﷽
⭕٢٧ شیوه ی مفید و پرکاربرد برای امر به معروف و نهی از منکر
پیامبر اکرم (ص) : کسی که امر به معروف می کند، باید این کار را به روش خوبی انجام دهد.
🔽در اینجا تعدادی از روشهای مفید و پرکاربرد امر به معروف و نهی از منکر را خدمت شریفتان عرض میکنیم .
1️⃣شیوه اول: روش اشاره کردن است یعنی با حرکت صورت یا دست بتوانیم خطاکار را متوجه کنیم
برای نمونه با یک اخم کردن، سر به زیر انداختن، رو برگرداندن، دست به چانه گرفتن او را متوجه کنیم که این حرف یا کار غلط است .
تا زمانی که اشاره کردن جواب میدهد، نیاز نیست که وارد مرحله زبانی شویم. تا زمانی که مرحله ی زبانی جواب میدهد، نباید وارد مرحله ی سوم شویم که اقدام با زور و عمل است و در اختيار حکومت است .
2️⃣شیوه دوم: روش وعده ای یا تشویقی است اگر فردی کار خوبی را انجام داد یا اینکه کار حرامی را ترک کرد، تشویق بشود و در صورت امکان، هدیه یا پاداش به او تعلق گیرد .
ما میتوانیم به بچه ای که نماز میخواند، در جمع همسالانش هدیه بدهیم و دیگر بچه ها را هم با تشویق او، ترغیب به نماز کنیم
#ادامه_دارد...
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
┄┅═══✼✨✼═══┅┄
⇝ @Tahzibe
[...... بســمـ الله الـــرحمن الـــرحیمـ.....]
[[السّلامُ عَلَیْکَیا مَولایَ یاصاحِبَالزَّمان]]
[♡اَللّٰهُـمَّعَجِّݪلِوَلیڪَالفَرَج♡]
♡زیارت حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در روز یکشنبه♡
✓زیارت حضرت علی(ع)
السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِ النَّبَوِیَّةِ وَ الدَّوْحَةِ الْهَاشِمِیَّةِ الْمُضِیئَةِ الْمُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ الْمُونِقَةِ [الْمُونِعَةِ]بِالْإِمَامَةِ وَ عَلَى ضَجِیعَیْکَ آدَمَ وَ نُوحٍ عَلَیْهِمَا السَّلامُ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى أَهْلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَى الْمَلائِکَةِ الْمُحْدِقِینَ بِکَ وَ الْحَافِّینَ بِقَبْرِکَ یَا مَوْلایَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ هَذَا یَوْمُ الْأَحَدِ وَ هُوَ یَوْمُکَ وَ بِاسْمِکَ وَ أَنَا ضَیْفُکَ فِیهِ وَ جَارُکَ فَأَضِفْنِی یَا مَوْلایَ وَ أَجِرْنِی فَإِنَّکَ کَرِیمٌ تُحِبُّ الضِّیَافَةَ وَ مَأْمُورٌ بِالْإِجَارَةِ فَافْعَلْ مَا رَغِبْتُ إِلَیْکَ فِیهِ وَ رَجَوْتُهُ مِنْکَ بِمَنْزِلَتِکَ وَ آلِ بَیْتِکَ عِنْدَ اللَّهِ وَ مَنْزِلَتِهِ عِنْدَکُمْ وَ بِحَقِّ ابْنِ عَمِّکَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ عَلَیْهِمْ [عَلَیْکُمْ]أَجْمَعِینَ
✓زیارت حضرت فاطمه زهرا (س)
اَلسَّلاَمُ عَلَیْکِ یَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَکِ الَّذِی خَلَقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امْتَحَنَکِ صَابِرَةً أَنَا لَکِ مُصَدِّقٌ صَابِرٌ عَلَى مَا أَتَى بِهِ أَبُوکِ وَ وَصِیُّهُ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمَا وَ أَنَا أَسْأَلُکِ إِنْ کُنْتُ صَدَّقْتُکِ إِلاَّ أَلْحَقْتِنِی بِتَصْدِیقِی لَهُمَا لِتُسَرَّ نَفْسِی فَاشْهَدِی أَنِّی ظَاهِرٌ (طَاهِرٌ) بِوِلاَیَتِکِ وَ وِلاَیَةِ آلِ بَیْتِکِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ أَجْمَعِینَ
☆ذکر روز یکشنبه یا ذَالجَلالِ وَ اْلاِکْرام "ای صاحب جلال و بزرگواری"☆
@tahzibe
✋آثار_ترک_خمس2
ندادن و ترک خمس جزء گناهانی است که در واقع انسان را جزء غاصبین و پیمان شکنان قرار میدهد؛به این معنا که ترک خمس:
1-نمونه ای از غصبی بودن اموال :
مي دانيم، تصرف بر مال ديگران بدون مجوز شرعي در حکم غصب است.
از طرف ديگر ، اطلاع داريم که يک پنجم اموال هر شخص پس از کسر مخارج ساليانه متعلق حق امام (علیه السلام) است. بنابراين وقتي که شخص پس از کسر مخارج ساليانه يک پنجم اموال خود را به امام (علیه السلام) تحويل ندهد عملش نمونه اي از غصب محسوب خواهد شد. امام باقر (علیه السلام) میفرماید:«کسي که از پول خمس (نداده) که خدا عذر او را نپذيرفته چيزي به خرد مثل اين است که او چيز حرام را خريده است(تهذيب،ج4،ص136) و فرمود:«انسان معذور نيست که از مال خمس نداده چيزي بخرد و بگويد: خدايا آن را با مال خودم خريدم مگر اين که صاحب خمس به او اجازه دهد.»( بحارالانوار ،ج96 ،ص 193)
2- نمونه اي از خوردن مال يتيم:
امام باقر (علیه السلام) فرمود:آسان ترين چيزي که بنده را به آتش مي افکند این است که کسي که يک درهم از مال يتيم را بخورد و ما يتيم هستيم(وسايل الشيعه، ج 6 ،ص 378+ من لا يحضره الفقيه؛ ج 2 ،ص 41)
خوردن مال يتيم از آن جهت قبيح است که «يتيم» قدرت دفاع از خودش را ندارد و نمي تواند مال خودش را از چنگال شخص قدرتمند بيرون بکشد؛ در تشيع چون پس از حکومت امام مجتبي(علیه السلام) حکومت در دست امامان تشيع نبوده است؛ آنان طبعا قادر نبودند که با توسل به قدرت اموال مردم را تخميس نمايند ؛پس در حقيقت نوعي يتيم محسوب مي شده اند که در بيان امام باقر (علیه السلام) به اين حقيقت تصريح شده است .
3- نمونه اي از پيمان شکني :
پذيرش دين به معناي تعهد و پيمان بر انجام امورات ديني است و هر کس پس از پذيرش آن به تعهدات خود عمل نکند در واقع پيمان شکني نموده است.
پرداخت خمس از واجبات اسلام است . يعني هر مسلماني با پذيرش اسلام عمل به پرداخت خمس را تعهد کرده است و اگر عمل نکند خلاف تعهد محسوب و نوعي پيمان شکني خواهد بود بر همين اساس مي بينيم امام صادق (علیه السلام) در تفسير آيه :«ويل للمطففين= واي بر کم فروشان»فرموده اند:يعني اي پیامبر، کساني که خمس تو را مي شکنند [يعني پيمان شکني مي کنند و نمي پردازند)( بحارالانوار، ج 96 ،ص 189)
#تلنگر
میدونی چرا توبه قیمت دارہ ؟!
چون وقتی میای که میتونی نیای🙃
مهم اینه که
هر جا هستی و فهمیدی
داری راهُ اشتباه میری
برگردی🤗🌸
#ان_الله_یحب_التوابین❤
@tahzibe
tarke-cheshm-cherani-tamrin-ofogh.mp3
4.48M
✨ تمرین افق در ترک چشم چرانی ✨
چگونه موقع راه رفتن در کوچه و بازار و خیابان، نگاه خود را به افق بدوزیم تا چشم چرانی نکنیم؟
با تکنیک ساده ای به نام تمرین افق
#ترک_چشم_چرانی ۴
⇝ @Tahzibe
#نظر_آیت_الله_بهجت_درباره_علت_نقاب_دیدار_ما_با_امام_زمان_(عج)
⁉️آیا اگر از گناه اجتناب کنیم و منتظر واقعی باشیم، امام زمان(عج) به ما سر میزند؟
⭕️قطعا #گناه کردن، #مهمترین_علت_محرومیت_از_عنایات_امام_زمان_(عج) است.
👈امام مهدی (عج) نیز در توقیع شریفشان به #شیخ_مفید میفرماید: «ما را از ایشان(شیعیان) چیزی محبوس نکرده است، مگر #گناهان و خطاهایی که از ایشان به ما میرسد و ما آن را ناخوش میداریم و از ایشان نمیپسندیم».
💠آیتآلله بهجت نیز بیان فرمودهاند: اگر بفرمایید چرا به آن حضرت دسترس نداریم، جواب شما این است که چرا به انجام واجبات و ترک محرمات ملتزم نیستند؟ او به همین از ما راضی است؛
⁉️زیرا
👈 «اورع الناس من تورّع عن المحرمات»؛
👌 پرهیزکارترین مردم کسی است که از کارهای حرام بپرهیزد، #ترک_واجبات و #ارتکاب_محرمات، حجاب و نقاب دیدار ما از آن حضرت است.
👈بنابراین اگر ما از گناه اجتناب کنیم و منتظر واقعی باشیم، به مقامی میرسیم که غیبت و حضور برایمان فرقی ندارد.
┄┅═══✼✨✼═══┅┄
⇝ @Tahzibe