🔶با اینکه گیاهان در ظاهر عقل و شعور ندارد، اما همواره در جستجوی نورند. به همین دلیل در زیر سختترین سنگها و فولادیترین درپوشها هم اگر روزنهای به سوی نور بیابند، به سوی آن حرکت میکنند.
🔶خدای متعال نور است:
اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْض(نور، ۳۵)
وحی الهی نور است:
قَدْ جاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَ كِتابٌ مُبين(مائده، ۱۵)
پیامبران الهی واسطههای نورند:
يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَكُمْ بُرْهانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكُمْ نُوراً مُبينا(نساء، ۱۷۴)
🔷به راستی آدمیان که به عقل و خرد خود میبالند، چرا با وجود صدها روزنه و راه، بسیاری از آنان به سوی نور حرکت نمیکنند؟!
إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُكْمُ الَّذينَ لا يَعْقِلُون (انفال، ۲۲)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴انضباط فردی یکی از مهمترین صفتها برای موفقیت در زندگی و میلیاردر شدن است. اگر بتوانید خود را وادار کنید که کارها را به موقع انجام بدهید، چه از این کارها خوشتان بیاید و چه نیاید، عملا موفقیت شما تضمین میشود
🟡 آیت الله میرسید محمد یثربی دام عزه:
🔺درمان مشكلات (عقیدتی و اجتماعی) در قدم اول در گرو نزديك شدن روحانيت به تک تک خانواده هاي تك تك شیعه است. در گذشته هر روستايي يك مجتهد داشته و مثل امروز تورم علما را در حوزه قم نداشتيم، درس مي خواندند، عالم مي شدند و وظيفه خود مي دانستند كه به آيه نفر عمل كنند، يك ملا در محل خود همه كار مي كرده است از غسل و تدفين اموات تا افتاء و فصل خصومات مردم، يك انس خاص با مردم داشتند، قدم دوم اين است كه همه زندگي اش تبلور احكام شرعي باشد. در گذشته مردم كه به عالم نگاه مي كردند، گويي دارند پيامبر صلي الله عليه و آله را در گفتار، اعمال و رفتار مي بينند، واقعاً مردم اعتقاد داشتند علما اهل كرامت هستند.
╭──────📚──────╮
📚 کانال میراث علمی سلف؛
🆔 @mirath
🌐 https://mirath.blog.ir
📨 @hm1370
╰──────📖──────╯
🔷 «ارتباطات اجتماعی» و «شخصیت واقعی»
✍ احمدحسین شریفی
🔻شخصیت واقعی افراد غالباً حتی برای خودشان نیز نامعلوم و پوشیده میماند. اما همواره در زندگی اجتماعی موقعیتهایی پیش میآید که شخصیت واقعی هر انسانی آشکار میشود.
🔸از آن جمله:
یک. تأمل در نوع برخورد خود با کسانی که نمیتوانند هیچ ضرری به ما برسانند؛
دو. تأمل در نوع برخورد خود با کسانی که نمیتوانند خدمتی به ما داشته باشند؛
سه. تأمل در نوع برخورد خود با کسانی که هیچ شناختی از جایگاه اجتماعی آنان نداریم؛
چهار. تأمل در نوع برخورد خود با کسانی که هیچ شناختی از جایگاه اجتماعی ما ندارند.
#شخصیت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
#نکات_تحصیلی
💠 آیت الله جوادی آملی: درس خواندن با صوت و جزوه، کم ثمر است.
🔹 گاهی برخی با #مطالعه کتاب یا گوش دادن #نوار ، درسها را فرا می گیرند. این راه بد نیست، ولی روشی نیست که انسان را بپروراند، [به] خلاف ادراک محضر #استاد و الگو گرفتن از طرز گفتگو، رفتار و گفتار او، که بسیار آموزنده و سازنده است.
🔸 مرحوم علامه [طباطبائی] (رضوان الله علیه) میفرمودند:
«درس را باید از محضر استاد فرا گرفت و نباید با مطالعه کتاب و جزوه، مغرور شوید و به همان بسنده کنید».
🔹 #إیّاکم_والصحفیون ، مبادا با صحیفه، نوار، کتاب یا جزوه، از محضر استاد، احساس بینیازی کنید.
📚 کتاب مهر استاد، ص 49
🔺انتقاد صریح آیت الله نوری همدانی از وضعیت آموزشی و غیبت شور سابق در متن حوزه!
حضرت آیت الله نوری همدانی امروز در دیدار هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:
▫️ راه ما راه شیخ انصاری و شیخ طوسی و دیگر بزرگان است، بنده با تغییر متون حوزه به این شکل به طور جدی مخالفم، علمای بزرگ ما همین مسیر را طی کردند. البته بعضی از مباحث نیاز به تلخیص دارد ولی اینکه بخشی از کتاب حذف شود و کتاب دیگری جایگزین گردد و جای آن کتاب را هم از حیث محتوا پر نکند و امتیاز داده شود مخالف هستیم. پیش از این هم متذکر شده بودیم.
🔹 دروس حوزه باید آزاد باشد و هر طلبه ای که میخواهد درس بخواند در انتخاب درس و استاد آزاد باشد.
▫️ اینکه باید فلان موسسه و فلان استاد با فلان مزایا برود، درست نیست در گذشته اینطور بوده که طلبه وارد قم که میشد چند روز درسهای مختلف می رفت و استاد را خود انتخاب میکرد و درس و کتابها هم معلوم بود و در پایان امتحان می دادند.
🔹معظم له در ادامه با اشاره به حضور چند روز قبل خود در مدرسه مبارکهی فیضیه و دارالشفا، از نبود شور و حضور سابق طلاب انتقاد کردند مبنی بر اینکه چه شده که متن حوزه خلوت شده است؟!
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🌀 تحصیل در حوزه نباید تکبعدی باشد
📝 لزوم توجه به استعدادهای گوناگون
👤 آیت الله جوادی آملی
🔸 سيدناالاستاد مرحوم علامه [طباطبایی] نقل ميكردند كه ما پای درس مرحوم آقای نائينی كه اين مسجد نجف پر از شاگرد بود فكر میکردیم اينها همه درباره فقه و اصول كار میکنند، بعد وقتی بررسی میکردیم، میدیدیم آن دوتا در تفسير كار میکنند، آن دوتا در كلام كار میکنند، آن دوتا در تاريخ كار میکنند، آن دوتا در رجال كار میکنند!
♨️ همه برای فقه و اصول خلق نشدند؛ همه آن گرايش را هم ندارند.
وجود مبارك پيغمبر "صلی الله علیه و آله و سلم" فرمود، وجود مبارک امام صادق "سلام الله عليه" فرمود؛ اين روايت از هر دو نقل شده است كه درست است «طلب العلم فريضة» تحصيل علم واجب است، اما همين دينی كه گفت تحصيل علم واجب است گفت چه چيزی بخوان؛ نه اينكه نگفته باشد؛
گفت آيه محكمه بخوان، فريضه عادله بخوان، سنّت قائمه بخوان، عقايد بخوان، اخلاق بخوان، فقه و اصول بخوان، تفسير بخوان.
🔺 اينچنين نيست كه ما بگوييم آيه محكمه يعنی فقه و اصول، فريضه عادله يعنی فقه و اصول، سنّت قائمه يعنی فقه و اصول اين نيست.
🔻 غرض آن است آن دينی كه به ما گفته «طلب العلم فريضة» گفته چه چيزی بخوان و آن خدايی كه اسلام را به ما داد، استعدادهای گوناگون هم به ما داد. بنابراين اگر عدهای روی روايات تفسيری كار کنند، عدهای روی روايات تاريخی كار کنند، عدهای روی روايات مقتل كار كنند اينها همه برای ما لازم است.
📗 درس تفسیر سوره کهف؛ جلسه ۲۹
اگر امروز اركان حوزه یعنی مدیران، صاحبنظران، اساتید، برجستگان همت بكنند، درست فكر كنند و برنامهریزی كنند، حوزه بیست سال دیگر از لحاظ سطح و عمق و عرض و طول و توسعهی نفوس، از حالا بمراتب بهتر خواهد بود. اگر حالا ما پیشبینی نكنیم، نه؛ هیچ معلوم نیست حوزهی قمی در آینده با همین عرض و طول فعلی هم وجود داشته باشد. بزرگانی، محققینی، علمای خوبی، فقهائی، فلاسفهای از حوزه گرفته میشوند؛ میروند- ننقصها من اطرافها- جای اینها باید شخصیتهائی رشد كنند، ببالند؛ جای اینها را پر كنند و بیش از آنچه كه آنها انجام دادند، انجام بدهند. اگر این كار شد، این آیندهنگری انجام گرفت، فردا خوب خواهد بود. اگر این آیندهنگری امروز در حوزهی قم انجام نگیرد و به وضع موجود راضی باشیم؛ به همینی كه حالا حوزه را یكجوری اداره كنیم؛ به این اگر قناعت كنیم، فردا یا حوزهای نداریم یا حوزهای رو به انحطاط خواهیم داشت.
مقام معظم رهبری
1386/09/08
تحول
اگر امروز اركان حوزه یعنی مدیران، صاحبنظران، اساتید، برجستگان همت بكنند، درست فكر كنند و برنامهریز
آیتالله نوری همدانی با اشاره به حضور چند روز قبل خود در مدرسه مبارکه فیضیه و دارالشفا، از نبود شور و حضور سابق طلاب انتقاد کرد که چه شد متن حوزه خلوت شده است.
22.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش صدای حوزه از درس خارج فقه پانزدهم آبان در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)؛
📽 انتقاد تند آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی از وضعیت کتب آموزشی حوزه
▫️واقعاً باید تأسف خورد، این همه رهبری معظم دارند روی اساس فقاهت در حوزهها تأکید میکنند اما آقایان راهی را میروند که اصلاً مزیل فقاهت در حوزه است!
🔹 مکاسب را از بین میبرند، رسائل و کفایه را از بین میبرند! شما کجا میتوانید یک چنین بحثی را بیاورید که به طلبه یاد بدهد چه زمانی میشود به یک اطلاق تمسک کرد؟ این را باید سر سفره اجتهادی امثال شیخ بنشینیم و این را منِ طلبهی ناچیز عرض میکنم که به مثل شیخ در میان فقها نیامده است؛ کسی که اینقدر ذهنش قوی، دقیق و منسجم باشد و به خوبی ضوابط اجتهادی را به ما یاد بدهد.
▫️یک وقتی ما دقایق نهایة الدرایه را مطرح میکردیم، مرحوم شیخ محمدحسین در حاشیه کفایه واقعاً در اوج فکر و تفکر است و خیلی قوی است، ولی باز عظمت شیخ از او بیشتر است، نباید یک چنین سرمایهای را به راحتی از دست بدهیم.
🔹 آمدند قوانین و فصول و معالم را کنار گذاشتند، نتیجه این شد که فقیه در حوزه زیادتر شد یا کمتر شد؟ اینها را از دست ندهیم! العهدة علیهم...
: الایمان فی عَشرةٍ: المعرفة والطاعة و اعلم والعمل والورع والاجتهاد والصّبر والیقین والرضا والتسلیم، فایّها فقد صاحبه بطل نظامه. (بحارالانوار ج 28، ص 175)