🔺️رویترز: عربستان و سوریه درباره بازگشایی سفارتخانههای خود توافق کردند
◽️رویترز:
🔹️سه منبع آگاه اعلام کردند که سوریه و عربستان سعودی پس از قطع روابط دیپلماتیک خود طی بیش از یک دهه پیش، برای بازگشایی سفارتخانههای خود به توافق رسیدهاند./ باشگاه خبرنگاران
🔺️مجوز بایدن برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران
🔹دولت جو بایدن هفته گذشته نسبت به معافیت تحریمی که به عراق اجازه میدهد بهای برق خریداری شده از ایران را پرداخت کند، چراغ سبز نشان داده است.
🔹براساس این معافیت عراق اجازه پیدا می کند تا بدهی های چند صد میلیون دلاری خود را به ایران بپردازد.
🔹این معافیت یک روز پس از آن صادر شد که مقام های دولت بایدن اظهارات مقامات ایران مبنی بر اجازه آمریکا برای هموار شدن مسیر پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار به تهران را رد کرده بودند./ تسنیم
یادداشت اختصاصی/ قائم مقام حزب موتلفه اسلامی:
اتصال بانکهای خارجی به شبکه پیام رسان ایران و روسیه گامی در جهت بالا بردن تعاملات اقتصادی کشور است
ترقی در بررسی اتصال بانکهای خارجی به شبکه پیام رسان ایران و روسیه و تاثیرات آن بر اقتصاد ایران تصریح کرد: اتصال قریب به ۸۰۰ بانک خارجی به شبکه پیام رسان ایران و روسیه تعامل مالی ما را با بانکهای خارجی بدون نیاز به سوئیفت بالا میبرد
خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: حمیدرضا ترقی، قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در یادداشتی اختصاصی که در اختیار خبرگزاری شبستان قرار داده است در بررسی اتصال بانکهای خارجی به شبکه پیام رسان ایران و روسیه و تاثیرات این اقدام راهبردی بر اقتصاد ایران تصریح کرد: اتصال قریب به ۸۰۰ بانک خارجی به شبکه پیام رسان ایران و روسیه تعامل مالی ما را با بانک های خارجی بدون نیاز به سوئیفت بالا میبرد.
همانگونه که مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی خود اشاره کردند متأسفانه دولتهای قبلی در رابطه با تجارت خارجی و ارتباطات اقتصادی با همسایگان و دیگر قدرتهای اقتصادی جهان کوتاهیهای زیادی کردند و با توجه به اینکه زمینه و استعداد برای صادرات و تبادلات اقتصادی با کشورهای مختلف را فراوان داشتیم اما از این فرصتها استفاده نشده و صرفاً سعی شده به مبادلات اقتصادی با غربیها اکتفا شود. با توجه به این مسأله طبیعتاً رغبت و انگیزهای برای افزایش تولید در کشور بوجود نمیآمد و هم نسبت به بالا بردن کیفیت کالا و دانش بنیان شدن تولیدات گامی برداشته نمیشد و در زمینه پیدا کردن یا گسترش مراکز خرید یا بسترهای مناسب برای صادرات نیز وزارت امور خارجه کاری انجام نمیداد و به همین دلیل ما دیپلمات اقتصادی در سفارتخانههایمان نداشتیم.
اما دولت جدید با سیاست جدیدی که مورد نظر مقام معظم رهبری بود فعالیتهای اقتصادی خود را آغاز کرد و تنشهای خود را با همسایگان کاهش و از بین برد و به پیمانهای منطقهای که ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی دارد پیوست و از سوی دیگر موانع تجارت خارجی را تا جایی که توانست برطرف کرد و با تلاش در جهت دانش بنیان کردن تولیدات داخلی، کیفیت کالای داخلی را برای صادرات افزایش داد و بنگاههای اقتصادی که تعطیل شده بودند را به چرخه تولید بازگرداند و برای رشد متناسب با تأمین نیاز منطقه که جمعیت قابل توجهی در منطقه آسیا دارد - (جمعیتی بالغ بر چند میلیارد) - خود را آماده کرده که تمام این موارد نیازمند فراهم کردن زیرساختهای متعدد از نظر ترانزیت کالا و پیوستن یا اتصال ترانزیت شمال به جنوب از طریق راه آهن و... است.
همچنین اتصال سیستم بانکی برای مبادلات اقتصادی میان ایران و این کشورها از دیگر مؤلفههای رشد اقتصادی است و در نهایت خنثی کردن تحریمهای آمریکا و فاصله گرفتن از دلار برای معاملات تجاری و پیدا کردن بازارهای مناسب برای کالاهای ایرانی چه در منطقه آسیا و چه در منطقه آفریقا و آمریکای لاتین و کشورهایی که با ایران ارتباط مناسب دارند که خوشبختانه در تمام این زمینهها توفیقات خوبی را توانستیم بدست بیاوریم.
ایران با عقد قراردادهای درازمدت با چین و روسیه همچنین اتصال به بریکس (BRICS)، سازمان همکاریهای شانگهای و تقویت پیمان اکو توانست فعالیت گستردهتری برای بازارهای تجاری داشته باشد و با موافقت کشورهایی مانند ونزوئلا و روسیه حتی کشاورزی برون مرزی و خارج از مرزها را دنبال میکنیم که این امر خود میتواند زمینه مبادلات را گسترش دهد؛ اینها نمونههایی است که در تجارت خارجی در دولت سیزدهم دنبال میکنیم.
یکی دیگر از اقداماتی که در حوزه سیاست خارجی دنبال میشود اتصال قریب به ۸۰۰ بانک خارجی به شبکه پیامرسان ایران و روسیه است که تعامل مالی ما با بانکهای خارجی بدون نیاز به سوئیفت را بالا میبرد این در حالی است که ۱۰۶ بانک غیر روسی از ۱۳ کشور دیگر جهان نیز به این پیامرسان متصل شدند که بانکهای کشور میتوانند تبادلات مالی با آنها داشته باشند
این اقدام به طور طبیعی نه تنها نیاز به سوئیفت را در کشور کاهش میدهد بلکه وابستگی ما به دلار را به حداقل میرساند و میتواند با ارزهای مختلف دیگر جهان، مبادلات اقتصادی خود را انجام دهیم و از آثار تحریم دلار و تکانههایی که دلار آمریکا بر اقتصاد بینالملل وارد میکند مصونیت بیشتری پیدا کنیم.
به نظر میرسد در این زمینه خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفته است البته هنوز رضایت بخش نیست و مقام معظم رهبری در سخنان نوروزی خود نیز تأکید کردند که باید در بحث تجارت خارجی ضعفهای گذشته را برطرف و موانع را از بین ببریم و زمینه رشد تولید را برای تأمین نیازهای منطقه خصوصاً آسیا و آمریکای لاتین فراهم کنیم.
سیاست خارجی
۲۹اسفد ۱۴۰۱
یک کارشناس مسائل سیاسی:
منطقه نیاز به نگاه امنیتی تازه دارد | دستاوردهای توافقات اخیر ایران، در بلندمدت نتیجهبخش خواهد بود
یک کارشناس مسائل منطقه نسبت به نتایج سفرهای منطقهای دبیر شورای عالی امنیت ملی ابراز امیدواری کرد.
حمیدرضا ترقی در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص سفرهای اخیر علی شمخانی به برخی کشورهای منطقه گغت: دیپلماسی سیاسی و اقتصادی منجر به تعاملات خوب و موفقی با کشورهای منطقه و همسایه است که آثار و تبعاتش بسیار مفید و موثر است.
وی با بیان اینکه نگاه دولت سیزدهم به همکاریهای منطقهای ایجاد منطقه قوی است، تصریح کرد: درصورتی که همه کشورهای منطقه به این باور برسند که تنها با تلاش برای ایجاد منطقه قوی میتوانند به ثبات و امنیت پایدار دست پیدا کنند، میتوان به شکل گیری تحولات جدید در روابط دو و چند جانبه در منطقه امیدوار بود.
وی در ادامه با بیان اینکه توافقات بلند مدت با چین و روسیه، همکاری خوب با شانگهای، توافق ایران و عربستان و...نتیجه تعاملات سیاسی بود که زمینه تعاملات تجاری و اقتصادی را به طور کامل فراهم و موجب خنثی سازی تحریم ها می شود، افزود: چنین تعاملاتی موجب رشد تولید و رونق اقتصادی کشور و خروج ایران از انزوایی است که غرب آن را پیگیری می کرد.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: با توجه به زمینه سازی هایی که صورت گرفته است، امروز با فعال شدن شورای عالی امنیت ملی کشورمان با حضور آقای شمخانی در مسیر شکل گیری تضمین های امنیتی و توسعه امنیت منطقه در حال مراوده و تبادل نظر هستیم.
ترقی اظهار کرد: با توجه به تلاشی که آمریکا و اسراییل در منطقه علیه جمهوری اسلامی انجام می دهند این تعاملات منطقه ای منجر به هماهنگی و فعالیت مشترک نظامی اطلاعاتی خواهد شد و به این ترتیب کشورها در منطقه دارای پیمان هایی می شوند که اجازه تجاوز و جاسوسی و یارگیری در منطقه را نداشته باشند.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه چنین رویه ای می تواند امنیت منطقه را تضمین و نقش ایران را در تامین چنین امنیتی به ویژه در خلیج فارس که تامین کننده بخش اعظمی از انرژی جهان است مورد توجه قرار دهد.
ترقی ادامه داد: با این توافق ها می توانیم فاصله تهدید علیه کشورهای اسلامی را دورتر کنیم تا دیگر امکان تکرار برخی اقدامات از جمله داعش و سایر تجاوزات به کشورهای اسلامی به حداقل برسد.
وی با بیان اینکه تلاش آقای شمخانی تکمیل این پروژه سیاسی، افتصادی و امنیتی است، گفت: به این ترتیب انسجام سیاسی و تجاری میان کشورهای منطقه افزایش می یابد، قطعا چنین اشتراک نظر و هماهنگی هایی جبهه مشخص و محکمی در برابر تجاوز توسعه طلبانه اسراییل خواهد بود که عامل اصلی مشکلات امنیتی در منطقه است.
ترقی خاطر نشان کرد: وقتی عامل اصلی ناامنی در منطقه برای همه مشخص است به طور طبیعی چنین جبهه ای علیه آن عامل شکل خواهد گرفت و موجب می شود سرنوشت مردم فلسطین به خودشان سپرده شده و جلوی اشغالگری رژیم صهیونیستی گرفته شود.
اعتراف مرکز تحقیقات کنگره آمریکا به شکست تمامی راهکارها مقابل ایران
۳فروردین
مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در جدیدترین گزارش خود به شکست تمامی راهکارهای دولتهای متعدد آمریکا اعم از «تحریمهای جامع، اقدامات محدود نظامی و تعامل دیپلماتیک» با ایران در مهار ایران اعتراف کرده است.
به گزارش فارس، مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در جدیدترین گزارش خود که برای نهاد قانونگذار این کشور ارسال شده به شکست تمامی راهکارهای دولتهای متعدد ایالات متحده مقابل ایران اعتراف کرده است.
مرکز پژوهشهای کنگره آمریکا در این گزارش مینویسد: «کنگره نقشی کلیدی در شکل دادن به سیاستهای آمریکا در قبال ایران بازی کرده و زمینه تحریمهای گسترده، تأمین کمک و مجوز فروش سلاح به شرکای مورد تهدید ایران، تلاش برای اثرگذاری بر مذاکرات مرتبط با برنامه هستهای ایران و قانونگذاری در خصوص بررسی توافقات مرتبط را فراهم کرده است.»
در بخش دیگری از این گزارش اذعان شده که سیاستهای مختلف آمریکا در قبال ایران موفقیتی در جلوگیری از نفوذ ایران و توانایی این کشور برای به چالش کشیدن منافع آمریکا نداشته است.
در این گزارش آمده است: «دولتهای متوالی آمریکا از ابرازهای متنوع سیاستگذاری شامل تحریمهای جامع، اقدامات نظامی محدود و تعاملات دیپلماتیک با دولتمردان در ایران و سایر کشورها برای مقابله با تهدیدهای ادراکشده از سوی ایران برای منافع ایران استفاده کردهاند.»
در ادامه این گزارش آمده است: «تا سال ۲۰۲۳، حکومت ایران از نفوذ قابل توجهی در منطقه خاورمیانه برخوردار است و در حال توسعه روابط جدید با روسیه و چین است و کماکان قادر است منافع آمریکا در منطقه و فراسوی آن را به چالش بکشد.»
مرکز تحقیقات کنگره پیشنهاد داده در چنین شرایطی نهاد قانونگذار آمریکایی میتواند سوالات مرتبط با اهداف سیاستگذاریها در آمریکا و ایران، ثبات حکومت ایران و تلاشها برای مقابله با نفوذ منطقهای و مهار برنامه هستهای ایران را مورد پرسش قرار دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 رهبر معظم انقلاب: به مسئولان توصیه میکنم راه های مشارکت مردم را در اقتصاد پیدا کنند
🔹هر جا مردم وارد شدند ما پیروز شدیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 رهبر انقلاب: منظور دشمن از دگرگونی، تغییر هویت جمهوری اسلامی است
12.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
■حتما ببینید و منتشر کنید. تا ابلهانی که شعار مرگ بر دیکتاتور می دهند بفهمند چقدر نادان و نمک نشناسند. و چگونه آلت دست دشمن شده اند.↻
#لبیک_یا_خامنه_ای
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
🔺 *تشکیل اولین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در سال ۱۴۰۲*
رئیس جمهور:
🔹مهار تورم و رشد تولید نه یک برنامه مقطعی، بلکه برنامه دائم دولت تا تحقق آن است.
🔹وزرای اقتصادی دولت برنامههای پیشنهادی خود را در قالب نسخه عملیاتی و اجرایی مهار تورم و رونق تولید ارائه کنند.
🔹در این جلسه همچنین وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی، راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن ارائه گزارشی از شاخصهای اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۱، مهمترین چالشهای پیش روی اقتصاد کشور را تشریح کردند./پاد