انتخاب اصلح و مستحبات می کردند
امام در جزیی ترین شئون زندگی خود نه فقط ملزم به انجام واجبات و اجتناب از محرومات بودند ، بلکه در آداب مستحب نیز همین التزام را داشتند و بالاتر این که در این مناجات و مستحبات مقید به انتخاب احسن و اصلح بودند و به مستحبات عمل می کردند.
مثلاً طی دهها و صد بار که برای تشرف خدمت ایشان لازم بود برای ورود یا دق الباب به در یا غیر آن اذن گرفته شود ، امام به جای آنکه از کلمه بفرمایید که کلمه مطبوع و متعارفی است استفاده کنند ، می فرمودند:(( بسم الله)) و ضمن ذکر نام خدا با استعاره ای لطیف اجازه ورود و آغاز دیدار را با نام خدا قرین می کردند.*
به نقل از: حجة الاسلام والمسلمین رحیمیان.
#خاطرات_امام
یکی از شاگردان خاص میزرا جواد آقا می گوید:
شبی در شاهرود خواب دیدم که در صحرایی حضرت صاحب الامر علیه السلام با جماعتی تشریف داشتند و گویا به نماز جماعت ایستاده اند. نزدیک رفتم که جمال مبارکش را زیارت کنم و دست شریفش را ببوسم؛ شیخ بزرگواری را در کنار آن حضرت دیدم که آثار بزرگواری و وقار از سیمایش پیدا بود.
هنگامی که بیدار شدم درباره آن شیخ فکر کردم و در اندیشه این معنا رفتم که او کیست که تا این اندازه به امام عصر ارواح من سواه فداه مربوط و نزدیک است. برای یافتنش به مشهد مشرف شدم، وی را ندیدم. در تهران آمدم، به او برخورد نکردم. به قم مسافرت کردم و در مدرسه فیضیه او را در یکی از حجره ها مشغول تدریس دیدم. پرسیدم این آقا کیست؟ گفتند: آقای حاج میرزا جواد آقا ملکی است.
خدمتش رسیدم، از من تفقد زیادی کرد و فرمود: کی آمدی؟ گویا مرا دیده و شناخته و از قضیه آگاهند. از آن پس ملازمتش را اختیار کرده و او را چنان یافتم که دیده بودم و می خواستم.
منبع: سیمای فرزانگان.
♦️مراحل سیر و سلوک به چه چیزهایی بستگی دارد؟
پاسخ از #آیت_الله_سید_عبدالکریم_کشمیری:
اوّل سکوت، دوم انقطاع از غیر حق، سوم دوام به ذکر، چهار سهر اللیل (بیداری شب)
🌙 ماهترین ماه
🔻بیانات آیتالله بهجت قدسسره در خصوص لزوم عبادت و بندگی در ماه مبارک رمضان
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸خداوند انسان را طورى آفريده كه مىتواند از راه #عبوديت و #بندگى خالص، از مقام ملائكه گام فراتر نهد و مقامات انبيا و اوليا را كسب نمايد.
🔸ما بايد اهل #محاسبه باشيم، هر چند اهل توبه نباشيم و تدارك نكنيم، خود محاسبه مطلوب است. اگر بدانيم فلان روز حسينى و فلان روز يزيدى هستيم، بهتر از اين است كه اصلاً ندانيم يزيدى هستيم يا حسينى. سرانجام ممكن است روزى به خود بياييم و بخواهيم تدارك(جبران) كنيم.
🔸استجابت دعا شرطش #توبه است. اگر شرايط دعا جمع باشد، استجابت دعا حتمى خواهد بود. البته استجابت به اين معنا نيست كه تا دعا كرديم فوراً نتيجهاش را ببينيم…
🔸البته توبهى هر چيز به حسب خود آن چيز است؛ اگر مال كسى را از بين برده باشيم، بايد اول آن را به صاحبش برگردانيم، سپس از آن #استغفار كنيم.
* #رمضان
💠 غفلت از رمضان
🔻بعضی وقت ها ما این قدر عقب هستیم که ماه رمضان میآید و میگذرد اما ما متوجه نمیشویم. احیا میگیریم، روزه میگیریم، افطار میکنیم، سحری میخوریم؛ اما فیض ماه رمضان را درک نمیکنیم. باید به ماه رمضان رسید.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
♨️تفاوت غيبت و تهمت
⭕️غیبت، این است که من اعمال و رفتار و کرداری انجام دادهام و نمی خواهم کسی بفهمد؛ اما کسي آن را افشا می کند.
⭕️تهمت، این است که من کاری را نکردهام، اما کسي آن را به من نسبت ميدهد و آبروی من را ميريزد. فرق بین تهمت و غیبت، این است. غيبت، مطابق واقع است و دروغ نيست؛ اما آن کس كه انجام داده، نمی خواهد کسی بفهمد. تهمت، این است که کاری را نکرده است؛ اما به سبب حسادت، کینه، بخل يا ... آن را به او می بندند و می خواهند آبروی او را بریزند؛ پس تهمت، مطابق واقع نیست.
حضرت آيت الله ناصري (حفظه الله)
⚠️چرا وقتي گرفتار مي شويد به نماز پناه نمی برید؟
هر وقت گرفتار شديد ، رفع گرفتاريتان را با روزه از خدا بخواهيد . معصوم(ع)مي فرمايد:"واستعينوا بالصبر و الصلاة".صبر يعني روزه و صلاة هم يعني نماز. با نماز و روزه دعا کنيد و از خدا حاجت بگيريد ؛ چرا وقتي گرفتار مي شويد نمي رويد در يک مسجد دو رکعت نماز بخوانيد، بعد دعا کنيد؟!
[ فرازی از فرمایشات آيت الله مجتهدي تهراني- ره]
خیلی عزیز است نهجالبلاغه و چقدر دور است از دسترس ما! مردم ما نهجالبلاغه را فقط اسمش را شنیدهاید.
اصلا نمیدانند نهجالبلاغه کتاب عمل است. نهجالبلاغه واقعا کتاب عمل است، کتاب معرفی اسلام است.
از قول من به دشمنان اسلام هم بگوئید، به آنهایی که اسلام را هی میکوبند، هی نیش میزنند، هی زهر میریزند؛ اینهایی که هی خوششان میآید به هر مناسبت یک حملهای به اسلام بکنند آقایانی که توی قشرهای جدید روشنفکری هستید، از قول بنده به اینها بگوئید که اینها اگر میخواهند اسلام را رد کنند، قبلا یک دور نهجالبلاغه را بخوانند.
هر کسی نهجالبلاغه را نمیخواند از قرآن خبری ندارد، خیلی بیجا میکند اسلام را رد میکند. بیجا میکند که نه، دلش میخواهد بکند بکند، اما جاهلانه عمل میکند. جاهلانه است. هیچ عاقلی، هیچ عالمی، این عمل را قبول ندارد. ۱۳۸۸/۰۶/۰۱