#پرونده_ویژه #معیشت_طلاب
آیت الله شبیری زنجانی:
👈 شنیدم مرحوم آقای مطهری و چند نفر دیگر از ممتازین طلاب، همه گفته بودند که اگر به دلیل وضعیت معیشتی نبود از قم خارج نمیشدیم.
🔻 مشکل #معیشت باعث فاصله گرفتن افراد مستعد از مجموعههای علمی میشود. چقدر باید این #حوزه تلاش کند تا بتواند استعدادی را جذب کند؟ اما وقتی که نتواند این استعداد را حفظ کند خسارت بزرگی است. این موضوع باید مد نظر مسئولان #حوزه_علمیه باشد و برای رفع مشکلات اقتصادی #طلاب تلاش کنند.
🆔 @tahavol_howze
از مرحوم علامه طباطبايى پرسيدند:
چه کار كنیم تا در نمازمان حضور قلب بیشتری داشته باشیم؟ ايشان فرمودند :
كم حرف بزن.
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan
✅ تحول در تحصيل (127)؛
⚠️ سند صد و بیست و هفتم: گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی دام عزه
🔺مرحوم آيت الله زنجاني رحمة الله عليه مي فرمودند: کسي که بلاغت بلد نباشد، ظرافت هاي قرآن را نمي فهمد. به همين جهت است که تفسير کشاف، اينقدر جا افتاده است و هيچ مفسري نيست مگر اينکه از کشاف استفاده مي کند. اين به خاطر همان بلاغت و نکته هاي ادبي آن است.
(*) منبع: نشریه مدرسه علمیه نورالرضا علیه السلام/ شعبان 1440
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
فقر آفت آگاهی است...
طرحی بسیار پرمعنا از پاول کوژینسکی کارتونیست بزرگ لهستانی
در این طرح انسان گرسنهای را میبینید که
در درجه نخست هدفی جز سیر شدن شکم ندارد و غم نان اجازه نمیدهد که او به تماشای جهان بنشیند، در زندگی عمیق شود، کتاب بخواند، یاد بگیرد و آگاهیاش را بالا برده و به جهان اطراف خود بیاندیشند.
#هفته_پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا
مقام معظم رهبری:
⭕️ ما اگر تحقیق را جدی نگیریم، باز باید چشم به منابع بدوزیم و منتظر بمانیم، که یک نفر در یک گوشه دنیا تحقیقی بکند و ما از تحقیقات او استفاده کنیم و اینجا #آموزش دهیم، این نمیشود، این وابستگی است...
🆔@mabna_center
📌قضاوت و مرجعیت زن؟!
✅«نکتهی این حکم الهی این است که قضاوت، یک منصبی است که احتیاج دارد به این که انسان خشک و قاطع باشد. خشک بودن و تحت تأثیر عواطف قرار نگرفتن، چیزی است که به طور معمول زنها این را ندارند و این نقطهی قوت زن است نه نقطهی ضعف زن.
این را توجه داشته باشیم. زن اگر عواطفش جوشان و احساساتش پرخروش نباشد، عیب است. کمال زن در غلبهی عواطف اوست و این به دلیل این است که شغل اوّل زن تربیت فرزند است. نمیگوئیم شغل دیگر نداشته باشد، داشته باشد. میتواند، هیچ مانعی ندارد داشته باشد. اسلام مانع نیست، اما اوّلین و اساسیترین و پراهمیتترین شغل زن، مادری است. اگر رئیس جمهور هم بشود، اهمیتش به قدر اهمیت مادری نیست.
🔻 من اگر بتوانم تشریح کنم، وقت می بود و میگفتم که مادر بودن چقدر اهمیت دارد؛ یک مادر خوب بودن، قبول میکردید که از ریاست جمهوری هم بالاتر است اهمیت و ارزشش. برای این کار عاطفه لازم است. خدا این موجود را با این عواطف خروشان آفریده تا مادری لنگ نماند. اگر مادری لنگ بماند، نسل انسان منقطع میشود. یا انسانهائی که به جامعه وارد میشوند، انسانهای کامل و درست و حسابی و معتدلی نخواهند بود. برای این منظور خلق شده. حالا شما میخواهید این موجودی که خدا برای خاطر همین موضوع او را عاطفی آفریده، بگذارید در رأس یک شغلی که بی عاطفهگی میخواهد، قاطعیت و خشونت میخواهد، خشک بودن میخواهد،
این را خدای متعال قبول ندارد. مجتهد جامعالشرائطی که مرجع تقلید میشود نیز همینطور.
مرجع تقلید باید تحت تأثیر هیچ احساس و عاطفهای قرار نگیرد و این چیزی است که به طور متوسط و معمول در مردها بیشتر است از زنها به این دلیل.»
بیانات سیدعلی خامنه ای . جلسه پرسش و پاسخ در مسجد ابوذر تهران
۱۳۶۰/۰۴/۰۶
#زن
#مادری
#هویت
╔═══════╗
📌مجمع فعالان صیانت از جمعیت
🔻 ایتا 👇👇
eitaa.com/dotakame
🔻 بله👇👇
https://ble.ir/jebhefars_pop
لطفاً منتشر بفرمایید
✅ تحول در تحصيل (128)؛
⚠️ سند صد و بیست و هشتم: گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی دام عزه
🔺در یادداشت های استاد محمد قزوینی عبارتی وجود دارد: «من برای سفر مطالعاتی به برلین رفتم و الان در کتابخانه برلین، مشغول استخراجِ دُرّهای مغنی اللبیب هستم».
من بارها به طلبه ها گفته ام که ما آبروی مغنی اللبیب را برده ایم. به خاطر اینکه این کتاب در کشور ما، یک کتاب نحوی شده است در حالیکه در کشورهای عربی و غربی، مغنی اللبیب یک کتاب علوم قرآنی است!. آیت الله العظمی جوادی آملی می فرمودند: اگر کسی تفسیر قرآن کار می کند، باید یک دور مغنی اللبیب را مرور کرده و بر آن مسلّط باشد.
(*) منبع: نشریه مدرسه علمیه نورالرضا علیه السلام/ شعبان 1440
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
⁉️ آیا اینکه طلاب زودتر به مقصد برسند، دردی از دین دوا می کند؟ مثلا قبلا که طلاب دیرتر به مقصد می رسیدند، تمدن و فرهنگ و معنویت نداشتیم؟ آیا نخبگان و مفاخر ما از مسیر کوتاه و به واسطه خواندن مطالب ساندویچی به هدف رسیدند یا سال ها زحمت کشیدند؟ تعجب ما از بعضی معروفین است که چطور با سهل اندیشی های غیر قابل دفاع، بنای علم در حوزه ها را به نابودی می کشانند و به خیال خود، به دنبال گسترش معنویت هستند و چنین افاضه می کنند:
"مردم و جوانان این عصر، کمتر حوصله و صبر پرداختن به مطالعات و مباحثات طولانی را دارند و به همین دلیل باید زودتر آنها را به نتیجه برسانیم که مبلغان ونویسندگان و... به کارهای خود برسند.
امروز طلابی که به حوزه میآیند از دبیرستانی میآیند که آموزش آنها بستهبندی شده است و در حوزه نیز باید دروس را به شکلی بپیچند که طلاب زودتر به نتیجه برسند".
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
تحول
⁉️ آیا اینکه طلاب زودتر به مقصد برسند، دردی از دین دوا می کند؟ مثلا قبلا که طلاب دیرتر به مقصد می رس
این شیوه در سیستم تحصیلی امروز قابل اجرا نیست.
یعنی نمی شود طلبه آهسته درس بخواند چون باید در امتحانات شرکت کند.
اما راه حل چیست؟
راه حل اینه که در هر ترم یک درس اصلی را آهسته و پخته بخوانید.یعنی روی مطالب دقت کنید،کمی پژوهش پیرامون مطالب آن کتاب انجام دهید.این طور هم به امتحانات می رسید و هم یک درس اصلی را دقیق و پخته مطالعه می کنیم.
@tahv1111
تحول
این شیوه در سیستم تحصیلی امروز قابل اجرا نیست. یعنی نمی شود طلبه آهسته درس بخواند چون باید در امتحان
افرادی هم که فارغ التحصیل هستند.به هیچ وجه نباید از مطالعه دور باشند.
حداقل روزی یک ساعت یا نیم ساعت مطالعه مفید داشته باشند.و این مطالعه هم دقیق و پخته باشد.
@tahv1111