🏴۲۶ رجب سالروز وفات حضرت ابوطالب علیهالسلام را تسلیت میگوییم
🔷عظمت مقام حضرت أبوطالب علیهالسلام
🔹روزی أمیرالمؤمنین علیهالسلام در صحن (مسجد) نشسته و مردم اطرافشان را گرفته بودند. مردی بلند شد و گفت: «ای امیرالمؤمنین! شما در چنین جایگاهی که خداوند برایتان قرار داده هستید؛ و پدرتان در آتش معذّب است!»
🔹حضرت علی علیهالسلام به او فرمودند:
▫️خدا دهانت را بشکند! قسم به خدایی که محمّد صلیاللهعلیهوآله را بحقّ به پیامبری مبعوث فرمود، اگر پدرم برای همه گناهکارانِ روی زمین شفاعت میکرد، خداوند میپذیرفت.
▫️پدرِ من در آتش معذّب است در حالی که پسرش تقسیم کنندۀ بهشت و جهنّم است؟!
🔰قسم به آنکه محمّد را بحقّ، به پیامبری مبعوث کرد، نور پدرم در روز قیامت انوار همۀ خلائق را کنار میزند مگر پنج نور: نور محمّد صلیاللهعلیهوآله، نور من، نور حسن و حسین و نور نُه نفر از فرزندان حسین؛ چرا که نور ابوطالب از نور ماست که خداوند آن را دو هزار سال قبل از خلقت آدم، آفریده است.
📚 «بحار الانوار» ج ۳۵ ص ۶۹
@tarbiatemanavi
#اعمال
❇️نماز شب مبعث
🔆دوازده رکعت نماز (مانند نماز صبح) که در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد و یکی از سورههاى کوچک مفصّل (از سوره محمّد صلیاللهعلیهوآله تا آخر قرآن است) خوانده میشود.
پس از خواندن دوازده رکعت، در همان حال نشسته هر یک از سورههاى «حمد» و «قل اعوذ بربّ الفلق» و «قل اعوذ بربّ الناس» و «قل هو الله احد» و «قل یا ایّها الکافرون» و «انّا انزلناه» و آیة الکرسى هفت مرتبه خوانده شود.
و به دنبال همه آنها این دعا را بخوان:
الْحَمْدُ للهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَدا وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیرا اللهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَعَاقِدِ عِزِّکَ عَلَى أَرْکَانِ عَرْشِکَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ کِتَابِکَ وَ بِاسْمِکَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ وَ ذِکْرِکَ الْأَعْلَى الْأَعْلَى الْأَعْلَى وَ بِکَلِمَاتِکَ التَّامَّاتِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ
#نماز
#ماه_رجب
@tarbiatemanavi
#عید_مبعث
از حراء آیات رحمان و رحیم آمد پدید
با نخستین حرف، قرآن کریم آمد پدید
صوت اقرأ باسم ربک میرسد بر گوش جان
یا که از غار حراء خلق عظیم آمد پدید
💐عید مبعث بر تمام مسلمانان مخصوصا همراهان گرامی مبارک باد.💐
@tarbiatemanavi
#عید_مبعث
🌹در روایات آمده است که پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله به کوه "حرا" رفته بود جبرئیل آمد و گفت:
ای محمد بخوان! پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمود: من قرائت کننده نیستم.
🌸جبرئیل او را در آغوش گرفت و فشرد، و بار دیگر گفت: بخوان! پیامبر همان جواب را تکرار کرد، بار دوم نیز جبرئیل این کار را کرد، و همان جواب را شنید، و در سومین بار گفت:
💠اِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ...💠
این سخن را گفت و از دیده پیامبر صلیاللهعلیهوآله پنهان شد.
📕تفسیر نمونه ج۲۷، ص۱۵۳
#قرآن
#سوره_علق
@tarbiatemanavi
#نزدیکان_ولایت
💠نواب خاص امام زمان علیهالسلام (بخش سوم)
🔹غيبتى كه در احاديث به آن اشاره شده است، در دو مرحله به وقوع پيوست:
🔸١ - غيبت صغرى يا صغيره
به دورهاى از غيبت اطلاق مىشود كه امام زمان عليهالسّلام از انظار عمومى غايب بوده و نايبانى را انتخاب كرده بود، كه توسط آنها با شيعيان در ارتباط بوده است.
🔹براى آغاز غيبت صغرى، مبدأ دقيقى، در دست نداريم كه بتوانيم بدان اشاره كنيم و بگوييم مثلا در فلان روز يا فلان ساعت آغاز شده است؛ بلكه به طور كلى مىتوان گفت: غيبت صغرى از زمان شهادت امام حسن عسكرى عليهالسّلام در هشتم ربيع الاوّل سال ٢٦٠ ه. ق. كه حضرت ولى عصر علیهالسلام متولّى امر امامت گرديد، آغاز شده و با وفات «على بن محمّد سمرى» چهارمين و آخرين نايب حضرت، در نيمه شعبان سال ٣٢٩ ه. ق پايان يافته است.
🔸٢ - غيبت كبرى يا تامّه و ثانيه
پس از سپرى شدن دورۀ غيبت صغرى، غيبت كبرى و طولانى با خاتمه نيابت خاصّه و مكاتبات حضرت با نوّاب، شروع شده و تا به امروز ادامه دارد.
📚پژوهشی پیرامون زندگانی نواب خاص امام زمان (عج)، صفحه 27
#امام_زمان علیهالسلام
#نوّاب_اربعه
@tarbiatemanavi
#شرح_حال
💠برنامههای معنوی آیتالله بهجت رحمهاللهعلیه
🔶آیتالله مصباح رحمهاللهعلیه نقل میکند:
🔰حضرت آقاى بهجت در حدود ۴۰ سال قبل يك برنامه روزانهاى داشتند كه هر روز بينَ الطُّلوعَيْن تا اوايل طلوع آفتاب به حرم (حضرت معصومه علیهاالسلام) مشرّف میشدند و
هر روز نماز جناب جعفر طیار و عبادات ديگر را در حرم مطهّر حضرت معصومه عليهاالسلام انجام میدادند.
🔻عصرها نيز برنامهشان اين بود كه پيش از غروب قدمزنان به سمت صفائيّه (كه آن وقتها هنوز منطقه مسكونى نبود و از نزديكیهاى پل راهآهن صفائيّه زمينهاى مزروعى شروع میشد) میرفتند و در زمينهاى مزروعى مینشستند و نماز مغرب را در آنجا میخواندند بعضى دوستان كه علاقمند بودند خدمت ايشان میرسيدند و نماز را با ايشان میخواندند، و حالات عجيبى در همان نمازشان داشتند با اينكه در بيابان بود.
بهجت عارفان در حدیث دیگران - مصاحبه حضرت آيت الله مصباح يزدى - صفحه۳۲
@tarbiatemanavi