فرهنگ و اندیشه ی تمدنی
امروز با اعضای خانواده رفتیم نمایشگاه دستاوردهای نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران در مصلی تهران...
فرهنگ و اندیشه ی تمدنی
جای خالی نمایش بقیه حوزه های پیشرفت حس می شد.... خصوصا پیشرفت های فرهنگی و اجتماعی نظیر: #معنویت #اس
در این 40 سال، عزت و استقلال و معنویت و عدالت و آزادی و سواد و مردم سالاری و خیلی از شاخص های فرهنگی رشد چشم گیری داشته...
کاش فعالان فرهنگی برای نشان دادند این دستاوردها به قشر جوان دست به کار شوند...
قشری که قبل از انقلاب را ندیده و نخوانده، باید این مطالب را بداند....
1_47198489.pdf
15.23M
تو یکی از کانال ها دیدم
زیبا بود
نشان تولید کنندگان: سایت آقا و آستان حضرت معصومه (س)
#چهل_سالگی
#چرا_انقلاب
https://eitaa.com/tamaddone
مستندات جالبی که ارزش یک بار دیدن دارد...
خارج از دید 1 و 2 که از شبکه 3 پخش شد
در برابر طوفان 1 و 2 که سری دوم آن از شبکه مستند در حال پخش است...
♦️روایتی از یک جلسه تمدنی با ولی امر مسلمین جهان
✍ سيد محمدحسين متولي امامي
ریاست موسسه متا
▫️روز پنجشنبه يازدهم بهمن 97، با جمعي از محققان عرصه تمدن نوين اسلامي، خدمت مقام معظم رهبري رسيديم و نماز مغرب و عشا را با ايشان خوانديم و بلافاصله وارد جلسه شديم. رهبري عزيز، باهوش و در مسائل علمي دقيق.
🔸در جمع ما افرادي چون دكتر پارسانيا، استاد واسطي، استاد طاهرزاده، دكتر بابايي، دكتر ذوعلم ، دكتر الويري، دكتر جهانبين و... بودند.
🔸رهبري تك به تك ما را چشم در چشم با نگاه محبتآميزي مورد تفقد قرار دادند و گفتند: «الآن ساعت شش و نيم است. من تا هشت خدمت شما هستم». قرار بود تعدادي از دوستان صحبت كنند كه بنده هم جزو آنها بودم. مقام معظم رهبري با دقت به سخنان و مباحث افراد جلسه گوش ميدادند.
🔸دكتر الويري تعريفي از بينش تمدني ارائه كردند، استاد طاهرزاده زاويه بحث را به زمينههاي افول تمدن غربي كشانيدند، استاد واسطي بحث خوبي در موضوع فقه تمدنساز، با عنوان فقه فرآيندي ارائه كردند كه رهبري فرمودند: «اين فقه فرآيندي جالب بود!». دكتر بابايي سه مسأله اساسي تمدن نوين اسلامي را تعيين نسبت ما و غرب، يأس امت اسلامي و سرعت تحولات دانست. دكتر لكزايي هم به تشكيلاتي شدن ارتباط پژوهشگران حوزه تمدن و تشكيل ستاد پيگيري تمدن نوين اسلامي اصرار داشتند. من هم در باب بحران تمدن ايران امروز، الگوي تصرف و چگونگي نظامسازي فقهي مطالبي عرض كردم. البته دوستان ديگري هم سخن گفتند كه تا حدود ساعت هفت و نيم به طول انجاميد.
▫️بعد از سخنان يكساعته ما، مقام معظم رهبري نظراتشان را درباره مباحث جلسه فرمودند كه بخشي از آن در ذيل ميآيد:
1⃣ من بعد از جلسه بايد يك سجده شكر بجا آورم. از حضور شماها خرسند شدم و چشم ما روشن شد. من خودم، تصور اين سطح علمي را نداشتم.
2⃣ خوشحالم كه مباحث نظري تمدن نوين اسلامي تا حدود مطلوبي انجام شده، اما پراكنده نباشيد، كنار هم باشيد تا بتوانيد يك جريان فكري درست كنيد. البته با اينكه عدهاي گفتند ستاد درست كنيم، تجربه من اين است كه اين ستادسازيها راهگشا نيست. اما كنار هم باشيد، همفكري كنيد و همديگر را كامل كنيد.
3⃣ در مباحث نظري غرق نشويد قبل از انقلاب يك عدهاي از روشنفكران، ساعتها بحث نظري ميكردند و در مسائل ذهني غرق ميشدند كه فايده عملي هم براي انقلاب اسلامي نداشت. ناظر به عمل فكر كنيد.
4⃣ وقتي ما ميگوييم انقلاب اسلامي هدفاش تمدن نوين اسلامي است، يعني نبايد آنرا به يك پديده سياسي تقليل دهيم. انقلاب اسلامي سعي كرد حيات و زندگي را عوض كند. ما نخواستيم فقط يك جامعه انقلابي درست كنيم، بلكه ميخواستيم يك پديدهاي ايجاد شود كه دنيا را فرا بگيرد كه البته شرطاش تشكيل دولت اسلامي و جامعه اسلامي است.
5⃣ ما اگر تمدن نوين اسلامي را در يك نقطه جغرافيايي ايجاد كرديم، خود به خود منتشر ميشود. ما با غرب مخالفيم اما نميخواهيم غرب را تخريب كنيم. با ايجاد اين تمدن، مردم دنيا به تدريج گرايش پيدا ميكنند و غرب خودش افول ميكند. يك جملهاي از سيد قطب از گذشته در ذهن من مانده كه ميگفت: ما براي تبليغ اسلام، همين كه يك ده را خوب بسازيم، خود به خود فراگير ميشود.
6⃣ تمدن نوين اسلامي را به مردم خودمان و مردم دنيا، به صورت قابل فهم معرفي كنيد. متأسفانه جهان اسلام و حتي برخي از مردم خود ما، هنوز مرعوب غرب هستند و درك صحيحي از تمدن نوين اسلامي ندارند.
7⃣ به نظر من، پايههاي تمدن نوين اسلامي: توحيد، عبوديت، كرامت انسان و سبك زندگي است.
8⃣ تمدن اسلامي هم انسانمحور است، اما انسان با خدا.
9⃣ اميدوارم پايههاي قوي تمدن نوين اسلامي را شما ايجاد كنيد. شجاعت و جسارت در اين عرصه داشته باشيد، اما با يك ادبيات علمي فاخر، تا اين سخنان بتواند در جوامع نخبگاني اثرگذار باشد.
🔸در پايان يك عكس دست جمعي با هم گرفتيم. سپس من جلو رفتم و كتابهايم را به ايشان هديه دادم و از ايشان انگشتر زيبايي هديه گرفتم. سرم را روي شانه رهبر عزيز انقلاب اسلامي گذاشتم و ايشان را بوسيدم و.... جلسه تمام شد.
https://eitaa.com/tamaddone
گزارشی دیگر به قلم علی محمدی:
👈 شروع جلسه با بیان ضرورت این جلسه و معرفی افراد توسط دکتر فرزاد جهان بین بود.
و سپس تعدادی از پژوهشگران به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند:
آقای الویری با موضوع « #بینش_تمدنی »
آقای طاهرزاده با موضوع «ریشه های #افول تمدن غرب و زایش تمدن شیعی»
آقای رهدار با موضوع «#ظرفیت های تمدنی جهان اسلام»
آقای خرمشاد با موضوع « #انتظار تمدن ساز»
آقای سیدمحمدحسین متولی با موضوع « #ساختارسازی، چالش تمدنی انقلاب اسلامی»
آقای واسطی با موضوع « #فقه_تمدن_ساز »
آقای عیوضی با موضوع « #آینده_پژوهی و تمدن سازی»
آقای حبیب الله بابایی با موضوع « #مسئله های اساسی تمدن سازی»
آقای مصطفی جمالی با موضوع « #نهاد_علم تمدن ساز»
آقای لک زایی با موضوع « #شبکه_سازی بین پژوهشگران عرصه تمدن و شکل گیری #ستادی برای جهتگیری تمدنی ساختارهای کشور»
🔴همه ارائه ها تقریبا قابل قبول و از سطح علمی خوبی برخوردار بود.
البته عمیق ترین ارائه از نظر حقیر، اختصاص داشت به #استاد_طاهرزاده و خوش شاکله ترین ارائه اختصاص داشت به #استاد_واسطی ...
👈 بعد از حدود یک ساعت ارائه اساتید، نوبت به بیانات حضرت آقا رسید. امهات فرمایشات ایشان به شرح زیر بود:
✴️ خیلی خوشحال شدم از اینکه مسئله را از لحاظ نظری دنبال کرده اید. من از جلسه که بروم باید به خاطر بحثهای شما سجده شکر به جا بیاورم.
✳️ مراقب باشید در بحثهای نظری غرق نشوید. باید تلاش کنیم، نظریه سازی ما ناظر به #میدان و #عمل باشد. (البته حضرت آقا در بعد از ارائه آقای متولی در واکنش به تاکید ایشان بر لزوم نظریه پردازی در ضمن عمل و عینیت، فرمودند که البته این کار بدون یک #نظریه_پیشینی امکان پذیر نیست.)
♨️این بحثها الان پراکنده است، در حالی که ما می خواهیم #جریان_اجتماعی درست کنیم. باید تشکلی درست شود که پراکندگی را پیوند دهد. البته تجربه نشان داده که #ستادسازی و #بنیادسازی هم نیست، #راهگشا نیست. الان شما برای این کار «هفته تمدن» ایجاد کرده اید، به نظر من بهتر از اینکار برگزار کردن #سمینارها و #جلسات_همفکری مثلاً نصف روزه است؛ جلساتی کوتاه و با فاصله کم. در این جلسات باید مشخص شود که حرف دیگران با سایر حرفها چه نسبتی دارد؟ و هر حرفی چگونه می تواند سایر حرفها را تکمیل کند؟(تشکیل یک ستاد اجرایی، پیشنهاد آقای لک زایی بود.)
🔆وقتی ما صحبت از تمدن سازی می کنیم، فقط نمی خواهیم یک حرف را از سطح سیاسی عمیقتر کنیم؛ گو اینکه خیلی از انقلابهای بزرگ مانند انقلاب هند در همین سطح سیاسی باقی ماند و عمیق تر نشد. بلکه باید توجه کرد که #شعار_تمدن، طبیعتش #بشری و #جهانی است و باید به نحوی ارائه شود که مورد #پذیرش_عموم_مردم قرار گیرد. البته شرط این جهانی شدن هم منوط به #تشکیل_جامعه_اسلامی و شرط تشکیل جامعه اسلامی هم، تشکیل حکومت اسلامی ( #دولت_اسلامی ) است.
📎ادامه...
🔆 ایجاد امید در خصوص امکان تمدن سازی اسلامی نیز با ایجاد #حکومت و #جامعه_اسلامی ایجاد می شود. اگر بقیه ببینند که کشوری در مسیر آرمانهای خود باقی مانده است و خود را با آن منطبق کرده است، برای او امید ایجاد می شود. بنابراین، تشکیل حکومت و جامعه اسلامی، #مقدمه_واجب تشکیل تمدن اسلامی است. حرفی را پنجاه سال پیش از سیدقطب خوانده ام که کاملاً درست است. او نوشته بود که برای تبلیغ اسلام لازم نیست که مبلغ بفرستیم، بلکه اگر یک روستا را اسلامی بسازیم، خود آن بزرگترین تبلیغ است و به صورت طبیعی منتشر می شود. (مسئله امید از مسائل طرح شده توسط آقای بابایی بود.)
📖این تمدن را به نحو #قابل_فهمی به مردم کشور معرفی کنید. پایه های این تمدن از نظر من عبارتست از:« #توحید »، « #عبودیت » (عمل به احکام شریعت اسلام)، « #کرامت_انسانی » و « #سبک_زندگی ». به نظر من #محور این حرکت نیز انسان است. من مخالف محور بودن انسان نیستم و این معنای کرامت داشتن انسان است. البته انسانی محور است که توحید را پذیرفته و به مقام عبودیت رسیده است.
✳️در نظریه پردازی ها، کار و #برنامه_عملی داشته باشید. الان ما احتیاج به #دولت_اسلامی داریم. دولت اسلامی یعنی دولتی که هم #تصمیماتش بر مبنای اسلام و شریعت اسلام باشد و هم #مسئولینش ایمان و انگیزه لازم را داشته باشند و به کارآمدی اسلام مؤمن و معتقد باشند. مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما كانُوا يَعْمَلُونَ (نحل/97)؛ این مؤمن بودن مسئله مهمی است. دولتی که می خواهد نظام اسلامی را پایداری کند، باید #مؤمن و #اسلامی باشد. باید با این جهتگیری وارد مسائل اصلی مانند عدالت، مردمی بودن نظام و سایر مسائل شوید.
⭕️ما متأسفانه می بینیم که جامعه هنوز #مرعوب تمدن رو به زوال غرب است. هنوز اسم فروشگاه ها و مغازه را «مآل» و «هایپر استار» و «کافی شاب» می گذارند. این ها نشانه مرعوب بودن است. شکستن این فضا، نیازمند #شجاعت است.
👈 در خصوص فرمایش رهبری سه نکته برای بنده جالب توجه بود:
🔹مقام معظم رهبری به اسم گذاریها خیلی حساس هستند و اسم گذاری ها را یکی از منابع فهم سطح و عمق فرهنگ و روحیه یک ملت به حساب می آورند.
🔹 بیان ضرورت «شبکه سازی» از طریق «جلسات همفکری نیم روزه و با فواصل کوتاه» شاید برای کمتر کسی به اندازه بنده خوشایند بود. این مسیری است که حدود دو سال است با جمعی از پژوهشگران جوان و فاضل فقه حکومتی و علم دینی شروع کرده ایم و با شکل دهی «دبیرخانه هم اندیشی فقه حکومتی و علم دینی»، به طور متوسط هر دو ماه یکبار، در جلسه ای سه، چهار ساعته خدمت اساتید رسیده ایم؛ هم با دیدگاه آنها آشناتر شده ایم و هم اشکالات و نقطه نظرات سایر اساتید را به ایشان منتقل کرده ایم. إن شاء الله از این پس نیز این مسیر را با انگیزه و جدیت بیشتر دنبال خواهیم کرد.
🔹 هرچند محتوای ارائه اساتید خوب و قابل قبول بود، ولی دارای یک ضعف بزرگ بود و آن عدم توجه به مراحل پنجگانه تمدن سازی در اندیشه مقام معظم رهبری بود. برعکس، حضرت آقا هر مسئله ای که توسط اساتید طرح شده بود را در قالب این مراحل پنج گانه صورت بندی می کردند و مرحله دولت سازی و مرحله جامعه سازی را تأمین کننده این دغدغه ها معرفی می کردند. مثلاً ایشان حل معضل مشارکت مردم منطقه، امیدزایی و کارآمدی را در قالب تشکیل حکومت اسلامی (دولت اسلامی) حل شدنی دانستند.
✅ همراهی همسر رهبر انقلاب در مبارزات علیه رژیم
📌 صفحه ریحانه سایت KHAMENEI.IR در اینستاگرام درباره همراهی همسر مکرمه رهبر معظم انقلاب در مبارزات ایشان علیه رژیم پهلوی نوشت:
🔺 روایتهایی تاریخی از همراهی همسر مکرمهی حضرت آیتالله خامنهای در طول سالیان مبارزه با رژیم ستمشاهی
🔺 در بیان شرح مبارزات حضرت آیتالله خامنهای علیه رژیم ستمشاهی، کمتر به نقش همسر مکرمهی ایشان در آن دوران پرداخته شده است.
🔺 ریحانه در روزهای دهه فجر، هر روز یک برش تاریخی از نقش خانم منصوره خجسته باقرزاده در مبارزات رهبر انقلاب منتشر میکند. منبع این تاریخنگاریها، کتاب "شرح اسم" است:
🔺 زندگی مشترک آقای خامنهای و خانم خجسته شروع شده بود. نخستین خانه این زوج، منزل شوهرخواهر سیدعلی خامنهای بود. دو اتاق از شیخ علی تهرانی اجاره کردند. «چند ماهی منزل خواهرم بودیم… آقا شیخ علی آقا... ماهی ۶۰-۵۰ تومان از ما اجاره میگرفت. البته دغدغهای نداشتم، چون او فشاری نمیآورد.»
🔺 فردای روز تبعید امام، جلسهای در خانه آقای قمی برگزار شد ولی در آن اتفاقی نیفتاد. به همسرش گفته بود که شاید از این نشست برنگردد، اما زندان رفتنها، دربهدریها و تعقیب و گریزها، انزوا، سکوت، تبعید و دیگر رخدادهای بعدی نشان داد که سنگینی سقف این زندگی مشترک روی ستونهای صبر و پایداری این زن قرار دارد؛ زنی که از خانوادهای دارا به همسری طلبهای ندار درآمده، و با حوادث زندگی با گشادهرویی برخورد میکند، مرد خانواده را در ادامه راهی که بدان ایمان داشت و پای میفشرد استوارتر کرد.
🔺 همسرم «هیچ وقت اظهار نگرانی و گلهمندی از دست من نکرده، حتی مشوق من در قضایای عدیدهای هم بوده [است.] مواقعی… بود که بعضی از افراد و گروههای مخفی از اشخاص مهم و سطح بالا منزل ما رفت و آمد میکردند. من البته به همسرم نمیگفتم که اینها کی هستند، اما او از نحوه رفت و آمد... میفهمید که اینها اشخاصی مهم و حساس هستند. از من سوال نمیکرد، مرا نمیخواست سوالپیچ کند... هیچگونه مخالفتی نداشت، بلکه کمک هم میکرد.»
🔺 خانم خجسته میگوید: «دوران مشقتبار و امتحان الهی بود و من خودم را برای تمام مشکلات ممکن آماده کرده بودم و هرگز درباره هیچ چیز لب به شکوه نگشودم … فکر میکنم بزرگترین نقش من حفظ جوّ آرامش در خانه بود؛ طوری که ایشان بتوانند با خیال راحت به کارشان ادامه دهند. من سعی داشتم تا ایشان را از نگرانی در مورد خود و فرزندانم دور نگه دارم.»
معرفی دو فیلم از جشنواره فجر که خوبه پیگیری کنید و ببینید:
رد خون
بیست و سه نفر
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻دکتر جلیلی: همایشها و اردوهای مختلف باید به عملیات فرهنگی منتج شود/ نه «فشار ایمیلی» در سیاست خارجی موثر است نه «فشار پیامکی» در سیاست داخلی
🔹 فرق «مالک» با «اشعث» در این بود که مالک تمام تلاشش را کرد تا کار به حکمیت نرسد. اگر امروز جریان انقلابی نگرانی و دغدغه یک موضوع را دارد،ابتدا باید از خود بپرسد که برای رساندن باور عمومی جامعه خود به واقعیت ها و حقایق به اندازه کافی تلاش کرده است یا نه؟!
🔸گزارش کامل:
📎 rajanews.com/node/305449
✅ @Rajanews
📔جزوه چهل مطالبه فرهنگی در #چهل_سالگی_انقلاب از منظر رهبر حکیم انقلاب
💽فایل جزوه👇👇👇
https://eitaa.com/tamaddone
1_45935130.mp3
2.69M
#شور_حماسی
🎧 نه چهل سال، که هزاروچهارصدوچهل ساله
که خدا به #انقلاب_فاطمه می باله
🎤 #حاج_مهدی_رسولی
▪️ #چهل_سالگی_انقلاب
https://eitaa.com/tamaddone
35.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽کلیپ فوق العاده دلارام داريد...
⏱چهل سال از انقلاب گذشت و چهل سياهي به ذغال ماند!
🎙روايت حاج حسين يكتا از چهل سالگي انقلاب اسلامي
📱نسخه ويژه ي تلفن همراه
#حاج_حسین_یکتا #چهل_سالگی #رسانه_باشید ...
https://eitaa.com/tamaddone
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرود جدید ای ایران...🌸
از فرزندان ایران زمین🇮🇷✊
بسیار زیبا
خصوصا برای کودکان...
https://eitaa.com/tamaddone
بیانیه تحلیلی مقام معظم رهبری -گام دوم.pdf
508.8K
#کتابچه
نام تولید کننده در صفحه اول ذکر شده است.
https://eitaa.com/tamaddone
✅ #اعتکاف
✍ قابل توجه مشتاقان به اعتکاف در شهر مقدس قم، ثبتنام اعتکاف از امروز شروع و محل اعتکاف مشتاقان در مساجد ذیل می باشد.
🔻حرم مطهر(مسجد اعظم)
🔻مسجد مقدس جمکران
🔻مسجد امام حسن عسکری(ع)
🔻و...
🗓 تاریخ ثبتنام: از 7 الی 22 اسفند
✅اعلام نتایج: 24 اسفند از طریق پیامک
🔗 لینک ثبتنام: qometekaf.com
https://eitaa.com/tamaddone
2297602_-210409.pdf
96.9K
🔴 اهم بیانات رهبری در دیدار با مداحان اهل بیت علیهمالسلام در تاریخ 7 اسفند 1397 (فقط در یک صفحه)
#بیانات_رهبری
#مداحان_اهل_بیت
#دیدار_آقا
#امام_خامنه_ای
https://eitaa.com/tamaddone
1_52659865.pdf
3.39M
🔶🔶🔶🔶🔶🔶🔶
⭕️جهاد تمدنی جوانان
⭕️هندسه، حاشیه و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب
🔴کاری از طلاب انقلابی حوزه علمیه قم
قابل استفاده برای هیاتها،مجموعه های فرهنگی و تربیتی ، مربیان و تمام جوانانی که با افق تمدن سازی فعالیت می کنند
#جهاد_تمدنی_جوانان
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
https://eitaa.com/tamaddone
ظرف صدور بیانیه گام دوم-ح.فلاح-971209.MP3
35.9M
🔰موضوع: "ظرف صدور بیانیه #گام_دوم "
💠حجت الاسلام فلاح شیروانی
مکان: مدرسه فقهی تربیتی مصباح الهدی قم
https://eitaa.com/tamaddone
#اختصاصی (نشر بدون لینک کانال جایز نیست)
🔆متن بیانات رهبر معظم انقلاب حفظه الله در دیدار دانش پژوهان مدرسه عالی فقه و علوم اسلامی
از دوست و فاضل گرامی جناب استاد مهرعلی که این متن را به بنده رساندند تشکر میکنم
🔻🔻🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحيم
امروز ۱۳ اسفند ۹۷ با جمعي از طلاب موسسه عالي فقه و علوم اسلامي ديداري خصوصي با آقايمان ، امام خامنه اي داشتيم. اين نوشته مضمون برخي از مطالب ايشان در جلسه است.
تذکر مهم اينکه اين مطالب برداشت نويسنده از بيانات ايشان است و ممکن است با اصل مطالب ايشان متفاوت باشد. هر چند نويسنده تمام تلاش خود را بکار برده تا دقيقا مراد ايشان ذکر شود. همچنين نوشته زير فقط بخشي از مطالب معظم له ميباشد.
۱. ايشان با توجه به گزارشي که مديريت مدرسه مطرح کردند که برخي طلاب کوشا از ۶ صبح تا ۹ شب در مدرسه مشغول فعاليت هستند فرمودند : بنده با اين کار مخالفم. همه مسائل خانواده مسائل عقلاني نيست بلکه برخي مسائل جنبه عاطفي و واقعي دارد. لازم است مرد ساعت هايي در کنار خانواده باشد. البته خود بنده در برهه اي از زمان همين طور زندگي ميکردم . صبح وقتي از خانه خارج ميشدم بچه ها خواب بودند و وقتي بر ميگشتم هم بچه خواب بودم. اما در ان زمان چاره اي جز ان نبود. اما امروز شما استقرار داريد و شرايط ان روز ما را نداريد.
۲. درباره ضرورت فلسفه و نقش ان استنباط احکام فرمودند : بنده مخالف فلسفه خواندن نيستم بلکه انرا خوب بلکه لازم ميدانم. اما فلسفه نظري ما چون تبديل به حکمت عملي نشده ظهور وبروزي در جامعه ندارد هر چند غربي ها اين کار را کردند و فلسفه نظري خود را به حکمت عملي تبديل کردند اما اين کار در مورد مثلا فلسفه صدرايي انجام نشده هر چند که ظرفيت ان وجود دارد و نياز به کار هست. بنابراين انچه که امروز عملا در جامعه کار ميکند و اداره جامعه را به عهده دارد فقه است و بايد به ان پرداخته شود.
۳ . با توجه به اينکه گفته شد درس خارج اصول در حوزه به طور متوسط ۱۵ سال طول ميکشد فرمودند: اين اصلا خبر خوبي نيست. بنده شنيده ام که خارج اصول ايشان ۵ سال طول ميکشيد.
اصولي تر از محقق خويي کيست ؟ اين فقيه اصولي کجاي اصول را در درس خود از قلم ميانداختند ؟ بنابراين اصول را بايد مضيق تر خواند. البته اين مساله درباره فقه مطرح نيست و عرصه کار در ان باز است.
۴. با توجه به درخواست طلاب درباره مطالعه تفسير و حديث فرمودند : بنده برنامه درسي شما را نميدانم اما شما هرگز خود را از تفسير قران جدا نکنيد. همين تفسير مجمع البيان تفسير خوبيست که مولف ان طبرسي ، در ضمن برخي ايات ملايي خود را نشان داده است.
۵. فرمودند : بنده قبلا به مديران حوزه هم گفته ام که کسي که درس ميخواند نياز به يک مدرک و گواهي دارد. مثلا کسي که سه سال درس خارج عمومي ميگذراند بايد معلوم باشد که کيست. اشتباه بزرگ اين بود که ابتدا مدارک حوزوي را با مدارک دانشگاهي مقايسه کردند و بعد هم بحث معادل سازي مطرح شد که مثلا فلان اگر درس بخوانيد معادل کارشناسي ارشد است. درحالي که اين اشتباه است زيرا سبک کار در حوزه با سبک کار در دانشگاه متفاوت است. شما نياز به يک گواه و شهادت داريد. سابق اجازه اجتهاد مطرح بود که کسي که درس ميخواند به او اجازه اجتهاد ميدادند.
۶. درباره اينکه روش برخي موسسات اين است که درس توسط خود طلاب ارائه ميشود و استاد نظارت دارند فرمودند : درس هايي که توسط طلاب ارائه ميشود استاد نبايد در حاشيه قرار گيرد.
۷. کار بطيء و متقن بهتر از کار سريع و سست است.
۸. به دنبال اساتيد خود حرکت کنيد.
۹. بدون توسل نماز شب و تضرع نميشود به جايي رسيد. گاهي انسان از کساني سخني هم ميشنود اما به دل انسان نمينشيند. دعا و توسل باعث انفتاح دل و معنويت ميشود . مخصوصا نماز شب که اگر هم موفق به ان نشديد قضاي ان را به جا اوريد .
۱۰ . اين مطلب را شايد بتوان مهمترين قسمت فرمايشات ايشان دانست که فرمودند : هيچ يک از مسائل مدرسه نبايد وجهه انقلابي بودن را تحت الشعاع قرار دهد. طلبه و ملا و استاد و مرجعي که انقلابي نباشد بدرد اين کشور ( يا بدرد اين انقلاب ) نميخورد. امروز بسياري از افراد در کشورهاي ديگر از مکتب هاي غلط غربي سرخورده اند و هيچ ملجا و پناهي ندارند و فقط نگاهشان به جمهوري اسلاميست.
تلک عشرة کامله
و الحمد لله رب العالمين
محمد مظفري
۱۳ اسفند ۹۷
قم المقدسه
@salmanraoofi
فرهنگ و اندیشه ی تمدنی
https://eitaa.com/tamaddone
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔻 متن کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی که در روز دوشنبه ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ برگزار شده بود، منتشر شد.
🔍 بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=41898
هدایت شده از KHAMENEI.IR
13971213_25069_64k.mp3
16.04M
🎙 بشنوید| صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی که در روز دوشنبه ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ برگزار شده بود، منتشر شد.
🔍 متن کامل را بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=41898
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم
♦️رهبر انقلاب بشقاب خورش را به خاطر وجود گوشت برگرداند
🔺حجت الاسلام سائلی به نقل از آیت الله شب زندهدار(از اعضای شورای نگهبان) روایتی جدید و جالب از یک شام خصوصی با رهبر انقلاب بیان میکند.
https://eitaa.com/tamaddone
هدایت شده از نو+جوان
💎 رهبر نوجوان
☀️ ☀️ زندگی امام جواد علیهالسلام، الگویی برای نوجوانان
🌷 «آن بزرگوار، در دوران جوانی و خردسالی و #نوجوانی، در چشم مأمون و در چشم همه، عظمتی پیدا کرد. اینها چیزهای خیلی مهمی است؛ اینها میتواند برای ما الگو باشد.»
🗓۱۳۷۷/۲/۷
🌸 به مناسبت ولادت امام جواد علیهالسلام
💫 آیتالله سیدعلی خامنهای و نوجوانان ایران اسلامی
🌱 @Nojavan_Khamenei