کتاب حوزه و روحانیت در نگاه مقام معظم رهبری (3)
2. منزلت ویژه اخلاق و معنویت برای حوزه و حوزویان
2-1. معنویت اساس کار روحانی
معنویت، کار دلدادگی به عالم معنا، در حوزه اساس کار است. این را باید همه توجه داشته باشیم. کمبود این معنا در حوزه به ما لطمه می زند. (1389/08/02)
اگر یک فهرستی از مسئولیت های ما عمامه به سرها و مسئولین روحانی تهیه شود، سرلوحه این فهرست عبارت است از #خودسازی.
در درجه اول، ما باید متوجه بشویم به خودمان و بنیه معنوی و دینی خودمان را تقویت کنیم. آن کسی که بنیه معنوی قوی دارد، می تواند بارهای سنگین را بر دوش حمل کند. آن کسی که خودش در درون خودش دچار مشکل است، این نمی تواند بارهای سنگین را بردارد. تقوا و پرهیزگاری و خودسازی، اولین وظیفه ما معممین است. (1387/02/11)
#کتاب_حوزه_و_روحانیت_در_نگاه_مقام_معظم_رهبری ج 2 صفحه 50 و 51.
#رهبر
📝 #کلام_بزرگان
🔹آیت الله مجتهدی تهرانی ره: بعضی ها ميگن: بابا دلت پاک باشد!
👈 جواب از #قرآن : آنکس که تو را خلق کرده است، اگر فقط دل پاک کافی بود فقط میگفت آمنوا] در حالیکه گفته : [آمَُنوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات]
یعنی هم دلت پاک باشد، هم کارت درست باشد.
✅اگر تخمه کدو را بشکنی و مغزش را بکاری سبز نمی شود. پوستش را هم بکاری سبز نمیشود. مغز و پوست باید با هم باشد.
#تمثیلات
💠مرز عرفان از اخلاق جدا خواهد بود
🔹 بحث های اخلاقی، بحث های تزكیه نفس است كه انسان متخلّق بشود، عادل بشود، بافضیلت بشود و اهل بهشت بشود. مسئله عرفان، جهاد اكبر است او دیگر حالا رسیده به جایی كه یقیناً اهل بهشت است حالا می خواهد بهشت را ببیند .
فاضل ترین مردم كسی است كه عاشق نماز باشد و با نماز معانقه كند دست به گردن كند، چون باب مفاعله است نماز هم با او معانقه می كند، چنین است! راه مرحوم آیت الله قاضی و امثال آیت الله قاضی این است كه واقعاً صلات یك حقیقت است، خب اینها نماز را می بینند و با آن معانقه می كنند! حضرت فرمود: «أَفْضَلُ النَّاسِ مَنْ عَشِقَ الْعِبَادَةَ فَعَانَقَهَا وَ أَحَبَّهَا بِقَلْبِهِ وَ بَاشَرَهَا بِجَسَدِهِ».(۱)
[1] . الكافی، ج2، ص83.
بزرگداشت حضرت آیت الله حاج سید علی آقا #قاضی رحمة الله علیه تاریخ: 1391/03/17