هدایت شده از بهلول pv=بلاک
در کتاب شریف کافی 5 حدیث در باب حس حسادت زنانه است که مطالعه آنها خالی از لطف نیست. به برخی از این احادیث توجه بفرمائید:
الف- عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: لَیْسَ الْغَیْرَةُ إِلَّا لِلرِّجَالِ وَ أَمَّا النِّسَاءُ فَإِنَّمَا ذَلِکَ مِنْهُنَّ حَسَدٌ وَ الْغَیْرَةُ لِلرِّجَالِ وَ لِذَلِکَ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَى النِّسَاءِ إِلَّا زَوْجَهَا وَ أَحَلَّ لِلرِّجَالِ أَرْبَعاً وَ إِنَّ اللَّهَ أَکْرَمُ أَنْ یَبْتَلِیَهُنَّ بِالْغَیْرَةِ وَ یُحِلَّ لِلرِّجَالِ مَعَهَا ثَلَاثاً.[4]
ترجمه: غیرت ورزی روا نیست مگر برای مردان و اما غیرت زنان در حقیقت حسادت است و چون غیرت تنها مخصوص مردان است به همین دلیل خداوند بر زنان جز شوهرشان را حرام کرده است ولی بر مردان چهار زن را حلال نموده است. و خداوند کریم تر از آن است که از سویی به زن غیرت بدهد و از سوی دیگر برای مرد سه زن دیگر را علاوه بر آن زن حلال کند!
در این حدیث می بینیم که امام(ع) یک استدلال عقلی ارائه می دهند مبنی بر اینکه خداوند غیرت را در وجود زنان قرار نداده است؛ و این مسأله همان حسادت هست. چون اگر خدا غیرت را به زنان نیز مانند مردان داده بود؛ بر مردان 3 زن دیگر را حلال نمی کرد.(مانند زن که مردان دیگر جز شوهر بر او حرام هستند.) در صورتی که حلال کرده است. پس معلوم می شود خدا غیرت را به زنان نداده است.
ب- عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ یَجْعَلِ الْغَیْرَةَ لِلنِّسَاءِ وَ إِنَّمَا تَغَارُ الْمُنْکِرَاتُ مِنْهُنَّ فَأَمَّا الْمُؤْمِنَاتُ فَلَا إِنَّمَا جَعَلَ اللَّهُ الْغَیْرَةَ لِلرِّجَالِ لِأَنَّهُ أَحَلَّ لِلرَّجُلِ أَرْبَعاً وَ مَا مَلَکَتْ یَمِینُهُ وَ لَمْ یَجْعَلْ لِلْمَرْأَةِ إِلَّا زَوْجَهَا فَإِذَا أَرَادَتْ مَعَهُ غَیْرَهُ کَانَتْ عِنْدَ اللَّهِ زَانِیَةً[5].
ترجمه: خدای بلند مرتبه غیرت را در وجود زنان قرار نداد و تنها زنان
👇
نا شایست غیرت می ورزند ولی زنان مومنه[حقیقی] نه! همانا خداوند غیرت را تنها در مردان قرار داد از اینرو برای مرد چهار زن را حلال فرمود ولی برای زن جز شوهرش را حلال نکرد پس زنی که علاوه بر شوهرش مرد دیگری را اراده کند نزد خداوند زناکار است.
در این حدیث امام(ع) می فرماید زنان مومنه حقیقی به دلیل اینکه تسلیم محض احکام الهی هستند و یکی از احکام الهی حلال بودن تا 4 زن دائم برای یک مرد است؛ لذا از این مسأله احساس ناراحتی و شکنجه نمی کنند و زنی که از این مسأله ناراحت شود یا احساس شکنجه بکند؛ زنی است ناشایست که در برابر احکام الهی تسلیم محض نیست.
ج- عَنْ خَالِدٍ الْقَلَانِسِیِّ قَالَ: ذَکَرَ رَجُلٌ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع امْرَأَتَهُ فَأَحْسَنَ عَلَیْهَا الثَّنَاءَ فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع أَغَرْتَهَا قَالَ لَا قَالَ فَأَغِرْهَا فَأَغَارَهَا فَثَبَتَتْ فَقَالَ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع إِنِّی قَدْ أَغَرْتُهَا فَثَبَتَتْ فَقَالَ هِیَ کَمَا تَقُولُ.
ترجمه: مردی نزد امام صادق علیه السلام از زن خود بسیار تعریف و تمجید کرد حضرت فرمود:تا به حال غیرت او را آزموده ای؟ مرد گفت :نه! حضرت فرمود غیرتش را بیازما! پس آن مرد چنین کرد و زنش هم ثابت قدم ماند. [و حسادت نورزید.] خبر را به امام داد و حضرت فرمود: زن تو حقیقتا همانگونه است که تعریف کردی!
این حدیث نیز بسیار جالب و قابل تأمل است. فردی از همسرش تعریف می کند یعنی همسر خوبی دارد. اما امام(ع) به او می فرماید او را در موضع غیرت آزموده ای؟! یعنی اینکه اگر زن زن خوبی است و همه ویژگی های یک زن خوب را نیز داشته باشد؛ تا در این موضع نیز سربلند از امتحان بیرون نیاید؛ نمی توان گفت زن خوبی است. بلکه می توان نتیجه گرفت از این حدیث که اگر همسر این مرد در این مسأله شکست می خورد؛ از نظر امام(ع) اصلاً زن خوبی محسوب نمی شد و سایر ویژگی های خوبش نیز به حساب نمی آمد.
پس باید دانست این حس ناراحت شدن همسر اول بشدت در روایات مذمت شده است.
هدایت شده از بهلول pv=بلاک
عَنْ خَالِدٍ الْقَلَانِسِیِّ قَالَ: ذَکَرَ رَجُلٌ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع امْرَأَتَهُ فَأَحْسَنَ عَلَیْهَا الثَّنَاءَ فَقَالَ لَهُ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع أَغَرْتَهَا قَالَ لَا قَالَ فَأَغِرْهَا فَأَغَارَهَا فَثَبَتَتْ فَقَالَ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع إِنِّی قَدْ أَغَرْتُهَا فَثَبَتَتْ فَقَالَ هِیَ کَمَا تَقُولُ.
ترجمه: مردی نزد امام صادق علیه السلام از زن خود بسیار تعریف و تمجید کرد حضرت فرمود:تا به حال غیرت او را آزموده ای؟ مرد گفت :نه! حضرت فرمود غیرتش را بیازما! پس آن مرد چنین کرد و زنش هم ثابت قدم ماند. [و حسادت نورزید.] خبر را به امام داد و حضرت فرمود: زن تو حقیقتا همانگونه است که تعریف کردی!
این حدیث نیز بسیار جالب و قابل تأمل است. فردی از همسرش تعریف می کند یعنی همسر خوبی دارد. اما امام(ع) به او می فرماید او را در موضع غیرت آزموده ای؟! یعنی اینکه اگر زن زن خوبی است و همه ویژگی های یک زن خوب را نیز داشته باشد؛ تا در این موضع نیز سربلند از امتحان بیرون نیاید؛ نمی توان گفت زن خوبی است. بلکه می توان نتیجه گرفت از این حدیث که اگر همسر این مرد در این مسأله شکست می خورد؛ از نظر امام(ع) اصلاً زن خوبی محسوب نمی شد و سایر ویژگی های خوبش نیز به حساب نمی آمد.
محمد جعفر عبدالله زاده:
استدلال براى كمى فرزند به این حدیث: « قِلَّةُ الْعِيَالِ أَحَدُ الْيَسَارَيْنِ؛ كمى افراد نانخور انسان يكى از دو وسيله توانگرى مىباشد»، مردود و غلط مي باشد.
ديده شده است كه بعضى از غير مطّلعين براى رجحان كاهش فرزند به این روايت استدلال كردهاند و ندانستهاند كه:
عيال در لغت عرب به معنى فرزند نيست؛ چه بسا فرزندانى كه نانخور انسان نيستند، و چه بسا عائلهاى كه فرزند نمىباشند. عيال به معنى نانخور و در تحت عيلوله و مخارج انسان در آمدن است؛ مانند خادم و خادمه و شاگردان كسب و غلام و كنيز و ميهمانان وارد بر انسان، و تكفّل مخارج بسيارى از اقوام و محارم و زوجه و امثال ها كه تحت مخارج و عيلوله انسان زيست مي كنند.
بنا بر اين نسبت ميان عيال و اولاد، نسبت عموم و خصوص مِن وجه مىباشد. و منافات ندارد كه ترغيب به كثرت فرزندان شده باشد؛ با وجود اين، توصيه شده باشد كه هر چه انسان بتواند افراد تحت عيلوله خويشتن را تقليل كند و کاهش دهد که يك گونه توانائى و توانگرى را حائز گرديده است. اين از يك ناحيه.
و از ناحيه ديگر، در جمله «أَحَدُ الْيَسَارَيْن»، ترغيبى و تحريضى بدان نيست؛ بلكه توانگرى براى انسان از دو راه تحصيل مىشود: يكى از راه كسب مال و صرف آن بر عائله كثيره؛ و ديگرى حصر عائله در قلّت با وجود كمي مال. هر كدام را مي خواهى انتخاب كن!
ضمنا توجه نشده به گفتار ديگر حضرت علی (ع) قبل از اين حكمت كه مىفرمايد: « تَنْزِلُ الْمَعُونَةُ عَلَى قَدْرِ الْمَئُونَةِ؛
كمك و مساعدت آسمانى به مقدار مؤونه زندگى و مخارج لازم فرود مى آيد».
بنا بر اين: «هر كه بامش بيش برفش بيشتر». خداوندِ رازق عالم قادر حكيم، كه از عوالم غيب روزى را نازل مىفرمايد براى هر فرد بخصوصه روزى جداگانه مي رساند؛ براى يكى، يكى؛ براى هزار، هزار.
بسيار عجيب است اين شرع مبين و آئين توحيدى و معرفتى، كه چگونه در عمل و متن كار، ما را به خدا پيوسته و مربوط مىسازند. در «وسائل الشّيعة» چهار روايت در كراهت اعراض از نكاح به جهت بيم از تنگدستى و ترس از فقر، و پنج روايت در استحباب اقدام به نكاح با وجود فقر و تنگدستى وارد است که از هر کدام به یک مورد اشاره می کنیم:( 1)
قال الصادق(ع) : « مَنْ تَرَكَ التَّزْوِيجَ مَخَافَةَ الْعِيلَةِ فَقَدْ أَسَآءَ بِاللَهِ الظَّنَّ؛ هر كس كه از ترس مخارج زندگانى ازدواج را ترك كند، به ذات اقدس الله سوء ظنّ برده است».
قال الصادق(ع): «جَآءَ رَجُلٌ إلى النَّبىِّ (صَ) فَشَكَا إليهِ الْحَاجَةَ. فَقَالَ: (لَهُ- خ) تَزَوَّجْ! فَتَزَوَّجَ فَوُسِّعَ عَلَيْهِ ؛ مردى به حضور پيامبر صلّى الله عليه و آله شرفياب شد و از تنگدستى و نيازمندى به او شكايت آورد. حضرت به او فرمود: ازدواج كن! چون ازدواج كرد، روزي اش گشایش پیدا کرد».
و حتی باید گفت که:
مستفاد از آيات و روايات این است که طريق صحيح حفظِ نسل بشر، نكاح است و حفظ نسل، مطلوب شارع و عقلاست، حتّى نسل حيوانات و گياهان را هم بايد حفظ كرد، چون حتماً مصالحى بوده كه خداوند آن ها را آفريده است. شاهد آن حديث مشهوری است که در آن پیامبر (ص) فرمود:
«تناكحوا تناسلوا تكثروا فأنّى أباهى بكم الأمم يوم القيامة و لو بالسقط ؛ (2) نكاح كنيد تا بسيار شويد بدرستى كه من فخر مي كنم به شما امّتها در روز قيامت و اگر چه از شكم ساقط شود» .
و در حدیث دیگری آمده است:
« تزوّجوا الودود الولود فإنّي مكاثر بكم الأنبياء ؛ ( 3) زن مهربان و بچهآور بگيريد! زيرا من به كثرت شما بر ساير پيغمبران افتخار مىكنم».
البته بر اثر تبليغات موفق و غیر مطلوب استعمار كه بر در و ديوار نوشته بود: زندگى خوشتر، فرزند كمتر. و يا فرزند فقط يكى و يا دو تا. و در يك صفحه پوستر يا پلاكارد، عكس يك مرد و يك زنى را كشيده بود، كه در دستشان يك دختر و يك پسر بود، بطور شادابى و خوشحالى در حركت بودند. و دست راست را بلند كرده، فقط انگشت وسطى و مسبّحه را (سبابه) بطرف بالا باز نموده تا نشان دهند كه فقط أولًا فرزند بايد دو تا باشد و بس، و ثانياً اين را با حرف (V ) كه رمز موفقيت است، خاطرنشان نموده باشند. (4)
مسئله:
بعد اين كه امير المومنين علي (ع) يك واقعيت خارجي را بيان مي فرمايند كه شخصي كه ناخور او كم است راحتي و آسايش و توانگري او در دنيا بطور طبيعي بيشتر از كسي است كه ناخور او زيادتر است . اما آيا مراد حضرت آن است كه در آخرت هم راحتي او بيشتر است ؟
پی نوشت:
1. حسينى طهرانى، سيد محمد حسين، رساله نكاحيه (كاهش جمعيت ضربهاى سهمگين بر پيكر مسلمين)، ناشر علامه طباطبايى، چاپ مشهد، سال 1425 ه. ق، نوبت دوم، ص 339 .
2. شعيرى تاج الدين، جامع الأخبار، ناشر انتشارات رضى، چاپ قم، سال 1405 ق، نوبت اول ، ص 102 .
3. پاينده ابو القاسم، نهج الفصاحة ، مجموعه كلمات قصار حضرت رسول، ناشر دنياى دانش، چاپ تهران، سال 1382 ش،نوبت چهارم، ص 383 .
4. حسينى طهرانى ،سيد محمد حسين
@tanakahootanasaloo
طاهره همیز کارشناس خانواده و استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس با بیان اینکه ما هنوز به زنان جامعه خود اهمیت نقش مادری را آموزش ندادهایم، اظهار داشت: زنان جامعه ما به سمت فریبا شدن متمایل شدهاند چون مردان اینگونه زنان را میپسندند، ما باید در آسیبهای بخش زنان نوک پیکان را در برخی موارد به سمت مردان ببریم و به مردان هم آموزش دهیم که زن را در نقش مادری ارزشمند بدانند در حالی که این کار را نکردهایم.
وی افزود: اگر یک زن به نقش مادری خود واقف باشدو آن را ارزرشمند بداند هر نوع تلاشی برای انجام بهتر نقش مادری خود انجام میدهد؛ کاری که خروجی آن میتواند بسیار مهمتر و بزرگتر از اشتغال آنها باشد.
همیز اضافه کرد: مخدری در جامعه ما تزریق شده که نتیجه آن این شده است که زنان وظایف اصلی خود را فدای وظایف فرعی خود کردهاند در حالی که این وظایف فرعی با جسم و روح آنها سازگار نیست و به تدریج آنها را افسرده و پژمرده میکند.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه در فقه اسلام زن وظیفهای برای درآمد ندارد، گفت، ما نقشها را جابجا کردهایم و بعد به دنبال این هستیم که تحلیل کنیم اشتغال بانوان آری یا خیر. در اینکه جامعه به زنان متخصص نیازمند است هیچ شکی نیست اما زن برای تأمین معاش مسئولیتی ندارد و این درخواست ظلمی براوست چون زن تکلیف مهمی چون تولید نسل و تربیت فرزند دارد که روح او هم خواستار این کار است و با درخواست تلاش برای معاش، زن را از خواسته روحی واقعی خود دور میکنیم.
وی با بیان اینکه زنان خانهدار در رسانههای تصویری زنانی بیسواد و کمبهره از موقعیت اجتماعی نشان داده میشوند، تصریح کرد: ارزش متعالی مادری باید از نوجوانی به دختران آموزش داده شود؛ شخصاً 15 سال است که به دختران نوجوان ظرایف مادری، همسری و خانهداری را آموزش میدهم، کمترین مزیتی که در این دختران مشاهده شده است این است که به پسرانی که برای سوءاستفاده و دوستی به سراغ آنها میآیند، اهمیتی نمیدهند.
همیز خاطر نشان کرد: در مدرسهای که برخی آسیبهای اجتماعی در آن فراوان بود همسرداری را تدریس میکردم چند جلسه نگذشته بود که یکی از دختران با چشم گریان پیش من آمد و گفت من به این نتیجه رسیدهام که پسرانی که با آنها دوست بودم هیچکدام به درد همسر بودن برای من و پدر بودن برای فرزند من نمیخورند به همین خاطر با همه آنها قطع رابطه کردم اما یکی از آنها مرا تهدید کرده است که کمکش کردم و آن تهدید بیاثر شد. باید قبول کرد که دانشآموزان دختر ما به اندازه کافی آموزش مادری و همسری نمیبینند، خواستگارهای آنها توسط خانواده رد میشود و نیاز روحی و جسمی آنها را به سمت دوستیها و گاه شکست روحی میبرد که نهایتاً برخی از آنها نمیتوانند با این تجربیات، زندگی موفقی تشکیل دهند.
این کارشناس خانواده ادامه داد: اگر آموزش به موقع مهارتهای مادری به دختران داده شود روح آنها برای مادر شدن آمادهتر است و بیشتر به این کار متمایل خواهند بود حتی مشاهده شده است که آموزش برخی نکات خانهداری در افزایش اعتماد به نفس دختران هم مؤثر بوده است.
@tanakahootanasaloo
باسمه تعالی
وقتی لیبرال ها پررو میشوند
اگر به خاطر منافع شخصی مون یا میل شخصی مون چشم بر بخشی از مسلمات دین می پوشیم و به لیبرال ها اجازه می دهیم این باور دینی را از ملت مسلمان به یغما ببرند باید منتظر به یغما رفتن بخشهای دیگر دین نیز باشیم؛ شمایی که امروز بر حرف های خانم پروانه سلحشوری نماینده ننگ آور مجلس شورای اسلامی می تازی دیروز هم سنگر او بودی در تاختن بر باور مسلم و قطعی تعدد زوجات، اگر حجاب و چادر به عنوان یک حجاب اصیل و بدیل ناپذیر جزو مسلمات دین است تعدد زوجات نیز جزو مسلمات دین اسلام بلکه جزو ضروریات دین محسوب می شود؛ چگونه است که در هنگامه تاختن بر فرهنگ تعدد زوجات یا همنوای لیبرالها بودی یا با سکوتت بچههای مروج تعدد زوجات را تنها میگذاشتی و جریان لیبرال را حمایت میکردی؟
برادر من! خواهر من! اگر من و شما مومن و متدین به دین اسلام هستیم باید همه اسلام را با همه احکامش بپذیریم نمیشود نومن ببعض و نکفر ببعض باشیم.
اگر به لیبرالها اجازه بدهید با کمال پررویی تمام باورهای دینی را از جامعه میگیرند و سپس باید فاتحه اسلام را بخوانیم، باور تعدد زوجات یکی از باورهای اصیل اسلام است که باور به آن و عمل به آن به منزله به خاک مالیدن بینی لیبرالهای باطنی و ظاهری میباشد.
@tanakahootanasaloo
فرض کنید دختر یک خانواده ی ثروتمندی هستید در تبریز.
با یک طلبه ساده، ازدواج میکنید و بخاطر ادامه تحصیل همین طلبه ی ساده راهی نجف میشوید.
گرما و غربت شهر نجف را در نظر بگیرید، خدا به شما فرزندی میدهد. بعد این فرزند می میرد! بعد دوباره فرزند میدهد، دوباره در همان بچگی می میرد! دوباره فرزند میدهد دوباره…!! 💔😔
این درحالی ست که فقر گریبان تان را گرفته. در حدی که یکی یکی، اسباب خانه را میفروشید. حتی رختخواب!
اگر دختر ثروتمندی باشید و این فقر و نداری، روال زندگی مشترکتان شود چه بر سر اعتقاد و حوصله و صبوری و اخلاقتان می آید؟؟؟
اگر قرار باشد چیز بزرگتری در ازای صبر بر فقر بگیرید چه؟؟؟
نقش و جایگاه همسر علامه طباطبایی همیشه مرا به فکر فرو میبرد.
علامه درباره ایشان گفته بودن:
” من نوشتن المیزان را مدیون ایشانم” !! یا “اگر صبر حیرت انگیز همسرم نبود من نمیتوانستم ادامه ی تحصیل بدم”
صبر حیرت انگیز.. نوشتن المیزان… علامه نه تعارف داشته و نه اغراق میکند.
علامه در جایی فرموده بودند “ایشان وقتی در قم رو به حضرت معصومه سلام میدادند من جواب خانوم را میشنیدم! و همچین هنگامی که زیارت عاشورا میخواندند من جواب سلام امام حسین(ع) را میشنیدم!”
بازهم گفته بودند:
"وقتی مشغول تحقیق و پژوهش بودم، با من سخن نمیگفت و سعی میکرد، شرایط آرامی برایم ایجاد کند، رشته افکارم گسسته نشود و هر ساعت در اطاق مرا باز میکرد و آرام چای را میگذاشت و میرفت. مرحوم علامه به همسر باوفایش عشق می ورزید و برایش احترام بسیاری قائل بود. پس از مرگش تا مدتها مرحوم علامه هر روز بر سر قبرش حاضر میشد و در فقدان او ناباورانه اشک میریخت و این مهر دوسویه همگان را به تعجب وا داشته بود..."
همیشه به جایگاه او حسرت میخورم!💞با خودم فکر میکنم وقتی که داشته خانه را جارو میزده، یا وقتی برای علامه چایی میریخته، میدانسته در آسمان ها انقدر معروف است؟
میدانسته در پرورش یک مرد بزرگ انقدر موثر است؟ کاش کتابی از زندگی نامه اش چاپ شده بود... کاش برای ما کلاس آموزشی میگذاشت، کلاس #اخلاق. #اخلاص
کلاس #مدیریت_زندگی در شرایط بحرانی. کلاس چگونه از همسر خود علامه طباطبایی بسازیم؟!!!
کلاس چگونه بدون قلم بدست گرفتن تفسیر المیزان بنویسیم؟
کلاس چگونه مهم باشیم اما مشهور نه!
کلاس چگونه توانستم در اهداف والای همسرم او را در بدترین شرایط یاری دهم؟
کلاس زن بودن، زن خاص و خالص بودن...زنی که میتواند عزیز دل باشد و عزیز دل بپروراند... کلاس عالِم بودن، بدون هیاهو، بدون تبلیغ، بدون ادعا، بدون منم منم!
آه...😰
همه ی این ها چند واحد میشود؟چقدر واحد پاس نکرده دارم!
چقدر بعضی ها در گوشه ی خلوت و گمنامیشان، سر از آسمان و ملکوت درآورده اند! ☁️
چقدر میشود انسان بود و انسان سازی کرد! چقدر میشود ساده اما متفاوت زندگی کرد!
کنج سجاده و کنج اتاقی، که تو در آن رخت و لباس علامه را رفو میکرده ای برایم آرزوست..
@tanakahootanasaloo
🔰 علامه مصباح در مراسم عقد زوج جوان:
👈رسیدن به آرامش در سایه ازدواج، از حکمت های خداوند برای زندگی اجتماعی است
🔹 گاهی خداوند متعال برخی نعمتهای خود را به عنوان نشانه خود ذکر می کند تا قدر آن را بهتر دانسته و شکرگزار او باشیم.
🔸 از جمله نعمتهایی که خداوند آن را به عنوان نشانه و آیات خود ذکر میکند، خلقت زوجهایی برای انسان از جنس خودش است که با آن به آرامش میرسند
🔹 اگر خداوند میفرمود از نشانههای خدا این است که زوجهایی برای شما قرار داد تا نسل شما باقی بماند، در این صورت، این مسئله برای حیوانات هم وجود داشت، اما خداوند در مورد انسانها میفرماید زوجین، در کنار هم به آرامش میرسند
🔸 خداوند همسر را وسیله آرامش انسان قرار داده است؛ همان آرامشی که گاهی انسان برای رسیدن به آن، حاضر است هزینههای زیادی به جان بخرد
🔹 بدانیم که محیط خانه باید محیط آرامش باشد؛ سعی کنیم با تنشها، اضطراب را وارد خانه نکنیم. چرا که آرامش حاصل از ازدواج، حکمت زندگی اجتماعی است؛ اگر این آرامش را حفظ کردیم، از سایر برکات الهی نیز استفاده خواهیم کرد و اگر آرامش را به هم زدیم، از سایر برکاتش نیز چندان بهرهای نخواهیم برد
🔸 خدا به طور طبیعی بین دو همسر، محبتی ایجاد میکند که مخصوص آنهاست؛ لذا هرچند پدر و مادر به بچههایشان علاقه دارند، اما نوع آن محبت و علاقه، تفاوت میکند و محبت بین زوجین، ویژه است.
🔹 در واقع فلسفه ازدواج این است که انسان در آرامش زندگی کند و هم نیاز به محبتش تأمین شود و هم نیاز دیگری به محبت را تأمین کند.
@tanakahootanasaloo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙توصیه جالب آیت الله بهجت ره به آقای پناهیان و همسرشان
#استاد_پناهیان
😀 #مردسهزنه_بهروایتتصویر
😀 #طنز_تعددزوجات
از مرد سه زنه ای پرسیدن :
آیا افزایش کمیت سبب کاهش کیفیت نمیشه؟
مرد گفت : نه برعکس😑☝️
باعث ایجاد فضای رقابتی شده و من هر روز شاهد خدمات نوین ، باکیفیت جهانیم! ☺️😜😂😁
🌟 #فقط_باذکرمنبعکانال_کپیشود
🔴 #ترک_ازدواج_ممنوع
💠 زنى به محضر امام باقر عليه السلام رسید و ضمن دعا در حق ایشان عرض کرد: من زنى تارك دنيا هستم حضرت فرمود: منظورت از ترك دنيا چيست؟ عرض كرد: نمىخواهم هرگز #ازدواج كنم.
💠حضرت پرسيد: چرا؟ عرض كرد: در ترك ازدواج، به دنبال كسب فضيلت هستم. حضرت فرمود: از این عقیده صرف نظر کن! اگر در اين كار فضيلتى بود، #فاطمه عليها السلام از تو سزاوارتر به آن بود. هيچ كس نيست كه در #فضيلت بر او سبقت گيرد.
📙الكافي، ج۵، ص۵۰۹، ح۳