به بهانه پنجاهمین سالگرد تدریس ولایت فقیه حضرت امام
💧💧
بهمن ماه سال ۴۸ در نجف اتفاق بزرگی رقم خورد.
شاید به جرات بتوان ۱۳ جلسه درس خارج فقه ولایت فقیه توسط حضرت امام را یک نقطه عطف در تاریخ فقه و فقاهت به شمار آورد.
ولایت فقیه که تا قبل از این به عنوان یک فرع فقهی در ذیل مساله شروط متعاقدین(طرفین معامله) مطرح می شد و عملا در حاشیه دانش فقه قرار داشت، به عنوان یک اصل فقهی مترقی که فلسفه عملی همه احکام است، توسط ایشان مطرح شد.
💧💧
ولایت فقیه در این منظر دیگر نه صرفا یک مساله فقهی بلکه به عنوان یک طرح عملی برای تحقق همه دین مطرح می شد. طرحی که دقیقا تمام هیمنه دستگاه طاغوت را نشانه رفته بود.
تعبیری را حضرت امام در کتاب بیع خود که به زبان عربی چاپ شده و بحث ولایت فقیه هم در آن مطرح شده است دارند که بسیار قابل توجه است.
💧💧
ایشان در توصیف جایگاه حکومت در اسلام این طور می فرمایند: «الإسلام هو الحكومة بشؤونها، و الأحكام قوانين الإسلام، و هي شأن من شؤونها، بل الأحكام مطلوبات بالعرض، و أُمور آليّة لإجرائها و بسط العدالة.» کتاب البیع ج ۲ ص ۶۳۳
دقت شود که اسلام را دارای حکومت نمی دانند به آن صورت که بسیاری از اندیشمندان اسلامی ما قائلند، بلکه اسلام را چیزی جز حکومت نمی دانند. اسلام هویتی جزء حکومت و تحقق احکام الهی در روی زمین ندارد. تمام قوانین فقهی در خدمت تحقق این هدف نهایی باید قرار گیرند.
💧💧
لذا ایشان بر خلاف تقریر رسمی که از ولایت فقیه و حکم حاکم وجود دارد و حکم حاکم را حکم ثانوی و تابع ضرورت می دانند، حکومت را یک حکم اولی می دانند:
« حكومت، كه شعبه اى از ولايت مطلقه رسول اللَّه- صلى اللَّه عليه و آله و سلم- است، يكى از احكام اوليه اسلام است؛ و مقدم بر تمام احكام فرعيه، حتى نماز و روزه و حج است» صحیفه امام ج ۲۰ ص ۴۵۲
💧💧
از سوی دیگر در تاریخ مبارزات نهضت انقلاب اسلامی، این مقطع حقیقتا یک نقطه عطف است و سطح مبارزه علیه رژیم پهلوی را بسیار عمیق تر می کند.
حضرت امام با ارائه این دروس، هدف نهضت را مشخص کردند و نشان دادند که دیگر به صرف اصلاحات خرد یا کلان در چارچوب همان نظام، اکتفاء نمی کنند.
لذا چه در داخل عراق و چه در ایران به تعبیر مرحوم آیت الله سید محمود شاهرودی «مثل توپ صدا کرد»
💧💧
ایشان در توضیح این حرکت علمی جدید، خاطره ای شنیدنی از آیت الله شهید سید محمد باقر صدر نقل می کنند:
«بعد از اینکه جزوه درس اول امام را خدمت شهید صدر رساندیم، آن را مطالعه کردند و در درس همان روز نزدیک به نیم ساعت راجع به درس ولایت فقیه امام بحث کردند، و فرمودند این اول بار است در تاریخ شیعه که یک مرجعی در حد ایشان بحث ولایت فقیه را با تشکیل حکومت اسلامی گره زده و از این منظر بحث را مطرح می کنند، بحثی کاملا اجتهادی و با حفظ ضوابط فقهی نجف یک چیز بی نظیری بود، در ادامه هم شهید صدر بر شاگردانشان حضور در جلسات حضرت امام و مطالعه درس ایشان را یک ضرورت دانستند» مصاحبه با مرکز اسناد انقلاب اسلامی
💧💧
به همین جهت هم بود که در داخل ایران هم میان مبارزان و جوانان انقلابی به سرعت این کتاب جای خود را باز کرد و این کتاب به رایج ترین کتاب در دست دانشجویان و عموم مردم تبدیل شد و در اوج شهرت و قوت علمی کسانی مثل شهید مطهری و مرحوم شریعتی و آیت الله نوری همدانی که از سخنرانان مشهور حسینیه ارشاد بودند، امام خمینی و بحث مترقی حکومت اسلامی به بحث اول کشور تبدیل شود. خاطرات آیت الله سید حسین موسوی تبریزی ص ۱۸۱
💧💧
از سوی دیگر هم ترس و واهمه رژیم و ساواک از فراگیری این کتاب به وضوح روشن بود. این کتاب همچون دیگر آثار امام خمینی در رژیم شاه در صدر لیست کتب ممنوعه قرار داشت و چه بسیار بودند کسانی که به جرم چاپ و تکثیر این کتاب و حتی به جرم همراه داشتن و یا مطالعه این اثر به زندان افتاده و زیر شکنجه قرار می گرفتند.
صفحه اندیشه خبرگزاری فارس
هدایت شده از خانه طلاب جوان
#نشر_حداکثری
📕 نشریه #خط (صاحب امتیاز: خانه طلاب جوان) منتشر شد...
📒 ویژه نامه اولین سالروز صدور بیانیه #گام_دوم_انقلاب
🗂 با پرونده هایی در مورد تبیین و راهکارهای #تحقق بیانیه گام دوم
🎙 با آثار و گفتگوهایی:
📝 از حضرات آیات:
مصباح یزدی
شب زنده دار
اعرافی
میرباقری
عابدی
📝 و حجج اسلام:
رهدار
فلاح شیروانی
قمی
وکیلی
قنبریان
عزت زمانی
فرحانی
بغدادی
مهدیان
متولی امامی
📝 و آقایان:
پروفسورگلشنی
دکتر منوچهر محمدی
استاد طاهرزاده
مهدی جمشیدی
💳 با تخفیف ویژه جهت طلاب و نهادهای حوزوی
📱توزیع: برای تهیه نشریه با شماره 09157172810 تماس حاصل فرمایید یا به آیدی @pasdare_Enghelab در پیام رسان ایتا پیامک ارسال نمایید.
📲 شیوه های #اشتراک نشریه خط:
1⃣ ارسال مشخصات به سامانه پیام کوتاه 30008777110114
2⃣ تماس با تلفن 02532603677
3⃣ مراجعه به سایت www.khanetolab.ir و تکمیل فرم ثبت نام
📚📚 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
هدایت شده از خانه طلاب جوان
9.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نشر_حداکثری
📢 انقلاب #مکبّر می خواهد 📢
📺 تیزر نشریه #خط (ویژه نامه اولین سالروز صدور بیانیه گام دوم انقلاب)
🌐 صاحب امتیاز: خانه طلاب جوان
🖥🖥 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
معجزه
🌷🌷
امروز هوای قم به شدت سوز داشت و بعد از نزدیک به یک ربع راهپیمایی از ترس سرما خوردن بچه ها به سرعت برگشتیم منزل.
اما با دیدن عکسهای شهرهای دیگر انصافا خجالت کشیدم. 😯😯
یکیش همین عکس واقعا شبیه افسانه است. اگر نامش را معجزه بگذاریم، اغراق نکردیم.
یک بار از خود سوال کرده ایم که این مردم چه انگیزه ای دارند که در این برف و سرما، این گونه پرشور به خیابان می آیند؟
مگر همین ها نیستند که از اوضاع اقتصادی کشور، شاکی اند؟
مگر همین مردم، معترضین آبان ماه امسال نیستند؟
مگر این مردم، دزدی ها و اختلاسها را نمی بینند؟
و....
☘️☘️
واقع این است که مردم، این نظام و مملکت را از خود جدا نمی دانند، اصلا در باور مردم، نظام از کنار هم قرار گرفتن همین مردم شکل گرفته. خانواده ای بزرگ متشکل از نزدیک به هشتاد میلیون، اعضای این نظام را تشکیل داده اند.
مردم امروز منتظر دعوت نامه از سوی کسی نبودند، چرا که همه شان میزبان این مراسم بودند و این است نظام امت و امام که موتور حرکت ما به سوی دولت اسلامی است.
هدایت شده از خانه طلاب جوان
👆👆
💠 سومین جلسه از سلسله نشستهای معرفتی #صراط (سیر مطالعاتی منظومه فکری مقام معظم رهبری)
❇️ با #موضوع: ((شخصیت شناسی علمی، معنوی و مبارزاتی مقام معظم رهبری))
📢 سخنران: #استاد_هدایت_اللّه_بهبودی (نویسنده کتاب شرح اسم)
⏰ زمان: یکشنبه ١٣٩٨/١١/٢٧، بلافاصله بعد از مغرب و عشاء
🏠 مکان: قم، بلوار الغدیر، کوچه الغدیر۶، درب٢٧، #خانه_طلاب_جوان
📌 ویژه #برادران
#سیر_مطالعاتی_صراط (منظومه فکری مقام معظم رهبری)
💠💠 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
چرا رای بدیم؟
☘️☘️
یک سوالی که دغدغه ذهنی برخی از مردم است این است که مکرر در مکرر به افرادی رای دادیم و وارد مجلس هم شدند و تنها کسی که در این میان سود برد، خود آن آقا یا خانمی بود که وارد مجلس شد، بسیاری از نمایندگان بعد از ورود به مجلس، اصلا مردم شهر و روستای خود را فراموش می کنند و گرفتار جلسات تمام ناشدنی خود و گرفتاریهای زندگی شان می شوند تا رسیدگی به مشکلات مردم.
برخی از نمایندگان هم که بیش از آنکه خود را مدیون مردم بدانند، مدیون آن عده ای هستند که از آنها برای ورود به مجلس پشتیبانی کرده اند.
☘️☘️
اوضاع معیشتی مردم هم که در این سالهای اخیر، روز به روز بدتر می شود و صدای مجلس هم در این جهت بلند نمی شود یا کمتر شنیده می شود.
این ها نقل به مضمون کلمات و دغدغه های مردم است که مخصوصا در این روزها بیشتر شنیده می شود.
فارغ از اینکه چه میزان این حرفها صحیح و مطابق با واقع است، این نکته مهم است که در ذهن برخی از مردم که جمعیت زیادی را هم تشکیل می دهد این ها وجود دارد و باورشان را شکل داده است.
☘️☘️
آنچه در این میان به نظر می رسد این است که حقیقتا در کشور ما مردم سالاری به نحو واقعی و البته نه به صورت صد در صد مطلوب، وجود دارد.
نماینده های مردم از آحاد اصناف و جریانات مختلف با سلایق مختلف و سوابق متنوع به میدان می آیند و خود را به مردم عرضه می کنند و انتخاب می شوند.
☘️☘️
روشن است که این زمینه را مدیون نظام و تلاشها و ایثار مردم هستیم. این هدیه انقلاب به ملت ایران است. هدیه مردم به خودشان. مردم ممکن است در انتخاب خود اشتباه کنند ولی این جای انکار ندارد که یک عرض وسیعی از جامعه و نخبگان آن در انتخابات، به میدان می آیند و در این مسابقه شرکت می کنند. انتخابات متعلق به همه مردم است.
حضور در انتخابات اولا شکر این نعمت انقلاب است. شکر مردم سالاری است. حضور همراه با تعهد در این فریضه دینی، کمک می کند که هم پایه های این نظام محکم تر شود و هم افراد لایق و شایسته که در خور این مردم هستند به نمایندگی انتخاب شوند.
☘️☘️
و در نقطه مقابل، عدم شرکت یا شرکت غیرمسئولانه و بی تعهد، فرصت را به فرصت طلبان می دهد که نمایندگان شایسته مردم را مورد اعتماد عامه هستند، کنار بزنند و خود بر مسند قدرت بنشینند.
مراقبت کنیم که این اتفاق نیفتد، صاحب این نظام، خود مردم هستند.
حسین کاظم زاده
خبرگزاری فارس
افت و خیز
🔰🔰
برای نظامی که جز مردم سرمایه ای ندارد، وقتی مشارکت در یک انتخاباتش پایین ۵۰ درصد می آید و در شهری مثل تهران زیر ۳۰ درصد، یک زنگ خطر و هشدار به صدا در آمده است. دلیلش هر چه باشد، پیامی که در ذهن خود مردم و ناظرهای بیرونی شکل می گیرد، ضعف نظام و فاصله میان خود مردم است. کما اینکه اگر مشارکت بالا باشد نشانه قدرت نظام و یکپارچگی میان آحاد مردم است.
من به مردم حق می دهم که شاکی باشند و به مسئولین خود اعتراض کنند.
مسئولینی که در این سالها وجود یا عدم شان تفاوتی به حال مردم نمی کرد. اشرافیت و جدایی شان از مردم، کارد را به استخوان مردم رساند.
🔰🔰
هر چند تحریم انتخابات را یک اشتباه صد در صد راهبردی از جانب مردم می دانم که یقین دارم به همین زودیها به این اشتباه خود پی می برند و خود آستین بالا می زنند. این کشور مال همین مردم است و این را آحاد مردم خوب می دانند.
اما نکته قابل توجه این است که نظام مردم سالار اگر شکستی هم می خورد خود مردم باید آن را تدارک کنند.
این ناامیدی از جریان بی عرضه بر سر کار این سالها، می تواند مقدمه خوبی برای شکل گیری یک جریان مردمی انقلابی جهادی باشد.
🔰🔰
جریان سیاسی ای که انقلاب را می فهمد، پای انقلاب مال و جان و آبرو می دهد و آخر هم بر سر آرامش و امنیت مردم جان بر کف می نهد و مثل حاج قاسم تشییع می شود.
مردم تشنه مسئولینی چون حاج قاسم اند که در دامن همین مردم رشد و نمو کرد و سردار دلها شد.
🔰🔰
یادتان هست بعد از افتضاحاتی که در مجلس ششم رخ داد و ناامیدی فراگیری در میان مردم شکل گرفت به گونه ای که انتخابات شوراها در آن زمان به کمترین نصاب سالیان انقلاب رسید، اما منشا شکل گیری یک حرکت دوباره در انقلاب توسط یک جریان انقلابی شد.
کرونا و نقش طلاب
❇️❇️
یکی از اصنافی که می توانند در مساله کرونا ایفای نقش کنند، طلاب و روحانیون هستند.
روشن است که قضیه کرونا صرفا یک مساله پزشکی نیست تا در حوزه کاری پزشکان قرار گیرد. بلکه یک مساله اجتماعی دارای ابعاد مختلف است که اصناف مختلف می بایست در حل این بحران کمک و یاری کنند.
❇️❇️
کمکی که طلاب می توانند به جامعه دهند ریشه در جایگاه اجتماعی این قشر در میان مردم دارد. تاریخ فرهنگ کشورمان را در طول غیبت که نگاه کنید، حاکی از اعتماد و اطمینانی است که مردم به این قشر داشته و دارند، هر کجا در حوادث اجتماعی، طلاب جلودار شدند، مردم هم همراهی و همکاری زیادی داشته اند و به مقصود رسیده ایم. از نمونه های بارز این زمانی اش،مساله سیل و زلزله بود که الحق و الانصاف حضور طلبه ها بسیار راهگشا و انگیزه بخش بود.
❇️❇️
در مورد شیوع ویروس کرونا میان مردم که بسیاری از جامعه ما را نگران و درگیر کرده، حضور ایمانی و همراه با انگیزه های الهی طلاب در میان مردم، فضا را در عین حساسیت موضوع که مساله جان انسانهاست به یک آرامش می تواند برساند.
برای مدیران میدانی بحران خیلی روشن است که وقتی آرامش در میان مردم وجود داشته باشد چه قدر پیشرفت و حل بحران محسوس است و بالعکس هر میزان که مردم نگران و مضطرب باشند، چه قدر صحنه به هم می ریزد.
❇️❇️
دو راهکار به موازات هم باید اتفاق بیفتد، مردم هم باید توصیه های پزشکی و درمانی را جدی بگیرند و با دقت آنها را انجام دهند و حالت تسلیم مقابل این بیماری را نداشته باشند و در کنار آن، نباید ترس و استرس و اضطراب مردم را دچار سردرگمی کند.
❇️❇️
طبق آمارهای جهانی و گزارش های میدانی، ترس یکی از مهم ترین عوامل از پای درآمدن بیمار در مقابل این ویروس است.
به طلاب عزیز به عنوان یک طلبه کوچک توصیه می کنم که از باب انجام وظایف طلبگی و تبلیغ دین خدا، به میان مردم بروند و ضمن آموزش، نکات ساده بهداشتی و درمانی، به مردم آرامش تزریق کنند.
این حضور در کنار مردم علاوه بر مشاوره دادن به آنها و ایجاد روحیه امید، هم بستگی میان آحاد مردم را روز افزون می کند، چیزی که خیلی امروز بدان نیاز داریم.
❇️❇️
هدایت شده از خانه طلاب جوان
📝 نامه خانه طلاب جوان به دکتر قدیر (رییس دانشگاه علوم پزشکی قم)
💠 حضور محترم #دکتر_قدیر(زید عزه)
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم
💠 سلام علیکم
با احترام فراوان، به استحضار میرساند؛ «خانه طلاب جوان قم» با توجه به مشکلات پیش آمده در این شهر مقدس برای مردم غیور، مقاوم و مظلوم آن و با توجه به احتمال نیاز مجموعه های پزشکی در بیمارستانها، در امر رسیدگی و پرستاری بیماران قرنطینه شده و یا کمک به پخش اقلام بهداشتی و یا هر کمک دیگر، آماده هر گونه همکاری و خدمت رسانی است.
#جهاد_یاری_رسانی به بیماران، تکلیفی الهی است که امیدواریم با موافقت جنابعالی امکان این توفیق برای این مجموعه فراهم شود.
از خداوند متعال توفیق روز افزون شما و همکاران پر تلاشتان را در این جهاد مقدس مسئلت داریم.
و من الله التوفیق
خانه طلاب جوان قم
📝📝 خانه طلاب جوان 🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/2731802626C6597703c2f
درمان کرونا
☘️☘️
نزدیک به دو هفته از ورود ویروس کرونا به ایران می گذرد. معلوم هم نیست که این میهمان ناخوانده تا کی مزاحم ملت ما باشد.
صحنه های تلخ و شیرینی در این روزها دیدیم خوب است مرورش کنیم:
پرسنلی که هنوز موفق به دیدن خانواده شان نشده اند.
کادر درمانی ای که اوج خستگی را از چشمان قرمز شده شان می شود فهمید.
پرستاری که برادرش را در این ایام به خاطر کرونا از دست داد و مراسم تشییع و ختمش را هم شرکت نکرد و سر شیفت خدمت کرد. هنوز هم حتی برای یک بار هم که شده پیش خانواده اش نرفته.
☘️☘️
و نظایر این ها که تمامی ندارد و الحق و الانصاف که این عزیزان گل کاشتند. جای بسی تعجب دارد که بعضی این صحنه های خدمت صادقانه را نمی بینند. جواب این ناشکری ها نمی دانم چیست.
طلبه هایی که الحق و الانصاف با دل و جان به میدان آمدند و در راه کمک به کادر درمانی، پیش قدم شدند. به چشم خودم برخی از این عزیزان را می دیدم که شبانه روزی تلاش می کنند. گویی یکی از عزیزانشان درگیر این بیماری است. حق هم همین است ما همگی از یک خانواده هستیم. البته بودند طلابی هم که با پخش بعضی از فیلمها و عکسها و بیاناتی، زحمات روحانیون دیگر را کم رنگ می کردند، بماند ...
☘️☘️
چاره درمان این ویروس، حضور همه جانبه و حداکثری مردم در مبارزه با این بیماری است. همان که ما را از گردنه های این سالها عبور داده. همه آحاد مردم، بچه های در خانه، مادران، پدران، صاحبخانه ها، کاسبها، هنرمندها، بازیگرها و....
باید همه به میدان بیایند هر کسی هر کاری از دستش برمی آید. تلاش کنیم این اتفاق بیفتد.