد اطمینان حضرت امام در جبههها بودند. این نعمت به لطف و عنایت الهی هنوز هم در نظام اسلامی جریان دارد. دشمنان اسلام و انقلاب در صدد هستند با تحریف واقعیات جنگ، مردم را از این گنجینههای دفاع مقدس محروم کنند و بیان این واقعیات بعد از 30 سال نشان میدهد دفاع مقدس نیاز به تولید محتواهای بیشتر دارد تا کمین تحریف دشمن در این میدان کارساز نیفتد. (نویسنده: فرهاد مهدوی)
هاشمی را فراموش کردهاید؟
«محمد هاشمی»، فعال سیاسی اصلاحطلب و برادر مرحوم آیتالله هاشمی گفته است: «آیتالله هاشمی چهرهای تاریخساز در انقلاب است. هر اتفاقی بیفتد محال است مردم ایشان را فراموش کنند. به همین دلیل مسئولان صداوسیما و ارگانهای دیگری که علیه مرحوم هاشمی جوسازی میکنند باید درباره رفتار و رویکرد حوزه مسئولیتشان پاسخی قانعکننده داشته باشند.» «سیدحسن خمینی» نیز در اظهارات جدیدش گفته است: «به نظر من اين تحريف نيست، مضحکه است که قصه جنگ را بگوييم و نگوييم فرمانده جنگ آقاي هاشمي بود و نگوييم نخستوزيرش چه کسي بوده است، بنياد شهيدش را چه کسي اداره کرده است و تنها به گروهي خاص بسنده کنيم. در جنگ همه بودند و همين رمز توفيق بود.» در این زمینه باید گفت؛ اولاً؛ از کسانی که معتقدند در خصوص نقش مرحوم هاشمی در جنگ کمکاری شده است، انتظار این بود که خودشان به بیان خاطراتی از ایشان میپرداختند؛ ثانیاً؛ هیچگاه تلاش نشده است که نقش آیتالله هاشمی رفسنجانی نادیده گرفته شود و در فیلمها، خاطرات و اسناد همواره به نقش وی اشاره شده است، خوب است کانالها را یکبار دیگر چک بفرمایید. ثالثاً؛ همان مسئول بنیاد شهید و نخستوزیر زمان جنگ به خاطر بغی علیه نظام صدها خدمات خود را باطل کردند، دچار حبط عمل شدند و در فتنهای وارد شدند که رئیس رژیم صهیونیستی، رئیسجمهور آمریکا، اتحادیه اروپا و صدها منافق داخلی و خارجی به حمایت از آنها پرداختند.
باز هم شورای نگهبان مقصر است؟!
«محسن هاشمی» رئیس شورای شهر تهران درباره یک فقره از اقداماتی که شهرداری باید انجام میداد، بعد از گذشت سه سال و اندی در توئیتر خود مینویسد: «سیستم حملونقل عمومی تهران در آستانه فروپاشی است،۱۰سال است ناوگان اتوبوسرانی، نوسازی نشده و بیش از۸۰ درصد اتوبوسها فرسوده و با کمبود۵۰ درصدی مواجه است.» وی میافزاید: «یعنی به جای ۹۰۰۰ اتوبوس۵۵۰۰ اتوبوس فعال است. در مترو کمبودها بیشتر حس میشود، ۳ خط مترو در سالهای اخیر افتتاح شده، اما واگن و تجهیزاتش تأمین نشده است.» هاشمی افزود، ما دوسال از شهردار خواهش میکردیم که با قاطعیت و پیگیری بیشتری با مسئولان دولتی عمل کند و مسائل شهر را حل کند، اما ایشان میگفت که نمیخواهم رابطه شهرداری با دولت دچار خدشه شود، بعد سر یک موضوع حاشیه [تخریب ساختمان در حال ساخت و منسوب به روحانی در جماران]، این همه تنش ایجاد شد و شهردار به هیئت دولت، دعوت نشد. واقعیت آن است که مدیریت شهری تهران نسبت به دوره گذشته افت قابل توجهی داشته است. اصلاحطلبان که همواره تلاش میکنند نارضایتی خودشان را منتسب به دیگران کنند، نمیتوانند این بار نهادهای انقلابی را مقصر ناتوانی خود معرفی کنند، زیرا شورای نگهبان در تأیید صلاحیت و تصویب قوانین آنها هیچ نقشی ندارد که بگویند چرا فلانی را تأیید یا ردصلاحیت کرد و چرا فلان قانون ما را مهر تأیید نزد!
چرتکه مالی بیندازیم به جواب نمیرسیم!
«حمیدرضا آصفی» سخنگوی وزارت خارجه دولت اصلاحات به سؤال پایگاه خبری «مدارا» مبنی بر اینکه «در هفته گذشته سرلشکر صفوی به هزینههایی که ایران در کشورهای محور مقاومت اشاره و تأکید کرد که این هزینهها به صورت قرض پرداخت شده، کشورهای هدف هزینههای صورت گرفته را پس خواهند داد. دستاورد اقتصادی ایران به غیر از بعد امنیتی و استراتژیک از هزینههایی که در کشورهای محور مقاومت میکند، چه بوده است؟»، پاسخ داد: «وقتی ما در جنگ با عراق بودیم، سوریه خط لوله نفت عراق به اروپا را بست و عراق از فروش چند میلیون نفت در روز محروم شد و صدام ناچار شد نفت را از خلیجفارس صادر کند. این مسئله ضربه بزرگی به عراق زد. این اقدام یک خدمت به جمهوری اسلامی ایران بود. خیلی از عایدیها قبلا گرفته شده است و این طور نیست که سوریها برای ما کاری نکرده باشند. بنابراین ذکر چنین مطالبی به عقیده من بیتوجهی به تاریخ روابط منطقه است. وقتی ما درگیر جنگ با عراق شدیم، تنها سه کشور لیبی، کره شمالی و سوریه به ما کمک کردند. ما به لحاظ امنیتی، باید با داعش و تروریست در سوریه مبارزه میکردیم. در روابط بین دو کشور اگر فقط آدم بخواهد چرتکههای مالی بیندازد، به جواب نمیرسد. در چنین روابطی باید موضوعات مختلفی را در نظر گرفت.»
کالاهای دپو شده در گمرک، نصف واردات ۹۹
آمارهای گمرک ایران نشان میدهد، تا پایان شهریور سال جاری نزدیک به 2/7 میلیون تن کالا در گمرکات کشور دپو شده است. این مقدار کالا معادل با ۵۲ درصد از میلیون تن کالاهای واردشده (8/13 میلیون تن کالا) به کشور طی پنج ماهه امسال است. همچنین بررسیها نشان میدهد ۴۷ درصد از اقلام دپوشده مربوط به کالاهای اساسی است. با طولانی شدن زمان دپوی این کالاها، تولیدکنندگان با کمبود نهادههای تولیدی مواجه میشوند و در نهایت قیمت کالای تولیدی افزایش مییابد. جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان در هزینه و زمان انجام تجارت خارجی رتبه ۱۲۳ از میان ۱۹۰ کشور را دارد و زمان ترخیص کالا در گمرک ایران پنج برابر کشورهای همسایه است.
▼ اخبار کوتاه
◄ دلیل عادیسازی روابط سودان با رژیم صهیونیستی/ پس از خبر شرط امارات برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مبنی بر فروش جنگنده اف ۳۵ از سوی آمریکا به امارات متحده عربی، حالا با انتشار خبر درخواست چند میلیاری سودان برای این اقدام مشخص شده است که آمریکاییها و صهیونیستها با تطمیع مالی سودان و قول عرضه فناوریهای نوین به امارات، این دو کشور را وارد عرصه عادیسازی روابط کردهاند؛ یعنی تنها دلیل عادیسازی روابط با رژیم کودککش صهیونیستی «پول» بوده است.
◄ تونلهای مقاومت، کابوس نظامیان صهیونیست/ روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت: «یکی از نظامیانی که در جنگ ۲۰۱۴ وارد یکی از تونلهای حماس شده بود، همچنان دچار آسیب روانی است. این نظامی ملقب به «متان» با شنیدن صداهای غیرمعمول مانند صدای هواپیما یا صدای جیرجیرک در پارک دچار وحشت میشود.» ارتش این رژیم، متان را معلول ۱۰۰ درصدی اعلام کرده و خانواده او از ارتش خواستهاند هزینه نصب عایق صوتی در منزلشان را پرداخت کند.
◄ بانک اطلاعاتی آمریکاییها در دستان ارتش ایران/ «امیر خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش خبر داد: «بانک اطلاعاتی کاملی از افسران و تجهیزات آمریکاییها در منطقه داریم. خلبانهای آمریکایی خلیجفارس از ترس داخل جنگندهها میخوابند!»
◄ جزئياتي از لايحه ضد اسلامي دولت مكرون/ «يورو نيوز» نوشت: «مكرون قصد دارد با لغو سيستم آموزش و تربيت امامهاي مساجد و وعاظ مذهبي در خارج از كشور، از نفوذ خارجي ميان مسلمانان فرانسه جلوگيري كند. اين لايحه محدوديتهايي براي آموزش و فعاليت محافل و تشكلهاي اسلامي فراهم ميكند. قرار است نظارت بر شيوه تربيت و آموزش امامان جماعت و وعاظ اسلامي و نيز كنترل بر چگونگي تأمين اعتبارهاي مالي و بودجه نهادهاي مذهبي تقويت شود.»
◄ وحشت آمریکاییها از انتقام خون سردار سلیمانی/ «کریس مورفی» سناتور آمریکایی میگوید: «ایران هنوز به دنبال گرفتن انتقام خون ژنرال قاسم سلیمانی است، تهدیدات علیه نیروهای آمریکایی افزایش یافته و ابتلای ترامپ به کرونا باعث شده تا او قدرت تصمیمگیری برای مقابله با این اقدامات را نداشته باشد.»
◄ ایران، صادرکننده فعال بنزین در منطقه و جهان/ ایران که در سالهای پیش واردکننده بنزین بوده، اکنون با تولید روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین، به صادرکننده فعال این فرآورده استراتژیک نفتی در منطقه و جهان تبدیل شده است.
✅سوالات وارده در کانال های ثامن
👌سوال چهارم
❌ چرا مجلس در تراز مجلس انقلابی برخورد نمی کند؟
👈 پاسخ
🔻الف) مجلس با قریب به ۲۹۰ نماینده برآیند نظرات و عملکردهای متفاوتی است و برخی رسانه های خاص قبل از تشکیل مجلس جدید از هیچ تخریبی علیه آن فروگذار نکردند، لذا طبیعی است از هر اظهارنظری از سوی هر نمایندهای، بهانه ای برای تخریب مجلس جدید استفاده نمایند.
🔹ب) از آنجا که نمایندگان مجلس از فرآیندهای حزبی بالا نیامده و بیشتر بر اساس سابقه و شخصیت خود و البته تایید جریانهای سیاسی به کرسی مجلس رسیدند، ممکن است افرادی پیدا شوند که چندان از اولویتهای اکثریت انقلابی مجلس پیروی نکنند.
🔸ج) برعکس تبلیغات منفی، مجلس در ۱۰۰ روز اول خود اقدامات اساسی مانند طرح مالیات بر خانههای خالی، طرح حمایت معیشتی مردم، طرح قیر رایگان برای توسعه مناطق محروم، مقابله با انحصار طلبی حقوقی ها در بورس، طرح خرید تضمینی گندم و مهمتر از همه افزایش نظارتهای میدانی را در دستور کار قرار داده است.
🔺 د) یکی از اهرمهای مجلس استیضاح وزرای کمتحرک است، اما شرایط حقوقی کابینه به گونه ای است که با برکناری یک یا دو وزیر، کل کابینه از اعتبار ساقط می شود . عقل سلیم حکم می کند در کمتر از یک سال عمر باقی مانده دولت، بیثباتی و مجادلات بیحاصل برای رای اعتماد مجدد به وزرا، بر جامعه تحمیل نشود، ضمن آنکه از منظر بودجهای هم تا پایان سال جاری مجلس نمیتواند تغییر چندانی در موضوعات اعتباری دولت ایجاد نماید.
🔴 خلاصه آنکه هر چند میتوان انتظار بیشتری از مجلس جدید داشت، اما اتهام غیر انقلابی بودن آن، بیشتر ناشی از فضاسازی های رسانهای علیه مجلس است.
@habib49
#نشستهای بصیرتی
#شهید کمالی
#ثامن