4_6005990247052084648.mp3
1.78M
🔸ترتیل صفحه 120 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🆔
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۲۰🌷
داروی جانهای بیمار:
شاید همه ی ما از خود یا دیگران پرسیده باشیم که حقیقت ما انسانها چیست.
آیا حقیقت ما، بدن جسمانی ماست که از قدری گوشت، استخوان، عصب، رگ و ... تشکیل شده است؟ در این صورت، مرگ، نقطه ی نابودی کامل ما خواهد بود. حتّی قطع شدن بخشی از بدن ما، مساوی با کم شدن انسانیت ماست! یکی از بزرگترین خدمات پیامبران خدا به بشر، گشودن این پنجره است که همه ی وجود انسان، تنها جسم مادی اش نیست. آنان به ما آموخته اند که حقیقت آدمی، روح و جان اوست، و مهم ترین وظیفه ی انسان، محافظت از سلامت روح خویش است؛ زیرا مرگ جسم انسان، صرفاً نوعی انتقال از یک زندگی به زندگی دیگر است؛ ولی این روح انسان است که باید در هر سه زندگی دنیایی، برزخی و آخرتی سالم باشد. روح انسان مانند جسمش دچار بیماری و حتّی مرگ می شود.
بر اساس روایات معصومین ، نافرمانی خدا و گناهان، روح و جان انسان را بیمار می کند. امام صادق فرموده است: «هیچ چیزی مانند گناه، روح و جان انسان را تباه نمی کند. جان آدمی با گناه روبرو می شود و این حالت ادامه پیدا می کند تا این که گناه بر او غلبه می کند. در این حال، دل و جانش واژگون [و به طور کامل نابود] می شود.» یکی از آموزه های مهم پیشوایان الهی به بشر، «روش مداوای روح» است. بر این اساس، روح انسان که از گناهان آسیب دیده است، با «استغفار و توبه» بهبود می یابد. از امام صادق روایت شده است: «هر بیماری ای دارویی دارد و داروی بیماری روح که به وسیله ی گناهان ایجاد شده، استغفار است.» استغفار به معنای عذرخواهی و طلب بخشش و آمرزش از خداست. البته حقیقت استغفار، چیزی فراتر از گفتن چند واژه با زبان است. بر اساس روایتی از امیر مؤمنان علی ، استغفار شش بخش دارد:
1ـ پشیمانی از گذشته؛
2ـ تصمیم جدّی برای ترک گنـاه و بازنگشتن به آن؛
3ـ پرداخت حقوقی از مردم که ضایع شده است؛
4ـ انجام اعمال واجبی که از انسان قضا شده (مانند نماز و روزه)؛
5ـ پاک کردن جـسم و جـان از مـال حرام؛
6ـ دوری از لذّات حرام و چشیـدن رنج برخی از عبادت های پرزحمت(مانند روزه).
4_6008262782967874916.mp3
817.2K
🔸ترتیل صفحه ۱۲۱ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
☘️☘️☘️☘️
4_6008262782967874917.mp3
1.59M
🔸ترتیل صفحه 121 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۲۱🌸
بزرگ ترین دشمنان مسلمانان:
طبق تاریخ، پیامبر و مسلمانان با سه گروه مشرکان، یهودیان و مسیحیان برخورد داشته اند. این آیه به واقعیتی تاریخی اشاره می کند، و آن، کینه و دشمنی شدید مشرکان و یهودیان زمان پیامبر با مسلمانان، و مهر و عطوفت مسیحیان آن روزگار است. تاریخ به روشنی گواهی می دهد که مشرکان از هیچ آزار و اذیتی بر ضد مسلمانان دریغ نکردند. محاصره ی اقتصادی مسلمانان، شکنجه و آزار آنان، تصمیم مشرکان به قتل پیامبر قبل از هجرت توسط مشرکان و برپایی جنگ های متعدد از سوی آنان بر ضد مسلمانان پس از هجرت، مواردی ست که هیچگاه از حافظهی روزگار پاک نخواهد شد.
دشمنی یهود با مسلمانان امّا از جهاتی از دشمنی مشـرکان نیز سخت تر بود؛ زیرا آنان خود را پیرو پیامبران خدا می دانستند؛ ولی مشرکان چنین ادعایی نداشتند. آنان پیش از بعثت نتوانستند حسادت خود را از این که آخرین پیامبر از میان آنان نیست، پنهان کنند، و بدین ترتیب از پذیرفتن دعوت آن حضـرت سر باز زدند. از سوی دیگر، روح دنیاپرستی و تبعیض و ستمکاری بر یهودیان حاکم بود و چون دین پیامبر اسلام، بر عدالت و مبارزه با ظلم استوار بود، آنان به مخالفت با این آیین برخاستند؛ تا حدّی که به بزرگ¬ترین دشمن مسلمانان تبدیل شدند. پیمان شکنی و توطئه های متعدد یهودیان بر ضد پیامبر و همصدایی و همراهی آنان با مشرکان بت پرست، نمونه های روشنی از این دشمنی است. در مقابل این دو دشمن سرسخت، بسیاری از مسیحیانِ زمان پیامبر در برابر اسلام عکس العمل مناسبی داشتند. از نظر قرآن(آیه¬ی 83)، علّت این امر این بود که دانشمندانِ آنان، مانند دانشمندانِ یهود، حقایق را پنهان نمی کردند، و مانند یهودیان و مشرکان، روحیه ی دنیاطلبی نداشتند و در برابر حقیقت تکبّر نمی ورزیدند. برخورد محترمانه ی نجاشی ـ پادشاه حبشه ـ با مسلمانانی که از ظلم مشرکان مکه به آنجا پناه برده بودند، و پذیرش رغبت آمیز اسلام از سوی بسیاری از مسیحیان عصر پیامبر ، گواه روشنی بر این حقیقت است. در قرون گذشته نیز بسیاری از مسیحیان، دین اسلام را پذیرفته اند؛ ولی از یهودیان - اگر وجود داشته باشد ـ شمار بسیار کمی مسلمان شده اند. هم اکنون نیز بزرگ ترین دشمن مسلمانان، رژیم نامشروع و غاصب اسرائیل است که خود را یهودی می خواند. جنایات وحشیانهی رژیم اسرائیل بر ضد مسلمانان و مسیحیان فلسطین و لبنان، در تمام مجامع حقوق بشر محکوم شده است و بی شک هیچ انسان آزاده ای بر روی زمین، از این رژیم منفور حمایت نمی کند.
4_6012671158875325627.mp3
878.6K
🔸ترتیل صفحه ۱۲۲ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
4_6012671158875325628.mp3
1.9M
🔸ترتیل صفحه 122 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۲۲🌸
دو سرنوشت متفاوت:
مطالعه ی نحوه ی زندگی انواع و اقسام جانداران نشان می دهد که افراد هر نوع از آنان، به یک شکل به دنیا می آیند، زندگي مي كنند و از دنیا می روند. البته این قانون عمومی، یک استثنای مهم دارد، و آن، زندگی انسان است؛ موجود پیچیده ای که اگرچه مانند همنوعان خود به دنیا می آید و سال های نخست زندگی اش را می گذراند، با کمی بزرگ شدن و آشنایی با راه خوب و بد، یکی از آن دو را انتخاب می کند، و بدین ترتیب، به یکی از دو سرنوشت متفاوت «بهشت» یا «دوزخ» می رسد. از همین رو خداوند هزاران پیامبر خود را یکی از پس دیگری به سوی مردم فرستاد و آنان را از سرنوشت بی نهایت خوب یا بی نهایت بدشان آگاه کرد تا مردم با چشمان باز، یکی از این دو راه را انتخاب کنند. درست به همین سبب، بخش عمده ای از آیات قرآن، به توصیف بهشت و دوزخ اختصاص یافته است؛ دو سرانجامی که پیش روی ماست و ما خواه و ناخواه به آن دو می رسیم و تنها اختیار داریم که یکی از آن دو را انتخاب کنیم و راه سومی برایمان وجود ندارد. بر اساس آیات قرآن، بهشت، باغی بیکران و به وسعت آسمان ها و زمین است که سراسر آن با درختان سرسبز و خرّم پوشیده شده است. در آن باغ، هر نوع لذّت و تفریح و خواسته ای وجود دارد، و فراتر از خواسته های انسان، نعمت هایی خواهد بود که هم اکنون توصیف شدنی نیست. «آنچه بینی، دلت همان خواهد/ وانچه خواهد دلت، همان بینی».
مدّت اقامت در بهشت، نامحدود است و پیری و مرگ در آن وجود ندارد. در روایتی می خوانیم که شخصی به نام ابوبصیر به امام صادق عرض کرد:
«ای فرزند پیامبر، مرا [به بهشت] تشویق کن.»
امام فرمود:
«ای ابوبصیر، بوی خوش بهشت از فاصله ی هزار سال راه استشمام می شود و پایین ترین خانه ی اهل بهشت آنقدر بزرگ است که اگر تمام جنیان و انسانها در آن میهمان شوند، باز هم برای آنان غذا و نوشیدنی وجود دارد و چیزی از نعمت های آن کم نمی شود.» آری، این سرنوشت بی نظیری ست که خداوند برای تمام انسانها آماده کرده است. پس باید مراقب باشیم که خانه ی خود را در بهشت از دست ندهیم؛ زیرا پیامبر خدا فرموده است:
«هر یک از شما دو خانه دارد؛ خانه ای در بهشت و خانه ای در آتش دوزخ. پس اگر کسی بمیرد و وارد جهنّم شود، اهل بهشت، خانه ی او را به ارث