هدایت شده از ندای تهذیب
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 11
🌺1️⃣ شاخصها و ملاكهای كلی 🌺
2.. رعایت وقار و پرهیز از رفتار سبك
یكی دیگر از قواعد عمل، رعایت وقار و پرهیز از رفتار سبك است. رفتار سبك، رفتاری است كه متناسب با حال فاعل آن نیست، از امثال او انتظار نمیرود و شأن وی را در نظر دیگران پایین میآورد؛ یعنی ارزش اجتماعیاش را میكاهد و در نظر مردم كوچك و حقیر جلوه میكند. حرمت و ابهت او فرو میریزد؛ به گونهای كه كلامش مورد توجه قرار نمیگیرد.
از هر كس انتظار میرود به اندازه فاصلهای كه از دوره كودكی گرفته، از رفتارهای كودكانه نیز فاصله گرفته باشد. كودك در رفتارهای خود نوعا غرض عقلایی ندارد و كارش بازی و سرگرمی (لهو و لعب) است. بازی (لعب) عملی است كه به غایت حقیقی صادر نشده و هدف صحیح یا فایده عقلایی ندارد و از آن، تنها یك لذت خیالی انتظار میرود. سرگرمی (لهو) نیز، عملی است كه انسان را از امور مهم حیات بازمیدارد . بازی و سرگرمی از هوس و غریزه نشأت گرفته است. انسان هرچه از دوره كودكی خود فاصله گرفته باشد، انتظار میرود كه حكیمانهتر و عاقلانهتر رفتار كند، به دنبال فواید و آثار حقیقی باشد و برای تصمیمات خود توجیه قابل قبول و غرض عقلایی داشته باشد.
بدون شك، همانطور كه ما نباید دیگران را مورد تمسخر، تحقیر و توهین قرار دهیم ، نباید كاری كنیم كه دیگران ما را مورد تمسخر، تحقیر و توهین قرار دهند. هر كاری كه آبرو و شخصیت ما را مخدوش و ما را دستمایه خنده مردم سازد و به هتك احترام و وهن شخصیت ما بینجامد، بد است. گاهی اینگونه رفتارها، نشان از عقده حقارت و ناكامی در جلب نگاه مردم دارد؛ یعنی برداشت عرفی از یك عمل این است كه فاعل آن، در صدد خودنمایی، خودشیرینی، اثبات شخصیت، دعوت به خود یا نوعی برتریجویی است. این ویژگی نیز، یك كاستی روحی است كه به داوری عمومی غالبا نشانه رشدنایافتگی و كودكمزاجی است و از بزرگان انتظار نمیرود.
آشكار است كه این توقع عرفی پشتوانه عقلانی و خردپذیر دارد و نمیتوان آن را به مسامحه متهم كرد، یا برخاسته از نیروی منفعتجویی، لذتطلبی، شهوتخواهی و هوسمداری دانست. این استدلالها، عرف را در چنین اظهار نظری محق میسازد.
این قاعده، از یك نگاه، امتداد طبیعی قاعده پیروی عرف و یكی از مصادیق آن است؛ زیرا عرف عقلا از مشاهده چنین رفتاری شگفتزده میشود و فاعل آن را به كودكمنشی و دونصفتی متهم میسازد.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
هدایت شده از غفاری مهدی رضا
🔷🔹 آیةالله مظاهری:
🌙نماز شب انسان را به نور خداوند متّصل میکند و او را نزد پروردگار محبوب مینماید.
🔷💦 وقتی چنین شد، چشم و گوش و زبان و دست وی خدائی میشود.
🌙 افزون بر این، مستجابالدّعوه میگردد و هرچه از خدای سبحان طلب نماید به او عطا میفرماید.
🔷💦 وقتی مؤمن در نيمههای شب، با صرف نظر كردن از لذّت و شيرينی خواب، از جای خود برمی خيزد و نماز شب می خواند، عنايت خاصی از سوی پروردگار عالم شامل حال او میشود.
🌙 نماز شب، برکت دنیا و نورانیت آخرت را برای اهل معرفت به ارمغان می آورد.
#موعظه
#نمازشب
🌼
🌸
🌺🌿🌻
🌸☘️🌺🌱🌻
🌾🌹🌻🌿🌸🌱
🌺🌿🥀🍂🌼☘️🌺🌾🌹
هدایت شده از غفاری مهدی رضا
⚠️توطئه داخلی!
⭕️ آمریکا نه دخالت نظامی میکند در ایران و نه حصر اقتصادی میتواند بکند. #توطئه_آمریکا این است که در داخل خود کشور ما کاری بکند که ما نتوانیم این راهی را که رفتیم برویم. #توطئه_داخلی و به دست اشخاصی که در داخل کشور هستند و از #کارکنان آنها هستند.
امام خمینی (ره)؛ ۱۷ دی ۱۳۵۸
#بصیرت
🌼
🌸
🌺🌿🌻
🌸☘️🌺🌱🌻
🌾🌹🌻🌿🌸🌱
🌺🌿🥀🍂🌼☘️🌺🌾🌹
هدایت شده از غفاری مهدی رضا
🔰آثار انس با حضرت زهرا سلام الله علیها برای گشایش مشکلات و ترقی معنوی....
🌼
🌸
🌺🌿🌻
🌸☘️🌺🌱🌻
🌾🌹🌻🌿🌸🌱
🌺🌿🥀🍂🌼☘️🌺🌾🌹
بسم الله الرحمن الرحیم
مدرسه علمیه امام صادق علیه السلام جیرفت
موضوع:برنامه های پیشنهادی برای سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی
۱-برگزاری مسابقه شعر، عکس، کلیپ ، و...
۲-برنامه پژوهشی:مقاله نویسی در موضوعات زندگی نامه، دستاوردهای سردار، وصیت نامه شهید، و ... که این مقالات علاوه بر اعطاء جوایز در نمره پژوهش طلاب تاثیر گذار است.
۳-امادگی طلاب جهادی برای خدمت در روز سالگرد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی
موضوع:برنامه های مدرسه برای ۹ دی
نکته:باتوجه به اینکه دروس به صورت مجازی هستند و امکان برگزاری جلسه حضوری نیست از انجام برخی برنامه ها صرف نظر شده
فعالیت ها:
۱-نصب بنر
۲- ارسال کلیپ و مطلب متناسب با این روز
۳-در روز ۹ دی در هر پایه یک استاد یک جلسه از درس را اختصاص به تبیین حماسه ۹ دی دهد.
نکته:یک مجموعه از برنامه ها هم با حوزه مقاومت بسیج طلاب و اساتید جنوب در روزه های اینده برنامه ریزی خواهد شد
با سلام واحترام
برگزاری چهارمین جلسه شورای تهذیب با حضور مدیریت وکادر اجرای واساتید محترم مدرسه کهنوج
ومصوبات جلسه راجع به مسائل تهذیبی
۱ایجاد کارگروه آموزش اساتید وطلاب راجع به سواد رسانه ای
۲تولید محتوی راجع به ولایت مداری حضرت زهرا سلام الله وپاسخ به شبهات توسط اساتید محترم
۳برنامه ریزی درس اخلاق اساتید جهت طلاب به صورت آنلاین وآفلاین
هدایت شده از ندای تهذیب
هدایت شده از ندای تهذیب
312.mp3
488K
هدایت شده از ندای تهذیب
233.pdf
134.8K
هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_دویست_و_سی_و_سه
✅فضایل و کمالات اخلاقی
✏️17. تعاون و همکاری در کار نیک
🗓1399/09/18
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
#سه_شنبه_های_تربیتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
طلبهای که نمازش را فرادا نمیخواند
#نماز_در_سیره_علما
شماره 19
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
#سه_شنبه_های_تربیتی / تربیت دینی و تربیت فرزند
🌾مهمترین ویژگی تربیت دینی (قسمت سوم)👇🏿👇🏿🌾
یکی از ویژگی های مهم تربیت دینی، این است که کاری می کند خود فرد خوب بشود. نه ما او را وادار به یک خوب بودن سطحی یا صوری که مثل فنر تا رها کنیم به سمت خودش برمیگردد بکنیم.
نتیجه ی این رعایت استقلال و کرامت این خواهد بود که خوبی با ثبات و عمیقی پیدا خواهد کرد. نتیجه ی دیگرش این خواهد بود که خوبی ارزشمندی خواهد شد.
در قاموس دینی ما ارزش وقتی در رفتار یک انسان تولید میشود که خدا ببیند منشا این رفتار در وجود خود شخص و در لابلای عمق شخص نهادینه شده باشد و همچنین در قسمت زیبای قلبش نهادینه شده باشد. مثلاً اگر کسی برایش نهادینه شده باشد ولی در ظاهر قلبش باشد و تا دیگران را دید و منافع خودش را دید، لبخند بزند و متواضع باشد و هیچ حق و باطلی را در نظر نگیرد، این انسان چاپلوسی می شود که چاپلوسی در او نهادینه شده است.
باید هم باثبات باشد و هم از قسمت قشنگ قلبش سرچشمه گرفته باشد.
اگر از ترس این و آن نماز بخواند چه فایده ای دارد؟ عادت کردن به این جور نماز خواندن و تواضع کردن بخاطر این است که شما به او فرصت ندادید این رفتار خوب از لایه های عمیق قلبش سرچشمه بگیرد.
ما با شکل دادن برخی حوادث در بیرون زندگی فرد و ایجاد فضاهای مناسب می توانیم تاثیری بر فرد بگذاریم اما این تاثیر باید خیلی ظریف باشد.
بالاخره شما یک جور می توانید تاثیر بگذارید و فرد را وادار بکنید و جور دیگری هم می توانید تاثیر بگذارید. مثلاً غیبت کردن روش خوبی برای تربیت افراد است. ما آبرویشان را می بریم، آنها خودشان را جمع میکنند. حواسشان باشد که دیگر خطا نکنند. اگر خدا غیبت کردن را مجاز می کرد ما در تربیت دینی خیلی موفق بودیم. می گفتیم آبرویت را می برم و او حواسش را جمع می کرد. اما در نهایت این زندگی چه خواهد شد؟ کسی که مدام در ترس از آبروی خودش و مدام در کسب وجاهت خودش، با دیگران رفتار خوب بکند این چه آدمی است؟ در بعضی موارد به اهداف رفتاری رسیده ام.
شاید با این تهدید خواسته اند در او جرقه ای بزنند ولی در واقع کرامت او را از بین برده اند و این فرد دیگر به درد نمی خورد. عمل خوبش هم دیگر ارزش نخواهد داشت.
امام رضا (ع) می فرماید: گناه نکردن بعضی ها شما را فریب ندهد، شاید ملاحظه کردنش بخاطر ترسش باشد.
آدم ترسو و بی عرضه ای است که جرات گناه کردن ندارد
#تربیت_دینی_و_تربیت_فرزند
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com