هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏷 #بازنشر
🔰 اطلاعنگاشت | جاهلیت مدرن
🔺 مروری بر ابعاد و تفاوتهای جاهلیت اولیه و جاهلیت مدرن از دیدگاه رهبر انقلاب
💻 @Khamenei_ir
✍🏻یادداشت حضرت آیتالله خامنهای درباره #مناجات_شعبانیه
🔻بسمالله الرحمنالرحیم
#دعا، وسیلهی مؤمن و ملجأ مضطر و رابطهی انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطهی روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصهی زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم».
🔹بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیهی علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمداللَّه ذخیرهیی بیپایان از ادعیهی مأثورهی از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
🔹مناجات مأثورهی ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالییی همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست.
🔹این مناجات، نمونهی کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
🔹مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیت را داراست که به مناسبت
♦️کار پوتین در حمله به اوکراین فواید مثبتی هم داشت
▪️ثابت شد: همه چی در دنیای امروز سیاسیه، چه ورزش، چه هنر، چه حتی علم؛ مثلا دانشگاه ایتالیایی میخواد واحد درسی معرفی نویسندگان روسی مثل تولستوی و داسایوفسکی رو حذف کنه! یا موزه هنر پاریس میخواد نمادهای روسی رو جمع کنه!
▪️ثابت شد: حقوق بشر برای چشم آبیهاست نه ملتهای دیگه؛ البته چشم آبی یهودی اوکراینی نه چشم آبی مسلمان بوسنیایی!
▪️ثابت شد: دنیای دیروز امروز و فردا دنیای موشک است؛ اگه موشک نداشته باشی، صلح و آرامشی هم با گفتگو به دست نمیاری در واقع به قول خود آمریکاییها «بهترین تضمین صلح، آمادگی برای جنگه»
▪️ثابت شد: در جهان امروز قدرت رسانه خیلی مهمه؛ رسانه همزمان میتونه کودک فلسطینی و یمنی رو تروریست ولی کودک اوکراینی رو مظلوم و ستمدیده جا بزنه!
▪️ثابت شد: سازمانهای حقوق بشری دنیا همه در خدمت صهیونیست هستند.
▪️ثابت شد: ایران مقاومترین ملتها رو داره که طولانیترین جنگ و شدیدترین تحریمها رو به تنهایی تحمل کرد.
▪️ثابت شد: ایران مستقلترین سیاست رو داره، آن وقت که غربیها و کل دنیا به دروغ بلغور میکردند ورزش سیاسی نیست ایران از مبارزه با اشغالگر بچهکش سر باز میزد.
▪️ثابت شد: وجود یه رهبر فرزانه که از هیچ قدرتی جز خدا نمیترسد چقدر برای نجات یه ملت در جهان دروغگو و زورگوی امروز لازم و حیاتی است.
💠 مقایسه بین مقام حضرت اباالفضل (ع) و آرزوی انبیای عظام
🔹 حضرت امام صادق (ع) در زيارتنامه حضرت عباس (ع)، اینگونه بر او سلام میكند:
«السَّلَامُ عَلَيْكَ أيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ، الصِّدیقُ المُواسی»
امام صادق (ع) که دارای مقام عصمت هستند و با زبان مقدسشان جز حقیقت را بیان نمیکنند در زیارت وجود مبارک حضرت قمر بنیهاشم (ع) دو کلمه ملکوتی و پر معنا و پر مفهوم درباره آن حضرت بیان داشتهاند.
🔹 ائمه (ع) از طریق به کار بردن این دو کلمه، شخصیت با کرامت قمر بنیهاشم (ع) را نشان دادهاند. گرچه این انسان والا و بینظیر بیش از سی و سه سال در این دنیا زندگی نکرد؛ اما در دوران عمرش از طریق نورانیت باطن و معرفت و حرکت فکری و اخلاقی و عملی، در پرتو امامان زمانش، وجود مقدس امیرمؤمنان، امام مجتبی و حضرت سیدالشهدا (ع) به مقامات ملکوتی رسید و شخصیتی را کسب کرد که امام زین العابدین (ع) میفرماید: در روز قیامت شهدای اولین و آخرین نسبت به شخصیت، مقام و عظمت این بزرگوار غبطه میخورند.
🔹 برای پی بردن به معنا و مصداق «عبد صالح» بايد به آيات الهی رجوع نمود و مشاهده كرد پروردگار چه كسانی را به عنوان بندگان صالح معرفی میكند:
1⃣ آيه اول: در قرآن كريم، پروردگار متعال از زبان حضرت ابراهيم (ع) میفرمايد: (رَبِّ هَبْ لِي حُكْماً وَ ألْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ)
يكی از دعاهای حضرت ابراهيم (ع) این است كه خداوند ايشان را با صالحان محشور نمايد. خدایا اگر میخواهی مرا نزد اولیا و بزرگان ببری، مرا در کنار صالحان قرار ده!
2⃣ آيه دوم: خداوند به نقل از حضرت يوسف (ع) میفرمايد: (رَبِّ قَدْ آتَيْتَنِي مِنَ الْمُلْكِ وَ عَلَّمْتَنِي مِنْ تَأْوِيلِ الْأَحادِيثِ فاطِرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ أنْتَ وَلِيِّي فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ تَوَفَّنِي مُسْلِماً وَ ألْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ)
با توجه به معنای فوق میتوان فهميد که یکی از بزرگترين تقاضاهای حضرت يوسف (ع) از خداوند، همنشینی با انسانهای صالح است.
3⃣ آيه سوم: حضرت سليمان (ع) در هنگام دعا به درگاه پروردگار میفرمايد: (رَبِّ أوْزِعْنِي أنْ أشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلى والِدَيَّ وَ أنْ أعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبادِكَ الصَّالِحِينَ)
حضرت سليمان (ع) نيز علاقه فراوانی دارد خداوند درهای رحمت خود را بگشايد تا او نیز در كنار بندگان صالح الهی قرار گيرد.
❇️ با توجه به اين آيات میتوان پی برد مقام «#عبد_صالح» مقامی بسیار رفیع است كه تمام انبيای الهی (ص) آرزو دارند در كنار اين مقام قرار گيرند و این را باید با این کلام مقایسه کرد که ائمه ما: به قمر بنیهاشم (ع) چنین سلام میدهند: «السَّلام عَلَیکَ أیُهَا العَبدُِ الصالِحُ» از این کلام اهمیت مقام قمر بنیهاشم روشن میشود. شخصیتی مانند حضرت ابراهیم و حضرت یوسف و حضرت سلیمان: از پروردگار درخواست میکنند که پس از مرگمان ما را کنار بندگان صالح خود ببر؛ یعنی به جایی ببر که هر روز و هر ساعت بتوانیم افرادی همچون قمر بنیهاشم را زیارت کنیم، زیرا او یکی از بندگان صالح برجسته الهی است.
🌐 منبع: سایت عرفان
حوزه علمیه طالبیه تبریز
@talebieh_tabriz