⛔️پشت پرده خاموشیها
«سیدیاسر جبرائیلی» یادداشت قابل تاملی در روزنامه «وطن امروز» نوشت که گزیده آن از این قرار است:
تلقی عمومی درباره خاموشیهای برنامهریزی شده در سراسر کشور این است که کمبود برق کنونی، ناشی از کمآبی است. کاهش ۲۰ درصدی آب موجود در مخازن سدهای کل کشور در پایان اردیبهشت ۹۷ نسبت به اردیبهشت ۹۶ نیز- هرچند رقم بزرگی نیست- تا حدودی این تلقی را تایید میکند اما یک واقعیت بسیار مهم که کمتر به آن پرداخته میشود این است که کمتر از ۱۵ درصد برق کشور در نیروگاههای آبی تولید میشود و کاهش ۲۰ درصدی در حجم آب موجود در مخازن سدها، نباید به خاموشیهای کشوری در این ابعاد یا طرحهایی چون تغییر ساعات کار ادارات و... منجر شود. از دیگر سو، ایران به عنوان رتبه نخست دارنده ذخایر تجمیعی نفت و گاز جهان، قاعدتا نباید مشکلی در تامین سوخت نیروگاههای حرارتی که تامینکننده حدود ۸۵ درصد برق مورد نیاز کشور هستند، داشته باشد. با این وجود، چرا در تابستان ۹۷ شاهد وقوع بحران برق هستیم؟
بررسی گزارشهای رسمی وزارت نیرو نشان میدهد معالاسف در دولت آقای روحانی نرخ رشد سالانه ظرفیت تولید برق کشور نسبت به دولت سابق (دوره ۸۴ تا ۹۲) حدود ۴۲ درصد کاهش یافته است.
بحران کمبود برق در سال ۹۷، نه ناشی از کمآبی، بلکه ناشی از کمکاری دولت آقای روحانی در افزایش ظرفیت نیروگاههای کشور است. اگر این کمکاری، ناشی از ضعف مدیریتی باشد و فرض را بر این بگیریم که تیم آقای روحانی در ۳ سال باقیمانده از این دولت قصد دارد متفاوت عمل کند، میتوان و باید با یک فعالیت جهادی، کمکاری گذشته را جبران کرد اما اگر این کمکاری ریشه سیاسی داشته باشد، برای حل بحران برق، ابتدا آن رویکرد سیاسی غلط باید تغییر کند.
بر اساس برنامه اقدامی که سازمان محیطزیست ایران آبانماه ۹۴ در آستانه موافقتنامه اقلیمی پاریس تسلیم UNFCCC کرد، متعهد شد تا سال ۲۰۳۰ مجموعا ۱۲ درصد تولید گازهای گلخانهای خود را کاهش دهد و خانم معصومه ابتکار، رئیس وقت سازمان محیطزیست این تعهد را علنی کرد. آذرماه ۹۴ نیز معاون اول رئیسجمهور وظایف دستگاهها را در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای ابلاغ کرد.
هرچند اجرای این تعهد از سال ۲۰۲۰ آغاز میشود اما سال گذشته محسن ناصری، مدیر طرح ملی تغییرات آبوهوای سازمان محیطزیست اعلام کرد ایران ۳ سال تا ۲۰۲۰ فرصت دارد که «شرایط کاهش انتشار گازهای گلخانهای را فراهم کند» و «جلوگیری از انتشار گاز گلخانهای و اجرایی کردن آن همانند درد زایمان است که باید تحمل کنیم تا این سیاست سرانجام به بار بنشیند». لذا میتوان نتیجه گرفت دولت آقای روحانی در حال فراهم کردن شرایط لازم برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای است و این فراهمسازی شرایط، درد زایمانی است که باید تحمل شود. عدم توسعه نیروگاهها متناسب با نیاز کشور، شاید با پروژه «فراهمسازی شرایط» بیارتباط نباشد، چه؛ توسعه نیروگاهها باعث افزایش مصرف سوختهای فسیلی میشود و دولت آقای روحانی تعهد «کاهش مصرف» را داده است.
اگر گرم شدن زمین ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی باشد، این کشورهای پیشرفته هستند که از زمان اختراع ماشین بخار در سال ۱۶۹۰ میلادی تاکنون، اصلیترین و بیشترین مصرفکننده این سوختها بودهاند و قطار پیشرفت خود را به نقطه کنونی رساندهاند اما حال که خود صاحب فناوریهای نوین چون هستهای شدهاند و در کمال وقاحت دیگران را از رسیدن به این فناوریها بازمیدارند، سخن از ضرورت کاهش مصرف سوختهای فسیلی میگویند تا مبادا مسیر پیشرفتی که آنها طی کردهاند، توسط ملتهای دیگر نیز طی شود.
مصرف مسرفانه برق و اساسا انرژی و هر کالای دیگری حتما پدیده مذمومی است و باید برای بهینهسازی و اصلاح الگوی مصرف برنامهریزی کرد اما اینکه از یک سو صنعت هستهای کشور را که منبع انرژی تجدیدپذیر است با تحمیل خارجی تعطیل کنیم و از سوی دیگر، در شرایط اقتصادی کنونی و نیاز ما به تولید باز هم برای خوشامد رژیمها و نهادهای خارجی، خاموشیهای چند ساعته به مردم و واحدهای تولیدی تحمیل کنیم، ساعت کار ادارات را تغییر دهیم، قیمت برق مصرفی مردم را تصاعدی افزایش دهیم و به تولید و اشتغال آسیب بزنیم، نامش دوستی با محیطزیست نیست، خودباختگی است.
@hr_taraghi
💢 وزیر خزانهداری آمریکا: چین، روسیه و اروپا در صورت ادامه واردات نفت ایران، تحریم میشوند
@hr_taraghi
♦️واکنش سخنگوی کرملین به اظهارات ولایتی در رابطه با قرارداد نفت و گاز با روسیه: نمی توانم آنرا تایید کنم
🔹ولایتی پس از دیدار با پوتین گفته بود در حوزه نفت یکی از شرکتهای مهم نفتی روسیه با وزارت نفت ایران قراردادی را به مبلغ ۴ میلیارد دلار منعقد کرده که به زودی عملیاتی میشود.
🔹همچنین دو شرکت نفتی مهم روسیه یعنی روسنفت و گازپروم نفت نیز صحبتهایی آغاز شده و قراردادهایی تا ۱۰ میلیارد دلار میتوانند انجام دهند./ایسنا
🆔 @hr_taraghi
در حالیکه روسیه 150 میلیون نفری به شدت نیازمند برخی محصولات ایرانی مانند مواد غذایی از جمله گوشت قرمز و... است در سال 96 کل صادرات ایران به روسیه زیر 800 میلیون دلار بوده است!!!
خود روسها بارها اصرار و تاکید کردهاند منتظر کالاهای ایرانی هستند!
تعلل مدیران نشانه چیست؟
#مدیریت_غربگرا!
نود اقتصادی
@hr_taraghi
⛔️افشاگری کبری خزعلی از برنامه ریزی برای بی سابقه ترین اقدام علیه مساجد توسط دولت روحانی...
🔺به گزارش خبرنگار مهر٬ کبری خزعلی در نشست بررسی مدیریت چندگانه دولت در مواجهه با سند ۲۰۳۰، اظهار داشت:
▪️در حال حاضر سند ۲۰۳۰ به طور وسیع در مدارس٬،مهد کودکها، مراکز بهداشتی و ... اجرا می شود و در مرحله جدید رسانه ملی را هدف گرفته اند. وی ادامه داد: شبکه سلامت رسانه ملی به شکل وسیع و دیگر شبکه ها در حال آموزش مسایل جنسی در قالب سند ۲۰۳۰ است.
▪️رییس سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان تاکید کرد: در دانشگاهها٬ فضای مجازی و امروز صدا و سیما و حتی مساجد هدف اجرای سند ۲۰۳۰ قرار گرفته اند.
▪️خزعلی با اشاره به بررسی اساسنامه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد:
این اساسنامه هنوز قانونی نشده اما قرار است با تکیه بر سند پشتیبان آن که به صورت مخفیانه در حال بررسی است٬ مساجد از اختیار روحانیت خارج شود و تحت کنترل دولت قرار بگیرد‼️
▪️وی گفت: در تاریخ اسلام شاهد نبودیم که دولت مساجد را تصرف کند. مسجد از شئون ولی فقیه است و وظیفه مدیریت امور دینی برعهده ولی فقیه است که باید با کمک سازمانهایی چون تبلیغات اسلامی و تربیت نیرو در حوزه های علمیه انجام شود اما با این طرح مسجد در اختیار وزارت ارشاد قرار می گیرد. حتی رشته دانشگاهی مسجدداری همانند هتل داری تاسیس کرده اند و افرادی وارد شده اند که قرابتی با فضای مسجد ندارند.
▪️خزعلی افزود: حتی مباحث اقتصاد مسجد را هدف گرفته اند تا در تصرف دولت در آید و در چارچوب سیستم استخدامی٬ از روحانی سلب اختیار کنند و روحانی فقط بتواند در حد پیشنهاد مدیریت مسجد در امور دخالت کند.
▪️وی ادامه داد: با اجرای این طرح٬ مدیرکل ارشاد یک شهرستان بر روحانیان سلطه می یابد و در سند پشتیبان اساسنامه آمده است که فعالان مسجد باید راه را باز کنند تا مجاوران به مسجد بیایند و به اصطلاح فضا را بانشاط کنند. جوانان و هنرمندان را جذب کنند و مسئولان مسجد تاب آوری داشته باشند و تحمل کنند تا مسجد با نشاط شود!
▪️خزعلی اضافه کرد: می خواهند اختیار روحانی مسجد در حد خواندن نماز جماعت باشد. می گویند مسجد باید یک نهاد غیر دولتی٬ غیر انتفاعی و فرهنگی باشد اما این با دولتی شدن مساجد در تناقض است. در بدنه مساجد شوراهایی تعیین کرده اند که دولتی است و با تغییر دولتها ممکن است تغییر کند و این یعنی سیاستهای فرهنگی در مساجد با تغییر دولتها عوض شود!
@hr_taraghi
محرمانه
🔻سوریه؛ گام اول آمریکا برای تحدید نفوذ منطقه ای ایران
🔹سوریه یکی از مناطقی که آمریکا به دنبال کاهش نفوذ ایران در آن است. کنت پولاک جمله معروفی دارد که در تبیین استراتژی های منطقه ای واشنگتن تدوین شده است. وی می گوید: پیچیده ترین و سخت ترین پرونده منطقه ای آمریکا ، تحدید نفوذ ایران در سوریه است. وی برای این تحدید نفوذ دو راه حل پیشنهاد می دهد:
🔻۱ . توافق با روسیه در ازای دادن امتیاز همچون لغو تحریم ها
🔻۲. منعقد کردن توافقی همچون قرار داد طائف.
🔹برجسته ترشدن نقش روسیه و پوتین در موضوع سوریه میتواند ناظر به استراتژی فوق باشد. از طرفی ایجاد ائتلاف ها و خروج ایران از سوریه در راستای همان قرارداد سیاسی همچون طائف است. در قرار داد طائف نیروهای سوری از لبنان خارج و سیستمی مبتنی بر دموکراسی انجمنی تدوین شد.
@secret_file
💠 اکنون سوال این است که چرا آمریکا برای پیشبرد راهبردهای خود و مقابله با تحدید نفوذ ايران ابتدا بر روی سوریه تمرکز کرده است؟
1⃣سوریه محل اتصال حلقه مقاومت به دریای مدیترانه و شمال آفریقاست.
2⃣مکانی که نقطه تلاقی نیروهای مقاومت براساس هدف مشترک اتخاذ شده، سوریه است. یعنی ایران، حزب الله و سایر گروه های مقاومت در سوریه حضور دارند.
3⃣سوریه و جنوب لبنان اکنون دو تهدید بالقوه برای موجودیت اسرائیل هستند. بنابراین اگر ایران از سوریه خارج شود، یکی از این تهدیدهای امنیتی اسرائیل کاهش پیدا می کند.
4⃣سوریه عمق استراتژیک ایران است.
✍ #محمدرضا_فرهادی
👌 #کانال محرمانه
http://eitaa.com/joinchat/361299968Ca15e2013ea
@hr_taraghi
👆👆👆👆
🔻تراز تجاری بین ایران و اروپا از ابتدای دولت تدبیر و امید منفی شده است؛
🔹در ۵ سال گذشته تراز تجاری ایران و اروپا به طور میانگین سالانه ۳.۷ میلیارد یورو به نفع اروپا بوده است و دولت روحانی برای کارگران اروپایی شغل ایجاد کرده است
🔹حجم تجارت دوجانبه ایران و اروپا در دولت احمدینژاد به طور میانگین سالانه ۲۳ میلیارد یورو بود، اما در دولت روحانی حجم تجارت کشورمان با اروپاییها به میانگین سالانه ۱۱ میلیارد یورو کاهش یافته، یعنی نصف شده است؛ این آمار، استدلال حامیان دولت روحانی را درباره اینکه دولت احمدینژاد صرفا به گسترش روابط تجاری با کشورهای عقبافتاده آسیایی و آفریقایی و چین اهمیت میداد و از مراودات اقتصادی با کشورهای صنعتی اروپا غافل ماند، باطل میسازد
🔹مضاف بر اینکه کیفیت تجارت دوجانبه ایران و اروپا نیز در دولت روحانی دستخوش تغییراتی به ضرر ایران شده است؛ در دولتهای نهم و دهم، در اکثر سالها تراز تجاری بین ایران و اروپا، به نفع ایران بود به طوری که کفه تراز تجاری دوجانبه از سال ۱۳۸۶ تا پایان ۱۳۹۱ به طور میانگین سالانه ۲.۶ میلیارد یورو به نفع ایران، سنگینی میکرد | مشرق
🔻واردات از چین در دولت روحانی رکورد تاریخی زد؛
🔹در ۸ سال دولتهای احمدینژاد، کل واردات اجناس چینی معادل ۴۰ میلیارد دلار بود اما فقط در ۵ سال اخیر در دولت روحانی بیش از ۵۶ میلیارد دلار کالای چینی به کشور وارد شده است؛ واردات ۱۳.۲ میلیارد دلار اجناس چینی در سال ۹۶ بالاترین رکورد تاریخی در واردات از چین میباشد | مشرق
🔸 ۵ آذر ۹۲ | روحانی در گزارش ۱۰۰ روزه سیما: دولت قبل شغل زیاد ایجاد کرد، اما برای چینیها!
@hr_taraghi