✅پاسخ به سه سوال در خصوص برقراری روابط ایران و عربستان:
1️⃣پس یمن چه میشود؟
🔹تهران حتی در مذاکرات برجام هم متحدان منطقهایش را از جزئیات روند مذاکرات آگاه میکند پس بسیار بعید مینماید که مذاکرات با سعودی بدون اطلاع صنعا صورت گرفته باشد.
🔹همچنین شاهد استقبال محمد عبدالسلام بودیم.
🔹یمنیها میدانند پرونده حل بحران یمن و مذاکرات با سعودی تابعی از روابط تهران - ریاض است زیرا یکی از رویکردهای ریاض این بود که پرونده یمن را در مذاکرات بغداد به پرونده تهران- ریاض گره میزد. قبول اینکه ریاض باید مشکلش را مستقلا با صنعا حل کند از دستاوردهای توافق پکن است. همچنین برای آنها نیز صلح و کاهش آلام مردم این کشور در اولویت است چه، در ایام جام جهانی به تهران اعلام کردند به دلیل روند مذاکرات مسقط، قادر به شرکت در عملیات مشترک انتقامی ایران نیستند.
2️⃣آیا این توافق باعث نمیشود تا سعودیها از انتقام احتمالی فرار کنند و ابزارهای ضربهزنی ایران کاهش یابد؟
🔹تهران در پاسخ به تهدیدات امنیتملیاش با احدی شوخی ندارد و صریحا به همه کشورها نسبت به مشارکت پایگاهی- مسیری در تهدید ایران اخطار داده است حتی قطر. آیا روابط عالی با بغداد مانع از هدف قرار دادن چند باره پایگاههای آمریکایی- صهیونیستی در عراق شد؟ یا روابط نیمبند با امارات مانع از اصابت تیرهای غیب شد؟ یا پیشرفت روابط با ابوظبی در آذر ماه ۱۴۰۰ مانع از حمله یمنیها در دی و بهمن همان سال شد؟ کارکرد تیرغیب را فراموش نکنید!
3️⃣نباید به این توافق امیدوار بود. سعودیها زیر تعهداتشان خواهند زد و به پیمان ابراهیم میپیوندند.
🔹قبلا نیز عرض شد. این توافق را باید از دو دریچه نگریست اول، خود روابط با سعودی و تعهدات طرفین و صحتسنجی حسن نیت ریاض در روزهای آینده با اقداماتش. دوم، اثرات منطقهای و بینالمللی مانند نقش چین، ضربه به منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی و تاثیر روابط ایران با سایر کشورهای عربی.
🔹در مورد اول، نباید امیدوار بود و دل بست. سعودیها دستکمی از غربیها ندارند. در مورد دوم باید به دنبال تحصیل حداکثری منافع در کوتاه مدت بود.
✍️محلل
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
36.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
"جمهوری اسلامی در بن بست است"
این کلیدواژه بسیاری از کسانی است که سالها در قدرت بودند اما وقتی دوره شان تمام شد و خودشان در "بن بست بازگشت به قدرت" قرار گرفتند این جمله را بیان کردند؛ از نهضت آزادی تا خاتمی و احمدی نژاد!
اما این چه بن بستی است که ۴۵ سال است جمهوری اسلامی از آن عبور کرده؟
در قسمت ۵۴ برنامه حافظه تاریخی ایرانی به چند مورد تاریخی از این توهم بزرگ اشاره کرده ایم.
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 امام خامنهای در پیام به مردم اسپانیولیزبان: چه نیکوست که ما ملتهای عدالتخواه با یکدیگر بیشتر آشنا شویم
❄️🌹❄️
🔸همزمان با رونمایی از نسخه اسپانیولی کتاب خاطرات دوران مبارزات رهبر معظم انقلاب در کاراکاس، پیام حضرت آیتالله خامنهای به ملتهای اسپانیولی زبان منتشر شد که به این شرح است:
🔹اگر توانسته باشم به وسیله این کتاب با شما اسپانیولیزبانان ارتباط بگیرم، بسیار خرسند خواهم بود.
🔸این بخش کوتاهی از سرگذشت من است. چه نیکوست که ما و شما و همه ملتهای عدالتخواه با یکدیگر بیشتر آشنا شویم و بیشتر همافزایی کنیم. نیکروزی شما را از خدا میخواهم.
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بدون تعارف با پدر و مادر #شهید_روحالله_عجمیان
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌹
💠برگزاری مراسم ولادت حضرت مهدی (عج)
با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین خواجویی
🔹همراه با برگزاری مسابقات هیجان انگیز 🌸🌸🌸
📌حوزه علمیه قائمیه (عج) شهرستان بم
1401/12/14
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 21 اسفند ماه 1401 شمسی
🌙 19 شعبان 1444 قمری
❄️ 12 مارس 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه و دانشمند مسلمان ايرانی آيت الله "شيخ محمدصالح حائری مازندرانی" (1349ش)
➕ رحلت عالم ربانی آيت الله "محمود انصاری قمی" از علمای مشهور تهران (1363 ش)
🌙 #قمری
➕ وقوع غزوه "بني مُصْطَلَقْ" به فرماندهی پيامبر اسلام (6 ق)
❄️ #میلادی
➕ ارائه دكترين "هاری ترومن" رئيس جمهوری امريكا موسوم به "طرح در برگيری" (1947م)
📆 روزشمار:
▪️12 روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
▪️21 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️26 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️29 روز تا اولین شب قدر
▪️30 روز تا ضربت خوردن امام علی علیه السلام
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
◼️رحلت عالم رباني آيت اللَّه "محمود انصاري قمي" (1363 ش)
آيت اللَّه حاج شيخ محمود انصاري قمي در حدود سال 1300 ش (1340 ق) در خانواده تقوا و فضليت در قم به دنيا آمد. او در جواني براي ادامه تحصيلات خود راهي حوزه نجف شد و از محضر آيات عظام: سيد عبدالهادي شيرازي، سيد محسن حكيم و سيد ابوالقاسم خويي كسب فيض نمود. وي بعدها از حضرات آيات عظام: حضرت امام خميني(ره)، سيد محمدرضا گلپايگاني و سيد احمد خوانساري اجازه اجتهاد و از شيخ آقا بزرگ تهراني و سيد شهاب الدين مرعشي نجفي اجازه روايت گرفت.
✅ او با آغاز نهضت اسلامي مردم ايران و دستگيري امام خميني(ره) در سال 1342، در حمايت از امام راحل، نقش مهمي ايفا نمود. ايشان در حدود سال 1343 ش به تهران آمد و به فعاليت هاي ديني و اجتماعي و امور خيريه پرداخت. وی در كنار تاسيس دو مسجد و دو بيمارستان، در راه برطرف كردن مشكلات مردم از هيچ كوششي فروگذار نمي
كرد.
✅ تقريرات درس فقه آيت اللَّه سيد محسن حكيم و تقريرات دروس فقه، اصول و تفسير آيت اللَّه خويي از جمله آثار اوست. سرانجام آن عالم خدمتگزار در سحرگاه 21 اسفند 1363 ش برابر با 23 ذيقعده 1419 ق در هفتاد و هفت سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييع باشكوه، در قبرستان شيخان قم به خاك سپرده شد.
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢 انتشار نخستینبار
📹 #کلیپ_استوری | رهبر انقلاب: وقتی «اَلّلهُمَّ کُن لِوَلِیّک» را میخوانید، در واقع دارید ارتباط میگیرید با امام زمانتان، که فرمودهاند: ما را دعا کنید، ما هم شما را دعا میکنیم؛ وقتی دعا برای فرج آن بزرگوار میکنید، در واقع دارید زمینه را برای دعای آن بزرگوار به خودتان و برای خودتان فراهم میکنید؛ اینجوری است.
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #ببینید | بدهکاران طلبکار!
🔺قسمت صد و یکم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️مولفه های قدرت ایران رفتار سعودی را عوض کرد
🔺علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده تلویزیونی :
🔸️ جمهوری اسلامی در این ۷ سال رفتارش را عوض نکرد اما با استفاده از مولفه های قدرتش شامل توان اتمی ، موشکی ، پهپادی و مهمتر از همه حمایت مردمی سعودی را مجبور به تغییر مواضع کرد
🔹️ دولت نتانیاهو بازنده اصلی توافق ایران و عربستان بود
🔸️ سعودی ها به این درک رسیدند که قدرت آینده منطقه ایران است.
🇸🇦 پیرامون توافق با عربستان
ویژگی اغلب واکنشها به توافق ایران و عربستان، خوشبینی و بزرگنماییای بوده که بسیار یادآور مواضع عوام و خواص درخصوص امضای برجام است. به همین روی تلاش نگارنده بر ارائه تحلیلی واقعبینانه و چندجانبه از موضوع است که در دو لایه حداقلی و حداکثری ارائه میگردد.
در سطح حداقلی، ولو آنکه توافق، نمادین و ناپایدار باشد، درهرحال یک برد دیپلماتیک برای ایران است در اینکه سعودی را با اهرم فشار موشکهای انصارالله، از موضع رسمی خصومت و براندازی پای میز تفاهم و ارتباط با جمهوری اسلامی کشانده است.
فارغ از آنکه چقدر این تفاهم پایدار و عمیق باشد یا نه، تا همینجا ضدانقلاب را دچار شوک و ناامیدی کرده در اینکه حتی بنسلمان هم با قطع امید از اغتشاشات، خواهان همکاری و برقراری روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی است. موضوعی که اثر مستقیمی بر تعدیل روابط دیپلماتیک شورای همکاری خلیج فارس نیز خواهد داشت.
در اینجا عاید اقتصادی چنین توافقی برای جهان، کاهش قیمت نفت، و برای ایران، کاهش نرخ ارز خواهد بود.
همچنین بعد از سفر اخیر رئیسجمهور چین به عربستان و شرکت در نشست شورای همکاری، اینک میزبانی چین در حصول توافق ایران و عربستان، بیش از پیش حیثیت و هژمون آمریکا را در منطقه و جهان زیر سؤال برده است.
اما آنچه ممکن است در لایه عمیقتر محقق شود، کنار نهادن شرارتهای رسانهای و امنیتیِ مستقیم و نیابتی علیه ایران است که بهخلاف نظر غالب، نگارنده آن را بعید میداند.
قرار نیست عربستان با ابلاغ دستور به چرخش مواضع خصمانه به ایراناینترنشنال و مولوی عبدالحمید، اینان را بیحیثیت و اهرم قدرت خود را زائل نماید؛ یا آنکه عرصههای نزاعی چون یمن، لبنان و عراق را به ایران واگذارد. رقابت و عداوت کماکان ادامه خواهد داشت و صرفا و موقتا از برخی ابعاد آشکار آن کاسته خواهد شد.
عربستان با بازگشایی سفارت در ایران، تازه به نقطهای رسیده که انگلیس با همه خباثتهای پیدا و پنهانش سالهاست در آن قرار دارد و این بازگشایی سفارت، فعالیت مجدد پایگاهی است که ائتلاف دشمن برای شبکهسازی در داخل و اثرگذاری بیشتر بر محیط سیاسی امنیتی ایران به آن نیاز دارد.
در کشاکش این چالش، دولت باید فرصت محدود کاهش تنش با رژیم سعودی را غنیمت شمارد و با سفر به کشورهای عربی و خصوصا حاشیه خلیج فارس و امضای تفاهمنامه و توافقنامههای همکاری سیاسی اقتصادی، به تقویت جایگاه سیاسی اقتصادی خود در منطقه و جهان مبادرت ورزد.
به عبارت دیگر و به طور خلاصه، مهمتر از توافق با سعودی، هنر ایران در بهرهبرداری از آن با دیگران است؛ وگرنه متوقف ماندن به یک متن، نه تنها عایدی نخواهد داشت بلکه ممکن است به ضدخود نیز تبدیل گردد.
✍احمد قدیری
4_5793995853936988198.mp3
11.63M
صوت کامل گفتگو با دکتر مسعود اسداللهی در برنامه جهان آرا درباره توافق ایران و عربستان و سابقه تاریخی خصومت آل سعود با ایران
۲۰ اسفند ۱۴۰۱