4_5839025661162817153.mp3
1.13M
🔸ترتیل صفحه ۳۵۵ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : سه گاه
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
4_5839025661162817154.mp3
2.25M
🔸ترتیل صفحه 355 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۵🌷
گروهی در نور؛ گروهی در تاریکی:
یکی از روش های قرآن برای فهماندن حقایق به مردم، استفاده از روش «مقایسه» است؛ زیرا هنگامی که تنها از یک چیز خوب سخن به میان می آید، ارزش و اهمّیّت آن به آن اندازه روشن نمی شود که علاوه بر خود آن چیز، از مخالفش نیز سخن گفته شود. این آیات نیز با بیان ویژگی های دوستان خدا و دشمنان او، مقایسه ی زیبایی کرده تا هر کسی با به کارگیری عقل و درک خود، راه درست را از نادرست تشخیص داده، آن را پیشه ی خود کند. خداوند در آیه ی 35، نور ایمان و هدایت را به چراغی نورانی و درخشان تشبیه کرده که انسان ها با آن می توانند تاریکی های نادانی را شکافته، به سرمنزل مقصود دست یابند. سپس در آیات 36 و 37 فرموده که این چراغ فروزان در خانه هایی است که خداوند اجازه داده آن خانه ها در عالم انسان ها به صورتی ویژه مشهور و نمایان شود تا مردم به راحت آن ها را بشناسند و به سوی آن بشتابند. این خانه ها، همان مراکزی است که یاد خدا در آن ها رواج دارد و تعالیم و حقایق اسلام از آنجا صادر می شود؛ خانه هایی مانند
خانه های پیامبران، امامان، انسان های فرزانه و وارسته، حرم های پیشوایان دین و مساجد که جایگاه های مخصوص عبادت و یاد خدا هستند. در این مکان های مقدّس، انسان هایی بزرگ و دریادل حضور پیدا می کنند که هیچ گاه سرگرمی های دنیا نمی تواند آنان را از یاد خدا و خواندن نماز و انفاق و زکات باز دارد؛ انسان هایی که همواره به آینده ی قطعی خود و زمان حضور در دادگاه عدل الهی می اندیشند و پیوسته بیم آن را دارند که مبادا از آنان تقصیری سر زده باشد و در آن جایگاه مهم، شرمسارِ پروردگار خویش شوند. نمونه های روشن این افراد، پیشوایان معصوم دین هستند و پیروان آنان.
خداوند نیز در آیه ی 38 به چنین بندگان درست کاری وعده داده که بر اساس بهترین کارهایشان به آنان پاداش می دهد و علاوه بر استحقاقشان، از لطف و عنایت خویش نیز
بی پایان به آنان می بخشد. در مقابلِ این گروهِ سعادتمند و رستگار امّا کافران لجوج قرار دارند که عمری چشمانشان را بر حقیقت بسته اند و هیچ گاه نخواستند سراغ چراغ هدایت روند. از این رو چنان در گرداب جهل و گناه فرو رفته اند که سراسر وجودشان را تاریکی فرا گرفته، و حال و روزشان مانند کسی شده که در اعماق اقیانوس پهناور و در زیر موج های خروشان آن قرار گرفته اند؛ در حالی که ابری تاریک و ظلمانی دریا را پوشانده و مانع رسیدن نور خورشید به آن می شود؛ ظلمتی که اگر آن شخص دستش را از دریا بیرون آورد، نمی تواند آن را ببیند! به راستی آیا چنین شخصی می تواند به مقصود و هدف خویش دست یابد؟ حقیقت این است که برخلاف مؤمنان که با چراغ فروزان هدایت، راه خویش را می پیمایند و زندگی شان «نور علی نور» است، کافرانِ لجوج و کوردل نمی توانند قدمی به سوی سعادت بردارند و پیوسته در گرداب تاریک (ظُلُمّْتٌ بَعضُها فَوقَ بَعضٍ) فرو می روند
4_5843643661539084196.mp3
1.12M
🔸ترتیل صفحه ۳۵۶ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : سه گاه
🛑 فایل بدون ترجمه
4_5843643661539084197.mp3
2.04M
🔸ترتیل صفحه 356 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۶🌷
آنجا که عیار دینداری مشخّص می شود:
می دانیم که پذیرش اسلام با گفتن دو جمله ی «اَشهَدُ اَنَّ لا اِلّْهَ اِلله وَ اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ الله» حاصل می شود و کسی که به یگانگی خدا و نبوّت پیامبر اقرار کند، مسلمان به حساب می آید؛ امّا اسلام، برنامه ها و دستورهای ویژه ای دارد که پذیرش و عمل به تمامی آنها با دل و جان، نشانه ی ایمان واقعی است. از این رو خدا در آیات 2 و 3 سوره ی عنکبوت با قاطعیت تمام بیان فرموده که همه ی افرادی را که با زبان به اسلام اقرار می کنند، امتحان کرده، راست یا دروغ بودن ایمانشان را مشخّص می کند. یکی از آزمون های دشوار خدا زمانی نمود می یابد که پذیرفتن حکم خدا، با منافع مادّی و دنیایی انسان در تعارض قرار می گیرد و قبول دستور دین با چشم پوشی از منفعت مادّی برابر می شود. در این موارد، شیطان دام زیبایی می گستراند و تلاش می کند علاقه به مال و ثروت و منافع مادّی را چنان در چشم انسان بزرگ جلوه دهد که او از فرمان خدا سرپیچی کرده، جانب منافع دنیایی اش را بگیرد. خداوند در این آیات، کسانی را که در این دام می افتند، توبیخ فرموده است.
در تاریخ نقل شده که میان امیر مؤمنان علی و یکی از اصحاب اختلافی ایجاد شد. ماجرا از این قرار بود که او از امام علی(ع) زمینی را خریده بود؛ ولی چون چند سنگ از خاک آن زمین بیرون آمده بود، می خواست آن را به امام پس دهد. امیر مؤمنان به او پیشنهاد کرد که برای رفع اختلاف به پیامبر مراجعه کنند؛ امّا در این میان، شخصی به نام حَکَم بن ابی العاص ـ که از منافقان بود ـ به وی گفت: «اگر برای قضاوت نزد پیامبر بروی، او به نفع پسـرعمویش قضاوت می کند. قضاوتت را نزد او مبر!» در این هنگام، این آیات نازل شد و آن منافقِ به ظاهر مسلمان و افرادی که مانند او فکر می کنند، چنین توبیخ شدند:
«هنگامی که مؤمنان [واقعی] به سوی خدا و پیامبرش فرا خوانده می شوند تا میانشان قضاوت کند، فقط می گویند: شنیدیم و اطاعت کردیم. چنین افرادی، رستگاران واقعی هستند. و کسانی که از خدا و پیامبرش اطاعت کنند و از خدا بترسند و خود را از خشم او حفظ کنند، رستگاران حقیقی اند.»
آری، روح دینداری، تسلیم بی چون وچرا در برابر دستورهای خداست که به وسیلهی قرآن، پیامبر و اهلبیت به ما رسیده است. در چنین مواقعی است که عیار دینداری مشخص می شود. در حدیثی از امام صادق می خوانیم: «اگر افرادی خدای یگانه ی بی شریک را عبادت کنند و نماز بخوانند و زکات بدهند و حجّ خانه ی خدا را به جای آورند و ماه رمضان را روزه بگیرند، ولی، به یکی از دستورهای خدا یا پیامبر خدا ایراد بگیرند و بگویند که ای کاش غیر از این بود، یا حتّی در دل خود چنین مطلبی را احساس کنند، به سبب چنین گفتار یا پنداری مشرک هستند.» البته باید توجّه داشت که منظور از «شرک» در این روایت، شرک آشکار نیست؛ بلکه شرک پنهان است که ممکن است در نهاد بسیاری از یکتاپرستان نیز وجود داشته باشد .
1_2490378296.mp3
4.84M
♡••
#فاتحنورایۍ
یَلدا؎مَھدو؎..
هدایت شده از علی
🔴🔴🔴مژده مژده مژده🔴🔴🔴
📍راهكار هاي عملي اساتید📍
سبک زندگی مومنانه بصورت رایگان
برنامه كانال به اين صورت هست كه:
کارگاه هایی بصورت یک روزه ای در نظر گرفتیم باموضوعات بسیارمتنوع وکاربردی در زندگی روزمره
🔴تا ساکنین شهرهای مختلف
🔴شاغلان
🔴مادران به راحتی شرکت کنند
بشتاااااابید🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃
کانالی که مسیر زندگی شما را عوض خواهد كرد😊
رسيدن اين پیام به دست شما اتفاقی نیست🙂
🔘برای شروع، همین الان روی لینک بزن👇
http://eitaa.com/joinchat/1168900101Cc445ea70a1
قدمی برای تعجیل در ظهور حضرت بقية الله برداريم☺️
كه منتظران مصلح، خود نيز بايد مصلح باشند👌
4_5845895461352769060.mp3
1.01M
🔸ترتیل صفحه ۳۵۷ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : رست
4_5845895461352769061.mp3
1.98M
🔸ترتیل صفحه 357 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
نکته تفسیری صفحه ۳۵۷؛
کلبهی احزان شود روزی گلستان، غم مخور:
یکی از ویژگی های قرآن، وعده های آن است. قرآن در زمان مشخّصی نازل شده و پیشگویی هایی کرده که برخی از آن ها به وقوع پیوسته و البته زمان تحقّق برخی هنوز فرا نرسیده است. پیروزی رومیان بر لشکر ایران و فتح مکّه ، دو نمونهی روشن این پیشگویی هاست که هر دو در زمان پیامبر صلوات الله علیه به وقوع پيوست. برپایی قیامت و زنده شدن مردگان و محاسبهی مردم و بهشت و دوزخ نیز از جمله ی وعده های الهی است که بارها در آیات قرآن تکرار شده است. این آیه نیز در مورد یکی از وعده های قطعی خدا سخن می گوید. بر اساس این وعدهی الهی، زمانی فرا خواهد رسید که حاکمیّت زمین در اختیار گروهی از افراد باایمان و نیک رفتار قرار می گیرد (لَیَستَخلِفَنَّهُم فِی الاَرض) و دین اسلام، سراسر زمین را فرا گرفته، در همه جا پایدار و محکم می شود و دیگر هیچ مانعی در برابر آن نخواهد بود(وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُم دینَهُمُ الَّذِی ارتَضیّْ لَهُم). در آن هنگام، چنان امنیتی در زمین حاکم می شود که افراد باایمان، با آرامش کامل به زندگی خود ادامه می دهند و همچون گذشته دیگر در ترس و اضطراب به سر نمی برند (وَ لَیُبَدِّلَنَّهُم مِن بَعدِ خَوفِهِم اَمنًا). در آن زمان، تنها خداست که پرستش می شود و تمام نشانه های شرک و کفر از صفحهی زمین رخت برمی بندد (یَعبُدونَنی لایُشرِکونَ بی شَیئاً).
بررسی تاریخ اسلام از زمان پیامبر اکرم تا عصر حاضر نشان می دهد که تاکنون چنین احوالی برای گروهی از افراد باایمان در زمین پیش نیامده و هیچ گاه آنان حاکمیّت تمام زمین را در دست نداشته و هرگز در امنیّت کامل به سر نبرده اند. تاریخ، زمانی را در حافظهی خویش ثبت نکرده که دین اسلام در سراسر زمین حاکم شده و هیچ اثری از شرک و کفر باقی نمانده باشد. از سوی دیگر، ما یقین داریم که وعده های خدا محقّق می شود و خداوند خُلف وعده نمی کند. بنابراین به نظر می رسد که زمان تحقق این وعده جز دوران پرشکوه ظهور منجی عالم بشریّت، حضرت مهدی ـ ارواحنا فداه] ـ نباشد. آری، بر اساس روایات بی شماری که شیعه و سنّی نقل کرده اند، روزگاری فرا خواهد رسید که بزرگمردی از نسل پیامبر قیام کرده، با یاری خدا و مؤمنان، سراسر زمین را از ظلم و فساد می پیراید و دین خدا را در آن حکم فرما می کند. در آن هنگام، هرگونه ناامنی و ظلم و تجاوز از صفحهی زمین رخت بر می بندد و آرامش و امنیّت بر سراسر این کرهی خاکی حاکم می شود. در روایتی می¬خوانیم که امام سجاد علیه السلام پس از تلاوت این آیه فرمود: «به خدا سوگند، ایشان شیعیان ما اهلبیت اند که خدا این وعدهی خود را در حق ایشان به وسیلهی مردی از ما عملی خواهد کرد، و او مهدی این امّت است؛ کسی که پیامبر خدا در باره اش فرمود: اگر از دنیا جز یک روز باقی نمانده باشد، خدا آن روز را آن قدر طولانی میکند تا مردی همنام من از خاندانم برخیزد و زمین را پر از عدل و داد کند؛ چنان که از ظلم و جور پر شده باشد.»
🌹پیامبر خدا صلی الله علیه و آله :
♦️زمستان بهار مؤمن است، از شب های طولانی اش برای شب زنده داری، و از روزهای کوتاهش برای روزه داری بهره می گیرد.
📚 وسائل الشیعه،ج7،ص302
#یلدا
#سلام_امام_زمانم🌹
ای صاحب ایام بگو پس تو کجایی
کی میشود ای دوست کنی جلوه نمایی
از هر که سراغ شب وصل تو گرفتم
گفتند قرار است که یک #جمعه بیایی
#العجلمولایغریبم
🌹 #اللَّهُمَّ_عَرِّفْنِےحُجَّتَڪ 🌹
💚اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج💚
"بحق فاطمه(س) "
4_5879470754008924964.mp3
917.5K
🔸ترتیل صفحه 358 با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : نهاوند - حجازکار
🛑 فایل بدون ترجمه
4_5848352088156800447.mp3
1.65M
🔸ترتیل صفحه 358 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
_مقام نهاوند - حجازکار
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۵۸🌷
سلام:
تمام مردم جهان در هر قوم و ملیّتی هنگامی که به یکدیگر می رسند، به شکلی با هم سلام و احوال پرسی می کنند و به یکدیگر احترام می گزارند. در اسلام نیز سلام کردن یک ادب مهم شمرده شده است. خداوند در این آیه به تمام مسلمانان دستور می دهد که هنگام ورود به هر خانه ای سلام کنند. این سلام ممکن است از سوی میهمان به میزبان، یا از سوی یکی از اعضای خانواده به دیگران، یا حتّی از سوی شخصی به خودش باشد. در حدیثی از امام باقر می خوانیم: «هنگامی که کسی از شما وارد خانه اش می شود، اگر در آنجا کسی باشد، به او سلام کند، و اگر کسی نباشد، بگوید: «اَلسَّلامُ عَلَینا مِن عِندَ رَبِّنا».» به فرموده ی این آیه، سلام بر اهالی خانه، لطف و رحمت خدا و برکت و پاکیزگی را برای آن ها ارمغان می آورد (تَحِیَّةً مِن عِندِ اللهِ مُبارَکَةً طَیِّبَه). امّا فراتر از این دستور ویژه، سلام کردن، یک ادب اسلامی است که هر مسلمانی باید آن را رعایت کند. بر اساس روایات، بزرگ رهبر مسلمانان، حضرت محمّد، با هر فرد خردسال و بزرگ سالی که روبه رو می شد، ابتدا سلام می کرد، و همواره در سلام کردن از دیگران سبقت می گرفت. اهمّیّت این مطلب چنان زیاد است که در روایتی از آن حضرت می خوانیم:
«پاسخ کسی را که سخنش را پیش از سلام آغاز کند، ندهید».
در حدیث دیگری از آن حضرت آمده است: «بخیل، کسی است که از سلام کردن بخل ورزد.» خوب است بدانیم که پیشوایان ما آدابی را برای سلام کردن بیان فرموده اند. بر اساس روایات، کوچک تر به بزرگ تر، سواره به پیاده، رونده به نشسته، گروه کوچک تر به گروه بزرگ تر، کسی که وسیلهی نقلیه ی بهتر دارد به کسی که وسیله ی نقلیه ی پایین تر دارد، و افرادی که وارد مجلسی می شوند، باید به حاضران سلام کنند . همچنین پیشوایان ما توصیه کرده اند که بلند و واضح به دیگران سلام کنیم . نکته ی دیگر این که بر اساس روایات، سلام کردن مستحب، و پاسخ آن واجب است؛ امّا به سلام کننده نودونه پاداش، و به پاسخ دهنده، تنها یک پاداش داده می شود . البتّه دادن جواب سلام چنان مهم است که اگر به شخصی که در حال نماز است، سلام شود، باید جواب سلام را در همان حال نماز بدهد.