☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه و فيلسوف بزرگوار آيت اللَّه "ميرزا احمد آشتياني" (1354ش)
➕ ارتحال آيت اللَّه "رضا مدني كاشاني" مرجع بزرگ و زعيم حوزه علميه كاشان (1371 ش)
➕ عمليات ايذايي ظفر 2 در پنجوين توسط ارتش جمهوري اسلامي ايران (1364ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن فاخر" لغت شناس مسلمان(500 ق)
➕ قلع و قمع بازماندگان بني اميه توسط بني عباس(132 ق)
❄️ #میلادی
➕ اختراع سينماي ناطق توسط "جان سابتيل" امريكايي (1927م)
➕ روز جهاني مبارزه با قاچاق و استعمال مواد مخدر
📆 روزشمار:
▪️14 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️21 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️23 روز تا روز عرفه
▪️24 روز تا عید سعید قربان
▪️29 روز تا ولادت امام هادی علیه السلام
.
◾️رحلت فقيه و فيلسوف بزرگوار آيت اللَّه "ميرزا احمد آشتياني" (1354ش)
✍️ آيت اللَّه ميرزا احمد آشتياني، در حدود سال 1261ش (1300ق) در تهران به دنيا آمد. وي پس از تحصيل علوم مقدماتي، در حوزه درس بزرگان عصر خود حضور يافت و پس از مدتي حكمت مشاء، حكمت متعاليه، عرفان نظري، طب و رياضيات و نجوم را آموخت و به مقاطع بالاي علمي رسيد.
✅ او در چهل سالگي رهسپار نجف گشت و از محضر استاداني چون ميرزاي ناييني و آقاضياءالدين عراقي، کسب فیض نمود. و پس از ده سال، به ايران باز گشت و بقيه عمر خود را در تهران به تدريس فقه و اصول و علوم عقلي، تاليف كتاب و ارشاد مردم گذراند. و همچنین تصدي مدرسه علميه مروي تهران را به عهده گرفت.
✅ اين عالم رباني علاوه بر احاطه بر علوم عقلي و نقلي، در طبِّ قديم و دانش رياضي نيز دست داشت. از ایشان آثار متعددي به جاي مانده است كه نامه رهبران، لوامِعُ الحقايق، مقالات احمديه و كلمةُ الطيبَه و نيز بيش از سي حاشيه و شرح بر اكثر كتب مهم فقه و اصول و فلسفه و حكمت و عرفان، از آن جمله اند.
✅ سرانجام اين عالم رباني در 5 تير ماه 1354 ش برابر با 15 جمادي الثاني 1395 ق در نود و پنج سالگي در تهران درگذشت و در صحن حرم حضرت عبدالعظيم(ع) به خاك سپرده شد.
◼️ ارتحال آيت اللَّه "رضا مدني كاشاني" مرجع بزرگ و زعيم حوزه علميه كاشان (1371 ش)
✍️ آيت اللَّه شيخ رضا مدني كاشاني در سال 1282ش (1321 ق) در كاشان به دنيا آمد. او پس از ورود آيت اللَّه شيخ عبدالكريم حائري يزدي به قم، به درس ايشان حاضر شد و مورد لطف و توجه ايشان قرار گرفت و از ايشان اجازه اجتهاد دريافت نمود.
✅ وي با عالماني همچون حضرات آيات سيد محمد تقي خوانساري، سيد احمد خوانساري، آخوند ملا علي همداني و حاج آقا روح اللَّه كمالوند هم مباحثه بود.
او به امر پدر و خواست مردم به كاشان بازگشت و حوزه علميه كاشان را تأسيس كرد.
✅ آيت اللَّه مدني كاشاني همزمان به تدريس مدارج عالي فقه پرداخت و مرجع امور ديني مردم گشت. براهينُ الحَجِّ للفقهاء و الحُجَج، القصاصُ لِلفقهاء و الخواص و الخلافه از جمله كتابهاي ايشان است.
✅ او سرانجام اين عالم رباني در پنجم تيرماه سال 1371 برابر با 24 ذي حجه سال 1412 ق در 89 سالگي دار فاني را وداع گفت و در كاشان به خاك سپرده شد.
#حدیث
امام علی (ع):
ثلاثٌ يُوجِبْنَ الَمحبَّةَ: حُسنُ الخُلقِ، وحُسنُ الرِّفقِ، والتَّواضُعُ.
سه خصلت موجب جلب دوستی میشود: خوشخویی، مهربانی و فروتنی.
📚غرر الحكم: 4684
🌿 فریب شیطان در بهار جوانی!
امام خمینی رحمت الله علیه:
⭕️ گمان نکن که پس از محکم شدن ریشه گناهان انسان بتواند #توبه نماید، یا آنکه بتواند به شرايط آن قیام نماید. پس #بهار_توبه ایام جوانی است كه بار گناهان كمتر و كدورت قلبى و ظلمت باطنی ناقصتر و شرایط توبه سهلتر و آسانتر است.
انسان در پیرى حرص و طمع و حب جاه و مال و طول املش بیشتر است...
📚 شرح #چهل_حدیث ، صفحه ۲۷۳
🎯آیا همانچیزی که میگوییم، شنیده میشود؟!
🎯چطور افراد مختلف از یک پیام درکهای متفاوتی دارند؟
🎯چگونه پیام رسانهای تاثیرگذار تولید کنیم؟
✍️در علم ارتباطات می گویند پیام تنها آنچیزی نیست که ارسال می شود، بلکه آنچیزی که دریافت میشود هم مهم است. به معنای دیگر لزوما آنچه ارسال میشود با آنچه دریافت شده یکی نیست. بنابراین ارسال کنندگان پیام باید به این نکته توجه کنند که چگونگی دریافت یک پیام، بسیار متاثر از فرامتن و تجربه زیستههای افرادی است که برای آنها پیام تولید و ارسال میکنیم.
🔻دیوید برلو به عنوان یکی از اندیشمندان حوزه ارتباطات در مدل فراگرد ارتباطات انسانی، مفهوم "قصد" ارتباطی، برای برقرار شدن ارتباط مؤثر و آشکار را دارای نقش مهمی میداند و معتقد است که «قصد و هدف تمامی رفتارهای ارتباطی آن است که پاسخی خاص از جانب فرد یا گروهی خاص را برانگیزد و ارتباط، هنگامی مؤثر خواهد بود، که گیرنده با تلاش کمتری پاسخ مطلوب را ارائه دهد.
🔻او میگوید که معنیها در پیامها و چیزهای قابل کشف نیستند. در واقع کلمات در نهایت هیچ معنایی نمیدهند؛ بلکه معنیها فقط در آدمها هستند، که مسبّب پاسخها میشوند. آنها چیزهایی شخصی و درون ارگانیسم انسانند. معناها آموخته میشوند؛ آنها داراییهای ما محسوب میشوند؛ ما معنیها را یاد میگیریم، بر آن میافزاییم، آنها را نابود میکنیم؛ اما قادر به یافتنشان نیستیم. آنها در ما هستند نه در پیام. معنی در درون انسانهاست نه در کلمات.
🔻برلو همچنین سیستمهای اجتماعی– فرهنگی بهطور نسبی عوامل تعیینکننده موارد زیر هستند: انتخاب کلماتی که افراد بهکار میبرند، هدفهایی که برای ارتباط دارند، معنیهایی که برای یک کلمه در نظر میگیرند، گیرندگانی که انتخاب میکنند و کانالهایی که برای انواع پیامها برمیگزینند همه به سیستمهای اجتماعی- فرهنگی وابستهاند.»
🔻با این وصف پیامهای رسانهای که قابلیت رمزگشایی و فهم دقیقتری از سوی مخاطبان دارند و مبتنی بر بافت معنایی درون افراد بیشتری هستند، بهتر میتوانند مخاطبان را تحت تاثیر قرار داده و با خود همراه کنند. تمام قصد و هدف تولید پیامها و به عبارت دقیقتر رفتارهای ارتباطی آن است که پاسخی خاص از جانب فرد یا گروهی خاص برانگیخته شود پس یک پیام زمانی مؤثر خواهد بود که گیرنده با تلاش کمتری به آن پاسخ دهد.
🔻اساسا تفاوت جدی رسانهها و یکی از دلایل توفیق یا عدم موفقیتشان چگونگی بهکارگیری کلمات و قالبهای رسانهای است و آنهایی موفقترند که پیامهایشان نزدیکی بیشتری به معنی ذهنی اکثریت مخاطبان داشته باشد. این معانی نیز تحت تاثیر تجربهزیستهها، فرامتنها، نظام و ساختار فرهنگی و اجتماعی جوامع و... قرار دارند.
🔻رسانهای موفق خواهد بود که بتواند پیامهایش را در قالب کلمات دارای معانی مشترک دقیقتری به مخاطبان عرضه کنند(رمزگذاری) و مخاطب نیز با کمترین اتلاف وقت، رمزگشایی کرده و پیام را بپذیرد.
رسانه ها امروز معنا میسازند، معنای پیشین را هدایت میکنند و حتی تغییر میدهند.
🔹معصومه نصیری _ مدرس سوادرسانه