فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 راههای جلوگیری از نفوذ شیطان
➖➖➖➖➖
هدایت شده از ندای تهذیب
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #عنکبوت، صفحه 398، آیات 15 تا 23
🗓1399/12/14
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
هدایت شده از ندای تهذیب
398.mp3
457.4K
هدایت شده از ندای تهذیب
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 45
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتارهای لازم (قسمت دوم)
طلبه باید در تأمین نیاز مردم، و در مواجهه با درخواستها و مراجعات آنان ـ چه در امور دینی و چه در امور اجتماعی و عرفی ـ و در حل مرافعات آنان، بیحوصلگی نشان ندهد، و از بذل توان و اعتبار خود دریغ نكند، بلكه با رویی خوش و چهرهای گشاده، آنچه از دستش برمیآید، به كار گیرد.
امام علی علیهالسلام میفرماید:
إنّ حَوائِجَ النّاسِ إلیكُم نِعمةٌ مِنَ اللّهِ عَلَیكُم فَاغتَنِموها و لا تَملّوها فَتَتَحوّلَ نِقَما؛
نیازمندی مردم به شما، نعمتی از جانب خدا بر شما است. آن را مغتنم بشمارید و از آن ملول و خسته نشوید كه تبدیل به نقمت خواهد شد (غرر الحكم، حدیث 10301)
همچنین فرمود:
إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِی الْأَرْضِ یسْعَوْنَ فِی حَوَائِجِ النَّاسِ هُمُ الاْمِنُونَ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ مَنْ أَدْخَلَ عَلَی مُؤمِنٍ سُرُوراً فَرَّحَ اللَّهُ قَلْبَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ؛
خداوند در زمین بندگانی دارد كه در رفع نیاز مردم تلاش میكنند. آنان در روز قیامت در اماناند. هر كس مؤمنی را شاد كند، خدا در روز قیامت دلش را شاد میگرداند (كافی، ج 2، ص 197. )
روایت شده است:
مَن كَثُرت نِعَمُ اللّهِ عَلَیهِ كَثُرَت حَوائِجُ النّاسِ إلیهِ فَإن قامَ فیها بِما أَوجَبَ اللّهُ سُبحانَه عَلَیهِ فَقَد عَرَّضَها للدّوامِ وَ إن مَنَعَ ما أَوجَبَ اللّهُ سُبحانَه فیها فَقَد عَرَّضَها للزَّوالِ؛
هر كس كه نعمت خدا بر او بیشتر باشد، حاجت و نیاز مردم به او بیشتر میشود. پس اگر مطابق آنچه خدا واجب گردانده در حل مشكلات مردم اقدام كند، نعمت الهی را پایدار ساخته است و اگر اقدام نكند، نعمت را در معرض از بین رفتن قرار داده است (غرر الحكم، حدیث 8418. )
متأسفانه برخی ـ به ویژه طلاب شاغل و صاحب منصب و معروف ـ برای تقلیل این مراجعات و رهایی از دردسر آن، میان خود و مردم فاصله میاندازند، این احتجاب و فاصله به شدت نهی شده است. حضرت علی علیهالسلام میفرماید:
أیمَا وَالٍ احتَجَبَ عَن حَوَائِجِ النَّاسِ احتَجَبَ اللَّهُ عَنهُ یومَ القِیامَةِ وَ عَن حَوَائِجِهِ؛
هر كارگزاری كه از درخواستهای مردم حجاب گیرد، خداوند در روز قیامت از او و نیازهایش حجاب میگیرد ( ثواب الاعمال، ص 261. )
امام عصر (عج) به سید ابوالحسن اصفهانی چنین نوشته است:
ارخَص نَفسَكَ، وَ اجعَل مَجلِسَكَ فی الدِّهلیزِ، وَ اقصُد حَوائِجَ النّاسِ، نَحنُ نَنصُرُكَ؛
خود را پایین آور، مجلس خود را در دهلیز (در دسترس عموم) قرار ده، در رفع نیاز مردم تلاش كن، ما هم تو را یاری میكنیم (كلمة الامام مهدی عج، ص 565. )
شهید بهشتی رحمهالله در این باره میفرماید:
روحانی، كسی است كه در میان مردم و در متن مردم زندگی میكند، و كار میكند. مردم از او سؤالات میكنند. دائما در تماس مستقیم با مردم است. اگر منبری، واعظ و سخنران است، میان همین مردم و تودهها سخنرانی میكند، سخنرانیاش به یك قشر معین مربوط نیست. به همه مربوط است. سخنرانی هم [این] نیست كه بیاید حرفش را بزند و برود، یا همان وقت با مردم است یا شب مردم میآیند درِ خانهاش و با او معاشرت دارند. روحانی و مردم مثل ماهی میماند و آب. روحانی با مردم و در مردم زنده است. بدون مردم و دور از مردم نمیتواند رسالتش را ایفا كند. علاوه بر این، روحانی در جامعه ما یك نقش دیگر را هم خود به خود بر عهده دارد و آن، خدمت بیمنت به مردم است. مردم ما ـ بخواهیم یا نخواهیم ـ از روحانی محلهشان انتظار دارند اگر گرهی در كارشان پیدا میشود، قدم جلو بگذارد و گرهگشایی كند. اگر مشكلی پیدا میشود، حل كند. یادم میآید در نجف آباد اصفهان، یك عالم مردمی فعال و محبوب به نام مرحوم حاج شیخ ابراهیم رحمهالله زندگی میكرد. خوب یادم میآید آن وقتها ما طلبه جوانی بودیم و دوست میداشتیم این الگوهای خوب را بشناسیم. از آنها چیز یاد بگیریم ... ایشان گاهی مثلاً ساعت دوی بعد از نیمه شب یك كسی میآید در خانهاش را میزند. آقا چیه؟ با زنم دعوایم شده. ریش سفیدهای فامیل نتوانستند دعوا را حل كنند، كار بالا گرفته، ناچار شدیم به شما زحمت بدهیم. لطفاً بیایید و بین ما صلح بدهید. آقای حاج شیخ ابراهیم با كمال خوشرویی و با كمال خوشحالی میرود آنجا مینشیند، میگوید: یك چای درست كنید با هم بخوریم. مینشیند تا صبح اختلاف اینها را حل میكند و نماز میخواند و میرود. بسیاری از روحانیت آماده برای خدمات مردم زندگی میكنند، بدون اینكه ساعت معین داشته باشند. همیشه در اختیار مردم هستند. این خصلت اساسی یك روحانی است (ولایت، رهبری، روحانیت، ص 314. )
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
سلام برادر پخش درس اخلاق حاج آقا همتیان هماکنون از خبرگذاری حوزه.
https://aparat.com/hawzahnews/live?embed&?eitaafly
#پنجشنبه_های_مشاوره_ای
🌺خانه سبز / قسمت 16 / خانواده در چهار سطح🌺
4️⃣ ویژگی های خانواده سالم (قسمت دوم)
در اجرای برنامه ها ، اگر مشکلی پیش آمد ، به سادگی خود را با آن تطبیق می دهند و در نتیجه قادر هستند بدون تجربه احساس ترس یا واهمه ، بیشتر مشکلات زندگی خود را حل و فصل کنند !
در این خانواده ، زندگی آدمی و احساسات بشری ، بیش از هر عامل دیگری مورد توجه و احترام است !
در خانواده ، پدر و مادر خود را مدیر و رهبر خانواده می دانند و نه رئیس یا ارباب خانواده !
می دانند که در موقعیت های مختلف چگونه به فرزندان خود بیاموزند تا به مرحله یک انسان واقعی بودن نزدیک شوند !
اعضای خانواده در مورد اشتباهات خود ، در قضاوت ، رفتار ، بروز هیجان ها و ... به همان سهولتی با یکدیگر سخن می گویند که در مورد کردار و گفتار صحیح خود اظهار نظر می کنند !
رفتار اولیای خانواده با آن چه به فرزندان خود می گویند یا توصیه می کنند ، مطابقت کامل دارد و در این راه از خود صداقت بسیار نشان می دهند !
پدر و مادر خانواده مانند هر مدیر یا رهبر موفق ، نسبت به زمان حساس هستند و مترصد آن می باشند تا از هر فرصت مناسب برای سخن گفتن و تعامل با فرزندان خود ، استفاده کنند !
اگر یکی از افراد خانواده مرتکب اشتباهی شد و نادانسته خسارتی ایجاد نمود ، پدر و مادر و بزرگترها در کنار او قرار می گیرند تا از او حمایت کنند ؛ این رفتار باعث خواهد شد تا فرزند بی دقت ، بر احساس ترس یا گناه خود فایق آید و از فرصت آموزشی که پدر و مادر برای او فراهم کرده اند ، بیشترین بهره را بگیرد !
اولیاء خانواده می دانند که فرزندانشان عمدا بدی نمی کنند ؛ به همین دلیل ، اگر متوجه شوند که فرزند آنان در زمینه ای خرابکاری کرده است ؛ به این نتیجه می رسند که یا سوء تفاهمی در کار بوده است و یا احساس ارزش فردی و احترام به خویشتن ، در فرزند آنان کاهش پیدا کرده است و باید برای این مشکل راه حلی را پیدا کرد !
اولیا خانواده می دانند هنگامی فرزند آنان برای یادگیری آمادگی بیشتری خواهد داشت که خود را با ارزش بداند و احساس کند که دیگران نیز برای او ارزش قایل هستند !
اولیاء خانواده می دانند که اگر چه با شرمنده کردن و تنبیه بدنی فرزندان می توان رفتار آنان را تغییر داد ، اما این آگاهی را نیز دارند که آثار این تنبیه ها بر ذهن آنان باقی می ماند و به سادگی و به سرعت قابل ترمیم نمی باشد !
پدر و مادر آموزش فرزند خود را با گوش دادن ، حس کردن ، فهمیدن و در نظر گرفتن زمان و دوره خاص رشد او آغاز می کنند !
پدر و مادر خانواده می دانند که در زندگی هر شخص مشکلاتی پیش خواهد آمد و اجتناب از همه مشکلات زندگی امکان ناپذیر می باشد ؛ گوش به زنگ هستند که برای هر مشکل تازه ، راه حلی پیدا کنند و به فرزندان خود نیز می آموزند تا چگونه در حل مشکلات از خلاقیت و نوآوری بهره گیرند !
اولیای خانواده می دانند که تغییر و تحول از ویژگی های زندگی است ؛ می پذیرند که فرزندانشان به سرعت مراحل مختلف رشد را طی می کنند ؛ و هیچ گاه نباید سد راه رشد و تغییر فرزندان خود شوند !
#خانه_سبز
#خانواده_در_چهار_سطح
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
لاَ تَقْذِفُوا نِسَاءَكُمْ فَإِنَّ فِي قَذْفِهِنَّ نَدَامَةً طَوِيلَةً وَ عُقُوبَةً شَدِيدَةً
دشنام مدهيد زنان خود را كه در دشنام دادن ايشان پشيمانى است و عقوبت سخت
جامع الأخبار , جلد۱ , صفحه۱۵۸
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پنجشنبه_های_مشاوره_ای
#کلیپ_تصویری #ندای_تهذیب
🌺سخنران: استاد راشد یزدی
🌺موضوع: اهمیت تبسم یک خانم برای شوهرش در خانه
#استاد_راشد_یزدی
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir