✅ بیانات امام خمینی در پایان دروس حوزه نجف:
یک سال دیگر از عمر ما گذشت.
شما جوانان رو به پیری و ما پیران رو به مرگ پیش می رویم.
در این یک سال تحصیلی، شما به حدود تحصیلات و اندوخته های علمی خود واقفید و می دانید چه اندازه پایه های علمی خود را بالا برده اید،
لیکن راجع به تهذیب اخلاق، تحصیل آداب شرعیه، معارف الهیه و تهذیب نفس چه کرده اید؟ چه قدم مثبتی برداشتید؟
هیچ به فکر تهذیب و اصلاح خود بودید و در این زمینه برنامه ای داشتید؟
متأسفانه باید عرض کنم کار چشمگیری نکردید و در جهت اصلاح و تهذیب خود قدم بلندی بر نداشتید.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ علامه طباطبايی:
در روش مرسوم حوزه، يك طلبه مي تواند حتى به پايه اجتهاد نيز برسد، ولى اصلاً دست به هيچ قرآنى نزده باشد.
به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ "مرحوم آیت الله شیخ محمد بهاری قدس الله نفسه"
مثلا شب را تا صبح خوابیدی؛ بنای بیداری داشتی، نشد. حالا که اول صبح است، تا ملتفت شدی، پاشو! بین الطلوعین را بیدار بودن، این خودش هم فیض علیحده (جداگانه) و توفیقی است از جانب حضرت اله جل جلاله...
و همچنین در مجلسی نشستی، خیلی لغو و بیهوده گفتی. دلت سیاه شد. اما می توانی به تدبیر و حیل (چاره اندیشی) نیم ساعت زودتر بلند شوی، پس این نیم ساعت را از دست مده. پا شو برو و مگو: چه فایده ای دارد؟ من (که) از صبح به خرابی مشغولم.
باز می توانی با این کار جزئی، خیلی از کارها را پیش ببری.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ حضرت آیت الله العظمی مظاهری:
امام زمان (به کسی) فرموده بودند: ننگ است برای طلبه که نماز شب نخواند.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ حجه الاسلام قرائتی حفظه الله:
من در خانه یکی از بزرگان مهمان بودم. اول اذان بلند شدم در حیاط و یک اذان گفتم. صاحبخانه بلند شد گفت راستش من هم دوست دارم اذان بگویم ولی خجالت می کشم. گفتم در خانه خودت هم خجالت می کشی؟ گفت بله. گفتم پس زیر لحاف بگو! آخر بابا، الله اکبر در خانه خحالت دارد؟ آخر تو چطور می خواهی زنجیر را از پای مردم باز کنی درحالیکه خودت گیر هستی؟!
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ آیت الله جوادی آملی (حفظه الله): هیچ بهانه ای ندارید!
طلبه و دانشجوی فاضل، اگر یک دوره نهج البلاغه را ندیده باشد، این جزء «خسارت های نقد» اوست. درک آن مطالب عمیق نهج البلاغه، یک راه دیگری دارد. اما حداقل هرجای نهج البلاغه را باز کردند این طلبه «باید» بفهمد. این دانشجو «باید» بفهمد. هیچ بهانه ای ندارد برای نفهمیدن. الان زمان بهانه برای نفهمیدن نیست. آنقدر درباره ی نهج البلاغه کتاب نوشته اند، آنقدر روان نوشته اند، آنقدر ساده نوشته اند، آنقدر ترجمه کرده اند و آنقدر تکثیر کرده اند که هیچکس بهانه ای ندارد که بگوید من یک دور نهج البلاغه نخوانده ام و یک دوره نهج البلاغه نمی دانم. این بهانه ها مقبول نیست.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ تا ظهر یک کلمه حرف نمی زدند و فقط مطالعه می کردند
مکرر می شد که صبح تا ظهر خدمت امام در اتاق می نشستیم و امام تا سر ظهر مطالعه می کردند و یک کلمه حرف نمی زدند مگر اینکه از ایشان سوالی می شد که به اندازه ی سوال، جواب میدادند و جز اذان ظهر، هیچ چیز مانع مطالعه ی ایشان نمی شد. به قدری مطالعه می کردند که چشمشان خسته میشد.
امام را از موقعی که به یادم دارم میان کتابهایشان می دیدم. گاهی اوقات می شد وقتی برای چای بردن به اتاق ایشان می رفتیم، می دیدیم کتاب های زیادی را نیمه باز در اطرافشان چیده اند و مشغول مطالعه هستند. کتاب ها به قدری زیاد بود که خودشان پشت کتاب ها دیده نمی شدند. امام اکثر اوقات در خانه بودند و همیشه مشغول مطالعه و تنها یکساعت و نیم به غروب مانده برای تدریس از منزل بیرون می رفتند. گاهی می شد که ما فقط سر ناهار یا ده دقیقه سر شب ایشان را می دیدیم. (منبع: آیین دانشوری در سیره امام خمینی؛ با ادغام چند خاطره)
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ مقام معظم رهبری:
قرآن را مرتب بخوانید. روزی نباشد که شما تلاوت قرآن نکنید. هیچ کاری را بر خواندن قرآن مقدم نکنید. به این معنا که بناست روزی یک حزب قرآن بخوانید، آن را با تامل و تدبر بخوانید و اگر فرضا ده دقیقه طول بکشد، نگویید کار یا درس یا مطالعه دارم. هیچ کاری، از این واجب تر نیست. این ده دقیقه یا ربع ساعت را برای خواندن قرآن بگذارید. من از برادران طلاب خواهش می کنم که این نکته را فراموش نکنند. هر روز قرآن را با تدبر بخوانید و هرگز آن را رها نکنید.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ حضرت آیت الله جوادی آملی (حفظه الله):
مطالعاتی که طلاب در قم میکنند با مطالعات آنها در شهرهای دیگر تفاوت دارد. مطالبی در قم می فهمند که در شهرهای دیگر نصیبشان نمی شود؛ به برکت توجه و عنایت دختر با کرامت موسی ابن جعفر سلام الله علی آبائها و علیها.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ استاد رحیم پور ازغدی:
اصلاً محال است که شما معرفتشناسی کار نکنید و بخواهید نظریات مارکس در فلسفه تاریخ را متوجه شوید. این دو حوزه به هم مربوط است. بزرگان شرق و غرب، دینی و ضد دینی، در کتابها یا مقالاتشان در معرفتشناسی، روانشناسی، اقتصاد، جامعهشناسی، حقوق، علوم سیاسی و ... سخن گفتهاند. حتی رماننویسان بزرگی که فلسفهای پشت رمانهایشان بوده است، در چند رشته آدمهای قویاند. از هوگو تا آندرهژید تا سارتر و راسل که رمان هم مینویسد، اینها آدمهای کمی نیستند. بعضی از اینها پدران فلسفههای مضاف در غرباند. نویسنده باید متفکر باشد. در هر کدام از رمانهای تولستوی – البته وی یک متفکر الهی است ودر آخر عمر هم مسلمان شده بود و وصیت هم کرد که به سبک مسلمانان دفنش کنند- میتوانید ببینید چقدر نظریات متعدد درحوزه فلسفه تعلیموتربیت، جامعهشناسی و روانشناسی و معرفتشناسی و … مطرح شده است. از این جهت است که میگویم اگر کسی حرف مهمی را در علومانسانی میخواهد بزند باید در چندین رشته، تبحر داشته باشد.
امروز یک دانشجوی دکتری حداکثر در طول تحصیل چند کتاب مطالعه میکند؟ فرض کنیم دانشجوی ما ۵۰ کتاب میخواند تا دکتری بگیرد که البته نمیخواند. تازه آن ۵۰ تا را هم درست نمیخواند! از اینها «نظریهپرداز» بیرون نمیآید. «مدرک» بیرون میآید!
بنده معتقدم اگر کسی به صورت جدی میخواهد نظریهپردازی کند باید در هفت هشت رشته علوم انسانی، بین صد تا چهارصد کتاب بخواند و باید دقیق هم بخواند. یعنی از هیچ صفحهای بدون حاشیهزنی نباید عبور کند.
در علوم انسانی مزخرفات زیاد میتوان گفت ولی در علوم فنی و پزشکی بدین صورت نیست. اگر مهندس یا پزشک، خطایی کند ساختمانی پایین میآید و انسانی کشته میشود. علوم انسانی و علوم اجتماعی به نوعی محل کلاهبرداری است. البته در همین علوم عمیقترین و دقیقترین مباحث را میتوان مطرح کرد که سرنوشت جامعه را عوض کند.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi
✅ ای عزیز! شیخ عارف کامل ما مرحوم آیة الله پهلوانی به این حقیر محض فرمودند: " کسی که نظم مادی ندارد، به درد سیر و سلوک نمی خورد، چون کسی که نظم مادی نداشت، به طریق اولی نظم معنوی هم که رکن در سیر و سلوک است نخواهد داشت"؛
سپس فرمودند: " شما به دمپایی های من نگاه کنید، من همیشه آنها را جفت شده و در یک جا و روی همین آجر در می آورم"
منبع: کتاب "سلوک با فرزند"
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
https://telegram.me/ziye_talabegi