۸. ظرفیت حوزه در پاسخ به سوالات نهادسازی
این حوزه میتواند همهی نیازهای یک نظام اسلامی را، جامعهی اسلامی را برآورده کند ... اگر چنانچه نهادسازها -یعنی مثلاً فرض کنید بانک مرکزی یک نهاد است، یا دستگاه دانشگاه یک نهاد است- برای مدیریّت اسلامیِ خودش سؤالی پیدا کند، به چه کسی باید مراجعه کند؟ به حوزه باید مراجعه کند. الان این اتّفاق نمیافتد، یعنی این کار الان وجود ندارد.... مثلاً فرض کنید که یک روزی پاکستانیها در صدد برآمدند بانک اسلامی درست کنند؛ فراخوان دادند به فقهای دانشمندان اسلامی؛ مرحوم شهید صدر آن البَنکاللاربَوی (۲) را نوشت و فرستاد؛ خب آن یک نمونه است. حالا آن البَنکاللاربَوی چقدر جوابِ نهاد بانک را در دنیای امروز میدهد، آن بحث دیگری است که حالا ممکن است نواقصی داشته باشد، امّا بالاخره یک پاسخی داده شد، شما چند نمونه از این پاسخها سراغ دارید؟ خیلی کم، خیلی کم؛ اگر دوّمی ای، سوّمیای داشته باشد، مسلّماً دهمی ندارد؛ در حالی که حوزه این توان را دارد.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #آیتالله_خامنهای | #توصیه_به_طلاب
حکمت ۱۱۸:
وَ قالَ عَلَيْهِ السَّلامُ: اِضاعَةُ الْفُرْصَةِ غُصَّةٌ.
و آن حضرت فرمود: تباه نمودن فرصت اندوه است.
🗃دسته بندی: #نهج_البلاغه | #حکمت_118
زندگی طلبگی
۸. ظرفیت حوزه در پاسخ به سوالات نهادسازی این حوزه میتواند همهی نیازهای یک نظام اسلامی را، جامعهی
۹. دقّتِ نظر و عمقیابی طبیعت سبک تحقیق حوزوی است
سبک کار در حوزه و سبک تحقیق در حوزه جوری بوده که دقّتِ نظر و ژرفنگری و عمقیابی جزو طبیعت کار حوزه است؛ و این جزو امتیازات ما است و حوزه میتواند این کار را انجام بدهد و حالا امروز با توجه به این نیازها، این انگیزه بیشتر شده، پس باید حوزه تحقّق ببخشد این آرزو را.
۱۰. تسلّط و تصرّف استاد تحتالشّعاع مشارکت طلاب نشود
اوّلاً این سبکی که ذکر کردند در تدریس و تدرّس که طلبه مشارکت میکند در پاسخیابی، سبک خوبی است، سبک مفیدی است؛ منتها خب تسلّط استاد و تصرّف استاد، نبایستی تحتالشّعاع قرار بگیرد؛ بالاخره استاد است که دارد هدایت میکند، دارد کار میکند و جمعوجور میکند؛ وَالّا اگر چنانچه مطلب سپرده بشود به اذهان ده نفر، بیست نفر طلبهای که حالا در این کلاس هستند، این معلوم نیست به یک نظام و مجموعهی درستی [برسد]، باید استاد هدایت بکند؛ [امّا]اگر اینها هم کمک کنند و همراهی کنند خوب است.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #آیتالله_خامنهای | #توصیه_به_طلاب
زندگی طلبگی
۹. دقّتِ نظر و عمقیابی طبیعت سبک تحقیق حوزوی است سبک کار در حوزه و سبک تحقیق در حوزه جوری بوده که د
۱۱. دورههای اصول طولانی مفید نیست
در مورد اصول که ایشان فرمودند متوسّط [دورهی]آن در حوزه پانزده سال است، خیلی برای من تعجّبآور است و این هیچ خبر خوبی نیست از نظر بنده. اصول خب لازم و ضروری است؛ برای تفقّه، بلاشک اصول لازم است. خب مرحوم آقای خوئی (رضوان الله علیه) فقیه اصولی بود دیگر؛ از ایشان اصولیتر کیست؟ ...؛ من شنیدهام که دورهی اصول ایشان پنج سال طول میکشد؛ یعنی بنابراین میشود اصول را پنج سال گفت، میشود شش سال گفت. متوسّط که پانزده سال است، یعنی مثلاً تا بیست سال هم دارد! چقدر بخوانند؟ چرا بخوانند؟ به چه دردشان میخورد؟ کجای فقه استفاده میشود از این اصول؟ نه، به نظر من یک مقداری در مورد اصول بایستی جمع و جورتر و بهاصطلاح مُضیَّقتر (۳) حرکت کرد، مواظبت کرد.
۱۲. در زمینههای فقهی هرچه میتوانید کار کنید
اصول غیر از فقه است؛ فقه باز است، هر چه میتوانید در زمینههای فقهی کار کنید، به نظر ما خیلی خوب است.
.
.
.
© @TalabeLife
🗃دسته بندی: #آیتالله_خامنهای | #توصیه_به_طلاب
زندگی طلبگی
۱۱. دورههای اصول طولانی مفید نیست در مورد اصول که ایشان فرمودند متوسّط [دورهی]آن در حوزه پانزده سا
۱۳. طلاب از تجربیات و نظرات اساتید بهره بگیرند
این را میخواهم سفارش بکنم که جوانها توجّه به جوانی خودشان داشته باشند؛ یعنی همهی آن چیزی که شما میخواهید و احساس میکنید، مورد نیاز شما نیست، برایتان مفید هم نیست. منتظر نباشید که سی سال بگذرد پیر بشوید، بعد این را بفهمید. خب ما آن سی چهل سال بعد از شما را گذراندهایم، یک چیزهایی را ما میدانیم؛ از تجربهی کسانی که تجربه کردند، استفاده کنید. همهی این چیزها لازم نیست؛ اینکه حالا آدم مثلاً برای تحلیل سیاسی باید چه جوری عمل بکند و مثلاً از نظرات چه کسی و تضارب آراء استفاده کند، نه، اینها معلوم نیست که کلّیّت داشته باشد؛ یک مواردی ممکن است لازم باشد، یک چیزی لازم باشد.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #آیتالله_خامنهای | #توصیه_به_طلاب
🎯 هشدار پلیس فتا درباره سوءاستفاده از گذرنامه زائران اربعین
پلیس فتا اعلام کرد:
▫️برخی از افراد سودجو با توجه به محدودیتهای موجود برای وارد کردن گوشیهای تلفن همراه اقدام به خرید یا اجاره پاسپورتهای مسافران زیارتی یا خرید "کد فراگیر" کرده و از آن طریق اقدام به وارد کردن گوشیهای هوشمند به داخل کشور میکنند.
▫️از آنجایی که با استفاده از مشخصات ذکر شده در گذرنامه میتوان کالاهای موجود در گمرگ را آزاد کرد، بنابراین افراد سودجو با ترفند وارد کردن گوشی، دیگر کالاهای خود را نیز با نام مسافر از گمرک آزاد کرده و سبب بروز مشکلات ثانویه برای زائران میشوند. در همین راستا باید توجه کرد که افراد به هیچ عنوان فریب چنین ادعایی را نخورده و با کلاهبرداران همراه نشوند.
هدایت شده از زندگی طلبگی
سیبویه
آمار نصب اپلیکیشن سیبویه(اعراب) در کشور.
دانلود «سیبویه» در مایکت:
https://myket.ir/app/com.taj.org/
📌 لزوم شرکت در کلاس
📝 مطالبات امام خامنهای از طلاب
🔹 اصل کلاسرفتن برای رشد طلبه ضروری است.
شنیدم مثلاً فرض کنید بعضی از طلبهها یا گروههایی از طلبهها به درسخواندن خیلی اهمیتی نمیدهند؛ لااقل درس نمیروند؛ درحالیکه درسرفتن و پای درس نشستن، با نوار گوش کردن خیلی فرق دارد؛ آدم برود آنجا پای درس و چشمش به چشم استاد بیفتد، این خودش تأثیر دارد.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #آیتالله_خامنهای | #کلاس
* نامه ۳۱ *
( نامه به فرزندش امام حسن علیه السلام در سال۳۸ هجری، وقتی از جنگ صفین باز می گشت و به سرزمین «حاضرین» رسیده بود)
*۱- انسان و حوادث روزگار*
*۲- مراحل خودسازی*
*۳- اخلاق اجتماعی *
*۴- شتاب در تربیت فرزند*
*۵- روش تربیت فرزند*
*۶- ضرورت توجه به معنویات*
*۷- ضرورت آخرت گرایی*
*۸- معیارهای روابط اجتماعی*
* ۹- تلاش در جمع آوری زاد و توشه *
*۱۰- نشانه های رحمت الهی *
*۱۱- شرایط اجابت دعا *
* ۱۲- ضرورت یاد مرگ *
*۱۳- شناخت دنیاپرستان*
*۱۴- ضرورت واقع نگری در زندگی*
*۱۵- حقوق دوستان *
*۱۶- ارزش های اخلاقی *
*۱۷- جایگاه زن و فرهنگ پرهیز*
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #نهج_البلاغه
زندگی طلبگی
* نامه ۳۱ * ( نامه به فرزندش امام حسن علیه السلام در سال۳۸ هجری، وقتی از جنگ صفین باز می گشت و به س
* نامه ۳۱ *
*۱- انسان و حوادث روزگار*
از پدری فانی، اعتراف دارنده به گذشت زمان، زندگی را پشت سر نهاده که در سپری شدن دنیا چاره ای ندارد و مذمت کننده دنیا، مسکن گزیده در جایگاه گذشتگان و کوچ کننده فردا. به فرزند که امیدوار به چیزی است که بدست نمی آید، رونده راهی که به نیستی ختم می شود، در دنیا هدف بیماری ها، در گرو روزگار، و در تیر رس مصائب، گرفتار دنیا، سودا کننده دنیای فریب کار، وام دار نابودی ها، اسیر مرگ،
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #نهج_البلاغه
2 مراحل خودسازى
پسرم همانا تو را به ترس از خدا سفارش مى كنم كه پيوسته در فرمان او باشى، و دلت را با ياد خدا زنده كنى، و به ريسمان او چنگ زنى، چه وسيله اى مطمئنتر از رابطه تو با خداست اگر سر رشته آن را در دست گيرى. دلت را با اندرز نيكو زنده كن، هواى نفس را با بى اعتنايى به حرام بميران، جان را با يقين نيرومند كن، و با نور حكمت روشنائى بخش، و با ياد مرگ آرام كن، به نابودى از او اعتراف گير، و با بررسى تحولات ناگوار دنيا به او آگاهى بخش، و از دگرگونى روزگار، و زشتىهاى گردش شب و روز او را بترسان، تاريخ گذشتگان را بر او بنما، و آنچه كه بر سر پيشينيان آمده است به يادش آور. در ديار و آثار ويران رفتگان گردش كن، و بينديش كه آنها چه كردند از كجا كوچ كرده، و در كجا فرود آمدند از جمع دوستان جدا شده و به ديار غربت سفر كردند، گويا زمانى نمىگذرد كه تو هم يكى از آنانى پس جايگاه آينده را آباد كن، آخرت را به دنيا مفروش، و آنچه نمىدانى مگو، و آنچه بر تو لازم نيست بر زبان نياور، و در جادّهاى كه از گمراهى آن مىترسى قدم مگذار، زيرا خوددارى به هنگام سرگردانى و گمراهى، بهتر از سقوط در تباهىهاست.
3 اخلاق اجتماعى
به نيكىها امر كن و خود نيكوكار باش، و با دست و زبان بديها را انكار كن، و بكوش تا از بدكاران دور باشى، و در راه خدا آنگونه كه شايسته است تلاش كن، و هرگز سرزنش ملامتگران تو را از تلاش در راه خدا باز ندارد. براى حق در مشكلات و سختىها شنا كن، شناخت خود را در دين به كمال رسان، خود را براى استقامت برابر مشكلات عادت ده، كه شكيبايى در راه حق عادتى پسنديده است، در تمام كارها خود را به خدا واگذار، كه به پناهگاه مطمئن و نيرومندى رسيدهاى، در دعا با اخلاص پروردگارت را بخوان، كه بخشيدن و محروم كردن به دست اوست، و فراوان از خدا درخواست خير و نيكى داشته باش. وصيّت مرا بدرستى درياب، و به سادگى از آن نگذر، زيرا بهترين سخن آن است كه سودمند باشد، بدان علمى كه سودمند نباشد، فايدهاى نخواهد داشت، و دانشى كه سزاوار ياد گيرى نيست سودى ندارد.