💠 حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه به مکه
✍ پس از مرگ معاویه (۱۵ رجب ۶۰ق) و شروع حاکمیت فرزندش یزید، حاکم مدینه تلاش کرد از امام حسین(ع) برای یزید بیعت بگیرد.
🔸 امام حسین(ع) برای گریز از بیعت، بنابر نقل مشهور در ۲۸ رجب سال ۶۰ق، به همراه ۸۴ نفر از اهل بیت و یارانش، مدینه را به قصد مکه ترک کرد.
🔸 در این سفر به جز محمد بن حنفیه؛ بیشتر خویشاوندان امام حسین(ع) از جمله فرزندان، برادران، خواهران و برادرزادههای آن حضرت(ع)، ایشان را همراهی میکردند.
🔸 علاوه بر بنی هاشم، بیست و یک نفر از یاران امام حسین(ع) نیز با ایشان در این سفر همراه شدند.
✅ در وصیتنامهای که امام(ع) برای برادرش محمد حنفیه نوشته است، آمده است:
🌷 إنّی لَم اَخْرج أشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسداً و لا ظالماً وَ إنّما خرجْتُ لِطلب الإصلاح فی اُمّة جدّی اُریدُ أنْ آمُرَ بالمعروف و أنْهی عن المنکر و اسیرَ بِسیرة جدّی و سیرةِ أبی علی بن أبی طالب.
🌹من از روی ناسپاسی و زیاده خواهی و برای فساد و ستمگری، حرکت نکردم؛ بلکه اصلاح امّت جدّم را میجویم. میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره جدّم و پدرم علی بن ابی طالب(ع) رفتار کنم....
🔸 امام حسین(ع) با همراهانش از مدینه خارج شد و راه اصلی مکه را پیش گرفت و در میان راه مکه، با عبدالله بن مطیع برخورد کرد. او از مقصد امام پرسید. امام فرمود: «اکنون آهنگ مکه دارم. چون آنجا برسم، از خداوند متعال برای پس از آن، طلب خیر خواهم کرد». عبدالله امام را از مردم کوفه برحذر داشت و از ایشان خواست در مکه باقی بماند.
🔸 امام حسین(ع) بعد از پنج روز، در سوم شعبان سال ۶۰ق به مکه رسید و با استقبال گرم مردم مکه و حاجیان بیت الله الحرام روبرو شد.
-----------------------
۱.ابناعثم، الفتوح، ج۵، ص۲۱؛
۲.مقتلالحسین، ص۱۸۸-۱۸۹.
۳.مفید، الارشاد، ۱۳۹۹ق، ج۲، ص۳۴.
۴.صدوق، امالی، ص۱۵۲-۱۵۳.
💠 اولین اقامه نماز جماعت در اسلام (1 بعثت یا 40 عام الفیل)
✍ در روز 28 رجب سال یکم بعثت، اولين كسى كه یک روز بعد از بعثت با پيامبر (صلى الله عليه و آله ) نماز جماعت خواند، اميرالمومنين علی عليه السلام بود.
🔸در موضوع اولین نماز جماعت در اسلام روایتی آمده است که: «صَلَّى أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ مَعَ النَّبِیِّ»؛ و در برخی از نقلها آمده است: «أَوَّلُ صَلَاةٍ صَلَّاهَا رَسُولُ اللَّهِ جَمَاعَة» که تصریح در اولین نماز جماعت دارد.
📚مناقب آل ابی طالب ج2، ص21.
الغدیر ج3 ص224-243 .
الطرائف فی معرفة مذاهب الطوائف، ج 1، ص 305.
🌿🌺﷽🌿🌺
#خداوند متعال به حضرت موسی وحی کرد، آیا اصلا برای من کار کرده ای؟
🌿 موسی(علیه السلام) گفت:
#خدایا برایت #نماز خوانده ام، #روزه گرفته ام، #صدقه داده ام، و برایت #ذکر گفته ام...
🌿 خداوند فرمود:
#نماز دلیل و راهنمایی برای عبور از صراط است،
#روزه برای تو سپر در مقابل آتش است
و #صدقه در روز قیامت برای تو سایه است،
و #ذکر نوری است که بوسیله آن هدایت می شوی،
پس چه کاری برای من کرده ای؟
موسی گفت مرا به کاری که برای توست راهنمایی کن...
🌿 خداوند فرمود :
آیا هرگز بخاطر من کسی رو دوست داشته ای؟
یا کسی را به خاطر من دشمن داشته ای؟
پس موسی دانست از محبوب ترین اعمال ،
دوستی در راه خدا و دشمنی در راه خداست.
📚بحارالانوار ج 69 ص 25
.
﷽؛
✧ #حديث_روز جمعه ۲۰ بهمن ۱۴۰۲
🏷 بر شيوه مسيح!
🔅#امام_باقر_علیه_السلام :
✓ «خداوند، محمّد صلىاللهعليهوآله را به سوى جن و انس فرستاد و دوازده وصى پس از او قرار داد. برخى از آنها پيشتر گذشتند و برخى ماندهاند و هر وصى، سنّتى را بر جاى نهاده است و اوصياى پس از محمّد صلىاللهعليهوآله مانند اوصياى مسيح ـ كه دوازده تن بودند ـ، عمل كردهاند، و امير مؤمنان على عليهالسلام بر شيوه مسيح بود».
⁙ «إنَّ اللّهَ أرسَلَ مُحَمَّدا صلىاللهعليهوآله إلَى الجِنِّ وَالإِنسِ ، وجَعَلَ مِن بَعدِهِ اثنَي عَشَر وَصِيّا ، مِنهُم مَن سَبَقَ ومِنهُم مَن بَقِيَ ، وكُلُّ وَصِيٍّ جَرَت بِهِ سُنَّةٌ ، وَالأَوصِياءُ الَّذينَ مِن بَعدِ مُحَمَّدٍ صلىاللهعليهوآله عَلى سُنَّةِ أوصِياءِ عيسى ، وكانُوا اثنَي عَشَرَ ، وكانَ أميرُ المُؤمِنينَ عليهالسلام عَلى سُنَّةِ المَسيحِ».
📚 الكافى: ج١ ص٥٣٢ ح١٠
#امام_زمان علیهالسلام