هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔰 امیرالمومنین علی(ع) خطاب به مردم کوفه
🔹 خدایا! اينان از من خسته اند و من از آنان خسته ام؛ آنان از من به ستوه آمدند و من از آنان دل شکسته ام؛ پس بهتر از آنان را مونس و همراه من دار و بدتر از مرا بر آنان مسلط کن.
🔖 نهج البلاغه خطبه ۲۵
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
💥 در تحولات عالَم، کسانی میتوانند همراه با امام بمانند که بزرگتر از دنیا باشند و آمدوشدِ حادثهها و پیشامدها، آنها را زیرورو نکند!
💥 کسی که _ بهتعبیر ضربالمثل _ با یک مویز، گرمیاَش میشود و با یک قاشق ماست هم سردیاَش میشود، چطور میخواهد با امام همراه شود؟
💠 #استاد_میرباقری:
«ما عهدها و قرارهای بزرگی در پیش داریم. انسانی که میخواهد در کنار امام زمان باشد باید بزرگ باشد و #شرح_صدر پیدا کند والا نمی تواند با حضرت همراه باشد. سیدالشهداء(ع) فرمودند: : «مَنْ کانَ فِینَا بَاذِلًا مُهْجَتَهُ وَ مُوَطِّناً عَلَى لِقَائِنَا نَفْسَهُ فَلْیرْحَل مَعَنا». کسی که آماده کوچ کردن از این دنیا نیست، نمیتواند امام را همراهی کند.
کسی که نگاهش در حد دنیاست، و به تعبیر آن ضربالمثل، با یک مویز گرمیاَش میشود و با یک قاشق ماست هم سردیاَش میشود، فایده ندارد؛ کسی که به این زودیها و در این حوادث، جابهجا میشود، نمی تواند کنار امام بایستد.
خدا رحمت کند، یک استادی داشتیم، درباره #حضرت_مسلم میگفتند این آدمهای بزرگ، با تحول احوال، ذرهای دگرگونی در آنها ایجاد نمیشود؛ دیروز هجده هزار نفر با او بیعت کردند و بعد، حداقل هفت هشت هزار نفر پا به رکابش آمدند، و شب وقتی از مسجد به بیرون میآید، تنهاست، اما هیچ تحولی در او پیدا نمیشود؛ همان شجاعت و همان استواری در او هست؛ نه تردید میکند، نه شک میکند، نه سست میشود.
در این تحولاتی که در عالَم پیش میآید، کسانی میتوانند بمانند که #بزرگ باشند و آمدوشدِ این حادثهها و این اتفاقات، آنها را زیرورو نکند.»
(کتاب تربیت ولایی، ص۱۷۷)
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از حامیم
یکی از دوستان گفت: من تعجب میکنم که چطور مردم ما هشت سالِ روحانی رو فراموش کردند؟!
بهترین پاسخ امیرکبیر هنگام تبعید داده:
«ابتدا فکر میکردم که مملکت وزیر دانا میخواهد
بعد فکر کردم شاید شاهِ دانا میخواهد
اما اکنون میفهمم ملت دانا میخواهد.»
#و_تواصوا_بالصبر
@hamimkashan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥یادی کنیم از دیالوگ ماندگار متین سلطانخواه در سریال هفت سر اژدها
مردم خونه، زمین، ماشین، کارخونه، مزارع و شرکت های ما رو میبینن، به ما هم میگن دزد.
اما در نهایت باز هم به ما رأی میدن 🤦♂😐
قشنگ گفت، نه؟
12.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@K_B_GH
هدیه به دوستداران امیر المومنین علیه السلام
ما رو هم دعا کنید
11.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@K_B_GH
صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین علیهالسلام
صدقه اول ماه #محرم
🔸 امام صادق(ص)می فرماید:ثواب صدقه،درشب و روز جمعه هزار برابراست.
🔸 صدقه به جهت سلامتی امام زمان علیه السلام و همچنین جهش بزرگ ایران و پیروزی جبهه حق
طبق روال ان شاءالله صدقات مومنین جمع آوری و به نیت تعجیل در فرج و رفع بلا در اول ماه محرم ذبح گوسفند انجام و بین فقرا توزیع خواهد شد.
5029081070305012به نام تصدق هیئت آل یاسین 📡 با انتشار در این کار خیر ما را یاری بفرمایید ✅ هیئت آل یاسین - شهرستان آران و بیدگل 🔰 @aale_ya_sin
هدایت شده از خاکریز بصیرت _ حسین امیدیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰بغض مخبر هنگام صحبت دربارۀ شهید رئیسی در دیدار با رهبر انقلاب😔
🔹حضرت آقا بسیار برای ما سخت و جانکاه است بدون آقای رئیسی محضر شما برسیم.
🔹دولت به لحاظ عاطفی روزهای سختی را گذراند و یکی از دلایلی که کمک کرد کارها انجام شود، همین غیرتی بود که نسبت به خون این عزیز در تکتک اعضای دولت وجود داشت.
✍️ خاکریز بصیرت🇮🇷👇
🆔@Omidiaan_hossein
💻omidiaan.ir
🌷الّلهُـمَّ ؏جـِّل لِوَلیِّـڪَ الفــَرَج🌷
3.79M
🔊 صوت یکی از رفقا که از فضلای طلبه هستند
✅️ مفید و امیدبخش
تحلیل آخرالزمانی وقایع اخیر،
خوابی عجیب و تعبیرش توسط آقامسلم اسماعیلی،
شهادت حاج قاسم،
فتنههای ۹۸ و ۱۴۰۱ و ...
شهادت آیت الله رئیسی،
رقابت جلیلی و قالیباف،
ریاست جمهوری پزشکیان و ...
#یادداشت_۱۶۷
۱۷ تیرماه ۱۴٠۳/ سال چهارم
از مگامال تا مگا هیئت‼️
تا کنون بارها عرض کرده ایم که یکی از مهم ترین تفاوت های تمدن مدرن با تمدن اسلامی، در گزاره بنیادین و محوری: لِيَقُومَ ٱلنَّاسُ بِٱلۡقِسْطِ (۲۵حدید) است.
مدل مدیریتی اسلام به این شکل است که واحدهای مدیریتی را کوچک، پراکنده و غیر متمرکز می کند. آنگاه وظایف را به همه می سپارد و ازین رهگذر، #مشارکت_حداکثری ایجاد میکند، مردم را رشد می دهد و ظرفیتها را فعال می کند. مدرنیته در مقابل، واحدهای مدیریتی را کلان و متمرکز می کند و با این روش، قریب به اتفاق مردم را از #مشارکت کنار می نهد و بسترهای رشد را عقیم می کند.
فی المثل برای دفاع از کشور، یک #ارتش منسجم متمرکز ایجاد می کند، انسانها را استخدام میکند و وظیفه دفاع را تنها به آنها می سپارد. اما اسلام، دفاع را بر عهده همگان می گذارد و مردمش را با: جَٰهَدُواْ بِأَمْوالِهم #وَأَنفُسِهِم فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ(۱۵حجرات) پرورش می دهد. امری که در اندیشه فقیه تمدنی عصر ما با عنوان #بسیج ظهور و بروز یافت.
باز در نظام تولید مدرن، #کارخانه کلان متمرکز را داریم با نتیجه ای واضح: یک ارباب و مالک با کسب سود حداکثری و صدها کارگرِ بله قربان گو و بی اختیار با سودی حداقلی. همین مدل تولید متمرکز، یکی از اصلی ترین ریشه های نظام سرمایه داری، نابود کننده عدالت و ایجاد کننده فاصله طبقاتی است.
در اسلام اما با تربیت انسانها بر اساس #مشاغل_برتر مانند کشاورزی، باغداری و دامداری، مکروه دانستن اجیر و استخدام دیگران شدن(کافی ج۵ص۹٠) و لزوم #نظارت هر فرد به غذایی که می خورد(عبس۲۴)، یک نظام تولیدی غیرمتمرکز، سبک، ارزان و بسیار باکیفیت طرح ریزی می شود. با نظام تولیدی اسلام، #مشارکت_حداکثری در تولید غذای طیب ایجاد می شود و ضمنا هر کسی آقای خودش است، همانطور که خدا او را آقا و آزاد آفریده(نامه۳۱ نهج البلاغه).
مثال دیگر این نزاع تمدنی در مدل توزیع و بازار است. مدرنیته هرچه بیشتر پیش می رود، بازار هایی متمرکز تر، بزرگتر و در نتیجه گرانتر درست می کند. #مگامال هایی که برای حدود نود درصد مردم، امکان خرید یک غرفه هم در آنها وجود ندارد. چرا که بسیار کم است و در نتیجه گران. به همین راحتی در عرصه توزیع و بازار هم #مشارکت_حداکثری را از دست می دهید.
اما اسلام عزیز و مردمی، درست در نقطه مقابل تمدن طاغوتی انحصاری، بازار پراکنده فراوان #رایگان می سازد و در اختیار همه مردم قرار می دهد(کافی ج۵ص۱۵۵) .
میتوان دهها مثال دیگر هم آورد. مثلا می توان مدل معیوب و پر اشکال و متمرکز #سدسازی را با مدل پیشرفته، پراکنده و سبُک #آب_انبار داری مقایسه کرد و امثله دیگر.
در همین راستا و با توجه به اینکه در ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام هستیم، باید توجه کنیم که اسلامی ترین مدل برپایی مجالس سوگواری، آنست که نیروهای بیشتری را درگیر خود کند و از ظرفیت انسان های بیشتری استفاده کند. با توجه به مسائل فوق الذکر، باید به دنبال تکثیر هیئتها باشیم نه تکبیر آنها!
هیئت کلان متمرکز، جدای از اشکالات متعددی که دارد، نمی تواند بسترساز خوبی برای «لِيَقُومَ ٱلنَّاسُ باِلْقِسْطِ» (۲۵حدید) باشد.
اما هیئتهای کوچک و #روضه_های_خانگی، می تواند یکی از مهم ترین عوامل #مشارکت_حداکثری در مراسم انسان ساز محرم باشد. فی المثل فلان هیئت که بیست سی هزار نفر مستمع دارد و تنها با یک سخنران و یک مداح مدیریت می شود، در صورت تبدیل به روضه های خانگی کوچک بیست سی نفره، بسترساز تربیت حدود هزار و پانصد مداح و همین تعداد سخنران است. به جای پرداخت هزینه های سنگین سیستم صوتی، در بسیاری از موارد، حتی نیازمند یک بلندگوی ساده هم نیست. به جای استخدام یک یا چند تیم خبره آشپزی، مدل روضه خانگی هزاران هزاران نفر را درگیر پخت غذای مجلس سیدالشهدا علیه السلام می کند. بدیهی است که کیفیت غذای مجالس کوچک، بسیار بهتر از غذاهایی است که برای هیئت های بزرگ طبخ و آماده می شود. چه اینکه حجم کار اندک است و سبک. از دیگر سوی هرکسی برای اهالی خانه و همسایه های خودش غذا تهیه می کند که موجب دقت و اهتمام بیشتر است.
باز برخلاف #مگا_هیئت ها، برپایی جلسات خانگی کوچک، قریب به اتفاق کوچه خیابان های شهر را بهره مند از حال و هوای روضه و ذکر معارف اهل بیت علیهم السلام می کند.
البته که می توان به فواید بی بدیل دیگری هم اشاره کرد. امید که با برپایی #روضه_های_خانگی، شاهد #مشارکت_حداکثری و بهره مندی حداکثری از این فرصت گرانقدر شویم.
@besalamen_amenin
💠 کانال ندای تعالی 🌱
@NedayeTaali