کتاب زینب فریاد فرمند
معرفی کتاب
اثر حاضر شامل شش فصل با عناوین «آماج مصائب»، «عروس شهادت»، «بانوی قهرمان کربلا»، «فریادی که انقلابی را کامل کرد»، «بانوی مقدس» و «حماسه پیروزی» می باشد.
شخصیت عظیم حضرت زینب (س) از موضوعات مفعول مانده ای است که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است و معمولا زندگی این شخصیت بزرگوار و تاریخ ساز به صحنه های مصیبت بار کربلا و شام خلاصه شده است. «زینب فریاد فرمند» ترجمه اثری از دکتر آنتوان بارا نویسنده مسیحی است که متن عربی آن اثری فاخر و منثور در ادبیات عربی به حساب می آید که متن اصلی آن، پیشتر توسط شرکت چاپ و نشر بین الملل به چاپ رسیده است و در حال حاضر آقای غلامحسین انصاری، مترجم با تجربه با قلم شیوای خود آن را به فارسی برگردان نموده اند.
به گفته خود آقای آنتون بارا ایشان بیش از ۲۵ سال از عمر خود را به صورت تدریجی صرف تالیف کتاب "زینب صرخة أکملت مسیرة" کرده است ودر واقع به نوعی این کتاب حاصل و ثمره عمر ایشان محسوب می شود.
نحوۀ جبران غیبت
سؤال: اگر در مورد شخصی #غیبت کرده باشیم، آیا می توان با اهدا ثواب اعمال مستحبی و واجب، گناه آن را جبران کنیم؟
جواب: اهداء ثواب اعمال کافی نیست، بلکه اگر زنده است و طلب #حلالیت از او ممکن هست و مفسده ندارد، بايد از او حلالیت بطلبید و اگر در قيد حيات نيست يا #طلب_حلالیت از او امکان ندارد، برايش استغفار کنید.
#احکام_گناهان #احکام_غیبت #وظیفه_غیبت_کننده
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 41
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅مباحات خلاف شأن (قسمت چهارم)
شأن طلبه در نگاه مردم، باید در خدمت اهداف دین و تأثیرگذاری اجتماعی قرار گیرد. اگر با بیملاحظگی و لاابالیگری این جایگاه از بین برود، زمینه خدمت از بین میرود و ادای وظیفه دشوار میگردد. پس اگر گفته میشود كه فلان رفتار خلاف شأن طلبه است، منظور این است كه آن رفتار جایگاه طلبه را در نظر مردم پست میگرداند و مانع پیشرفت كار طلبه میگردد.
تشخیص مصداق این رفتارها نیاز به دقت فراوان دارد و نمیتوان به صورت قالببندیشده و كلیشهای، به معرفی نمونههای آن پرداخت:
◀️ الف) طبیعی است میان طلبه ملبّس و طلبه غیرملبّس در مصادیق این رفتارها تفاوت چشمگیری وجود دارد. طلبه ملبّس، نماد روحانیت تلقی میشود و به صورت مستقیم انتساب به دین یافته است؛ اما طلبه غیرملبّس انتساب رسمی به دین ندارد و از او انتظار مستقیم برای انجام رسالتهای حوزوی نمیرود. گویا برای كسب آمادگی و تجهیز كامل در این مسیر هنوز فرصتی در اختیار دارد.
◀️ ب) شرایط سنی نیز، در تشخیص مصادیق و كشف نمونهها تأثیر دارد. هرچه سن بالاتر رفته باشد، شأن و جایگاه طلبه در دیده مردم افزایش مییابد و انتظارات آنان بیشتر میگردد. طلبه جوان هرچند ملبّس باشد، به اندازه روحانی سالخورده، در معرض دقت و خردهگیری نیست.
مثلاً كشتی گرفتن با جوانان و شركت در بازی فوتبال آنان برای یك طلبه بسیار جوان شاید اشكالی نداشته باشد، اما برای یك روحانی مسن و جاافتاده، سبك و خلاف شأن بهشمار میرود.
نباید گمان شود كه اینگونه برنامهها چون موجب انس و صمیمیت و رفاقت میشود مطلوب است؛ زیرا انس و صمیمیت و رفاقت، موضوعیت ندارد و تنها برای انتقال بهینه پیام دین ارزشمند است.
اینگونه رفتارها ـ كه در سیره پیامبر اكرم صلیاللهعلیهوآله و امامان معصوم علیهمالسلام سابقه ندارد ـ روحانی را در حد مخاطب و همسطح او تنزل میدهد. از آن به بعد سخن روحانی، نه سخن یك عالم دین و كارشناس معارف اسلامی كه سخن یك كشتیگیر، فوتبالیست یا رفیق به شمار میرود و تأثیر لازم را نخواهد داشت. یعنی با این رفتارها روحانی، از كاركرد ویژه خود ساقط شده و به كاری نمیآید. روحانی هرگز كشته و مرده احترام و دستبوسی نیست؛ اما مأمور به وظیفهای است كه باید از عهده آن به خوبی برآید و آن را به خوبی انجام دهد. اگر این انس و رفاقت مانع از انجام آن مأموریت گردد بیشك نامطلوب است.
نباید به روحانی به چشم یك رفیق گعدهنشین نگاه شود. بلكه جایگاه روحانی در میان مردم باید جایگاه یك عالم و كارشناس دین باشد و سخن او نافذ و مؤر دیده شود.
به هر حال نه طلبه جوان ادای بزرگسالان را در آورد و نه روحانی سالمند به شیوه جوانان ظاهر شود.
◀️ ج) نگاه مردم در مناطق مختلف، متفاوت است. شاید مردم قم و مشهد به جهت انس فراوان با روحانیت، از مشاهده برخی رفتارها شگفتزده نشوند و دریافت منفی نداشته باشند؛ اما مردم مناطق دیگر انتظار ویژهای از روحانی دارند و رفتارهایی به مراتب كوچكتر را برنمیتابند.
◀️ د) مخاطبان نیز در این تعریف تأثیرگذارند. حضور روحانی در جمع جوانان با حضور او در میان سالمندان متفاوت است. جوانان از شكستن قالبهای كلیشه شده و رایج لذت میبرند و نه تنها استنكار و استیحاش ندارند، كه از آن استقبال نیز میكنند؛ اما بسیاری از بزرگترها، از برهم زدن هنجارهای ذهنی خود برآشفته میشوند و به سرعت قضاوت منفی میكنند.
برای مثال، درآوردن عبا و عمامه در جمع جوانان نوعی ابراز محبت و صمیمیت تلقی میشود؛ اما ممكن است در میان بزرگترها حمل بر بیقیدی و بیاحترامی شود. بیشك، تعداد جمعیت حاضران نیز در این قضاوت تأثیر دارد.
◀️ ه) محیط حضور طلبه نیز، در شكلدهی نگاه مردم مؤثر است. رفتار یك طلبه در ورزشگاه، كوه، كنار استخر یا در مسافرت با رفتار او در محراب مسجد و كلاس مدرسه در نظر مردم متفاوت است. هر یك از این محیطها مقتضای خاصی دارد كه به خوبی باید شناخته و رعایت شود.
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
🌀 #سبک_زندگی
📍حوزههای علمیّه، مرکز تعلیم اسلامند. اسلام فقط معرفت نیست، تعهّد به عمل و تحقّق احکام اسلام هم جزو اسلام است؛ یعنی یک وقت هست که ما اسلام را -که میخواهیم در حوزه یاد بگیریم- فقط عبارت میدانیم از اصول و فروع و اخلاق و همینهایی که هست -[که] واقعیّت هم همین است؛ [یعنی] اصول دین، فروع دین، ارزشهای اخلاقی، سبک زندگی، آئین حکمرانی، اینها همه جزو اسلام و جزو معارف اسلامی است- خب اینها را باید برویم در حوزهی علمیّه یاد بگیریم.
لکن این [برداشت] درست نیست؛ این بخشی از کار حوزههای علمیّه است؛ چرا؟ چون این بخشی از اسلام است؛ بخش دیگرِ اسلام عبارت است از محقّق کردنِ این حقایق در متن جامعه، در متن زندگی مردم، یعنی هدایت؛ این بخشی از اسلام است دیگر. اسلام فقط توحید به معنای علم توحید با همان عمق و معرفتِ عرفانی و فلسفی و [مانند] اینها نیست، بلکه اسلام عبارت است از استقرار توحید در جامعه؛ یعنی جامعه موحّد بشود؛ این هم جزو اسلام است.
🔺رهبر انقلاب - ۱۳۹۸/۰۲/۱۸
#سبک_زندگی
#امام_خامنهای
⛔️ آخرین وضعیت کاندیداهای ریاست جمهوری 1400
🔻تحلیلی از آرایش #انتخابات_1400
🔹پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آتی بسیار پیچیده است و هیچ تحلیلگری تاکنون تصویر روشنی ارائه نکرده است. ولی می توان به گمانه زنی و بررسی احتمالات پرداخت. در ادامه چند نکته را مطرح کنم:
1️⃣ وضعیت جبهه اصلاحات روشن نیست. علی رغم اعلام کاندیداتوری #علی_مطهری و حسین دهقان(وزیر دفاع دولت یازدهم روحانی) اما احتمال حضور پزشکیان، #محمدجواد_ظریف، سورنا ستاری، #سیدحسن_خمینی، #اسحاق_جهانگیری، محمدرضا عارف، نمکی وزیر بهداشت، آخوندی(وزیر سابق مسکن) و آذری جهرمی وجود دارد. اینکه چه کسانی رد یا تأییدصلاحیت می شوند معلوم نیست ولی بعید می دانم شاخص هایی همچون ظریف و جهانگیری و پزشکیان و علی مطهری از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند.
2️⃣ گزینه مورد حمایت حزب کارگزاران و جامعه روحانیت مبارز، #علی_لاریجانی است که بعید نیست جریان #ناسا(جبهه اصلاح طلبان) به او برسند. تأیید صلاحیت وی هم بسیار محتمل است.
3️⃣ حضور شخصیت هایی همچون #محمود_احمدی_نژاد و عزت اله ضرغامی نیز وابسته به حضور سایر اشخاص نخواهد بود. اینکه احمدی نژاد تأیید یا رد شود معلوم نیست ولی باتوجه به نظر شورای نگهبان در سال 96 احتمال رد شدن وی وجود دارد.
4️⃣ حضور #سعید_جلیلی، #سعید_محمد، #محمدباقر_قالیباف، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، محسن رضایی، رستم قاسمی، نیکزاد و ... منوط به حضور سیدابراهیم رئیسی است. به احتمال 90 درصد چنانچه رئیسی در انتخابات شرکت کند سایر شخصیت ها یا ثبت نام نمی کنند یا بعد از مناظرات به نفع وی کنار می روند. البته اینکه کدام شخصیت ها تأیید صلاحیت می شوند به احتمال زیاد سعید جلیلی، قالیباف و رضایی بتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند؛ سایرین را نمی توان قضاوت کرد. سخنگوی شورای نگهبان هم اعلام کرده هیچ چیزی معلوم نیست و ما نمی توانیم تعیین تکلیف کنیم.
5️⃣ در صورتیکه رئیسی حضور پیدا نکند حضور آقایان جلیلی و قالیباف و لاریجانی جدی است.
6️⃣ با توجه به اکثر نظرسنجی ها، حتی با حضور و تأیید صلاحیت افرادی همچون خاتمی، احمدی نژاد و غیره، انتخاباتی با مشارکت پائین و نهایت مشارکت متوسط را خواهیم داشت. لذا تکثر در جبهه ها و کاندیداها به نفع انقلاب و مردم است. تکثر کاندیداها و رقابت هرچه پرشورتر باشد مشارکت بالاتر خواهد رفت. چه بسا در انتخابات پیش رو رقابت بین بد و بدتر نباشد یا بین بد و خوب نباشد؛ شاید رقابت بین خوب و خوب تر شکل بگیرد. وقتی مشارکت پائین و متوسط است نیروهای انقلابی می بایست ثبت نام کنند و تصمیم گیری نهایی را به بعد از مناظرات بسپارند.
🔹در انتخابات مجلس گذشته(مجلس یازدهم) به کسانی که خود را دلسوز و نیروی انقلابی می دانستند توصیه کردیم که بگذارید رقابت شکل بگیرد و هر حزب و جبهه ای با یک لیست به میدان بیاید اما متأسفانه القای ترس بر بدنه انقلابی و ترساندن مردم از لولوی اصلاح طلبان، منجر به لیست ائتلاف شد و خیلی از نیروهای لایق و شایسته به پای جبهه وحدت اصولگرایی ذبح شد. اما همه دیدیم که جبهه اصلاحات با آنکه یک لیست به سرلیستی مجید انصاری منتشر کرد باز رأی نیاورد!
🔸حالا به صراحت می گوئیم نیروهای انقلابی روی #اصلح برنامه ریزی کنید و از تئوری های «اصلح – صالح مقبول» بپرهیزید. اگر دوگانه «اصلح – صالح مقبول» ذره ای در محضر رهبر انقلاب ارزشی داشت حداقل یکبار طی این سه دهه از آن تعریف می کرد ولی می بینید که مکرر در مکرر می فرماید: #مشارکت_حداکثری و #انتخاب_اصلح.
🔹حقیر تا این لحظه باتوجه به شناختی که از نامزدها دارم برخی را اصلح می دانم و نسبت به برخی چون شناخت کافی ندارم اظهار نظر نمی کنم تا اطلاعات بیشتری کسب کنم. امیدوارم با توجه به شرایط مهم و اساسی قوه قضائیه، جناب آقای رئیسی در دستگاه قضا بماند. چون نیرویی برای اصلاح قوه قضائیه نداریم. ان شاءالله خدا هم عنایت می کند و یک نیروی انقلابی مسلک، صادق و پاک و اهل طرح و برنامه انتخاب خواهد شد.
🔻در پایان؛ باید منتظر شرایط پیش رو و آرایش انتخابات ماند .
✍️ داود مدرسی یان
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓در #انتخابات۱۴۰۰ به چه کسی رأی بدهیم؟
📺 پاسخ استاد #مهدی_طائب را بشنوید...
خُدعه در آژانس؛
نقطه پایان حُسن نیت ایران
جمهوری اسلامی ایران ضمن اجرای قانون ضد تحریمی، و برای این که حسن نیت نشان دهد، با رافائل گروسی مدیر کل آژانس توافق کرد تا دوربین های فراپادمانی بتوانند بدون ارتباط با آژانس، همچنان تصویر برداری کنند و اگر هم تحریم ها لغو شد، آژانس بتواند به اطلاعات ذخیره شده دسترسی پیدا کند.
♦️این حسن نیت، اما با شیطنت آمریکا و فرانسه مواجه شده که خواستار جلسه روز دوشنبه شورای حکام آژانس و صدور قطعنامه ضد ایرانی شده اند. این اقدام در حالی است که اساسا اجرای پروتکل الحاقی (نظارت فراتر از سطح عادی نظارت NPT) توس ایران، داوطلبانه و مبتنی بر توافق سیاسی "برجام" بوده است.
🔹به عبارت دیگر، آژانس و غرب درباره پروتکل الحاقی،ذی حق نیستند و ایران، صرفا بر اساس تعهد متقابل غرب برای برداشتن تحریم ها، این اقدام داوطلبانه را پذیرفته است. حالا هم که آمریکا و اروپا عهد شکنی کرده اند، ایران اجرای پروتکل را متوقف کرده، اما حتی در این تصمیم هم، نهایت حسن نیت را نشان داده است.
♦️با این مقدمات، اگر قرار باشد پاسخ حسن نیت ایران و توافق با مدیر کل آژانس، اقدام ضد ایرانی باشد، طبیعتا توافق با آژانس از اعتبار ساقط خواهد شد. و این در حالی است که گروسی، با هدایت غرب به تهران سفر کرد و با رضایت از توافق انجام شده، برگشت.
🔹در اهمیت توافق گروسی با تهران، همین بس که ارنست مونیز وزیر انرژی دولت اوباما گفته است: "گروسی با انجام این سفر، در موقعیت منحصر فردی قرار گرفت که بتواند از ادامه دریافت اطلاعات در زمینه فعالیت هسته ای ایران ایران اطمینان یابد".
♦️اما اگر قرار باشد غرب، مرتکب شیطنت تازه ای در آژانس شود، نه تنها توافق اخیر لغو خواهد شد، بلکه اجرای گام های بعدی ایران برای توقف تعهدات برجامی سرعت خواهد گرفت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نایب رئیس مجلس عظیمترین
کلاهبرداری دولتی توسط دولت روحانی افشا کرد؛ حداقل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان!
⏰۲ اسفند ۹۹
🔹قاضیزادههاشمی، نایبرئیس مجلس: عظیمترین پرونده کلاهبرداری دولتی با سندسازی قانونی، اتفاق افتاده؛ بدون اینکه به مردم اطلاع بدهند پرداخت ۵۰۰ هزار تومان باقی مانده سهام عدالتشان، ارزش ۷ میلیون تومان در پی دارد.
🔸فقط تعداد محدودی حدود ۴۰۰ هزار نفر مطلع زرنگ، این سهم را پرداخت کردند و ۴۵ میلیون نفر سرشان بی کلاه ماند.
🔹حداقل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد این تخلف است.
🔸همین سبدهای پالایشی، بخش ارزنده سهام عدالت، مال مردم است که دارد فروخته میشود.
🔹به عبارتی، قبل از اینکه به مردم بگویند سهام عدالت آنها در این دولت، چقدر میارزد، گفتند که ۵۰۰ هزار تومان از سهم یک میلیونی تومانی سهام عدالتتان را اگر میخواهید، باید ۵۰۰هزار تومان بدهید! مردم هم که نمیدانستند اگر این ۵۰۰هزار تومان را بدهند ۷میلیون تومان گیرشان میآید، پولی ندادند؛ دولت هم، با این ادعا که خود مردم نخواستند، نصف سهام عدالت آنها را تصاحب کرد!
🔸بماند که قرار بود از محل سود آن ۵۰۰ هزار تومان اولیه، سهم دوم پرداخت شود!