💊💊💊سرماخوردگی ناشی از ضعف بدنی
معمولاً اکثر افراد مبتلاء به سرماخوردگی زیاد و مکرر، دچار ضعف بدنی هستند، خصوصاً کودکانی که زیاد مریض میشوند و وارد سیکل مصرف آنتی بیوتیک میگردند و به محض اتمام دارو، مجدد دچار سرماخوردگی جدید میشوند، به این افراد توصیه میشود خود و فرزندشان را از لحاظ بدنی تقویت کنند، چگونه؟
با مصرف آب سیب و آب هویج (روزی یک لیوان و یا حتی یک روز درمیان کافی است)
استفاده از مغزیجات مانند فندق، پسته و بادام (بدون نمک و خام)
مصرف تخم مرغ عسلی نیم برشت (در کودکانی که از مصرف تخم مرغ اجتناب میکنند، میتوان زرده تخم را با کره به شکل پوره درآورد، یا برای رفع بوی آن به مقدار کم از هل و زنجبیل ساییده شده بر روی تخم مرغ استفاده کرد، یا با کره یا کمی روغن حیوانی، تخم مرغ را به حالت نیمرو درست کرد به شرطی که زرده را زود باز نکرده که حالت سفتی بگیرد).
مصرف روزانه سه لقمه کوچک نان و عسل صبحها و یک عدد شلغم پخته شده شبها در کنار رعایت سایر تدابیر طب سنتی تاثیری چشمگیر در پیشگیری از وقوع سرماخوردگی دارد.
💊سرماخوردگی ناشی از طوبت زیاد در ناحیه سینوسها
گروهی دیگر از این افراد، کسانی هستند که رطوبت زیادی در ناحیه سینوسهایشان وجود دارد، در این افراد، دفع رطوبت اضافه، کمک زیادی به آنها مینماید تا کمتر دچار سرماخوردگیهای زیاد و مکرر شوند، خب چگونه این رطوبت مازاد را دفع کنند؟
استفاده از یک شیشه شربت آلوئه ورا در اوایل فصل سرما، گزینه مناسبی میتواند باشد که در برندهای مختلف در بازار موجود است و در داروخانهها و بعضاً عطاریهای معتبر، عرضه میشود؛ (صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری در کودکان و یک قاشق غذاخوری در بزرگسالان) که با تقویت سیستم ایمنی، باعث میشود، افراد زود به زود دچار سرماخوردگی نشوند. تذکر: البته مصرف این شربت در خانمهای باردار و افرادی که بواسیر یا هموروئید دارند، توصیه نمیگردد.
در صورت بروز علائم اولیه سرماخوردگی، چه کنیم؟
در صورت بروز علائم اولیه و در صورت نداشتن کرونا، علاوه بر رعایت اصول فوق، اقدامات زیر میتواند کمک کننده باشد:
ماساژ پیشانی و شقیقه و پشت گوش با روغنهایی نظیر بابونه، سیاهدانه یا زیتون میتواند در بهبود علایم سرماخوردگی موثر باشد.
درصورت مشاهده علائم زکام یا سرماخوردگی، از دمنوش نعناع، پونه، آویشن و مرزنجوش به مقدار مساوی دم کرده و در طول روز، یکی دوبار میل کنیم، همچنین میتوانیم از بخور دادن همین مواد نیز بهره ببریم (تا یک هفته). اما در صورت وجود علائم التهابی مانند تب، گلو درد یا گوش درد، مصرف این دمنوشها که عموماً مزاج گرم دارند مضر است.
همچنین از ابتدای ورود شلغم به بازار تا آخرین روزهای حضور آن، شبی یک عدد شلغم متوسط بخارپز یا شلغم همراه عسل (داخل شلغم را خالی کنید، درون آن عسل بریزید، سرخالی باشد، یک شبانه روز در جای گرم نگه دارید و معجون حاصله را مصرف کنید) مصرف شود.
یک درمان مناسب برای سرماخوردگی های ساده در این فصل، کدو حلوائی است که میتواند به صورت بخارپز به همراه کمی پودر نبات و دارچین مصرف شود.
در میان آشها هم آش ایرانی سپیدبا (اسفیدباج) برای بهبود حال افراد مبتلا به سرماخوردگی مناسب است که با استفاده از برنج، جعفری و گشنیز، کمی تره و شنبلیله، بال مرغ بدون پوست، کمی روغن زیتون، مقدار بسیار کم نمک و زردچوبه و در صورت تمایل مقداری کدو آماده میشود.
برای کاهش علایم سرماخوردگی به ویژه در آغاز آن، دم کرده گل گاو زبان به همراه کمی لیمو عمانی بسیار مناسب است، این نوشیدنی اگر زیاد ترش نباشد موجب خروج مواد ناسالم از بدن فرد بیمار میشود و بهتر است در طول مدت مصرف این دمنوش با استفاده از پتو یا لحاف، استراحت کامل داشته باشید تا کاملاً عرق کنید، اما دم کرده گل گاو زبان برای افراد دیابتی و با فشارخون بالا توصیه نمیشود.
نکاتی پیرامون سرماخوردگی به قلم دکتر مجید انوشیروانی
بسیاری از بیماران سرماخورده گمان میکنند که اگر ترشحات سبزرنگ و غلیظ در ریه یا پشت حلق داشته باشند باید آنتی بیوتیک مصرف کنند. مصرف آنتی بیوتیک در اکثر این موارد هیچ ضرورتی ندارد و تنها در صورتی که تب ناشی از عفونت میکروبی روی داده باشد، مصرف آن با تجویز پزشک حاذق منطقی خواهد بود.
در سرماخوردگیهای ویروسی رایج در روزهای سرد، حالاتی مانند گرفتگی بینی، سرفه خلط دار غلیظ، ترشحات غلیظ بینی و پشت حلق، سنگینی سر در ناحیه پیشانی و گونهها و عمق چشمها، همراه با تب خفیف، بیاشتهایی، بیحالی و درد عضلانی روی میدهد.
در این شرایط باید به موارد زیر توجه کرد:
برمبنای طب ایرانی، کم اشتهایی در حین سرماخوردگی فرآیندی سودمند در جهت پاکسازی دستگاه تنفس، و بهبودی زودتر بشمار میرود. بنابراین اصرار به خوردن غذا (بویژه غذاهای سنگین) بخصوص در مورد کودکان توصیه نمیشود.
غذا در این شرایط باید سبک و خوشگوار باشد
و علاوه بر ارزش تغذیهای، بتواند عملکردهای دارویی نیز داشته باشد. سوپ رقیق کم گوشت با هویج و جعفری و مرزه، شلغم و کمی سیر، بعلاوه پودر آویشن شیرازی و دارچین نمونه خوبی از آن است.
مصرف ماست، پنیر، خامه، نان، غذاهای خمیری مانند ماکارونی، سرخ کردنی ها، و موز ترشحات سینوش و سینه را غلیظتر میکند و در طی دوره بیماری باید از آنها پرهیز کرد.
برای رقیق شدن و دفع ترشحات غلیظ پشت حلق یا ریه، مصرف برگ آویشن شیرازی همراه با قدری پودر ریشه شیرین بیان سودمند است. این دو گیاه که طبیعت گرم و خشک دارند در بازار گیاهان دارویی ایران بآسانی پیدا میشوند.
زوفا هم بدین منظور گیاه خوبی است ولی در بازار عمومی گیاهان دارویی، زوفای اصلی وجود ندارد و بجای آن گیاه دیگری بفروش میرسد.
مرزنجوش هم برای کاهش ترشحات غلیظ دستگاه تنفس سودمند است ولی شناسایی جنس مرغوب آن در بازار گیاهان دارویی نیاز به تجربه و مهارت دارد.
بستههای آماده سرماخوردگی که در برخی عطاریها به فروش میرسد عمدتا شامل دانههای موسیلاژی مثل به دانه و نیز عناب و سپستان و ناخنک است که در زکام و نزله سرد مفید نیست.
همچنین مصرف گیاهان موسیلاژی دیگر مانند خطمی و بنفشه برای کاهش و دفع ترشحات غلیظ ریه و سینوسها، بی فایده است.
استنشاق بخار جوشانده برگ درخت اکالیپتوس یا عصاره آن، برگ آویشن و گل بابونه نیز برای باز شدن مجاری تنفسی و رقیق شدن ترشحات غلیظ سینوسها مناسب است.
همچنین چکاندن یک تا دو قطره روغن سیاهدانه در بینی برای بازشدن مجاری سینوسها و کاهش احتقان آنها در این شرایط توصیه میشود.
https://tabaye.ir/treatment-of-recurrent-colds/
13.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #حملات_پانیک
علت و درمان
⁉️کدام گرمی ها مفید هستند ..
استاد حسین خیراندیش
🔊elearning.hejamat.ir
🔊https://t.me/iitmd_kheyrandish
🔊instagram.com/iit.md
💊💊مصرف سالادهای کاهو حدواندازه دارد
مدتی است درگزارشات تلفنی و پرسشها افراد ادعا دارندکه برای لاغرشدن طبق تجویزهای غلط از کاهو بدون مصلحاتش مصرف میکنند
لذا توصیه میشود روش تغذیه همراه غذا را به سبزیهای گرم ( تره + نعناع +ریحان +ترخون + مرزه +شوید + شاهی خیلی کم +جعفری درطبخ ها) اختصاص بدهید
📚کانال و یا سایت تجارب طب سنتی و طب اسلامی حسین معارفی
http://tajarobteb.ir/
یا مَنْ اِسْمُهُ دَوآءٌ وَ ذِکْرُهُ شِفآءٌ یا مَنْ یَجْعَلُ الشِّفاءَ فیما یَشاءُ مِنَ الاَْشْیاء .:
💫🍃 در وعده #شام از
ماست ، ماهی ، مرغ ، برنج و انواع غذاهای سرد استفاده نکنید❌
👈🏻چون احتمال سکته را به شدت افزایش میدهد،این مواردسردمزاجند شب هم سردمزاج است اگرفصل هم سرد مزاج باشدوسردی روان هم بخاطرمشکلات ودرگیری ذهنی باشداین همه سردی برسردی گرمایی ذاتی قلب رامی گیرد وقلب متاسفانه می ایستد
👈🏻شام باید گرمی باشد که هم با مقدار کم سیر شوید و خواب خوب و سنگینی داشته باشید و هم صبح سحر خیز باشید
👈🏻 شام گرم حجمش کمتر و قوتش بیشتر است غذاهای گرم زود هضم تر هم هستن👌
@soroshesalamati
یا مَنْ اِسْمُهُ دَوآءٌ وَ ذِکْرُهُ شِفآءٌ یا مَنْ یَجْعَلُ الشِّفاءَ فیما یَشاءُ مِنَ الاَْشْیاء .:
⚠️ چند توصیه برای کنترل بهتر #قند خون:
🌱ناهار را حذف نمایید .
🌱قبل از سیری کامل دست از غذا بکشید.
🌱سویق جو قبل از غذا میل بفرمائید .
🌱در بیشتر غذاها جو اضافه کنید .
🌱تخم شنبلیله بعد از غذا میل نمائید ، بمقدار لازم .
🌱غذا را خوب بجوید.
🌱بعد از نماز عشا شام میل کنید سعی کنید اول شب بخوابید زیرا بدن در اول شب انسولین تولید میکند
✍ خرما اولین و قوی ترین داروی ضد سرطان است.
🔷 اگر هر شخص روزانه 10 الی 15 مغز بادام را با 3 تا 5 عدد خرما بخورد تا آخر عمرش نه سایدگی استخوان سراغش می آید و نه آرترز میگیرد.
@soroshesalamati
⛔️امام کاظم علیه السلام:
هر کس می خواهد خوردن ماست ضررش نزند، روی آن زنیان بریزد.
الکافی،ج۶،ص۳۳۸
#ماست #زنیان
@soroshesalamati
آیا تابحال افغانی که عینک بزند،دیده اید؟
خیر
چون ازکودکی هر روزهویج مصرف می کنند
هویج پخته هم هضم راحت هم جذب بهتری دارد
@soroshesalamati
⛔️علت کیست هاسردی هاست بویژه برای بانوان
درضرب المثل داریم :
درمان گرمی به دانه ناری
درمان سردی به دکان عطاری
یعنی گرمی رامی توان بادانه اناری درمان کردولی سردی شایدبه اندازه یک دکان عطاری کارببرد
@soroshesalamati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️✅گفته میشود که هر زن در طول زندگی خودش 1.5 کیلو رژ لب میخورد.
@soroshesalamati