📍چند نکته پیرامون سخن امام خامنه ای که فرمودند:
🔻در قضیهی برجام، بنده اشتباه کردم اجازه دادم که وزیر خارجهی ما با آنها صحبت کند، ضرر کردیم
1⃣ وقتی رهبری میگه اشتباه کردم اجازه مذاکره را دادم این در تاریخ رهبری این کشور ثبت میشه بعد از او بعیده بتونن به سیره آقا استناد کنند برای مذاکره با آمریکا. او به صورت تاریخی پرونده مذاکره رو بست. مگر اینکه کلا دست برتر پیدا کنیم
2⃣ پیام روشنی بود به ترسوها یا حمقای داخلی که فکر میکنند میشود روی این موضوع چانه زنی کرد
3⃣ تجربه برجام کاملا مختومه شد و روشن شد که پس همه فهمیدیم این کار اشتباه است. یک بار کاری را کردیم و دیدیم که جیبمان را زدند و زیر میز هم زدند. یعنی اگر محاسبات مالی و دنیایی و رفاهی داشتید این خروجی نهایی اش بود. طرف مذاکره کننده از جانب ما هم کسی بود که جای ان قلت باقی نمیگذاشت یعنی ظریف و روحانی هم به کارکشتگی بین موافقینشون معروف بودند و هم به دلدادگی. حتی خط قرمزهای رهبر را هم رعایت نکردند و آخر این شد
🔺البته اگر مبنا تجربه ملت بود که ما بردیم و اگر مبنا رشد فهم دنیا نسبت به ایران به عنوان محور مقاومت و نسبت به شیطان بزرگ بود که این هم رخ داد. حالا تجربه برجام مختومه شد یعنی راه حل مشکلات دنیایی، آمریکا نیست و این را بالاترین مسوول کشور بعد یک تجربه اعتراف کرد.
4⃣ دهان ظریف و روحانی و عراقچی و دیگران بسته شد. که حرف از کفر نعمت و عایدات برجام و هزار تحلیل دروغ دیگر به میان نیاورند وقتی او میگوید اشتباه کردم اجازه دادم تکلیف همه شان روشن است. دیگر به سختی بتوانند حرف در دهان رهبر بگذارند
5⃣ پیام روشنی به دشمن بود که روی مذاکره و تغییر رفتار ایران حساب وا نکنند. کلا این دندان لق را کندیم و تمام.
6⃣ مبنای روشنی شد برای برخی از صاحب نظران که مذاکره را گاهی ممکن میدانند اگر فلان و اگر بیسار. کلا یک مبنا بیشتر نیست همان که از اول امام گفت و حالا هم رهبر گفت. با یک قید فقط یک قید و آن اینکه ما از آمریکا مقتدر تر شویم. این برای بعد از این رهبر هم یک مبنا و اساس روشن شد. یعنی این جزو اصول سیاست خارجی ما شد. عدم مذاکره و معامله با دشمن.
7⃣ میماند اشکالات چهار تا جوان بهاری و حامی فتنه که "دیدید رهبر اشتباه کرد؟". این هم پاسخ های روشنی دارد. اولا ما که رهبر را معصوم نمیدانستیم نه امام را و نه آقا را. فقط به مرور زمان و در تصمیمهای متعدد دیدیم بیشتر از شما و خیلی ها میفهمد چه کنیم به دیگران کمتر اعتماد داریم. هر چه صحنه را نگاه میکنیم حکیم تر از او وجود ندارد. شما هم یا در افراطید یا تفریط یا بازیچه دشمنید مثل م خ و م ا
8⃣ بعلاوه "من اشتباه کردم اجازه دادم" رهبر معنای روشنی دارد. اتفاقا این بار این معنا کاملا قابل فهمتر است. بارها به دوستانم گفته ام که رهبر و امام جامعه وقتی میگوید من اشتباه کردم لزوما خطای شخص خودش نیست. این نکته درباره پیامبران و امامان هم هست حضرت امام استغفارات پیامبران را هم اینطور تفسیر کرده. درباره رهبر هم باید دید آیا این اشتباه کدام نوع است آیا اشتباه بدنه و ساختار است یا شخص خودش
9⃣ اولین جمله رهبری این بود "من با مذاکره مخالف نیستم ولی خوشبین هم نیستم." خوب این یعنی چی؟ چرا در امری که خوشبین نیستی تصمیم میگیری؟ جوابش این بود" تا مردم بفهمند و مسوولین".
0⃣1⃣ پس اشتباه او خطا و اصرار مردم و مسوولین بود. او محور امت است خود را در این امر شریک میبیند و میگوید خطا کردم. حالا هم این توبه نشان دهنده توبه امت است. و البته خفه کننده همه خناسان داخلی
و السلام
@hr_taraghi
ترقی در گفت و گو با دانا؛
نقش ایران در اختلافات ترکیه و آمریکا/ باید از ظرفیت ترکیه برای جلوگیری از اهداف آمریکا استفاده شود/ ترامپ به دنبال معامله بزرگ است
کارشناس مسائل بین الملل گفت: اردوغان و دولت ترکیه می توانند با سیاست های اتخاذ شده و همچنین کمک مردم با تحریم های آمریکا مقابله کنند.
حمیدرضا ترقی، کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به اختلافات اخیر بین کشورهای آمریکا و ترکیه، اظهار داشت: علت اصلی اختلافات ترکیه و آمریکا بیش تر در رابطه با نقشی است که آمریکایی ها در کودتای سال گذشته در ترکیه علیه اردوغان داشتند و در صدد براندازی دولت ترکیه بر آمدند و از آن طرف ترکیه مواضع اش را با پیوستن به جبهه مقاومت هماهنگ کرد و از مواضع آمریکا و عربستان فاصله گرفت.
نقش ایران در اختلافات ترکیه و آمریکا
وی افزود: جذب ترکیه به جبهه مقاومت و تعامل مثبت ایران با ترکیه و خصوصا فروش گاز به ترکیه و همچنین کمک هایی که ایران به ترکیه در مقابل تحریم آمریکا می کند، در موضع گیری ترکیه نسبت به آمریکا تاثیر دارد.
رفتار ایران در اختلافات ترکیه و آمریکا
کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: به طور طبیعی جمهوری اسلامی ایران باید همسایگی ترکیه را با توجه به نقشی که در معادلات منطقه دارد، مورد توجه قرار دهد و سعی کند از ظرفیت ترکیه برای جلوگیری از اهداف آمریکا استفاده کند.
ترقی بیان داشت: هر چه ترکیه به سمت جبهه مقاومت نزدیک تر شود و به متحد ایران تبدیل شود، نفوذ ایران در منطقه در مقابله با نقشه های منطقه ای آمریکا و اسرائیل بیش تر خواهد شد.
وی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران باید در زمینه اقتصادی روابط خود را با ترکیه توسعه و گسترش دهد و همچنین روابط سیاسی و فرهنگی بین دو کشور نیز باید استحکام بیش تری پیدا کند و طبیعتا می تواند در توافقات منطقه ای هم این مسئله به گونه تعمیم داده شود که موجب خنثی کردن تحریم های آمریکا علیه ایران شود.
آیا ترکیه توان مقابله با تحریم های آمریکا را دارد؟
کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که "آیا ترکیه توان مقابله با تحریم های آمریکا را دارد؟" عنوان کرد: قطعا دارد؛ شیوه هایی که دولت ترکیه اتخاذ کرده، شیوه های مناسبی است و می تواند فشار تحریم های آمریکا را خنثی کند و ارتباط ترکیه با کشورهای منطقه و اروپا ارتباط مناسبی است و به نظر می رسد که ترکیه می تواند در این زمینه موفق باشد.
سیاست های اقتصادی اتخاذ شده اردوغان
حمیدرضا ترقی اظهار داشت: به نظر می رسد سیاست های اقتصادی دولت ترکیه بهتر از سیاست های اجرائی اقتصادی ایران جواب داده است.
وی عنوان کرد: این نوع سیاست ناشی از این است که مردم ترکیه به دولت اردوغان اعتماد دارند و این اعتماد موجب شده تا یک هم افزایی بین ظرفیت های مردم و دولت برای مقابله با تحریم های آمریکا بوجود بیاید، این مهم می تواند موجب توفیق اردوغان در غلبه بر مشکلات ناشی از تحریم های آمریکا علیه ترکیه شود.
معاون قبلی بین الملل موتلفه ابراز داشت: به نظر می رسد سیاستی که دولت اردوغان با وارد کردن مردم به صحنه اتخاذ کرده و از مردم کمک خواسته است، سیاست مطلوبی است و کجقطعا توفیق بیشتری کسب خواهد کرد.
نتیجه رفتار آمریکا به کجا ختم خواهد شد؟
ترقی با اشاره به اتفاقات اخیر در منطقه گفت: ترامپ در واقع به دنبال همان معامله بزرگ است که بتواند با کمک خیانت سران عرب در منطقه، کشورهای عربی را وادار کند تا اسرائیل را به رسمیت بشناسند و اسرائیل را از لیست دشمنان جهان اسلام خارج کنند و به این وسیله یک خط مقدم یا یک جبهه متحدی را علیه جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت در منطقه بوجود بیاورند تا بتوانند از منافع آمریکا و اسرائیل در منطقه حمایت کنند.
وی خاطر نشان کرد: این استراتژی مستلزم حمایت از تروریست ها و حمایت از گروه های افراطی و تامین منابع مالی برای ایجاد تفرقه و تشتت در جهان اسلام است که مجموعه این ها توسط آمریکا و به نیابت از آمریکا در منطقه توسط عربستان و غیره انجام می گیرد و خود اینکه اسرائیلی ها خلبان های اماراتی را برای بمباران غزه به کار گرفته اند که نشان می دهد این پروژه یک پروژه دقیق و برنامه ریزی شده است تا جهان عرب را در برابر آرمان فلسطین و مقاومت قرار دهد.
ولی یقین داریم که نه معامله بزرگ قرن محقق خواهد شد ،نه اتحاد بین کشورهای متحد آمریکادر منطقه علیه ایران به نتیجه خواهد رسید.
@hr_taraghi
دیپلماسی ترازانقلاب اسلامی از نگاه رهبری
0130.jpg (1468×1846)
http://borhan.ir/NewsBorhan/Images/News/Editor/0130.jpg
📍تعامل یا تسلیم؟
🔻تعامل با دنیا یا تسلیم در برابر کدخدا و چند کشور استعمارگر؟🔻
🔸تخریب سکونتگاه پاکستانی های تهران ، همزمان با روی کار آمدن نخست وزیر جدید ِ پاکستان که به ایران تمایل دارد توسط طیفی که خود را منجی تعامل با دنیا معرفی میکند
🔸سوق دادن قطری ک همزمان با تحریم ها به سمت ایران آمد به دامن ترکیه توسط وزارت خارجه روحانی
🔹عدم پاسخ و مشارکت در درخواست واردات محصولات کشاورزی ایران از سوی روسیه در زمان تحریم ترکیه
🔸عدم فعالیت اقتصادی و سنگ اندازی در جذب بازار های عراقی متمایل به ایران
🔹سنگ اندازی در مشارکت در بازسازی سوریه در دست ایران و ...
را کنار همدیگر بگذارید ،بعد فکر کنید که این فرصت سوزیهابرای چیست؟چرا مسئولین فعلی اینقدر به کشور خسارت وارد میکنند ومجلس و احزاب و..ساکتند
@hr_taraghi
کارگزاران: تیم اقتصادی دولت فاقد انسجام و کارآمدی است
ارگان حزب کارگزاران در گزارشی تصریح کرد تیم اقتصادی دولت فاقد انسجام و کارآمدی است.
در حالی که اخیراً سایت آفتاب (وابسته به حزب اعتدال توسعه) تصریح کرده بود حزب کارگزاران درصدد سهمخواهی و گرفتن امتیازات بیشتر در دولت است، روزنامه سازندگی وابسته به کارگزاران در گزارش «کابینه در برابر کابینه» تصریح کرد کابینه فاقد انسجام و کارآمدی است و باید تغییراتی در آن ایجاد شود.
این روزنامه مینویسد: گرچه بسیاری (از جمله اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور) انتظار داشتند نیلی به وزارت اقتصاد یا ریاست سازمان برنامه و بودجه برسد اما رئیسجمهور تصمیم گرفت مقامی را که قبلاً در اختیار محمدعلی نجفی بود، «دبیر شورای هماهنگی اقتصادی دولت» را به نیلی بدهد. با روشن شدن ترکیب اقتصادی کابینه و به خصوص تثبیت ریاست سازمان برنامه و بودجه فاصله اجرایی نیلی از کابینه بیشتر شد. نیلی معتقد بود تعیین دستوری نرخ ارز کار اشتباهی است و باید با یک شیب ملایم در طول 5 سال گذشته قیمت ارز واقعی میشد. شوک ارزی صحت گفتار نیلی را ثابت کرد اما در برابر این بحران راهی که کابینه رفت بیشتر خطا بود. بنا به شنیدههای سازندگی با وجود مخالفت شدید شخص رئیسجمهور و نیز دستیار ارشد او مسعود نیلی با سرکوب قیمت ارز، این موضوع در کابینه تصویب شد و حتی در تعیین این نرخ، نظر نیلی عملی نشد و این کار حجت را بر نیلی تمام کرد و او کمتر در کابینه ظاهر شد. با وجود این، تغییر رئیس بانک مرکزی و تصویب بسته ارزی جدید که متضمن بازگشت به بازار آزاد و تشکیل بازار ثانویه بود تا حدودی نیلی را امیدوار کرد که کار به ریل اصلی برگردد و اگر نه «بهترین کار» که «تنها راه» ممکن برای اصلاح بازار ارز در دستور قرار گیرد و در عمل یک عذرخواهی از مردم صورت میگیرد.
سازندگی البته امیدوار است دولت با انسجام و هماهنگی در ستاد فرماندهی اقتصادی کشور بتواند انگیزه بیشتری در اقتصاددانان معتدل و مستقل کشور فراهم کند و چند صدایی در کابینه اقتصادی دولت پایان یابد و دکتر مسعود نیلی که به معدل مشترک هر دو طیف نهادگرایان و آزادیخواهان اقتصادی کشور بدل شده است احساس کند حرفهایش بهتر شنیده میشود و بیشتر عمل میشود. مهمترین ضعفی که دولت روحانی در بعد اقتصادی از آن رنج میبرد، عدم هماهنگی میان رجال اقتصادی آن است: دو طرز تفکر جداگانه در دولت نمیتواند به اتخاذ تصمیم منتهی شود و اثرگذاری مدیران اجرایی دولت بر تصمیمات اقتصاددانان دولت سبب میشود راهبرد اقتصادی آن روشن نشود. جدال میان دو تحلیل حداکثری «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد آزاد» مانع از شنیدن صدای اقتصاددانان معتدلی میشود که معتقد به گذار آرام از اقتصاد دولتی به اقتصاد آزاد هستند. گذاری که فقط اقتصادی نیست و نیازمند تصمیمات کلان سیاسی و اجتماعی است.
در حالی که روحانی تنها رئیس جمهور ایران است که صراحتاً از اقتصاد آزاد دفاع میکند در عمل کابینه با این اراده رئیسجمهور هماهنگ نیست و به عنوان نمونه در جلسات تصمیمگیری برای اعلام نرخ ارز در بهار 1397 روحانی پس از پرسش از تک تک وزیران و مشاوران خود تقریباً ناگزیر به پذیرش تصمیم اکثریت مطلق وزیران و مدیران عالی دولت شد که تثبیت نرخ ارز و تعطیلی بازار آزاد ارز را محصول اجماع اقتصاددانان معرفی میکردند و معاون اول رئیسجمهور نیز به عنوان سخنگوی این تصمیم با تأکید رئیسجمهور تصمیم آن جمع را اعلام کرد.
ایراد راهبردی کابینه اقتصادی دولت را میتوان در دو عامل خلاصه کرد:
1- فراکسیونیسم وزیران و شانه خالی کردن آنان از پذیرش مسئولیت جمعی کابینه در حالی که طبق قانون اساسی مسئولیت کابینه دستهجمعی است و حتی رئیسجمهور به لحاظ طبیعی و قانونی تنها در آن یک رأی دارد.
2- عدم وجود هماهنگی استراتژیک میان تیم اقتصادی دولت بهخصوص سه نهاد وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه که گرایشهای فکری جداگانهای دارند و رئیسجمهور باید به یک انتخاب اساسی و نهایی میان دو گفتمان اقتصاد دولتی و اقتصاد آزاد دست زند.
اتخاذ استراتژی واحد اقتصادی، تعیین مدیران ارشد بهخصوص در سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی متناسب با این استراتژی و نظارت و فرماندهی متمرکز اقتصادی از سوی رئیسجمهور یا معاون اول تنها راه بازگشت اقتدار اقتصادی دولت است.
حذف اقتصاددانان از دولت، کابینه را در معرض سردرگمی تئوریک قرار میدهد و در این فرصت اندک این یکی از بزرگترین خطرهایی است که دولت را تهدید میکند.
@hr_taraghi
🔴 بی عرضه های پر مدعا...
-از #کالای_ایرانی حمایت نمیکنیم
-از مسئولین #مطالبه صحیح نمیکنیم
-انگیزه و #امید رو تقویت نمیکنیم
-منسجم و #تشکیلاتی عمل نمیکنیم
-در #ازدواج و فرزند آوری تلاش نمیکنیم
-آرمان و #دستاورد انقلاب رو تبیین نمیکنیم
ادعای ولایت هم داریم!
انصافا به کدوم توصیه رهبری عمل کردیم؟
@hr_taraghi
ادبیات منفعل رئیس جمهور، آمریکا را وحشی تر می کند👋📛
✍ "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا (رئیس پیشین CIA ) دیروز، از «گروه اقدام ایران» به ریاست برایان هوک و با هدف هماهنگی امور مرتبط با ایران رونمایی کرد. این اقدام در شصت و پنجمین سالگرد کودتای 28 مرداد 1332 انجام شده است.
🔹پمپئو گفت "مذاکره با ایران پیششرطهایی دارد. امیدواریم به زودی به توافقی جدید با ایران دست پیدا کنیم. راهبرد آمریکا، افزایش فشار بر ایران تا زمانی است که شاهد تغییر زیادی در رفتار ایران در داخل و خارج باشیم".
♦️هوک نیز که همزمان مدیر سیاستگذاری وزارت امورخارجه هست، می گوید "ما روشن گفته ایم حاضریم با ایران مذاکره کنیم و توپ در زمین جمهوری اسلامی ایران است. رفع تحریمها و از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک و تجاری با ایران منوط به تغییر رفتار جدی ایران است. با حدود ۲۰ کشور مذاکره کردهایم و رایزنیها برای فشار بیشتر بر این کشور در جریان است".
🔹آنها بی پروا می گویند که در حال خصومت و افزایش فشار برای دیکته کردن خواست های خود هستند؛ بی آنکه کمترین شرمندگی درباره نقض توافق موجود (برجام) داشته باشند. اما این طرف موضع آقای روحانی عجیب و تاسف بار است. او روز چهارشنبه، با ادبیاتی عاطفی و حاکی از دلشکستگی از آمریکا #گله کرد و پاسخ گستاخانه طرف مقابل را دیروز گرفت.
♦️به ادبیات آقای روحانی دقت کنید؛ "آمریکا خود کاری کرده که شرایط مذاکره را از بین برده؛ با روند خوبی داشتیم مذاکره میکردیم اما خودش آن را تخریب کرده و پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و میگوید باید چگونه عبور کنم!؟ اگر میخواستید عبور کنید، چرا خراب کردید؟ #اگر_میخواستید_همدیگر_را_ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ خودشان پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و داد میزنند. این که نشد. اگر راست میگویید بیایید پل را دو مرتبه درست کنید".
🔹آیا این ادبیات، ادبیات یک دولتمرد مقتدر و معترض به نقض عهد است؟ دشمن از این سخنان، انزجار و اقتدار و بی اعتمادی و بی میلی به مذاکره را برداشت می کند و مجبور به دادن امتیاز می شود یا احساس می کند فشارش نتیجه داده و به نوعی گلایه و درخواست از موضع پایین منتهی شده و بنابراین مسیر بدعهدی و فشار کاملا درست است؟!
♦️اکنون که مذاکره جدید، با توجه به موضوع عهدشکنی گستاخانه آمریکا، ممنوع و منتفی است. اما به فرض محال، اگر قرار بر مذاکره هم بود، نوع واکنش های آقای روحانی، بدترین مواضع است؛ درست نظیر ادبیاتی که قبل و بعد از انتخابات سال 92 با مضمون اظهار ضعف و اشتیاق به مذاکره و توافق به هر قیمت به کار بست (آمریکا کدخداست/ خزانه خالی است/ نباید با شعارهای توخالی مقابل ابرقدرت ها ایستاد) و حاصل آن، امضای توافقی نامتوازن و اجرای نامتوازن تر برجام بود.
@IMANI_mohammad
@hr_taraghi
محرمانه
🔹روزنامه ژاپنی «ماینیچی» از سفر مدیرکل وزارت خارجه آمریکا در راس هیاتی از وزارتخانههای خزانه داری و خارجه، برای جلب حمایت از تحریمها علیه ایران به آسیای جنوب شرقی خبر داده است. این هیئت گوشزد میکند که فعالین اقتصادی این کشورها باید بین فعالیت در ایران و آمریکا یکی را انتخاب کنند.
🔸این هیئت هم اکنون در سنگاپور است و از اندونزی و مالزی دیدار کرده است، و از سنگاپور به فیلیپین و تایلند خواهد رفت.
حال باید از دستگاه دیپلماسی خودمان پرسید در برابر این دیپلماسی فعال آمریکا چه کرده ؟آیا نباید هیئتی از وزارت خارجه و مجلس برای خنثی کردن اقدام آمریکا بلافاصله به آن کشور ها سفر و مسئولین آن کشور را توجیه کند؟
@hr_taraghi