هدایت شده از انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
🔴 رئیس جمهور قبال اعلام کردند دولت راستگویان را تشکیل می دهیم
🆘 @ANALYSTS
پاسخ معتبر و آچمز شدن غرب‼️
✍ احمد بنافی
🔹رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای اظهار کرد که ایران و قدرتهای جهانی از جمله آمریکا اگر نتوانند به یک توافق نهایی بر سر برنامه هستهای تهران دست پیدا کنند، جامعه جهانی با یک شرایط کاملاً جدید در خصوص توسعه برنامه هستهای ایران روبرو خواهد شد. در این خصوص نکات زیر حائز اهمیت است:
1⃣این اظهارات رافائل گروسی را وقتی در کنار بیانیه پنجشنبه گذشته جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بیانیه سهشنبه گذشته تروئیکای اروپایی میگذاریم، نشان میدهد متوقفسازی پروتکل الحاقی پاسخی معتبر از ناحیه جمهوری اسلامی ایران به طرف بدعهد بوده و به شکل فوقالعادهای آنان را به تکاپوی جدی وا داشته است.
2⃣ اکنون این ایران است که ابتکار عمل را در دست گرفته و غرب را در یک دوراهی قرار داده، به گونهای که یا باید به مسیر گذشته ادامه داده و کماکان فشار را در سقف نگه دارند، که از قضا این مسیر بیفایده بوده و مضاف بر اینکه با پاسخ عملیاتی ایران نیز مواجه میگردد و یا این که با انتخاب عقلانیت، مسیر عمل به تعهدات برجامی خود را در پیش گیرند.
3⃣ از این حیث برای آمریکائیها انتخاب مسیر دوم دردناک و سخت خواهد بود، چراکه پذیرش لغو تحریمها از اساس پروژه نرمالیزه کردن ایران را به نابودی خواهد کشاند؛ اینجاست که غرب باید بپذیرد که دیگر راه سومی وجود ندارد و آچمز شده است؛ چراکه تقریباً تمامی مسیرها و طراحیهای آنان علیه ایران و به عبارتی پروژه استاندارد کردن ایران دچار انسداد راهبردی شده است.
4⃣حال ممکن است آمریکاییها بازی جدیدی را راهاندازی کنند و با جنجالآفرینی و تغییر صورت مسئله به دنبال گرفتن قطعنامه به سراغ شورای حکام آژانس بروند. دقت در اظهارات گروسی این را به ذهن متبادر میکند. آنها ممکن است بخواهند همان رویکرد نخنمای گذشته را دنبال کرده و القا نمایند که ایران به سمت مسیر غیر صلحآمیز هستهای در حال عزیمت است و مباحث مربوط به بریکاوت (Breakout ) را مجددا مطرح کنند.
🔚مهم این نیست که غرب چه تصمیمی خواهد گرفت، مهم این است که جمهوری اسلامی مسیری را انتخاب کرده که تعیین کننده و همزمان آیندهساز بوده و توانسته برروی آن اجماع ایجاد کند. بیشک این اقدام، غرب را به هراس انداخته و زمانی موضوع مهمتر میگردد که ماهیت درونی این اقدام، از اساس معکوس کننده برنامههای غرب شده است؛ به این شکل که میخواستند برجام را به عنوان الگویی به سایر حوزههای مرتبط با امنیت ملی ایران سرایت دهند، اما اکنون مقاومت شکل گرفته در کنار پاسخهای جمهوری اسلامی و تجربههای انباشته شده ملت ایران، نتیجه داده و در حال تبدیل شدن به الگویی برای سرایت به حوزههای داخلی چالشدار نظام از جمله اقتصادی برای عبور از سختیها گردیده و این برای غرب فاجعهآمیز است.
@tahllilesiasi
هدایت شده از کاوش مدیا
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس صهیونیست:
📍این یک پیام از جانب ایران بود/هدف با دقت انتخاب شده بود...!
#عبری
🆔 @Kavoshmedia
📝چه کسی میتواند برنده انتخابات 1400 باشد؟
چند صباحی بیش تا انتخابات 1400 نمانده و همین چند صباح شاید دهها سال مسائل سیاست ایران را تعیین کند. مسئله اصلی انتخابات پیش رو مشارکت است، نه برای آنکه باز هم خیال حکومت از مردم راحت باشد، بلکه برای آنکه تنها دولتی با پشتوانه نمادینِ مردمی میتواند بر چالشهای داخلی و خارجی امروز فائق بیاید. بدون چنین پشتوانهای، هر دولتی شکل بگیرد اعتماد به نفس مواجهه با چالشها را نخواهد داشت، به زودی دچار مسائل ریز و درشت پراکنده خواهد شد و از پیش بردن یک برنامه منسجم و هدفمند باز خواهد ماند. این در شرایطی است که اعتماد مردم به تشخیص، صداقت و توانمندی سیاستمداران کم شده و بعید است این بار، با تعهد به ارائهی انواع خدمات توسط دولت، بتوان کمیت و کیفیت مشارکت را بالا برد.
عمدهی نامزدهای احتمالی انتخابات آتی در حال آماده کردن فهرستی بلند از خدمات نظیر آبادانی عمرانی، کارآمدی اداری، اقتدار و امنیت داخلی و خارجی یا حتی کاهش فاصله طبقاتی و افزایش تولید و رونق اقتصادی هستند. اما نمیتوانند جمعیتی مردمی، یعنی افرادی بدون وابستگی تشکیلاتی خاص به میدان بیاورند که آنها را بفهمد و از آنها در مجامع عمومی و خصوصی دفاع کند، در راستای برنامههایشان هزینه بدهد و در یک کلمه بار دولت را به دوش بکشد. به همین دلیل، نامزدهای احتمالی گفته و ناگفته در حال ساده سازی مسئله دولت و تقلیل آن به یک دستگاه اجرایی صرفند. منشأ این ساده سازی ناامیدی از جلب مشارکت مردم است، اما نباید به سادگی تسلیم این ناامیدی شد.
برای تشکیل دولتی با مشارکت مردمی فراگیر، باید نقاطی را که مردم در آنها با هم مشارکت داشتهاند دید. آخرین بار این مشارکت در سوگوارهی شهادت قاسم سلیمانی هویدا شد. سوگ مردم ایران در شهادت قاسم سلیمانی، یک سوگ ریشهدار بود. اینجا معلوم شد ایرانیان با وجودِ گروهبندیهای گوناگونِ عرفی، جایی به هم گره خوردهاند، جایی که قاسم سلیمانی ایستاده بود. گرایشهای گوناگون سیاسی اینجا به هم فرصت دادند. آیا میتوان قاسم سلیمانی را به نقطهی اتفاق و مشارکت در سیاست تبدیل کرد؟
پس از شهادت قاسم سلیمانی تعابیر مختلفی از شخصیت وی مطرح شد، تعابیری مثل مرد میدان، قهرمان، سردار دلها و ... . همه این تعابیر به وضوح از اینکه قاسم سلیمانی یک شخصیت سیاسی باشد فاصله میگرفتند. حتی در نقلقولهایی مستقیم گفته شد که او پیوسته تمایل خود به نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرده است. در وضعیتی که نامزد شدن شخص او بلاموضوع بود، منظور از این نقلقولها آن بود که شخصیت او نمیتوانست شخصیت یک رئیس جمهور باشد. اما قاسم سلیمانی راهی را برای سیاست عمومی ما باز کرده است، چرا نباید این راه را رفت؟ اگر نخواهیم صرفاً با او عکس یادگاری داشته باشیم، اگر بخواهیم روح او را در سیاست حاضر کنیم، تبدیل به طرحی از شخصیت سیاسی یا دولت رسمی کنیم چه باید بکنیم؟
قاسم سلیمانی به خصوص پس از شهادتش، اگر باشد میتواند برنده انتخابات 1400 باشد. مردم مشارکتی نمادین در چنین انتخاباتی خواهند داشت و به دولت او امیدوار خواهند بود. این یک فرض است. با این فرض برخی به دست و پای شبیهسازی خود با او میافتند. اما با سیاهکاری نمیتوان به او ولو اندکی شبیه شد، تنها میتوان آب خود را در سیاست بُرد. اما اگر کسی بتواند «مقاومت» را به عنوان یک عنصر اساسی در سیاست بفهمد، دولتی با «مقاومت» و برای «مقاومت» تشکیل دهد، به او شبیه میشود.
مقاومتی که قاسم سلیمانی میفهمد نه صرفاً مقاومت در برابر امریکا یا داعش یا هر عنصر مهاجم خارجی است. این «مقاومت» یک مقاومت ذاتی است، تودار و توپُر است. بیش از هر چیز در برابر خویش مقاومت میکند، برای باز نگه داشتن نقطهای که در آن هست. اینگونه درکی از شیوهی عمومی به نتیجه رسیدن دارد، اینکه چگونه میتوان نیروهای پراکنده را جمع و تجمیع کرد و ذره ذره و گام به گام چیزی را ساخت که از آن همه باشد، همه خود را در آن ببینند و بیابند. این مقاومتی است بر و برای مردم بودن و مردم داشتن. اینگونه یک فرمانده نظامی برون مرزی، تبدیل به یک شخصیت ملی میشود.
این مقاومت به مشارکت ختم نمیشود، بلکه همان نقطه مشارکت است. چنین مقاومتی را باید در میان نامزدهای احتمالی انتخابات آتی ببینیم تا به مشارکت امیدوار باشیم. میتوانیم این مقاومت را فرابخوانیم، با جدی گرفتن آن فرض و طرح آن به عنوان یک طرح سیاسی، طرح دولت. این طرح نیاز به تفکر، همفکری، گفتگو و همکاری دارد. هر روز که به انتخابات 1400 نزدیک میشویم، یک روز از فرصت این طرح از دست میدهیم.
▪️امروز فرصت ماست
کانال علم و سیاست فارسی
@tahllilesiasi
◽️ مركز مطالعات بين المللي و استراتژيك در واشنگتن پيشنهاد كرد
✴️ ايران را با جنگ نامنظم مهار كنيم
🖊 دکتر هادی خسروشاهین
◽️ «سث جی جونز»، معاون ارشد مرکز مطالعات بینالمللی و استراتژیک در واشنگتن مي نويسد: مهمترین چالش دولت بایدن با ایران مذاکرهی مجدد در مورد توافق هستهای نیست، بلکه تضعیف جنگ نامنظم ایران در منطقه و کمک به شرکای غیردولتی مانند حزبالله لبنان است. سپاه قدس به نیروها و شرکای غیردولتی خود در سوریه، عراق، یمن، لبنان، افغانستان و سایر کشورها کمک میرساند. علاوهبر این، ایران بزرگترین نیروی موشکی بالستیک و کروز در خاورمیانه را دارد و این را هم با مجوز و حمایت روسیه، چین و کرهی شمالی بهدست آورده است. ایران همچنین تواناییهای سایبری تهاجمی خود را بهبود بخشیده است.
◽️ کازینوها، سدها، شبکهی برق و موسسات مالی مانند چیف مورگان، بانک آمریکایی و بورس اوراق بهادار نیویورک بارها مورد حملات ایران قرار گرفتهاند. اين در حاليست كه آژانسهای دولتی آمریک هنوز در فضای جنگهای متعارف و هستهای قرار دارند؛ درحالیکه این نوع جنگها تا حد زیادی تعارضهای میان قدرتهای بزرگ را در قرن بیستم تعریف میکرد. اما احتمالا سیاست بینالمللی را برای سالهای آینده، جنگهای نامنظم تحتتاثیر قرار خواهد داد؛ بنابراین چالش دولت بایدن ایجاد تعادل میان آمادگی برای جنگ متعارف و هستهای و جنگهای نامنظم برای رسیدن به نقطهی بازدارندگی است. بنابراین در حالی که رقبای آمریکا از استراتژی و تاکتیکهای نامنظم در حال استفاده هستند، آمریکای بایدن نیز باید با بازبینی در استراتژیهای دفاعی و نظامی در این مسیر گام بردارد.
◽️ بهطور خلاصه جنگ آیندهای که بایدن با آن مواجه است، به تعریف ژنرال و استراتژیست نظامی چین، سان تزو نزدیکتر است (تسلیم کردن دشمن بدون جنگ، اوج مهارت است) تا به کال فون کلازویتس نظریهپرداز ارتش پروس که جنگ را به عنوان یک اقدام خشونتآمیز برای اجبار حریف جهت انجام خواستهی طرف مقابل تعریف میکرد. بنابراين دولت بايدن دولت بایدن باید عملیات تهاجمی و نه دفاعی از جمله در حوزهی اطلاعاتی را به انجام برساند چراکه چین، روسیه و ایران آسیبپذیر هستند؛ دقیقا مانند شوروی که در طول جنگ سرد آسیبپذیر بود. سیستمهای سیاسی اقتدارگرایانه آنها و تلاش برای کنترل دسترسی به اطلاعات ازجمله از طریق رسانههای دولتی، آنها را مستعد نبرد اطلاعاتی و جنگ نامنظم غرب و آمریکا میکند. بنابراین آمریکا و شرکای این کشور در اروپا، آسیا و سایر مناطق باید بیوقفه موارد نقض حقوق بشر، ظلم و فساد در چین، روسیه و ایران را افشا کنند.
🔹 اندیشکده جریان
@tahllilesiasi
☑️اسرائیل هیوم گزارش داد؛ حزبالله قادر به انهدام مقر ستاد کل نیروهای مسلح اسرائیل
🔸 روزنامه "اسرائیل هیوم" در گزارشی به قلم «یوآف لیمور» تحلیلگر نظامی خود، امکان انهدام مقر ستاد کل نیروهای مسلح اسرائیل توسط موشکهای حزبالله را بررسی کرده که در ادامه ترجمه بخشی از این گزارش را از نظر میگذرانیم.
🔹 ابتدا باید بدانیم که توان موشکی حزبالله طبق آخرین برآوردها به صورت زیر میباشد:
۱️⃣ دارای ۱۲۰تا ۱۴۰ هزار موشک کوتاهبرد با برد ۴۰-۴۵ کیلومتر که یک سوم شمالی سرزمینهای اشغالی از جمله خلیج حیفا و "طبریا" را پوشش میدهد.
۲️⃣ دارای چند هزار موشک میانبرد با برد ۹۰ کیلومتر که منطقه "هشارون" و حومه شمالی "غوشدان" را در تیررس خود دارند.
۳️⃣ دارای صدها موشک و راکت با برد صدها کیلومتر از جمله موشکهای "اسکاد" که از سوریه وارد شده و قادر به هدف قرار دادن هر شهرکی در اسرائیل[سرزمینهای اشغالی] هستند.
🔹 حزبالله موشکهای کوتاهبرد خود را در جنوب کشور و در مناطقی مجاور مرزهای اسرائیل[فلسطین اشغالی] مستقر کرده تا از حداکثر برد آنها بهرهمند شده و در هر لحظه برای شلیک آماده باشد تا از آنجا "الجلیل" را عملا با بارش شدید موشکها فلج کند.
🔹 موشکهای دقیق و نقطهزن دنیای دیگری است؛ این موشکها مجهز به دستگاه ناوبری است که آن را قادر میسازد تا با دقت بالا به هدف برخورد کند. یکی از موشکهای اصلی حزبالله موشک "M-۶۰۰" است که با توجه به مدل ایرانی "فاتح۱۱۰"در سوریه تولید میشود.
🔹 مدلها و نسخههای زیادی از این موشک وجود دارد و برد آن تقریباً به ۲۵۰ کیلومتر میرسد و دارای کلاهکی به وزن حدود نیم تُن است و دقت فعلی آن یک شعاع دهها متری از هدف است.
🔸 این بدان معناست که اگر موشکهای حزبالله بر روی ساختمان ستاد کل نیروهای مسلح در "کریا" واقع در تلآویو نشانهروی شده و شلیک شود، به راحتی قادر به انهدام این مرکز خواهند بود.
@tahllilesiasi
هدایت شده از کاوش مدیا
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ بخش هایی از مستند شبکه CBS با موضوع حمله موشکی ایران به عین الاسد
📍کاری از دست کسی برنمیآمد فقط فرار میکردیم/این حمله شبیه آنچه دیده بودیم نبود...!
🆔 @Kavoshmedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عینالاسد(کامل)
🔹فرماندهی مرکزی آمریکا فیلم حمله ایران توسط موشکهای بالستیک تاکتیکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در عینالاسد عراق را از حالت محرمانه خارج و منتشر کرد.
@tahllilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الاعلام الحربی یمن فیلمی ازلحظه شلیک موشک ذوالفقار انصارالله یمن به سمت عربستان را منتشر نمود
@tahllilesiasi
هدایت شده از کاوش مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس صهیونیست:
📍کشتی ما رو ایران زد و پیام ایران این بود: زمانه عوض شده...!
#عبری
🆔 @Kavoshmedia