May 11
#تازه_های_نشر
✅ عنوان کتاب:
«علل و عوامل ناهنجاریهای اجتماعی» از نظر استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی
📚 #معرفی_کتاب
▪️موضوع کتاب «علل و عوامل ناهنجاریهای اجتماعی» بررسی و موشکافی گسلها، شکافها و دوقطبیهای اجتماعی است که ثمره و پیامد تنازع فرهنگ غربی با فرهنگ انقلابی است.
➖این دوقطبیها کداماند؟
➖چگونه به وجود آمدهاند ؟
➖چه پیامدهایی دارند؟
➖و راه برونرفت از آنها چیست؟
📖 کتاب حاضر به این چند پرسش پاسخ میدهد.
▪️از نگاه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی، انقلاب اسلامی اثر عمیقی بر مردم گذاشته است و مردم هم بر زندگی و جامعۀ خود اثر میگذارند و لذا چنانچه ساختارهای کلان «سیاسی، فرهنگی و اقتصادی» در تعارض و تقابل با انگیزشها و گرایشها و جهتگیریهای ایمانی و انقلابی باشد، جامعه دچار دوقطبیهای اجتماعی میگردد.
▪️از نگاه ایشان، تنازع قطب حسگرا (قطب توسعۀ غربی) با قطب ارزشگرا (قطب انقلاب اسلامی در حوزه «اقتصاد، علم و دموکراسی» ریشه همۀ ناهنجاریها و بحرانها و تنشهای اجتماعی در ایران است که آشفتگیها و نابسامانیهایی را در ابعاد و ارکان مختلف نظام و کشور پدید آورده است.
🛍 تهیه کتاب
📄 فهرست کتاب
نشر تمدن نوین اسلامی
وبگاه | ایتا
ناهنجاری های اجتماعی.pdf
1.01M
#فهرست_کتاب
📚 «علل و عوامل ناهنجاریهای اجتماعی» از نظر استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی
🔻 تنظیم:
|عباس معلمی
|حسـن نوروزی
🛍 تهیه کتاب
نشر تمدن نوین اسلامی
وبگاه | ایتا
کتاب تاملات قرآنی جلد اول چه میگوید؟ (قسمت اول)
📖 در قسمت اول این کتاب پاسخ سوالات زیر را مییابید:
🔸بسم الله الرحمن الرحیم یعنی چه؟ آیا یعنی به نام خدای بخشندۀ مهربان؟
🔹مقصود از آن حرف باء در اول بسم الله چیست؟
🔸چرا نمیگوییم بالله الرحمن الرحیم، میگویم بسم الله الرحمن الرحیم؟
🔹 الله به چه معناست و این اسم الهی چه ویژگی منحصر به فردی در بین اسماء الله دارد؟
🔸 چه چیز مانع از استعانتجویی از خدا و بهرهمندی از توحید است و چگونه باید این موانع را برطرف کرد؟
🔹 چه رابطهای میان شرک جلی و خفی و مقام بسم الله و اسم اعظم خداوند وجود دارد؟
🔸 آثار و برکات حیرتانگیزی که برای ذکر بسم الله الرحمن الرحیم برشمرده شده در چه صورتی به طور تمام و کمال محقّق میشود؟
🔹 رابطۀ مقام بسم الله با ولایت رسول خدا و اهل بیت صلواتاللهعلیهماجمعین چیست؟
🔸 خداوند چگونه بندهاش را به سمت انقطاع از غیر خدا تربیت میکند و سوق میدهد؟
🔹اسم معرِّف مسمّی است، اسم آن چیزی است که مخاطب را با مسمّی و حقیقتش آشنا میکند، حقیقت و باطن اسماءالله و اسم الله چه چیز است که خدا فرموده «و لله الاسماء الحسنی فادعوه بها و ذرو الذین یلحدون فی اسمائه (اعراف:۱۸۰) برای خداوند اسمای حسنایی هست پس خدا را به واسطۀ آن اسما بخوانید و رها کنید کسانی را که نسبت به اسمای او الحاد میورزند»؟ مقصود از این الحاد ورزیدن نسبت به اسمای الهی چیست و چه تفاوتی با الحاد ورزیدن نسبت به خود خدا دارد؟
🔸 چرا توحید بدون توسّل و استعانت از وسیله، عین شرک و کفر است؟
✅پاسخ به این پرسشها و بسیاری از پرسشهای دیگر در خصوص بسم الله در این کتاب کمنظیر، مبتنی بر معارف ناب اهل بیت علیهمالسلام طی ۱۵۰ صفحه شرح داده شده و این ۱۵۰ صفحه، تنها در باب مقام «بسم الله» و حتی به «الرحمن الرحیم» ورود نمیکند و حاوی نکات بسیار نابی است که نگرش انسان و افق دیدش را نسبت به این عبارت دگرگون میسازد!
⬅️ ادامه دارد ...
⬅️ خرید کتاب
ایتا | وبسایت انتشارات
کتاب تاملات قرآنی جلد اول چه میگوید؟ (قسمت دوم)
📖 برخی عناوین تأملبرانگیز بخش نخست کتاب عبارتند از:
🔹 حروف «بسم الله الرحمن الرحیم» و ارتباط آنها با اسماء الهی؛
🔸 معنای «الله» اضطرار به خدای متعال؛
🔹 مقام «بسم الله»، مقام انقطاع از غیر و اتکا به خدای متعال؛
🔸 اتکا به اسباب، مانع استعانت و اضطرار به اسماء الهی؛
🔹 تکیه نکردن به اسباب و توجه به خدای متعال، مرز توحید و شرک؛
🔸 رسیدن به مقام امنیت از برکات ورود به مقام «بسم الله»؛
🔹 رابطه توحید و استعانتجویی از معصومین علیهم السلام؛
🔸 معصومین علیهمالسلام باطن اسماء حسنای الهی و طریق حقیقی توحید.
✅ اما بخش دوم کتاب، بیان مطالبی عمیق در باب سورۀ کافرون است، منبعث از روایات حضرات معصومین علیهمالسلام.
در احادیث بیان شده، اگر کسی که برای استراحت در بستر قرار میگیرد، سورۀ کافرون و توحید را بخواند، خدای متعال برای او برائت از شرک را تثبیت میکند. حجم قابلت توجهی از مطالب کتاب باز کردن این حدیث شریف است؛ یعنی استاد میرباقری بیان میدارند که چه معارفی در این سوره وجود دارد که این ظرفیت را ایجاد میکند، اگر کسی حقایق و معارف این سوره در قلبش نشست، از شرک جلی و خفی رها شود و به توحید برسد. برای نیل به این مهم، استاد مباحث را از ذکر شأن نزول این سورۀ شریفه آغاز میکند؛ بیان میدارد که چه شد که سران مشرکین با مشاهده قدرت نفوذ دعوت رسول الله آمدند پیشنهاد کردند که یک سال شما بتهای ما را بپرستید یک سال هم ما خدای شما را میپرستیم، بعد ایشان همین مطلب را به فضای روز مواجهۀ جبهۀ استکبار جهانی با انقلاب اسلامی مرتبط میسازند و از این طریق افقهای جدید و بصیرتزایی به روی مخاطب میگشایند و با اشاره به تعبیر حکیمانۀ امام خمینی رحمتاللهعلیه در بیانیه برائت از مشرکین در سال ۱۳۶۶ که در آن از نظام استکباری و دستگاه غرب با عنوان «بتپرستی مدرن» یاد میکنند نکات مهمی را بیان میدارند! در ادامه مبتنی بر معارف این سوره، نشان میدهند که محل منازعه سران کفر و شرک در عصر نبوی (که تا امروز نیز این نزاع باقیست) بر سر معبود و مدیریت الهی جامعه است، یعنی سران جبهۀ کفر، هم با معبود مشکل دارند و هم بهخصوص با برنامۀ این معبود و خلیفۀ این معبود که میخواهد جریان مدیریت و ولایت الهی را در مناسبات فردی و اجتماعی ساری و جاری کند درگیر هستند و کنار نمیآیند.
✅ شاید بشود گفت مهمترین بحث عمیق، دقیق و نسبتاً بدیع بخش دوم کتاب، پاسخ به این پرسش است که از سوی خود استاد میرباقری چنین مطرح شده:
«یک بحث میماند و آن این است که آیا این تنازع، حداکثری است و همۀ عرصههای زندگی را در بر میگیرد یا موضوع نزاع تنها بر سر عبادت است و عبادت هم یک گوشۀ زندگی است و بقیه زندگی ربطی به عبادت ندارد؟»
⬅️ ادامه دارد ...
⬅️ خرید کتاب
ایتا | وبسایت انتشارات
کتاب تاملات قرآنی جلد اول چه میگوید؟ (قسمت سوم و آخر)
یکی دیگر از مباحث جالب توجه کتاب، پرداختن مفصل به آیۀ شریفۀ «لکم دینکم ولی دین» است؛ مقصود از این آیه چیست؟ آیا مقصود این است که پیامبر میفرمایند دین شما برای خود شما و محترم و دین من هم برای خود محترم و هر عقیدهای محترم است؟ اگر این نیست (که مشخص است نیست!) پس مقصود از این آیه چیست؟
از دیگر مباحث مهم کتاب که پاسخ به بسیاری از شبهات و مباحث روز است، پرداختن به مسئلۀ مفهوم «منطقة الفراغ» است؛ یعنی بعد از اینکه استاد میرباقری تبیین میکنند که چرا نزاع میان سران کفر و جبهۀ نبی اکرم صلواتاللهعلیهوآله حداکثری و فراگیر و نسبت به همۀ حوزههای اجتماعی است و هیچ اشتراکی حتی در روش هم میان این دو جبهه نیست! تا چه رسد به اشتراک در هدف، این پرسش مطرح میشود که اینجا تکلیف «منطقة الفراغ» چه میشود؟
پاسخ استاد به این پرسش دقیق و تأمّلبرانگیز است تا جایی که با پاسخ ایشان مخاطب متوجه میشود که چرا یک ترک اولی برای اولیای خدا چنین تبعاتی در پی دارد و همان ترک اولی برای دیگرانی حتی میتواند ثواب هم تلقی شود!
برخی از مباحث پایانی کتاب نیز عبارتند از:
🔸دلیل تفاوت ظاهری رفتار رسول خدا با افراد و جوامع مختلف متناسب با کفران و شکر آنها در برابر نعمت هدایت الهی؛
🔹جایگاه مدارای با کفار و مؤمنین در سیره پیامبر و امامان صلواتاللهعلیهماجمعین و در نهایت تکلیف ما در مواجهۀ با امواج ظلمات جبهۀ کفر.
📖 در بخشی از کتاب میخوانیم:
عدهای هستند که جز خدا ندیدند؛ اما آنهایی که غیر خدای متعال را دیدند، وقتی خدای متعال بت آنها را میشکند، چند طور با این بتشکنی حضرت حق مواجه میشوند؛ چون این شکستن با خوف شدید همراه است.
وقتی تکیهگاههای آدم فرو میریزد، خیلی میترسد؛ خوف از مرگ به همین دلیل است. آلهۀ ما میمیرند؛ و الّا اگر مطلب فقط این بود که خدای من زنده است و من نیز صرفاً از این عالم به عالم دیگر میروم، اینکه لذتبخش است و آدم باید منتظر باشد که به آن سرا برود و آنجا را ببیند؛ آن چیزی که وحشت دارد، این است که تکیه گاههای ما میمیرند و بتکده دارد خراب میشود؛ بنابر این ...شرکهای ما و نابودی این تکیهگاههای وهمی ما است که این خوفها از مرگ را میآورد؛ پس وقتی خدای متعال این بتکده را ویران میکند، تعلقات انسان و اوهام او را ویران میکند.
در مقابل یکی از مهمترین کارهای شیطان این است که برای انسان بتسازی میکند؛ در عالم خیالات برای انسان تکیهگاه درست میکند. واقعاً تکیهگاهی نیست، ولی در وهم به انسان اینطور مینمایاند؛ صرفاً اوهام است. خدای متعال عالم اوهام را میشکند؛ وقتی این عالم میشکند، خوف زیادی در انسان پیدا میشود؛ وقتی خدای متعال میخواهد انسان را از عالم اوهام شیطانی عبورد دهد، انسان را خوف میگیرد. عالمی درست شده و به آن تکیه کردهای؛ سرابی بوده و به آن دل بستهای؛ خدای متعال این سراب را از بین میبرد و این اوهام شیطانی را میشکند؛ این کار خود خدای متعال است... (صفحه ۵۳ و ۵۴)
⬅️ خرید کتاب
ایتا | وبسایت انتشارات
📖 کتاب حکمت تاریخ چه میگوید؟!
✅ برای تحلیل تحولّات یک جامعه، دانشهای مربوط به انسانشناسی، نظیر روانشناسی که در آنها واحد مطالعه در حوزهی انسانی، فرد است، کافی و راهگشا نیست و ما را از دانشهایی نظیر جامعهشناسی بینیاز نمیکند؛ چرا که در علومی نظیر جامعهشناسی، کُل یک جامعه به صورت یک واحد مشخص، مورد بحث است که ترکیبی از افراد است!
نسبت جامعهشناسی با فلسفهی تاریخ هم به همین شکل است!
یعنی ما هر قدر هم دانشهای علوم اجتماعی را پیگیری کنیم، باز نمیتوانیم به تحلیل تحوّلات حاکم بر کل جوامع بشری در بستر زمان، دست پیدا کنیم!
چرا که در فلسفهی تاریخ، نه تحولات یک جامعه در برههای خاص از زمان، بلکه کل تحولات حاکم بر جوامع، در بستری زمانی به وسعت تاریخ، مورد بررسی قرار میگیرد.
🟢در این علم است که پاسخ به این سؤالات مطرح میشود:
🔹آیا ما واقعیتی به نام تاریخ اجتماعی بشر داریم؟
🔸آیا غیر از پدیدههای از هم گیسخته و دانههای گسستهی تسبیح و غیر از جزایر متفرقی که در تاریخ به عنوان واقعیت اتفاق افتادهاند (نظیر فتوحات و شکستها و پیشرفتها و امثال اینها) چیز دیگری به نام تاریخ اجتماعی بشر، که یک وحدت حقیقی داشته باشد داریم؟
🔹اگر چنین چیزی وجود دارد، آغاز و فرجامش کجاست؟
🔸این واقعیت چه مراحلی را طی کرده و اکنون در کجای مسیر میان این آغاز و فرجام قرار داریم؟
🔹عوامل تأثیرگذار بر حرکت صحیح در این مسیر به سمت مقصد و فرجام کدامند و مهمترین موانع حرکت صحیح به سمت این مقصد و فرجام چیست و در بستر این مسیر، از آغاز تا انجام، چه صفبندیهایی اتفاق میافتد؟
و سؤالات دیگری از این قبیل!
این اثر که در حد یک نظریهپردازی، مبتنی بر معارف غنی شیعی، در مسئلهی فلسفه و حکمت تاریخ است، به ارائهی پاسخهایی بسیار عمیق به پرسشهای فوق پرداخته است! نگرشی بر فلسفه تاریخ در پرتو معارف قرآن و اهلبیت علیهمالسلام.
مبنای تحلیل تاریخ را درگیری جبهههای حق و باطل در بستر زمان معرفی میکند (چیزی که از بهترین تبلورهایش را در معارف شیعی، میتوان در سیر ارائه شده در معارف دعای ندبه مشاهده کرد) و در تبیینی شورانگیز، اثبات میکند که ملاک تکامل و پیشرفت جوامع بشری در بستر تاریخ، نه ابزار و تکنولوژی و علم است و نه حتی چیزی که در عرف به آن فرهنگ و کمالات اخلاقی و به اصطلاح انسانی گفته میشود و نه ... بلکه ملاک اصلی تشخیصِ میزان تکامل و رشد در جوامع بشری، میزان ولایتپذیری ایشان از مصادیقِ مشخصشده به عنوان «ولی» در جبهه حق است!
آنچه مطالعه این اثر را بیشازپیش مهم میکند، توجه به این حقیقت است که بدون آگاهی بر حقیقت تاریخ و مسیر و فرجام و عوامل مؤثر برای سیر صحیح در این مسیر، نمیشود در تحولات فعلی و آتی عالم به خوبی ایفای نقش کرد و اساساً نمیشود در فضای غبارآلود و پرفتنه و پرآشوب دوران کنونی، اولاً فهمید که در کجای تاریخ ایستادهایم و در ثانی دانست که رسالت و نقشهی راه و مدل عملیاتی ما باید چه باشد! تا به بهترین نحو بتوانیم با توجه به ظرفیت و امکاناتمان به سمت فرجام مطلوب حرکت نماییم!
⬅️ خرید کتاب
ایتا | وبسایت انتشارات
متن تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب ایستگاه خیابان روزولت:
بسمهتعالی
ـ این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثهی مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانهی جاسوسی در سال ۵۸ است.
این کتاب پُرکنندهی یکی از خلأهای رسانهئی و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکردهایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان دادهاند.
باید از نویسندهی این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانهاش در این عرصهی مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیلهای آن منطقی و صادقانه و قانعکننده است.
نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.
برخی از عناوین تأمّلبرانگیز کتاب حکمت تاربخ عبارتند از:
🔹نقش ارادهی الهی و ارادهی انسانها در تکامل تاریخ!
🔸سطوح تأثیرگذاری ارادهی انسانها در تاریخ و صفبندی نظام ارادههای در تاریخ (در غالب درگیری جبهه حق و باطل)
🔹مقایسهی نظریهی وکالت حکیم و ولایت فقیه از منظر فلسفهی تاریخ!
🔸آغاز تاریخ حیات اجتماعی بشر با هبوط خلیفه الهی به زمین و رجم ابلیس!
🔹پایان تاریخ حیات اجتماعی بشر با ظهور تمام و کمال ولایت الهی!
🔸تبیین نسبت ظاهر دین (شریعت) با باطن آن (ولایت الهی و ولایت اولیای الهی)
🔹نقد تحلیلهای مادی از تکامل تاریخ
🔸میزان ظهور خلافت الهی و ولایتپذیری مردم ملاک اصلی تکامل تاریخ
🔹مراحل تکامل تاریخ و مسیر پیمودن این مراحل (با ملاک ظهور خلافت و ولایت ولی خدا)
🔸اختلاط حق و باطل، عامل درگیری همهجانبهی حق و باطل و تفکیک کامل حق و باطل ثمرهی نهایی این درگیری (که منجر به اضمحلال نهایی باطل میشود)
🔹عوامل تأثیرگذار بر حرکت تکاملی تاریخ (شامل تحلیل ارادهی خدای متعال و خلفای الهی و موحدین و عالم طبیعت و نظام ارادهی دستگاه باطل «با تأکید بر سیطرهی ارادهی خلفای الهی بر همهی تاریخ و ازجمله دستگاه ابلیس!»)
🔸جایگاه عاشورا در تکامل تاریخ اجتماعی بشر
🔹و...
✅ خرید کتاب
ایتا| وبگاه انتشارات