.
📚 معرفی کتاب:
در این اثر برخی از اندیشه های قرآنی و تربیتی ایشان مورد شرح قرار گرفته است.
.
🔹نام کتاب: #رد_پای_نور
🔹نویسنده: #سید_علیرضا_هاشمی_ارسنجانی
🔹ناشر: #انتشارات_شهید_کاظمی
🔹تعداد صفحات: ۳۱۲ صفحه
🔹قیمت:
قبل از تخفیف: ۵۰.۰۰۰ تومان
.
📚 گریه کردن هنگام نماز
💠 سؤال: حکم #گریه کردن در حال #نماز چیست؟
✅ جواب: گریۀ عمدی با صدا برای امور دنیوی مثلا به یاد مردگان، نماز را باطل میکند ولی گریه از ترس خداوند یا برای امور اخروی یا برای خواستن حاجت دنيوى از خدا، از روى #تذلّل در پيشگاه او و همچنین #گریه_بی_صدا اشکال ندارد.
#احکام_نماز #مبطلات_نماز
📣جرعه ای از کلام بزرگان
💠 مرحوم حضرت آیت الله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی :
💖 استادمان ملا حسینقلی همدانی به ما توصیه میفرمودند كه وقتی در مسائل علمی متحیر شدید و برایتان مشكلی پیش آمد ، به خداوند ملتجی شده و به پیشگاه حضرتش تضرع نمایید و این برای ما به تجربه ثابت شده است.
📢 میرزا جواد آقا در توضیح این مطلب میفرمایند :
📚 سر این كه تهجد و دعا، از اسباب تحصیل علم است ، بدین علت میباشد؛
☀️ همان طور كه در روایات بسیاری تصریح شده علم به كثرت تعلم نیست ، بلكه نوری است كه خداوند تعالی در قلب هر آن كس كه بخواهد میافكند
💚 و تهجد نیز قلب را نورانی میگرداند و نور را در قلب مؤمن ثابت مینماید.
#کلام_بزرگان
#طلبه_در_تراز_انقلاب_اسلامی
1_480998699.mp3
1.66M
تفقه در دین| آیت الله جوادی آملی
⭐️مرحوم کلینی (ره) از امام مجتبی(ع) نقل کرده که حضرت فرمود: «كُونُوا أَوْعِیةَ الْعِلْمِ وَ مَصَابِیحَ الْهُدَی»
📖كافي، ج۱، ص۳۰۳.
✅تا نفَس میکشید درس و بحث! تا نفس میکشید با کتاب؛ با تألیف، با پژوهش، با تدریس، با مباحثه، همراه باشید.
⛔️اگر گفتی من فارغ التحصیل هستم، به ننگ خود اعتراف کردی! هرگز نگویید من بازنشست شدم! هرگز نگویید من فارغ التحصیل شدم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسئولین در برابر فهم اهمیت تحولات جمعیت مقاومت نکنند.
معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
آمریکا برتری جمعیتیاش را از دست نداده و نخواهد داد. رقبای جمعیتی و سیاسی ایالات متحده در شرایط بسیار وخیمتری هستند.
نیکلاس ابراشتات (Nicholas Eberstadt) در 24 مه 2021 در فارین افرز نوشت؛
1.برتری جهانی آمریکا تا حد زیادی مدیون جمعیت این کشور است. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا بعد از چین و هند سومین کشور پرجمعیت جهان است. سطح باروری و مهاجرت در ایالات متحده، در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته و رقبایی مانند چین و روسیه، بسیار بالاست.
2.از زمان پایان جنگ سرد تاکنون، جمعیت کل آمریکا و شمار افراد در سن کار این کشور (20 تا 64 سال) بیشتر و سریعتر از سایر کشورهای در حال توسعه رشد یافته است. رشد جمعیت در سن کار باعث افزایش بهرهوری ملی در اقتصادهایی میشود که دولت مدیریتشان را به عهده دارد و میتواند منابع انسانی را توسعه داده و از این منابع بهرهبرداری کند. برای دولتهای رفاه مدرن کند شدن روند پیری جمعیت میتواند از بارهای مالی تحمیل شده به این دولتها بکاهد.
3.اما دگرش های بزرگی در راه است. نتایج اولیه سرشماری سال 2020 در آمریکا و گزارشها از نرخ کلی زاد و ولد در سال گذشته حاکی از اخبار هشداردهنده است: با کاهش نرخ رشد جمعیت و کاهش مداوم نرخ باروری ملی، به نظر میرسد که مسیر جمعیتشناختی آمریکا اکنون وضعیت نویدبخشی ندارد و میتواند در آینده به کاهش جمعیت برسد.
4.تصمیم آمریکاییها برای کاهش تعداد فرزندانشان میتواند برتری جمعیتی آمریکا را از بین ببرد. کاهش رشد جمعیت همچنین میتواند پیامدهای بلندمدتتری را هم برای سیاستهای مختلف واشنگتن، از جمله برنامههای رفاه اجتماعیاش به همراه داشته باشد.
5.گزارش دفتر نفوس آمریکا در سال 2020 نشان میدهد که رشد جمعیت این کشور از 1990 تاکنون به طور مداوم کاهش یافته و اکنون در پایینترین سطح تاریخ آن قرار دارد. نرخ رشد جمعیت آمریکا بین سالهای 2010 تا 2020 میلادی 7.4 درصد برآورد شد که در مقایسه با دهه پیش از آن (اندکی کمتر از 10 درصد) افت چشمگیری را نشان میدهد.
6. دگرش های مهاجرتی در کاهش جمعیت آمریکا نقشی ندارد بلکه تغییرات در زاد و ولد و مرگ و میر از عوامل اصلی این کاهش هستند. نرخ «افزایش طبیعی جمعیت» - شمار کلی زاد و ولد منهای مرگ و میر – در آمریکا در دهه 2000 تا 2009 سالانه 1.7 میلیون نفر بود که این رقم در دهه 2010 تا 2019 به 1.2 میلیون نفر کاهش یافت. نرخ کلی زاد و ولد در سال 2019 به نیم میلیون نفر کاهش یافت که در مقایسه با نرخ 4.3 میلیون نفری در سال 2007 افت چشمگیری است.
7.برای دو دهه، میانگین نرخ کلی باروری برای هر زن در ایالات متحده بیش از دو فرزند بود. اما بین سالهای 2007 تا 2019 میلادی، نرخ باروری از بیش از 2.1 فرزند (بالاتر از سطح جایگزینی بلندمدت جمعیت) به 1.7 زاد و ولد و پایینتر از سطح جایگزینی رسید. نرخ زاد و ولد در سال 2020 نیز با کاهشی 4 درصدی به 3.6 میلیون رسید که نرخ کلی باروری ملی در این سال را به 1.64 کاهش داد – یعنی بیش از 20 درصد پایینتر از سطح جایگزینی.
8.با این حال هنوز خطری فوری جایگاه بینالمللی آمریکا را تهدید نمیکند. برغم تمام مسائل موجود، رشد جمعیت کلی آمریکا و جمعیت در سن کار این کشور، دستکم برای یک نسل آینده، ادامه خواهد داشت. طبق پیشبینیها جمعیت آمریکا در سال 2047 به 350 میلیون نفر رسیده و تا سال 2050 این رقم حفظ خواهد شد. پیشبینی میشود جمعیت در سن کار این کشور در 2050 حدود 5 درصد بالاتر از نرخ این شاخص در سال 2020 باشد.
9.در نتیجه، ایالات متحده احتمالا برتری جمعیتیاش نسبت به سایر قدرتهای بزرگ را حفظ خواهد کرد. چین، ژاپن، روسیه و کشورهای اتحادیه اروپا همگی، در مقایسه با آمریکا، برای بازه زمانی طولانیتری نرخ باروری زیرجایگزینی داشتهاند.
10.سطح باروری کنونی در تمام این کشورها پایینتر از نرخ باروری در ایالات متحده است. همچنین جمعیت این کشورها پیرتر از جمعیت امروزی آمریکا است. (در میان تمام این کشورها، چین جوانترین جمعیت را دارد اما میانگین سن جمعیت این کشور در حال حاضر بالاتر از میانگین سن جمعیت ایالات متحده است.
.
#یادداشت: افغانستان ۱۴۰۰
در چند ماه اخیر خبرهای متفاوتی از افغانستان در صدر اخبار شنیده میشود، از صحبت های نسنجیده اشرف غنی علیه ایران، خروج تدریجی آمریکا از افغانستان و تحویل پایگاهها به دولت، تا شدت گرفتن پیشروی طالبان و سقوط دومینووار سریع و تعجب برانگیز نقاط مختلف افغانستان در مقابل طالبان، که بعضا بدون مقاومت مراکز نظامی و دولتی را تسلیم طالبان می کنند...
نویسنده: مرتضی غلامرضائی
مشاهده یادداشت:
✅ https://iswnews.com/49432
#افغانستان
در جریان عملیات طالبان در استان بدخشان که از روز گذشته آغاز شده است، مراکز شهرستانهای یفتل پایین، وردوج، کشم و درایم به تصرف این گروه درآمده است.
پیش از این اکثر مناطق این شهرستانها در سیطره طالبان قرار داشت، اما به دلیل اینکه طالبان توان و امکانات اداره مراکز آنها را نداشت، از مراکز این شهرستانها عقب نشینی کرده بود.
کدام سرباز ایرانی
رامسفلد را به زانو درآورد؟
♦️دونالد رامسفلد، وزیر دفاع اسبق آمریکا، در سن ۸۸ سالگی درگذشت. او به عنوان نماد دوره اقتدار گرایی آمریکا، سال ها قبل از این که بمیرد، به واسطه نابودی پروژه اش، نابود شد.
🔹رامسفلد از ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۷ در دولت جرالد فورد، و از ژانویه ۲۰۰۱ تا دسامبر ۲۰۰۶ در دوره جورج بوش، وزارت دفاع آمریکا را بر عهده داشت. دوره اخیر وزارت وی، دوره ای است که از پروژه "قرن جدید َآمریکایی" رونمایی شد.
♦️نو محافظه کاران آمریکایی، سه سال قبل از پایان هزاره دوم و قرن بیستم میلادی، پروژه"قرن جدید َآمریکایی" را تدوین کردند که مطابق آن، آمریکا رسما کدخدای دنیا می شد و خاورمیانه را پشت قباله خود می زد.
🔹بهانه این اتفاق، حملات یازده سپتامبر بود. آمریکا به بهانه این حمله تروریستی، ابتدا در سال ۲۰۰۱ به افغانستان (همسایه شرقی ایران) و دو سال بعد به عراق (همسایه غربی ایران) حمله کرد و ظرف دو سال، این دو کشور را به اشغال خود درآورد. همزمان، صهیونیست ها مرتکب حمله به لبنان و غزه شدند.
♦️رامسفلد، از طراحان دو حمله جنایتکارانه به افغانستان و عراق است. هر چند بهانه حملات، سرکوب طالبان و القاعده و حامی آن (صدام) معرفی شد؛ اما هدف نهایی، ایران بود. مقامات آمریکایی، مدعی "جنگ جهانی چهارم" بودند و بیست کشور اسلامی را در فهرست حمله قرار داده بودند.
🔹جالب این که همین آقای رامسفلد دسامبر ۱۹۸۳ (آذر ۶۱) به عنوان نماینده ویژه ریگان، با صدام در بغداد ملاقات کرده و بدین ترتیب، فصل تازه ای از روابط دوجانبه با محوریت جنایت علیه ایران آغاز شده بود.
♦️در حالی که روشنفکرانی مانند فوکویاما سعی داشتنند با تئوری "پایان تاریخ"، لیبرال دموکراسی را قله تمدن معرفی کنند، اما دوره بوش- رامسفلد، یکی از سیاه ترین دوره ها از نظر جنایت و نقض حقوق بشر است.
🔹این دوره، مقارن جنایت های کم نظیر در افغانستان و عراق و انتشار تصاویر شکنجه های منزجر کننده در ابوغریب و گوانتانامو بود. سنای آمریکا سال ۲۰۰۸، رامسفلد را مسئول نقض حقوق بشر در زندانهای خارجی آمریکا دانست.
♦️هدف نهایی جنگ، نابودی ایران در دوره ای بود که طیف غربگرای مدعی اصلاح طلبی، بر دولت و مجلس حاکم بودند و پالس های تسلیم و همکاری می فرستادند. فتنه سال 78 یکی از خیانت های غربگرایان در آستانه همین دوره است.
🔹اما سرانجام پروژه قرن جدید، با سرشکستگی و تحقیر و زوال سلطه آمریکا در غرب آسیا به ویژه عراق همراه شد. شکست آمریکا و اسرائیل در چهار جنگ، سرفصل تازه ای در اقتدار محور مقاومت، از ایران و عراق و سوریه تا لبنان و فلسطین بود.
♦️جنگ مغلوبه شد، چون یک فرمانده میدانی شجاع و مدبر به نام سلیمانی و همرزمان او در منطقه، در برابر یاغیگری آمریکا و اسرائیل قد علم کردند.؛ ژنرالی که با افتخار، خود را "سرباز آیت الله خامنه ای" می نامید.
🔹مقاومت انقلابی، هفت دولت آمریکا را به هزیمت کشاند و پروژه مشترکی را که دولت های کارتر، ریگان، بوش پدر، کلینتون، بوش پسر، اوباما و ترامپ دنبالش بودند، نابود کرد؛
♦️تا آنجا که ترامپ گفت "هفت هزار میلیارد دلار در جنگ های خاورمیانه هزینه کردیم اما رئیس جمهور آمریکا وقتی می خواهد به عراق سفر کند، باید شبانه و با هواپیمای چراغ خاموش (آن هم به پایگاه نظامی عین الاسد و نه بغداد) سفر کند. این غم انگیز است".
✍️ محمد ایمانی
مرگ مشکوک دو فرمانده اسرائیلی و آمریکایی در منطقه ظرف یک هفته
🔹در هفته اخیر دو فرمانده ارشد ارتش تروریست آمریکا و اسرائیل بطور مشکوکی جان خود را از دست دادند. جیمز سی ویلیس فرمانده اسکادران تعمیرات سنگین نیروی هوایی آمریکا که مسئول بازآماد و تعمیر سریع واحدهای سنگین نیروی هوایی این کشور است، در پایگاه هوایی العدید قطر جان باخت و امروز نیز شارون عاسمان فرمانده یکی از مهمترین تیپ های پیاده ارتش صهیونیستی به درک واصل شد.
⭕️ باج نفتی عربستان به پاکستان برای مقابله با ایران
🔻 پس از دیدار عمران خان نخست وزیر پاکستان از ریاض، حکام سعودی و پاکستانی موافقت کردند تا تنش ها میان دو کشور کاهش یافته و اسلام آباد از این پس از کمک های نفتی عربستان بهرهمند شود. به گزارش فایننشنال تایمز، پاکستان با نشان دادن چراغ سبز درباره کاهش نفوذ ایران در این کشور، مقدمه دریافت کمک از سعودیها را برای خود فراهم ساخته است. عمده موضوعات مطرح شده در این سفر یکروزه را می توان مسئله روابط اقتصادی، سرمایه گذاری در حوزه انرژی و ... دانست.
🔻 در تابستان سال گذشته به دلیل عدم تشکیل جلسه سازمان همکاری های اسلامی در مورد لغو وضعیت کشمیر توسط هند، روابط میان ریاض و اسلام آباد تیره و تار شد. در این دوران ریاض شروع به فشار آوردن به پاکستان کرده تا از این طریق وام ۳.۴ میلیارد دلاری که در سال ۲۰۱۸ را پرداخت کردند را بازستاند. اکنون پس از دیدار محمد بن سلمان و عمران خان، نخست وزیر پاکستان به نظر می رسد روابط بین دو کشور به حالت عادی درآمده است. در ماه ژوئن ذخایر ارزی پاکستان حدود ۱۶ میلیارد دلار بوده است. این عدد پیش از درخواست وام ۶ میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول به ثبت رسیده است. این در حالی است در سال ۲۰۱۹ پاکستانی درخواست وام ۷ میلیارد دلاری کرده بودند.
🔻 با بهحاشیهرفتن جریان راست گرای افراطی در واشنگتن و تل آویو، "دوران گذار" در منطقه منا وارد مرحله جدید شده است. قدرت های منطقه ای همچون عربستان سعودی، ترکیه و ایران ضمن حرکت به سمت تنش زدایی با یکدیگر به عنوان نمایندگان اصلی سه محور لیبرال-محافظهکار، اخوانی و مقاومت به دنبال تقویت روابط با کشورهای پیرامونی همچون پاکستان، عراق، امارات و ... هستند. نزدیکی اسلام آباد به ریاض را می توان در چهارچوب این پازل تحلیل کرد. جمهوری اسلامی ایران می تواند با ارائه تخفیف های ویژه صادرات نفت و گاز به پاکستان ضمن حل مشکل همسایه شرقی، می تواند گوی سبقت را از رقبا منطقه ای خود برباید و موقعیت خود را ا در منطقه تقویت کند.
sarih.mp3
3.06M
پیشنهاددی که رئیسی لازم است و باید برای جلوگیری از ریزش در بدنه وزرای ادوار قبل حتما کار کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاریخ واقعی علم 🌺 استاد رحیم پور ازغدی
بسیار شنیدنی
☀️ #شمسی
➕ تبعيد دسته جمعي علماي بزرگ شيعه از عتبات عالياتِ عراق به ايران (1302 ق)
➕ درگذشت استاد "محمدمعين" اديب برجسته معاصر (1350 ش)
➕ روز مبارزه با بيماری های قابل انتقال بين انسان و حيوان
🌙 #قمری
➕ وقوع غزوه ی "بني قُرَيظه" به فرماندهي پيامبر اسلام(ص) (5 ق)
➕ شهادت امام رضا(ع) به روایتی و روز زيارتي آن حضرت(203 ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت "مادام كوری" فيزيكدان برجسته فرانسوي (1934م)
📆 روزشمار:
▪️6 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️13 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️15 روز تا روز عرفه
▪️16 روز تا عید سعید قربان
▪️21 روز تا ولادت امام هادی علیه السلام
▪️25روزتا عید بزرگ غدیر
▪️37روز تا اول محرم الحرام
.