☀️ #شمسی
➕ اعدام دكتر "حشمت" از ياران ميرزا كوچك خان جنگلي به دستور تيمور تاش حاكم گيلان (1298ش)
➕ پيوستن رسمي اروپاي غربي به آمريكا در تحريم اقتصادي جمهوري اسلامي ايران (1359ش)
🌙 #قمری
➕ وفات سيدمحمد شيرازی؛ سلطان الواعظين (1391ق)
➕ درگذشت "ابو معشر بلخی" محدث و منجم(272 ق)
➕ درگذشت مالک دیلمی، خوشنویس (941ق)
❄️ #میلادی
➕ تصویب قطعنامه استقلال بحرین در شورای امنیت سازمان ملل متحد (1970م)
➕ پرتاب ماهواره بدون سرنشين "كاسموس 118" به فضا توسط شوروي (1966م)
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا عید سعید فطر
▪️8 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️16 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
▪️26 روز تا شهادت امام صادق علیه السلام
▪️32 روز تا ولادت حضرت فاطمه معصومه س و آغاز دهه کرامت
.
⚫️ اعدام دكتر "حشمت" از ياران ميرزا كوچك خان جنگلي به دستور تيمور تاش حاكم گيلان (1298ش)
✍️ دكتر ابراهيم حشمت الاطباء، يكي از مردان آزاده، و نيك نامي بود كه در جنبش مشروطيت از مجاهدين صديق و در قيام جنگل از سران فداكار و نزديك به ميرزا كوچك خان جنگلي بود. وي در جريان نهضت جنگل، به واسطه خدمات پزشكي اش، محبوبيت زيادي در لاهيجان كسب كرده بود و در آنجا يك گروه چند صد نفري به نام نظام ملي، گرد آورده بود.
✅ وي پس از مدتها كه به همراه نهضت جنگل مشغول مبارزه بود، از جانب مقامات نظامي دولت، به تسليم دعوت شد و امان نامه اي در پشت جلد قرآن نوشتند و براي او ارسال كردند. دكتر حشمت نيز كه به مباني ديني ايمان داشت، سوگند مقامات نظامي را باور كرد و به همراه 270 نفر از مجاهدين تحت فرمانش، خود را به قزاقان تسليم نمود اما بدرفتاري فرماندهان نظامي، در همان لحظات اوليه، دكتر را متوجه اشتباهش نمود.
✅ پس از مدت كوتاهي جلسه محاكمه نظامي ترتيب داده شد و بدون اينكه حق دفاعي براي دكتر حشمت قائل شوند، او را به اعدام محكوم کردند.
✅ سرانجام دكتر حشمت در روز 21 ارديبهشت 1298 ش، در رشت به دار آويخته شد و در همان شهر مدفون گرديد.
.
☑️وفات سيدمحمد شيرازی؛ سلطان الواعظين (1391ق)
🔺وى فرزند ارجمند حاج سيدعلىاكبر (اشرفالواعظين) معروف به اكبرشاه مىباشد که در ماه ذىالقعدةالحرام سال ۱۳۱۴ق در تهران متولد شده و در حجر والد ماجد تربيت كامل يافته و مقدمات اوليه را در مدرسه پامنار تهران خوانده و در سال ۱۳۲۶ق با والد مبرورش مشرف به عتبات عاليات شده و طي مدت دو سال در كربلا توقف و تحصيلات سطوح متوسطه را در نزد مرحوم فاضل مرندى و شهرستانى خاتمه داده است.
🔺سيدمحمد شيرازي در خدمت پدر به كرمانشاه مراجعت و به وظائف تبليغاتى از طريق منبر مشغول گرديده و براى تكميل علم و كمال و انجام وظائف و افاضه و استفاضه مسافرتهاى بسيارى به بلاد اسلامى عراق و سوريه و فلسطين و اردن و مصر و هندوستان نموده و با طوائف بسيارى از يهود و نصارى و هنود و منحرفين از دين از قبيل بهائيها و قاديانيها مناظرات دينى و مذهبى نموده كه مهمترين آنها دو مناظره بزرگ وى در ۱۳۴۵ق است، يكى با برهمائيان در حضور قائد بزرگ هند گاندى در دهلى، و ديگرى با دو عالم بزرگ سنت و جماعت حافظ محمد رسيد و شيخ عبدالسلام در مدت ده شب و هر شب هشت ساعت، در شهر پيشاور پنجاب. جريان مناظرههاى سلطانالواعظين در تمام جرايد آن زمان هند درج گرديد.
🔺از آثار سيدمحمد شيرازي؛ «شبهاى پيشاور» در يكهزار و پنجاه صفحه (حاوي گزارش مجلس مناظرهاش در پيشاور)؛ «صد مقاله سلطانى»؛ «رديه بر يهود و نصارا»؛ «گروه رستگاران يا فرقه ناجيه» (در دو مجلد) را ميتوان نام برد.
🔺سلطانالواعظين در بيست و هشتم رمضانالمبارک سال ۱۳۹۱ هجري قمري در تهران وفات نموده و جنازهاش با تجليل فراوان به شهر مقدس قم و با تشييع آبرومندى كه از طرف آيتالله العظمى مرعشى نجفى (رحمةاللهعليه) از آن واعظ شهير بهعمل آمد در مقبره ابوحسين مدفون گرديد.
9.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تفسیر ۲۸ | پیروزی حقیقت
🔘 «أَنزَلَ مِنَ السَّمَاء مَاء فَسَالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِهَا فَاحْتَمَلَ السَّيْلُ زَبَداً رَّابِياً وَمِمَّا يُوقِدُونَ عَلَيْهِ فِي النَّارِ ابْتِغَاء حِلْيَةٍ أَوْ مَتَاعٍ زَبَدٌ مِّثْلُهُ كَذَلِكَ يَضْرِبُ اللّهُ الْحَقَّ وَالْبَاطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفَاء وَأَمَّا مَا يَنفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِي الأَرْضِ كَذَلِكَ يَضْرِبُ اللّهُ الأَمْثَالَ»
(آیه ۱۷ سوره مبارکه رعد)
۱۳۹۵/۰۲/۰۱
#سوره_رعد
#سی_روز_سی_تفسیر
#رهبر_معظم_انقلاب
1-5.lite.mp3
5.65M
تفسیر گویای سوره قدر
آیه دو و سه
استاد محسن قرائتی
#تفسیر_گویا