☀️ #شمسی
➕ اشغال منطقه موسیان توسط ارتش رژیم بعث عراق در روزهای آغاز جنگ (1359 ش)
➕ درگذشت "سلطان الواعظين شيرازی" محقق، مؤلف و واعظ شهير مسلمان (1350ش)
🌙 #قمری
➕ يورش سپاهيان يزيد به مكه و اهانت به ساحت مقدس مسجدالحرام (64ق)
➕ رحلت مرجع بزرگوار آيت اللَّه "آقامحمد كبير" عالم و فقيه (1369 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "فرانسوا فوريه" فيلسوف و نظريه پرداز فرانسوي (1837م)
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️5 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️6 روز تا آغاز امامت امام زمان عج
▪️14 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️31 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
◾️درگذشت "سلطان الواعظين شيرازي" محقق، مؤلف و واعظ شهير مسلمان (1350ش)
✍️ سيد محمد شيرازي معروف به سلطان الواعظین در حدود سال 1275 ش (1314 ق) در تهران متولد شد. وي در 12 سالگي به همراه پدرش به عراق رفت و مدت دو سال در كربلا، سطوح متوسطه را خواند. سپس در خدمت پدر به كرمانشاه عزيمت نمود و به تبليغ پرداخت. او سپس براي تكميل علم و كمال خويش به كشورهاي عراق، سوريه، فلسطين، اردن، مصر و هندوستان مسافرت نمود و با گروههاي بسياري از يهوديان، مسيحيان، برهمائيان و اهل سنّت مناظرات ديني و مذهبي داشته است.
✅ مناظره سلطان الواعظين شيرازي با دو عالم بزرگ اهل سنت در پيشاور به مدت 10 شب و هر شب به مدت بيش از 8 ساعت در حضور گاندي، رهبر هند، بسيار معروف است. جريان مناظره هاي وي، در تمام جرايد آن زمان هند درج گرديد و مطالب اين مناظره در كتابي با نام شبهاي پيشاور در بيش از هزار صفحه به چاپ رسيد. علاوه بر آن، آثار گرانبهايي از وي به جاي مانده كه صد مقاله سلطاني در ردّ بر يهود و نصارا و نيز گروه رستگاران يا فرقه ناجيه در دو جلد از آن جمله اند.
✅ او سرانجام در هجدهم مهر 1350 ش برابر با بيستم شعبان 1391 ق در 75 سالگي در تهران درگذشت و با تشييع باشكوهي در قبرستان نو در شهر قم به خاك سپرده شد.
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☑️#کلام_رهبر
🔰 ارزش نیروی انتظامی را در چشم مردم ارتقا ببخشید
🔻فرمانده کل قوا در پیام به مناسبت هفته ناجا تاکید کردند: نیروی انتظامی یکی از ستونهای استوار امنیت در کشور است. همه در نیرو –بویژه مسئولان و مدیران- باید تلاش کنند سطح خدمتگزاری و انجام وظیفه را ارتقاء دهند و با کارکرد خود، قدر نیروی انتظامی را نیز در چشم عموم مردم ارتقاء بخشند. ۱۴۰۰/۷/۱۷
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☑️#سیره_علما
💠 احترام به #سادات
🔻 نقل می کنند در خانهی میرزای قمی یک اتاقی بود که از حیاط پله میخورد و بالا میرفت. ایشان در این اتاق درس میگفت و طلبهها به آنجا میرفتند.
🔸 زمانی شاگردانشان به ایشان گفتند: آقا! شما با این پادردی که دارید، چرا گاهی وسط درس بلند میشوید و مینشینید؟! ما دقیقاً نمیفهمیم که ایستادن شما به چه علت است!
🔹 ایشان فرموده بودند: ما نوهای داریم که سید است و در حیاط بازی میکند. هر گاه از جلوی درب اتاق رد می شود، من به احترام ایشان بلند میشوم.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
29.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️#بصیرت_سیاسی
انتخابات عراق، بیم ها و امیدها
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
هدایت شده از ندای تهذیب
🍃 #پخش_زنده_درس_اخلاق🔻
💠 آیت الله #باقری_بنابی[دام عزه]
⏱ یکشنبه، ۱۸مهر ۱۴۰۰، ساعت ۱۷
🎥 با ترافیک رایگان:🔻
http://heyatonline.ir/heyat/3395
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:🔻
https://eitaa.com/nedaye_tahzib
☑️#کلام_علما
✅حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
در فکر قول و مقال نباشیم، در فکر عمل باشیم. اگر در فکر عمل به معلومات باشیم دیگر خاطرجمع باشیم به اینکه شکست نخواهیم خورد روزبهروز روشنتر میشویم.
📚 بهسوی محبوب، ص٩۶
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
جلسه کرسی تلاوت هر هفته یک شنبه شب ها بعد از نماز مغرب و عشاء ساعت ۱۸:۳۰ تا ساعت ۱۹ به صورت حضوری و مجازی در مدرسه ابراهیمیه با حضور استاد:مومنی
لینک جلسهhttps://www.skyroom.online/ch/sanati912/quraan
☑️#حوزه_علمیه
🔰حوزههاى علميه در گذشته از زمان خودشان عقب نبودند. اما امروز، حوزهى علميه از زمان خودش #خيلى_عقب است.
🔹شما نگاه كنيد در آن روز علماى ما چقدر محصول علمى و فقهى و كلامى براى مردمِ زمان خودشان دارند. همان عدّهى كمى كه در گذشته بودند، كارهاى بزرگى انجام دادند.
🔹اگر در نيشابور يا بلخ يا هرات يا طوس كه اقصى نقاط دنياى اسلام نسبت به بغدادِ آن روز بود، چند نفر شيعه زندگى مىكردند و سؤال فقهى يا كلامى داشتند، «شيخ مفيد» آنان را از بغداد هدايت و راهنمايى مىكرد. يعنى «شيخ مفيد» از زمان خودش عقب نبود.
يا در زمان «شيخ طوسى»، اگر دشمنِ مكتبِ اهل بيت مىگفت: «أن لا مصنّفَ لكم»؛ شما كتاب و تصنيف نداريد، «شيخ طوسى» خودش به تنهايى وارد ميدان مىشد و بزرگترين كتاب رجالى را تلخيص مىكرد و اختصاصاً يك كتاب و فهرست رجالى ديگر مىنوشت. يعنى بدون معطّلى، رجال «كشّى» را تلخيص كرد، رجال خود را نوشت و فهرست «شيخ» را هم نگاشت!
🔹هنوز پاسخ در خانهى اشكالكننده بود كه مىگفت فقه نداريد؛ ناگهان يك كتاب عظيم پرفرع پرتحقيق - به حسب سطح تحقيق آن روز - مبسوط از آب در مىآمد. اگر «محمد بن زكرياى رازى»، چهار كلمهى الحادى بر زبانش جارى مىشد، فوراً «سيد مرتضاى رازى» در ردّ او كتاب مىنوشت و نمىگذاشت حرف او بىجواب بماند. اگر فلان نويسندهى معاند اهل بيت، كتابى مىنوشت و حقايق و اعمال شيعه را مسخره مىكرد، بلافاصله «عبد الجليل رازى قزوينى» حقّش را كف دستش مىگذاشت و كتاب «النقض» را مىنوشت.
🔹بنابراين، هركسى كه در زمينههاى فقهى و كلامى - بخصوص - چيزى به شيعه مىگفت، شيعه با قدرت و قوت، به زبان علمى به او جواب مىداد و سخن تلخِ رقيب و حريف و معاند را به خانه نمىبرد.
🔹تا اواخر هم وضعيت اينگونه بوده است. در هند يك نفر پيدا شد و كتاب «تحفهى اثناعشريه» را كه بر ضدّ و ذمّ شيعه و در قدح اهل بيت است، نوشت. «سيد حامد حسين»، كتاب «عبقاتِ» به آن عظمت را در جوابش نگاشت و آنطور كه به نظرم مىرسد، شايد حدود ده ردّ بر كتاب «تحفهى اثناعشريه» نوشته شده است.
🔹من فهرستى را نگاه مىكردم كه متعلّق به كتب علماى هندىِ شيعه بود كه البته بزرگان و اعلام درجهى يك هم در ميان آنان بودند. به نظرم ده ردّ و شايد هم بيشتر عليه اين كتاب نوشتند.
🔹بنابراين، حوزههاى علميه از زمان خودشان عقب نبودند. يك نفر پيدا مىشد حرفى را در يك كتاب خطّى مىزد و يك نسخه مىنوشت و ديگرى پخش مىكرد و ديگرى مىخواند و چهار نفر در طول زمان از آن مطّلع مىشدند؛ عالم شيعه هم برمىداشت همين كار را عيناً جواب مىداد و گاهى تندتر و سريعتر و بهتر از او اقدام مىكرد و عقب نمىماند.
🔹تا زمان «شهيد اوّل» كتب فقهى ما غالباً متضمّن آراى فقهاى اهل سنّت - مثل كتب «علّامه» و «فخر المحقّقين» - هم بوده است؛ ولى بعد از آن زمان، كتب شيعه غالباً ديگر آراى اهل سنّت را ذكر نمىكنند. وقتى شما نگاه مىكنيد، مىبينيد كه در آن كتابها، رأى فقهاى اهل سنّت، با ادلّهى متعدّد جواب گفته شده است. فقط كتاب «خلاف» را نگاه نكنيد كه «شيخ طوسى» در آنجا فقط به اجماع تمسّك كرده است. غالباً استدلالهاى محكمِ كتب «علّامه» و ديگران و نيز كتاب خودِ «شيخ»، مبسوط است.
🔹اما امروز، اينگونه نيست. امروز، حوزهى علميه از زمان خودش خيلى عقب است. حساب يكذرّه و دو ذرّه نيست. مثل اين است كه دو نفر سوار بر اسب، در وادى اى همراه يكديگر بروند و يكى اسبش از ديگرى تندروتر باشد و آنكه اسبش كندروتر است، بعداً به اتومبيل دست پيدا كند. طبيعى است آنكه اسبش تندروتر است، به گرد او هم نمىرسد. الآن وضعيت اينگونه است. در حال حاضر، امواج فقه و فلسفه و كلام و حقوق، دنيا را فراگرفته است. ما وقتى به خودمان برگرديم، خيلى فاصله داريم.
📚رهبر معظم انقلاب
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️#آه_شبانه
📹ببینید| عمر داره میشه تباه..خدایا ببخش..خدایا ببخش..خدایا ببخش
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☀️ #شمسی
➕ محاصره كامل خرمشهر توسط دشمن بعثي در پي اشغال جاده اهواز - آبادان (1359ش)
➕ شروع اعتصاب سياسي مطبوعات كشور در اعتراض به سانسور (1357 ش)
➕ رحلت عالم مبارز و روحاني آيت اللَّه "حاج ميرزا خليل كمره اي" (1363 ش)
➕ تأسيس "مجمع تقريب مذاهب اسلامي" به دستور حضرت آيت اللَّه "خامنه اي" (1369 ش)
🌙 #قمری
➕ خروج پيامبر اسلام(ص) از غار ثور و حركت به سوی مدينه (1ق)
➕ تسخير شهر تاريخی نيشابور توسط نيروهاي اسلام (42 ق)
➕ درگذشت فقيه جليل "شيخ يوسف بحرانی" عالم محدث و محقق بزرگ (1186 ق)
❄️ #میلادی
درگذشت "آمونتون گيوم" فيزيكدان ناشنواي فرانسوي (1705م)
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️4 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️5 روز تا آغاز امامت امام زمان عج
▪️13 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️30 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
💠 خروج پيامبر اسلام(ص) از غار ثور (1ق)
✍️ پس از آنکه خداوند، پیامبر(ص) را از توطئه مشرکان برای قتل او آگاه کرد، قرار شد علی(ع) در بستر پیامبر(ص) بخوابد و پیامبر(ص) شبانه مکه را به سمت یثرب ترک کند. آن شب را لیلة المبیت نامیده اند. پیامبر(ص) برای رهایی از دست مشرکان قریش که در جست و جوی او بودند، به همراه ابوبکر در غار ثور پنهان شد و سه شبانه روز در آنجا ماند. مشرکان تا دم غار آمدند ولی با امداد غیبی الهی به پیامبر(ص) دست نیافتند.
✅ پیامبر اسلام(ص) در شب چهارم ربيع الاول از غار خارج شد و هنگام خروج از مكه معظمه درنهايت حزن و اندوه رو كعبه نمود و فرمود:
🌷 اى حرم الهى خدا مى داند علاقه مرا به تو و اگر اهل تو مرا بيرون نمى كردند غير از تو شهرى را اختيار نمى كردم. من مى روم و از جدائى تو غمگينم.
🌟جبرئيل نازل شد و آيه إِنَّ الَّذِي فَرَضَ عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لَرَادُّكَ إِلَىٰ مَعَادٍ. (قصص/ ۸۵). همان خدائى كه احكام قرآن را بر تو واجب كرد تو را به جايگاه و زادگاهت باز مى گرداند. و بدینسان خداوند پيامبر را تسلّى داد كه دوباره مراجعت خواهى نمود.
✅ پس از خروج پيامبر اكرم(ص) از مكه، حضرت علي(ع) سفارش ها و خواسته هاي آن حضرت در مكه را برآورده نمود و خانواده مکرم ایشان را به سوي مدينه به حركت درآورد.
✅ قرآن به داستان توطئه مشرکان و خروج پیامبر اکرم(ص) از منزل خویش در مکه و پناه بردن به این غار، در کوه ثور اشاره کرده است.( توبه/ ۴۰)
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☑️#امام_زمان
🔰امام زمان ارواحنافداه حاضر هستند، ما گم شدهایم...
✅حاج اسماعیل دولابی درباره حضرت ولی عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف میفرماید:
🔹 ظاهرا میگوییم آقا میآید ولی در حقیقت ما به خدمت حضرت میرویم. ما به پشت دیوار دنیا رفتیم و گم شدیم، باید از پشت دیوار بیرون بیاییم تا ببینیم که حضرت از همان ابتدا حاضر بودند. امام زمان گم و غائب نشده است. ما گم و غائب شده ایم.
📔مصباح الهُدی در نگرش و روش عرفانی اهل محبت و ولا، ص۳۱۹
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☑️#معراج_السعاده
🔰گزیده معراج السعاده (36):
🔅صفات ناپسند قوه عاقله؛ صفت جهل مرکب
🔺#جهل_مرکب این است که انسان دارای جهل یا عقیده باطل باشد؛ ولی خود را محقّ بداند. این مرض از #سخت_ترین مرض هاست؛ زیرا تا انسان به عیب خود پی نبرد، نمی توان او را به تحمل درمان وادار کرد.
🔻اگر می خواهی بدانی به این مرض مبتلایی یا نه، دسته ای از معلومات و باورهای قطعی خود را، به همراه استدلال هایش به برخی افراد دارای #سلامت_ذهن و خالی از تعصب و تقلید، عرضه کن. اگر صحت آنها را تأیید کردند از جهل مرکب آسوده ای، اما اگر تأیید نکردند، اگر معترف به خطای خود نباشی، مبتلا خواهی بود.
🔺راه درمانش این است که باید #علت_ایجاد_مرض را شناخت. اگر عامل آن انحراف ذهنی باشد، باید به آموزش #علوم_ریاضی مشغول شود تا ذهنش قوی گردد. اگر علت آن انحراف در استدلال است، باید ضمن آموختن #علم_منطق، استدلالات خود را با عقاید و ادله علمای دارای سلامت ذهن تطبیق دهد. اگر علت آن مانعی مثل تعصب، حسن ظن بی جا به برخی افراد و #تقلید باشد، باید آن را برطرف کند.
♻️#کتاب_معراج_السعاده؛ صفحه 111-110.
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️#موعظه
🌗معنای شراب طهور
#علامه_حسن_زاده_آملی قدّسسرّه
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☑️#عکس_نوشت
🔺 حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️#بصیرت_سیاسی
🎥 حسین شریعتمداری: قراردادهای ترکمنچای و گلستان هم نسخه رسمی فارسی داشت ولی #برجام نه!!!
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☑️#کلام_امام
💠پرنده ی خیال
🔸#انسان_مجاهد که در صدد اصلاح خود برآمده و می خواهد باطن را صفایی دهد و از #جنود_ابلیس آن را خالی کند ، باید زمام خیال را در دست گیرد و نگذارد هر جا می خواهد پرواز کند ، و مانع شود از اینکه #خیال_های_فاسد باطل برای او پیش آید ، از قبیل خیال معاصی و شیطنت ، همیشه خیال خود را متوجه امور شریفه کند .
🔹و این اگر چه در اول امر قدری مشکل به نظر می رسد و شیطان و جنودش آن را به نظر بزرگ جلوه می دهند ، ولی با قدری مراقبت و مواظبت امر سهل می شود . ممکن است ، برای تجربه ، تو نیز چندی در صدد جمع خیال باشی و مواظبت کامل از آن کنی : هر وقت می خواهد متوجه امر پستی و خسیسی شود ، آن را منصرف کنی و متوجه کنی به امور دیگر ، از قبیل مباحات یا امور راجحه شریفه .
📌 اگر دیدی نتیجه گرفتی ، شکر خدای تعالی کن بر این توفیق ، و این مطلب را تعقیب کن شاید خدای تو به رحمت خود راهی برای تو باز کند از ملکوت که هدایت شوی به صراط مستقیم انسانیت و کار سلوک إلى الله تعالی برای تو آسان شود .
📚اربعین حدیث ، امام خمینی
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
سلحشور.mp3
2.34M
☑️#آه_شبانه
❇️نه من آنم که برنجم نه تو آنی که که برانی
🔘مهدی سلحشور
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☀️ #شمسی
➕ تولد شاعر نامدار ايراني، حكيم "ابوالقاسم فردوسي" در طوس (313 ش)
➕ روز ملي كاهش آثار بلايای طبيعي (تصويب 1373 ش)
➕ روز بزرگداشت حافظ
➕ روز اسكان معلولين و سالمندان
🌙 #قمری
➕ وفات حضرت سكينه بنت الحسين (ع) (117 ق)
➕ افتتاح مدرسه "دارالفنون" به همت اميركبير در زمان "ناصرالدين شاه" (1268 ق)
➕ درگذشت حجت الاسلام شيخ "مهدي واعظ خراسانی" (1370 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف قاره امريكا توسط "كريستف كُلُمْبْ" مكتشف و دريانورد ايتاليايي (1492م)
➕ كودتاي "پرويز مشرّف" عليه "نواز شريف" نخست وزير پاكستان (1999م)
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام، 117ه-ق
📆 روزشمار:
▪️3 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️4 روز تا آغاز امامت امام زمان عج
▪️12 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️29 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
▪️33 روز تا ولادت امام حسن عسکری علیه السلام
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🏴 وفات حضرت سكينه بنت الحسين(ع) (117 ق)
✍️ حضرت آمنه یا امیمه، ملقب به سكينه بنت الحسين(ع) از زنان بزرگ اسلام و نواده ي امام علي(ع)، در حدود سال 42 هجري قمري در مدينه به دنيا آمد. آن حضرت داراي اخلاقي فاضله، صفاتي حميده، بلاغت، فصاحت و جود و كَرَم بود.
✅ آستان بيانش، مرجع ادبا و فضلا و شعراء و ارباب كمال بود و در شعر و ادب مهارت داشت. او همسر عبداللَّه بن حسن(ع) پسر عموي خود بود و از مادري با نام رباب به دنيا آمد.
✅ آن حضرت به همراه پدر، عموها و ديگر اعضاي خانواده از مدينه راهي كربلا شد و در نوزده سالگي پدر و همسر و بستگان را از دست داد و رنج اسارت كشيد. از آن پس راهي مدينه شد تا سرانجام در 75 سالگي در مدينه وفات يافت.
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
☑️#امام_زمان
حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
ملکوت پشت کردن به قرآن.mp3
1.52M
☑️#موعظه
✴️ ملکوت پشت کردن به قرآن
✳️مصطفی امینی خواه
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
24.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️#مهارت_ها
#لباس_روحانیت (3)
فواید #لباس_روحانیت: اعلام حیات و حضور مکتب تشیع
4. اعلام حضور انديشة اصيل دينى
5. تصريح به آرمان ها
6. القاى ناخودآگاه حقانيّت
7. گزارشى از باطن جامعه و اهميت دين
#زی_طلبگی
🔰استاد عالم زاده نوری
📌 معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman